موضوع: #علم_آموزی
مناسبت: روز بازگشایی مدارس
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: تَعَلَّمُوا الْعِلْمَ فَإِنَ تَعَلُّمَهُ حَسَنَةٌ وَ مُدَارَسَتَهُ تَسْبِیحٌ وَ الْبَحْثَ عَنْهُ جِهَاد... . علم بیاموزید زیرا که آموختن علم کار نیک است و گفتگو درباره آن تسبیح است و جستجوی آن جهاد. (تحف العقول ؛ النص ؛ ص28)
چند نکته درباره احکام علم آموزی:
1. هر یک از افراد جامعه خصوصا جوانان عزیز، در هر رشته ای از علوم حلال و مفید که تحصیل می کنند اگر هدفشان از تحصیل خدمت به جامعه و عظمت اسلام و بی نیازی از بیگانگان باشد اجر و ثواب فراوانی دارد. در بین علوم مختلفی که انسان می تواند به دنبال آنها برود اولویت با علوم دینی است.
2. یادگیری آنچه معمولا خود انسان یا جامعه به آن احتیاج دارد واجب است مثل احکام مورد ابتلا و مسایل پزشکی برای حفظ جان بیماران.
3. آموختن برخی علوم حرام است مثل علمی که موجب انحراف شود مثل خواندن کتاب های منحرف کننده و سایت های اینترنتی که باعث فساد عقیده و اخلاق می شود و یادگیری علم موسیقی حرام یا رقص یا حاضر شدن در کلاس درسی که استاد آن فساد عقیده داشته و در ضمن درس علیه اسلام تبلیغ می کند. (تحریر ج1 مکاسب محرمه، مقدمه م15 ، منهاج ج2 مکاسب محرمه م11 و36 ، سایت لیدر احکام مناسبتی احکام تحصیل ، سایت مکارم استفتائات پزشکی، مسائل تحصیلی)
خداوند متعال به همه ما علم همراه عمل عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
موضوع: #اعمالي_با_ثوابي_برابر_با_شهادت
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
در روايات به برخي از اعمال اشاره شده که ثواب شهادت و شهيد را دارد که به برخي اشاره مي کنيم:
1-تحصيل علم:پيامبر گرامي (ص) مي فرمايد: "کسي که در طريق تحصيل علم از دنيا برود، شهيد مرده است". (سفينه البحار، ج 1، ص 720 )
2 -معرفت داشتن نسبت به خدا و اهل بيت(ع): حضرت علي (ع) ميفرمايد: "کسي که در بستر از دنيا رود، اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعي پيامبر (ص) او و اهلبيتش (ع) را داشته باشد، شهيد از دنيا رفته است"(نهج البلاغه، خطبه 19)
3 - دفاع از خود: امام صادق (ع) مي فرمايد: "کسي که براي دفاع از مال خود در برابر مهاجمان ايستادگي کند و کشته شود، شهيد است"(سفينةالبحار، ج 1، ماده "شهد" )
4-مرگ در حالت دوستي اهل بيت: امام سجاد(ع) مي فرمايد: هر كه در زمان غيبت قائم ؛ بر موالات و دوستي بميرد خداوند پاداش هزار شهيد مانند شهيدان بدر و احد به او اعطا كند( بحار ج82، ص172)
-خداوند توفيق شهادت در راه خودش را به ما عنايت بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #تطهیر_فرش_و_لباس
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از حضرت امام على علیه السلام که میفرمایند: اَلنَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ یُذهِبُ الهَمَّ وَ الحُزنَ و َهُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ. لباس پاکیزه غم و اندوه را برطرف مىکند و باعث پاکیزگى نماز است. (کافى(ط-الاسلامیه) ج6، ص444)
چند نکته کوتاه درباره کیفیت تطهیر فرش و لباس:
1. یادگیری کیفیت تطهیر فرش و بقیه موارد علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، مانع دچار شدن انسان به وسواس می شود.
2. اگر فرش یا لباس به غیر ادرار نجس شود مثلا خونی شده باشد چنانچه بعد از برطرف کردن نجاست یک مرتبه شسته شود و باقی مانده آب با فشار دادن خارج شود یا با پارچه یا وسیله دیگری آب جمع شود، پاک می شود و نیازی به چند بار شستن نیست هر چند به نظر برخی از مراجع اگر با آب کر آب کشی صورت بگیرد نیازی به فشار دادن و خارج کردن آب نیست. (صرفا جهت اطلاع: رساله مراجع مساله 159: به فتوای آیات عظام: گلپایگانی، صافی، اراکی، سیستانی، بهجت و زنجانی و...در آب کر فشار لازم نیست؛ خویی و تبریزی و وحید و امام (احتیاط) و مکارم (فشار یا حرکت تا آب خارج شود.): فشار دادن لازم است و نسبت به دفعات شستن: سیستانی: فقط لباس و بدن احتیاطا دوبار شسته شود؛ خوئئ و تبریزی: در صورتی که متنجس به بول باشد دوبار شستن لازم است.)
3. به نظر اکثر مراجع لباس یا فرشی که با ادرار غیر بچه شیر خوار نجس شده، اگر بخواهد با آب قلیل تطهیر شود باید دو مرتبه شسته و بعد از هر مرتبه فشار داده شود تا آب خارج شود یا بوسیله پارچه یا وسیله دیگری جمع شود و آبی که از فرش و لباس جدا می شود یا جمع می شود، نجس است. (مخالف: سیستانی: در فرش یک مرتبه کافی است. و آیت الله مکارم: در فرش و لباس یک مرتبه کافی است. آیت الله خویی و تبریزی: غساله متعقب به طهارت پاک است.) (رساله مراجع مساله 160 و 27)
خداوند متعال همه ما را از پاکیزگان قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع: #علل_دشمني_با_نظام_جمهوري_اسلامي
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
علت دشمني دشمني برخي از كشورها و در راس آنها آمريكا با نظام جمهوري اسلامي، مساله پرونده هسته اي ايران، موضوعات حقوق بشري و امثالهم نيست،بلکه علل ديگري دارد که خدمت شما عرض مي کنيم:
1-نوع حکومت داري يعني جمهوري اسلامي: علت اصلي دشمني نظام سلطه با ايران را مي بايست در نظام سياسي ايران يعني جمهوري اسلامي دانست؛زيرا تا قبل از آن دين را عملا از سياست جدا کرده بودند ،ولي امام خميني مدل جديدي که برخاسته از اسلام و مردم باشد را ارائه داد که قواعد حکومت بر مباني اسلام باشد و مردم در چارچوب دين سرنوشت خود را با انتخابات مشخص مي کنند.
2- پايبندي به اسلام ناب و ارزشهاي اسلامي:مقام معظم رهبري فرمودند: «امروز دشمني اردوگاه استکبار با ايران اسلامي، به خاطر اسلام است. آنها با اسلام دشمن هستند که به جمهوري اسلامي ايران فشار وارد مي کنند و الا آمريکا از هيچ چيز ملت ايران به قدر مسلمان بودن و پاي بندي به اسلام ناب محمّدي صلي الله عليه وآله، ناراحت نيست( روزنامه جمهوري اسلامي , 12/2/69)
3- استقلال طلبي جمهوري اسلامي:جمهوري اسلامي ايران به دليل استقلال طلبي و زير بار سلطه غرب نرفتن، همواره مورد غضب غرب و قدرتهاي استكباري بوده است. نوام چامسكي نظريه پرداز مشهور آمريكايي مي گويد: جمهوري اسلامي ايران از نظر آمريكا غير قابل پذيرش است چون از استقلال خود چشم پوشي نمي كند .( روزنامه رسالت , 27/2/80)
4-آگاهي بخشي و موج بيداري اسلامي نظام جمهوري اسلامي: مقام معظم رهبري فرمودند: «بخش مهمي از تبليغات ضد جمهوري اسلامي، ناظر به همين جهت است؛ ناظر به اين است که الگوسازي نشود؛ در چشم ملت هاي مسلمان؛ جمهوري اسلامي به صورت يک الگوي موفق درنيايد».
-خداوند پيروزي همه جانبه به نظام مقدس ما عنايت بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #احکام_هنر_و_حرفه
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از حضرت محمد الباقر عليه السلام روایت شده که فرمودند: جَاهِد هَوَاکَ کَمَا تُجَاهِدُ عَدُوَّک. با هوای نفسانی خود مبارزه کن همانگونه که با دشمنت مبارزه می کنی. (وسائل الشیعه، ج 15 ص: 280)
در شرع مقدس اسلام هنر و حرفه داراي دو قسم است:
الف: هنر و حرفه حلال؛ مانند كسي كه فيلمي يا كتابي يا داستاني در راستاي تقويت ديني يا اميد و نشاط صحيح در جامعه تدوين كند يا فردي دستگاهي براي تقويت نظام اسلامي اختراع كند مانند دانشمندان هستهاي يا ديگر افراد نخبه كه براي پيشرفت جامعه اسلامي قدم برداشته اند.
ب: هنر و حرفه حرام مانند يادگيري موسيقي حرام و یادگیری رقص، آموزش دادن آنها و تاليف كتاب يا نرم افزاري كه سبب سست شدن عقيده افراد به دين يا ايجاد نااميدي در جامعه را به همراه داشته باشد و همچنين بازيگري زن و مردي كه پوشش مناسب شرعي را رعايت نكند مثل اينكه با چهرهاي آرايش شده و زينت كرده در برابر نامحرم اقدام به بازيگري كند. خداوند توفيق عمل به وظايف شرعي به همه ما عنايت بفرمايد به بركت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع:#شباهتهاي_دفاع_مقدس_با_عاشورا
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
دوران دفاع مقدس با حادثه عاشورا در جهات زيادي شباهت معناداري داشته اند که برخي اشاره ميشود:
1-هر دو براي حفظ اسلام بود: حادثه بزرگ عاشورا و دفاع مقدس هشت ساله ملت مسلمان و بزرگ ايران براي دفاع از حريم ارزشها و حفظ اسلام و رضاي پروردگار روياروي دشمنان اسلام مي ايستند.
2-هردو با زمزمه ،مناجات و نماز همراه بود: همان مظاهر روز و شب عاشورا در جبهه هاي دفاع مقدّس ديده مي شود؛زمزمه هاي عاشقانه ياران خميني (ره)، نماز، عبادت، قرائت قرآن، دعاها و آمادگي براي وصل و پيوند با محبوب بود.
3-هر دو جريان رسواگر ستم و چهره تزويربود: به فرموده امام راحلمان ما در جنگ پرده از چهره تزوير و نفاق دشمنان اسلام وانقلاب برداشتيم.
4-در هر دو از شيرخوار تا پير سالخورده بودند:جبهههاي هشت سال دفاع مقدّس جلوهگاه حضور نوجوانان و جوانان وسالخورده ها اين امت بود و با توجه به اوايل جنگ و کشاندن ان به جنگ شهرها ميتوان شيرخوارگان را نيز در جبهه نام برد
5-شکيبائي زنان همچون زينب صبور و روشنگر بود: پايداري و شکيبايي زنان امّت امام خميني و نقش روشنگري و صبوري آنان، جلوهاي از صبوري و پيام رساني قافله اسيران کربلا است.
-خداوند ما را قدردان نظام مقدس و خون شهداء قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #احکام_عزاداری
مناسبت: شب شهادت حضرت سجاد علیه السلام (به روایتی)
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت زین العابدین علیه السلام. از حضرت رضا علیه السلام روایت شده است که فرمودند: مَنْ تَذَکَّرَ مُصَابَنَا فَبَکَى وَ أَبْکَى لَمْ تَبْکِ عَیْنُهُ یَوْمَ تَبْکِی الْعُیُونُ. هر که مصائب ما را یادآور شود و گریه کند یا دیگری را بگریاند، روزی که همه گریان باشند او نخواهد گریست. (وسائل، ج 14،ص502)
چند نکته درباره احکام عزاداری:
1. عزاداری معصومین علیهم السلام باید به کیفیت مناسب شان آن حضرات برگزار شود و از انجام حرکات یا اعمالی که مناسب شان عزاداری معصومین علیهم السلام نیست یا برگزاری مجلس به صورتی که باعث وهن و سبک شمردن مذهب شیعه میشود باید پرهیز شود. (اجوبه س 1460، سایت مکارم اسفتائات احکام عزاداری)
2. اصلاح کردن آقایان یا خانم ها در ایام عزاداری اشکالی ندارد ولی سزاوار است در ایام شهادت رعایت احترام بشود. (سایت مکارم استفتائات احکام عزاداری)
3. مسافرت کردن، اسباب کشی، صله رحم و خرید و فروش در ایام عزاداری اشکالی ندارد.
4. خواندن خطبه عقد در این ایام اشکالی ندارد ولی برگزاری مجلس شادی در صورتی که هتک حرمت محسوب شود جایز نیست؛ البته در برگزاری مجلس موسیقی حرام و مجلس رقص تفاوتی بین روزهای عزا و سایر روزها نیست. (سایت لیدر احکام مناسبتی فاطمیه، سایت مکارم استفتائات احکام عزاداری)
خداوند متعال همه ما را جزء عزاداران واقعی معصومین علیهم السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع: #شروط_موفقيت_در_امتحانات_الهي
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
خداوند در قرآن مي فرمايد:«وَلَنَبْلُوَنَّکُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ? وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ:به يقين همه شما را با امورى همچون ترس، گرسنگى و کاهش در مالها و جانها و ميوه ها آزمايش مىکنيم و بشارت ده به صابران(آيه 155 بقره)
خداوند همه مردم را آزمايش مي کند و براي موفقيت در اين امتحانات روشهايي وجود دارد که به برخي اشاره مي کنيم:
1-صبر و پايداري: خداوند شيوه پيروزي در سختيها را در آيه خوانده شده، صبر کردن اعلام کرده است و فرموده است:وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
2- توجه به گذرا بودن حوادث:بداند اين جهان گذرگاهي بيش نيست و مشکلاتش زودگذر است و باور (انا لله و انا اليه راجعون) را تقويت کند.
3-ياد خدا و نماز:نماز به عنوان خط ارتباط انسان با نيروي بزرگ و مطلق جهان (خدا) انسان را قوي و استوار نگه مي دارد. امام صادق(ع) فرمودند: (هنگامي که با غمي از غم هاي دنيا روبرو مي شويد، وضو گرفته، به مسجد برويد، نماز بخوانيد و دعا کنيد، زيرا خداوند دستور داده: (واستعينوا بالصبر والصلوة)(آيه 45 بقره)
از طرفي به اين نکته دقت داشته باشد که خدا او را مي بيند و اين آگاهي باعث آسان شدن تحمل سختيها ميشود. امام حسين(ع) در آخرين لحظات در کربلا فرمود:«همين که مى دانم اين امور در برابر ديدگان علم پروردگار انجام مى گيرد تحمل آن بر من آسان است»(اللهوف، ص 115)
-خداوند ما را در امتحاناتش موفق بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #رهن_و_اجاره
مناسبت: شهادت حضرت سجاد علیه السلام (به روایتی)
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تسلیت شهادت حضرت زین العابدین امام سجاد علیه السلام حضرتش در روایتی می فرمایند: ...حَقُ الْمَالِ فَأَنْ لَا تَأْخُذَهُ إِلَّا مِنْ حِلِّهِ وَ لَا تُنْفِقَهُ إِلَّا فِي حِلِّه... . حق مال(بر تو) آن است که آن را جز از راه حلال به دست نیاوری و جز در راه حلال مصرف نکنی. (تحف العقول؛ 267)
یکی از سوالاتی که مومنین می پرسند این است که اگر کسی منزل یا مغازه اش را بخواهد رهن و اجاره بدهد یا بخواهد رهن و اجاره را تمدید کند روش صحیحش به چه صورتی است؟
روش صحیح برای کسی که می خواهد قرارداد جدید با مستاجرش ببندد به این صورت است که ابتدا قرارداد اجاره ای با مبلغ و مدت مشخص بسته شود و در ضمن قرارداد اجاره شرط قرض الحسنه شود مثلا صاحب خانه به مستاجر بگوید: خانه را به شما یکساله، ماهی 50 هزار تومان اجاره میدهم به شرط اینکه مبلغ ده میلیون تومان یکساله به من قرض دهید،که در این صورت مبلغ قرض به عنوان شرط ضمن قرارداد اجاره قرار می گیرد که با قبول مستاجر صحیح است و اگر بخواهد تمدید کند بعد از تعیین مبلغ و مدت اجاره جدید، با مستاجر شرط کند که مبلغ قرض الحسنه ای که سال قبل پرداخت کرده است تا یکسال دیگر مطالبه نکند که با قبول مستاجر صحیح است.(اکثر مراجع )(مسائل جدید ج1ص 87- اجوبه س 1662- وجامعالمسائلج1س 1107 و س 1201 اجاره تبریزی-رساله مکارم مساله 1975،3 )
نکته دیگر اینکه: کسانی که تا کنون این کار را صحیح انجام نداده اند الآن میتوانند به طریقه صحیح هر چند لفظی و شفاهی قرارداد (اجاره به شرط قرض) را دوباره ببندند و نسبت به گذشته با همدیگر مصالحه کنند.
خداوند متعال مقدمات خانه دار شدن مستاجرین را هر چه زودتر فراهم بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #نقش_امام_سجاد_بعد_از_عاشورا
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت شهادت امام سجاد و گراميداشت هفته دفاع مقدس
عصر عاشورا، پرچم خونين عاشورا به دست امام سجاد ـ عليه السّلام ـ افتاد و امام مبارزات خود را در ابعاد گستردهاي آغاز نمود و از هر فرصتي در اين راستا استفاده كرد كه مهمترين آنها عبارتند از:
1-خطبههاي آتشين: امام ـ عليه السّلام ـ براي روشنگري مردم و تبيين معارف عاشورايي و پردهبرداري از چهرة منفور بنياميه خطبههايي در کوفه و شام ايراد فرمودند و اذهان مردم مدينه را نسبت به بنياميه آگاه كردند و اين زمينهاي شد كه بسياري از قيامها بر عليه امويان در مدينه شكل بگيرد.
2-تبيين معارف اهل بيت و مبارزه در قالب دعا: امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ در محيطي كه ارعاب و اختناق حاكم بود مباحث سياسي و اصول اعتقادي را در قالب دعا بيان ميفرمود كه مهمترين آنها مسئلة امامت و رهبري حقيقي جامعة اسلامي و غصب و تصاحب آن توسط حكّام جور بود
3- زنده نگه داشتن ياد و خاطرة عاشورا: واقعة عاشورا در افكار عمومي براي حكومت اموي بسيار گران تمام شد و مشروعيت آن را زير سؤال بود، امّا براي اينكه اين فاجعة عظيم فراموش نشود امام با گريه بر شهيدان و زنده نگه داشتن خاطرة آنان مبارزة منفي را به صورت گريه ادامه داد.
4-تربيت شاگردان: امام ،شاگردان و اصحاب خاصّي تربيت کرد كه هر يك از آنها حافظ دستاوردهاي مكتب عاشورا و امامت بودند.
-خداوند توفيق عمل به دستورات اهل بيت را به ما عنايت بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #استفاده_از_وسایل_مشترک
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از حضرت أمیرالمومنین علی علیه السلام که میفرمایند: إذا رَغِبتَ فِی المَکارِمِ فَاجتَنِبِ المَحارِمَ. اگر به دنبال بزرگوارى هستى و میخواهی به درجات عالی برسی از حرامها دورى کن. (تصنیف غرر الحکم ص: 317)
چند نکته درباره استفاده از وسایل مشترک:
1. اگر وسیلهای دارای استفاده حلال و حرام باشد مانند موبایل و کامپیوتر در صورتی استفاده از این وسایل جایز است که در مسیر حلال استفاده شود؛ لذا موبایل و وسایلی که قابلیت نصب نرم افزارهای مختلف و یا اتصال به شبکه های اجتماعی یا اینترنت را دارا می باشد، چنانچه کسی ترس این را داشته باشد که با خرید این وسایل به گناه می افتد یا سبب تضعیف عقاید و ایمانش یا ایمان فرزند یا خانواده می شود نمی تواند این وسیله را خریداری کند یا نرم افزار و این امکانات را در گوشی همراه یا کامپیوتر خود بارگزاری نماید.
2. باید توجه داشت استفاده از موبایل و کامپیوتر در جهت نگهداری و نشر و دیدن فیلم و عکسهای مبتذل و مستهجن یا رد و بدل کردن کلمات تحریک آمیز یا ارتباطهای نادرست میان افراد نامحرم و یا لطیفههایی که توهین به یک شخص و یا گروه خاصی باشد از جمله گناهانی است که در هنگام استفاده از موبایل و کامپیوتر باید از آن پرهیز کرد.
خداوند متعال توفیق استفاده صحیح از نعمتهایش را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع:#نکاتي_از_دفاع_مقدس
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
جنگ تحميلي عراق عليه ايران از طولانيترين جنگهاي قرن حاضر است. اين جنگ تقريبا دو برابر جنگ جهاني اول، يک و نيم برابر جنگ جهاني دوم و سه برابر جنگ شبهجزيره کره طول کشيد
تاريخ ايران فراز و نشيب هاي بسياري به خود ديده است. دوران هايي که سلاطين مختلفي بر آن حکومت کرده اند؛ قاجاريه، پهلوي و... در هر دوره اي ما شاهد تجاوزهايي به خاک ميهن و يا حتي زشت تر، شاهد بذل و بخشش هاي عجيب حکومت هاي سلطنتي در اهداي بخش هاي مهم و استراتژيک کشور بوده ايم. اين بخش از تاريخ ايران، تأسف آورترين پيامدها و حتي خجالت آورترين قراردادها را در خود ثبت کرده است. اما در طول هشت سال دفاع مقدس با اينکه بيش از30 کشور جهان، علي الخصوص آمريکا، آلمان، انگليس و برخي از کشورهاي عربي منطقه، مستقيم و غير مستقيم از صدام حسين حمايت مي کردند؛ رزمندگان ما سرفصل جديدي از تاريخ ايران را در صفحات تاريخ انقلاب اسلامي به ثبت رساندند.
در اين جنگ نه تنها يک وجب از خاک ايران در دست نيروهاي عراقي باقي نماندکه اين موضوع در طول 300 سال اخير بيسابقه است، و عراق به عنوان کشور متجاوز به نظام بين الملل معرفي شد. مهم ترين دليل گراميداشت هفته دفاع مقدس، زنده نگه داشتن ياد و خاطره کساني است که حماسه ساز و خلق کننده آن دوران طلايي هستند.
از همه اقشار در جنگ شهيد شدند که تعداد شهداي قشر روحانيت حدود11 برابر بقيه اقشار بوده است که اين نشان ميدهد روحانيت علم و عمل را با هم جمع کرده اند.
خداوند ما را قدردان خون شهداء بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #معاشرت_با_همسایگان
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. رسول خدا صلی الله علیه و آله در روایتی میفرمایند: صِلَةُ الرَّحِمِ ، وَ حُسْنُ الْخُلُقِ ، وَ حُسْنُ الْجِوَارِ ، یُعَمِّرَانِ الدِّیَارَ ، وَ یَزِیدَانِ فِی الْأَعْمَارِ. صله رحم، خوش اخلاقى و خوش همسایگى، شهرها را آباد و عمرها را زیاد مى کند. (نهج الفصاحه ص554 ، ح 1839)
چند نکته کوتاه درباره حقوق همسایگان:
1. یکی از مسائل مهم اجتماعی معاشرت با همسایگان هست که در اسلام نسبت به حقوق همسایه سفارش شده است، و مهمترین حقی که همسایگان بر عهده یکدیگر دارند، دوری از اذیت و آزار همسایگان می باشد و به عنوان نمونه به برخی از مصادیق آزار و اذیت اشاره می شود:
الف: پارک کردن اتومبیل مقابل درب منازل همسایگان در صورتی که مانع عبور و مرور به خانه شود، حرام است بلکه ایجاد مزاحمت در مقداری که حریم خانه محسوب میگردد و مورد احتیاج اهل خانه است جایز نیست. ( استفتائات آیت الله سیستانی ص 399)
ب: برگزاری مجالس اعم از مجالس شادی یا عزاداری باید به گونه ای باشد که سر و صدا یا پذیرایی از مهمانان نباید سبب اذیت و آزار همسایگان شود.
2. استفاده از میوه های درخت همسایه حتی اگر شاخه های درخت همسایه داخل حیاط خانه آمده باشد، جایز نیست مگر اینکه با اجازه و رضایت همسایه باشد.
3. در آپارتمانها یا در مجتمع ها، مکانهایی که مشترک است، استفاده و هر گونه دخل و تصرف باید با رضایت همه اعضا باشد.
خداوند متعال توفیق خدمت رساندن به مومنین را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع:#علل_کمک_به_جريان_مقاومت
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
علت کمک به جريان مقاومت را مي توان با ديدگاه هاي گوناگون پاسخ داد که :
اولا:از لحاظ فقهي، وجوب دفاع از سرزمين هاي اسلامي از ضروريات فقه اسلام است واز طرفي دفاع از مقدسات مثل حرمهاي اهل بيت نيز، وظيفه يک محب و دوستدار اهل بيت است.
ثانيا:به عنوان يک مسلمان و شيعه بايد کمک کرد ؛چون پيامبر فرمود: هر کس فرياد استغاثه هر مظلومي (اعم از مسلمان يا غير مسلمان) را بشنود که مسلمانان را به ياري مي طلبد، اما فرياد او را اجابت نکند، مسلمان نيست() و امام علي(ع) فرمود:«کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً» همواره خصم ظالم و يار و ياور مظلوم باشيد()
ثالثا: از باب انسانيت نيز هر فردي وظيفه دارد به همنوع خود در زماني که به او ظلم مي شود کمک کند(تو کز محنت ديگران بيغمي- نشايد که نامت نهند آدمي)
رابعا:از جهت دفاع از جان و مال و ميهن خود نيز بايد کمک کرد ،چون آن کشورها خط مقدم جنگ ما هستند و گرنه دشمن به کشور ما وارد مي شود.
-خداوند بصيرت در دين و دنيا به ما عنايت بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #نماز_جماعت
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام صادق علیه السلام که می فرمایند: مَنْ صَلَّى الْمَغْرِبَ وَ الْعِشَاءَ الْآخِرَةَ وَ صَلَاةَ الْغَدَاةِ فِی الْمَسْجِدِ فِی جَمَاعَةٍ فَکَأَنَّمَا أَحْیَا اللَّیْلَ کُلُّهُ. هر کس نماز مغرب و عشا و صبح را با جماعت در مسجد بخواند، گویا تمام شب را شب زنده داری نموده است. (وسائل الشیعه، ج8، ص295)
چند نکته درباره نماز جماعت:
1. تبعیت کردن از امام جماعت در افعال نماز واجب است یعنی کارهاى نماز مانند رکوع و سجود را کمى بعد از امام و یا همزمان با امام جماعت بجا آورد لذا باید نمازگزاران گرامی تا امام به رکوع نرفته زودتر از امام جماعت به رکوع نروند و زودتر بلند نشوند یا تا امام جماعت به سجده نرفته زودتر از امام جماعت به سجده نروند و زودتر سر بر ندارند.
2. گفتن اذکار نماز بطوری که امام بشنود مکروه است و ثواب نماز کم می شود.
3. هر یک از نمازهای واجب یومیه را می توان به نماز واجب یومیه اقتدا کرد و به جماعت خواند و فرق ندارد مثل هم باشند یا نه مثلا نماز قضای صبح را میتوان به نماز ادای ظهر اقتدا کرد ولی نمازهای مستحبی را نمیتوان به جماعت خواند، مگر نماز باران و نماز عید فطر و قربان لذا نماز زیارت را نمیتوان به جماعت خواند. (العروه، ج1 فصل فی الجماعه م3؛ رساله مراجع م 1468، 1469 ،1489،1470 1470، 1405)
خداوند متعال توفیق شرکت در نماز جماعت را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع:#روشهاي_مقابله_با_جنگ_اقتصادي
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
مقام معظم رهبري فرمودند: اتاق جنگ اقتصادي با نظام جمهوري اسلامي ايران ،وزارت خزانه داري آمريکا است.
جنگ اقتصادي اقدامات برنامه ريزي شده اي است که دشمنان از طريق محدود کردن مناسبات اقتصادي براي اعمال فشار بر کشور استفاده مي کنند.
اما راههاي مقابله با جنگ اقتصادي عبارتنداز:
1-حمايت از توليد و کالاي ايراني: راه مقابله با جنگ اقتصادي، تکيه و اعتماد بر توان توليد داخلي چه از طرف مردم و چه از طرف دولت است که اين راه به نوعي با شعار سال گره خورده است.
2-مبارزه با احتکار و گران فروشي: مردم مي توانند با معرفي افراد محتکر و گران فروش به مسولين نقش مهمي در پيروزي در جنگ اقتصادي داشته باشند.
3-اسراف نکردن: مبارزه با اسراف و قناعت کردن و صرف نظر کردن از خرجها و سفرهاي غير ضروري ، عاملي براي از بين رفتن نقشه اقتصادي دشمن است.
4-بصيرت و هوشياري: ابزار اصلي براي مقابله با جنگ اقتصادي دشمن، بصيرت است؛ چون در فضاهاي مجازي و حقيقي، دشمن با نااميد کردن مردم به دنبال جنگ رواني است که مردم به فروشگاه ها هجوم بياورند و با خريد بيش از حد و احتکار ،ناخواسته به جنگ اقتصادي دامن بزنند.
خداوند پيروزي بر دشمنان در همه جنگها را به ما عنايت بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: #احکام_اموال_انسان
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت موسی بن جعفر علیه السلام می فرمایند: ... إنّ اَعظَمَ النّاسِ قَدْراً اَلّذيِ لايَريَ الدُّنيا لِنَفسِهِ خَطَراً... . بالاترين قدر و منزلت را كسي داراست كه دنيا و ماديات در نظر او قدر و منزلتي نداشته باشند. (الکافی(ط-الاسلامیه) ج1 ص: 19)
محدوده اختیار انسان نسبت به اموالش:
1. انسان عاقل و بالغ تا زمانی که سالم است می تواند به هر شکلی که خودش بخواهد اموالش را هزینه کند یا ببخشد یا وقف کند؛ البته انسان نمی تواند مالش را اسراف کند و یا اگر پدر یا مادر بخواهد به یکی از فرزندان مالی را ببخشد چنانچه سبب فساد و اختلاف میان فرزندان میشود چنین کاری جایز نیست. (تحریر الوسیله کتاب الهبه، م22 ؛ منهاج الصالحین ج2 م1336)
2. افرادی که دچار الزایمر شدید هستند یعنی بیماری به حدی است که دیگر هیچگونه تعقلی ندارند، چنین افرادی نسبت به نماز و روزه تکلیفی ندارند و در اموال خودشان نمی توانند تصرفی انجام دهند بلکه اطرافیان حتی همسرش هم بدون مراجعه به حاکم شرع و انتخاب قیم شرعی نمی توانند در اموالش تصرف کنند. (تحریر الوسیله، کتاب حجر، سفاهه و م1 و م3 ؛ منهاج الصالحین ج2 م1084 و م1085)
خداوند متعال محبت به دنیا را از دل ما بیرون کند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع:#شروط_دريافت_امدادهاي_غيبي
سلام عليکم-- بسم الله الرحمن الرحيم-- با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالله و گراميداشت هفته دفاع مقدس
کمک هاي خدا و امدادهاي غيبي به معناي کمک هايي است که از غيب و از ناحيه خدا براي انسان اتفاق مي افتد؛ ولي براي دريافت اين امدادها، شروطي لازم است که برخي را ذکر مي کنيم:
1-ايمان و تقوا:وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا*وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ»[آيه2 طلاق] در صورت برخورداري از تقواي الهي، انسان مشمول برخي امدادها مي شود، مانند: خارج کردن انسان از تنگناهاي دنيوي و اخروي و توفيق يابي در انجام نيکي ها
2-جهاد وتلاش و سختي: تلاش و کوششي که انسان را به زحمت زياد اندازد، راه رسيدن به هدايت الهي است: «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا»[آيه 69 عنکبوت] جهاد شامل جنگ با دشمنان حق، مبارزه با هواي نفس، تلاش در راه کسب علم و تلاش در راه کسي روزي حلال مي شود.
3-صبر و پايداري: خداوند ميفرمايد:«إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّـهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِکَةُ [فصلت/30] در حقيقت، کساني که گفتند: «پروردگار ما خداست»؛ سپس ايستادگي کردند، فرشتگان بر آنان فرود ميآيند»
حضرت موسي (عليه السلام) آنگاهکه ميخواهد قوم خود را آماده کند تا در برابر سختيها و فشارهاي فرعونيان زمانش تحمل خود را از دست ندهند به آنها سفارش ميکند تا صبر و استقامت پيشه کنند و تقواي الهي را رعايت کنندتا خداوند نصرت و ياري خويش را شامل حال آنها کرده
4-ياري از خدا وتوبه و استغفار:خداوند مي فرمايد:زماني که از پروردگارتان تقاضاي کمک مي کرديد و او تقاضاي شما را پذيرفت وشما را ياري کرد(آيه 9 انفال) و فرموده :وقتي استغفار بجوييد انواع نعمتها را به شما ميدهد(آيه 10-12 سوره نوح)
-خداوند ما را مشمول عنايات ويژه اش بفرمايد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
شنبه 6/7/1398 اذان ظهر 11:22
موضوع: #موارد_سجده_سهو
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از رسول خدا صلی الله علیه و آله که می فرمایند: ...إِذَا أَرَدْتَ أَنْ یَحْشُرَکَ اللَّهُ مَعِی فَأطِلِ السُّجُودَ بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّار. اگر می خواهید در قیامت با من محشور شوید سجده هایتان را در برابر خداوند متعال طولانی کنید. (مستدرک الوسائل ج 4 ص: 472)
دو نکته کوتاه در مورد سجده سهو:
1. در برخی موارد سجده سهو بعد از نماز واجب، واجب می شود (فتوا یا احتیاط واجب) مثل اینکه در نماز در جایی که نباید سلام بدهد سهوا سلام بدهد یا سهوا در بین نماز حرف بزند و همچنین اگر نمازگزار تشهد یا سجده را در نماز فراموش کند چنانچه قبل از رکوع رکعت بعد متوجه شود باید برگردد و تشهد یا یک سجده را بجا آورد ولی اگر در رکوع رکعت بعد یا در رکعات بعدی متوجه شد نماز را ادامه دهد و بعد از سلام نماز به نظر اکثر فقها از جمله امام خامنه ای ابتدا باید تشهد یا سجده را قضا کرده و بعد از آن سجده سهو هم بجا آورد. (مشهور. مخالف: سیستانی، مکارم، شبیری زنجانی: تشهد نیاز به قضا ندارد و سجده نیاز به قضا دارد.) (رساله مراجع م 1236 و 1245)
2. کیفیت سجده سهو این است که بعد از نماز بلافاصله نیت سجده سهو کرده و به سجده رفته و بگوید: بسم اللّه و بـاللّه الـسـلام عـلیک ایها النبی و رحمة اللّه و برکاته که ذکرش همان سلام اول نماز است که به ابتدای آن بسم الله و بالله اضافه شده است. بعد بنشیند و دوباره به سجده رود و همان ذکر را بگوید و بعد از سجده دوم تشهد و سلام را بخواند. (اختلافی: مکارم بنابر احتیاط به مقدار واجب تشهد و سلام اکتفا کند و سلام آخر نماز را بگوید. حضرت امام و رهبری و سیستانی ذکر را مستحب میدانند. (رساله مراجع م 1250)
خداوند متعال ما را از نمازگزاران واقعی قرار بدهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع: #نقش_حضرت_زینب_در_واقعه_کربلا
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- با تسلیت ایام سوگواری
سرّ نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود --- کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
پس از شهادت امام حسین(ع) رسالت سنگین زینب کبری(س) آغاز شد. او در سخت ترین شرایط جسمی و روحی، بزرگ ترین و خطیرترین مسئولیت ها را به عهده گرفت و با موفقیت کامل آن را به انجام رساند.
حضرت زینب (س) پس از شهادت امام حسین(ع) چهار وظیفه و رسالت مهم بر عهده داشت که به طور خلاصه ذکر می کنیم:
1-پرستاری از امام زمانش و حمایت و دفاع از جان آن حضرت در برابر تعرضات و تهاجمات دشمن:در موقع آتش زدن خیمه ها و در جلسه ابن زیاد قصد کشتار امام سجاد را داشتند که حضرت زینب با دفاع از حضرت و صحبت با دشمنان، آنها را از این عمل بازداشت(لهوف، ص 228)
2- حمایت و دفاع از زنان و کودکان اهل بیت: سعی و تلاش زینب سلام الله علیها در محافظت از اسرا به حدی بود که به لقب «امنیة الله» ملقب شد. چرا که اسرا امانتهایی بودند، که بدست آن حضرت سپرده شده بودند. آن حضرت در مجلس یزید اجازه نداد فاطمه دختر امام حسین علیه السلام را به کنیزی ببرند و با جدیت جلوی این کار را گرفت(مقتل الحسین مقرم، ص366)
3- مسئولیت پیام رسانی خون شهیدان و بیدادگری و آگاه بخشی به مسلمانان: یکی از وظایف اصلی حضرت زینب سلام الله علیها در جریان حادثه کربلا، پیام رسانی بود. آن حضرت و امام سجاد علیه السلام میبایست پیام خون شهدای کربلا را به گوش همگان برسانند. تا این قیام برای همیشه ماندگار شده و درس آموز باشد و یزید و یزیدیان رسوا شوند وحضرت با خطبه خوانی در کوفه و شام این عمل را انجام داد.
4-عزادرای برای امام حسین(ع): حضرت زینب علاوه بر این که در خطبههای خویش به مصیبت بزرگ شهادت امام حسین علیه السلام اشاره می کرد و با سخنان جانسوز خویش همگان را به گریه می انداخت، تلاش می کرد در هر فرصتی با یادآوری مصائب امام حسین علیه السلام در ماندگاری این حماسه عظیم نقش ایفا کند.
خداوند ما را جزء رهروان حقیقی راه اهل بیت قرار دهد به برک صلوات بر محمد و آل محمد
اذان مغرب 17:39
موضوع: #اجاره_اجیر_گرفتن
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام می فرمایند: ...مَنْ رَضِيَ بِالْيَسِيرِ مِنَ الْحَلَالِ خَفَّتْ مَئُونَتُهُ وَ تَنَعَّمَ أَهْلُهُ... . هر کس به روزی حلال اندک راضی و خشنود باشد، هزینه زندگی اش سبک می شود و خانواده اش در نعمت خواهند بود. (الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج8 ؛ ص347)
چند نکته درباره احکام نیروی کار و کارفرما:
1. اگر صاحب کار یا شرکت یا سازمانی با کارگر یا هر نیرویی قرارداد ببندد که مدت مشخصی کار کند و در آن اجرت و حقوق را تعیین کنند، باید طبق قرارداد همان اجرت و حقوق پرداخت شود و نباید در پرداخت حقوق کوتاهی صورت گیرد و اگر در ضمن قرارداد شرط حلال و مجازی گذاشته شود باید طرفین شرعا طبق شرع عمل کنند. البته طرفین نمی توانند در ضمن قرارداد ترک واجبی یا انجام حرامی شرط کنند. (عروه الوثقی ج2 کتاب الاجاره، فصل فی احکام العقد الاجاره و تحریر الوسیله، کتاب الاجاره م9 و منهاج الصالحین ج2 م383)
2. نیروی کار در مدتی که قرارداد کاری بسته است شرعا نباید در آن مدت برای خودش یا دیگری کاری را انجام دهد که با حق صاحب کار منافات داشته باشد یا خلاف قانون باشد یا سبب کاهش کیفیت در کار بشود؛ لذا غذا خوردن در محل کار در مدت زمان اشتغال به کار چنانچه بدون رضایت صاحب کار حقش از بین می رود یا خلاف قانون باشد جایز نیست. و چنانچه این کار را انجام دهد به مدت زمانی که مشغول کار نبوده اجرت طلبکار نمی باشد و چنانچه اجرت کامل دریافت کرده باید برگرداند. (عروه الوثقی ج2 کتاب الاجاره، فصل فی اجاره الثانیه، م4 و تحریر الوسیله، کتاب الاجاره، م27 و منهاج الصالحین ج2 م456)
خداوند متعال توفیق کسب حلال به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
موضوع: #عوامل_ذلت
سلام علیکم—بسم الله الرحمن الرحیم--- باعرض تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن می فرماید: بشر المنافقین بان لهم عذابا الیما . الذین یتخذون الکافرین اولیاء من دون المومنین ایبتغون عندهم العزه لله جمیعا (آیه 139 نساء): مژده بده منافقین را به این که عذاب دردناک برایشان است . آنانکه مومنان را ترک گفته و کافران را دوست گرفتند ، آیا عزت را در پیش ایشان جستجو می کنند پس همانا تمام عزت برای خداست.
«ذلت» به معنای نبود حالت عزت و شرافت در انسان است به گونهای که فرد ذلیل، به راحتی شکست را میپذیرد و مغلوب میشود
در روایات عواملی ذکر شده است که موجب ذلت میشود که به برخی اشاره می کنیم:
1- طلب عزت از غیر خدا: چنانکه از آیه شریفه معلوم شد تمام عزت برای خداست پس هر کس غیر از خداوند متعال طلب عزت نماید و به خاطر کسب شرف، بجای رفتن به سمت خدا ، بسوی غیرخدا و کدخدا دست دراز کند ، ذلیل خواهد شد . امیرالمؤ منین علیه السلام می فرماید : هر کس به غیر خدا عزت یابد ، ذلیل شود(غررالحكم، ص 478)
2- اختلاف : اختلاف هر ملتی موجب ذلت ، هلاکت و اسارت آنان در بند دشمنان خواهد بود .
قرآن کریم می فرماید: راه نزاع و اختلاف نپیمایید که سست شوید و شوکت و قدرت شما از بین برود (آیه 46 انفال)
3-اخلاق ناپسند: امام علی علیه السلام می فرماید: بر حذر باشید از اخلاق پست چرا که انسان بزرگوار را پست می کند و مجد و کرامت را نابود می سازد(تحف العقول، ص215)
4 - تقاضا از مردم: پیامبر به ابوذر فرمود: از سؤال كردن وتقاضا بپرهیز ، زیرا ذلت حاضر است . (بحار ،ج 77 ،ص 60)
-خداوند همه ما را با بندگی خودش عزیز بگرداند به برکت صلوات برمحمد و آل محمد
موضوع: #احکام_قرض
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی حضرت صادق علیه السلام می فرمایند: مَکْتُوبٌ عَلَى بَابِ الْجَنَّةِ الصَّدَقَةُ بِعَشَرَةٍ وَ الْقَرْضُ بِثَمَانِیَةَ عَشَر. بر درب بهشت نوشته شده است که صدقه دادن، ده حسنه دارد و قرض دادن، هجده حسنه. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج4 ؛ ص33)
چند نکته در مورد قرض:
1. قرض دادن، مخصوصا قرض دادن به کسی که نیاز دارد، از مستحبات مؤکّد مىباشد اما قرض گرفتن در صورت عدم احتیاج کراهت دارد و هر چه احتیاج انسان شدیدتر باشد کراهتش کمتر می شود. (تحریر، کتاب القرض م1و 2 ؛ منهاج ج2 م1002 و 1003)
2. اگر در قرض برای پرداخت آن مدتی قرار دهند، طلبکار نمی تواند زودتر از موعد، مطالبه کند ولی اگر مدت نداشته باشد طلبکار هر وقت بخواهد می تواند طلب خود را مطالبه نماید. (رساله مراجع 2275)
3. اگر طلبکار طلب خود را مطالبه نماید، و زمان اداء دین هم رسیده باشد، چنانچه بدهکار بتواند بدهی خود را بدهد باید فوراً آن را بپردازد و اگر تاخیر بیندازد گناهکار است. (رساله مراجع م 2276).
4. اگر انسان برای حفظ ارزش پولش به کسی سکه طلا یا یک ارز خارجی قرض بدهد، همان سکه طلا یا ارز خارجی را طلبکار است هر چند قیمت سکه و ارز خارجی زمان قرض دادن و پس گرفتن قرض تفاوت پیدا کرده باشد.
خداوند متعال قرض همه مقروضین را از خزانه غیبش ادا فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع: #اثرات_لقمه_حرام
سلام علیکم --- بسم الله الرحمن الرحیم—با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین
امام حسین(ع) در روز عاشورا وقتی دید که کلام حقش در دل سخت تر از سنگ کوفیان اثر نمی کند علت را این سخت دلی و عدم قبولی حق را لقمه های حرامی برشمرد که شکمهای کوفیان از آن پر شده بود و فرمود: فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرَامِ وَ طُبِعَ عَلَى قُلُوبِكُمْ؛ شکمهایتان از حرام پر شده و بر قلبهایتان مُهر خورده است(بحار، ج45، ص1)
برخی از آثار لقمه حرام عبارتند از:
1-مشمول شفاعت نشدن: امام علی(ع):کسی که ذرهای مال حرام بخورد در قیامت ...مشمول شفاعت آن حضرت نمیگردد(دعائم الاسلام، ج۲، ص۳۵۱)
2- پذيرفته نشدن نماز و دعا :پیامبر(ص): ملكى بر بيت المقدس هر شب فرياد مى كند : هركس حرام بخورد مستحب و واجبى از او پذيرفته نيست !! (عدة الداعي ، ص139)
3- بي بركت شدن اموال و زندگي: امام كاظم (ع): مال حرام افزون نمي گردد و اگر هم افزون گردد، بركت نمي يابد(كافي،ج5، ص125)
4- اثر در نسل آدمي: امام صادق (ع) : مال حرام در فرزندان آشكار مي شود و روي آنها اثر مي گذارد.( وسائل الشيعه،ج17، ص82)
5-خروج از دوستی اميرالمؤمنين:امام علی(ع): كسي كه به حرام، مال مؤمني را بخورد، هرگز دوستدار من نيست( مشكاةالانوار ، ص154)
-خداوند توفیق کسب روزی حلال را به همه نصیب بفرماید به برکت صلوات بر محمد وآل محمد
موضوع: #صدقه
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از پیامبر اکرم صلی اللهعلیه و آله روایت است که میفرمایند: إنَّ الصَّدقَةَ تُطْفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ . صدقه، خشم پروردگار را فرو مینشاند. (نهج الفصاحه ص 283 ، ح 646)
چند نکته در مورد صدقه:
1. یکی از مستحباتی که سفارش شده صدقه مستحبی و کمک مالی به دیگران است و از آداب مهم سفر این است که انسان در ابتدای سفرش صدقه بدهد. (عروه الوثقی کتاب الحج اداب سفر)
2. در مصرف صدقه مستحبی فقیر بودن یا سید نبودن شرط نیست بلکه می توان صدقه مستحبی را به فقیر یا ثروتمند یا سادات با حفظ احترام پرداخت کرد. اما سعی شود صدقات را به فقرایی که متدین و عفیف هستند پرداخت شود. (اجوبه س1822ومنهاج ج 2 م 1607)
3. صدقهای که از مال خود انسان بوده و کنار گذاشته یا در قلک یا صندوق شخصی جمع آوری نموده تا وقتی به فقیر تحویل نداده در اختیار خودش است و میتواند عوض کرده و به هر مصرفی میخواهد برساند اما بعد از انداختن پول به صندوقهای مربوط به موسسات خیریه یا کمیته امداد امامخمینی ره، احتیاط آن است که به آنها دست نزند و باید آن را به همان مؤسسه و خیریه تحویلدهد. (به نظر اکثر مراجع معظم تقلید. وحید احتیاط این است که بر ندارد. رهبری: اگر صندوق در اختیار شما باشد مانع ندارد. مکارم: اشکال ندارد.) (تحریر الوسیله، القول فی الصدقه م 1و 2- منهاج سیستانی ج 2 م1605 ؛ آیت الله مکارم شیرازی، استفتاآت ج3 سوال343، استفتاء خصوصی. جزوه کاوشی در احکام ص94).
خداوند توفیق انفاق در راهش را به ما عطا فرماید به برکت صلوات بر محمدوآل محمد.