مقصر کیه؟.mp3
7.7M
پاسخی به پرتکرارترین سوال پیرامون اوضاع انتخابات و امورات #سیاسی
تقصیر کیه؟
ابتدا #مردم باید #اصلاح شوند...
(اصلاح مردم هم جز با هدایت عالم ربانی اهل تزکیه نفس محقق نخواهد شد)
🎙استاد وحیدی
🔰@HamidVahidi_ir
🔰eitaa.com/Alemin
☘️ مقدمه کتاب سیمای فرزانگان... ☘️
🔹️ آنچه در این کتاب گرد آمده، سر در سینه #زمان و درس آموختن از مشعلداران تاریخ است.
اهمیت و لزوم اقتدا به مردان بزرگ و پیروی از آنان چیزی نیست که بر کسی مخفی باشد و نیازی به تأکید و توضیح زیاد داشته باشد؛ اگر تنها چگونگی زندگی حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تبیین شود ممکن است برخی بگویند آن بزرگوار کجا و ما کجا؟!"ز آبوخاک دگر و شهر و دیار دگرند"
🔹️ و با این پندار، خود را به کلی از حرکت در مسیر آن حضرت بازدارند؛ البته درست است که هیچکس امیرالمؤمنین(ع) نمیشود و نمیتواند مانند آن بزرگوار زندگی کند، خود آن ابر مرد تاریخ در نامهای به عثمان بن حنیف والی بصره به این حقیقت تصریح کردهاند "ألا و إنّکم لا تقدرونَ علی ذلک...
ولی لازم است آدمی در همان راهی حرکت کند که امیرمؤمنان علیه السلام آن را پی میپیمود؛ گرچه فرسنگها عقبتر باشد.
📚 ص۲۹
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🏴 امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است.
🏴 فرارسیدن ماه #محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و خاندان پاک و یاران برگزیده ایشان را #تسلیت و تعزیت عرض مینماییم.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ مرحوم آقا بزرگ تهرانی(ره) صاحب کتاب الذریعه ☘️
ایشان مینویسد:
🔹️ هنگامیکه آن چه ما میگوییم و مینویسیم منحصراً درباره زندگانی و احوال و مجاهدات و ازخودگذشتگیها و دیگر صفات فاضله پیامبر اکرم و ائمه طاهرین علیهم السلام باشد، هر وقت از مردم بخواهیم که دارای چنان اخلاق و رفتاری باشند و خود را به آن صفات #کمال و فداکاری و شعور انسانی و اجتماعی و ایمانی متصف سازند میگویند: آنان پیامبر و امام بودند ما کجا و آنان کجا؟! و حق هم دارند.
🔹️ بنابراین از نظر مبانی تربیت لازم است که شرح حال اصحاب پاکرفتار پیامبر(ص) و یاران و شاگردان ائمه طاهرین(ع) و علمای بزرگ و دیگر مردان فداکار تاریخ دین را نیز بگوییم و بنویسیم تا مردم ببینند که دیگران که مثل خودشان بودهاند نه پیغمبر و نه امام، چه کردهاند! و چگونه بودهاند!
آری بنابراین خوب است کسانی بکوشند و پس از بهدست آوردن امکانات مختلف و مقدمات لازم و شایستگی و صلاحیت همهجانبه دست به تألیفاتی زنند مفید و ساده و آموزشگر و زندگیساز در شرح حال تربیتیافتگان مکتب معنویت مذهبی و تعالیم آن شاید با نشاندادن قلبهای بزرگ #مردم ما نیز صاحب #قلبهای بزرگ شوند.
📚 شیخ آقا بزرگ، ص۲۰۱.
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ معرفی کتاب سیمای فرزانگان ☘️
🔹️ کتاب "سیمای فرزانگان" تألیف استاد #رضا_مختاری، در زمینه زندگی علما و سبک و روش و منش ایشان کتاب بسیار قابل استفادهای بوده و میتوان گفت با احاطه علمی که مؤلف داشته و زحمت بسیار زیادی که کشیده است، کتابی ارزشمند تألیف کرده است.
🔹️ ان شاالله سعی میشود به مرور بخشی از زندگی علما که در این کتاب بیانشده است در این #کانال هم منتشر شود.
#معرفی_کتاب
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
✅️ باید فکری به حال خود کرد..
#قسمت۱
🔹️اگر خدای نخواسته در مرکز علم، خود را #اصلاح نکردید به هر جا که بروید مردم را
منحرف ساخته به اسلام و روحانیت بد بین خواهید کرد.
اگر شما درس بخوانید ممکن است عالم شوید ولی باید بدانید که میان #مهذب و #عالم خیلی #فاصله است. هر چه این مفاهیم در قلب سیاه و غیر مهذب انباشته گردد حجاب زیادتر می شود.
🔹️در نفسی که #مهذب نشده علم حجاب ظلمانی است؛ علم نور است ولی در دل سیاه دامنه ظلمت و سیاهی را گسترده تر میسازد.
مواظب باشید مبادا پنجاه سال با کدّ یمین و عرق جبین در حوزه ها، جهنم کسب نمایید!
🔹️به فکر باشید در زمینۀ تهذیب و تزکیه نفس و اصلاح #اخلاق برنامه تنظیم کنید. خدا نکند انسان پیش از آن که خود را بسازد جامعه به او روی آورد و در میان مردم نفوذ پیدا کند، خود را می بازد.
📚 جهاد اکبر امام خمینی (ره)
🔰eitaa.com/Alemin
✅️ باید فکری به حال خود کرد...
#قسمت۲
🔹️تا ریش سفید نشده کاری بکنید طوری نباشد که از اول هدف شما از تحصیل گرفتن فلان مسند و به دست آوردن فلان مقام باشد و بخواهیم رئیس فلان شهر یا آقای فلان ده گردید.
🔹️ ممکن است به این خواسته های نفسانی و آرزوهای شیطانی برسید ولی برای خود و جامعه اسلامی جز بدبختی چیزی کسب نکرده اید.
یکی از بزرگان قزوین نقل میکرد که بالین مردی که در حال احتضار بود حاضر شدم در آخرین دقایق زندگی چشم باز کرد و گفت ظلمی که خدا به من کرده به هیچ کس نکرده است...
اگر انسان خود را مهذب نکند بیم آن می رود که هنگام مرگ با قلبی لبریز از بغض نسبت به خدا جان سپرد.
📚 جهاد اکبر امام خمینی (ره)
🔰eitaa.com/Alemin
❇️ شرایط صدر المتألهین(ره) برای پذیرش شاگرد:
🔹️ از تمام ایران برای استفاده از درس صدرالمتألهین به #شیراز می رفتند و استاد شاگرد را نمی پذیرفت مگر اینکه شاگرد چند شرط را بپذیرد و بدان عمل نماید:
از جمله:
۱. در صدد تحصیل مال نباشد مگر به اندازۀ تحصیل #معاش.
۲. در صدد تحصیل #مقام نباشد.
۳. و #معصیت نکند.
🔹️ اگر شاگرد این شرطها را می پذیرفت و بدان عمل میکرد #ملاصدرا موافقت می نمود که او را در جرگۀ شاگردان بنشاند و گرنه به او میگفت که در جای دیگر تحصیل کند!
صدر المتألهین میگفت محال است کسی که در صدد تحصیل مال است بتوانــد تحصیل علم کند و تحصیل مال دنیا و تحصیل علم دو عمل #متخالف است که با هم قرین نمی شود.
🔹️ کسی که در صدد تحصیل مال است گر چه ممکن است توانگر شود، اما به طور حتم از تحصیل علم باز میماند و مالدارانی که عالم جلوه میکنند متظاهر به علم و #ریاکارند.
📚 سیمای فرزانگان، ص۳۶.
🔰eitaa.com/Alemin
🌱 سفارشی به طلاب؛ کتابهایی که باید همیشه خواند🌱
🔹️ به طلابی که خواهان سعادت خویشند توصیه میشود که کتابهای زیر را نه یک بار بلکه چندین بار بخوانند.
١ . منية المريد؛ تألیف شهید ثانی
میرزای شیرازی(ره) دربارۀ این کتاب گفته است: چقدر شایسته است که اهل علم مواظبت نمایند به مطالعه این کتاب شریف، و مُتَأدب شوند به آداب مزبوره در آن.
۲. معراج السعاده؛ یکی از نویسندگان معاصر درباره این کتاب می نویسد...
این کتاب اهمیت بسیار دارد و باید کتاب بالینی طلبه باشد؛ یعنی کتابی که هر شب مقداری بخواند و خود را اگر چه با تمرین بسیار و زحمت با آن منطبق کند چون بعضی کتابها مطالعهای نیست ،یعنی این طور نیست که انسان بخواند و کنار بگذارد مانند داستان که میخوانند و کنار میگذارند؛ مثلاً اگر شما کتابی درباره دستورات ورزشی بگیرید و بخوانید و کنار بگذارید چه سودی دارد؟ این گونه کتابی، یا ورقه و دستورالعملی باید در کنار انسان باشد و پیوسته قسمتی را بخواند و #عمل کند، و ایــن حرکت و آن حرکت را انجام دهد و تکرار نماید و سپس به قسمت دیگر بپردازد تا کم کم آثار ورزش در وجود او پیدا شده و بدنی قوی و سالم پیدا کند. کتب #اخلاق هم همین طور است؛ باید انسان فصلهایش را صفحاتش را یکی یکی بخواند و عمل کند و خود را از نو بسازد و چون در یک مرحله موفق شد به مرحله دیگر برود.
#قسمت_اول
🔰eitaa.com/Alemin
۳. تذكرة المتقین؛
این کتاب مجموعهٔ نامه ها و نوشته هایی است از سه تن از اساتید بزرگ علم اخلاق مرحوم مولی #حسینقلی_همدانی، #سید_احمد_کربلایی و شیخ #محمد_بهاری همدانی در زمینهٔ مسائل اخلاقی و طریق سلوک الی الله، که ادیب عارف، شیخ اسماعیل تبریزی(ره) متخلص به «تائب» آنها را گرد آوری کرده است.(نقباء البشر، ج۱،ص۸۸)
📚 سیمای فرزانگان، ص۳۸
#قسمت_دوم
🔰eitaa.com/Alemin
☘️ شیوه آخوند کاشی(ره) قبل از درس ☘️
🔹️ مرحوم آیة الله #آقا_نجفی قوچانی درباره شیوه استادش مرحوم ملا محمد #کاشی، صاحب کرامات مشهور، و تأثیر سخنان اخلاقی او می نویسد:
🔹️ملا محمد کاشی که در اصفهان نزد او منظومۀ سبزواری میخواندیم بسیار محقق و ملّا بود و خوب درس میگفت، با این که معروف و مجتهد در معقول و ریاضی بود بسیار #مقدس و #متدین و ریاضت کش بود...
🔹️ و همیشه پیش از درس به قدر یک ربع ساعت #موعظه و نصیحت مینمود که خیلی مؤثر واقع میشد، به طوری که مصمّم می شدیم به کلی از دنیا و مافیها صرف نظر کرده متوجه #آخرت گردیم!
📚 سیاحت شرق، ص۱۸۸
🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
بسماللهالرحمنالرحیم
🔹️ انشاءالله قصد داریم نکاتی رو از زندگی علمای اخلاق سلسله نجف، که از سید علی شوشتری(ره) شروع میشه طی یکی دو ماه آینده بارگذاری کنیم.
عمده مطالب از کتاب #سیمای_فرزانگان است.
🔹️باشد که مورد رضایت آقا امام زمان علیه السلام قرار بگیرد. برخی از دوستان هم سوالاتی در این زمینه داشتند، تا جایی که ممکن هست اطلاعاتی در این زمینه فراهم شود.
🔰eitaa.com/Alemin