آیا در خصوص امامت امام کاظم روایت صحیح وجود دارد؟
بعد از شهادت امام صادق (علیه السلام) در قضیه امامت، برخی فرزندش «عبد الله افطح» و عده بسیار دیگر نیز امام کاظم (علیه السلام) را امام می دانستند.
سؤال این است که از دیدگاه شیعه، امامت امر الهی است و رسول خدا (صلی الله علیه وآله) اسامی آنها را بیان کرده است . و از طرفی خود ائمه طاهرین (علیهم السلام) نیز اسامی امام بعد از خودشان را بیان کرده اند، میخواستم بدانم آیا در باره امام کاظم (علیه السلام) نیز اینگونه نص و روایتی وجود دارد یانه؟ اگر وجود دارد، چند روایت صحیح را معرفی نمایید. با تشکر.
پاسخ اجمالی
همانگونه که در سؤال ذکر فرموده اید، از نظر شیعه امامت، مقام الهی است که امام منصوب در این مقام از جانب خداوند متعال برگزیده شده و رسول خدا (صلی الله علیه وآله) نیز در روایات متعدد برای امت معرفی کرده اند.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی شیعه شناسی به آدرس https://www.adyanuniv.ir/shia/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
آیا توسل به مردگان جایز است؟
اهل سنت وجماعت توسل به میت را مانند توسل به زنده جایزدانسته اند چون فرقی بین آن دو نیست چراکه توسل یا به مقام نبوت است یا به پرهیزگاری متوفی در این صورت فرقی بین اینکه زنده باشد یامرده نیست.
چون صفت نبوت و پرهیزگاری بعد از مرگ باقی اند و دراین مورد از طرف پیامبر(صلی الله علیه وآله) و صحابه نهی و منعی نشده است و به آنچه که طبرانی از عثمان بن حنیف روایت کرده و آن راصحیح دانسته استدلال کرده اند عثمان بن حنیف می فرمایند:...
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی شیعه شناسی به آدرس https://www.adyanuniv.ir/shia/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
از كف برفت صبر و نماندش دگر قرار
دين شد تهي زِ مخزن اسرار كردگار
از ضعف بر جَبين منيرش، عرق نشست
اركان پنجمين امامت زِ هم شكست
گاهي زبان به ذكر حق و گَه شدي به هوش
از دل كشيده آه شرربار و شد خموش
*
امام باقر علیهالسلام ميفرمايد:
هيچ كس از گناه در امان نمي ماند، مگر اينكه زبانش را نگه دارد.
(تحف العقول،ص٢٩٨) و (بحارالانوار،ج٧٥،ص١٧٨)
*
🌑شهادت پنجمين نور امامت، حضرت امام محمد باقر علیهالسلام تسليت و تعزيت باد.🌑
#مهشید_ضیایی جداشده از فرقه بهائیت:
در این #فرقه، کودکان را از سه سالگی وارد مهدکودک تشکیلات به نام «گلشن توحید» میکنند و ازهمان سن، نفوذ شدیدی روی بچّههایشان دارند تا آنها را تحت آموزههای خود و به شکل یک مبلغ #بهائی تربیت کنند، بنابراین از آنجا که آنها مبلغ شده و ممکن است به اقصی نقاط جهان فرستاده شوند اعضا را عاطفی بار می اورند تا بتوانند به اهداف شومشان برسند.
#بهائیت
🔰 @Adyanuniv
♨️ #اوستا منشأ تضاد و تناقض
سوال :آیا این درسته که می گن : اوستا منشأ تضاد و تناقضه؟
جواب : جواب رو از قول دانشمندان بگیم..👇
دانشمند فرانسوی "دکتر هارلز Dr.Harlez" نقل اقوال مختلف درباره عقاید زردشت، مینویسد:📝 «... در اوستا عقیده بر تعدد خدایان مبنی بر طبیعتپرستی یا "ناتورالیسم Naturalisme" و سپس ثنویت و دوگانهپرستی و بالاخره وحدت و یکتاپرستی همهجا جلوهگر است.
این اختلاف در عقاید زرتشت در هر یک از جزوات اوستا بلکه در هر فصلی از فصول آن دیده میشود. وحدتپرستی وقتی جلوه بیشتر دارد که از خدایان به عبارت "مزدا آفرید" یا مزداداتا Mazda-Dhata تعبیر میشود. این وحدتپرستی در کتاب "گاتها" عمومیت دارد.
اما کتاب "وندیداد" از دوگانه پرستی و ثنویبودن زردشت و فصول "یسنا" از طبیعتپرستی وی حکایت میکند. پرستش خدایان متعدد در " یشتها " بیشتر جلوهگر شده است.
📚نقل از کتاب تاریخ اجتماعی ایران دکتر موسی جوان ص420
#تاریخ
#زرتشت
🔰 @Adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مدیر #بهائی موسّسه براندازی توانا: #آمریکا وظیفه دارد به ایران حمله کند!😐
این موسّسه خوراک فکری روزانه برای پیج ها و کانالهای برانداز مثل #آمدنیوز، پیج #مسیح_علینژاد، پیجهای سلطنت طلب و .. برای تفرقه بین مردم ایران، اعتصاب ،اعتراض و.. تهیّه میکند..
و مستقیما از دولت #آمریکا و بعضی دولتهای اروپایی و #صهیونیست ها ساپورت مالی میشن 👆
#بهائیت
🔰 @Adyanuniv
مهشید ضیایی ،#مسلمان بهایی زاده است که پس از سالها تحقیق ،در سال ۹۵ به دین اسلام مشرف شد.او شرایط خود این گونه توضیح میدهد :
در بهائیت اگر برای فردی سؤالاتی به وجود بیاید به او مسئولیت های بیشتری می دهند. من نیز هر بار سؤالی میپرسیدم که جوابی نداشتند ، مسئولیت بالاتری به من داده و در ادامه مرا وارد دانشگاه بهایی ها (BIHE) کردند. دانشگاهی که مخفی ، غیرقانونی و در محیطی غیر رسمی تشکیل می شد. با گذر زمان ، بیشتر به پوچ بودن فرقه پی بُرده و بیشتر متوجه تناقضات آن می شدم به طوری که در ۲۷-۲۸ سالگی تصمیم گرفتم دینی برای خود انتخاب کنم. برای افرادی که از فرقه جدا می شوند #مجازات سنگینی به نام «طرد روحانی» وجود دارد که #بهاءالله و عبدالبهاء آنرا برابر با بیماری جذام دانسته و افراد نزدیک خانواده نیز حق نزدیک شدن به او را ندارند ، در غیر این صورت برای آنها تنبيه سنگین تری در نظر گرفته می شود. به همین دلیل در آن سالها شهامت انجام آن را نداشته و می ترسیدم فرزندان و زندگیم را از دست بدهم اما بعد از ۲۵ سال زندگی مشترک با فردی که زندگی را به من تباہ کرده بود ، با دو فرزند ۱۹ و ۲۴ ساله ام از او جدا شدم.
#بهائیت
🔰 @Adyanuniv
جستاری در مذهب ابن عربی
آیت الله علامه سید جعفر مرتضی عاملی محقق و نویسنده برجسته شیعه در سال ۱۳۶۴ق، در جبل عامل لبنان دیده به جهان گشود. در سال ۱۳۸۲ ق. جهت تحصیل علوم دینی به نجف اشرف مهاجرت کرد و پس از شش سال به حوزه علمیه قم منتقل و بیش از دو دهه در این حوزه به تحصیل، تدریس و پژوهش پرداخت. از وی تاکنون بالغ بر بیست عنوان کتاب منتشر شده است که معروف ترین و گسترده ترین آنها کتاب الصحیح من سیره النبی الاعظم(ص) میباشد.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
آیا سلوک معنوی و تهذیب اخلاقی نیازمند مرشد و پیر و استاد است؟
در عرفان مصطلح و تصوف چنین مقرر است که فرد برای سلوک معنوی و وصول به کمالات اخلاقی، نیازمند مرشد و پیر طریقت و استاد است و فرد طالب کمال باید سر و دل سپرده وی شده و تحت تعلیم و ارشاد و دستور العملهای صادره از او، سیر معنوی خویش را آغاز و به انجام برساند. این القاء و تلقی، علاوه بر عرفا و صوفیان گاه در آثار برخی از کسانی که شاید به نوعی مدعی جدایی راه خویش از عرفان و تصوف هستند نیز مشاهده میشود. کتاب «سیر الی الله» اثر آقای سید حسن ابطحی با چنین نگاه صوفیانه ای به سیر و سلوک معنوی نگاشته شده است.
مقاله حاضر به نقد کتاب مزبور پرداخته و با استناد به معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام نادرستی اندیشه «سرسپردگی به استاد و پیر و مرشد در امر سیر معنوی » را نشان داده است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
علامه مجلسی و صوفیه
مطلبی که در زیر از نظر می گذرانید بر گرفته از کتاب مهدی موعود ترجمه جلد 51 بحار الانوار به قلم محقق فقید حجت الاسلام و المسلمین علی دوانی است که به شرح دیدگاه مرحوم علامه محمد باقر مجلسی در باره صوفیه پرداخته است.
سلاطين صفويه از يك خاندان آذربايجاني صوفي مشرب بودند. مرد نامي اين سلسله شيخ صفي الدين اردبيلي است كه ميگويند خود صوفي بوده و مدتي دنبال انسان كامل ميگشته، و در شيراز به ملاقات شيخ سعدي رفته ولي صحبت او را نپسنديده سپس نزد شيخ زاهد گيلاني رفته و داماد او شده است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
اسماء الله؛اسکلت و ستون فقرات عرفان ابن عربی
ستون فقرات و اسكلت تصوف محیيالدين «اسماء الله» است. او اندامهاي تصوف خود را به شبكهاي از اسامي خدا ميچيند. اين اصل اساسي او است كه ابتكار اوست و هيچ كسي در آن سهم و اشتراك ندارد. در مباني و مسائل ديگر، نحلهها و فرقهها و افراد ديگر نيز بحث كردهاند و مباحث محیيالدين در اين مباني و مسائل ابتكار نيست، و بيشتر ماهيت «موضعگيري» يا گزينش يك باور و رد باور ديگر است، و دست بالا اين كه يك اصطلاح يا يك موضوع شناخته شده و معروف را به گونه ابتكاري برگزيده است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
تصوف و جاهلیت
جاهليت به عنوان يک مفهومِ داراي اوصاف خاص، يک پديده اجتماعي است و مربوط به زمان و مکان خاصي نيست. امروزه در عصر«تحولگرائي» وقتي واژه جاهليت را به کار ميبريم آنچه در بادي امر به ذهن ميرسد جاهليت به معناي قبل از اسلام است، چرا که جاهليت در اصل به فترت و فاصله زماني قبل از اسلام اطلاق ميشود که در آن برهه، پرستش خدايان متنوع، دوئيت در عقيده، و انواع و اقسام شرک و ظلم و خودبيني برقرار، و فساد اخلاقي غالب بر زندگي و جامعه بشري بوده است.
اما اين فترت با ظهور فجر الهي و طلوع آفتاب اسلام و انتشار نور آن در عالم رو به افول گذاشت به طوري که راه براي همگان روشن و هموار بود. به نص قرآن کريم مردمان گروه گروه به دين الهي گرويدند (سوره نصر) تا در نتيجه اسلام به حکومتي برتر تبديل شد.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد تصوف به آدرس https://www.adyanuniv.ir/sufism/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
🔴 قدرت های خارق العاده، اما شیطانی ؛
📖 "آن سوی مرگ" کتابی است که مورد توجه و اقبال خوانندگان قرار گرفته و اخیرا نشر معارف آن را به چاپ 13 هم رساند.
موضوع کتاب راجع به مصاحبه با سه نفر از انسان هایی است که مرگ را تجربه کرده و اتفاقات جالب پس از جدا شدن روح از بدن مانند رویت بهشت و جهنم برزخی و تجسم اعمال و ... را به تفصیل و دقت زیادی شرح می دهند.
🔺یکی از داستان های کتاب، راجع به دکتری است که مرگ را تجربه می کند و پس از بازگشت به دنیا، جن ها سراغش آمده و با او ارتباط می گیرند. در اولین وهله، جنیان خود را بسیار مومن معرفی کرده و حتی پشت سر دکتر نماز صبح می خوانند. بعد از اینکه کاملا اطمینان و اعتمادش جلب می شود، شروع به طرح تقاضاهایی از دکتر به نیت کار خیر و اصلاح امور مردم می کنند.
مثلا به دکتر می گوید فلانی را در فلان شرکت استخدام کن و فلان خانم را با فلان آقا آشنا کن و ... . دکتر بیچاره هم به گمان اینکه درحال انجام کار خیر است تمام این افعال را انجام می دهد اما خیلی زود متوجه می شود که این جن، از کفار و شیاطن بوده و تمام این اعمالی که دستور داده بود، موجب بدبختی و فلاکت و گناه مردم شده است.
نکته جالب توجه این است که جنی به نام "هام" قدرت های خارق العاده و ماورائی را به عنوان هدیه به دکتر عطا می کند. قدرت هایی که وقتی آن را می خواندم در ذهن خود با آنچه از اقطاب صوفیه دیده و شنیده ام تطبیق می دادم و یقین کردم که اجنه و شیاطین در پس پرده برخی اعمال عجیب عرفا و صوفیه هستند.
جالب تر اینکه هرمقدار دکتر، اعمال اشتباه و دستورات هام را بیشتر انجام می دهد، این قدرت ها فزونی می یابد.
🔺قدرت هایی که خود چنین شرح می دهد:
"من با دست هایم به راحتی اجسام سنگین را بلند می کردم...هر روز که می گذشت نیروی موجود در پاهایم زیادتر می شد. به حدی که خیلی راحت می توانستم سریع ترین دونده دنیا را شکست دهم... قادر بودم مدت زیادی زیر آب بمانم؛ جریان برق دویست و بیست ولت، هیچ خطری برایم ایجاد نمی کرد.با نگاه دوختن به شیشه های خانه ام، آنها را می شکستم.با نگاهی عمیق، هر قفلی را باز می کردم.مار سمی و خطرناک را رام می کردم و حتی با نگاه، بعضی از آدم ها را به خودم جذب می کردم. یعنی نگاهم باعث می شد که مرا عمیقا دوست بدارند. در تاریکی مطلق، همه اشیا را می دیدم. در حدس زدن عالی بودم. دستم را در قابلمه پر از آب جوش فرو می بردم..." (ص 204)
🔰 @Adyanuniv
روز #عرفه فرصتی برای جا ماندگان از ماه مبارک رمضان است.
#توبه یکی از مهمترین اعمالی است که در این روز باید انجام دهیم.
ابراز پشیمانی قلبی از گناه و عزم بر ترک گناه از مهمترین شرایط قبولی توبه است، بنابراین فرصت طلایی توبه کردن در این روز را از دست ندهیم، چرا که مشخّص نیست فرصت دیگری برای این کار داشته باشیم یا نه..🌸🍃
🔰 @Adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خصوصیات شب و روز عرفه از زبان مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی
🔰 @Adyanuniv
رقابت مدعیان ، جهت تصاحب کرسی «وهم»
پس از درگذشت سید کاظم رشتی، مریدان و شاگردانش جانشینی برای وی میجستند که به گفته ایشان مصداق «شیعه کامل» یا «رکن رابع» (شیخیه) باشد. در این عرصه، میان چند تن از شاگردان سید کاظم رقابت می افتد …
پس از درگذشت سید کاظم رشتی، مریدان و شاگردانش جانشینی برای وی میجستند که به گفته ایشان مصداق «شیعه کامل» یا «رکن رابع» (شیخیه) باشد. در این عرصه، میان چند تن از شاگردان سید کاظم رقابت افتاد که مهمترین آنها عبارت بودند از:
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد بهائیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/bahai/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
رجعت از دیدگاه شیعه و فرقه ضالّه بهائیت
بهائیت براى اثبات «رجعت صفاتى» معتقد به اطلاق صفات خداوند بر مظاهر او شده است، در صورتى که صفاتى مانند «اول»، «آخر»، «احد» و «صمد» صفات مخصوص ذات خداوند متعال هستند و بر غیر خداوند قابل اطلاق نیستند.
چکیده
این مقاله با رویکردى توصیفى ـ تحلیلى، به بررسى نظریات شیعه و بهائیت در خصوص «رجعت» پرداخته است. «رجعت» یکى از مباحث اعتقادى در فرهنگ شیعه است و براى اثبات آن شواهد عقلى و نقلى فراوانى ارائه داده است. بر اساس آیات و روایات، معناى دقیق و مراد از «رجعت» در فرهنگ شیعه، بازگشتن عده اى از خالصان و پاکان در زمان ظهور حضرت مهدى علیه السلام براى یارى ایشان و همچنین بازگشت عده اى از ناپاکان و دشمنان براى انتقام گرفتن از آنان است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد بهائیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/bahai/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
دادگاه های اسرائیل و بهائیان
گروههای بهائی مخالف عباس افندی (که بعداً مخالفان شوقی نیز بدانان اضافه شدند) در فلسطین حضور داشتند و عباس و شوقی را مستحق رهبری فرقه (پس از حسینعلی بهاء) نمیدانستند. اینان (ناقضین) مدتها بر اماکن بهائی در فلسطین تسلط داشته و اسباب رنج و دردسر برای شوقی بودند، ولی دولت اسرائیل به محض تأسیس، از جناح شوقی حمایت کرد و از مخالفان وی خلع ید نمود.
رقابت مدعیان ، جهت تصاحب کرسی «وهم»
پس از درگذشت سید کاظم رشتی، مریدان و شاگردانش جانشینی برای وی میجستند که به گفته ایشان مصداق «شیعه کامل» یا «رکن رابع» (شیخیه) باشد. در این عرصه، میان چند تن از شاگردان سید کاظم رقابت می افتد …
پس از درگذشت سید کاظم رشتی، مریدان و شاگردانش جانشینی برای وی میجستند که به گفته ایشان مصداق «شیعه کامل» یا «رکن رابع» (شیخیه) باشد. در این عرصه، میان چند تن از شاگردان سید کاظم رقابت افتاد که مهمترین آنها عبارت بودند از:
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد بهائیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/bahai/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
بهاییگری، سرویس اطلاعاتی بریتانیا و نهضت جنگل
مورخان بهائی درباره شورشهای ضدّبهائی فراوان سخن میگویند و میکوشند چهرهای بسیار مظلوم از سرگذشت این فرقه در ایران ترسیم کنند. رهبری بهائیت و عناصر مشکوکی در میان جبهه مخالف بهائیان به عمد و با اهداف معین تبلیغی و سیاسی به ایجاد مهمترین و جنجالیترین آشوبهای خونین ضدّ بهائی، معروف به «بهائی کشی» دست زدهاند. شبکه بهائیها در شکست و سرکوب نهضت جنگل نقش اطلاعاتی و خرابکارانه بسیار مؤثر و مرموزی ایفا کرد، نقشی که تاکنون مورد بررسی کافی قرار نگرفته است.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد بهائیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/bahai/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv
بهاییت و همجنس گرایی
در سال ۱۳۹۱ بیت العدل برخلاف نصوص گذشته خود ، در پیامی اعلام کرد:”هرگونه تعصب یا انزجار از همجنس گرایان مخالف و مغایر با روح آیین بهایی است. افزون بر این، بهاییان مأمورند که مدافع و حامی مظلومین باشند و از کسانی که حقوق اساسیشان نقض شده با تمام توان دفاع کنند… بهاییان باید ناگزیر میان وجوهی از امور اجتماعی که با تعالیم بهایی همخوانی دارد و جنبههایی که باتعالیم بهایی سازگاری ندارد تمایز گذارند. در حالت نخست، بهاییان میتوانند فعالانه از آن امور اجتماعی حمایت کنند ولی در حالت دوم، نه حمایت میکنند و نه مخالفت. در این مقاله بر آنیم دیدگاه آیین بهائی را درباره همجنس گرایی بررسی کنیم.
جهت مشاهده متن کامل این مطلب به پایگاه تخصصی نقد بهائیت به آدرس https://www.adyanuniv.ir/bahai/ مراجعه فرمایید.
🔰 @Adyanuniv