رویدادهای 12 بهمن
12 بهمن 1357
* امام خمینی پس از سالها دوری و تبعید به کشور بازگشت. ایران اسلامی شاهد بزرگترین و تاریخیترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم که صف مستقبلین را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکی از عشق و علاقه بینظیر آنها به رهبر خویش بود. * حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آنها خداحافظی کردند. * امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند.
این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند. خطر انهدام هواپیما و یا ربودن آن در آسمان چیزی بود که همه را تا لحظه فرود آن در فوردگاه تهران، نگران ساخته بود. * با ورود حضرت امام به سالن فرودگاه، فریاد «الله اکبر» سالن فرودگاه را به لرزه در آورد. مستقبلین با خواندن سرود «خمینی ای امام»، اشکهای مشتاقان را بر گونههایشان جاری کردند.
حضرت امام طی بیاناتی در فرودگاه تهران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشکر میکنم. عواطف ملت ایران به دوش من بارگرانی است که نمیتوانم جبران کنم. ایشان ضمن اشاره به اینکه طرد شاه از کشور قدم اول پیروزی بود، همگان را به وحدت کلمه و ادامه مبارزه تا قطع کامل ریشههای فساد ترغیب کردند. ایشان سپس از آنجا عازم بهشت زهرا شدند. * حضرت امام در اولین سخنرانی خود در میان انبوه مستقبلین مشتاق در بهشت زهرا، گفتند: من وقتی چشمم به بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست دادهاند میافتد، سنگینیای در دوشم پیدا میشود که نمیتوانم تاب بیاورم. محمدرضا پهلوی فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهای ما را آباد.
ایشان اضافه کردند: من دولت تعیین میکنم، من توی دهن دولت میزنم ... من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم. من به ارتش یک نصیحت میکنم و یک تشکر ..... [ما] میخواهیم ارتش مستقل باشد. آقای ارتشبد شما نمیخواهید؟ آقای سرلشکر شما نمیخواهید مستقل باشید؟ و اما تشکر میکنم از قشرهایی که متصل شدند به ملت. * با وجود سرمای زمستان، دیشب هزاران مشتاق زیارت حضرت امام، در مسیر حرکت ایشان خوابیدند. * شهرهای کشور در شادی ورود امام، غرق نور و گل و فریاد بود. * از هنگام هجرت حضرت امام از نجف اشرف به پاریس، تراکم سخنرانیها، مصاحبهها و پیامهای ایشان در این مدت کوتاه یعنی (118 روز اقامت در نوفل لوشاتو) ، قابل توجیه و تأمل است. به طور یکه ایشان در برخی از روزها به سؤالات چندین رسانه خبری و تبلیغاتی پاسخ دادهاند. مثلا در تاریخ نوزدهم دی سال جاری، ایشان در ده مصاحبه جداگانه شرکت کردند و کثرت مصاحبهها، حکایت از علاقه خبرنگاران و اشتیاق امام برای رساندن پیام خود به دنیاست.
آمار این مجموعه عظیم از این قرار است: سخنرانیها 59 عدد مصاحبهها 108 عدد پیامها 36 عدد نامهها و تلگرافها و فرمانها 6 عدد جمع 209 عدد * در حالی که مراسم ورود حضرت امام به طور مستقیم از تلویزیون پخش میشد، نظامیان با یورش به این سازمان از ادامه پخش آن ممانعت کردند. * عدهای از مردم با قطع جریان پخش مستقیم ورود حضرت امام از تلویزیون به علت هجوم مأمورین نظامی، از عصبانیت تلویزیونهای خود را به خیابان پرت کردند. * امام خمینی در شب اول اقامت خود در مدرسه رفاه، طی سخنانی با اعضای کمیته استقبال، بر لزوم حفظ وحدت تأکید نمودند. * روحانیون متحصن در دانشگاه، با انتشار آخرین اعلامیه خود، به تحصن پایان دادند.
* آیتالله شریعتمداری طی تلگرافی ورود حضرت امام خمینی را تبریک گفت. * در پی درخواست مجدد بختیار برای ملاقات با حضرت امام خمینی، ایشان گفتند: ملاقات با بختیار را در صورت استعفای وی میپذیرم. * شاپور بختیار در آستانه ورود امام خمینی پیامی انتشار داد. وی در پیام خود مردم را نسبت به ادامه اعتراضات و تظاهرات، خصوصا در روز ورود حضرت امام، تهدید کرد. * دکتر علی آبادی ، عضو شورای سلطنت، از عضویت این شورا کنارهگیری کرد. *
دانشجویان ایرانی در مقابل سفارت ایران در آمریکا تظاهرات کردند. * خبرگزاری فرانسه: سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد سخنان ضد آمریکایی آیتالله خمینی، تغییری در موضع ایالات متحده در قبال ایران به وجود نیاورده است. * آمریکا مقداری از دستگاههای الکترونیکی محرمانه خود را از ایران خارج کرد. نیروی هوایی سیستمهای محرمانه جنگندههای اف چهارده را مخفی کرد. گفتنی است که یکی از وظایف هایزر در ایران، انجام همین مأموریت بوده است. * بانکهای سوئیس گفتند که پولهای ایران را پس نمیدهند. * مطبوعات و یونایتد پرس: قراردادهای خرید اسلحه ایران از انگلیس لغو شد. مقامات لندن گفتند به علت لغو این خریدها، انگلیس معادل چهار میلیارد دلار بابت عدم فروش و بیکار شدن بیست هزار نفر، زیان خواهد دید. *
در لیبی به حمایت از انقلاب اسلامی مردم مسلمان ای
بازگشت امام خمینی به میهن و آغاز دهه فجر
12 بهمن 1357
با گسترش قیام مردم و خروج شاه از ایران، شاپور بختیار به عنوان آخرین و تنها امید رژیم پهلوی و سردمداران غربی پشتیبان این رژیم، به عنوان نخست وزیر باقی مانده بود. در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصممتر میشد و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بعنوان اصلی ترین خواسته مردم در نهضت انقلابی به رهبری امام خمینی مطرح میشد.
امام خمینی که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه، اعلام کرده بودند، با فرار شاه در 26 دی 1357، تصمیم به بازگشت گرفتند. قرار بود این رجعت تاریخی در روز پنجشنبه پنجم بهمن 1357 انجام گیرد اما بختیار، با بستن فرودگاه ها مانع از انجام این امر شد. با انتشار خبر بسته شدن فرودگاهها، مردم خشمگین به خیابان ها ریخته و با تحصن و شعارهای کوبنده، دولت بختیار را تحت فشار شدیدی قرار دادند. در همین زمان رییس شورای سلطنت، سید جلال تهرانی، در پاریس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شورای سلطنت غیر قانونی است.
سرانجام، تحصنها و تظاهرات عظیم مردم بختیار را مجبور کرد، فرودگاه ها را باز کند. کارکنان اعتصابی تلویزیون اعلام کردند برای ضبط و پخش مستقیم مراسم آمادهاند. فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب بود. روز 12 بهمن 1357، پرشکوه ترین استقبال تاریخی رقم خورد و هواپیمای ایرفرانس در حوالی ساعت 9 صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبی آرام و مطمئن پس از 15 سال هجرت، پا به خاک میهن اسلامی گذاشتند.
صدها خبرنگار و عکاس و فیلمبردار به ثبت این رویداد تاریخی پرداختند. جمعیت استقبال کننده در طول 33 کیلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا که مقصد بعدی امام بود. بین 4 تا 8 میلیون نفر تخمین زده میشد. امام از فرودگاه مستقیما به بهشت زهرا رفتند و ضمن ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی، سخنرانی تاریخی خود را در آنجا ایراد کردند. در این سخنرانی امام نخست وزیری شاپور بختیار را غیر قانونی اعلام کرده و فرمودند: «من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم.» بدین ترتیب از ورود امام ده روز تاریخی که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت، سپری شد تا طومار رژیم پهلوی و 2500 سال استبداد شاهنشاهی برای همیشه در هم تنیده شود. گزارش تصویری:
گزارش تصویری بازگشت امام خمینی به میهن
مطالب مرتبط: متن کامل بیانات امام خمینی در بهشت زهرا
خاطرات ناطق نوری از ورود امام به میهن
میشل زواگو
زادروز : ۱ فوریه ۱۸۶۰ آژاکسیو، جزیره کرس
مرگ: ۸ اوت ۱۹۱۸ (۵۸ سال)اوبون
ملیت : فرانسوی Flag of France.svg
پیشه: نویسنده و روزنامهنگار
آثار:
پاردایانها (۱۰ جلد)
نوستراداموس (جادوگر مرموز)
دو خواهر (۲ جلد)
شوالیه قهرمان
اشکهای دلقک (تریبوله)
صخرهٔ عشق
کاپیتان
بوریدان پهلوان برج نل
قصر سن پل
عباس نوری مقدم:
🌹🇮🇷بنام خداوند بخشنده مهربان 🇮🇷🌴
🥀با سلام و عرض ادب و احترام 🥀
💐🇮🇷🌴صبح و روزتـون پراز خیرو
برکت باشه،با توکل به خداوند یکتا و توسل به مقربین درگاه الهی، ان شاءالله 🥀🇮🇷🌴
💠امروز = چهارشنبه :
🌞 ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ خورشيدی
🌙 ۱۰ رجب ۱۴۴۴ قمری
🎄 ۱ فوریه ۲۰۲۳ میلادی
🥀🇮🇷🏴 ذکر امروز :
💯🌴🇮🇷🌹 یا حیُّ یا قیُّوم .....
--------------------------------------------------
🌴🇮🇷ولادت با سعادت حضرت امام محمد تقی( جواد الائمه <ع>)🇮🇷🌹
وهمچن میلاد حضرت علی اصغر(باب الحوائج <ع>)🇮🇷🥀 +
بازگشت حضرت امام خمینی( ره ) به ایران(پس از ۱۵سال تبعید...) و آغاز ایّام اللّه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ایران 🌴🍎🇮🇷🍐🌹❤️💐🇮🇷🥀
---------------------------------------------------
آنقدری که در تهدیدها فرصت است در خود فرصتها ، نیست .....
🇮🇷🥀🇮🇷🌴سردار دلها(جان فدا)، شهید
حاج قاسم سلیمانی💐🇮🇷🌴🇮🇷----------------------------------------------
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماهنگ
👤روایت گری حاج قاسم سلیمانی
📌شهیدحسنباقری به تعبیر خودم
بهشتیِ جنگ بود.
✅« انجمن راویان فتح البرز »
@anjoman_raviyan_fath_alborz
آغاز «دهه فجر» انقلاب اسلامی ایران
🔹۱۲ بهمن ۱۳۵۷ امام خمینی (ره) پس از سالها دوری و تبعید به میهن بازگشتند.
🔹جمعیت انبوهی به استقبال رهبر خود رفته بودند و در فرودگاه و در طول مسیر آن تا بهشتزهرا در طرفین خیابان ساعتها به انتظار نشسته بودند.