💠 #از_قرآن_بپرس 💠
🔰 غفلت خیلی بیسر و صدا به سراغم میآید و بر من مسلط میشود. گاهی احساس میکنم هوش، فکر و عقلم را از کار میاندازد. خدا، آخرت و حتی خودم را که چه هستم و سرنوشتم چیست، فراموش میکنم. اکنون از شما میخواهم راهنماییم کنید. چه باید کرد⁉️
✨ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّـهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ ۖ وَاتَّقُوا اللَّـهَ ۚ إِنَّ اللَّـهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ ﴿١٨﴾ وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّـهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ ۚ أُولَـٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ﴿١٩﴾
✨ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از خدا پروا داريد؛ و هر كسى بايد بنگرد كه براى فردا[ى خود] از پيش چه فرستاده است؛ و [باز] از خدا بترسيد. در حقيقت، خدا به آنچه مىكنيد آگاه است. (۱۸) و چون كسانى مباشيد كه خدا را فراموش كردند و او [نيز] آنان را دچار خودفراموشى كرد؛ آنان همان نافرمانانند. (۱۹)
📕سوره مباركه حشر – آيات 18 و 19
✳️ @Akhlagh_Et
@dars_akhlaq.mp3
4.8M
🔊 #كليپ_صوتی
🎙🌸 استاد آيت الله #ناصری (حفظه الله)
⭕️ موضوع : هر موقعی که گرفتار شدید من را صدا بزنید...
🔍 #درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
🌹بدخلقي از ديدگاه معصومين و آثار سوء آن🌹
🔵 در حديث نبوي آمده كه سعد بن معاذ به خاطر بدخلقي با اهل خانهاش پس از دفن دچار فشار قبر شد.
🔷 بداخلاقي از طريق پيشگيري و درمان برطرف ميشود، اما پيشگيري از بد اخلاقي از زمان طفوليت بايد انجام گيرد. والدين بايد عملاً محاسن اخلاقي را به فرزندان خود تعليم دهند و آنان را از بد خلقي دور سازند.
🔹نكته ديگر اجتناب از معاشرت با افراد بد اخلاق است. امام علي(ع) ميفرمايد: (اياك ومصاحبة الفساق فان الشّر بالشر ملحق؛ از مصاحبت با گناه كاران پرهيز كن كه پيوند بد، سرانجام شر و بدي به بار ميآورد.)
👈 اما در مرحله درمان بايد توجه داشت كه علاج و درمان بيماريهاي اخلاقي همانند بيماريهاي جسمي، مبتني بر چهار شرط اصولي است
1⃣ آگاهي از وجود بيماري؛
2⃣ شناخت منشأ بيماري و راه علاج آن
3⃣ تصميم مريض براي درمان بيماري
4⃣ انجام برنامههاي درماني. بنابراين كسي كه به بدخلقي خود پي برد، در مرحله بعد بايد منشأ كج خلقي را بشناسد.
🔶صفات ناپسند و از جمله بدخلقي، علل متعددي دارد كه مهمترين آنها سوءعادت و عقدههاي دروني و بيماريهاي جسمي ميباشند.
👈 اگر خلق بد تنها ناشي از سوء عادت باشد، بايد در ترك آن كوشيد و عادت بد را با جايگزين كردن عادت پسنديده از صفحه خاطر محو كرد.
💝 علي(ع) ميفرمايد: (روّضوا انفسكم علي الاخلاق الحسنة؛ خود را به اخلاق نيك عادت دهيد) اگر بدخلقي، معلول عقده روحي يا بيماري جسمي باشد، بايد اين عقده گشوده شود و بيماري حاصل از آن درمان گردد. مرحله ديگري كه در درمان بدخلقي مهم است، تصميم قاطع براي درمان ميباشد، چرا كه شناخت بيماري و منشأ آن به تنهايي كفايت نميكند.
🔸چه بسا افرادي از بدخلقي رنج ميبرند و اظهار تنفر ميكنند، اما در مقام عمل با اراده جدّي به علاج آن نميپردازند. اين تصميم وقتي اتخاذ ميشود كه انسان به آثار بدخلقي آگاهي پيدا كند.
🔷در روايات معصومين به مفاسد بدخلقي اشاره شده كه در اينجا به بعضي از آنها ميپردازيم:
۱. عذاب دروني: رسول اكرم(ص) ميفرمايد: (من ساء خلقه عذّب نفسه؛ كسي كه بدخلق است، خود را عذاب ميدهد.)
۲. فساد عمل: بدخلقي، عمل خوب انسان را تباه ميكند. پيامبر اكرم(ص) ميفرمايد: (الخلق السيي يفسد العمل كما يفسد الخل العسل؛ بدخلقي عمل را فاسد ميكند، همان طوري كه سركه عسل را فاسد ميكند.)
۳. تنگ شدن روزي: علي(ع) ميفرمايد: (من ساء خلقه ضاق رزقه؛ كسي كه بدخو باشد، روزيش تنگ ميشود).
۴. دشواري زندگي: علي(ع) ميفرمايد: بدخويي، زندگاني را دشوار ميکند و موجب رنج و عذاب نفس است.
۵. فشار قبر: در حديث نبوي آمده كه سعد بن معاذ به خاطر بدخلقي با اهل خانهاش پس از دفن دچار فشار قبر شد.
امر ديگري كه اراده انسان را در تغيير بدخلقي تقويت ميكند، توجه به آثار و فوايد حسن خلق است كه در روايات اسلامي بدان اشاره شده است. در اينجا به ذكر دو روايت اكتفا ميكنيم:
رسول اكرم(ص) ميفرمايد: (ما يوضع في ميزان امرئ يوم القيامة افضل من حسن الخلق؛ در روز قيامت در ترازوي عمل انسان، چيزي بهتر از اخلاق پسنديده گذارده نميشود.)و در جاي ديگر ميفرمايد: براي صاحب اخلاق پسنديده مانند اجر روزه داري كه شبها به عبادت سر كرده، پاداش مقرر شده است.
🔶پس از طي اين مراحل، با مراقبت از نفس، محاسبه عمل و با تكيه بر پايگاه مستحكم ايمان به خدا، به تدريج بايد عادت ناپسند بدخلقي را ترك و عادت پسنديده خوش خلقي را جايگزين آن كرد
#اخلاق
#اخلاق_پسندیده
#درمان_بد_خلقی
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #سخن_بزرگان
🔻#علامه_طباطبایی قدسسره
🔸قلب را منحصراً برای خدا فارغکردن، یعنی #محبت_به_خدا، قلب فرد را مرحله به مرحله تسخیر میکند؛ تا جایی که این فرد تنها کاری را میکند که خداوند دوست دارد؛ و آن چیزی را ترک میکند که او نمیپسندد. به رضای خدا راضی و به خشم او خشمگین میشود.
📚المیزان، ج11، ص218
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸تواضع علمی #میرزای_قمی در باقی ماندن قوه اجتهاد
🔹هنگامیکه میرزای قمی به سنّ پیری رسیده بود، روزی سید محمد مجاهد به قم سفر کرد. میرزا زمانی که متوجه ورود آقا سید محمد به قم شد، شبی ایشان را با جمعی از علماء دعوت کرد به منزلش و با ایشان و سایر علماء به بحث و صحبت علمی مفصلی پرداخت و پس از این مباحث فرمود: غرض از دعوت شما عزیزان و مکالمات علمیّهای که صورت گرفت این بود که بنده به سنّ پیری رسیده و قوای من به تحلیل رفته، نگران بودم که قوه اجتهادم هنوز باقی است یا خیر لذا خواستم با شما قدری صحبت کنم تا شما کیفیت علمی مرا ببینید و تشخیص دهید که قوّه استنباط و ملکه اجتهادم باقی است یا ضعیف شده است؟
🔹آقا سیّد محمد که از تواضع و احتیاط میرزای قمی شگفتزده شده بود، پس از صحبتهای ایشان فرمود: اگر ملکه استنباط این است که شما دارید پس من و امثال من هیچ قوه استنباط نداریم.
📘 داستانهایی از علماء
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #از_قرآن_بپرس 💠
🔰 نمیدانم چرا خیلی زود دوستانم را از دست میدهم⁉️
✨وَقُل لِّعِبَادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ ۚ إِنَّ الشَّيْطَانَ يَنزَغُ بَيْنَهُمْ ۚ إِنَّ الشَّيْطَانَ كَانَ لِلْإِنسَانِ عَدُوًّا مُّبِينًا ﴿٥٣﴾
✨و به بندگانم بگو: «آنچه را كه بهتر است بگويند»، كه شيطان ميانشان را به هم مىزند، زيرا شيطان همواره براى انسان دشمنى آشكار است. (۵۳)
📚سوره مباركه اسراء– آيه 53
✳️ @Akhlagh_Et
🌷راه ملاقات با امام زمان عجل الله فرجه🌷
مرحوم آیت الله حاج آقا #مجتبی_تهرانی میفرمود:
پدرم آیت الله میرزاعبدالعلی تهرانی نقل میکرد که در بازار تهران روحانی اهل معنایی بود که مغازه کفاشی داشت معروف به سیدعبدالکریم پینه دوز
در بین خواص معروف بود که امام زمان علیه السلام هر چند وقت یکبار برای دیدن سید به مغازه او میرود.
پدرم می گوید:
یکبار از سیدعبدالکریم پرسیدم : چرا امام زمان علیه سلام به دیدن شما می آید⁉️
فرمود: خودم یکبار این سوال را از حضرت پرسیدم، آقا فرمودند:
به خاطر اینکه با نفست مبارزه کردی.
هرعمل و کاری که بخاطر نفس است را کنار زدی و آن را که خدا خواسته عمل کردی✅
✳️ @Akhlagh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #پادکست
💠 بیانات
استاد #حاج_علی_اکبری
🔺 تأثیر #نیت بر اعمال انسان
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
✳️ @Akhlagh_Et
#پرسش_و_پاسخ 📜
#سوال 👈با استفاده از قرآن ، احادیث پیامبر و رفتار آن حضرت ، نقش اخلاق در سعادت فردی و اجتماعی انسان را بیان می کند؟
#جواب 👈خداوند در قرآن میفرماید: اوست آن کس که در میان درس نخواندها (مکتب نرفت ها) فرستاده ای از خودشان برانگیخت، تا آیات او را بر آنان بخواند و پاکشان گرداند و کتاب و حکمت بدیشان بیاموزد و آنان قطعاً پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند ، پیامبر اکرم (ص) فرموده اند ” همانا مبعوث شدم تا مکارم #اخلاق را تکمیل کنم” . بر پایه این روایت نیز جایگاه والای #اخلاق و تزکیه نفس مردم از آلودگی ها و آراستن آنها به فضایل #اخلاقی در رسالت پیامبر اسلام روشن میشود
🔷 در روایت دیگری از ایشان آمده است ” اسلام همان #نیک_خویی است و نیک خویی نیمی از دین است ” که همه این سخنان بیانگر آن است که #اخلاق و #تهذیب اخلاقی جایگاهی بس والا در دین اسلام دارد.
🔶 یکی از رفتارهای پیامبر (ص) که نشان دهنده اخلاق والای اوست رفتارش با مشرکان پس از فتح مکه است. مشرکان مکه از هیچ نامردمی در حق پیامبر و مسلمانان دریغ نکردند و پس از هجرت ایشان به مدینه در جنگهای متعدد برخی از بهترین یاران و خویشان پیامبر را به شهادت رساندند و حتی کمر به قتل خود حضرت بستند اما با این همه پیامبر پس از فتح مکه فرمان عفو عمومی صادر کرد و همه زشتکاریهای آنان را نادیده گرفت.
#پرسش_و_پاسخ
#اخلاق_پسندیده
#اخلاق_اسلامی
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #از_قرآن_بپرس 💠
🔰 در مسجد محل ما خوشبختانه نماز جماعت پرشکوهی برگزار میشود به صورتی که خیلی زود مسجد پر میشود ولی بعضیها متأسفانه دیر میآیند و خود را به سختی بین صفوف جا میکنند و تازه توقع دارند به آنها جا هم بدهیم. آیا این افراد نمازشان درست است⁉️
✨ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُوا فِي الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا يَفْسَحِ اللَّـهُ لَكُمْ ۖ وَإِذَا قِيلَ انشُزُوا فَانشُزُوا يَرْفَعِ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّـهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ ﴿١١﴾
✨ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، چون به شما گفته شود: «در مجالس جاى باز كنيد»، پس جاى باز كنيد تا خدا براى شما گشايش حاصل كند، و چون گفته شود: «برخيزيد»، پس برخيزيد. خدا [رتبه] كسانى از شما را كه گرويده و كسانى را كه دانشمندند [بر حسب] درجات بلند گرداند، و خدا به آنچه مىكنيد آگاه است. (۱۱)
📕سوره مباركه مجادله – آيه 11
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸وصیت تکان دهنده و عشق به نماز
🔹 سید مرتضى در وصیت خود آورده است که تمام نمازهاى واجب مرا که در طول عمرم خواندهام به نیابت از من دوباره بخوانید.
وقتى این سخنان از ایشان نقل شد، نزدیکان و اطرافیان شگفتزده شدند و پرسیدند چرا؟! شما که فردى وارسته بودید و اهمیت فوقالعادهای به نماز میدادید، علاقهمند و عاشق نماز بودید و همیشه قبل از فرارسیدن وقت نماز وضو گرفته ، آماده میشدید تا وقت نماز فرا رسد، حال چه شد که اینگونه وصیت میکنید؟!
🔹 سید در پاسخ فرمود: آرى من علاقهمند به نماز بلکه عاشق نماز و راز و نیاز با خالق خود بودم و از راز و نیاز هم لذت فراوان میبردم، ازاینرو همیشه قبل از فرارسیدن وقت نماز لحظهشماری میکردم تا وقت نماز برسد و این تکلیف الهى را انجام دهم و به دلیل همین علاقه شدید و لذت از نماز، وصیت میکنم که تمام نمازهاى مرا دوباره بخوانید زیرا تصور من این است که شاید نمازهاى من صد در صد خالص براى خدا انجام نگرفته باشد بلکه درصدى از آنها به خاطر لذت روحى و معنوى خودم به انجام رسیده باشد! پس همه را قضا کنید چون اگر یک درصد از نماز هم براى غیر خدا انجامگرفته باشد، شایسته درگاه الهى نیست و میترسم به همین سبب اعمال و راز و نیازهاى من مورد پذیرش خداى منان قرار نگیرد!
📘 گلشن ابرار
✳️ @Akhlagh_Et
@dars_akhlaq(1).mp3
485.1K
🔊 #كليپ_صوتی
🎙🌸حضرت آيت الله #ناصری (حفظه الله)
❇️ موضوع : دلت را صندوق پول هایت نکن...
⚛ #درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری| شرح #حدیث_اخلاق|
⭕️ شرح حدیث از حضرت #امام_رضا علیه السلام
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
✅ #درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #از_قرآن_بپرس 💠
🔰 یکی از دوستانم کتاب های یکی از اندیشمندان هندی را که به فارسی ترجمه شده برایم می آورد که بخوانم تا رابطه نزدیک تری با خدا پیدا کنم، اما خودش نماز نمی خواند و من تعجب می کنم که چگونه بدون نماز می توان رابطه نزدیک تری با خدا پیدا کرد. این کتاب ها سؤال هایی برای من به وجود آورده اند. نمی دانم به او اعتماد کنم یا نه ⁉️
✨... وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا ﴿٢٨﴾
✨... و از آن كس كه قلبش را از ياد خود غافل ساختهايم و از هوس خود پيروى كرده و [اساس] كارش بر زيادهروى است، اطاعت مكن. (۲۸)
📕سوره مباركه كهف– آيه 28
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸پاسخ آیتالله #کاشانی در مورد اختلاف شیعه و سنی
🔹 مجاهد بزرگ سید محی الدین قلیبی تونسی گوید: در مجلسی با آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی نشسته بودیم که یکی از حاضرین نظر وی را درباره اختلاف شیعه و سنی پرسید، از هر دو دسته تعداد زیادی در جلسه حضور داشتند و سؤالکننده تصور میکرد با این سؤال زعیم را بهزحمت افکنده است. ولی او با دلیل، سؤالکننده را قانع کرد و گفت: من مسلمانم و چیزی جز اسلام نمیشناسم، اسلامی که محمد صلیالله علیه و آله آن را از جانب پروردگار آورده است. خداوند بر مسلمانان واجب کرده است که با هم متحد شویم و در مسائل دیگر هر که هر اعتقادی دارد باید نزد خود نگه دارد و امروز بر مسلمانان است که با هم متحد شوند و با یک روح در برابر استعمار مقاومت کنند و ریسمان محکم الهی را چنگ زنند و پراکنده نشوند همچنان که خداوند دستور داده است.
🔹 اکنون حالت مسلمانی خطرناکتر از حد تصور است و بازگشت به اتحاد و همبستگی برای رهایی از استعمار لازمتر از هر چیز است، این نظریاتی بود که من آن را از قرآن که مورد وفاق شیعه و سنی است، کسب کردهام.
📘 مردان علم در میدان عمل
✳️ @Akhlagh_Et