« #دعای_مادر» ❤️🌿
از بایزید بسطامی، عارف بزرگ، پرسیدند:
این مقام ارزشمند را چگونه یافتی؟
گفت:شبی مادر از من آب خواست. نگریستم، آب در خانه نبود. کوزه برداشتم و به جوی رفتم که آب بیاورم. چون باز آمدم، مادر خوابش برده بود. پس با خویش گفتم:
«اگر بیدارش کنم، خطاکار خواهم بود.»
آن گاه ایستادم تا مگر بیدار شود. هنگام بامداد، او از خواب برخاست، سر بر کرد و پرسید:
چرا ایستاده ای؟! قصه را برایش گفتم. او به نماز ایستاد و پس از به جای آوردن فریضه، دست به دعا برداشت و گفت:
«خدایا! چنان که این پسر را بزرگ و عزیز داشتی، اندر میان خلق نیز او را عزیز و بزرگ گردان».
🔴 پیام متن:
«اشاره به جلب رضایت مادر و تأثیر دعای او در حق فرزند، و این که جلب رضایت مادر، آدمی را به مقام های والای معنوی می رساند.»
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸این گونه #نهی_از_منکر، حرام است
🔹در زمان زعامت مرجع تقلید آیتالله آقا نجفی یک روز عدهای درحالیکه نفسنفس میزدند و یک دایره و یک تنبک شکسته در دست داشتند به منزل آیتالله آقا نجفی آمدند، ایشان پرسید: چه خبر است؟ از کجا میآیید؟ اینها چیست که در دست دارید؟ در پاسخ گفتند: در مدرسه بودیم که به ما اطلاع دادند در خانهای، مجلس عروسی است و در آنجا دایره و تنبک میزنند؛ از پشتبام مدرسه، روي بامها رفتیم تا به آن خانه رسیدیم، داخل آن خانه شدیم و مردم را زدیم و دایره و تنبک آنها را شکستیم. یکی از آنها جلو آمد و گفت: من خودم جلو رفتم، سیلی محکمی به گوش عروس زدم.
🔹مرحوم آیتالله آقا نجفی بسیار ناراحت شد و با عصبانیت فرمود: عجبا! به راستی نهی از منکر همین است که شما کردید؟! شما چندین منکر را به نام نهی از منکر مرتکب شدید؛ شما حق تجسس نداشتید؛ شما حق نداشتید که از پشتبامهای مردم عبور نمایید، چه کسی به شما اجازه زد و خورد داده است؟! بنابراین کار شما نه تنها واجب و مستحب نبوده؛ بلکه قطعاً حرام بلکه چند کار حرام بوده است
📘 داستانهای صاحب دلان
✳️ @Akhlagh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
⚜از طرف خداوند تبارک و تعالی به حضرت شعیب علیه السلام خطاب شد:
چرا گریه میکنی؟!
حضرت شعیب علیه السلام فرمودند گریه من نه خوف از جهنم است و نه طمع بهشت، دوستت دارم گریه میکنم!
خطاب شد حالا که اینگونه است، کلیم خودم حضرت موسی علیه السلام را میفرستم که خدمتگذار تو باشد، این مقام را به تو می دهم که کلیم الله چوپان حضرت شعیب علیه السلام شود.
«انسان اگر با خدا رفیق باشد نانش در روغن است.»
حضرت آیت الله استاد #ناصری (حفظه الله)
#درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
#اخلاق_در_قرآن
«راه دست یابی #عزت»
⚜️دنیای فریبنده کافران، مسلمانان سست ایمان را فریب داده و به خود جذب کرده است. قدرت، ثروت و حکومت کافران چنان آنان را مسحور کرده که هر چه سعادت است، در دیار آنان می جویند و ارتباط داشتن با آنها را راه رسیدن به عزت می دانند، بی خبر از اینکه عزت حقیقی تنها نزد خداوند است. گویا این آیه قرآنی را از یاد برده اند که می فرماید:
الَّذینَ یَتَّخِذُونَ الْکافِرینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ الْمُوءْمِنینَ أَ یَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلّهِ جَمیعًا. (📚نساء:139)
آنان که کافران را به جای مؤمنان، ولی خود برمی گزینند، آیا می خواهند از آنان کسب عزت کنند. بی گمان، همه عزت ها از آنِ خداوند است.
باید توجه داشت که این حکومت های پوشالی، ثروت، قدرت و شوکت ظاهری عزت نما، یک روی سکه است. روی دیگر سکه، مشکلات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی است که کافران به آن گرفتارند. دنیای کنونی غرب به خوبی نشانی از سراب عزت است. چه بسیار مسلمانان سست ایمان که مجذوب و مشتاق شده اند، در حالی که حقیقت این سراب عزت نما، فساد، فحشا، غارت، تجاوز و وحشی گری است وچه بسیارند کسانی که به امید عزت، به سوی این سراب رفته اند و به پوچی رسیده و سرافکنده و شرمسار باز گشته اند.
باید دانست که عزت و سرافرازی، فرع ملک و دارایی است. کسی که مالک حقیقی باشد، عزیز است؛ چون از دیگران بی نیاز است و همه به او نیازمندند. وی هیچ گاه دست نیاز به سوی کسی دراز نمی کند و همه دست نیاز به سوی او دراز می کنند. این است عزت و سرافرازی حقیقی و چنین عزتی جز نزد خداوند یافت نمی شود، چون خداوند تنها مالک حقیقی و مالک مطلق است. پس او تنها عزیز حقیقی است و عزت مطلق از آن اوست. جز خدا، کسی عزیز است که به منبع عزت پیوسته باشد. هر چه این پیوند بیشتر باشد، عزت نیز بیشتر است. پیامبران و پیروان آنان عزیزند؛ چون با عزیز مطلق رابطه دارند و از او کسب عزت می کنند؛ زیرا کسب عزت از غیر او محال است. ازاین رو، خداوند به پیامبرش می آموزد که بگوید:
بگو: بار خدایا! تو مالک ملکی. به هر کس خواهی، ملک دهی و از هر کس خواهی، ملک را بگیری. هر که را بخواهی، عزت می دهی و هر که را بخواهی، خوار داری. (آل عمران: 26)
در آیه دیگری نیز می فرماید:
وَ لِلّهِ العِزّةُ وَ لِرَسوُلِهِ وَ لِلمؤمنینَ وَلکِنَّ الْمُنافِقینَ لاَیَعْلَموُنَ. (📚منافقون: 7)
عزت فقط از آنِ خدا، پیامبرش و مؤمنان است، ولی منافقان نمی دانند.
🔴پیام متن:
1. عزت حقیقی تنها از آن خداوند است که مالک حقیقی اشیاست.
2. کسانی که خود را به این منبع عظیم عزت و سرافرازی پیوند داده اند، چون پیامبران و مؤمنان، عزیزند.
3. عزت های ظاهری کافران و حکومت های پوشالی، سرابی بیش نیست.
✳️ @Akhlagh_Et
خانواده آسمانی 1.mp3
11.31M
#خانواده_آسمانی ۱
※ مکتبهای خودشناسی، مردودند اگر؛
نتوانند این ↓ سه مرحله را اثبات کنند:
۱ـ من کیستم، و ریشه و اصلم کجاست؟
۲ـ از کجا آمدهام؟
۳ـ به کجا میروم؟
● مکتب شیعه، چگونه به این سه سؤال پاسخ میدهد؟
#استاد_شجاعی 🎤
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
✳️ @Akhlagh_Et
💐پیامبر گرامی اسلام صَلی الله عَلیه وَ آلهِ وَ سَلّم فرمودند:
🔺انسان مؤمن، #گناه خویش را چون تخته سنگی بزرگ بر بالای سرش میبیند که میترسد بر روی او بیفتد.
🔻و انسان کافر، گناه خود را مانند مگسی میبیند که از جلوی بینیاش همواره رد میشود.
📚الأمالی شیخ طوسی
✳️ @Akhlagh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
|#کلیپ_تصویری|
🔹یک شبه رفتن ره صد ساله
🔸استاد محمد #شجاعی
✳️ @Akhlagh_Et
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸روایت آیتالله #قاضی از نماز شب آیتاللّه سید احمد کربلایی
🔹آیت الله قاضی میفرمود: شبی از شبها را در مسجد سهله میگذراندیم، نیمه شب یکی آمد و در مقام ابراهیم علیهالسلام نماز گذارد و برای نماز صبح به سجده رفت تا نزدیکی طلوع خورشید، آنگاه رفتم و دیدم آقای سید احمد بکاء است و از شدّت گریه، خاک سجدهگاه را گِل کرده است .
🔹علامه آقابزرگ تهرانی درباره مرحوم کربلایی میفرماید: در هنگام نماز بر وجود خود تسلّطی نداشته و اشکهای او همانند ابر بهاران فرو میبارید. او کثیر البکاء بود. من چندین سال همسایه او بودم، در این مدّت کارهای شگفتی از او دیدم. در نماز به ویژه به هنگام نوافل لیلیّه، اختیارش را از دست میداد و از خود بیخود میشد.
🔹یکی دیگر از معاصرین ایشان میگوید: تنها کسی بود که بصر او به بصیرت تبدیلشده بود و پردههای ضخیم طبیعت را به واسطه کثرت عبادت و توسّل در ادعیه و اوراد و مواظبت دائمی بر ادای نوافل از جلوی چشم خود برداشته بود و کسی را مانند ایشان در این مقام ندیدم .
🔹سیّد السالکین آیت اللّه سیّد احمد کربلایی سرانجام در یک نماز عشق، به قرب حق نائل شد و به وصال جانان رسید
📘داستانهای شیرین از نماز شب
✳️ @Akhlagh_Et
خانواده آسمانی ۲(1).mp3
11.91M
#خانواده_آسمانی ۲
ما آفریده نشدیم تا انسان خوبی باشیم❗️
☜ این بزرگترین اشتباهِ به ظاهر صحیحی است که انسانها بدان مبتلا شدند و تا انتهای مسیر را اشتباه رفتند!
◆ پس اگر خوب زیستن، و خوب ماندن، هدف ما نیست، ما اینجا چه کارِ مهمتر دیگری داریم؟
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_پناهیان
✳️ @Akhlagh_Et
«زندگی دنیا»
از دو زاویه میتوان به زندگی دنیا نگاه کرد. گاهی انسان بینش الهی پیدا میکند و با اندیشیدن در رابطه دنیا و آخرت، دنیا را کشتزار یا تجارت خانه ای مییابد که باید در آن دانه نیکی بکارد. کار شایسته، باور پاک و اخلاق عالی عرضه کند تا رستگار شود. قرآن وقتی میخواهد از این زاویه دنیا را معرفی کند، میفرماید:
**«إِنَّما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا مَتاعٌ؛ این زندگی دنیا، فقط متاع و کالاست». (📚غافر: 39)**
«متاع»، یعنی کالایی که نباید به خود آن دل بست، بلکه باید آن را به بازار برد و عرضه کرد و با آن، کالای مطلوب را خرید.
روایاتی که دنیا را کشتزار آخرت یا تجارت خانه اولیای الهی و مانند آن معرفی کرده اند، از همین زاویه به دنیا نگریسته اند.
زاویه دوم آن است که به دنیا برای خود دنیا توجه کنیم. در این صورت، آن را جز بازیچه و سرگرم کننده نمی یابیم. با این زوایه دید، دنیا لعب است؛یعنی دارای مقصد و غایت حقیقی و واقعی نیست. لعب، کاری است که برای رسیدن به یک مقصد خیالی و خالی از واقعیت انجام گیرد و زندگی دنیا بدون غایت آخرت، جز لعب و سرابی بیش نیست. انسان های دنیایی، همچون کودکان به بازی سرگرمند. فقط اسباب بازی ها فرق کرده یا بزرگ تر شده است. با چنین نگرشی، دنیا، لهو هم هست؛ زیرا شخص را به خود سرگرم کرده و از غایت حقیقی و واقعی، یعنی جهان آخرت باز داشته است. خداوند، آدمی را به این امر توجه داده و فرموده است:
**«وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ لَلدّارُ اْلآخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذینَ یَتَّقُونَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ». (📚انعام: 32)**
زندگی دنیا جز بازی و سرگرمی نیست و خانه آخرت برای کسانی که تقوا می ورزند، بهتر است. آیا نمی اندیشید؟
گرچه زندگی دنیا با این بینش، نتیجه ای جز لغو و لهو ندارد، ولی در فریفتن آدمی، مراحلی را می پیماید. نخستین مرحله آن، مرحله بازی است: «انما الحیوة الدنیا لعب.» در این دوره که دوران کودکی است، تمام فکر و همت او را بازی تشکیل می دهد. دوره دوم، سرگرمی و لهو است. این دوره هم زمان با دوره نوجوانی است که در انسان، میل فراوانی به سرگرمی های گوناگون از قبیل شنیدن قصه، تماشای تصویر و فیلم، مسافرت های دسته جمعی، مسابقه و مانند آن پیدا می شود. آن گاه دوران عشق به زیبایی و زینت است که همان دوران جوانی است. در این زمان، انسان به زینت، تجمل، خودآرایی و لباس فاخر میل شدید دارد. سپس دوران تفاخر فرامی رسد. در این دوره، حس جاه طلبی و تفاخر و مباهات در انسان ها بیدار می شود و فکر او را به خود مشغول می دارد و انسان به آنچه وسیله فخر و مباهات را فراهم می کند، رو می آورد. این مرحله به دوران مسابقه در زیاد کردن ثروت و اولاد ختم می شود:
**«تَکاثُرٌ فِی اْلأَمْوالِ وَ اْلأَوْلادِ». (📚حدید: 20)**
در این مرحله، روح ثروت اندوزی و جمع آوری اموال و رقابت با دیگران در انسان به وجود می آید و میل به داشتن فرزندان متعدد در انسان افزایش می یابد.
این است ماهیت زندگی دنیایی کسانی که آن را هدف نهایی خود قرار داده و عمر خود را برای رسیدن به آن صرف کرده اند.
🔴پیام متن:
1. دید مثبت به دنیا؛ یعنی آن را کشتزار آخرت یافتن.
2. دید منفی به دنیا؛ یعنی خود دنیا را هدف دانستن و سرگرم لهو و لعب شدن.
✳️ @Akhlagh_Et
#یک_پند_یک_معرفت
✳️بسیاری از ما گمان میکنیم اگر به کسی ضررمان نرسیده باشد بهشتی هستیم!!!
حال این سؤال را باید این افراد با این اندیشه پاسخ دهند که اگر قرار بود کسی که به کسی ضرری نرسانده به بهشت رود پس این همه تأکید بر انجام عمل صالح و کارهای نیک و اطعام فقراء به چه دلیل در قرآن و احادیث ذکر شده است؟!
✳️ @Akhlagh_Et
«تأخیر در اجابت دعا»
نیاز، نخستین تلنگر برای ارتباط با خداست و تأخیر در اجابت دعا، جهتْ دادن به نیازها برای رسیدن به ارزش والای بندگی است.🌿
✳️ @Akhlagh_Et
اسم خودت را #مومن می گذاری⁉️
🔹من و شما اگر به گناهانی که شیوع پیدا کرده است راضی باشیم، همان آثار گناه را برای ما هم مينویسند، ولو آن گناهان را انجام نداده باشيم.
🔴👈 جشنهايي که برای عقد و عروسیها گرفته ميشود، و فسادهایی در آن انجام ميشود. حالا عده ای هستند اهلش هستند، آنها ضررش را ميبينند و ما فعلاً با آنها کاری نداریم؛
❌ ولي یک عدهای ظاهر الصلاح هم مينشينند و ميگویند: «اگر بخواهیم بلند بشويم و از این مجلس برویم، بد ميشود و صاحب مجلس ناراحت می شود». عزیز من! بد ميشود؟ برای کی بد ميشود؟
❌ تو که اینجا نشستی، خدا راضی نیست. امام زمان علیه السلام راضی نیست. ائمه علیهم السلام راضی نیستند. قرآن از تو شکایت ميکند. اينها همه از بودن تو اینجا ناراضیاند.
📛 آن وقت تو ميگويي اگر بلند بشوم، صاحب خانه بدش ميآید؟ خدا ناراضی، پیغمبر ناراضی، انبیا ناراضی، اولیا ناراضی، قرآن ناراضی، اينها را تحمل ميكنی تا فاميل راضی باشد⁉️⁉️⁉️
❌ برای این که فلانی از تو خوشش بیاید؟ آن وقت تو مؤمن هم هستی؟ اسم خودت را مؤمن ميگذاری❓
🎙🌸حضرت آيت الله استاد #ناصري (حفظه الله)
#درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
اوج عشق علامه...
🍃 #علامه_طباطبایی(ره) : اگر منع مردم نبود ، بنده از دم مسجد گوهرشاد تا ضریح امام رضا(ع) زمین را میبوسیدم.
✳️ @Akhlagh_Et
خانواده آسمانی ۳.mp3
12.63M
#خانواده_آسمانی ۳
شما همین دختر یا پسر ،
همین همسر،
همین مادر یا پدر نیستیـــد ⛔️!
تا وقتی خود را در دایرهی این الفاظ معنا میکنید؛
هــرگز قادر به فتحِ قلّهای که مورد نظر خداوند، برای شخصِ شماست؛ نخواهید بود!
💥 پس من چه کسی هستم؟
و چه کسی نیستم؟
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_فاطمی_نیا
#حجهالاسلام_فرحزاد
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
✳️ @Akhlagh_Et
«گوهر گرانبها»
🔸اولین فایده #ازدواج رسیدن زوجين به #آرامش است. البته آرامش هرچند بسیار مهم است اما تنها فایده ازدواج نیست بلکه در سایهی ازدواج گوهر گرانبهای دیگری به فرد داده میشود و آن #محبت و #مودت است.
🔹محبت، گوهر گرانبهایی است که با هیچ قیمتی نمیتوان آن را از بازار خرید؛ اما خداوند متعال و به سادگی و بدون کمترین هزینه آن را در #دل شما ایجاد میکند.
📚حضرت آیتالله استاد #مصباح_یزدی (ره)
✳️ @Akhlagh_Et
4_5834757627606730926.mp3
1.56M
آیت الله #مرتصی_مجتهدی
🔴اگر پُرگویی در کلام شما نبود...
حدیثی از پیامبر رحمت حضرت #محمد_مصطفی صلی الله و علیه و آله
#درس_اخلاق
✳️ @Akhlagh_Et
💠 یکیها و ده تاها، شرح روایتی از امام سجاد(ع)
🔸امام سجاد صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: وای بر کسی که یکیهای او بر ده تاهای او غلبه کند.(معانی الاخبار ص۲۴۸)
🔸یکیها کدام است؟ ده تاها کدام است؟ قرآن کریم میگوید: اگر کسی یک گناه کرد، به پای او یک #گناه مینویسیم؛ اما اگر کار #خیر و حسنه انجام داد، ده تا مینویسیم.(انعام ۱۶۰)
🔸این انسان چقدر باید محروم و بیتقوا باشد که گناهانش که یکی حساب میشود، از ده تاها جلو بزند و بالا بزند.
امام فرمودند وای به حال چنین آدمی! با اینکه خدا گفته کار خیر را ده تا مینویسم، بدی های این آدم که یکی نوشته میشود، جلو زده.
✳️ @Akhlagh_Et
💠 در محضر آیت الله #خوشوقت (رض)
📌#یاد_خدا و راه تسلط بر اعضاء
🔸امام صادق (ع) فرمودند: سه چیز «سیّد الاعمال» است و یا مشکلترین کارها است؛ یکی از آنها رافرمودند که همین مراقبه است.
🔸ایشان فرمودند: «ذِکْرُ اللَّهِ عَلَى کُلِّ حَالٍ»؛ در هر حال و در هر جایی هستی، بیابان، خیابان، اتاق، بیرون، خلاصه هر جا که هستی، به یاد خدا باش...
🔸البتّه در ادامه فرمودند: نه اینکه بگویی «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ فَقَط»؛ نه، منظور این نیست؛ اگرچه این هم یاد خدا است؛ امّا آن چیزی که من میخواهم بگویم، مقدمهی تربیتی دارد.
🔸فرمودند: آن این است که هر وقتی خواستی با چشم نگاه کنی، با زبان حرف بزنی، با گوش بشنوی، با دست و پا کاری بکنی، فوراً ببین حلال است یا حرام؟ اگر دیدی حلال است، انجام بده؛ امّا اگر حرام بود، ترکش کن. این مراقبه است.
🔸اگر انسان دو سه هفته اینطور کار کند، میتواند بر اعضایش مسلّط شود و دیگر از او کار حرامی سر نزند. و الّا اگر در انجام عمل، مراقبه نباشد، آدم طبق عادت معمول عمل میکند و حرام از دستش در میرود. آن وقت شب باید با محاسبه آن را گیر بیاورد. مراقبه، کار محاسبه را هم آسان میکند.
✳️ @Akhlagh_Et