حدیث بسیار زیبا و دلنشین 🎈
مولای ما امیرالمؤمنین "عليه السلام " :
مردم ، امرى از امور دين خود را به خاطر آباد كردن دنيايشان فرو نمى گذارند ،
👈 مگر آن كه خداوند ، زيانبارتر از آن را برايشان مى گشايد.👉
📕نهج البلاغة : الحكمة 106
📕خصائص الأئمّة عليهم السلام ص 97
📕بحار الأنوار : ج 70 ص 107 ح 5
🌸پیامبر اكرم(صلیاللهعلیهوالهوسلم):
🌙در شب معراج وقتی به آسمان هفتم صعود كردم، هیچ مَلكی از ملائک از من گذر نكردند، مگر اینكه گفتند: ای محمد! #حجامت كن ! و امتت را به حجامت كردن و خوردن #سیاه_دانه امر بفرما.
📚:تفسیر المیزان،سوره اسراء،آیه1 - بحارالانوار،ج۶۲،ص۳۰۰، باب۸۹
#حجامت_اسلامی
🔵هر کس دوست دارد از...
✳️ قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام إِنَّ لَنَا دَوْلَةٌ يَجِيءُ اللَّهُ بِهَا إِذَا شَاءَ ثُمَّ قَالَ: مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَلْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَمَحَاسِنَ الْأَخْلَاقِ وَهُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَقَامَ الْقَائِمُ بَعْدَهُ كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكَهُ فَجِدُّوا وَانْتَظِرُوا هَنِيئاً لَكُمْ أَيَّتُهَا الْعِصَابَةُ الْمَرْحُومَةُ.
✳️ امام صادق علیه السلام فرمودند: ما را دولتی است که خداوند ان را خواهد رساند آنگاه که بخواهد. سپس فرمود:
✴️هرکس دوست دارد از اصحاب قائم باشد پس صبورانه منتظر باشد و با ورع [دوری از محرمات وانجام واجبات] و محاسن اخلاق عمل نماید. هرگاه مرگ او رسید و حضرت قائم بعد از او قیام نمود او را پاداشی همچون پاداش کسی است که او را درک نماید. پس سختکوش باشید و منتظر گوارای شما باد ای گروه رحمت شده.
📚الغیبه نعمانی، ص207
🌴🌺🌴🌺🌴🌺
✨﷽✨
🔰قال رسول الله صلّي الله عليه و آله :
اِن اكرم العباد الي الله بعد الانبياء العلماء ثم حملة القرآن يخرجون من الدنيا كما يخرج الانبياء و يحشرون من قبورهم مع الانبياء....
💬پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: همانا گرامي ترين مردم در نزد پروردگار بعد از پيامبران، علماء و سپس حاملان قرآن هستند، آنها خارج ميشوند از دنيا همان گونه كه انبياء خارج ميشوند و برانگيخته ميشوند از قبور همراه انبياء و ميگذرند از صراط با انبياء و ميگيرند ثواب و پاداش انبياء را پس چه خوب پاداشي است براي طالب علم و حامل قرآن.
📗«مستدرك الوسائل، ج ۴، ص ۲۴۴»
✨﷽✨
🔰امام كاظم عليه السلام ميفرمايند:
«لايدخل الفقر بيتا فيه اسم محمد او احمد او علي او الحسن او الحسين او جعفر او طالب او عبدالله او فاطمة من النساء؛
💬در خانه اي كه نام محمد يا احمد يا علي يا حسن يا حسين يا جعفر يا طالب يا عبدالله و يا از ميان زنان، فاطمه باشد، فقر [و تنگدستي] وارد نمي شود. »
📗كافي، ج ۶، ص ۱۹.
♻️ خداوند ، محمد(ص) را به حق برانگيخت تا ...
🌷 حضرت امیرالمؤمنین امام علی عليه السلام فرمودند :
فـَبـَعـَثَ اللّهُ مـُحـَمَّداً (ص) بـِالْحـَقِّ لِيـُخـرِجَ عـِبـادَهُ مِنْ عِبادَةِ الاَْوْثانِ إلى عِبادَتِهِ وَ مِنْ طاعَةِ الشَّيْطانِ اِلى طاعَتِهِ
خداوند ، محمد(ص) را به حق برانگيخت تا بندگانش را از پرستش بتان به #عبادت او درآورد و از پيروى شيطان به #فرمانبردارى او سوق دهد.
📗 نهج البلاغه : خ 147، ص 446
🌾🌸عید بزرگ مبعث مبارک باد🌸
🌾🌸اَللّهُمَ
🌾🌸صَلَّ
🌾🌸عَلی
🌾🌸مُحَمَّدٍ
🌾🌸وَآلِ
🌾🌸 مُحَمَّد
🌾🌸وَعَجِّل
🌾🌸فَرَجَهُم
🌾🌸وَ اَهلِک
🌾🌸عَدُوَّهُم...
🌾🌸 اَللّهُــــمَّ
🌾🌸عَجـِّل لِوَلیِّکَ
🌾🌸الفَـرَج
🌾🌸زندگیتون مُحَمَّدی🌸🌾🌸
پیغمبر اکرم صلوات الله:
اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم
فرمودند..
نیست قطره ای درپیش خدا دوست تراز قطره اشکی که از دیده مومن ازترس خدا خارج گردد ویا قطره خونی که در راه خدا ریخته شود ونیست هیچ بنده ای مگر آنکه چون ازترس خدا گریه کرد خدا اورا از رحیق مختوم سیراب میکند و بقدری اورا در بهشت نوازش مینماید که ازکثرت سرور وخوشحالی خندان شود
♻ ﻓﺮﯾﻔﺘﮕﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻪ زرق ﻭ ﺑﺮﻕ ﺩﻧﯿﺎ در آخرالزمان
🌷 ﺭﺳﻮﻝ ﺍﮐﺮﻡ(ص) ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩﻡ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﻓﺮﺍ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ ﮐﻪ ﻫﻢ ﻭ ﻏﻢ ﺁﻧﺎﻥ ﻓﻘﻂ #ﺷﮑﻢ ﺷﺎﻥ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ ﻭ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺷﺎﻥ ﺑﻪ #ﺗﺠﻤﻼﺕ ﺯﻧﺪﮔﯿﺸﺎﻥ ﻭ...
و ﺩﯾﻦ ﻭ ﺁﯾﯿﻦ ﺷﺎﻥ #ﺛﺮﻭﺕ ﻭ #ﻣﺎﻟﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺎﻥ #ﺑﺪﺗﺮﯾﻦ_ﺧﻼﯾﻖ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﯿﭻ ﮔﻮﻧﻪ #ﺍﺭﺝ ﻭ #ﻣﻨﺰﻟﺘﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
📗 ﻣﻨﺘﺨﺐ ﺍﻻﺛﺮ ، ﺹ ۴۳۸
💓عود بسوزانيد و دست بيفشانيد که وام گذار عزت شيعه از راه مي رسد.💓
🌷او مي آيد تا دين رسول الله صلي الله عليه و آله پايمال ستم و ناجوانمردي نشود.
🌷مي آيد، با چشماني که افق هاي سرخ را تجربه خواهد کرد و دستاني که درخت ظلم را بارور نمي خواهد.
❤️اوست که دهمين روز محرم را به تاريخي جاودان بدل مي کند.
💖امام حسين عليه السلام در سوم شعبان سال چهارم هجري با ولادت خود جهان را نوراني ساخت و عطر حضور خود را در گيتي گستراند. گرچه اوج حماسه امام حسين عليه السلام در روز عاشورا تجلّي يافت ولي مبارزات ستم ستيزانه آن امام بزرگ منحصر به دوره قيام عليه ستم يزيد نيست و در زمان پدر يزيد(معاويه) نيز غيرت الهي امام حسين عليه السلام ايشان را آرام نگذاشت.
به عبارت ديگر، همه دوره زندگي امام حسين حماسه و غيرت است، ولي اين حماسه و غيرت در محرم سال ۶۱ هجري همچون آتشفشان فوران کرد و بنياد ستم را از بيخ برانداخت.
💞 امام حسين عليه السلام نه تنها براي شيعيان مظهر غيرت و شجاعت است ، بلکه همه جهانيان او را به آزادگي و ستم ستيزي مي ستايند.
🌷آن حضرت حدود شش سال در کنار پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و مادرش حضرت زهرا عليهاالسلام بود و سپس نزديک به سي سال دوره همراهي با پدرش امام علي عليه السلام را سپري کرد.
♻️ قنداق حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام که به اذن خداوند متعال باعث شفای #فطرس ملک شد .
⬇️ مرحوم شیخ صدوق رضوان اللّه تعالی علیه در کتاب أمالی خود به نقل از امام جعفر صادق صلوات اللّه علیه آورده است :
هنگامی که حضرت ابا عبداللّه الحسین علیه السّلام تولّد یافت، خداوند متعال #جبرئیل علیه السّلام را مأمور گردانید تا به همراه یک هزار ملائکه یر زمین فرود آیند و رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله را بر ولادت نوزادش #تبریک و #تهنیت گویند.
جبرئیل علیه السّلام هنگام نزول، عبورش بر جزیره ای افتاد که فرشته ای به نام #فُطرس در آنجا قرار داشت.
و چون فُطرس در انجام وظائف الهی کُندی و سستی کرده بود، بال هایش شکسته و در آن جزیره مدّت هفت سال به عبادت خداوند مشغول گشت تا آن که امام حسین علیه السّلام تولّد یافت.
وقتی فطرس مَلَک، متوجّه عبور جبرئیل و همراهانش علیهم السّلام شد، سؤال نمود: ای جبرئیل! کجا میروی؟
پاسخ داد : همانا خداوند متعال نعمتی - نوزاد - به محمّد صلّی اللّه علیه و آله عطا کرده است؛ و مرا جهت ابلاغ سلام و #تهنیت بر آن حضرت مأمور گردانید.
فُطرس اظهار داشت: اگر امکان دارد، مرا نیز همراه خود ببرید، شاید محمّد رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله برایم #دعائی کند.
جبرئیل تقاضای فطرس را پذیرفت و به کمک همراهانش او را نیز با خود آوردند.
امام صادق علیه السّلام افزود : زمانی که جبرئیل بر پیامبر خدا وارد شد، از طرف خداوند متعال؛ و نیز از جانب خود به آن حضرت سلام و تبریک و تهنیت گفت؛ و پس از آن موقعیّت فطرس را به عرض حضرت رسول رساند.
حضرت رسول صلّی اللّه علیه و آله فرمود: به فطرس بگو که خود را به این نوزاد بمالد و سپس به مکان اولیّه خود مراجعت کند.
و چون فطرس خود را به قنداقه امام حسین علیه السّلام مالید، مشکلش برطرف شد، اظهار داشت : ای رسول خدا! امّت تو به زودی این نوزاد را به قتل خواهد رساند،
💞 هرکس او را #زیارت کند و یا بر او سلام و درود فرستد، در هر کجا و در هر موقعیّتی که باشد، من برای جبران این کرامت، #سلام او را به حسین علیه السّلام #ابلاغ خواهم کرد.
⬅️ سپس فُطرس به سمت آسمان عروج کرد.
📚 منابع ؛
بحار الانوار: ج ۴۳ نسبت به نام فُطرس با اختلاف نقل کرده است، در ص ۲۴۸ دردائیل و در ص ۲۵۹ صلصائیل و در ص ۲۴۳ فطرس میباشد، ضمنا مرحوم شیخ صدوق در کتاب إکمال الدّین: ص ۲۸۲، ح ۳۶ داستان را به طور مشروح بیان نموده، و مدینة المعاجز: ج ۷، ص ۴۳۲، ح ۹۵۴ همین داستان را به طور مفصّل از چند کتاب دیگر نقل کرده است.
🌹گذری بر زندگی و فضائل حضرت عباس بن اميرالمؤمنين عليه السلام
🌹عباس (۲۶ - ۶۱ق)، مشهور به ابوالفضل و قمر بنیهاشم، فرزند امام علی علیهالسلام و ام البنین و سردار و پرچمدار سپاه امام حسین علیه السّلام در واقعه کربلا است. او در کربلا سقّای سپاه بود؛ از این رو، در بین شیعیان به «سقای دشت کربلا» معروف است
🌹حضرت عباس علیه السلام در ۴ شعبان سال ۲۶ق در مدینه به دنیا آمد. در دوران کودکی از پدرش تحصیل علم کرد و امام علی (ع) فرمود:
اِنَّ وَلَدِی العَبّاسَ زُقَّ العِلمَ زَقّاً؛
همانا فرزندم عباس در کودکی علم آموخت و به سان نوزاد کبوتر، که از مادرش آب و غذا میگیرد، از من معارف فرا گرفت.
🌹در مدت ۱۴ سال که با پدر زیست، همیشه و در همه حال در کنار پدر حضور داشت
ایشان در سال۳۷۷ق درجنگ صفین حضور داشت و سخنانی در توصیف شجاعت ایشان نقل شده است.
🌹کنیه و القاب
«ابوالفضل» مشهورترین کنیه عباس است. «ابوالقاسم» کنیه دیگر او است که از زیارت اربعین بر گرفته شده.
قمر بنیهاشم، #باب_الحوائج، طَیّار، سقّا پرچمدار و علمدار از القاب آن حضرت است
♦️امام سجاد علیه السلام :«خدا عمویم عباس را رحمت کند، به راستی ایثار و جانبازی نمود، جنگ نمایانی کرد تا دستانش قطع شد و خود را فدای برادرش نمود. خداوند در برابر این فدارکاری - همانند عمویش جعفر طیار- دو بال به اوعنایت کرد تا به یاری آنها، همراه فرشتگان در بهشت پرواز کند. همانا عباس نزد خداوند تبارک و تعالی مقامی دارد که تمامی #شهیدان، در روز قیامت، بر او غبطه میخورند و رسیدن به آن مقام را آرزو میکنند.»
♦️امام صادق علیهالسلام در توصیف عباس (ع):«بصیرت نافذ، بینش عظیم، ایمان بسیار، #جهاد در محضر امام حسین (ع)، جانبازی و ایثار، شهادت در راه امام خود، تسلیم در برابر جانشین رسول خدا (ص)، تصدیق امام زمانش، وفاداری، تلاش تا آخرین حد و....»
♦️همچنین در آغاز زیارتنامه ایشان میفرماید:«سلام بر تو ای بنده نیکوکار و فرمانبرِ خدا و پیامبر خدا(ص) و امیرالمؤمنین (ع) و حسن(ع) و حسین(ع)».
♦️امام زمان علیه السّلام : «سلام بر ابوالفضل العباس، پسر امیرمؤمنان(ع)، آن که جان خود را نثار برادرش کرد، دنیا را وسیله آخرت خود قرار داد و فدای برادرش شد. او که نگهبان بود و بسیار کوشید تا آب را به لب تشنگان حرم برساند و دو دستش در جهاد فی سبیل الله قطع شد.
خداوند قاتلان او، یزید بن رقاد و حکیم بن طفیل طائی را از رحمت خود دور سازد.»
📚 منابع روایات :خصال، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۶۸. اعیان الشیعه، ج۷، ص۴۳۰. کامل الزیارات، ۱۳۷۷ش، ص۷۸۶، بطل العلقمی جلد۲ص۳۱۱