دوشنبه 15/2/1399 ظهر و عصر
موضوع: #احکام_روزه_بقای_بر_جنابت_و_خواب
مناسبت: وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تسلیت وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها. در روایتی از حضرت صادق علیه السلام نقل شده که می فرمایند: نَوْمُ الصَّائِمِ عِبَادَةٌ وَ صَمْتُهُ تَسْبِیحٌ وَ عَمَلُهُ مُتَقَبَّلٌ وَ دُعَاؤُهُ مُسْتَجَاب. خواب روزه دار عبادت و سکوتش تسبیح پروردگار و عمل خیر او پذیرفته شده و دعایش مستجاب است. (وسائل الشیعة ؛ ج10 ؛ ص401)
چند نکته درباره بقاء بر جنابت تا اذان صبح در ماه رمضان:
1. یکی از چیزهایی که روزه را باطل می کند این است که انسان عمدا با حالت جنابت تا اذان صبح غسل نکند. ولی اگر در بین روز در خواب جنب شود روزه اش صحیح است. (رساله مراجع م 163)
2. اگر کسی آب برایش ضرر دارد یا به آب دسترسی ندارد یا وقت برای غسل کردن کم است باید بجای غسل تیمم انجام دهد ولی خجالت نمی تواند عذری برای غسل نکردن باشد و چنانچه عمدا غسل کردن را به تاخیر بیندازد تا وقت برای غسل باقی نماند باید تیمم کند و روزه اش صحیح است هر چند به جهت تاخیر انداختن غسل، گناه کرده است.
3. اگر کسی غسل جنابت را فراموش کند و بعد از یک یا چند روز بعد متوجه شود باید نماز و روزه هایش را قضا کند.(مخالف: زنجانی: اگر در ماه رمضان یادش بیاید قضا ندارد.) ولی اگر خانمی غسل مخصوص بانوان را فراموش کند روزه اش صحیح است (بیان کنندگانی که مکان بیان فقط آقایان هستند این قسمت مخصوص بانوان بیان نشود.) (رساله مراجع 1622و 1641)
خداوند متعال به همه ما توفیق علم و عمل عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
موضوع:#فضائل_حضرت_خدیجه سلام الله علیها
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم -تسلیت ایام
خداوند درمقام بیان نعمتهای خود به پیامبر اکرم (ص) می فرماید: وَوَجَدَکَ عَائِلًا فَأَغْنَىٰ:خداوند تو را فقیر یافت و بی نیاز نمود» (آیه 8 ضحی)
در تفسیرهای شیعه و سنی و در روایات اهل بیت آمده استکه مراد از «بی نیاز ساختن پیامبر » مال و بخشش خدیجه بود که همه اموالش را در طبق اخلاص گذاشته و برای پیشرفت دین مبین اسلام در اختیار پیامبر قرار داد( سیمای زنان در قرآن ، ص23)
برخی از فضایل حضرت خدیجه (س) را خدمت شما عرض می کنیم:
1. اولین زنی که ایمان آورد (نهج البلاغه فیض الاسلام، ص811)
2. خدا بارها به حضرت خدیجه سلام رساند(کشف الغمه، ج 2، ص 124؛)
3. بخاطر پاکدامنی در قبل از اسلام به طاهره و «سیده نسوان» [سرور زنان ] و ملیکه العرب مشهور بود(ریاحین الشریعه، ج2،ص207)
4. مادر حضرت زهرا (س) و ام الائمه بود وتنها همسر پیامبربود که پیامبرهیچ زنی تا او زنده بود نگرفت.
5. از بهشت کفنی برای ایشان آوردند(منتهی الآمال، ج ۱، ص ۶۵۳)
6. امام حسین(ع)درکربلا و امام سجاد در شام خود را با حضرت خدیجه (س) معرفی می کنند(بحار؛ج 44، ص 318-بحار،ج 45، ص 6)
7. پیامبر(ص) یکی از 4 زن اصلی بهشتی را حضرت خدیجه(س) معرفی میکند(اسدالغابه، ج 5، ص 437)
8. امام علی (ع) را نیز درکودکی ایشان در منزل پیامبر، پرورش داد.
9. تمام فرزندان پیامبر (ع) جز ابراهیم از ایشان هستند.
خداوند ما را جزء پیروان حقیقی پیامبر(ص) قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
مغرب
موضوع: #اثرات_روزه 4
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
امام رضا(ع) میفرماید: دعوهْ الصائم تستجاب عند افطاره؛ دعاى شخص روزهدار هنگام افطار مستجاب مىشود.(بحارالانوار، ج 92، ص 255، ح 33)
برخی از فواید روزه عبارتنداز:
1-(تقرب به خدا)پاداش روزه خود خداست:در اهمیت روزه همین بس که خداوند خود مسئولیت پاداشدهی به روزهدار را به عهده گرفته است. رسول خدا(ص) فرمود: قال الله تعالى: الصوم لى و انا اجزى به؛ خداى تعالى فرموده است: روزه براى من است و من پاداش آن را مىدهم.(وسائل الشیعه، ج 7، ص 294، ح 15 )
برخی علمادر توضیح حدیث گویند:منظور این است که پاداش روزه گرفتن خود خداست،یعنی رسیدن به خدا و قرب و لقای خدا پاداش روزه دار است
2- آخرت گرایی: یکی دیگر از آثار فردی روزه این است که آدمی را در مسیر آخرت گرایی قرار می دهد؛ زیرا انسان روزه دار با گرسنگی و تشنگی خود، به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت می افتد و تصمیم می گیرد برای آن روز واپسین، توشه ای آماده سازد.
پیامبر (ص) در خطبه شعبانیه می فرماید:«با گرسنگی و تشنگی تان [در روزه رمضان] به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت باشید(وسائل الشیعة، ج 10، ص 313)
3-استجابت دعا: از برکات روزهداری میتوان به اجابت دعای روزه دار اشاره کرد. امام رضا (ع) ميفرمايد: دعاي روزهدار هنگام افطار به اجابت ميرسد(بحار الانوار، ج 96، ص 255)
4- آرامش قلب: امام باقر (ع) فرمود: روزه و حجّ آرامشدهنده قلوب آدميان است(امالى طوسى، ص 296، ح 582)
خداوند ما را جزء روزه داران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
سه شنبه 16/2/1399 ظهر و عصر
موضوع: #احکام_روزه_تزریقات_و_مضمضه
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از حضرت صادق علیه السلام روایت شده می فرمایند: إِذَا صُمْتَ فَلْیَصُمْ سَمْعُکَ وَ بَصَرُکَ وَ شَعْرُکَ وَ جِلْدُک... . آنگاه که روزه مى گیرى باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه دار باشند. (یعنى از گناهان پرهیز کند.) (کافی (ط-الاسلامیه) ج 4 ، ص: 87)
چند نکته درباره احکام روزه :
1. قطره چشم و گوش هر چند طعم و بویش به حلق برسد روزه را باطل نمی کند. (مکارم: بنابر احتیاط واجب مبطل روزه است.) (رساله مراجع م 1398)
2. تزریقات چنانچه در رگ نباشد و تقویتی هم محسوب نشود مثل آمپول پینی سلین یا بی حسی دندان برای روزه دار اشکالی ندارد اما اگر آمپول تقویتی باشد یا در رگ تزریق شود با توجه به اینکه در این زمینه تفاوت فتوا بین فقها وجود دارد هر کدام از بزرگواران طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کند.(جهت اطلاع بیان کننده محترم: تزریقات اعم از آمپول و سرم به نظر تعدادی از مراجع روزه را باطل نمی کند.آیات عظام سیستانی، صافی، گلپایگانی، نوری، اراکی و به نظر تعدادی از مراجع تزریقاتی که تقویتی باشد یا دارویی که در رگ تزریق شود اجتناب شود. فاضل و بهجت: از تقویتی باید خوداری شود. مکارم: در رگ جایز نمی باشد. مقام معظم رهبری: احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود و نیز انواع سرم ها خودداری کند، لکن آمپولهای دارویی که در عضله تزریق می شود و نیز آمپولهایی که برای بی حسّ کردن به کار می رود، مانعی ندارد. (اجوبة الاستفتائات، س: ۷۶۷)
3. آب در دهان کردن به قصد خنک شدن و بیرون ریختن آن روزه را باطل نمی کند ولی کراهت دارد و در همین صورت چنانچه بی اختیار آب فرو رود (بنابر فتوا یا احتیاط) باید قضای روزه را بگیرد. (رساله مراجع 1688)
خداوند متعال چشم و گوش ما را از گناه حفظ فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
موضوع: #اثرات_تلاوت_قرآن1
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن می فرماید: « فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ » ؛آن مقدار که برای شما میسر است، قرآن بخوانید(آیه 20 مزمل)
تلاوت قرآن اثرات فراوانی در زندگی دارد که به برخی اشاره می کنیم:
1-زدودن زنگار از قلب :پیامبر (ص) فرمود: قلوب شما همانند آهن، زنگار می گیرد. پرسیدند جلا دهنده آن چیست؟ فرمود: تلاوت قرآن (کنز العمال، ج 2، ص 241). قلب انسان در مراحل مختلف زندگی دچار زنگارهایی می شود و اگر برای جلا دادن آن اندیشه ای نداشته باشیم هلاکت حتی به سراغ مان می آید که یکی از بهترین این راه ها برای پاک کردن زنگارها قرائت قرآن است.
2-برکت در زندگی: پیامبر (ص) فرمود: هر خانهای که در آن قرآن زیاد تلاوت شود، خیر و برکت آن افزون می گردد و اهل آن در وسعت قرار می گیرند ( کافى، ج۲، ص۶۱۰)
3-افزایش ایمان: خداوند در سوره انفال می فرماید: مؤمنان ، تنها کسانی هستند که ...هنگامی که آیات او بر آنها خوانده می شود ، ایمانشان افزونتر می گردد(آیه 2 انفال)
قرآن، قانون اساسى اسلام است با خواندن و توجه به معانى قرآن مىتوان به اعتقادات و رفتار و چگونه زیستن خود شکل داد. و تلاوت قرآن ، مسیر هدایت و تکامل معنوی را هموار میسازد.
خداوند توفیق عمل به دستورات قرآن را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
مغرب
موضوع: #اثرات_تلاوت_قرآن2
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند درباره اثرات تلاوت قرآن برمومنین می فرماید: انَّمَا المُؤمِنونَ الَّذينَ اذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَت قُلوبُهُم واذا تُلِيَت عَلَيهِم ءَايتُهُ زَادَتهُم ايمنًا: مؤمنان، تنها کسانی هستند که هرگاه نام خدا برده شود، دلهاشان ترسان میگردد؛ و هنگامی که آیات او بر آنها خوانده میشود، ایمانشان فزونتر میگردد(آیه 2 انفال)
برخی از اثرات تلاوت قرآن عبارتند از:
1-افزایش ایمان: نشان تلاوت صحيح طبق آیه تلاوت شده آن است كه در خواننده و شنونده اثر جديدي پديد آورد و بر ايمانشان افزوده گردد. تلاوت قرآن به اندازه اي محترم و مهم است كه گوش کردن به آن مستحب موکد است.
2-درخشان شدن خانه ها: پیامبر(ص) فرمودند: خانه هاي خود را با تلاوت قرآن نوراني كنيد و آن ها را به صورت گورستان درنياوريد. كسي كه اهل قرآن نيست و با آن انس ندارد، مرده است و خانه او گور اوست. و فرمود: همان گونه كه زمينيان از ستارگان آسمان نور مي گيرند و آن اجرام آسماني براي مردم زمين چشمگيرند، خانه اي كه در آن قرآن تلاوت مي شود، براي آسمانيان درخشان است و آن ها نيز از اين خانه هاي نوراني كسب نور مي كنند.( كافي، ج 2، ص 610)
3-دفع بلا و محفوظ بودن از دشمنان: امام باقر(ع) فرمودند:بواسطه خواندن قرآن بلا دفع میشود و از شر دشمنان محفوظ می ماند و از آسمان باران می بارد (کافی ،ج2،ص627)
4-دورشدن شیاطین:امام علی(ع)می فرمایند:خانه ای که درآن قرآن خوانده شود برکت زیادمیشود و ملائکه وارد میشوند وشیاطین دورمیشوند( كافي، ج 2، ص 610)
خداوند ما را جزء عاملان به قرآن قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
چهارشنبه 17/2/1399 ظهر و عصر
موضوع: #کفاره_باطل_کردن_عمدی_روزه
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از حضرت صادق علیه السلام در روایتی نقل شده که می فرمایند: مَنْ أَفْطَرَ یَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ خَرَجَ رُوحُ الْإِیمَانِ مِنْه... . هر کس یک روز ماه رمضان را (بدون عذر)، روزه بخورد روح ایمان از او جدا مىشود. (من لا یحضره الفقیه ؛ ج2 ؛ ص118)
چند نکته در مورد افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان:
1. اگر روزه دار در روزۀ ماه رمضان، عمدا چیزی بخورد و یا بیاشامد، روزۀ او باطل می شود. چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب و یا غیر معمول باشد مثل خاک و یا شیرۀ درخت، و چه کم باشد و یا زیاد. (رساله مراجع م 1573)
2. اگر روزه دار در ماه رمضان بین روز مثلا غذا بخورد یا آب بیاشامد در حالی که عذری ندارد معصیت کرده و علاوه بر وجوب قضای روزه، کفاره عمد هم بر او واجب می شود.
3. کفاره افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان مخیر بین این موارد است:
الف: اطعام و سیر نمودن شصت فقیر است و اگر قرار باشد طعام را به آنها بدهد باید به هر نفر یک مد طعام (750 گرم به نظر اکثر مراجع. مخالف آیت الله شبیری که 900 گرم می داند.) از غذاهای متعارف مثل نان یا آرد یا گندم و یا برنج ...بپردازد.
ب: گرفتن شصت روز روزه است که باید سی و یک روز آن پشت سر هم باشد. (فتوی یا احتیاط واجب.مکارم) (رساله مراجع م 1660و 1661)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خاطه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و ال محمد.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
موضوع: #اثبات_اعجاز_قرآن
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن در اثبات اعجاز قرآن می فرماید: إِنْ کُنْتُمْ فِی رَیْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ : اگر در باره آنچه بر بنده خودنازل کردهایم شک و تردید دارید، یک سوره همانند آن بیاورید؛(آیه 23 بقره)
وجوه مختلفی برای اعجاز قرآن وجود دارد که برخی را عرض می کنیم:
1. تحدی و مبارز طلبی: قرآن مجید برای اینکه نشان دهد معجزه و از نزد خداست و سخن پیامبر نیست. در چند مورد جن و انس را به آوردن شبیه آن دعوت نمود تا آنها که ادعا می کنند قرآن کلام بشر است فرصت اثبات ادعای خود را داشته باشند(آیه 88 اسراء)
2. اعجاز قرآن از جهت آورنده آن: رسول گرامى اسلام(ص) فردى امّى بوده، پس چگونه میتوانسته است در میان مردم جزیره العرب که اصولاً با دانش و فرهنگ بیگانه بودند، چنین کتابى از پیش خود بیاورد.
3. عدم وجود اختلاف در قرآن:آیه ( لو کان من عند غیر الله لوجدوا فیه اختلافاً کثیراً) اثبات این ادعا میکند که عدم اختلاف در قرآن نشان اعجاز است،چون بشر در گفته هایش اختلافات زیادی پیدا می شود.
4-. اخبار غیبى:در قرآن مطالبى نسبت به برخى افراد، یا بعضى از وقایع که در آینده؛ یعنى زمان بعد از نزول آیات قرار بوده واقع شود، پیشبینى شده که به همان صورت به وقوع پیوسته است؛ از جمله آیه (غُلِبَتِ الرُّومُ فِی أَدْنَى الْأَرْضِ وَهُم مِّن بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ -آیه 1-3 روم)است که پیروزی رومیان بر ایرانیان بعد از شکست را ذکر می کند.
خداوند پیروی از معارف قرآن را به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
مغرب
موضوع: #حکمت_بلاهای_مومن
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق علیه السلام : اِنَ فِی الجَنَه مَنزِلَهً لَا یَبلُغُهَا عَبدٌ اِلَا بِالِابتِلَاء فِی جَسَدِهِ:در بهشت مقام و منزلتی وجود دارد که هیچ بنده ای به آن نرسد ، مگر به درد و بیماری ای که در بدنش حادث شود (کافی، ج2 ،ص255)
فلسفه و علت بلاهای مومنین عبارتند از:
1.بخشش گناهان:امام صادق(ع):«هنگامی که گناهان بنده زیاد می شود و اعمالی ندارد که آن را جبران کند خداوند او را به حزنی دچار می کند تا آمرزیده شود.»( کافی،ج 2، ص 444)
2-ترفیع درجه و مقام: امام صادق(ع):هر اندازه که ایمان بنده افزون گردد، تنگ دستی اش بیشتر و زندگی اش سخت تر شود.(کافی، ج2 ، ص261)
3-تکامل: سختی ها موجب رشد و تکامل فرد میشود.. امام علی(ع) می فرمایند: «درختان بیابانی (که از مراقبت و رسیدگی باغبان محرومند) چوب محکم تر و دوام بیشتری دارند و درختان باغتان (که دائماً مراقبت شده اند) نازک پوست و بی دوام ترند( نهج البلاغه، نامه 45)
4.ازفوایدبلا این است که غرور را از انسان دور می کند(نهج البلاغة، خطبه 238) وازطرفی باعث تذکرویادآوری نعمت های الهی می شود(سوره اعراف،آیه 30)
البته برخی بلاها و مصائب آثار و نتیجه اعمال خود انسان هاست؛ مثلا بدون تعقل و مشورت ازدواج می کند که به مشکل می خورد واین مشکلاتی که برایش اتفاق می افتد تقصیر خودش است. «خود کرده را تدبیر نیست.»
خداوند صبر در بلاها را به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
پنج شنبه 18/2/1399
ظهر و عصر
موضوع: #نیت_قاطع
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله نقل شده که می فرمایند: طُوبَى لِمَن ظَمِئَ أَوْ جَاعَ لِلَّهِ أُولَئِکَ الَّذِینَ یَشْبَعُونَ یَوْمَ الْقِیَامَة... . خوشا بحال کسانی که برای خدا گرسنه و تشنه شده اند این افراد در روز قیامت سیر می شوند. (وسائل الشیعة ؛ ج10 ؛ ص:409)
یکی از سؤالاتی که برخی از مؤمنین سؤال می کنند این است که اگر در بین روز در ماه رمضان فرد روزه دار فقط نیت کند چیزی که روزه را باطل می کند مرتکب شود مثل اینکه نیت کند آب یا غذا بخورد، سپس از نیتش برگردد و مبطل روزه را انجام ندهد، آیا روزه اش صحیح است؟
در جواب عرض می شود به نظر اکثر مراجع به فتوا یا بنابر احتیاط واجب با چنین قصدی روزه ماه رمضانش باطل است و باید آن روز را تا مغرب امساک کند یعنی کارهایی که روزه را باطل می کند انجام ندهد و بعدا قضای آن روز را بجا آورد. (مخالف: حضرت امام، آیت الله فاضل: مبطل نیست مگر اینکه به نیت قطع برگردد و مستقلا نیت قطع کند.)
در این حکم فرقی بین روزه ماه رمضان و روزه قضای ماه رمضان نیست البته اگر فردی در قضای روزه ماه رمضان قبل از اذان ظهر نیت کند چیزی که روزه باطل می کند، مرتکب شود و پشیمان شود، هر چند روزه باطل است اما می تواند تا قبل از رسیدن اذان ظهر مجددا نیت کند و روزه قضا را بگیرد و صحیح است. (مخالف: شبیری: در قضای ماه رمضان خودش اگر تا زمانی که به اندازه نیت کردن به مغرب مانده باشد، نیت کند روزه صحیح است.) (رساله مراجع م 1570 و م 1571)
خداوند متعال توفیق انجام وظائف شرعی را به همه عنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و آل محمد.
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
موضوع: #آثار_نیکوکاری
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن می فرماید : الَّذِینَ یُنْفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ:
آنان که در توانگری و تنگدستی، انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند. و خدا نیکوکاران را دوست دارد.(آیه 134 آل عمران)
برخی از آثار احسان و نیکوکاری عبارتند از:
1- آرامش روحی: از آثار ارزشمند احسان و نیکوکاری، آرامش روحی است. این کلام الهی است که می فرماید: «الذین ینفقون امولهم بالیل و النهار سرا و علانیه فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف علیهم ولا هم یحزنون؛ آنها که اموال خود را شب و روز، پنهان و آشکار، انفاق می کنند، مزدشان نزد پروردگارشان است؛ نه ترسی بر آنهاست و نه غمگین می شوند.»
2- جذب دل ها: امیرمؤمنان (سلام الله علیه) فرمود: هر که احسان و نیکی کند، دل ها به سوی وی گرایش یابند(غرر الحکم، ص۴۴۹)
3- آمرزش گناهان:اکثرانسان ها گناهان کوچک و بزرگی را مرتکب می شوند. از جمله ابزاری که باعث می شود انسان آثار گناه و خطاهایش از بین برود و حتی آن را تبدیل به حسنات نماید، احسان و نیکوکاری در حق بندگان خدا و خدمت به مخلوقات الهی است. خدای سبحان می فرماید: ان الحسنات یذهبن السیئات
4- جلوگیری از مرگ بد: رسول خدا(صلوات الله علیه و آله) فرمود: نیکوکاری از مرگ بد پیشگیری می کندعائم الاسلام، ج۲، ص۳۳۱)
5- تعدیل اقتصادی: بخش زیادی از جرم و جنایت، ناشی از فقر و تنگدستی است؛ چرا که فقر و تنگ دستی، به دین و ایمان انسان لطمه می زند، عقل را از کار انداخته، قوت و قدرت تشخیص درست را از او می گیرد و باعث کدورت و دشمنی می شود. احسان و نیکوکاری، اگر به صورت یک فرهنگ، جلوه نموده و در بین اقشار مختلف جامعه، توسعه و گسترش پیدا کند، به طور قطع، بخش عمده ای از مشکلات جامعه را که زایده فقر و محرومیت است، از بین برده و ریشه کن می سازد.
خداوند توفیق انجام عمل خیر به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
مغرب
موضوع: #اهمیت_نیکوکاری_در_اسلام
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند درباره جایگاه نیکوکاری نزد خداوند میفرماید: «أَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنین:نیکى کنید! که خداوند، نیکوکاران را دوست مىدارد(آیه 195 بقره)
روایات فراوانی درباره نیکوکاری وجود دارد که برخی اشاره میشود:
1. محبوبیت نزد خدا: امام صادق علیه السلام فرمود :بهترین افراد شما افراد با گذشتاند و بدترین شما بخیلان شما هستند. از ایمان خالص نیکى در حق برادران و کوشش در انجام احتیاجات آنان است؛ چرا که نیکی به برادران محبوبیت خداوند را موجب میشود که نتیجه این کار دورى شیطان و برکنار شدن از آتش و وارد شدن به بهشت است.(ترجمه کافی، ج 4، ص 41)
2. افزایش رزق و آبادی شهرها: رسول خدا (صلوات الله علیه و آله) فرمود: نیکوکاری و حسن همجواری بر نعمت ها می افزاید و شهرها را آباد می سازد (مستدرک الوسائل، ج۸، ص۴۲۵)
3. قبولی اعمال: امام کاظم علیه السلام فرمود همانا مُهر قبولی اعمال شما، برآوردن نیازهای برادرانتان و نیکی کردن به آنان در حد توانتان است و گرنه هیچ عملی از شما پذیرفته نمیشود.( بحار، ج 72، ص 379)
4. طولانی شدن عمر: نیکوکارى و خوش اخلاقى، خانهها را آباد و عمرها را طولانى مىکند.( کافی، ج 2، ص 100)
5. ورود به بهشت: امام صادق علیه السلام فرمود: خدای سبحان در روز قیامت به فقیران می فرماید: بنگرید و چهره ها را جست وجو کنید، پس هر کس به شما نیکی کرده دستش را گرفته و به بهشتش درآورید(وسائل ، ج۱۶، ص۲۹۱)
خداوند توفیق انجام عمل خیر به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹