☘️ شیوه آخوند کاشی(ره) قبل از درس ☘️
🔹️ مرحوم آیة الله #آقا_نجفی قوچانی درباره شیوه استادش مرحوم ملا محمد #کاشی، صاحب کرامات مشهور، و تأثیر سخنان اخلاقی او می نویسد:
🔹️ملا محمد کاشی که در اصفهان نزد او منظومۀ سبزواری میخواندیم بسیار محقق و ملّا بود و خوب درس میگفت، با این که معروف و مجتهد در معقول و ریاضی بود بسیار #مقدس و #متدین و ریاضت کش بود...
🔹️ و همیشه پیش از درس به قدر یک ربع ساعت #موعظه و نصیحت مینمود که خیلی مؤثر واقع میشد، به طوری که مصمّم میشدیم به کلی از دنیا و مافیها صرف نظر کرده متوجه #آخرت گردیم!
📚 سیاحت شرق، ص۱۸۸
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❗️زدنِ بچه هم نوعی ظلم است.
2️⃣🍀 دقت علمای ربانی در اعمال روز مره خود 🍀
#قسمت_دوم
🔺️ مرحوم والد ما میفرمود که آقای حقشناس در ایام محرم، از اول صبح تا ظهر چندین منبر میرفت و بعدازظهر و شب هم منبر داشت. ظهر که خانه میرود تا #استراحت کند، بچهها خیلی سر و صدا میکنند. هرچه به بچهها میگویند آرام باشید گوش نمیدهند.
🔺️خلاصه خیلی عصبانی میشده و بلند میشود یکی از بچهها را که بیشتر سر و صدا میکردند #تنبیه نماید، بچه فرار میکند و به کوچه میرود. ایشان میفرمود که منزل بزرگی در همسایگی ما بود که عصرها روضه میگرفتند. در این منزل باز بود و بچه رفت داخل خانه؛
🔺️پشت در ایستادم تا بیرون بیاید که به حسابش برسم، چون خیلی از دستش #عصبانی بودم. چند دقیقه که گذشت، بچه فکر کرد که من برگشتهام خیلی با آرامش از آن منزل خارج شد. تا بیرون آمد، با #بادبزنی که دستم بود، به دستش زدم. این کار را که کردم، استشفای نفسی شد و رفتم خوابیدم. وقتی که بیدار شدم، دیدم دستم درد گرفته!! مثل این که #شکسته است.
🔺️ نماز مغرب و عشا را در مسجد به زحمت خواندم. با خودم گفتم شاید شکسته است. خیلی ناراحت بودم، تا اینکه به ذهنم آمد این #جزای همین کاری بود که کرده بودم. همان جا گفتم خدایا! غلط کردم و استغفار کردم. بعد از این استغفار، یادم نیست همان موقع یا با کمی فاصله دستم خوب شد.
🔺️ زدنِ #بچه هم نوعی ظلم است. ما در زندگی خدای نکرده زیاد به این امور مبتلا میشویم. اینها جلوی ترقی را میگیرد. مثلاً ما میبینیم برای نماز شب بیدار نمیشویم. حضرت امیر «علیه السلام» فرمودند که این بیتوفیقیها به سبب گناه است: «أَنْتَ رَجُلٌ قَدْ قَیدَتْكَ ذُنُوبُكَ»
🔺️گاهی طلبه و روحانی میبینید که در درس #هیچ ترقی نمیکند، یا توفیق برای تبلیغ، منبر و هدایت مردم ندارد. که انسان باید بیندیشد که از کجا ضربه میخورد. این ظلمها گاهی مثالهای فراوانی دارد که در زندگی انسان به چشم نمیآید. اما پیش خدای متعال #خیلی مهم است.
📚 پندهای سعادت جلد دو ص 81_79
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀 اعلم، ادق، اسلم بودن آیت الله سید مهدی روحانی(ره) 🍀
❇️ استاد قرائتی حفظه الله:
🔹 سه لقب را من از سه نفر از بزرگان درباره آیة الله سید مهدی روحانی شنیدم:
آیة الله #مصباح درباره ایشان میفرمود از برخی از مراجع قوی تر و «اعلم» هستند.
آیة الله فاضل #لنکرانی میفرمود «ادق».
آیة الله العظمی #گلپایگانی میفرمود «اسلم» هستند.
🔰@seyyed_hossein_kashfi
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 نقل خاطره ای از آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی(ره) 🍀
🔹️ بنا به نقل حجة الاسلام حاج سيد #احمد_فهرى، در مقدمۀ كتاب شريف رسالۀ لقاء اللّه، از مرحوم حجة الاسلام يزدى كه در بيرونى مرحوم ملكى مىنشست:
🔹️«آن مرحوم شبها كه براى #تهجد برمیخاست، مدتى در رختخواب، ضمن اجراى #آداب برخاستن از خواب، از قبيل سجده و دعا، گريه مىكرد، سپس به صحن منزل مىآمد و به اطراف آسمان نگاه ميكرد و آيات انّ في خلق السموات و الارض ... را ميخواند و سر به ديوار ميگذاشت و مدتى گريه ميكرد؛
🔹️ آنگاه براى وضو گرفتن آماده مىشد و در كنار حوض مىنشست و مدتى گريه ميكرد و پس از وضو ساختن چون به مصلايش ميرسيد و مشغول تهجد مىشد، ديگر حالش خيلى منقلب مىشد، ايشان گريههاى طولانى در #نمازها و مخصوصا #قنوتها داشته؛ تا آنجا كه بعضى ايشان را جزء #بكائين عصر به شمار آوردهاند.»
📚 أسرار الصلاة (ملكى تبريزى)؛ ص: 6.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀همدرس رهبر انقلاب: آیتالله خامنهای در بحثها خیلی منصف بودند🍀
🔹آیتالله سیدجعفر شبیریزنجانی: رهبر انقلاب به محض اینکه تشخیص میدادند حق با طرف مقابل است، فوراً میپذیرفتند.
🔹یک بار در اوج بحث ایشان گفتند که «حق با توست» و ادلهای هم به آن اضافه کردند.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
35.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ معنای زندگی؛ کاری درخور تقدیر از رادیو سایبان..
🔻در به دری روزبه برای پیدا کردن معنای زندگی...
سفر به شامات و ترکیه تا یثرب..
✍️ توصیه میکنم ببینید.
🔰 @radiosayeban "رادیو سایهبان"
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 دیداری با عارف زاهد آیت الله حاج سید عباس کاشانی 🍀
🔹 در ایام بیماری آیت الله حاج سید عباس کاشانی با برخی از دوستان از جمله دوست محترم جناب حجت الاسلام و المسلمین #سید میر هاشم حسینی و جناب آقای دکتر فرهاد #غریبدوست توفیق ملاقات ایشان دست داد.
غرض اصلی ملاقات، معاینه ایشان توسط دکتر غریبدوست بود هنگام معاینه آیت الله کاشانی مطالبی از بیماریشان فرمودند، از جمله اینکه:
🔹️ ۱۵ سال است به خاطر بیماری نتوانستم به کتابخانهام که در طبقه پایین است بروم و اینها در برابر عذابهای الهی که در قرآن آمده چیزی نیست. و بعد فرمودند: ما آیات را با یک چشم میبینیم؛ فقط به آیات رحمت و بهشت و حور و غلمان توجه داریم. اما آیات عذاب و شدت عذاب را نمیبینیم. من به همه این بیماریها #راضی هستم.
🔹 به خدای سبحان عرض کردم اگر بیماریام به صورتی شود که خانواده از نگهداریام خسته شوند و مرا در بیابانی رها کنند، به حدی که مرغان هوا زندهزنده گوشتهای تنم را بکَنند و بخورند، #راضی هستم؛ فقط در آن عالم (برزخ و قیامت) مرا عذاب نکند، یا با من کار نداشته باشد.
📚 از داستانها باید آموخت، ص ۳۱
🔰 eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ علامه سید مرتضی عسکری رحمهالله:
🔹️روی پیشانیام با انگشتم نوشتم وقف، وقف...
🔰eitaa.com/Moghaddemat
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 شخصیت امام راحل(ره) در بیان آیت الله العظمی شبیری زنجانی 🍀
🔹️خیلیها همواره دلشان میخواهد دیگران آنها را #مدح کنند، یا خودشان خود را ستایش میکنند و برایشان خیلی دشوار است فضیلتی از دیگران را بپذیرند. این شایع است، حتی در میان معاریف هم که نمیخواهم نام ببرم، این قضیه شایع است.
🔹️ یکی از #امتیازات آقای خمینی(ره) که معمولاً ذکر نمیشود، ولی مهم است این است که اگر کسی را خوب میدانست، خیلی راحت از او تعریف میکرد و در این باب مانع نفسانی نداشت تا نتواند از دیگری تمجید کند، ولی #هیچ_وقت از خودش تمجید نمیکرد.
🔹️ حتی این نکته را در این حد من در آقای طباطبایی(ره) با آن علوّ مقام، ندیدم. یکبار آقای طباطبایی، آقای مطهری را معرفی میکرد و گفت: «ایشان، بعضی از مسائل فلسفی برایش حل نشده بود و وقتی پیش من آمد، حل شد».
🔹️ چنین کلماتی هیچ وقت در قاموس گفتار آقای خمینی(ره) پیدا نمیشد. البته آقای طباطبایی(ره) از #نوادر روزگار بود، مع ذلك در این جهت آقای خمینی(ره) امتیاز خاصی داشت.
📚جرعهای از دریا، ج ۳، ص ۶۴۱
🔰@ahlolbyt
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 نقش همسر آیت الله خوئی(ره) در جایگاه ایشان🍀
● آیة الله العظمی وحید خراسانی نقل کردند: وقتی #همسر مرحوم آیة الله العظمی خوئی در نجف از دنیا رفتند، برای تسلیت ایشان به منزلشان رفتم. دیدم خیلی پریشان و ناراحت هستند. بعد این جریان را نقل کردند:
● روز اوّل ازدواجمان هیچ در بساط نداشتم. فکر میکردم حالا روز اوّل زندگی، ظهر چهکار کنیم؟ همسرم به من گفت: چرا فکر میکنید؟ گفتم: روز اوّل #زندگی است، چیزی در بساط نداریم، ناهار نداریم. گفت: شما بروید درس، به این کارها کار نداشته باشید، وظیفهٔ شما درس خواندن است.
● من رفتم درس مرحوم آقا ضیاء. ظهر آمدم دیدم آبگوشت درست کردهاند. گفتم: از کجا؟ گفتند: شما که رفتید، رفتم میان آشغالهایی که بیرون ریخته بودند گشتم، یک ظرف مسی شکستهای پیدا کردم، بردم فروختم، گوشت خریدم، #آبگوشت درست کردم. شما تا من هستم از جهت زندگی فکر و #دغدغهای نداشته باشید.
📚ما سمعتُ ممّن رأیتُ؛ ج۲؛ ص۹٥
🔰@madras_emb
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
💠 اهتمام به روضه حضرت زهرا (س)
🔹️مرحوم آقای حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره) هیچ مجلس روضهای در منزلش نداشت، غیر از ایام #فاطمیه دوم که در مدرسه فیضیه اقامه میشد. همین روش را نیز آقای حاج آقا مرتضی حائری(ره) ادامه داد.
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۳ ص ۴۰۸
🔰@joreeiaazdarya
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ معرفی کتاب العَین الحُلوة 🍀
🔹️ کتاب "العین الحلوه" تألیف استاد #سید_باقر_موسوی_درچهای، در زمینه زندگی علما و کراماتی از ایشان و همچنین برخی رویاهای صادقه، کتاب بسیار قابل استفادهای بوده و میتوان گفت با تجربه زیادی که مؤلف داشته و زحمت بسیار زیادی که کشیده است، کتابی ارزشمند تألیف کرده است.
🔹️ ان شاالله سعی میشود به مرور بخشی از زندگی علما و نکاتی که در این کتاب بیانشده است در این #کانال هم منتشر شود.
#معرفی_کتاب
🔰eitaa.com/Alemin
"زندگانی عالمان"