🔹️ در پایانِ نکات مرتبط با استخاره؛
از #استاد_اعتمادی_کرمانشاهی تشکر میکنیم که وقت ارزشمند خود را به ما دادند و نکاتی که از آیت الله بهجت(ره) و آیت الله شبیری(دام ظله) و دیگر اساتید شنیده بودند در اختیار ما قرار دادند.
ان شاءالله همیشه موفق و موید باشند..🙏🏻
🔹 علامه اردوبادی از دوستان نزدیک #علامه_امینی بود که در تدوین کتاب #الغدیر با او همکاری داشت و در ویرایشهای ادبی جلدهای نخست آن، او را یاری کرد.
🔹️ آیت الله شبیری زنجانی میگوید که کتاب الغدیر به دلیل #تصحیح اردوبادی، ارزش ادبی بسیاری یافت؛ به گونهای که برخی ادیبان از کتاب اصل الشیعه نوشته محمدحسین کاشف الغطاء چند خطای ادبی گرفته بودند ولی از کتاب الغدیر، از آن رو که به نظر اردوبادی رسیده بود، نتوانستند غلطی بگیرند!
🔹 همچنین کتاب الکنی و الألقاب نوشته #شیخ_عباس_قمی نیز به تحریر اردوبادی است. وی مطالب و محتوای کتاب را به قلم خود به تحریر درآورد و شرط کرد که نامی از او به میان نیاید!
🔹 ایشان با برخی از #مجلات کشورهای اسلامی همکاری داشت و در کنار استادش محمدجواد بلاغی، مبارزاتی علیه تبلیغات مسیحی آغاز کرد و با نگارش مقالاتی در موضوعات مختلف و انتشار آنها در دهها مجله، به نقد آنان برخاست.
🔹 کتابخانهای در نجف داشته که حاوی نسخههای خطی و دستنویس بوده است. #آقابزرگ_تهرانی در مجلدات مختلف الذریعه، از کتابخانه اردوبادی و کتابهای موجود در آن یاد کرده و رسول جعفریان هم آن را در شمار کتابخانههای نجف نام میبرد.
#قسمت_دوم از زندگانی علامه اردوبادی
📚 منبع: ویکی شیعه...
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان "
🔰 حضرت آیت الله شبیری زنجاتی در موضع دیگری در رابطه با شدّت مراقبه و محاسبه با نفس #مرحوم_گروسی فرمودهاند:
🔹 مرحوم سيد عبد المجيد گروسی يكی از شاگردان مبرز مرحوم #ميرزای_شيرازی است كه نبوغ علمی و عقلی و بيانی داشته و در #سلوک نيز دارای مقاماتی بوده.
🔹شنيدم كه كسی به منزل ايشان میرود و ايشان میگويد آمدی و وضع من را به هم زدی! من داشتم با يارو (منظور ایشان از یارو، نفس خود بوده) مصاحبه میكردم و میگفتم اگر صد تومان به تو بدهند، شهادت ناحق میدهی؟ گفت نمیدهم. همينطور مبلغ را بالا بردم و او میگفت شهادت ناحق نمیدهم.
🔹 به ده هزار تومان كه رسيدم، مدتی متوقف شده بود و شما آمدی و معلوم نشد چه جوابی میخواست بدهد!!
#قسمت_دوم از زندگانی آیت الله گروسی..
📚دروس معظّم له: كتاب صوم/سال سوم/ جلسه۲۴۸ مورخ ۱۳۸۸/۰۴/۰۴
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان "
🔰 مطلبی دربارۀ #غرب_زدگان در کتاب «الکلام یجرّ الکلام»
🔹 حکایت شاگرد علامه سیّدمحسن امین(ره):
🔹️ مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب «الکلام یجرّ الکلام» مینویسد: باری، آقا #سیّدمحسن_امین را در دمشق، مدرسه ای است که محصّلین شیعه در آنجا تحت نظر آن جناب تحصیل میکنند. از جملۀ شاگردان مدرسه، صاحب همین قصّه است؛ و آن، این است که حاج سیّداحمد مصطفوی -از تجّار قم، پسر مرحوم حاج سیّدعلی- نقل کرد از خود آقا سیّدمحسن که:
یکی از تربیت یافتگان مدرسۀ ما، برای تحصیل علم طبّ به #آمریکا مسافرت نموده بود؛ از آنجا کاغذی به من نوشته بود..
🔹️ نوشته بود چند روز قبل، شاگردان مدرسۀ ما را امتحان میکردند؛ من نیز، رفتم امتحان بدهم. مدّتی نشستم که نوبت به من برسد؛ نرسید تا اینکه وقت، دیر شد؛ دیدم اگر بنشینم، نمازم فوت میشود. من پا شدم که بیایم #نماز بخوانم، حضّار که در آنجا بودند، گفتند: «کجا میروی؟ اکنون نوبۀ تو میرسد» گفتم: «من یک تکلیف دینی دارم؛ وقتش میگذرد.» گفتند: «امتحان هم وقتش میگذرد و اگر این مجلس برگزار شد، دیگر مجلس امتحان تشکیل نخواهد شد و برای خاطر تو، مجلس مخصوصی هم تشکیل نمیدهند؛ آنگاه مجبوری که تا امتحان دورۀ دیگر، معطّل بمانی»!
گفتم: «هر چه بادا باد! من از تکلیف دینی خود، صرفنظر نمیکنم»
خلاصه، رفتم. از قضا، هیئت ممتحنه ملتفت شده بودند که من به قدر ادای وظیفۀ دینی، غیبت اختیار کرده ام؛ انصاف داده، اظهار کرده بودند که این شخص در #وظیفۀ خود جدّی است؛ روا نیست که او را معطّل بگذاریم. برای قدردانی از آنکه عمل به وظیفه نموده، باید مجلسی بالخصوص برای امتحان او تشکیل بدهیم...
#قسمت_اول از غرب زدگان
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان "
#ادامه
🔹️ این بود که جلسۀ دیگر برای امتحان من ترتیب دادند؛ من حاضر شده، امتحان دادم.
آقا سیّدمحسن، بعد از ذکر این قصّه فرمود: «من در مدرسه، چنین شاگرد تربیت کرده ام که اگر به #دریا بیفتد، دامنش تر نشود!»
❇️ نگارنده میگوید: اروپا رفتگانِ مملکت ما بیایند قانون دینداری را از این جوان شامی یاد بگیرند. واقعاً خوب امتحان داده؛ هم امتحان علم و هم امتحان عمل؛ ولی در متجدّدین این مملکت ما، در پشتِ پا زدن به آیین اسلام، رفتن به #اروپا لازم نیست؛ همینقدر با دو نفر اروپارفته، اگر دو روز مجالست کنند، کافی است در منقلب شدن و ترکِ کیش و آیین! چون نوعاً #ضعف_نفس دارند، فوراً مغلوب میشوند؛ و الّا، اشخاص قویّ النفس، تابع ارادۀ آنها نمیشوند. گرچه هدفِ تیر ملامت آنها میگردند، ولی با یک تیر، از میدان در نمیروند؛ بلکه پیروی از آن جماعت میکنند که خداوند در قرآن، دربارۀ آنها فرموده: «وَ لا یَخافونَ فِي اللهِ لَوْمَةَ لائِمٍ» ؛ یعنی دربارۀ خدا از سرزنشِ ملامتگو نمی ترسند؛ و باید هم نترسند؛ چون چگونه #عقل اجازه میدهد که غَضَب خالق را برای رضای مخلوق، بر خود بخرند؟!
#قسمت_دوم از غرب زدگان
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان "
🍀 طلب دنیا و آخرت، هردو با مشقّت است 🍀
🔹️ عن مولاناالإمامِ موسی بن جعفر الکاظم عليهما السلام:
يا هِشامُ ، إنّ العاقِلَ نَظَرَ إلَى الدُّنيا و إلى أهلِها؛ فعَلِمَ أنّها لا تُنالُ إلاّ بِالمَشَقَّةِ و نَظَرَ إلَى الآخِرَةِ فعَلِمَ أنّها لا تُنالُ إلاّ بِالمَشَقَّةِ، فطَلَبَ بِالمَشَقَّةِ أبقاهُما.
ترجمه:
🔹️ حضرت امام موسی كاظم عليه السلام فرمود:
اى هشام! #خردمند به دنيا و دنيا پرستان نگريست و دريافت كه دنيا جز با رنج و #مشقّت به دست نمى آيد؛
و به آخرت نگاه كرد و پى برد كه آن نيز جز با رنج و #زحمت به كف نمى آيد.
⬅️ پس با رنج و مشقّت آن را طلبيد كه پاينده تر است.
📚 الكافي، 1/18/12 .
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀 استخاره ی پربرکت 🍀
🎥 آیت الله کریمی جهرمی...
🔰@Karimijahromi
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
💠 جامعیّت امام خمینی(ره)
🔹 ایشان در جامعیّت بالای معقول و منقول کمنظیر و به عقیده بعضی اهـل فـن بینظیر بود.
🔹 شنیدم آقای حاج مهدی حائری یزدی نامهای به ایشان زمانی که به نجف تبعید شده بودند ارسال، و از عبارتی در فصوص سؤال کرده و ضمنا نوشته بودند که اگر میدانستم غیر از شما کسی دیگر صلاحیت جـواب دارد مزاحم نمیشدم. ایشان بعد از مهاجرت آقای بروجردی به قم تدریس معقـول را ترک کرده بودند؛ لذا در جواب آقای حائـرى عـذر خواسته بودند.
🔹 آقای حاج آقا مرتضی حائری پیش ایشان کتاب اسفار را خواندند و آقای خمینی منزل ایشان میرفتند و تدریس میکردند. آقای حائری فرمود حدیثی را صدر المتألهین در اسفار معنا کرده است، ولی آقای خمینی در حاشیه کتاب تفسیری بالاتر از سطح اسفار نوشته بود. آقای حائری به ایشان گفته بود: با این ذوق و درک خیلی حیف شد که این مباحث را ترک کردید. نسخه محشـای مـورد بحث قبلا در ملك آميرزا علی اکبر حکیم یزدی سپس در ملك آقای خمینی بود و ایشان کتاب را به آقای حائری اهداء کردند.
🔹 بعـد از قـدوم آية الله بروجردی به قم ایشان ممحض در تدریس فقه و اصول شـد و بعد از رحلت آقای بروجردی و مرجعیت تقلید به تدریس فقه و پاسخ به استفتائات پرداخت.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۶۳۳
#امامخمینی
🔰@joreeiaazdarya
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🔸امروز بیست و ششم ماه رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام هست (پدر بزرگوار مولا امیر المومنین علی علیه السلام)
🔸هدیه کنیم صلواتی محضر پدر امیرالمؤمنین علیه السلام.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
❇️ آیت الله #ملا_علی_معصومی (آخوند همدانی)
🔹️ مرحوم #حکیم_هیدجی ماه #رجب و #شعبان را روزه میگرفت، به ایشان عرض کردم روزه مستحب با کهولت و ضعف شما چندان سازگاری ندارد!
مرحوم هیدجی فرمود: چقدر ماههای رجب و شعبان بیایند و بگذرند که هیدجی نباشد...
📘فروغ فقاهت.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
قال رسول الله (صلوات الله علیه و آله):
إنّما بُعُثتُ لإُتَمم مكارَم الأخلاق
🔹️ عید سعید مبعث بر تمام شیعیان و محبان حضرت امیرالمومنین علیهالسلام مبارک
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘ استغاثه برای فهم علم ☘
▪️مرحوم استاد قاروبی(میرزا کاظم تبریزی مدفون در قبرستان ابوحسین قم) میفرمودند: خیلی وقت ها برای فهم مطلب، فرش حجره را کنار میزدم و صورتم را روی #خاک میگذاشتم و به درگاه خدای متعال توسل میجستم که مطلب را بفهمم.
📚پندهای سعادت،ص۲۹۰
🔰 @hadithedoost
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❇️ بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) پیرامون حمایت از #نظام_اسلامی:
#قسمت_اول
🔹️ با توجه به روایت «من أصبح و لم يهتم بامور المسلمين فليس بمسلم» که یک مفاد واقعاً تهدید آمیزی است و اشباه این روایت مبارکه استفاده میشود که اهتمام به #امور_مسلمین یک امر لازمی است.
یکی از امور مسلمین فی زماننا هذا با برنامهای که وجود دارد انتخاب نماینده است. #انتخاب نماینده در واقع فقط به شخص انتخاب کننده برنمیگردد و به امور مسلمین یک کشور [بر می گردد] و بلکه میتوانیم بگوییم که با خصوصیاتی که کشور ایران دارد، به امور مسلمین فراتر از این کشور [بر می گردد].
🔹️ بر اصل شرکت در انتخابات فوائدی مترتب است که نشان میدهد کسانی که در انتخابات شرکت میکنند طرفدار نظام اسلامی هستند و این نظام را قبول دارند. اصل این مسئله که ما باید این #نظام را تحفّظ بکنیم، لا ریب و لا اشکال فیه.
🔹️ مرحوم شیخنا الاستاد آقای #قاروبی رضوانالله علیه از افراد بینظیر و یا کم نظیر در زمان بود که ما میشناختیم، کسی بود که می توانست با #قبور_ائمه سلامالله علیه تماس بگیرد و جواب بشنود!
و در رابطه با خود من چنین داستانی پیش آمد که ایشان با قبر شریف #حضرت_رضا سلامالله علیه تماس گرفته بود، و مطلبی راجع به این ناچیز که من آنجا زائر بودم فرمودند. ایشان به استخارههای خودش خیلی معتقد بود. و میفرمود من با #استخاره میتوانم دنیا را مرید خودم بکنم. ایشان خودش به من فرمود، برای #رأی دادن به جمهوری اسلامی که به رأی گذاشته شد استخاره کردم و مفاد استخاره این بود که مگر این کار استخاره دارد؟ یعنی #بیّن_الرُشد است.
#ادامه دارد...
📚 98/11/29 درس خارج فقه
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❇️ بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) پیرامون حمایت از #نظام_اسلامی:
#قسمت_دوم
🔹️ الان یک #نظام_اسلامی برقرار شده است و اگر این نظام ضربه ببیند و دشمنان چیره بشوند، دیگر نه حوزه ای باقی می ماند، نه نظامی باقی می ماند و نه عالِمی باقی می ماند، چون از همین جا ضربه خوردند. بنابراین در حقیقت اصل شرکت در انتخابات #حمایت از اصل نظام است، حمایت از مسئلهی نظام اسلامی و #ولایت_فقیه است.
🔹️ روشن است که کسانی که برای مجلس انتخاب میشوند از جهات عدیده اثرگذار هستند، تصمیمات آنها، مواقفی که آنها میگیرند، مصوباتی که تصویب میکنند، اینها خیلی آثار مهمی [دارد].
در حقیقت قوهی مجریه اجراکنندهی مصوبات مجلس است، در حقیقت آنها ریلگذاری میکنند، بنابراین انتخاب افراد درست دارای #اهمیت بسیار بالایی است.
حقیقتاً عرض میکنم که اگر در این قسمت ما توانی بکنیم، اهمیت ندهیم و از کنار آن عبور بکنیم و بعد خدای ناکرده به اسلام و مصالح امت ضربهای وارد بشود، جواب این [انتخاب] پیش خدای متعال بسیار مشکل است.
🔹️ باید بگویم در حقیت منشاء ورود من به #شورای_نگهبان خداترسی #پدرم بود. وقتی به من گفتند، من گفتم: کارم طلبگی است و کارم بحث و درس ست. [نظر] والد من هم نسبت به حوزه همین گونه بود. خودشان به من فرمودند که کار تو همین درس و بحث است. ولی وقتی آمدند با ایشان صحبت کردند و ایشان احساس این را کرد که جواب خدای متعال را من چه بدهم؟ فردای آن روز به من فرمودند که نظامی است و الان احتیاج دارد، و من بخاطر فرمایش ایشان قبول کردم.
#پایان
📚 98/11/29 درس خارج فقه.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 فرمایش آیت الله بهجت(ره) برای تقویت حافظه 🍀
🔹️ در برنامۀ #تحصیل، راه متعارف را پیش گیرید؛ اشکالی داشتید، سؤال کنید! برای پیشرفت در تحصیلات نافعه(سودمند)، به [خواندن] تعقیبات مشترکه ملتزم باشید «سُبحانَ مَن لایَعتَدی عَلی أَهلِ مَملِکَتِه...».
🔹️ از #پيامبر_اكرم صلیاللهعلیهوآله روايت شده كه به #اميرالمؤمنين علیهالسلام فرمود: هر گاه خواستى هر چه را كه مىشنوى و مىخوانى #حفظ_كنى، اين دعا را در تعقيب تمام نمازها بخوان:
سُبْحَانَ مَنْ لَا يَعْتَدِي عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ، سُبْحَانَ مَنْ لَا يَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ، سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِيمِ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِي قَلْبِي نُورًا وَ بَصَرًا وَ فَهْمًا وَ عِلْمًا، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
📚 به سوی محبوب، ص۷۸.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 نکاتی از آیت الله شبیری زنجانی (دام ظله) نسبت به #شهید_صدر(ره) 🍀
🔹️ در گعده ای که در شب جمعه تاریخ 12 بهمن ماه در دفتر معظم له تشکیل شد. ایشان در ضمن فرمایشات خود به تعریفاتی از شهید سید محمد باقر صدر پرداختند که ذکر آن ها خالی از لطف نیست:
🔹️ قبل از اینکه به #نجف_اشرف برای تحصیل بروم، تعریفات آقای صدر را کرارا شنیده بودم، ولی آنقدر تعریفات گاهی زیاد و مبالغه آمیز بود که قابل باور نبود. ولی هنگامی که خودم به نجف رفتم و با ایشان مراوده داشتم، #هوش فوق العاده، #استعداد فراوان، قدرت انتقال بسیار بالا و علمیت ایشان برایم ثابت شد و ایشان را شخصیتی دارای #نبوغ بسیار دیدم.
🔹️ ایشان بعد از نگاشتن کتاب #بحوث_فقهیه، سه جلد از آن کتاب را برای بنده به عنوان هدیه فرستادندو در اولین جلد آن نیز با قلم خویش، تعبیراتی را به کار بردند و ما را خجل زده کردند. آن کتاب را داشتم تا اینکه کسی از ما گرفت و دیگر نیاورد.
🔹️ مرحوم آقای صدرشخصیتی بسیار عاطفی بود. بسیار نیز اهل احترام بود. ادب و احترام و شخصیت عاطفی، ایشان را انسانی #محبوب بین دیگران ساخته بود. یک بار که مرحوم آقای بیگدلی به دیدن ایشان رفته بود، ایشان وقتی فهمیده بود که آقای بیگدلی داماد فلانی است، بسیار احترام کرده بود و یک عبای گران قیمت نیز به ایشان هدیه داده بود که آن زمان حدود دو هزار تومان ارزش داشت!
✍️ به نقل از حجت الاسلام #سید_رضاحسنی.
🔰eitaa.com/seyedreza122
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 عنایت ویژه #امیرالمومنین(ع) به برخی از بزرگان 🍀
🔹️ آیت الله #شب_زنده دار(حفظه الله):
🔹️ شیخنا الاستاد مرحوم میرزا کاظم تبریزی #قاروبی استخارههای عجیب و مهمی داشت و میفرمود: «من میتوانم با استخاره خودم عالَم را #مرید خودم کنم»!
ولی وقتی افرادی نزد او استخاره میکردند (نهایتا) میفرمود: خوب است یا بد است. و بیشتر از این پرده از حقیقت برنمیداشت.
🔹️ من یک وقت به ایشان گفتم: «آقا! شما اینها را چطور از این آیات میفهمید؟» گفت: «30 سال من ریشم را در خانه امیرالمومنین(علیه السلام) سفید کردم و این از #افاضات حضرت امیر(علیه السلام) است».
بنابراین با تمسک به ائمه هدی (علیهمالسلام) لا سیما امیرالمؤمنین(علیهالسلام) از فرصت ها بهره مند شویم.
این #تذکری بود به خودم و به شما عزیزان.
📚 درس خارج فقه 1401/11/13
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ اثرات تکوینی نجاست در تاریکی نفس و از بین بردن صفای معنوی ☘️
🔹️ «یکی از بزرگان علماء نجف اشرف، مرحوم آقا #شیخ_محمد_کاظم_شیرازی(رضوانالله علیه) بودند که استاد ما آقا شیخ کاظم #قاروبی_تبریزی از شاگردان ایشان بوده و فقاهت خودش را از ایشان میدانست. آقا شیخ محمد کاظم شیرازی در علم و عمل، مرد بسیار جلیلالقدری است.
🔹️ ایشان یک وقتی به خانوادهاش میگوید: من حس میکنم یک نحوه کدری و #تیرگی روحی برایم پیدا شده است. نکند این آب یا چیزی که مصرف میکنیم متنجس شده باشد؟! چون آنموقعها آب لولهکشی نبود بلکه آب را از بیرون میآوردند و در خمره سفالی یا یک ظرفهایی میریختند و برای یک هفته، یا چند روز نگهداری میکردند تا سقاها و آبفروشها دو مرتبه آب بیاورند. ایشان به خانوادهاش میگوید یک تاریکیای در خودم احساس میکنم.
🔹️ آدم گاهی یک صفا و جلاء روحانی و معنوی در خودش احساس میکند؛ یک نورانیت و حال معنوی احساس میکند؛ حوصلهی انس با خدا را دارد، حوصلهی مناجات دارد. یکوقت هم میبینی نه چنین حالتی ندارد و اصلاً نمیتواند دل به این چیزها بدهد.
🔹️ فرموده بود اینطور حس میکنم که در من #تاریکی_روحی ایجاد شد. رفتند بررسی کردند دیدند بلی؛ آن ظرف و خمرهای که برای آب است یک موش مثلاً در درون آن افتاده و مرده است و در آن مدتی که از آن آب استفاده میکردند سبب شده که آن نورانیت و صفای معنوی از بین برود!!؛ با اینکه (به لحاظ شرعی این آب تا آن زمانی که نمیدانستند متنجس شده) اصالة الطهاره و استصحاب طهارت داشته و به حسَب #ظواهر_شرع مشکلی ندارد. حالا بعد از آنکه فهمیدند باید طبق روایت #عمار_ساباطی هر چیزی که آن آب با آن ملاقات داشته را تطهیر کنند و وضوها و نمازها را هم اعاده کنند.
🔹️ بله! نجاست یک واقعیتی در تکوین است که با انسان ارتباط هم دارد و اگر آن را مصرف کردی در #قلب شما، در آن روحیات معنوی شما اثرگذار است چون اینها یک امور واقعی است و شارع در حکم تشریعی خود از این امر تکوینی کشف کرده است».
📚حضرت استاد شب زندهدار(دام ظله) در درس خارج اصول (10/11/1401)
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ کیفیت منصوص سلام #زیارت_عاشورا ☘️
🔹️ استاد #سیدمحمدجواد_شبیری:
🔹️ در قسمت سلام های زیارت عاشورا عبارت "و علی اولاد الحسین" جزء زیارت نمیباشد.
در مصادر قدیمی این مطلب را دنبال کردم در #مصباح_المتهجد بنابر نسخ معتبر آن را نیافتم،
اولین بار در برخی نسخههای کتاب #منهاج_الصلاح علامه حلی این عبارت را دیدم و به نظر میرسد در اصل زیارت نبوده است و به اشتباه افزوده شده باشد.
🔹️ توضیح این مطلب این که: ظاهرا زیارت عاشورا در اصل، زیارت در حرم حضرت ابا عبد الله علیهالسلام است و خواندن آن در دیگر جاها از باب #احساس_حضور در آن مرقد شریف است، همچنانکه خواندن آن در غیر روز عاشورا هم از همین باب است.
🔹️ بسیاری از زیارات حرم حضرت سید الشهدا علیه السلام (همچون زیارت وارث) سه قسمت دارد:
۱. سلام بر امام علیه السلام
۲. سلام بر حضرت علی اکبر آرمیده در ضریح امام علیه السلام
۳. سلام بر شهدا یاران امام علیه السلام
سلامهای زیارت عاشورا نیز دقیقا به همین ترتیب است: السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اصحاب الحسین.
افزودن" و علی اولاد الحسین" از سر عدم توجه به شأن صدور زیارت است.
📚 درس خارج فقه.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘ قضیه #آیت_الله_بهجت(ره) درباره یاد گرفتن نکته ای از یک بچه ☘
🔹️ آیت الله مصباح رحمة الله عليه:
🔹️ منزل ایشان (آیت الله بهجت رحمة الله عليه) در انتهای بنبستی بود که یک طرفش منزل ایشان بود و یک طرف منزل یک شخصی بود که همسایه نزدیکشان بود. دو سه تا بچه کوچک بودند از آن منزل میآمدند و مینشستند کنار منزل و در واقع این زاویه مشترک بین منزل آقای بهجت و منزل همسایه بود.
🔹️ یک روز ما رفتیم درس ایشان با یک حالت بشّاشی فرمودند که من امروز یک چیزی از این بچهها یاد گرفتم! تقریباً حاصلش را من به زبان خودم عرض میکنم عین عبارتهای ایشان یادم نیست اما مضمونش این بود..
ما تعجب کردیم آقای بهجت از بچه هايی که بازی میکردند سر کوچه چی یاد گرفته؟ فرمودند من اینجا نشسته بودم داشتم مطالعه میکردم یک #فقیری آمد درب منزل و به این بچهها گفت:
برو از مامانت نانی چیزی برای من بگیر بیاور، آن بچه گفت که برو از مامانت بگیر، این فقیر گفت که من گرسنه هستم، احتیاج دارم، تو برو به مامانت بگو یک چیزی به من بدهد..
🔹️ دوباره خیلی صریح گفت برو از مامانت بگیر، دو سه مرتبه این تکرار شد تا این فقیر بالاخره دید نه این بچهها از جایشان بلند نمیشوند رفت دنبال کارش.
🔹️ آنکه من یاد گرفتم این است که اگر ما خدا را به اندازه مامان حساب میکردیم به اندازه اینکه این بچه میفهمد که هرچه میخواهد از مامانش باید بگیرد..
✅️ اگر این را ما یاد میگرفتیم که هرچه میخواهیم برویم از #خدا بخواهیم بار ما بسته میشد، مشکل ما این است که خدا را کارهای نمیدانیم نمیرویم سراغ او، این را میفرمود من از یک #بچه یاد گرفتم.
🔰@hadithedoost
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ توصیف آیتالله شبیری زنجانی در مورد استادشان
آیت الله سید محمد محقّق داماد ☘️
#قسمت_اول
🔹️ استاد ما مرحوم آقای داماد از نظر دقت نظر و استقصای مطالب، #بسیار_ممتاز بود. و افرادی در درسشان حاضر میشدند که طالب مسائل دقیق علمی بودند و سطح فهمشان از سطح عموم بالاتر بود. از این رو شاگردان مرحوم آقای داماد از نظر کمیت زیاد نبودند ولی از نظر #کیفیت_ممتاز بودند.
مرحوم آقای داماد در بسیاری موارد از روایات مطالبی را استفاده میکردند و مشکلاتی را که دیگران طبق قواعد نمیتوانستند حل کنند، حل میکرد.
🔹️ به نظرم آقای خویی #محقق_تر از آقای داماد و آقای داماد #مدقق_تر از آقای خویی بود. در ریزه کاری و موشکافی مطالب آقای داماد ترجیح داشت و در مبانی کلی آقای خویی مقدم بود.
📚 جرعهای از دریا؛ ج۴؛ ص۵۶۱ و ۶۶۸
🔰@tafaqqoh
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
آیتالله جوادی آملی:
🔹«تقریباً اوایل شهریور ۳۴ بود که رفتم خدمت استادمان مرحوم #شیخ_محمدتقی_آملی؛ از اوتاد این روزگار بود. مرحوم آقا ضیا در تقریظ ایشان نوشته: «کهف المجتهدین العظام» هم مرحوم آقای نائینی در اجازه نامه ایشان نوشته: «صفوة المجتهدین العظام»، تقریرات ایشان در مکاسب را هم جامعه مدرسین چاپ کرده و ایشان آن روزها داشتند عروة الوثقی را شرح میکردند: مصباح الهدی فی شرح عروة الوثقی که آن را هم تدریس میکردند هم تألیف.
🔸اوّلین سالی که ما درس خارج رفتیم درس ایشان بود و جزوه نوشتن را هم از ایشان یاد گرفتیم. ما برای اینکه طرز جزوه نوشتن را یاد بگیریم، اوّل جزوه خود ایشان را گرفتیم. میدیدم ایشان در تمام این صفحات بالای هر صفحه «بسم الله الرحمن الرحیم یا صاحب الزمان ادرکنی» الآن ما چیزی که مینویسیم همان اوّل یک «بسم الله» را مینویسیم؛ اما در تمام صفحات بالایش نوشته بود: «بسم الله الرحمن الرحیم یا صاحب الزمان ادرکنی». این دأب علمای نجف بود.
🔹مرحوم سعید العلماء که با شیخ انصاری، درس شریف العلماء میرفتند. شریف العلماء همین است که مرحوم شیخ در رسائل چند جا دارد: «استادی الشّریف» مرحوم شیخ انصاری از صاحب جواهر به عنوان معاصر یاد میکند، ولی از شریف العلماء به عنوان استاد: «استادی الشّریف»، دو تایی باهم میرفتند درس مرحوم شریف العلماء. آن آثاری که از #سعید_العلماء حالا یا خودشان نوشتند یا تقریرات درسی ایشان بود مانده، این است که در بسیاری از صفحات در حاشیهاش نوشته «یا اباالفضل ادرکنی». اینها باور کردند این مسائل را.»
🔰 eitaa.com/ijtihad
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
امکان تشرف در عصر غیبت.mp3
13.32M
☘️ بررسی امکان تشرف و رویت امام زمان(عج) در زمان غیبت و روایات پیرامون آن...☘️
🔹 #استادمحمدتقی_شهیدی(حفظه الله):
"تواتر اجمالی موارد مشاهده"
🔹️نقل تشرف شیخ محمد کوفی توسط آیةالله خوئی به نقل آیةالله تبریزی (قدسسرهما)
🎙برشی از درس خارج اصول 1402/12/01
🔰eitaa.com/masire_feghahat
🔰eitaa.com/Alemin
☘️ یادی از استاد(آیت الله محقق داماد(ره))؛ توسط آیة الله جوادی آملی (حفظه الله) ☘️
#قسمت_دوم
🔹️ مرحوم #آیت_الله_محقق_داماد از فقهای کم نظیر حوزه بود، یعنی کسی بود که (فهم یعنی فهم)؛ فهمیدن درس او جان کندن می خواست!! خیلی ها می آمدند، می دیدند که نمی فهمند! زیرا قدرت بدنی خوبی داشت، شغل های دیگر را هیچ قبول نمی کرد، مصمّم بود و برای یک درس چندین ساعت مطالعه می کرد؛ لذا غالب اساتید نام آور آن روز شاگرد ایشان بودند.
🔹️ در #حوزه بعد از مرحوم آقای #بروجردی که یک ریاستی داشت، درسی عالمانه تر و محققانه تر از درس آقای داماد نبود؛ البته اصول امام حساب دیگری داشت! " این آقای داماد " بود. و بی ادّعا هم بود، و درسش هم اینچنین بود.
خُب ایشان متاسفانه رحلت کرد، سنّ شریفشان به هفتاد سال نرسیده بود؛ امّا همه این بزرگان خضوع می کردند.
🔹️ این بزرگانی که اسم شان را ما می بردیم، قدر اوّل ستاره آن روز بودند؛ آنهایی هم که هستند، به لطف الهی قدر اوّلند؛ امّا همه در درس ایشان خضوع می کردند. ایشان رحلت کردند، و همه ما را داغدار کردند.
🔹️ در شب رحلت شان یکی از اساتید مسلّم حوزه که از شاگردان ایشان هم هست؛ (حفظه الله)، در عالم رویا با ایشان برخورد کرد، چون یک نسبتی هم با ایشان داشت؛ از ایشان سئوال کرد بر شما چه گذشت؟ (می خواهم عرض کنم احترام به #اهل_بیت ، حضرت فاطمه معصومه، ذوات قدسی تنها یک ادب دینی و برای دنیا نیست، آن حشر عظیم را در می یابد.) گفت: من دیدم خیلی وضعش خوب است؛ همان روزی که رحلت کرده بود، ما تشییع کردیم؛ همان شبش ایشان را خواب دیدم. گفتم: به شما چه گذشت؟ چون اوّلین بار خیلی سخت می گذرد که انسان وارد یک عالم دیگر بشود! گفت: دو چیز من را نجات داد؛ " یکی " علاقه به #زینب_کبری " و " احترام به قبّه بیضاء "! این آقای داماد است!!
این بزرگوار (حفظه الله) گفت: من صبح که بیدار شدم، خُب درباره زینب کبری (سلام الله علیها) وضعمان روشن بود، امّا نفهمیدم (قبّه بیضاء) چیست! تحقیق کردم، دیدم که قبّه وجود مبارک #حضرت_امیر قبلاً مطلّا نبود، سفید بود؛ شعرای عرب که در مدح حضرت امیر شعر می گفتند، دارند: (یا صاحب القبّه البیضاء فی النجفی)*. " قبّه بیضاء " آن اوائل قبل از اینکه مطلّا بشود، قبّه نورانی حضرت امیر بود. گفت: این دو چیز من را نجات داد! اینها یک امر حقیقی است، تعارف بردار هم نیست!
📚 درس خارج علوم القرآن ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
🔰@tafaqqoh
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"