بیانیه مهم بانک مرکزی صادر شد/ تمامی تقاضاهای درهم تامین خواهد شد
🔹توافق با کشورهای عربستان و امارات گشایشهای ارزی خوبی ایجاد کرده است.
🔹️ کلیهی تقاضاهای درهم تامین خواهد شد
🔹بانک مرکزی در ایام عید نوروز ۱۴۰۲ تعطیل نخواهد بود./ اخبار جبهه مقاومت
دعوت پادشاه سعودی از رئیسی برای سفر به ریاض
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور:
🔹سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در نامهای به آیت الله رئیسی ضمن استقبال از توافق دو کشور برادر، از ایشان برای سفر رسمی به ریاض دعوت کردند و خواستار تقویت همکاریهای اقتصادی و منطقهای شد.
🔹رئیس جمهور با استقبال از این دعوت، بر آمادگی ایران برای تقویت همکاریها تاکید کرد.
@TasnimNews
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ شگفتانه محسن چاوشی خواننده کشورمان در وصف حاج قاسم سلیمانی
🔻 موسیقی ، متن و تشبیه ها و تصویر سازی از سردار فوق العاده زیباست
🔰 بپیوندید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3253993472C88d01d5de6
عباس نوری مقدم:
🌹🇮🇷بنام خداوند بخشنده مهربان 🇮🇷🌴
🥀با سلام و عرض ادب و احترام 🥀
💐🇮🇷🌴 وقت و روزتـون پراز خیرو
برکت باشه،با توکل به خداوند یکتا و توسل به مقربین درگاه الهی، ان شاءالله 🥀🇮🇷🌴
💠امروز = دوشنبه :
🌞 ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ خورشيدی
🌙 ۲۷ شعبان ۱۴۴۴ قمری
🎄 ۲۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی
🥀🇮🇷🌴 ذکر امروز :
💯🌴🇮🇷 یا قاضی الحاجات ...../
---------------------------------------------------
🥀🇮🇷🍐🇮🇷🌴💐
سالروز قیام مردم تهران علیه جمهوری رضا شاه پهلویِ دیکتاتور +
ملّی شدن صنعت نفت ایران.....
🍎🇮🇷 🌴🇮🇷💐
--------------------------------------------------
آنقدری که در تهدیدها فرصت است در خود فرصتها ، نیست .....
⚘🇮🇷🍀سردار دلها(جان فدا)، شهید
حاج قاسم سلیمانی...🍀🇮🇷🌷
قیام مردم تهران علیه جمهوری رضاخانی
29 اسفند 1302
شعار جمهوری خواهی از راههایی بود که رضاخان برای ساقط کردن حکومت قاجار و تصاحب کامل قدرت در پیش گرفت.
پس از سفر احمدشاه قاجار به اروپا و به دست گرفتن قدرت توسط رضاخان، کم کم زمزمه های جمهوری توسط طرفداران وی بلند شد و آنان با تبلیغات خود، مردم را به حمایت از جمهوری تشویق می کردند.
در این حال رضاخان سردار سپه، برای تسهیل کار و رسیدن به مقام ریاست جمهوری درصدد برآمد از ولیعهد استعفا بگیرد و در این گیر و دار، در مجلس درگیری هایی نیز روی داد. در اثر این القائات، روز 28 اسفند 1302، عده ای از مردم تهران به جانبداری از رضاخان برخاسته و خواستار جمهوری شدند. این اجتماع در حالی بود که مردم طرفدار سید حسن مدرس به دلیل اهانتی که روز قبل به وی شده بود در مسجد شاه تهران تجمع کردند و علیه جمهوری دست به تظاهرات زدند. در مقابل فشارهای جمهوری خواهان، مدرس به تنهایی در مقابل توطئه گران ایستاد و برای جلوگیری از رسمیت یافتن مجلس جهت طرح جمهوری، عده ای از نمایندگان اقلیت را به قم فرستاد تا مجلس در نبود ایشان به حد نصاب نرسد و توطئه جمهوری خنثی شود
اما پس از حلول سال جدید ورق برگشت و شهید سید حسن مدرس، سخت به تلاش و فعالیت افتاد تا اینکه عده زیادی را علیه جمهوریت بسیج نمود. چرا که قرار بود مجلس شورای ملی در دوم فروردین 1303 نسبت به جایگزینی جمهوریت به جای پادشاهی قاجاریه تصمیم گیری نماید. در این میان بر اثر برخوردی که بین مردم و سردار سپه روی داد، به دستور رضاخان عده ای از مردم توسط قوای قزاق به گلوله بسته شدند و اوضاع دگرگون شد. این عمل رضاخان عکس العمل شدید برخی نمایندگان مجلس و مردم را برانگیخت و در نهایت سردار سپه از جمهوری ساختگی اش، صرف نظر کرد.
ملی شدن صنعت نفت ایران
29 اسفند 1329
از سال های اولیه حفر چاه نفت ایران، چشم طمع بیگانگان به دنبال استثمار منابع زیرزمینی کشور بوده و آنان در هر فرصتی به گرفتن امتیازهای گوناگون نفتی اقدام می کردند. پس از لغو امتیاز نفتی دارسی بین ایران و انگلستان، قرارداد الحاقی گس - گلشاییان به منظور کشف و استخراج نفت توسط شرکت های نفتی انگلیسی منعقد گردید.
این قرارداد را جهت تصویب به مجلس بردند که با مخالفت عده ای از نمایندگان مجلس و علماء به ویژه آیت اللَّه کاشانی و مردم روبرو شد. پافشاری های سپهبد رزم آرا نخست وزیر پهلوی، این لایحه را بار دیگر به مجلس برد و او که تصویب آن را مشکل یافت، قصد کودتا نمود. اما یک روز قبل از اجرای کودتا، توسط خلیل طهماسبی از گروه فداییان اسلام ترور شد. به دستور آیت اللَّه کاشانی مردم به این قرارداد اعتراض کرده و خواهان ملی شدن نفت ایران شدند.
سرانجام با به وجود آمدن آن وضعیت، مجلس به ملی شدن صنعت نفت ایران، رأی مثبت داد و در 29 اسفند 1329 مقرر شد که کلیه عملیات اکتشاف، استخراج و بهره برداری نفت در دست دولت قرار گیرد.
تاکید امام خمینی بر عزای ملی در نوروز 1342
29 اسفند 1341
پس از برگزاری رفراندوم قلابی شاه در ششم بهمن 1341 و در شرایطی که رسانه ها داخلی و خارجی یکصدا شاه و انقلاب سفید او را می ستودند، نغمه های مخالفت با این همه پرسی از گوشه و کنار و در رأس آنها از جانب امام خمینی بلند شد. حضرت امام طی نشست هفتگی با مراجع و علمای قم، خواهان در پیش گرفتن سیاست مشترک علیه رژیم شده و پیشنهاد دادند که در اعتراض به اعمال رژیم، نوروز 1342 عزای عموی اعلام شود. این پیشنهاد با استقبال وسیع شخصیت های حوزوی مواجه گردید و آنان نیز ضمن حمایت از امام، عید نوروز را عزای ملی اعلام کردند.
پس از این حرکت، شاه در اقدامی وقیحانه با روحانیت اعلام جنگ نمود و مخالفان را به مرگ تهدیدکرد. این عمل محمدرضا پهلوی عکس العمل شدید حضرت امام را به دنبال آورد و ایشان طی سخنانی در 29 اسفند 1341 در جمع روحانیان، طلاب و مردم قم به افشاگری علیه رژیم پرداخته و بر موضع خود مبنی بر اعلام عزای عمومی در نوروز 42 پافشاری نمودند.
به دنبال تحریم نوروز، در برخی ازمساجد و حسینیه ها و منازل علما و در رأس آن بیت حضرت امام، مجالس عزا برپا شد. این عمل باعث زیر سؤال بردن برنامه های شاه شد و خشم حکومت را برانگیخت. از این رو رژیم به این نتیجه رسید که باید با حرکتی قهرآمیز، زهر چشمی به نیروهای مذهبی نشان دهد تا به خیال خود آنان را سر جایشان بنشاند.
این فرصت در دوم فروردین 1342 نصیب مزدوران شاه گردید و آنان طی یورش به مدرسه فیضیه، درصدد به اصطلاح سرکوب حوزه علمیه قم و روحانیان برآمدند. این عمل، وقایع مهمی را در پی داشت که مهم ترین آنها، عکس العمل شدید امام طی سخنرانی عاشورای 1342 ش، دستگیری ایشان و وقوع قیام خونین پانزدهم خرداد 42 می باشد.
وفات حسن بن محمد معروف به مهلبى
در این روز، سنه 352، حسن بن محمد معروف به مهلبى وزیر معزالدوله دیلمى وفات کرد و او از احفاد مهلب بن ابى صفره زادى است و پیش از آنکه به مرتبه وزارت برسد در کمال فقر وفاقه زندگى میکرده به حدی که تمناى مرگ کرده و گفته :
الا موت یباع فاشتریه
فهذا العیش ملا خیرفیه "1"
"1-شرح نهج البلاغه،ج3،ص343"