ادامه ....
توحید، مقدمه شناخت رسول خدا صلی الله علیه و آله است
_در اینجا این پرسش مطرح میشود که در عین حال که شناخت پیغمبر اسلام صلیالله علیه و آله به عنوان انسان کامل زمینهای برای خدای متعال است، از سوی دیگر توحید و خداشناسی مقدمه نبوت و شناخت انبیای الهی علیهم السلام است. چگونه این رابطه دو سویه ممکن میشود و یکی به دیگری به منتج خواهد شد؟
حضرت ایت الله ممدوحی :
درست است. اگر بخواهیم بدون شناخت پیامبر خدا، به خداشناسی و توحید برسیم موفق نخواهیم بود.
در عین حال اگر خدای متعال را نشناسیم، مسلماً رسول و پیامبر او را نخواهیم شناخت.
این نکته، موضوعی است که گروههای تکفیری به نام داعش دچار آن شده و یا گروههایی به انحراف رفتهاند، در اثر همین اشتباه است که بدون شناخت نبی خدا، قصد خداشناسی دارند.
حتی اگر فرض کنیم که این گروهها مسلمان باشند، شناخت آنها از پیغمبر خدا صلیالله علیه و آله، شناختی غیرتوحیدی است. به عنوان مثال نبی مکرم اسلام با سحر و ساحری مبارزه میکردند اما آیا این نوع مبارزه با مبارزه ساحران هماهنگ است؟
در حالی داعشیها امروزه به عنوان حربه خود در جهت اسلامهراسی و اسلامستیزی استفاده میکنند و عملی غیرتوحیدی دارند. زیرا رسول خدا صلیالله علیه و آله حتی در مقاتله و جنگ با کافران، هرگز از خشونت لذتبخش نفسی استفاده نکردند.
دلیل اشک ریختن نبی مکرم اسلام در جنگها
_این نکته که در برخی روایات نقل شده که پیغمبر خدا صلیالله علیه و آله در هنگام شمشیر زدن در وسط میدان مبارزه با کافران اشک میریختند، بر اساس پرهیز ایشان از خشونت لذتبخش بوده است؟
بله. ایشان ناراحت بودند که چرا این انسانها هدایت نشده و در برابر حقیقت دست به شمشیر برده و با مسلمانان میجنگند.
ناراحت بودند از اینکه بخواهند در برابر انسانی که حاضر به پذیرش حق نیست، بایستند. به این ترتیب آن حضرت فقط برای دفاع از خود و آیین حق مقابل دشمنان میایستادند.
به طوری بارها به تصریح تاریخ شناسان، هرگز اتفاق نیفتاد که پیغمبر اسلام صلیالله علیه و آله در برابر دشمنان دست به شمشیر ببرند.
همان طور که خداوند متعال درباره خوی والای ایشان میفرماید: «لَقَدْ جَاءکمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکمْ عَزِیزٌ عَلَیهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیکم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ؛ بهیقین، رسولى از خود شما به سویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است و اصرار بر هدایت شما دارد و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است.»
آن حضرت در برابر مردم کافر با خوی نرم و خلق نیکو با کمال صبر و بردباری و محبت، برخورد میکردند. از انواع استدلالها و روشها استفاده میکردند تا حقیقت را برایشان مشخص کنند.
درنهایت اگر کافران در برابر آن حضرت صف کشی کرده و دست به شمشیر میبردند، ایشان برای دفاع از حق و دفاع از جان و ناموس مسلمانان مقابل آنها میایستادند.
معجزات نبوی
-آیا پیغمبر خدا صلیالله علیه و آله، در برابر کافران و منکران توحید و نبوت آن حضرت معجزهای هم داشتند؟ و یا قرآن کریم تنها معجزه آن حضرت بود؟
بله. طبق روایتهای مستند پیغمبر خدا صلیالله علیه و آله در برابر کافران و منکران انواعی از معجزات را میآوردند تا حقیقت برای آنها روشن شود. درواقع قرآن کریم هرچند بزرگترین و والاترین معجزه آن حضرت بود، ولی تنها معجزه ایشان نبود. در کتاب شریف بحارالانوار حدود صد نمونه از معجزات آن حضرت عنوان شده است که ایشان قصد تبیین حق و توحید را داشتهاند تا مردم بهانهجویی نکنند.
بنابراین پرداختن به شناخت رسول خدا صلیالله علیه و آله بدون شناخت خدای یکتا ممکن نخواهد بود و زمانی میتوانیم به توحید برسیم که از مسیر نبوت عبور کنیم. از سوی دیگر ایمان به نبوت آن حضرت نیاز به توحید و خداشناسی دارد و این رابطه دوسویهای است که ایمان و اسلام حقیقی از طریق آن ممکن خواهد بود.
#لبیک_یا_رسول_الله
#من_محمد_را_دوست_دارم
🔸مراسم مجازی گرامیداشت چهلمین روز درگذشت مرحوم آیت الله حسن ممدوحی (قدّس سرّه)
🔻با حضور #استاد_عابدینی
📌تحت عنوان نشست بررسی بخش توحید از کتاب "عیان و نهان در گستره هستی" (از تألیفات آیت الله ممدوحی)
🔻همراه با برپایی نماکتاب آثار این فیلسوف اسلامی
⭕️ پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹، ساعت ۱۰ صبح، از شبکه استانی زاگرس، و پخش زنده از صفحه اینستاگرام حوزه هنری استان کرمانشاه، و کانال آپارات سیمرغ به نشانی ذیل👇👇👇
🌐 instagram.com/artkermanshah.ir
🌐 aparat.com/cimorghtv
📚 دریافت فایل PDF کتاب👇
🌐 www.artkermanshah.ir
eitaa.com/artkermanshah
🔸
14.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#درس_اخلاق
🔴شیطان قسم خورده است که بندگان صالح خدا را گمراه سازد .....
گمان نکنی شیطان با تو کار ندارد ....
هرچه بیشتر به سمت راه راست بروی بیشتر به اغوا نزدیک تری ...
📼 شرح نهج البلاغه، حکمت ۷۲
✅ آیت الله ممدوحی (ره)
📆 تاریخ: ۹۸/۱۱/۱۶
98.9.6_H-367.MP3
11.9M
🔉 شرح نهج البلاغه، حکمت ۳۶۷
✅ آیت الله ممدوحی (ره)
📌 همراه با ذکر توسل آقای اسکندری
📆 تاریخ: ۹۸/۹/۶
⏰ مدت زمان: ۵۹ دقیقه
📁 حجم: ۱۲ مگابایت
عیان و نهان
🔸مراسم مجازی گرامیداشت چهلمین روز درگذشت مرحوم آیت الله حسن ممدوحی (قدّس سرّه) 🔻با حضور #استاد_عابد
سخنرانی استاد عابدینی در این برنامه لغو شد .
اما بقیه سخنران ها در برنامه حضور دارند
✅ #لوح | آیت الله ممدوحی(ره)
انسـان موفــق آن اسـت کـه مـسیـر
درست را انتخـاب کنـد و سـرش را
پایـیـن بینـدازد کار خـود را بکنـد و
کـاری نـداشتـه باشـد کـه چرا فُـلانـی را
تحــــویل میـــگــیـــرنــد یــا بـــا او
سلام علیک میکنند.
11.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #کلیپ
🔷 #علامه_طباطبایی (ره)
🔶 بمناسبت سی و نهمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی (ره)
🔻من به سرچشمه خورشید نه خود بردم راه
🔻ذرٌه ای بودم و مِهر تو مرا بالا برد
🔻من خَس بی سر و پایم که به سیل افتادم
🔻او که می رفت مرا هم به دل دریا برد
✳ هیچوقت دعای شخصی نکردم!
📌 رسالهای در امامت نوشتم و آن را به حضور شریف استادم #علامه_طباطبایی رضوان الله تعالی علیه ارائه دادم. مدّتی در نزد او بود و لطف فرمودند و یک دورهی تمام، آن را مطالعه فرمودند. در یک جای آن رساله، دربارهی خودم #دعای_شخصی کرده بودم که: بار خدایا مرا به فهم خطاب محمّدی صلی الله علیه و آله اعتلا ده. در هنگام ردّ رساله به اینجانب فرمود: «آقا! تا من خود را شناختم دعای شخصی در حق خودم نکردم بلکه دعایم #عام است.» این تأدیب اخلاقی بسیار در من اثر گذاشت.
👤 #علامه_حسنزاده_آملی
📚 از کتاب #هزارویک_نکته
🗓 ۲۴ آبان؛ روز بزرگداشت علامه طباطبایی
✳ اگر داشتند، میآوردند و میدادند
📌 فرزند #علامه_طباطبایی نقل میکند: «پدرم از درآمد زمین زراعیای که داشت، به روستائیانی که نیازمند بودند وام میداد و رسید میگرفت و چنانچه کسی بعد از دو فصل برداشت محصول قادر به پرداخت بدهی خود نبود، آن را بخشیده و قبض را به خودش پس میداد و از طلب خود صرفنظر میکرد. یک بار چند قبض دست پدرم بود که از این واسطهها طلبکار بود، آن روز من دیدم قبضها را از جیب خود درآورد، مدتی به آنها نگریست و ناگهان همه را پاره کرد و دور ریخت، در حالی که بیش از حد تصور به پول برای گذراندن معاش عادی احتیاج داشت. من با تعجب پرسیدم: پدر چرا اینکار را کردید؟ نگاهی عمیق به من کرد و گفت: «پسرم اگر داشتند، میآوردند و میدادند، خدا را خوش نمیآید که من بدانم آنها دستشان خالی است و آنها را تحت فشار قرار دهم و ابراز طلبکاری کنم!»
🌐 برگرفته از سایت دار القرآن علامه طباطبایی
🗓 ۲۴ آبان؛ روز بزرگداشت علامه طباطبایی