🔷 #شهید_بهشتی(ره)
🔹آیت الله شبیری زنجانی:
🔸 اشکال کردن در درس آقای داماد سخت بود. علتش این بود که بیان وی مغلق بود و اگر نقضی مطرح میکرد، تا میخواستیم درباره آن فکر کنیم، طول میکشید. لذا جواب دادن و اشکال کرده به مطالب آقای داماد نیاز بهسرعت انتقال داشت.
⚡️ آقای بهشتی چون سرعت انتقال و دقت نظر داشت، اشکال میکرد و قدری هم مقاومت میکرد. آقا موسی صدر هم باادب اشکال میکرد و اشکالهای خوبی هم مطرح میکرد، ولی آقای داماد هم خیلی مسلط بود.
🔅 سرعت انتقالی که آقای بهشتی داشت، قابلمقایسه با ما نبود و ازاینجهت بر ما خیلی مقدم بود. گاهی دربارهی مسئلهای او یک صفحه مینوشت؛ ولی من تدریجاً و با تأمل حدود ده صفحه مینوشتم؛ ولی آقای بهشتی، همان یک صفحه را فوراً و با اولین تأمل مینوشت.
📘 کتاب جرعهای از دریا؛ جلد سوم، صفحه ۶۰۶.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
▫️#سید_ابوالحسن_اصفهانی(ره)
🔸️ آیةالله بهجت:
🔸️ «آقا سیدابوالحسن اصفهانی (رحمةاللهعلیه) برای یکی از علماء سنّی مجلس فاتحه اقامه کرد. شخصی به ایشان اعتراض میکند که چرا از سهم امام (علیهالسّلام) اینگونه مجالس را برگذار میکنید!
❇️ ایشان به شخص معترض ورق سبزی را نشان داده بود که بنا بر نقل، به خطّ و امضای حضرت غایب (عج) بود و ایشان هم یقین کرده بود که ورقه از جانب حضرت است که به مرحوم سید اجازه داده بود که: «سهم امام را در آنچه موجب اعتلای مذهب حق است صرف نماید.»
📚بهجت (رحمه الله)، ص۲۸۱، مؤسسه فرهنگی سماء، چاپ اوّل ۱۳۸۲.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
▫️#علامه_طهرانی(ره)
🔸️ آیت الله شبیری زنجانی:
🔸️ مرحوم آقای آسید محمد حسین تهرانی خیلی کم به منزل اشخاص می رفت. ایشان ساکن مشهد بود. زمانی که من مشهد بودم، فقط به منزل ما می آمد. یک سفر به قم آمده و به منزل ما رفته بود، ولی در آن موقع ما مشهد رفته بودیم و در منزل نبودیم.
🔸️ در یکی از کتابهایش از من اسم برده است. پسرانش در درس من شرکت می کردند و به آنها سفارش میکرد که به منزل فلانی بروید و هر چه می شنوید یادداشت کنید و برای من بگویید.
❇️ ایشان به آداب و سنن شرع مقید بود؛ مثلا به مساله حجاب در خانوادیشان اهمیت فوق العاده ای میداد. گویا نماز جمعه را واجب میدانست و مقید بود که در نماز جمعه شرکت کند. ولی اهل سلوک بود که مطابق مذاق همه نبود.
📘جرعه ای از دریا، ج۲، ص۶۹۷.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
▫️علامه#وحید_بهبهانی(ره)
🔹️ مقام معظم رهبری(حفظه الله):
🔹️ حوزههای علمیهی ما، همیشه مركز و مهد آزاداندیشیِ علمی بوده و هنوز كه هنوز است، ما افتخار میكنیم و نظیرش را نداریم.
🔺️مرحوم صاحب حدائق با مرحوم وحید بهبهانی، نقطهی مقابل؛ هر دو در كربلا زندگی میكردند؛ معاصر، مباحثه هم میكردند با هم.
🔺️ یك شب در حرم مطهر سیّدالشّهدا (سلاماللهعلیه) اینها سر یك مسئلهای شروع كردند بحث كردن، تا اذان صبح این دو نفر روحانی ایستاده- حالا وحید بهبهانی آنوقت نسبتاً جوان بوده، اما صاحب حدائق پیرمردی هم بوده- بحث كردند! مباحثه هم میكردند باهم، منازعه هم میكردند، اما هر دو با هم بودند، هر دو هم درس میگفتند.
🔰 من شنیدم كه شاگردان وحید- كه وحید تعصب شدیدی علیه اخباریها داشت- مثل صاحب ریاض و بعضی دیگر از شاگردان وحید، میرفتند درس صاحب حدائق هم شركت میكردند!
🔆 اینجوری بوده؛ ما تحمل را در حوزه باید بالا ببریم. خوب، یكی مشرب فلسفی دارد، یكی مشرب عرفانی دارد، یكی مشرب فقاهتی دارد، ممكن است همدیگر را هم قبول نداشته باشند...
اما از لحاظ تعامل سیاسی، اجتماعی، رفاقتی، باهم مأنوس اند.
📗 بیانات در دیدار جمعی از اساتید و فضلا و مبلّغان و پژوهشگران حوزههای علمیه کشور۱۳۸۶/۰۹/۰۸
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
❇️ آخوند #ملّا_محمّد_کاشانى (کاشی) (1243 - 1333 ق)
فقیه، حکیم و عارف بزرگ عصر قاجار است. در حکمت و فلسفه، فقه و اصول، ادبیات و ریاضى استاد مسلّم حوزه اصفهان بود و شاگردان بسیاری تربیت نمود.
🔹️ از بزرگانى چون حاج آقا #رحیم_ارباب در احوال آخوند ملّا محمّد کاشانى نقل است: «هر نیم شب نمازى چنان با سوز و گداز مىخواند و بدنش به لرزه مىافتاد که از بیرون حجره صداى حرکت استخوانهایش احساس مىشد.»
🔹️ سخنان وى در شاگردانش چنان مؤثر بود که اکثر آنان را از تعلقات دنیوى دور و متوجّه آخرت مىنمود. چنانکه اکثر آنان را متمایل به شبزندهدارى و تهجّد مىنمود.
🔹️ نقل است یکى از ارادتمندانش از آن مرحوم تقاضاى پند و نصیحتى نمود. مرحوم آخوند کاشى فرمود: «اخلاق خود را تهذیب کن و خود را از اخلاق رذیله پاک و متخلّق به اخلاق حمیده نما، ولى بدان که به سعى و کوشش خود و تحصیلات صورى و مطالعه کتب اخلاقى این امر حاصل نمىشود، بلکه باید با استمداد از حضرت باری تعالى در صدد جستجوى طبیب روحانى و عالم ربّانى بوده باشى، تا تو را اصلاح نماید و الّا هرچه سعى و جدّیت کنى بىثمر خواهد بود»
📘سایت تخت فولاد، 29 شهریور 1393
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ عنایت امام علی(ع) به #علامه_امینی(ره)
🔹️ کتابی که علامه امینی برای نوشتن الغدیر در اثبات ولایت امیر المومنین علیه السلام دنبال آن بود، اما راهی برای به دست آوردنش نداشت..
امام(ع) ایشان را فرستاد کربلا..
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
💠 آیت الله #مجتهدی_تهرانی (ره)
🔹استاد ما حضرت آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان رحمة الله علیه میفرمودند:
« دو کیلو قند و یک کیلو زعفران را شب بگذار کنار پیت نفت؛ صبح که شد دیگر نمی شود از آنها استفاده کرد!
رفیق بد هم همینطور برای انسان ضرر دارد!
پنبه را بگذار کنار آتش بگو نسوز، مگر میشود؟!
زندگانی عالمان دین | "عضو شوید"
🔰 آیت الله شیخ #علی_اکبر_برهان (۱۳۷۸ق)
🔷 وی در سال ۱۳۲۴ ق در تهران به دنیا آمد و مقدمات و مقداری از سطح اولیّه علوم الهی را در تهران گذراند و سپس برای ادامه تحصیل، رهسپار نجف اشرف شد و به مدت ۳ سال نیز در این شهر اقامت گزید.
🔹ایشان بعد از توقف یک ساله در تهران، به قم عزیمت کرد و با تکمیل دروس سطح عالی در دروس خارج قم شرکت کرد و بعد از آن دوباره عزم عتبات کرد و به اخذ درجه اجتهاد از علمای آن دوره موفق شد.
🔸از اساتید ایشان در قم آیات عظام شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سیدمحمدتقی خوانساری و سید محمدحجت؛ و از اساتیدشان در عتبات سید علی قاضی، سیدابوالحسن اصفهانی و محمدحسین نائینی را می توان نام برد.
🌀ایشان بعد از تکمیل مراحل علمی و علمی به تدریس و تربیت شاگردان پرداخت که از جمله آنها احمد مجتهدی تهرانی، مجتبی تهرانی، شیخ علی پهلوانی و محمدرضا مهدوی کنی می باشند.
🔺از جمله اقدامات ایشان در دوران ستمشاهی، تأسیس مدارس علمی برای نوجوانان بود تا بتواند عرصه عمل را از دست عمال رژیمی که سعی در نابودی احکام و تغییر فرهنگ اسلامی ملت ایران را داشت، بازگیرد.
🔻 وی آثار قلمی چندی از خویش به یادگار گذارده است که عبارتند از: رساله ای در عدالت، احسن المجالس و بشائر النبویه می باشد.
▪️ایشان سرانجام در 15 ذی الحجه ۱۳۷۸ قمری ( 31 خرداد 1338 ق) پس از اقامه نماز توسط مرحوم شیخ حسین لنکرانی، در کنار قبر حوا در شهر جده عربستان به خاک سپرده شد.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin