با مقاومت چگونه میتوان چالشها و مشکلات موجود را حل کرد؟
خاستگاه اندیشه و راهبرد مقاومت
واکنش به دخالتها و اعمال نفوذ غربیها در ایران: تاریخ تحولات معاصر و حتی ماقبل آن در ایران، آکنده از انواع و اقسام دخالت غربیها در ایران است؛
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ مصطفی قربانی
وقتی آمریکا در دوره اوباما به اعمال تحریمهای فلجکننده علیه ایران روی آورد، تصور نمیکرد که مقاومت ملت ایران، راهبرد فشار و مهار آنها را که در قالب تحریم اجرایی شد، عقیم بگذارد. در همین چارچوب به ویژه زمانی که دولت اوباما بانک مرکزی ایران را تحریم کرد، کارشناسان آمریکایی اعلام کردند که دولت ایران حداکثر تا شش ماه دیگر سقوط خواهد کرد. با این حال، نه تنها سقوطی اتفاق نیفتاد، بلکه در سایه مقاومت دولت و ملت ایران، این اوباما بود که با شکست تحریمهای فلجکنندهاش مجبور به نامهنگاری با رهبر معظم انقلاب به منظور آغاز مذاکرات مستقیم شد. در ادامه، با انعقاد برجام اگرچه اجرای تحریمهای فلجکننده علیه ایران متوقف شد، اما با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، این تحریمها در قالب فشار حداکثری مجدد اعمال و اجرایی شد. با این حال، اکنون که حدود سه سال از اجرایی شدن راهبرد فشار حداکثری ترامپ علیه کشورمان میگذرد، آنگونه که ترامپ تصور میکرد، ایرانیها با او تماسی نگرفتند و تسلیم خواستههای وی و دولت متبوعش نشدند. این در حالی بود که باز آمریکاییها تصور میکردند که با فشار حداکثری میتوانند مقاومت ملت ایران را درهم بشکنند. در این زمینه، فارین پالیسی به تازگی در یادداشتی تحلیلی نوشته است، ایران در برابر «کارزار فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مقاومتر از آنچه اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و کاخ سفید پیشبینی میکردهاند، عمل کرده است.
باتوجه به آنچه گفته شد، باید اشاره کرد که اندیشه مقاومت یک اندیشه قدرتآفرین در صحنههای مختلف رویارویی با دشمنان بوده است که علاوه بر خنثیسازی تهاجمها و توطئههای دشمنان، منجر به خلق دستاورد نیز شده است. درواقع، مقاومت را میتوان مهمترین گزاره در فرهنگ و تفکر راهبردی نظام جمهوری اسلامی دانست که بر مبنای آن، این نظام با وجود پیچیدگیهای محیطی توانسته است به حیات خود ادامه دهد. براین اساس، سؤال این است که اندیشه و راهبرد مقاومت در ایران از کجا ریشه گرفته است؟ آبشخورها و خاستگاههای مقاومت در ایران را باید در کجا جستوجو کرد؟ در پاسخ به این پرسش حداقل میتوان به دو مورد مهم اشاره کرد:
1ـ افق تمدنی انقلاب اسلامی: انقلاب اسلامی از بدو پیروزی داعیهدار یک افق و راه نو به روی بشریت بود، به گونهای که در عصر جنگ سرد، بدون تأثیرپذیری از بلوکهای شرق و غرب، راه نوینی پیش روی بشریت ترسیم کرد که به تعبیر «میشل فوکو» میتوان آن را تجلی «معنویتگرایی سیاسی» دانست و در آن دو آرمان آزادی و عدالت، با مضامین و درونمایههای اسلامی، در هم آمیخته شده بود. در ادامه و در سیر مراحل ایجاد، استقرار و تثبیت نظام نیز این انقلاب نشان داد، به پیگیری و کارآمدسازی راهی که ترسیم کرده پایبند است. براین اساس، این انقلاب و نظام برآمده از آن نه تنها در برابر توطئهها و فشارهای داخلی و خارجی تسلیم نشده، بلکه با نسخه «جهاد کبیر» در برابر استکبار، تلاش کرده تا در هیچ حوزهای به دشمن استکباری اتکا نکند و ضمن حفظ فاصله با آن، بر مقاومت، خودباوری درونی و درونزایی اتکا داشته باشد. بنابراین، در جمعبندی این بخش باید گفت، افق تمدنی انقلاب اسلامی به معنای تلاش برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و نه هضم شدن در هاضمه تمدن غرب، ایجاب میکند که در برابر فشارهای داخلی و خارجی، تسلیمی در کار نباشد و بر مقاومت به عنوان اندیشه و راهبردی تمدنساز، مزیتآفرین و ترمیمگر قدرت توجه روزافزونی صورت گیرد. گفتنی است، دیدگاههایی که تسلیم در برابر غرب و آمریکا را تجویز میکنند و برای آن نیز استدلالهای معقولی ارائه میکنند؛ یا این افق تمدنی را قبول ندارند یا از آن غافل هستند.
2ـ واکنش به دخالتها و اعمال نفوذ غربیها در ایران: تاریخ تحولات معاصر و حتی ماقبل آن در ایران، آکنده از انواع و اقسام دخالت غربیها در ایران است؛ از تحمیل امتیازات تجاری به ایران، ناکام گذاشتن نهضت مشروطه، تقسیم ایران در قرارداد 1907، سرنگونی قاجاریه و انجام کودتای سوم اسفند، روی کار آوردن و سرنگون کردن حکومت رضاشاه پهلوی، ایجاد فرقه دموکرات آذربایجان در سال 1324 به دست شورویها و به رهبری پیشهوری و... تا سرنگون کردن دولت ملی و نهضت ملی کردن صنعت نفت با کودتای 28 مرداد که منجر به روی کار آوردن دولتی دستنشانده در ایران شد و تا 25 سال بعد بر تمام مقدورات ملی ما مسلط شدند و... . با پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه قطع نفوذ و دخالت غرب در ایران آغاز شد و به طور کامل پیش رفت، اما غربیها در طول 41 سال گذشته نیز همواره با همان الگوی رفتاری پیش از انقلاب با دولت و ملت ایران رفتار میکنند. برای نمونه، میتوان به تلاش آمریکاییها برای انجام کودتا در بهمن سال 1357 به رهبری ژنرال هایزر، تحریک صدام به حمله نظامی به ایران، حمایت از حرکتهای تجزیهطلبانه در داخل ایران، سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران، سنگاندازی در مسیر دستیابی ایران به فناوری صلحآمیز هستهای با کارهایی از قبیل ترور دانشمندان هستهای، اعمال تحریمهای فلجکننده و غیرانسانی علیه ملت ایران و... اشاره کرد. باتوجه به آنچه گفته شد، مقاومت را میتوان واکنش طبیعی یک ملت زنده و عزتمدار در برابر فشارهای معطوف به تسلیم و ذلت دانست.
نکته پایانی آنکه ممکن است گفته شود با مقاومت چگونه میتوان چالشها و مشکلات موجود را حل کرد؟ در پاسخ باید گفت که اتفاقاً عمده چالشها و مشکلات موجود به دلیل بیتوجهی به اندیشه و راهبرد مقاومت حادث شده است؛ و گرنه در هر حوزهای که به مقاومت فعال توجه شده، آسیبها و ضعفها ترمیم شده و قدرت درونزا تولید شده است. برای نمونه، میتوان به تولید بنزین در داخل کشور براساس راهبرد مقاومت، آن هم در اوج تحریمهای فلجکننده و اتکای صرف به توان و ظرفیتهای داخلی اشاره کرد، به گونهای که امروز، دیگر بنزین در لیست کالاهای تحریمی قرار ندارد. براین اساس میتوان گفت، حجم ضعفها و آسیبپذیریها در کشور به میزان توجه به راهبرد مقاومت بستگی دارد؛ بدین معنا که در جاهایی که به مقاومت فعال در برابر دشمن توجه شده؛ یعنی عزم و همت مؤمنانه را به کار بستهایم، نه تنها موفق به دفع فشارهای دشمن شدهایم، بلکه قدرت درونزا و مصونیتبخش تولید شده است.
بصیر 10 آذر.pdf
1.3M
اخبار سیاسی
صرفا جهت مطالعه سر شبکه ها و مدیران کانال ها.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠#کلیپ
✅موضوع: ترور بزدلانه
🔻گذری کوتاه بر مسیر انقلاب و ترور
💯ما ملت شهادتیم
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
💢#عکس_نوشت
✅ #تحریمها بی اثر نبوده‼️
🔸🌺🔹
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#تحریم
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
📲 نشست مجازی
♦️ به مناسبت شهادت شهید فخری زاده
✅ با موضوع : بررسی ابعاد ترور دانشمند شاخص صنایع راهبردی کشور (شهید فخری زاده)
👤 مدرس: دکتر یاسر میر
🗓 زمان: چهارشنبه 12 آذرماه ساعت 18
🔗 لینک شرکت در نشست:
🌐 http://video.nasraa.ir/rhmi1ql5ops7
📌 نحوه شرکت در نشست: پس از نصب نرمافزار ادوبی کانکت ویندوز یا موبایل، لینک کلاس را در مرورگر فایرفاکس یا نرمافزار ادوبی کانکت اندروید وارد کرده و به عنوان Guest نام خود را به انگلیسی بنویسید و وارد شوید.
——————————————————
🔰با ما همراه باشید ...
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سیستان و بلوچستان
🆔 https://t.me/nasra_sb
🆔 https://eitaa.com/nasra_sb
🆔 https://instagram.com/nasra_sb
🆔 https://twitter.com/nasra_sb
🆔 https://rubika.ir/nasra_sb
Adobe-Connect_v2.6.5.apk
17.99M
نرم افزار اندروید
جهت ورود به نشست مجازی ابتدا باید این نرم افزار بر روی گوشی نصب گردد.
تشکر
موضوع تحلیل: نگاهی اجمالی به قانون اساسی انقلاب اسلامی ایران(نویسنده :هادی سیاسی سجادملکوتی )
با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ ، دو دستاورد مهم و اساسی نصیب ملت ایران شد
یکی استقرار نظام جمهوری اسلامی و
دیگری قانون اساسی دین محور و مردم سالار.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از تعیین نوع نظام سیاسی در ایران ، مهمترین مسئله تدوین قانون اساسی بود.
در مرداد ماه ۱۳۵۸ مردم در انتخابات سراسری شرکت کردند و ۷۲ نفر از اعضای این مجلس را برگزیدند. سرانجام پس از حدود ۳ ماه کار مداوم مجلس موسسان ، در تاریخ ۱۳۵۸/۰۸/۲۴ تدوین و تصویب متن نهایی قانون اساسی در ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل پایان یافت و به امضای اعضای آن مجلس رسید و در تاریخ ۱۳۵۸/۰۹/۰۴ در شهر قم تقدیم امام شد و به دستور امام خمینی(ره) در روز های ۱۱ و ۱۲ آذر ماه ۱۳۵۸ به همه پرسی عمومی گذاشته شد و با بیش از ۱۶ میلیون رای به تصویب اکثریت قاطع ملت ایران رسید.
البته بعد از گذشت ۱۰ سال (۱۳۶۸) با توجه به ضرورت هایی که امام خمینی (ره) می دیدند (ایرادهایی که در قانون اساسی وجود داشت و دلیل آن هم حضور برخی لیبرال ها در مجلس قانون گذاری بود) و ایشان به رئیس جمهور وقت (حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)) دستور تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی را صادر فرمودند. این بازنگری در قانون اساسی در ۸ مورد صورت گرفت و در رای گیری مورد تایید مردم قرار گرفت.
یکی از اهداف اساسی انقلاب اسلامی بازگرداندن شخصیت و کرامت ملت ایران بود که در نظام طاغوت شاهنشاهی زیر پا گذاشته شده بود. به همین جهت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با پیروی از دستورات قرآن کریم و تاسی از سیره حکومتی پیامبر اکرم (ص) و امام علی (ع) و رهنمودهای سایر معصومین (ع) برای حقوق انسانی و شهروندی جایگاه ویژه ای قائل شده است. حقوق شهروندی در مسائل اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی ، قضایی ، فرهنگی و حقوق ویژه زنان.
بنابراین باید گفت قانون اساسی جمهوری اسلامی که مردم سالار و دینی و ارزشی است توانسته نقش مهمی در تداوم و استحکام نظام سیاسی ایفا نماید و به نوعی می توان گفت از این جهت _بعد مردمی و دینی_ در بین قانون اساسی کشورهای دنیا یک مدل و الگوی جدید و کارآمد می باشد.
انشاءالله در ادامه به مهمترین اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی اشاره خواهد شد.
7.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 سخنان شهید فخریزاده درمورد مذاکره با آمریکا
🔹شهادت حاج قاسم نشان داد که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد. زده کشته و پیغام میفرستد که تنشزدایی کنیم.
🔹این گرگ، گرگ است و تا مادامی که خوی خود را زمین نگذاشته نباید رفت پای میز مذاکره.