eitaa logo
زندگانی عالمان
5.8هزار دنبال‌کننده
152 عکس
48 ویدیو
3 فایل
《 ‌‌‌﷽ 》 ‌ #سیره_رفتاری و #گفتاری عالمان شیعه، در ابعاد مختلف زندگی ایشان، نکات کمتر دیده شده.. ✔️ و درس زندگی.. مدیر: @MahdiAqayari محتوا: @Movatteoon313 "لطفا مطالب را با لینک منتشر کنید"
مشاهده در ایتا
دانلود
27.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| یک نفس گرم... 🔹️
گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب پیرامون مکتب تربیتی ملاحسینقلی همدانی(ره) و شخصیت ممتاز (ره)
+ 
صوتی شنیده نشده از علامه
🔰@jelvehnooralavi 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 تسلط آیت الله خویی بر برخی فنون دیگر غیر از فقه و اصول 🍀 🔹️اوائلی که آقای خمینی(ره) در نجف بود، منزل ایشان خیلی بود و گرما ایشان را خیلی اذیت می‌کرد. آقای خویی تا وارد منزل آقای خمینی شد، نگاهی به اطراف منزل کـرد و یک دستور داد که مثلا فلان جای منزل را خراب و در سرداب فلان تغییر را ایجاد کنید تا مشکل گرمای هوای منزل حل شود. 🔹️ آن‌ها هم طبق دستور آقای خویی عمل کردند و مشکل گرما حل شد. آقای خویی در معماری بود. جرعه ای از دریا، آیت الله شبیری زنجانی، ج ۳، ص ۶۷۲. 🔰@Asemaniannnnn "زندگانی عالمان" 🔰eitaa.com/Alemin
❇️‌ زهد فوق العاده آیت الله شیخ عبدالکریم حائری(ره) ◾️ مرحوم آیت‎الله شیخ عبدالکریم حائری از آن زُهادی بودند که خادم ایشان نقل کرده است که من در زمستان سرد منقل را آتش کردم که برای ایشان ببرم؛ تا بردم داخل اتاق ایشان، فرمودند که من هنوز نتوانستم برای زغال تهیه کنم، چون پول نرسیده، لذا من نمی‌توانم خودم را گرم کنم! ◾️در اواخر ایام حیاتشان برای حوزه‎ی علمیه‎ی قم پنجاه هزار تومان بدهکار بودند. آن موقع نمی‌دانم چند میلیارد تومان امروز می‎شود. این مقدار بدهکار بودند، نه برای شخص خودشان، بلکه برای حوزه‎ی علمیه‎ی قم. ◾️ بعد فرموده بودند من از قرض داشتنم نگران نیستم؛ از این نگرانم که خدای متعال بفرماید ما به تو آبرو داده بودیم، چرا بیش از این قرض نکردی که خرج حوزه کنی؛ یعنی این آبرو هم یک ماآتاک‌الله است. ◾️ در روایات هم هست همان‎طور خدا زکات مالتان را بر شما واجب کرده، زکات شما را هم لازم کرده است. 📚کتاب پندهای سعادت جلد یک ص 22-20 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 نکاتی از خصائص آیت الله حاج آقا مرتضی حائری(ره) 🍀 🔺️ آقای (رضوان‌الله تعالی علیه) همین‎جور بودند. وقتی این بزرگوار تدریس می‎کردند، معلوم بود اگر در درس إن قلت و قلت رد و بدل می‌شد، مواظب این جهات بودند که للّه باشد. خیلی وقت‌ها تلامذه‌ی فاضل ایشان که اشکال می‌کردند، ایشان بعد از یک خرده وقت می‌فرمودند که بس است؛ می ترسم شود. ایشان واقعاً اهل فکر بود، اما همه‌اش مواظب بود که فکرش، نوشته‎هایش، گفتارش، اشکال و جواب دادن‎هایش، همه‌ی این‎ها «وَ ابْتَغِ فيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ» باشد. 🔺️ در چاپ کردن ، منتشر کردن مطالب این‎گونه بودند، ایشان یک جلد از ابتغاء الفضیلة‌ شان چاپ شد و بقیه را چاپ نکردند. بعضی از قسمت‌های اصول ایشان بعد از فوت‌شان چاپ شد. خلاصه؛ بعد که بعضی از دوستان و تلامذه‌ی ایشان پرسیده بودند: چرا؟ جوابشان این بود که اگر برای نفس بود، همان اوّلی بس بود، یعنی وقتی در دلش می‌بیند که هنوز نیست که این چاپ کردن برای خودنمایی است یا برای پیبش‎برد‌ علم و ترویج شریعت ، اینجا خودش را نگه می‌دارد و کنترل می‌کند. 🔺️ مرحوم آیت‌الله بروجردی (رضوان‎الله‎تعالی‎علیه) هم هیچ نوشته‌ای از خودشان را چاپ نکردند، ولی کتب سلف را احیا کردند. حضرت استاد «قدّس سره» در درس، از ایشان به تعبیر می‌کردند. همین کتاب مفتاح الکرامة در حوزه‌ها نبود؛ جامع‌الرواة نبود، ایشان این‎ها را احیاء کردند. چقدر مهم است که انسان توجه کند و ماآتاک‌الله‌ها را پیدا کند. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀 اجمالی از زندگانی علامه (ره) 🍀 🔹️از حوزه طالبیه تبریز تا تحصیل در نجف اشرف.. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀دستورالعملی از آیت‌الله‌ بهجت «رضوان الله علیه»🍀 🔹️حضرت استاد "دام ظله": 🔹️ بنده این توصیه‌ای را که بارها گفتم، بار دیگر هم برای تذکر و هم برای دوستانی که نشنیده‌اند، عرض می‌کنم. ‌در ماه رمضانی که مرحوم آیت‌الله بهجت در منزل‌شان ‌اقامه ‌جماعت می‌کردند، بعد از نماز خدمت ایشان رسیدم و عرض کردم: آقا برای چه باید کرد؟ 🔹️ایشان با شدت و حِدت فرمودند: خواندن قرآن در جاهای خلوت که این نه تنها برای کسی که دارای مراتبی از یقین است و می‌خواهد به مراتب بالاتر یقین برسد، مفید است؛ حتی اگر کسی شاکّ باشد و این کار را بکند، پیدا خواهد کرد. 🔹️ ایشان همچنین برای دفع ، به‌طور قاطع به یکی از دوستان ما که به ایشان مراجعه کرده بود، فرموده بودند که همیشه با وضو باش. گفته بود: آقا! من ‌گرفتاری‌ام ‌در مورد است. ایشان فرموده بودند: نسبت به وضویی که برای نمازهایت می‌گیری، دقت کن، ولی برای این که همیشه با وضو باشی، وضوی عادی بگیر. بعد فرموده بودند: این کار را انجام بده؛ اگر نتیجه نگرفتی، بیا به من بگو تا من گوشه‌ی بنویسم که این عمل اثر نکرد. یعنی این‌قدر واضح و مسلّم بوده پیش ایشان که تخلف‌ناپذیر است. 📚 پندهای سعادت جلد دو ص 2-51 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
39.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ معجزه صلوات ❇️ 🔹خاطره بسیار شنیدنی حجت الاسلام در جلسه‌ای در محضر علامه‌ (ره) در مورد رفع برخی موانع با دستوری خاص از آیت الله (ره)... 🔻با دور تند گوش کنید. 🔰@mostafaizadi 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
1️⃣🍀 دقت علمای ربانی در اعمال روز مره خود 🍀 ... 🔹️ حضرت استاد "دام ظله": 🔺️ مرحوم از مرحوم آقای که در جهرم از علمای آنجا بود و پدر ما ادبیات و منطق و این‌ها را خدمت ایشان خوانده بود، چنین تعریف می‌کرد. 🔺️ بین پرانتز عرض ‌کنم والد ما می‌فرمود من یک‌وقتی از قم برای ایشان نوشته و در نامه خطاب به ایشان نوشتم: آیت‌الله آقای حاج سید ابراهیم حق‌شناس. ایشان در جواب من نوشته بود: دیگر به من آیت‌الله‌ نگو، اذاً لخرجت الاسماء عن معانیه. او خیلی اخلاقی بود و انسان وقتی او را می‌دید یا در مجلس ایشان می‌نشست، همین برای این که انسان ادب و اخلاق بیاموزد کفایت می‌کرد. 🔺️مرحوم پدر ما می‌فرمود ما که شده بودیم، روزهای جمعه ایشان به من می‌فرمود بیا منزل، بعد خودش دوزانو رو به قبله می‌نشست و به من می‌فرمود که این خطبه‌ی را که در نهج‌البلاغه هست، برای من بخوان و من می‌خواندم و ایشان بلند بلند گریه می‌کرد!! 📚پندهای سعادت جلد دو ص 81_79 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ شیوه آخوند کاشی(ره) قبل از درس ☘️ 🔹️ مرحوم آیة الله قوچانی درباره شیوه استادش مرحوم ملا محمد ، صاحب کرامات مشهور، و تأثیر سخنان اخلاقی او می نویسد: 🔹️ملا محمد کاشی که در اصفهان نزد او منظومۀ سبزواری میخواندیم بسیار محقق و ملّا بود و خوب درس میگفت، با این که معروف و مجتهد در معقول و ریاضی بود بسیار و و ریاضت کش بود... 🔹️ و همیشه پیش از درس به قدر یک ربع ساعت و نصیحت می‌نمود که خیلی مؤثر واقع می‌شد، به طوری که مصمّم می‌شدیم به کلی از دنیا و مافیها صرف نظر کرده متوجه گردیم! 📚 سیاحت شرق، ص۱۸۸ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❗️زدنِ بچه هم نوعی ظلم است. 2️⃣🍀 دقت علمای ربانی در اعمال روز مره خود 🍀 🔺️ مرحوم والد ما می‌فرمود که آقای حق‌شناس در ایام محرم، از اول صبح تا ظهر چندین منبر می‌رفت و بعدازظهر و شب ‌هم ‌منبر داشت. ظهر که‌ خانه‌ می‌رود تا کند، بچه‌ها خیلی سر و‌‌ صدا می‌کنند. هرچه ‌به ‌بچه‌ها می‌گویند ‌آرام ‌باشید گوش نمی‌دهند. 🔺️خلاصه ‌خیلی‌ عصبانی می‌شده و بلند می‌شود یکی از بچه‌ها را که بیشتر سر و صدا می‌کردند نماید، بچه‌ فرار می‌کند و به کوچه می‌رود. ایشان می‌فرمود که منزل بزرگی در همسایگی ما بود که عصرها روضه می‌گرفتند. در این منزل باز بود و بچه رفت داخل خانه؛ 🔺️پشت در ایستادم تا بیرون بیاید که ‌به حسابش برسم، چون خیلی از دستش بودم. چند دقیقه که گذشت، بچه فکر کرد که من برگشته‌ام خیلی با آرامش از آن منزل خارج شد. تا بیرون آمد، با که دستم بود، به دستش زدم. این کار را که کردم، استشفای نفسی شد و رفتم خوابیدم. وقتی که بیدار شدم، دیدم دستم درد گرفته!! مثل این که است. 🔺️ نماز مغرب و عشا را در مسجد به زحمت خواندم. با خودم گفتم شاید شکسته است. خیلی ناراحت بودم، تا این‌که به ذهنم آمد این همین کاری بود که کرده بودم. همان جا گفتم خدایا! غلط کردم و استغفار کردم. بعد از این استغفار، یادم نیست همان موقع یا با کمی فاصله دستم خوب شد. 🔺️ زدنِ هم نوعی ظلم است. ما در زندگی خدای نکرده زیاد به این امور مبتلا می‌شویم. این‌ها جلوی ترقی را می‌گیرد. مثلاً ما می‌بینیم برای نماز شب بیدار نمی‌شویم. حضرت امیر «علیه السلام» فرمودند که این بی‌توفیقی‌ها به سبب گناه است: «أَنْتَ رَجُلٌ قَدْ قَیدَتْكَ ذُنُوبُكَ» 🔺️گاهی طلبه و روحانی می‌بینید که در درس ترقی نمی‌کند، یا توفیق برای تبلیغ، منبر و هدایت مردم ندارد. که انسان باید بیندیشد که از کجا ضربه می‌خورد. این ظلم‌ها گاهی مثال‌های فراوانی دارد که در زندگی انسان به چشم نمی‌آید. اما پیش خدای متعال مهم است. 📚 پندهای سعادت جلد دو ص 81_79 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀 اعلم، ادق، اسلم بودن آیت الله سید مهدی روحانی(ره) 🍀 ❇️ استاد قرائتی حفظه الله: 🔹 سه لقب را من از سه نفر از بزرگان درباره آیة الله سید مهدی روحانی شنیدم: آیة الله درباره ایشان می‌‌فرمود از برخی از مراجع قوی تر و «اعلم» هستند. آیة الله فاضل می‌فرمود «ادق». آیة الله العظمی می‌فرمود «اسلم» هستند. 🔰@seyyed_hossein_kashfi 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 نقل خاطره ای از آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی(ره) 🍀 🔹️ بنا به نقل حجة الاسلام حاج سيد ، در مقدمۀ كتاب شريف رسالۀ لقاء اللّه، از مرحوم حجة الاسلام يزدى كه در بيرونى مرحوم ملكى مى‌نشست: 🔹️«آن مرحوم شب‌ها كه براى برمی‌خاست، مدتى در رخت‌خواب، ضمن اجراى برخاستن از خواب، از قبيل سجده و دعا، گريه مى‌كرد، سپس به‌ صحن منزل مى‌آمد و به اطراف آسمان نگاه مي‌كرد و آيات انّ في خلق السموات و الارض ... را مي‌خواند و سر به ديوار مي‌گذاشت و مدتى گريه مي‌كرد؛ 🔹️ آن‌گاه براى وضو گرفتن آماده مى‌شد‌ و در كنار حوض مى‌نشست و مدتى گريه مي‌كرد و پس از وضو ساختن چون به مصلايش مي‌رسيد و مشغول تهجد مى‌شد، ديگر حالش خيلى منقلب مى‌شد، ايشان گريه‌هاى طولانى در و مخصوصا داشته؛ تا آنجا كه بعضى ايشان را جزء عصر به شمار آورده‌اند.» 📚 أسرار الصلاة (ملكى تبريزى)؛ ص: 6. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"