فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️سخنرانی حجت الاسلام #حسینی_قمی
موضوع: جواز شکستن نماز در اجابت خواسته مادر
✳️ @Akhlagh_Et
۲۴ آبان ۱۴۰۱
۲۴ آبان ۱۴۰۱
❤️چون تو خوشت میآید!
🔹حد نصاب [ارزشهای اخلاقی در اسلام] این است که یک نحو ارتباطی با خدا [داشته باشد]، پاداش الهی، [یا] ترس از عذاب خدا در آن باشد. مرتبه نازلهاش این است که از ترس عذاب جهنم باشد.
🔸عالیتر از آن، این است که برای رسیدن به درجات بهشت باشد. یک فوق حد نصابی هست که مخصوص اولیاء خداست و آن این است که صرفا به خاطر رضای خدا باشد. «إِلهِي ما عَبَدتُكَ خَوفًا مِن نارِكَ، ولا طَمَعًا في جَنَّتِكَ، ولكِن وَجَدتُكَ أهلًا لِلعِبادَةِ فَعَبَدتُك.»
🔹چیزی در مقابل عملش نمیخواهد، [میگوید:] چون تو را دوست دارم، چون تو از این کار خوشت میآید، [آن را انجام میدهم.] کسب رضایت تو مطلوب من است.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۴ آبان ۱۴۰۱
علامه #مصباح_یزدی
‼️اخم اخلاقی!
🔹ما در دستورات دینی داریم، از نظر عقلی هم قابل تایید است که آدم در یک جاهایی باید اخم کند و تند حرف بزند. در روایت داریم که کسی که در مقابل گناه اخم نکند و قیافه نگیرد، از ما نیست.
🔸اینجا اخلاق شرعی اقتضا میکند که در مقابل شخص گنه کار، انسان اخم بکند، با تندی حرف بزند، اعتراض کند. اگر اینطور رفتار بشود، در عرف میگویند که انسان بد اخلاقی بود، با بد اخلاقی برخورد میکند، ولی این عین وظیفه شرعی است، اخلاق خیلی خوبی است از نظر اسلامی، از نظر عقلی هم قابل تایید است.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۴ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶یابن الحسن عج رو فراموش نکنید!
امامزمانعج
آیت الله #ناصری ره
✳️ @Akhlagh_Et
۲۴ آبان ۱۴۰۱
۲۴ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴معيار شناخت حق و باطل
💢لما اتاه الحارث بن حوط فقال: اترانى اظن اصحاب الجمل كانوا على ضلاله؟! فقال عليه السلام: يا حارث، انك نظرتَ تحتك و لم تنظر فوقك فَحِرتَ! انك لم تعرف الحق فتعرف من أتاه، و لم تعرف الباطل فتعرف من أتاه.
🔷حارث بن حوط نزد امام على عليه السلام آمد و عرض كرد: آيا به نظر شما من فكر مى كنم كه اصحاب جمل گمراه اند؟ حضرت فرمود: اى حارث! تو زير پايت را نگريسته اى و بالا را نگاه نكرده اى (کوته بینانه نگریستی) و از اين رو در حيرت و سرگردانى به سر مى برى. تو حق را نشناختى تا اهلش را بشناسى و باطل را نشناختى تا باطل گرايان را بشناسى.
📘 حکمت۲۶۲
🎤 دکتر #رفیعی
✳️ @Akhlagh_Et
۲۴ آبان ۱۴۰۱
✨قرآن مجید
«وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ»
«و پایان همه کارها از آن خداست! »
📖سوره حج۴۱
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
#حدیث_روز
🌺 پیامبر اسلامﷺ
🌷 مَنْ رَدَّ عَنْ عِرْضِ اَخيهِ كانَ لَهُ حِجاباً مِنَ النّارِ؛
🌻 كسى كه جلوى آبروريزى برادرش یا همنوعش را بگيرد و مانع ریختن آبروی او شود به سِپَر و مانع توحیدي از رسیدن به شراره های آتش سوزان جهنم ڪامیاب میگردد.
📚 وسائل الشيعه، ج 12، ص 293.
پ.ن. آیت الله سلطانی طباطبایی ره از بزرگان و اساتید مُبرّز حوزه قم و پدرخانم مرحوم حاج احمد خمینی ره، یکی از فرزندانش از آن فرزانه می پرسد اگر کسی از شما بپرسد ثمرهٔ یک عُمر تلاش شما در راه معارف دین را در یک کلام خلاصه کنید چه میفرمایید؟
ایشان با تأمل حکیمانه میگوید:
مراقب آبروی دیگران بودن
🌷💕🌷💕🌷
عرشیّه ے عرفانی:
مواظبت از آبروی حکومت دینی و نظام اسلامی یکی از مهم ترین مصادیق حفظ آبرو میباشد. و نقطه مقابلش ریختن آبروی نظام اسلامی از سخت ترین موقف های عرصه قیامت و برزخ میباشد. خشم سنگین امیرالمؤمنین علیه السلام از إبنِ هَرَمِه در اهواز بخاطر ریختن آبروی نظام اسلامی بود
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
45.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عرضه متوقف بر تقاضاست
تقاضا بکن...
عرضه میشه...
آیتالله #ناصری
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
🔆#پندانه
جز راست نباید گفت، هر راست نشاید گفت
🔹پادشاهی قصد کشتن اسیری کرد. اسیر در آن حالت ناامیدی شاه را دشنام داد.
🔸شاه به یکی از وزرای خود گفت: او چه میگوید؟ وزیر گفت: به جان شما دعا میکند. شاه اسیر را بخشید.
🔹وزیر دیگری که در محضر شاه بود و با آن وزیر اول مخالفت داشت، گفت: ای پادشاه آن اسیر به شما دشنام داد.
🔸پادشاه گفت: تو راست میگویی اما دروغ آن وزیر که جان انسانی را نجات میدهد بهتر از راست توست که باعث مرگ انسانی میشود.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
5ccfdb1f61aeb6066ed8e0d5_23576408.jpg
69.9K
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی
🔸امام زمان را فراموش نکنیم. مملکت ما، مملکت امام زمان است. انقلاب ما، انقلاب امام زمان است، زیرا انقلاب اسلام است.
🔸یاد ولیّ الله اعظم را در دل های خودتان داشته باشید. دعای《اللّهمَّ اِنّا نَرغَبُ اِلیکَ فی دَولهِ کَریمَه》را با همه دل و با نیاز کامل بخوانید.
🔸هم روحتان در انتظار مهدی باشد، هم نیروی جسمی تان در این راه حرکت بکند. هر قدمی که در راه استواری این انقلاب اسلامی برمیدارید، یک قدم به ظهور مهدی نزدیک تر می شوید.
📚انسان۲۵۰ساله، صفحه ۴۱۵
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
5ccfdb1f61aeb6066ed8e0d5_23576450.jpg
10.1K
💠🌸🍃🌺🍃🌸💠
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی
💠اصل قضیه، درست کردن سبک زندگی است، رفتار اجتماعی است، اخلاق عمومی است، فرهنگ زندگی است. باید در این بخش، ما پیش برویم؛ باید تلاش کنیم. تمدن نوین اسلامی که ما مدعیاش هستیم و دنبالش هستیم و انقلاب اسلامی میخواهد آن را به وجود بیاورد، بدون این بخش تحقق پیدا نخواهد کرد. اگر آن تمدن به وجود آمد، آنوقت ملت ایران در اوج عزت است؛ ثروت هم دنبالش هست، رفاه هم دنبالش هست، امنیت هم دنبالش هست، عزت بینالمللی هم دنبالش هست؛ همهچیز با او خواهد بود، همراه با معنویت
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سقوط نکنیم !!!
🎙 استاد #عالی
🔹تلنگری زیبا برای همه ما
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
🔸اساس علوم اجتماعی سه چیز است: «حقوق»، «اخلاق» و «سیاست»
1️⃣ اول باید معلوم شود که حقوق مردم چیست؟ ... زندگی اجتماعی برای این است مردم از همدیگر استفاده کنند، باید به گونهای باشد که این منافع، متقابل و متعادل باشد. یک قانونی باید تعیین بشود که اسم آن #حقوق است.
2️⃣ اما صرف #قانون باعث عمل نمیشود. چه کنیم که به این قانون عمل بشود؟ یک راه این است که یک مبادی نفسانی درونی در اشخاص ایجاد شود که با تربیتهای خاصی، اخلاقاً خودشان باعث این منافع متعادل بشوند.
3️⃣ بازهم میبینیم کامل نیست و کسانی پیدا میشوند که این #اخلاق در آنها تاثیر چندانی ندارد یا تربیت اخلاقی به آنها نمیرسد، ... آخرین کار این است که با زور قدرت جلوی حقکشی و ظلم را گرفت. اسم این هم #سیاست یا تدبیر اجتماعی است.
آیت الله #مصباح_یزدی
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
👈برشی از بیانات امامین انقلاب:
🔸در اسلام تقوا مطرح است. آنکه تقوا دارد، هر که تقوایش زیادتر است، پیش خدا کرامتش زیادتر است. آن کارمندی که در کارمندیاش تقوا دارد، آن نخستوزیری که در تخستوزیریاش تقوا دارد، تقوای سیاسی دارد، آن وزرایی که تقوا دارند، در کارهایی که میکنند متقی هستند، با خدا هستند، آن رئیس جمهوری که تقوا دارد، الهی است، اینها کریمند.
🔸برای اصلاح امور هم چشم به خارج از کشور نداشته باشید؛ دیگران به ما کمکی نخواهند کرد [بلکه] ضربه میزنند؛ خارج به ما ضربه [میزند]. اروپا را ملاحظه میکنید؟ این کشورهای اروپایی که دیگر آمریکا نبودند، ما با اینها که دعوایی نداشتیم، ما که با اینها اختلاف نداشتیم، با بعضیشان بهاصطلاح روابط خوبِ دوستانه هم داشتیم. ملاحظه میکنید چه جوری برخورد کردند در همین قضیّهی برجام و تعهداتشان و مانند اینها.
عطر دو گل در یک قاب
امام #خمینی
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | حجت الاسلام #عالی :
همونطوری که بعضی رو به زور به سمت جهنم میبرند، برخی رو هم به زور به سمت بهشت میبرند!!!
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
🏔 اوج اخلاق!
🔸 در اخلاق دینی، صحبت تنها از فایده و نیت نیست، صحبت از اطاعت خدا است. چیزهایی که به عنوان اوج ارزشها مطرح می شود، قرب خدا و «اِبْتِغاءَ مَرْضاتِ اَللّهِ» است. نیت شرط است ولی نیت اینکه من بتوانم به خدا نزدیک شوم. این وجه امتیاز اخلاق دینی است.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
🌹اخلاق
#آیت_الله_العظمی_خامنه_ای_مدظله_العالی
🔰 هیچ کاری، از این واجب تر نیست
🔸 قرآن را مرتب بخوانید؛ روزی نباشد که شما تلاوت قرآن نکنید؛ این که می بینید روایت است بعضی ائمه در ماه رمضان هر سه روز یا هر هفت روز، در غیر ماه رمضان هر پانزده روز یا هر ده روز یک ختم قرآن می کردند، دلیل و فلسفه ای دارد؛ ما به قرآن نیاز داریم.
🔸 هیچ کاری را بر خواندن قرآن مقدم نکنید؛ به این معنا که بناست روزی یک حزب قرآن بخوانید، آن را با تأمل و تدبر بخوانید و اگر فرضاً ده دقیقه طول بکشد، نگویید کار یا درس یا مطالعه دارم. هیچ کاری، از این واجب تر نیست. این ده دقیقه یا ربع ساعت را برای خواندن قرآن بگذارید. من از برادران #طلاب خواهش می کنم که این نکته را فراموش نکنند. هر روز قرآن را با تدبر بخوانید و هرگز آن را رها نکنید.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۵ آبان ۱۴۰۱
#حدیث_روز
حدیث امام سجاد علیه السلام :
وَ الذُّنُوبُ الّتى تُنزِلُ النِّقَمَ عِصيانُ العارِفِ بِالبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَى النّاسِ وَ الاِستِهزاءُ بِهِم وَ السُّخريَّةُ مِنهُم ؛
گناهانى كه باعث نزول عذاب مىشوند، عبارتاند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.
وسایل الشیعه ج 16 ، ص 281 ، ح 21556
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱
5ccfdb1f61aeb6066ed8e0d5_23611547.jpg
7.2K
💠 گناه و از دست دادن توفیق عبادت💠
📚 برگرفته از کتاب حسنات و سیئات نوشته استاد حسین #انصاریان
👈 «وَهْنٌ فى العِبادَةِ» از جمله عقوبتهای گناه، سلب توفیق است. سستی در عبادت و لذّت نبردن از مناجات با پروردگار نتیجه معصیت و جریمه گناه است. لذت گناه، لذت مناجات را از بین میبرد، این دو لذت قابل جمع نیستند. ذائقه انسان نمیتواند مزه گناه و مناجات را همزمان با هم بچشد.
👈ترک گناه لذت عبادت را به دنبال دارد و لذت گناه ترک عبادت را. وقتی لذت عبادت از انسان سلب شد، یا عبادت را ترک میکند و یا عبادتش بیاثر میشود. تنها برای رفع تکلیف انجام میدهد، اثر چندانی در زندگی و اخلاق او ندارد.
👈به او میگویی: چند سال است روزه نگرفتی، قصد کن روز بیست و یکم ماه رمضان امسال را روزه بگیری. میگوید: ما تا به حال ندیدیم آبی از خدا گرم شود! چند سال روزه نگرفتم، امسال هم روی آن چند سال. اگر خدا میخواست بلایی سر ما در بیاورد تا به حال این کار را میکرد. این بیچاره نمیداند در حال عقوبت و پرداخت جریمه است و خودش بیخبر است.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱
حواسمان هست چه گل هایی هر روز در راه امنیت مان پر پر می شوند؟!..
برای اینکه راحت در خیابان ها قدم بزنیم..
خرید کنیم،
در پارک ها تا دیروقت شب نشینی کنیم،
چه جوان های نازنینی در مرزها به خون غلتیدند؛ مادرهایی داغدار شدند؛
کودکانی سایه امن و محبت پدری را از دست دادند؛
زنانی بی همسر و تنها شدند
و ما..
لااقل حواسمان باشد این امنیت به چه قیمتی بدست آمده!..🙏😔😔
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️تقدیرت با خودته ...!
🎙استادمسعود #عـــالے
فَقِیلَ لَهُ:
یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ، أَ تَفِرُّ مِنْ قَضَاءِ اللَّهِ؟
فَقَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (ع) :
أَفِرُّ مِنْ قَضَاءِ اللَّهِ تَعَالَى إِلَى قَدَرِهِ .
برخی پرسیدند :
آیا از قضای الهی فرار میکنی؟
امیرالمومنین (ع) فرمود :
از قضای الهی به قدر الهی فرار میکنم .
📙توحید صدوق ، ص 369 .
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طمع کاری ممنوع⛔️
آیتالله #ناصری
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱
🔻 استاد #انصاریان
🔹قناعت فقط در مال نیست، انسان در خواستهها و شهوات هم باید قانع باشد، اگر بند قناعت پاره شود به جای قاطر، حرص انسان را سوار میکند؛ امیرالمؤمنین(ع) در این باره در نهج البلاغه میفرماید: این مرکب چموش است و نمیتوانید جلویش را بگیرید و وقتی آرام میشود که سوار خود را تحویل جهنم دهد.
🔹همۀ مردم به دعوت کتابهای الهی و انبیا گوش ندادند، علتش هم این بود که دنبال شهوت آزاد و خواستههای نامعقول بودند و این دو مسئله مانع بود از اینکه اکثر مردم مطیع کتابهای الهی باشند. در دنیای روزگار ما هم مانع مردم از حرکت به سوی پروردگار همین دو مورد است؛ اول اینکه علاقه به شهوت جنسی آزاد دارند که به قول قرآن مجید نمیخواهند در برابر شهواتشان مانعی وجود داشته باشد، در صورتی که پروردگار میخواهد شهواتشان معقول و به اندازه پاسخ دادن، به این مسئله توجه داشته باشند.
✳️ @Akhlagh_Et
۲۶ آبان ۱۴۰۱