🔺#تحولات_پیش_از_ظهور
🔹#بخش_سوم
✅روایاتی که درگیری بر سر تاج و تخت در حجاز را بعد از کشته شدن این فرمانروا توصیف می کند فراوان است.
اینک نمونه هایی از آن را یادآور می شویم.
🔅⚜🔅
حضرت رضا(ع) فرمود: «از جمله نشانه های فرج، حادثه ای است که بین حرم مکه و مدینه رخ می دهد»، پرسیدم: آن حادثه چیست؟ فرمود: «تعصّب قبیله ای بین دو حرم به وجود می آید و فلانی از خاندان فلان، پانزده رئیس قبیله را به قتل می رساند».5 احادیث شریف ما از آشوبی که در میان حاجیان طی مراسم حج رخ خواهد داد، خبر می دهند که در واقع دنباله اختلافات اهالی حجاز بر سر پادشاهی آن دیار است.
❇️امام صادق(ع) فرمودند: «مردم با هم حج می کنند و وقوف در عرفاتشان را هم با همدیگر و بدون امام انجام می دهند.
هنگامی که در منا هستند، فتنه سختی برمی خیزد و همه قبایل برهم می شورند. جمره عقبه از خون رنگین می شود. مردم وحشت زده گشته، به کعبه پناهنده می شوند».6
🔺🔹🔺
⭕️از این حدیث می توان فهمید که مردم در آن زمان چندان روابط صمیمانه ای با هم ندارند که بلافاصله پس از انجام مناسک حج یا حتی پیش از اتمام آنها طی انجام «رمی جمرات در منا» که بخشی از مناسک حج است، دسته دسته شده و شورش ها شکل می گیرد. حاجیان غارت می شوند، اموالشان به تاراج می رود و خودشان هم کشته می شوند و پرده های نوامیس مردم دریده می شود.
❇️سهل بن حوشب از رسول مکرم(ص) نقل کرده است که: «در ماه رمضان صدایی خواهد بود و در ماه شوال درگیری و در ذیقعده قبایل با هم به جنگ می پردازند و نشانه آن تاراج (در) حج است.
جنگی در منا به پا می شود و کشتار زیادی طی آن رخ می دهد و چنان خونی به جریان می افتد که به جزیره (جمره) می رسد».7
🔶 عبدالله بن سنان هم از امام صادق(ع) روایت کرده است: «مردم چنان دچار مرگ و کشتار می شوند که به حرم پناه می برند پس (از آن) منادی راست گویی ندا در می دهد که برای چه جنگ و کشتار به پا کرده اید؟ سرور شما فلانی است».8
📚5. همان، ج52، ص210.
6. الممهدون للمهدی(ع)، ص60؛ یوم الخلاص، ص570.
7. منتخب الاثر، ص451؛ بشارهالاسلام، ص34، یوم الخلاص، ص532؛ بیان الائمّه(ع)، ج1، ص433 و ج2، ص355.
8. الغیبـ[ نعمانی، ص178؛ در این زمینه ر. ک: عصر ظهور، ص293.
🔹دعای فـــــرج🔹
🕊بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🕊
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُوَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ؛يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ☀️
🍃اللهم عجل لولیڪ الفرج به حق لب تشنگان ڪربلا🍃
1_40714554.mp3
14.92M
🎵نهج الولایه اثر ماندگار و بینظیر از علامه حسن زاده آملی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤مجلس سی و هشتم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺برای همه دنیا دعا کنید
🌸مثل پروردگار که مهربانیاش
🌺بر همه سایه افکنده است
🌸ای دوست مرا دعا کن
🌺شاید نزدیکتر از من
🌸به خدا ایستادهای
🌺آرام بخوابید عزیزان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام😊✋
صبح زیباتون بخیر ☕ 😊 🌸
به آخرین پنجشنبه مردادماه🌸🍃
خوش آمدید 🌸🍃
به یمن میلاد باسعادت 🌸🍃
حضرت امام موسی کاظم (ع)
امروز از خدامیخوام🙏
برکت بیشترینش🌸🍃
محبت گرمترینش💕🌸🍃
مهربانی شیرین ترینش🌸🍃
شادی بی دلیلش 🌸🍃
و معجزه خداجاری ترینش🌸🍃
نصیبتون بشه🌸🍃
🌸 ولادت با سعادت حضرت
امام موسی کاظم علیه السلام مبارکــــــــَ 🌸🎊🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨بر آینه ے جمالِ داور صلوات✨
✨بر نورِ دو دیده ے پَیمبَر صلوات✨
✨بفرست تو بر امامِ خوبان، امروز ✨
✨ناز قدمِ موسےِ جعفر صلوات✨
(🌺)اللّهُمَّ
✨(🌺)صَلِّ
✨✨(🌺)عَلَی
✨✨✨(🌺)مُحَمَّدٍ
✨✨✨✨(🌺)وَ آلِ
✨✨✨✨✨(🌺) مُحَمَّدٍ
✨✨✨✨(🌺)وَ عَجِّلْ
✨✨✨(🌺)فَرَجَهُمْ
✨✨(🌺)وَ اَهْلِکْ
✨(🌺)اَعْدَائَهُمْ
(🌺)اَجْمَعِین
🌺میلاد امام موسی ڪاظم(ع) مبارڪ🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️ ای آفتاب حسن به زيبائيت سلام🙏
☀️وی آسمان فضل به دانائيت سلام🙏
☀️ درصبر شاخصی به شکيبائيت سلام🙏
☀️تنها تو کاظمی که به تنهائيت سلام🙏
🌸ولادت حضرت
🌸امام موسی کاظم
🌸علیه السلام مبارک باد🌸🎊🌸
4_5884425612965183957.mp3
539.4K
🌺 صلوات خاصه امام کاظم (ع)
التماس دعا 🙏
🎉 میلاد امام موسی کاظم (ع) مبارک باد 😍🤗
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درس اخلاق و مباحث عرفانی آیت الله محمد شاه آبادی (ره)
جلسه پنجاهم
توجه به جمال الهی باعث انبساط روحی می شود
حتما بعد از نماز صبح و یا در اوقات فراغت قلب با هدفون گوش کنید و چندین مرتبه هم گوش کنید
حتما ببینید و نشر دهید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺حدیث های از امام موسی کاظم (ع)🌺
احادیثی پیرامون دعا، توکل، انتظار فرج، فهم دین، محاسبه نفس، سکوت، خوش اخلاقی و …
1. مَن لَم یجِد لِلاساءَةِ مَضَضّا لَم یکن عِندَهُ لِلاِحسانِ مَوقعٌ
کسی که مزه رنج و سختی را نچشیده ، نیکی و احسان در نزد او جایگاهی ندارد.
بحارالانوار، جلد 78، ص333
💐
2. مَن دَعا قَبلَ الثَّناءِ عَلَی الله و الصَّلاهِ عَلَی النَّبِی (صلی الله علیه وآله) كَانَ كَمَن رَمی بِسَهمٍ بِلا وَتر
هر كه پیش از ستایش بر خدا و صلوات بر پیغمبر (صلی الله علیه وآله) دعا كند چون كسی است كه بی زه كمان كشد.
تحفالعقول ، ص 425
💐
3. أوشَک دَعوَةً وَ أسرَعُ إجابَةُ دُعاءُ المَرءِ لاِخیهِ بِظَهرِ الغَیبِ
دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
اصول کافی،ج1 ،ص52
💐
4. مَن أرادَ أن یکنَ أقوَی النّاسِ فَلیتَوکل عَلی الله
هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
بحار الانوار، ج7 ، ص143
💐
5. أفضَلُ العِبادَةِ بَعدِ المَعرِفَةِ إِنتِظارُ الفَرَجِ
بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند ، انتظار فرج و گشایش است.
تحف العقول، ص403
💬 #کلام_رفیع:
🔷#چکیده_سخنرانی
✨✨
💐 ابواب چهارگانه علم در کلام باب الحوائج(ع) 💐
👤 #سخنرانی_حجت_الاسلام_رفیعی
✅از نگاه امام هفتم(ع) علم در چهار چیز است، حضرت(ع) می فرماید: «وَجَدتُ عِلمَ النّاسِ فی اَربعٍ: اَوَّلُها اَن تَعرِف رَبَّکَ، وَ الثّانِیَهُ اَن تَعرِفَ ما صَنَعَ بِکَ، وَ الثالِثَهُ اَن تَعرِفَ ما اَرادَ مِنکَ، وَ الرّابِعَهُ اَن تَعرِفَ ما یُخرِجُکَ مِن دینکَ؛ د
انش مردم را در چهار چیز یافتم: اوّل: پروردگارت را بشناسی. دوم: بدانی با تو و برای تو چه کرده است. سوّم: بدانی از تو چه خواسته است. چهارم: بدانی چه چیز، تو را از دینت بیرون می کند».
امام کاظم(ع) برای علم چهار مرتبه و نوع قائل اند، این آگاهی ای که امام کاظم(ع) در مورد آن سخن می گویند، ربطی به کلاس و درس و مدرسه ندارد و لذا ممکن است کسی بی سواد باشد، اما بداند و کسی دانشمند باشد و این چهار چیز را نداند.
♦️اقسام علم در کلام باب الحوائج(ع)
1️⃣ نخستین مورد «خداشناسی است»؛ ما در این عالم یک خالق داریم، باید بدانیم او کیست. برخی می گفتند بت است، جلو سنگ خَم می شدند، اکنون نیز در هندوستان هستند کسانی که مقابل مجسمه بودا خم می شوند، کسانی هستند که گاو را خدای خود می دانند!. افرادی داریم که انسان می پرستند، چنان که «سای بابا» در هندوستان خدای گروهی بود و بسیاری جذب او شدند.
همه رقم خدایی در عالم داریم، مسیحیان از سه خدا شامل پدر و پسر و روح القدس، سخن می گویند، چین و ژاپن بودا را می پرستند و جلو مجسمه بودا در معابد خم می شوند. بازمانده کمونیست ها که در شوروی سابق بودند و اکنون در رومانی و کوبا هستند، اصلا به خدا اعتقادی ندارند.
🔸باید بدانیم خالق این هستی چه کسی است؛ یک بار جوانی در حَرَم جلو من را گرفت و گفت یک دلیل برای خداشناسی بیاور می خواهم بروم و کار هم دارم! پاسخ دادم خداشناسی را در یک دقیقه نمی شود تشریح کرد و سال ها بحث نیاز دارد اما یک چیزی می گویم، اگر مثلا به خوبی فیزیک، شیمی یا ریاضی بلد بودی، یا انگلیسی می توانستی صحبت کنی و بعد کسی می پرسید چه کسی به تو آموخته و تو می گفتی: بقال محل به من آموزش داده است، همه به تو می خندیدند، چون می گفتند کسی که خودش این موارد را بلد نیست چه طور به می تواند به تو بیاموزد؟ بنابراین اگر تو مسلط به این علوم هستی لابد معلمت بلد بوده و به تو آموزش داده است.
ما عقل، علم و شعور داریم، کسی که ما را آفریده است باید عاقل باشد، باید با شعور و با حیا باشد، من و شما زنده هستیم، عقل و شعور و علم و فهم و درک داریم، او که ما را آفرید هم باید با فهم باشد. حماقت است که بگوییم گاو، خدای من است. لذا پاستور می گفت: وقتی که به کشف های ریز رسیدم به خدا اعتقام بیشتر شد چون قبلا فکر می کردم در چیزهای کوچک نظم است ولی دیدم که در چیزهای ریز هم نظم وجود دارد.
🔸هر کس به روشی خدا را می شناسد
آیا علمی که اکنون بشر در اختیار دارد را غیرعالم می تواند به او بدهد؟ لذا از نظر امام موسی کاظم(ع) اولین علم، خداشناسی است که اگر انسان بداند عالم است. هر کسی به روش خودش خدا را می شناسد، یکبار کتابی در مورد خداشناسی دانشمندان دیدم که مطالب جالبی داشت، یک اندیشمند می گفت من از طریق گُل، خدا را شناختم، یک نفر گفته بود از طریق اتم و ... . می خواهم بگویم هر کسی به روش خودش خدا را می شناسد.
اولین آگاهی و معرفت همان بود که انبیاء به خاطرش مبعوث شدند یعنی بگویند خدا وجود دارد، تاکید کرد: شخصی زمان پیامبر(ص) به نام «طفیل بن عمرو بن طریف» زندگی می کرد که بت پرست بود و بعد مسلمان شد. شمشیر دست گرفت و رفت بتخانه و شروع کرد به شکستن بت ها، فردی آمد و گفت: این کار را نکن عذاب می آید. طفیل بن عمرو پاسخ زیبایی به او داد: «میلادنا أقدم من میلادک؛ ... میلاد ما قبل از میلاد تو است ...»
2️⃣ دومین علم در نگاه امام کاظم(ع)، «خودشناسی» است یعنی بدانم من چه کسی هستم و خداوند در ما چه توانی قرار داده است. چه وظیفه ای داریم؟ چرا خداوند به ما زبان داده است؟ این امکان وجود داشت که خدا به گونه ای ما را بیافریند که اصلا معصیت نکنیم مثل فرشته ها که به طور محض مطیع هستند. اگر چنین بود دیگر گناه نمی شد و اختیار از انسان سلب می شد و دیگر فرق ابوذر و ابوسفیان معلوم نمی شد، لذا خداوند ما را به این شکل آفرید.
#ادامه 👇👇👇👇
🔸خداوند به من و شما زبان داده است، این زبان می تواند ذکر بگوید. خداوند در قرآن فرموده است: «الرَّحْمَنُ* عَلَّمَ الْقُرْآنَ* خَلَقَ الْإِنْسَانَ* عَلَّمَهُ الْبَيَانَ»؛ آیت الله جوادی آملی فرمود: چرا خداوند فرمود: ««الرَّحْمَنُ* عَلَّمَ الْقُرْآنَ* خَلَقَ الْإِنْسَانَ*» در حالی که قاعدتا باید این گونه باشد: الرحمن، خلق الانسان، علمه البیان. چون تا انسان نباشد نمی تواند قرآن را یاد بگیرد با این حال چرا خداوند علم القرآن را قبل از خلق انسان مطرح کرده است؟ ایشان پاسخ می دهد دلیل آن است که انسانیت انسان به فهمیدن قرآن است.
♦️راه قرآنی شدن خُلق انسان
3️⃣ سومین علم از نگاه امام موسی کاظم(ع) که در صورت دانستن آن، انسان عالِم محسوب می شود، «وظیفه شناسی» است. بعد از رحلت پیامبر(ص)، مردم نزد همسرش رفتند و سوال کردند که پیامبر(ص) چگونه بوده است؟ او پاسخ داد: «کانَ خُلقُهُ القُرآن»، اگر کسی خُلق اش قرآن شود و در زندگی به آن عمل کند یعنی «وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ» است، زود می بخشد، کینه به دل نمی گیرد. این از وظیفه شناسی است.
4️⃣ چهارمین علم در نگاه و اندیشه حضرت موسی بن جعفر(ع)، «آفت شناسی» است. یعنی انسان آسیب ها را در زندگی خود بشناسد. برای مثال عزاداری ای که منجر به ترک واجب شود، آسیب است. باید حواس مان جمع شود. چرا روضه دروغ در جلسات خوانده می شود؟ حق نداریم به اسم گریه انداختن افراد، روضه دروغ بخوانیم.
🔸اجازه ندهیم دروغ و صحبت ناروا در مجالس اهل بیت(ع) وارد شود
نباید اجازه دهیم خواب های بی ربط و روضه های دروغ و مطالب ناپسند در عزاداری ها راه پیدا کند. یک نفر یک شاهد بیاورد که بعد از قضیه کربلا یکی از ائمه علیهم السلام چنین کرده اند. سال 61 امام حسین(ع) شهید شد، سال 260 امام حسن عسگری(ع) به شهادت رسیدند، یعنی دویست سال. تا دویست سال بعد از واقعه عاشورا اهل بیت(ع) برای امام حسین(ع) گریه کردند، یک نفر یک دست نوشته نشان دهد که در این عزاداری قلاده به گردن می انداختند. هیچ جایی چنین تعبیری نداشته اند. امام صادق(ع) برای امام حسین(ع) اشک می ریخت و می فرمود: «امام حسین(ع) عطشان بود، تشنه بود، سختی می کشید...»، گریه می کردند ولی نه با واژه من سگ ام، نه با قلاده، نه برخی کارهای ناپسندی که انسان گاهی می بیند.
🔸عزاداری های ما باید همراه با شعور باشد. شعار، بی شعور هیچ فایده ندارد چون یک نماد و ظاهرسازی می شود. بنابراین در هیئات مذهبی باید حواس مان جمع باشد که به جایگاه اهل بیت(ع) احترام بگذاریم.
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
1_92865298.mp3
6.76M
❌🎧 تجربه پس از مرگ !
🔺 #جلسه_16
👈شروع داستان سوم کتاب #آن_سوی_مرگ
▪️استاد دانشگاهی که با سردرد به بیمارستان رفت ولی ..!
📚 مرور و بررسی کتاب #آن_سوی_مرگ
👤 توسط حجت الاسلام امینی خواه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥سخاوت #امام_کاظم علیه السلام
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤 حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین سخنرانی های روز
🌸 #میلاد_امام_موسی_کاظم (ع) مبارک باد. 🌸
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺
امام موسی کاظم(ع) فرمودند:
مَن لَم یجِد لِلاساءَةِ مَضَضّا لَم یکن عِندَهُ لِلاِحسانِ مَوقعٌ
کسی که مزه رنج و سختی را نچشیده، نیکی و احسان در نزد او جایگاهی ندارد.
بحارالانوار، جلد ۷۸، ص. ۳۳۳،
#حدیث #امام_کاظم (ع)
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺
امام موسی کاظم(ع) فرمودند:
مَن دَعا قَبلَ الثَّناءِ عَلَی الله و الصَّلاهِ عَلَی النَّبِی (صلی الله علیه وآله) کَانَ کَمَن رَمی بِسَهمٍ بِلا وَتر
هر که پیش از ستایش بر خدا و صلوات بر پیغمبر (صلی الله علیه وآله) دعا کند، چون کسی است که بی زه کمان کشد.
تحفالعقول، ص ۴۲۵،
#حدیث #امام_کاظم (ع)
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺
امام موسی کاظم(ع) فرمودند:
أوشَک دَعوَةً وَ أسرَعُ إجابَةُ دُعاءُ المَرءِ لاِخیهِ بِظَهرِ الغَیبِ
دعایی که بیشتر امید اجابت آن میرود و زودتر به اجابت میرسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
اصول کافی، ج. ۱، ص. ۵۲،
#حدیث #امام_کاظم (ع)
🌺🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌺