eitaa logo
زندگانی عالمان
5.8هزار دنبال‌کننده
152 عکس
48 ویدیو
3 فایل
《 ‌‌‌﷽ 》 ‌ #سیره_رفتاری و #گفتاری عالمان شیعه، در ابعاد مختلف زندگی ایشان، نکات کمتر دیده شده.. ✔️ و درس زندگی.. مدیر: @MahdiAqayari محتوا: @Movatteoon313 "لطفا مطالب را با لینک منتشر کنید"
مشاهده در ایتا
دانلود
☘️ نقل خاطراتی از میرزا فخرالدین جزائری ☘️ ✍ توسّل به علیه السلام 🔹️ حاج میرزا فخرالدین فرزند است که از علمای درجه اول تهران بود. او شاگرد حاج شیخ عبدالکریم حائری و در تحلیل مسائل اجتماعی خیلی قوی بود. 🔹️ مرحوم حاج نقل می‌کرد: یک وقت ناراحتی چشم پیدا کردم. پیش دکتر امین الملک (که زمانی وزیر بهداری بود) رفتم. وی متخصّص چشم و اوّلین چشم پزشک تهران بود و بعداً به دکتر مرزبان لقب پیدا کرد. 🔹️ دکتر امین الملک چشمم را عمل کرد. حاج میرزا فخرالدین می‌گفت: من از حاج آقا جمال اصفهانی (برادر حاج آقا نورالله و آقا نجفی اصفهانی) شنیده بودم که خواندن این ابیات برای توسّل خیلی مؤثر است: ای ماه بنی هاشم خورشید لقا عباس ای نور دل حیدر شمع شهدا عباس از محنت و درد و غم ما رو به تو آوردیم دست من مسکین گیر از بهر خدا عباس 🔹️ در میان معروف است که این تأثیر فوق العاده‌ای دارد اگر چه از نظر شعری ارزش چندانی ندارد. این شعر را خواندم و خوابیدم. در خواب به من گفتند که به «حاج شیخ» هم متوسّل شوید. «حاج شیخ» در اصطلاح ما به حاج (مؤسس حوزه) اطلاق می شد. از خواب بیدار شدم و ای برای آقای حاج شیخ خواندم و دوباره خوابیدم. 🔹️ در دیدم: در دریا افتاده‌ام و درحال غرق شدن هستم. شخصی بیرون آب بود. به من فرمود: دستت را به من بده و اشاره کرد و مرا نجات داد. از او پرسیدم: شما کیستید؟ فرمود: عباس! 🔹️ این واقعه همان شبی واقع شد که من چشمم را عمل کردم. فردا دکتر امین الملک چشمم را معاینه کرد و گفت: آقا سیّد، معجزه کردی؟! گفتم چطور؟ گفت: آن چشمی که من دیده بودم و عمل کردم، چشم نبود. چه اتفاقی افتاده؟ گفتم: بله، معجزه شده است و ماجرای توسّلم به حضرت اباالفضل علیه السلام را برایش نقل کردم. ... 📚 جرعه‌ای از دریا، ج۳، ص۵۷۵. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
خدایا بد کردم؛ آقا مجتبی تهرانی؛ شب اول ماه رمضان.mp3
14.01M
☘️ هر که دارد سر سودای خدا بسم الله هر که خواهد سحر اهل بکاء بسم الله ☘️ 🔹️ به مهمانی خداوند دعوت شده اید.. میکنم گوش کنید. 🔰@NAFAS_MAHMOUM 🔰eitaa.com/Alemin
☘️ نقل خاطراتی از میرزا فخرالدین جزائری ☘️ ✍ شدّت در مرحوم آیت الله مدرّس 🔹️ استاد معظم، حجت الاسلام و المسلمین : 🔹 میرزا فخر الدین جزائری از رفقای مرحوم جدّ ما (مرحوم ) بودند، و وقتی به قم می‌آمدند در منزل مرحوم جدّ ما وارد می‌شدند و به ایشان بسیار علاقه‌مند بودند. مادربزرگ ما در طبخ پلو مهارت داشته، و بیان می‌کرده است که ما روش طبخ پلو را از زوجه آقای جزائری فرا گرفتیم. 🔹جناب والد () از مرحوم جدّ ما (آیت الله سید احمد زنجانی) از این واقعه را نقل می‌کردند: 🔹 مرحوم مدرّس زمانی که در منزل محصور بود، امکان ملاقات با ایشان وجود نداشت. مامورین ایشان برخی سختگیر و برخی نرم‌تر بودند. آقای جزایری بیان می‌کردند که ما با یک بقّال ساکن در محل اقامت ایشان آشنا شدیم. آن مغازه‌دار اطلاع داشت که چه موقع برای ملاقات بهتر است و کدام مامور چه زمانی می‌آید. هر بار که زمینه ملاقات فراهم بود، آن بقّال به ما اطلاع می‌داد و ما به ملاقات می‌رفتیم. 🔹 در یکی از این ملاقات‌ها ما نزد رفتیم و مشاهده کردیم که تعداد ۱۰۰ تا اسکناس هزارتومانی نزد ایشان بود. مرحوم جدّ ما بیان می‌کردند: زمانی که میرزا فخر الدین این قضیه را نقل می‌کرد، تا آن زمان ما اسکناس هزارتومانی ندیده بودیم. میرزا فخرالدین هم نقل کرده بود که آن زمان اسکناس هزارتومانی تنها برای چاپ می‌شده، و در دست عموم مردم وجود نداشته است. 🔹 استاد سیّد محمد جواد شبیری نقل می‌فرماید: یک زمان ما این مبلغ را محاسبه می‌کردیم که به چه میزان بوده است. گویا هر هزار تومان، حدود یک میلیارد تومان به پول امروزه ارزش داشته است. ... 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🔹 میرزا فخرالدین جزائری بیان می‌کند: ما به مرحوم مدرّس گفتیم که این پول از کجا رسیده است؟ ایشان فرمود: یک نفر از سمت آمده و این پول را آورده تا من از مبارزه با او دست بردارم. من گفتم: اگر اعلی حضرت اجازه بدهند که این پول صرف مبارزه با خود ایشان شود، من می‌پذیرم! 🔹 میرزا فخرالدین بیان کرده است که من در مجلس حاضر بودم که آن سرهنگی که پول‌ها را آورده بود، آمد و آن‌ها را برداشت و برد. 🔹 استاد سید محمّد جواد شبیری فرمودند: تا به این‌جای داستان، نقل آیت الله والد بود. ای بود که اوایل انقلاب توسط چاپ می‌شد. شاید نام آن بود. آن سرهنگی که پول‌ها را برده بود با این روزنامه مصاحبه نموده بود و واقعه را نقل کرده بود و بیان کرده بود که بله ما آن مقدار پول را نزد آقای مدرّس بردیم و ایشان نپذیرفت. 🔹پس از چاپ این مجلّه، شخص دیگری در این مصاحبه اشکال کرده بود که آن زمان از اساس، اسکناس هزارتومانی وجود نداشته است. چگونه چنین ادّعاهای کذبی توسط سرهنگ بیان گشته است. 🔹 ما که قضیه را با جزئیات از جناب آیت الله والد شنیدیم، مستحضر بودیم که در موارد خاص، این اسکناس‌ها چاپ می‌شده و اشکال وارد نبوده است. 🔹 یک زمانی این قضیه مطرح شد و در هم مورد توجّه قرار گرفت. برخی پس از نقل داستان در فضای مجازی، تصویر اسکناس‌های هزارتومانی از موزه بانک مرکزی که در آن زمان چاپ شده بود را نیز قرار داده بودند. 📚 درس خارج فقه، استاد سید محمّد جواد شبیری، مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
♻️ مناظره ی جالب بین و ( تغمدهما الله برحمته)... 🔺️ شیخ بهایی با مقدس اردبیلی در زمان شاه عباس به نجف مشرف می شوند. در مجلسی بین شیخ بهایی و مقدس اردبیلی سر موضوعی شد. شاه آنجا در مجلس نشسته بود و نگاه می کرد. با اینکه حق به جانب بود، او حق را به جانب می دهد و جلوی شاه عباس عرض اندام نمی کند. بین آن دو مباحثه می شود و مجلس به نفع شیخ بهایی تمام می شود. 🔺️ فردا در کوچه مقدس‌اردبیلی به شیخ بهایی بر می‌خورد و دیگر شاه نزد آنها نبود. به او می گوید که آن مطلب که دیشب فرمودید به این دلایل آن نبوده و این است که من می گویم. شیخ بهایی می گوید چرا دیشب نفرمودید؟!! ✅ مقدس اردبیلی می گوید: دیشب می توانستم بگویم اما چون تو شیخ الاسلام ایران بودی و نزد شاه محترم بودی، اگر من می خواستم جلوی شاه شما را کوچک کنم ، این به بود. 🔅 و لذا حاضر شده بود که خودش را خرد کند که شیخ بهایی کوچک نشود. این ها درس است. عیب کار این است که وقتی که استاد اخلاق نبیند، تربیت نمی شود، به این چیزها اهمیت نمی دهد. 🎙 ( رحمة الله عليه) 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ تحول علمی ☘️ 🔹️ بخشی از زندگی نامه خودنوشت علامه طباطبایی: ▪️در اوايل تحصيل كه به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقه زيادى به ادامه نداشتم و از اين روى هر چه مى‌خواندم نمى‌فهميدم و چهار سال به همين نحو گذرانيدم. ▪️پس از آن، يك باره خدايى دامن‌گيرم شده، عوضم كرد و در خود يك نوع شيفتگى و بى‌تابى نسبت به تحصيل كمال حس نمودم. به طورى كه از همان روز تا پايان ايام تحصيل كه تقريباً كشيد، هرگز نسبت به تعليم و تفكر، درك خستگى و دلسردى نكردم. ▪️و زشت و زيباى جهان را فراموش نموده و تلخ و شيرين حوادث را برابر مى‌پنداشتم، غيراهل علم را به كلى برچيدم. ▪️در خورد و خواب و لوازم ديگر زندگى به حداقل ضرورى نموده، باقى را به مى‌پرداختم. ▪️بسيار مى‌شد (و به ويژه در بهار و تابستان) كه شب را تا طلوع آفتاب با مطالعه مى‌گذرانيدم و هميشه را شب پيش مطالعه مى‌كردم و اگر اشكالى پيش مى‌آمد با هر خودكشى بود، حل مى‌نمودم و وقتى به درس حضور مى‌يافتم، از آنچه استاد مى‌گفت قبلًا روشن بودم و هرگز اشكال و اشتباه درس پيش استاد نبردم. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘️ کرامتی از امیرالمؤمنین علیه السلام...☘️ در زندگانی‌ یکی از علماء اهل قم.. 📽 آیت الله مصباح(ره) به نقل از آیت الله بهجت(ره) 🔰eitaa.com/Alemin
آیت الله عبدالقائم (1).mp3
14.65M
☘️ ویژگی های آیت الله عبدالقائم شوشتری(ره) ☘️ 🔹️ ذکر حالات آیت الله عبدالقائم شوشتری.. (آین عالم عارف، یکم اسفند امسال در اصفهان دار فانی را وداع گفتند) 🎙آیت الله حسین گنجی اشتهاردی ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ مدرسه آیت الله بروجردی، قم مقدسه 🔰eitaa.com/Alemin
☘️کسی که مستطیع باشد و به مکه نرود نابینا محشور می‌شود☘️ 🔹️ مرحوم آیت‌الله حاج شیخ مرتضی حائری فرمودند: 🔹️ یکی از بزرگان علما را دیدم که درحال کوری نزد من آمد! آن موقعی که تصمیم داشتم به عنوان حجه الاسلام(حج واجب) به مکه بروم، به واسطه داشتن بیرونی و تلفن‌، خود را مستطیع می‌دانستم. بعداً در ضمن مراجعه به مناسک در بعضی از مناسک که ظاهراً مناسک آقای بروجردی بود(کتابی در مورد مناسک حج) دیدم که از روایات نقل نموده است که کسی که باشد و به نرود کور محشور می‌شود! 📚 سر دلبران،‌ص۴۱ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ خویش را اول مداوا کن کمال این است و بس ☘️ 🔹️آیت الله حاج شیخ (ره): 🔹️ کسی را دیدم که مرد محترمی بود، و در شهر دیگری زندگی می‌کرد و خیلی متعصب بود و اهل دیانت... نزد این‌جانب آمد با همان لباس فاخر، من سوال کردم که از لحاظ آب به شما سخت نمی‌گذرد؟ نمی‌دانم این چه سؤالی بود که من کردم!! خودم هیچ نمی‌دانم، من موظف بودم در آن عالم این سؤال را بکنم! 🔹️ تا گفتم آب.. او چند مرتبه کلمه‌ی آب را با کمال اشتیاق و حسرت تکرار کرد و تکرار کرد.. تا آن‌که کم‌کم قیافه‌اش عوض شد و به شکل از مجلسی که فقط من و او بودیم خارج شد! و دیگر هم ایشان را در خواب ندیدم. 🔹️ او اگر گناهی داشت همان بود که به عده‌ای که کارهای آن‌ها داشت، از روی تعصب، همان جنبه ظاهر آن را می‌گرفت و قولاً و عملاً به آن‌ها می‌کرد. 🔹️ انسان حتی‌الامکان باید از اهانت به دیگران بپرهیزد و مشغول عیوب خود باشد. "چند می‌گویی سخن از نقص و عیب دیگران خویش را اول مداوا کن کمال این است و بس" 📚 سرّ دلبران، ص۴۴ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🌱"سلام و عرض ادب" با لطف و رحمت خدا، مومنین عزیز سال خوبی پیش رو داشته باشید 🤲 همراه با و فرج عجل الله تعالی فرجه الشریف...
🌱 روایت مرتبط با قضیه خواب حاج شیخ مرتضی حائری(ره) 🌱 🔹️ قَالَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فِي كَلاَمٍ لَهُ: ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِهِ حَتَّى يَأْتِيَكَ مَا يَغْلِبُكَ مِنْهُ وَ لاَ تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخِيكَ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي اَلْخَيْرِ مَحْمِلاً. ترجمه: هر كار (ى كه از) برادر دينى خود (سرزند آن) را ببهترين وجه آن كن، تا كارى كند كه راه توجيه را بر تو ببندد، و هيچ گاه بسخنى كه از (دهان) برادرت بيرون آيد مبر، در صورتى كه براى آن سخن مى‌يابى. 📘الکافي، جلد۲، ص۳۶۲. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"