🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1047🔶
#امام_صادق عليه السلام
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ وَ غَیْرِ وَاحِدٍ عَنِ اَلْحُسَیْنِ بْنِ اَلْحَسَنِ جَمِیعاً عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ إِسْمَاعِیلَ بْنِ یَسَارٍ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ یُوسُفَ قَالَ أَخْبَرَنِی عَبْدُ اَللَّهِ بْنُ کَیْسَانَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاکَ أَنَا مَوْلاَکَ عَبْدُ اَللَّهِ بْنُ کَیْسَانَ قَالَ أَمَّا اَلنَّسَبُ فَأَعْرِفُهُ وَ أَمَّا أَنْتَ فَلَسْتُ أَعْرِفُکَ قَالَ قُلْتُ لَهُ إِنِّی وُلِدْتُ بِالْجَبَلِ وَ نَشَأْتُ فِی أَرْضِ فَارِسَ وَ إِنَّنِی أُخَالِطُ اَلنَّاسَ فِی اَلتِّجَارَاتِ وَ غَیْرِ ذَلِکَ فَأُخَالِطُ اَلرَّجُلَ فَأَرَی لَهُ حُسْنَ اَلسَّمْتِ وَ حُسْنَ اَلْخُلُقِ وَ کَثْرَةَ أَمَانَةٍ ثُمَّ أُفَتِّشُهُ فَأَتَبَیَّنُهُ عَنْ عَدَاوَتِکُمْ وَ أُخَالِطُ اَلرَّجُلَ فَأَرَی مِنْهُ سُوءَ اَلْخُلُقِ وَ قِلَّةَ أَمَانَةٍ وَ زَعَارَّةً ثُمَّ أُفَتِّشُهُ فَأَتَبَیَّنُهُ عَنْ وَلاَیَتِکُمْ فَکَیْفَ یَکُونُ ذَلِکَ فَقَالَ لِی أَ مَا عَلِمْتَ یَا اِبْنَ کَیْسَانَ أَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَخَذَ طِینَةً مِنَ اَلْجَنَّةِ وَ طِینَةً مِنَ اَلنَّارِ فَخَلَطَهُمَا جَمِیعاً ثُمَّ نَزَعَ هَذِهِ مِنْ هَذِهِ وَ هَذِهِ مِنْ هَذِهِ فَمَا رَأَیْتَ مِنْ أُولَئِکَ مِنَ اَلْأَمَانَةِ وَ حُسْنِ اَلْخُلُقِ وَ حُسْنِ اَلسَّمْتِ فَمِمَّا مَسَّتْهُمْ مِنْ طِینَةِ اَلْجَنَّةِ وَ هُمْ یَعُودُونَ إِلَی مَا خُلِقُوا مِنْهُ وَ مَا رَأَیْتَ مِنْ هَؤُلاَءِ مِنْ قِلَّةِ اَلْأَمَانَةِ وَ سُوءِ اَلْخُلُقِ وَ اَلزَّعَارَّةِ فَمِمَّا مَسَّتْهُمْ مِنْ طِینَةِ اَلنَّارِ وَ هُمْ یَعُودُونَ إِلَی مَا خُلِقُوا مِنْهُ.
اصول کافی / ترجمه آیت اللهی ؛ ج ۳ , ص ۷
🍃🌸🌼🍃
۱۴۴۹-۵-عبد اللّه بن کیسان میگوید به امام صادق علیه السّلام گفتم:
قربانت، من عبد اللّه بن کیسان چاکر شما هستم، فرمود: نژاد تو را میشناسم ولی خود تو را نمی شناسم (یعنی شیعه بودنت را نمی دانم) گوید: به آن حضرت گفتم: من در کوهستان زائیده شدم و در سرزمین فارس (شیراز) بزرگ شدم، من در بازرگانی و کارهای دیگر با مردم آمیزش دارم، با مردی درآمیزم و ببینم که خوش رفتار و نیکو کردار است و خوش اخلاق و امانت دار است و او را وارسم و بفهمم با شما دشمن است، و با مردی آمیزش کنم و از او بدرفتاری و بی پروائی در امانت و درندگی و کج خلقی (فساد و تبهکاری) بینم و او را وارسم و بدانم که دوست شما است، این چگونه میشود؟ به من فرمود، ای پسر کیسان، به راستی خدای عز و جل از سرشت بهشت و سرشت دوزخ برگرفت و آنها را با هم درآمیخت و این دو از هم به خود برگرفتند، تو در آنها هرچه امانت داری و خوش رفتاری و خوش روشی بینی از آن است که با سرشت بهشتی آفریده شده یی و آنها به آنچه که از آن آفریده شده اند برگردند (و یکسره بهشتی شوند) و آنهایی که در آنها از بی پروائی در امانت و بدخلقی و درندگی و تباهی بینی آن است که سرشت دوزخی با آنها ترکیب شده (و آنها یکسره دوزخی شده اند) و آنها برگردند بدانچه که از آن آفریده شده اند.
📚 الکافی , جلد ۲ , صفحه ۴
کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 05 February 2024
قمری: الإثنين ، 24 رجب 1445
متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
وقایع مهم شیعه:
🌸🍃فتح خيبر به دست امير المؤمنين عليه السّلام
در اين روز در سال ۷ ه’ در جنگ خيبر مرحب به دست أمير المؤمنين عليه السّلام كشته شد و قلعه خيبر به دست آن حضرت فتح گرديد.
(زاد المعاد: ص ۳۵. فيض العلام: ص ۳۱۷) و در بحار الانوار ۲۷ رجب روز فتح خيبر ذكر شده است. (بحار الانوار: ج ۹۷، ص ۱۶۸ - ۳۸۴)
چون پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله به جنگ خيبريان رفت و قلعه قموص را محاصره كرد، ابتدا پرچم را براى مبارزه با آنان به ابوبكر دادند. ابوبكر با لشكرى رفت، ولى چون نظر به پهلوانان آنان نمود فرار كرد و لشكريان هم در پى او باز گشتند. روز بعد پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پرچم را به عمر داد و او هم از ترس كشته شدن به ميدان جنگ نرسيده باز گشت.
انتخاب على عليه السّلام براى فتح خيبر:
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند: «فردا پرچم را به مردى مى دهم كه حمله هايش را تكرار كند، نه اينكه فرار كند. كسى كه خدا و پيامبرش را دوست دارد و خدا و پيامبرش هم او را دوست دارند، و خداوند خيبر را به دست او فتح مى كند». همه اصحاب آرزو كردند كه اين مقام و منزلت به آنان واگذار شود.
فرداى آن روز، پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: على بن ابى طالب عليه السّلام كجاست؟ گفتند: چشم
دردى دارد كه حركت براى آن حضرت مشكل است. خاتم الانبياء صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: او را حاضر كنيد. سلمة بن اكوع رفت و آن حضرت را آورد. پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله سر آن حضرت را در بر گرفت و از آب دهان مبارك به چشمان نورانى حضرت خاتم الاوصياء على مرتضى عليه السّلام ماليد و فرمود: «بار الها، زحمت گرما و سرما را از او بردار». پس از آن روز بر أمير المؤمنين عليه السّلام درد چشم عارض نشد و از گرما و سرما آزرده نگشت.
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله زره خود را بر او پوشانيد و ذوالفقار را بر كمر او بست و پرچم به آن حضرت سپرد و سوار بر مركبش نموده فرمود: «جبرئيل از سمت راست، ميكائيل از سمت چپ، عزرائيل از پيش رو و اسرافيل از پشت سر، و نصرت خدا بالاى سر، و دعاى من از پشت سر تو است». فرمود: يا على، مسلمانى را بر ايشان عرضه كن.
ميدان جنگ خيبر:
آن حضرت رفت، و پس از موعظه و نصيحت عده اى براى جنگ با او آمدند. آنان دو نفر از مسلمانان را شهيد كردند. أمير المؤمنين عليه السّلام بر آنها تاخته و آنها را كشتند. آنگاه برادر مرحب با عده اى آمدند. حضرت آنها را هم به درك فرستاد.
مرحب كه شجاع بود به خونخواهى آمد. أمير المؤمنين عليه السّلام چنان با ذوالفقار بر سرش فرود آورد كه شمشير از حلقش گذشت و او را دو نيم ساخت و به خاك انداخت. صداى تكبير مسلمانان بلند شد. عده اى از يهود به دفاع آمدند
و با مسلمانان به جنگ پرداختند. أمير المؤمنين عليه السّلام به مبارزه ادامه داد تا عده اى كشته شدند و عده اى به قلعه گريختند.
آن حضرت با دست قدرتمند حيدرى در قلعه را كند و براى مسلمانان معبر قرار داد تا از خندق عبور كنند. حضرت چندين بار مسلمانان را از روى خندق به وسيله ئ آن در عبور داد، با اينكه از سه روز قبل، آن حضرت گرسنه بود.
(المستدرك على الصحيحين: ج ۳، ص ۳۷. مجمع الزوائد و منبع الفوائد: ج ۹، ص ۱۲۴. كنز العمّال: ج ۵، ص ۲۸۳. فيض العلام: ص ۳۱۷ - ۳۲۱)
🔸بازگشت جعفر طيّار از حبشه
آمدن جناب جعفر بن ابى طالب عليه السّلام برادر أمير المؤمنين عليه السّلام از حبشه در روز فتح خيبر اتفاق افتاده است.
(منتخب التواريخ: ص ۵۶. وقايع الايام: ج رجب، ص ۲۵۵)
۲۵ رجب
📆 روزشمار:
◾️01 روز تا شهادت امام موسی کاظم علیه السلام ( 183 ه ق)
◾️02 روز تا وفات حضرت ابوطالب عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه واله) و پدر امیرالمومنین علی علیه السلام ( 3 سال قبل از هجرت)
🌼03 روز تا مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله ( 13 سال قبل از هجرت)
🌸07 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼08 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸09 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1048🔶
#امام_صادق عليه السلام
عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ اَلْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمَّا أَرَادَ أَنْ یَخْلُقَ آدَمَ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ أَرْسَلَ اَلْمَاءَ عَلَی اَلطِّینِ ثُمَّ قَبَضَ قَبْضَةً فَعَرَکَهَا ثُمَّ فَرَّقَهَا فِرْقَتَیْنِ بِیَدِهِ ثُمَّ ذَرَأَهُمْ فَإِذَا هُمْ یَدِبُّونَ ثُمَّ رَفَعَ لَهُمْ نَاراً فَأَمَرَ أَهْلَ اَلشِّمَالِ أَنْ یَدْخُلُوهَا فَذَهَبُوا إِلَیْهَا فَهَابُوهَا فَلَمْ یَدْخُلُوهَا ثُمَّ أَمَرَ أَهْلَ اَلْیَمِینِ أَنْ یَدْخُلُوهَا فَذَهَبُوا فَدَخَلُوهَا فَأَمَرَ اَللَّهُ جَلَّ وَ عَزَّ اَلنَّارَ فَکَانَتْ عَلَیْهِمْ بَرْداً وَ سَلاَماً فَلَمَّا رَأَی ذَلِکَ أَهْلُ اَلشِّمَالِ قَالُوا رَبَّنَا أَقِلْنَا فَأَقَالَهُمْ ثُمَّ قَالَ لَهُمُ اُدْخُلُوهَا فَذَهَبُوا فَقَامُوا عَلَیْهَا وَ لَمْ یَدْخُلُوهَا فَأَعَادَهُمْ طِیناً وَ خَلَقَ مِنْهَا آدَمَ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ فَلَنْ یَسْتَطِیعَ هَؤُلاَءِ أَنْ یَکُونُوا مِنْ هَؤُلاَءِ وَ لاَ هَؤُلاَءِ أَنْ یَکُونُوا مِنْ هَؤُلاَءِ قَالَ فَیَرَوْنَ أَنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ أَوَّلُ مَنْ دَخَلَ تِلْکَ اَلنَّارَ فَذَلِکَ قَوْلُهُ جَلَّ وَ عَزَّ: «قُلْ إِنْ کٰانَ لِلرَّحْمٰنِ وَلَدٌ فَأَنَا أَوَّلُ اَلْعٰابِدِینَ ».
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ؛ ج ۳ , ص ۱۱
🍃◾️◾️🍃
امام صادق علیه السّلام فرمود: چون خدای عز و جل اراده فرمود آدم را بیافریند، آب را بسوی خاک ارسال داشت، سپس مشتی برگرفت و آن را بمالید، آنگاه آن را با دست قدرت خود، دو نیمه ساخت، و بشر را بیافرید، ناگاه بجنبش در آمدند، سپس برای آنها آتشی برافراخت و باهل شمال دستور داد، داخلش شوند، آنها بسویش رفتند و ترسیدند. و داخل نشدند آنگاه باهل یمین دستور داد، داخلش شوند، آنها برفتند و داخل شدند، خدای عز و جل بآتش امر فرمود تا بر آنها سرد و سلامت گشت. چون اهل شمال چنان دیدند، گفتند: پروردگارا از ما در گذر و تجدید کن، خدا تجدید کرد و به آنها فرمود: بآتش در آئید. آنها رفتند و کنارش ایستادند و داخل نگشتند، خدا ایشان را بطینت اول برگردانید و از آن طینت آدم علیه السّلام را آفرید. امام صادق علیه السّلام فرمود از این رو اینها نتوانند از آنها شوند و آنها نتوانند از اینها گردند. از این جهت (اهل بیت علیهم السلام) عقیده دارند که رسول خدا صلی اللّٰه علیه و آله نخستین کس بود که داخل آن آتش شد، و از این بابست قول خدای جل و عز: «بگو اگر برای خدای رحمان فرزندی بود، من نخستین پرستنده بودم-۸۱ سوره ۴۳-).
📚الکافی , جلد ۲ , صفحه ۷
کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 06 February 2024
قمری: الثلاثاء ، 25 رجب 1445
متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
وقایع مهم شیعه:
◾️◾️شهادت موسى بن جعفر عليه السّلام
در اين روز در سال ۱۸۳ ه’ بنابر مشهور امام موسى بن جعفر عليه السّلام، در حبس سندى بن شاهك به شهادت رسيدند.
(اعلام الورى: ج ۲، ص ۶. بحار الانوار: ج ۴۸، ص ۲۰۶. مسار الشيعة: ص ۳۶. مصباح المتهجد: ص ۷۴۹. زاد المعاد: ص ۳۵. فيض العلام: ص ۳۲۲. مصباح كفعمى: ج ۲، ص ۵۹۸)
به روايت مرحوم كلينى روز شهادت حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام ششم رجب است.
(كافى: ج ۲، ص ۵۰۷)
هارون ملعون به ظاهر براى زيارت و در حقيقت براى دستگير نمودن حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام و فرستادن آن حضرت از مدينه به بغداد به مسجد النبى صلّى اللَّه عليه و آله آمد.
(كافى: ج ۲، ص ۵۰۷. بحار الانوار: ج ۴۸، ص ۲۰۶)
خلفاى ظالم در دوران امامت حضرت:
آن حضرت ۲۰ سال داشتند كه امامت به ايشان منتقل شد و مدت ۳۵ سال امامت فرمودند. در اين مدت بعد از شهادت امام جعفر صادق عليه السّلام مقدارى همزمان با ابوجعفر منصور بودند كه او متعرض آن حضرت نشد.
بعد از منصور قريب به ده سال ايام خلافت مهدى بود. او حضرت را به عراق طلبيد و حبس كرد. شبى أمير المؤمنين عليه السّلام را در خواب ديد كه به او فرمود: «فهل عسيتم ان توليتم أن تفسدوا فى الارض و تقطعوا ارحامكم»
(سوره محمّد صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم: آيه ۲۲)
وقتى بيدار شد مراد
حضرت را دانست و موسى بن جعفر عليه السّلام را از زندان آزاد كرد.
پس از مهدى، پسرش هادى خواست آن حضرت را محبوس كند ولى اجل او را مهلت ندا، چه اينكه كمتر از يك سال بيشتر خلافت نكرد. خلافت به هارون كه رسيد امام عليه السّلام را از زندانى به زندان ديگر فرستاد، تا در سال چهاردهم خلافتش آن حضرت را در سن ۵۵ سالگى به زهر جفا شهيد كرد.
(قلائد النحور: ج رجب، ص ۳۳ - ۳۴)
غسل و تدفين حضرت:
پس از شهادت بدن شريف حضرت را طبق دستور هارون با جامه هاى كهنه، جهت اهانت به آن بزرگوار، روى نردبانى گذاردند و چهار حمّال بر دوش گرفتند، و كسى جلوى جنازه صدا مى زد: «اين امام رافضيان است».
امام رضا عليه السّلام قبلاً متوجه غسل و كفن و نماز آن حضرت شده بودند. سپس شيعيان آمدند و گل آوردند و احترام كردند و در محل فعلى حرم مطهر، بدن آن حضرت را دفن كردند.
(وقايع الايام: ج رجب، ص ۲۷۹، از جنات الخلود)
تعداد فرزندان آن حضرت ۳۷ نفرند
(ارشاد: ج ۲، ص ۲۴۴)
و مدت امامت آن حضرت ۳۵ سال، و عمر شريف امام عليه السّلام هنگام شهادت ۵۵ سال بود.
(اعلام الورى: ج ۲، ص ۶. ارشاد: ج ۲، ص ۲۱۵)
شهادت آن حضرت در ۵ يا ۶ رجب نيز ذكر شده است.
(مناقب ابن شهر آشوب: ج ۴، ص ۳۴۹. كافى: ج ۲، ص ۵۰۷. ارشاد: ج ۲، ص ۲۱۵)
📆 روزشمار:
◾️01 روز تا وفات حضرت ابوطالب عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه واله) و پدر امیرالمومنین علی علیه السلام ( 3 سال قبل از هجرت)
🌼02 روز تا مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله ( 13 سال قبل از هجرت)
🌸06 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼07 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸08 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1049🔶
#امام_باقر عليه السلام
مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحُسَیْنِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِیلَ عَنْ صَالِحِ بْنِ عُقْبَةَ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْجُعْفِیِّ وَ عُقْبَةَ جَمِیعاً عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ اَلْخَلْقَ فَخَلَقَ مَنْ أَحَبَّ مِمَّا أَحَبَّ وَ کَانَ مَا أَحَبَّ أَنْ خَلَقَهُ مِنْ طِینَةِ اَلْجَنَّةِ وَ خَلَقَ مَنْ أَبْغَضَ مِمَّا أَبْغَضَ وَ کَانَ مَا أَبْغَضَ أَنْ خَلَقَهُ مِنْ طِینَةِ اَلنَّارِ ثُمَّ بَعَثَهُمْ فِی اَلظِّلاَلِ فَقُلْتُ وَ أَیُّ شَیْءٍ اَلظِّلاَلُ فَقَالَ أَ لَمْ تَرَ إِلَی ظِلِّکَ فِی اَلشَّمْسِ شَیْئاً وَ لَیْسَ بِشَیْءٍ ثُمَّ بَعَثَ مِنْهُمُ اَلنَّبِیِّینَ فَدَعَوْهُمْ إِلَی اَلْإِقْرَارِ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ: «وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَهُمْ لَیَقُولُنَّ اَللّٰهُ » ثُمَّ دَعَوْهُمْ إِلَی اَلْإِقْرَارِ بِالنَّبِیِّینَ فَأَقَرَّ بَعْضُهُمْ وَ أَنْکَرَ بَعْضٌ ثُمَّ دَعَوْهُمْ إِلَی وَلاَیَتِنَا فَأَقَرَّ بِهَا وَ اَللَّهِ مَنْ أَحَبَّ وَ أَنْکَرَهَا مَنْ أَبْغَضَ وَ هُوَ قَوْلُهُ «فَمٰا کٰانُوا لِیُؤْمِنُوا بِمٰا کَذَّبُوا بِهِ مِنْ قَبْلُ » ثُمَّ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ کَانَ اَلتَّکْذِیبُ ثَمَّ.
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ؛ ج ۳ , ص ۱۶
🍃🌸🌼🍃
امام باقر علیه السّلام فرمود: همانا خدای عز و جل مخلوق را آفرید و هر که را دوست داشت، از آنچه دوست داشت آفرید، و آنچه را دوست داشت این بود که: از طینت بهشتی آفرید و هر که را دشمن داشت از آنچه نزدش مبغوض بود آفرید، و آنچه نزدش مبغوض بود، این بود که خلقتش را از طینت دوزخی ساخت، سپس آنها را در ظلال برانگیخت. راوی گوید: عرضکرد ظلال چیست؟ فرمود: مگر سایه خود را در پرتو خورشید نمی بینی که چیزی هست و چیزی نیست (نظر باینکه سیاهی روی زمین است چیزی هست، و نظر باینکه ماده و ذاتیت ندارد چیزی نیست و مقصود عالم أرواح یا عالم مثالست) سپس از میان آنها پیغمبران را برانگیخت و ایشان را باقرار بخدای عز و جل دعوت کرد. اینست معنی قول خدای عز و جل: «اگر از آنها بپرسی چه کسی خلقشان کرده خواهند گفت خدا، ۸۷ سوره ۴۳» سپس آنها را باقرار بپیغمبران دعوت کرد، بعضی اقرار کردند و برخی انکار ورزیدند. آنگاه بولایت ما دعوتشان فرمود، بخدا هر که را که خدا دوست داشت بآن اقرار کرد و هر که را دشمن داشت انکار ورزید. و همین است معنی قول خدای تعالی: «آنها بآنچه قبلا تکذیب کرده بودند، ایمان نخواهند آورد، ۱۰۱ سوره ۷-» سپس امام باقر علیه السّلام فرمود: تکذیب در آنجا واقع شد (یعنی کسانی که اکنون تکذیب ولایت میکنند، ابتدا در عالم أرواح و مثال تکذیب کرده اند).
📚 الکافی , جلد ۲ , صفحه ۱۰
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
{❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی:چهارشنبه - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 07 February 2024
قمری: الأربعاء ، 26 رجب 1445
متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
وقایع مهم شیعه:
◾️◾️شهادت حضرت ابوطالب علیه السلام
حضرت ابوطالب علیه السلام بزرگ حامی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نام مبارکش «عمران» [۴] و یکی از فرزندان عبدالمطلب علیه السلام بود که با عبدالله علیه السلام پدر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از یک مادر به نام فاطمه بنت عمرو بن عائذ مخزومی بودند. [۵]
جناب ابوطالب علیه السلام نیز همانند پدر و اجدادش از موحدان و اوصیاء انبیاء الهی بوده [۶] و پس از
پدرش عبدالمطلب علیه السلام سرپرستی و کفالت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را بر عهده گرفت و همراه همسرش جناب فاطمه بنت اسد علیها السلام از آن حضرت نگهداری کردند و جای پدر و مادر را برای ایشان پر کردند. [۱]
جناب ابوطالب و خاندانش نخستین کسانی بودند که به اسلام ایمان آوردند و از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم دفاع کردند که تاوان ایمان و حمایت جناب ابوطالب علیه السلام، محاصرۀ اقتصادی در شعب ابی طالب شد که این وضعیت سه سال طول کشید و سختترین دوران زندگی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و ابوطالب علیه السلام بوده است، سرانجام این بزرگ حامی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در ۲۶ ماه رجب به سال دهم بعثت [۲] بر اثر صدماتی که در محاصره شعب ابیطالب دید، شهید شد و به سرای باقی شتافت و از دشمنان قریش رهایی یافت.
تا حضرت ابوطالب علیه السلام زنده بود کسی جرأت اذیت رساندن به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را نداشت [۳] و پس از رحلت آن حضرت، مشرکین بر آزار و اذیت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم افزودند تا اینکه خدای تعالی به پیامبرش صلی الله علیه و آله و سلم برای حفظ جانش امر به هجرت نمود. [۴]
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از این مصیبت بسیار سخت آزرده خاطر شده، در فقدانش اشک میریخت و میفرمود: «ای عمو! در کودکی پرورشم دادی، در یتیمی سرپرستم بودی و در بزرگسالی یاریم کردی، خدا تو را جزای خیر دهد» [۵] و این سال را به جهت رحلت ابوطالب علیه السلام و حضرت خدیجه کبری علیها السلام که اندوه و حزن سختی بر قلب مقدس ایشان نشست، سال حزن نامیدند. [۶]
امام محمد باقر علیه السلام میفرمایند: «اگر ایمان حضرت ابوطالب علیه السلام را در یک کفه ترازو و ایمان خلق را در کفه دیگر ترازو گذارند، ایمان ابوطالب علیه السلام سنگینتر خواهد بود». [۷]
لذا بجاست که مؤمنین این روز را بزرگ بشمارند و مجالس عزا در تعظیم و تمجید آن حضرت برپا نمایند و از روح پاک و آزادش استمداد جویند.
----------
[۴]: مناقب آل ابیطالب، ج ۳، ص ۲۴۸ ؛ تفسیر ابوالفتوح رازی، ج ۳، ص ۱۵ ؛ الإصابة، ج ۷، ص ۱۹۶ ؛ سفینة البحار، ج ۵، ص ۳۱۲.
[۵]: الطبقات الکبری، ج ۱، ص ۹۳.
[۶]: اعتقادات الإمامیة للصدوق، ص ۱۱۰ ؛ مرآة العقول، ج ۵، ص ۲۳۵ ؛ الغدیر، ج ۷، ص ۵۲۴.
[۱]: اثبات الوصیة، ص ۱۱۴ ؛ کنز الفوائد، ج ۱، ص ۲۵۲.
[۲]: مصباح المتهجد، ص ۸۱۲ ؛ بحار الأنوار، ج ۱۹، ص ۲۴.
[۳]: الکامل فی التاریخ، ج ۲، ص ۹۱.
[۴]: تفسیر العیاشی، ج ۱، ص ۲۵۷ ؛ الکافی، ج ۸، ص ۳۴۰ ؛ ایمان ابی طالب علیه السلام، شیخ مفید، ص ۲۴.
[۵]: تاریخ یعقوبی، ج ۲، ص ۳۵.
[۶]: إمتاع الأسماع، ج ۱، ص ۴۵ ؛ إعلام الوری، ج ۱، ص ۵۳.
[۷]: شرح نهج البلاغه إبن أبی الحدید، ج ۱۴، ص ۶۸ ؛ مرآت العقول، ج ۵، ص ۲۳۶.
📆 روزشمار:
🌼01 روز تا مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله ( 13 سال قبل از هجرت)
🌸05 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼06 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸07 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 08 February 2024
قمری: الخميس ، 27 رجب 1445
متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
وقایع مهم شیعه:
🌸🍃🍃بعثت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله
مبعث مبارك پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله در سن ۴۰ سالگى و آغاز نزول قرآن بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله در اين روز بوده است.
(اعلام الورى: ج ۱، ص ۴۶. مصباح المتهجد: ص ۷۵۰. مسار الشيعة: ص ۳۷. تهذيب: ج ۶، ص ۲. العدد القوية: ص ۳۳۷. زاد المعاد: ص ۳۶. فيض العلام: ص ۳۲۸)
اين روز يكى از اعياد بزرگ است، و روزى است كه حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله به رسالت مبعوث گرديد و جبرئيل عليه السّلام بر پيامبرى آن حضرت نازل شد.
(زاد المعاد: ص ۳۶)
غير شيعه مبعث را در ۱۷ يا ۱۸ يا ۲۴ ماه رمضان و بعضى در ۱۲ ربيع الاول مى دانند.
در اين روز صلوات بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و اهل بيت آن حضرت و نيز زيارت آن حضرت و امير المؤمنين عليه السّلام وارد شده است.
(زاد المعاد: ص ۴۰)
ساليان سال بود كه از بعثت انبياء عليهم السّلام مى گذشت، و هر قوم و قبيله اى با عقيده هاى مختلف خود زندگى مى كردند و در حجاز و مكه آن روز بسيارى بت مى پرستيدند: بت سنگى، فلزى، چوبى، و گاهى از جنس خرما. دختران را زنده به گور مى كردند. اكثر قبايل در حال جنگ و خونريزى بودند. دنيا غرق در گمراهى و ضلالت بود. تا اينكه چهل سال از ولادت با سعادت اشرف مخلوقات و سرور كائنات حضرت محمّد
بن عبداللَّه صلّى اللَّه عليه و آله گذشت. خداوند آن حضرت را به پيامبرى مبعوث فرمود، و جبرئيل بر آن حضرت نازل شد و وحى هاى الهى را با آداب و مراسمى مخصوص به آن حضرت رسانيد كه در كتب روائى با سندهاى مختلف ذكر شده است.
طبق بعضى روايات
(منتهى الامال: ج ۱، ص ۴۷)
هنگامى كه آن حضرت از كوه حرا بر مى گشتند انوار جلال و عظمت ايشان را فرا گرفته بود، بحدى بود كه هيچكس را ياراى آن نبود كه به آن حضرت نظر كند. از كنار هر درخت و گياه و سنگ كه مى گذشت در برابر آن حضرت خم مى شدند و به زبان فصيح مى گفتند: «السّلام عليك يا نبى اللَّه، السّلام عليك يا رسول اللَّه».
هنگامى كه آن حضرت داخل خانه حضرت خديجه سلام اللَّه عليها شدند، از شعاع انوار جمال آن حضرت خانه منور شد. خديجه سلام اللَّه عليها عرض كرد: اى محمّد، اين چه نور است كه از شما مشاهده مى كنم؟ آن حضرت فرمودند: اين نور پيامبرى است. سپس خطاب به حضرت خديجه سلام اللَّه عليها فرمودند: بگو: «لا اله الا اللَّه محمّد رسول اللَّه». خديجه سلام اللَّه عليها عرض كرد: سالهاست من پيامبرى شما را مى دانم. سپس به وحدانيت خداوند متعال و رسالت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شهادت داد.
در اين هنگام آن حضرت فرمودند: «اى خديجه! احساس سرما مى كنم. جامه اى بر من بپوشان». حضرت جامه بر خود كشيد و خوابيد. از جانب حقتعالى ندا رسيد: «يا ايها المدّثر، قم فانذر و ربّك فكبّر... »
(سوره مدّثر: آيه ۱)
«اى جامه به خود پيچيده، برخيز و بترسان
مردم را از عذاب پروردگار خود، و تكبير بگو و پروردگارت را به بزرگى ياد كن».
آن حضرت برخاست و انگشت مبارك در گوش خود گذاشت و فرمود: «اللَّه اكبر، اللَّه اكبر» پس صداى آن حضرت به همه موجودات رسيد، و همه با او موافقت كردند.
(منتهى الامال: ج ۱، ص ۴۷)
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله سه سال پنهانى مردم را به خداى يكتا دعوت مى فرمود، و پس از سه سال جبرئيل آمد و عرض كرد: «خداوند متعال امر فرموده كه دعوت خويش را آشكار فرمائى». سپس آن حضرت از كوه صفا بالا رفتند و مردم را انذار فرمودند و دعوت خود را علنى نمودند.
(بحار الانوار: ج ۱۹، ص ۱۷۴ - ۱۸۶)
📆 روزشمار:
🌸04 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼05 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸06 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1050🔶
#امام_صادق عليه السلام
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ صَالِحِ بْنِ سَهْلٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ: أَنَّ بَعْضَ قُرَیْشٍ قَالَ لِرَسُولِ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ بِأَیِّ شَیْءٍ سَبَقْتَ اَلْأَنْبِیَاءَ وَ أَنْتَ بُعِثْتَ آخِرَهُمْ وَ خَاتَمَهُمْ فَقَالَ إِنِّی کُنْتُ أَوَّلَ مَنْ آمَنَ بِرَبِّی وَ أَوَّلَ مَنْ أَجَابَ حَیْثُ «أَخَذَ اَللّٰهُ مِیثٰاقَ اَلنَّبِیِّینَ» «وَ أَشْهَدَهُمْ عَلیٰ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ» فَکُنْتُ أَنَا أَوَّلَ نَبِیٍّ قَالَ «بَلیٰ» فَسَبَقْتُهُمْ بِالْإِقْرَارِ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ؛ ج ۳ , ص ۱۶
🍃🌸🌼🍃
امام صادق علیه السّلام فرمود: بعضی از مردم قریش برسول خدا صلی اللّٰه علیه و آله عرضکردند: بچه سبب (رتبه و مقامت) از پیغمبران دیگر پیش افتاد در صورتی که در آخر و پایان آنها مبعوث گشتی؟ فرمود: من نخستین کسی بودم که بپروردگارم ایمان آوردم و نخستین کسی بودم که پاسخ گفتم، زمانی که خدا از پیغمبران پیمان گرفت و آنها را بر خودشان گواه ساخت که مگر من پروردگار شما نیستم؟ در آنجا من نخستین پیغمبری بودم که گفتم: چرا، پس من در اقرار بخدای عز و جل بر آنها پیشی گرفتم (از این رو در مقام و رتبه از آنها پیش افتادم).
📚الکافی , جلد ۲ , صفحه ۱۰
کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۲۰ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 09 February 2024
قمری: الجمعة ، 28 رجب 1445
متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
وقایع مهم شیعه:
🔹خروج امام حسين عليه السّلام از مدينه به سوى مكه
در اين روز در سال ۶۰ ه’ امام حسين عليه السّلام از مدينه منوره متوجه مكه شدند.
(ارشاد: ج ۲، ص ۳۴. اعلام الورى: ج ۱، ص ۴۳۵. بحار الانوار: ج ۴۴، ص ۳۲۹)
بنابر قولى شب ۲۹ رجب آن حضرت از مدينه خارج شدند.
(فيض العلام: ص ۳۲۹)
در اين سفر همراه ايشان عقيله بنى هاشم زينب كبرى، برادرشان حضرت ابوالفضل العباس، امّ كلثوم، على اكبر و ديگر اهل بيت عليهم السّلام بودند. خواهران سيّد الشّهداء عليه السّلام با عقيله بنى هاشم سلام اللَّه عليها ۱۳ نفر بودند.
بانوان ديگر از منسوبين حضرت، عليا مخدره امّ كلثوم صغرى دختر زينب كبرى سلام اللَّه عليها كه با شوهرش به كربلا آمد و ديگرى خواهر أمير المؤمنين عليه السّلام جمانه دختر ابوطالب عليه السّلام. همچنين ۹ كنيز با حضرت از مدينه خارج شدند و ۱۰ نفر غلام با حضرت بودند. چند نفر از همسران
امام مجتبى عليه السّلام و ۱۶ نفر از اولاد دختر و پسر امام مجتبى عليه السّلام و خانواده مسلم بن عقيل عليه السّلام و ديگر اصحاب و بستگان حضرت نيز همراه بودند.
لوازم و سوارى هائى كه داشتند عبارت بود از ۲۵۰ اسب، ۲۵۰ ناقه. از اين تعداد، ۷۰ ناقه براى حمل خيمه ها، ۴۰ ناقه براى حمل ديگ و ظروف و ادوات ارزاق، ۳۰ ناقه براى حمل مشكهاى آب، ۱۲ ناقه براى جامهها و دراهم و دنانير، ۵۰ ناقه براى حمل ۵۰ هودج تعبيه شده براى حمل مخدرات و علويات و اطفال و ذرارى و خدمتگزاران و كنيزان، و بقيه شتران براى حمل وسائل مختلف كه مورد لزوم بود.
(از كتاب مدينه تا مدينه: ص ۷۷ تا ۹۰. براى اطلاع بيشتر به كتابهاى «بيت الاحزان» عبدالخالق بن عبدالرحيم يزدى، قمقام زخار، معالى السبطين، ابومخنف، رياض القدس، بحار الانوار، تاريخ اعثم كوفى مراجعه شود)
🔹اولين اقامه نماز در اسلام
در اين روز اولين كسى كه بعد از بعثت با پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله نماز خواند، أمير المؤمنين عليه السّلام بود. روز دوشنبه ۲۷ رجب پيامبر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله مبعوث شدند و در ۲۸ رجب حضرت أمير المؤمنين عليه السّلام با آن حضرت نماز اقامه فرمودند.
(وقايع الايام: ج رجب، ص ۲۴۷. منتخب التواريخ: ص ۴۲. همچنين اقتباس از بحارالانوار، مناقب ابن شهرآشوب)
📆 روزشمار:
🌸03 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼04 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸05 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1051🔶
#امام_صادق عليه السلام
مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اِبْنِ فَضَّالٍ عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مُسْلِمٍ اَلْحُلْوَانِیِّ عَنْ أَبِی إِسْمَاعِیلَ اَلصَّیْقَلِ اَلرَّازِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ فِی اَلْجَنَّةِ لَشَجَرَةً تُسَمَّی اَلْمُزْنَ فَإِذَا أَرَادَ اَللَّهُ أَنْ یَخْلُقَ مُؤْمِناً أَقْطَرَ مِنْهَا قَطْرَةً فَلاَ تُصِیبُ بَقْلَةً وَ لاَ ثَمَرَةً أَکَلَ مِنْهَا مُؤْمِنٌ أَوْ کَافِرٌ إِلاَّ أَخْرَجَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ صُلْبِهِ مُؤْمِناً.
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ؛ ج ۳ , ص ۲۲
🍃🌸🌼🍃
امام صادق علیه السّلام فرمود: در بهشت درختی است که مزن نام دارد، چون خدا خواهد مؤمنی بیافریند، قطره ئی از آن بچکاند، آن قطره بهر سبزی و میوه ئی که رسد و مؤمن یا کافری از آن بخورد، خدای عز و جل از صلب او مؤمنی خارج کند.
📚الکافی , جلد ۲ , صفحه ۱۴
کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
میلادی: Friday - 10 February 2024
قمری:السبت ، 29 رجب 1445
متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم
وقایع مهم شیعه:
🔸مرگ ابوحنيفه
در اين روز
(وقايع المشهور: ص ۱۳۲)
در سال ۱۵۰ ه’
(تتمة المنتهى: ص ۲۸۶. مراقد المعارف: ج ۱، ص ۹۵ - ۹۶)
نعمان بن ثابت مشهور به ابوحنيفه رئيس حنفىها در بغداد مرد و در همان شهر مدفون شد.
🔸مرگ شافعى
در روز جمعه آخر ماه رجب سال ۲۰۴ ه’ محمّد بن ادريس شافعى در مصر مرد.
(روضات الجنات: ج ۷، ص ۲۵۹. تتمة المنتهى: ص ۲۵۸)
او مدت ۴ سال در شكم مادر بود و در روز وفات ابوحنيفه به دنيا آمد. جاى تعجب است كه پدر شافعى چهار سال قبل از ولادت او مرده بود و او در ولادت به احترام حيات ابوحنيفه تأخير كرد.
(روضات الجنات: ج ۷، ص ۲۵۸. تتمة المنتهى: ص ۲۸۶)
🔹 هجرت مسلمانان به حبشه
در اين ماه بعد از بعثت به امر پيامبر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله مسلمانان به سرپرستى جعفر بن ابى طالب عليه السّلام به حبشه هجرت نمودند.
(بحار الانوار: ج ۱۸، ص ۴۱۲ - ۴۲۲)
🔸غزوه نخله
در آخر اين ماه در سال دوم غزوه نخله به وقوع پيوست.
(بحار الانوار: ج ۱۹، ص ۱۷۵ - ۱۸۹)
🔹وفات نجاشى پادشاه حبشه
در اين ماه در سال ۹ ه’ پادشاه حبشه رحلت نمود.
(بحار الانوار: ج ۲۱، ص ۳۶۹)
در آن روز پيامبر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: «امروز مردى صالح از جهان رحلت نمود. برخيزيد تا بر او نماز بگذاريم». در اين هنگام جنازه نجاشى بر پيامبر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله ظاهر شد و آن حضرت بر او نماز گذاردند.
(منتهى الامال: ج ۱، ص ۹۳)
📆 روزشمار:
🌸02 روز تا ولادت حضرت امام حسین علیه السلام ( 4 ه ق)
🌼03 روز تا ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام ( 26 ه ق)
🌸04 روز تا ولادت امام زین العابدین علیه السلام ( 31 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠 #احادیث_اهل_بیت 💠
#حدیث1052 🔶
#امیرالمؤمنین علی (علیه السلام
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ أَبِی اَلْحَسَنِ اَلرِّضَا عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ أَمِیرَ اَلْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَیْهِ کَانَ یَقُولُ: طُوبَی لِمَنْ أَخْلَصَ لِلَّهِ اَلْعِبَادَةَ وَ اَلدُّعَاءَ وَ لَمْ یَشْغَلْ قَلْبَهُ بِمَا تَرَی عَیْنَاهُ وَ لَمْ یَنْسَ ذِکْرَ اَللَّهِ بِمَا تَسْمَعُ أُذُنَاهُ وَ لَمْ یَحْزُنْ صَدْرَهُ بِمَا أُعْطِیَ غَیْرُهُ.
اصول کافی / ترجمه مصطفوی ؛ ج ۳ , ص ۲۶
🍃🌸🌼🍃
حضرت رضا علیه السّلام فرماید: امیر المؤمنین علیه السّلام میفرمود: خوشا حال کسی که عبادت و دعایش را برای خدا خالص کند و دلش را بآنچه چشمش میبیند مشغول ندارد و بدان چه گوشش میشنود، یاد خدا را فراموش نکند، و برای آنچه بدیگری داده شده اندوهگین نشود.
📚 الکافی , جلد ۲ , صفحه ۱۶
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
{❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}