⛔️آیا خدا جسم و مکان دارد؟
📖 «محمد بن عثمان دارمی» از علمای اهل سنت ، در کتاب خودش «الردٌ علی الجهمیه» می گوید :
▪️اِنَّ للّه عرشا معلوما موصوفا فوق السماء السابعه ، تحمله الملائکه. وللّه فوق کما وصف نفسه بائن من خلقه.
👈«خداوند را عرش مشخص و معلومی ، بالای آسمان هفتم می باشد که ملائکه آن را حمل می کنند و خداوند بالای آن قرار دارد ، همانگونه که خودش را وصف کرده جدای از خلقش می باشد.»
و نیز می گوید :
▪️خداوند ملک و قدوس که از خلقش جدا زیست می کند ، چه سبب می شود که جا و مکان گزیند در اماکن کثیف و در شکم انسان ها و مرغان و حیوانات و اینکه در هر گوشه ای جزئی از ذاتش قرار گیرد.
⚠️ایشان بابی به نام «قرار داشتن پروردگار تبارک و تعالی بر فراز عرش و بالا بودن او در آسمان ها و جدا بودنش از خلق» در کتاب خودش آورده است.
📖 «ابن خزیمه» نیز در کتاب خود «التوحید» ، بابی به نام «قرار گرفتن خالق علیّ اعلای ما ، که هر کاری که مشیتش قرار گیرد انجام می دهد ، بر عرش خویش و بودنش بالای عرش و بالای هر چیز در بلندی» دارد.
📖 «محمدبن عثمان دارمی» و «ابن خزیمه» و دیگر دانشمندان اهل سنت درباره مدعای خود در مورد (عرش و کرسی خداوند) به چندین حدیث استدلال کرده اند.
😳 مانند :
رسول خدا با انگشت های خود قبّه ای تشکیل داد. سپس فرمود : عرش در بالای آسمان ها مانند این دست من است و عرش [در اثر سنگینی خدا که بر روی آن قرار دارد] مانند جهاز شتر می مانند که وقتی کسی سوار آن می شود صدای غژ غژ می کند.
👌این روایت ها 🙄🙄 سبب شده که دانشمندان اهل سنت ، «عرش» و «کرسی» را در قرآن بمعنای یک جسم مادی تاویل کنند که خدا بالای آن قرار گرفته است.
✍ برای مطالعه ی بیشتر و مشاهده ی احادیث منابع اهل سنت در این زمینه به کتاب رجوع شود.👇👇
📚نقش ائمه در احیای دین ج ۲ص ۲۷۱
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
⛔️برخورد امام رضا (ع) با روایت ابوهریره
📖 در مكتب اهل سنت ، از «ابوهريره» چنين روايت كرده اند كه رسول خدا (ص) فرمود:
در جزئى از شب ، يا ثلث آخر شب ، خداوند به آسمان دنيا (آسمان اوّل) فرود مى آيد و مى گويد: كيست كه مرا بخواند تا دعاى او را قبول كنم؟ يا از من بخواهد تا آنچه مى خواهد به او عطا كنم؟!
سپس مى گويد: كيست كه بر شخص ثروتمند و مستغنى، كه خود هيچ ظلم هم نمى كند ، قرض بدهد؟»
▪️اما : در مکتب اهل بیت اینگونه بیان شده است :
🔻راوى مى گويد: به حضرت رضا (ع) عرض كردم : درباره حديثى كه مردم از پيامبر روايت مى كنند كه فرمود: «خداوند تبارك و تعالى هر شب به آسمان دنيا (آسمان اوّل) فرود مى آيد» ، شما چه مى فرماييد؟
✅ حضرت فرمود :
«خدا لعنت كند تحريف كنندگان كلام از جاى خود را !! به خدا قسم ، رسول خدا اين چنين نگفته است. آن حضرت فرمود:
خداوند تبارك و تعالى ، ملكى را به آسمان دنيا فرو مى فرستد ، در ثلث آخر هر شب و در اوّل هر شب جمعه و دستور مى دهد به او كه ندا كند : آيا سائلى هست تا به او عطا كنم؟ آيا تائبى هست تا توبه او را قبول كنم؟ آيا آمرزش طلبى هست تا او را بيامرزم؟ اى طالب خير، روى آور [بر كار خود و فراتر آى]. اى پوياى شر ، كوتاه كن [و از بدى دست بدار].
آن ملك همچنان ندا مىكند تا فجر آن شب طلوع كند. و چون فجر طالع شود، به جايگاه خود در ملكوت آسمان بازگردد.
👈اينچنين برايم روايت كرد پدرم ، از جدّم ، از رسول خدا.
📚نقش ائمه در احياي دين ؛ ج۲ ؛ ص۲۸۸
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
«حضور علمای اهل کتاب در متن جریان حدیث سازی»
📖قسمت چهارم (پایانی)
❌ برخورد امیرالمومنین علی(ع) با «کعب الاحبار»
🔻در عصر خلیفه ی دوم (عمر) ، روزی مجلسی در محضر خلیفه تشکیل شده بود که در آن امام امیرالمومنین (ع) نیز حضور داشتند.
«کعب الاحبار» یکی از حاضران آن مجلس بود. خلیفه از او سوال کرد : ای کعب !! آیا تو حافظ همه ی تورات هستی؟ کعب در جواب گفت : نه ، اما بسیاری از آن را حفظ دارم.
مردی به خلیفه گفت : یا امیر..... ! از او سوال کنید ، خدا قبل از اینکه عرش خود را خلق کند ، کجا بوده است؟ و نیز آب را که بعدا عرش خود را بر روی آن نهاد ، از چه چیزی خلق نمود؟ عمر گفت : ای کعب ! آیا از این مطالب خبری داری؟
👈«کعب الاحبار» گفت : بله ، ای امیر.... !! من در اصل حکیم (تورات) یافته ام ، که خداوند قبل از خلقت عرش ، قدیم و ازلی بوده است و بر صخره ی بیت المقدس قرار داشته و این صخره نیز روی هوا بوده است. آنگاه که خداوند اراده ی خلقت عرش را نمود ، آب دهان انداخت و از آن آب دهان ، دریاهای ژرف و امواج خروشان خلق شدند. در این موقع خداوند عرش خویش را از مقداری از صخره ی بیت المقدس که در زیر او بود ، خلق فرمود و بر آن نشست و از باقیمانده ی صخره نیز معبد بیت المقدس را خلق کرد.... .🤨🤨
🔻امام امیرالمومنین (ع) در حالی که لباس خویش را تکان می داد و کلماتی که دلالت بر بزرگی حق متعال می کرد ، چون ؛ «جلّ الخالق» یا «جلّ اللّه» یا «اللّه اکبر» بر زبان می گفت ، از جای برخاست که به عنوان اعتراض از مجلس خارج شود.(این یک رسم عربی است که هنگامی که بخواهند بیزاری خویش را از چیزی بیان بدارند ، لباس خود را تکان می دهند. گویی می خواهند بگویند به من چیزی از حرف ها نمی چسبد!! )
👈خلیفه (عمر) که این وضع را مشاهده کرد ، امام علی (ع) را قسم داد که به جای خویش بازگردد و در مسأله مورد بحث غور کند.
🔻امام علی(ع) بجای خود بازگشت و روی به «کعب» کرد و فرمود : «اصحاب تو به غلط رفتند و کتاب های خدا را تحریف کردند و به خداوند دروغ بستند. ای «کعب» !! وای بر تو ، اگر بنا باشد که صخره و هوا با خداوند باشند ، آنها هم چون حق متعال قدیم و ازلی می شوند. پس سه موجود قدیم خواهیم داشت. گذشته از این ، خداوند متعال برتر از این است که مکانی داشته باشد که بتوان به آن اشاره کرد و آن کس که به قول تو از آب دهانش این دریاهای عظیم به وجود میآید ، بزرگتر از آن است که بر صخره ی بیت المقدس جای بگیرد و... .»
✍حدیث مفصل است و همین مقدار از حدیث نشان می دهد که امام در برابر این جریانات انحرافی و تحریفات و بدعت ها مقابله می کردند. اما اینکه شنیده اید که امام علی (ع) نخل کاری می کرده ، در واقع برای این بوده است که اگر در جامعه می ماند و حضور او در میان مسلمانان دیده می شد ، جانش در خطر قرار می گرفت و بدون این که نفعی به حال اسلام داشته باشد ، ممکن بود کشته شود.
#حدیث_سازی
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۵۰۲
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
💢 روشنگری اوصیای پیامبر
📖 در مکتب اهل سنت آمده است :
🔻«دارمی» در باب احتجاج ، چند روایت از پیامبر نقل می کند :
▪️«جابر انصاری» از پیامبر روایت کرده است :
«ما کلّم الله احدا قطّ الا من وراء حجاب»
👈هرگز خداوند با کسی مکالمه نفرموده ، مگر از پس پرده ی حجاب.
▪️از «زرارة بن اوفی» روایت کرده است :
👈«پیامبر از جبرئیل پرسید : آیا پروردگار خود را دیده ای؟ جبرئیل گفت : ای محمد !! بین من و او هفتاد حجاب از نور هست که اگر به اولین حجاب او نزدیک شوم ، خواهم سوخت».
⚠️سپس «دارمی» می گوید :
روایت خبر جبرئیل دلالت دارد بر اینکه خداوند در پس پرده ی حجاب قرار داشته و از مخلوقاتش جدا می باشد و چنانچه خداوند با مردم در همه جا بود ، در پس پرده ی حجاب بودن وی معنی نداشت.☹️
⚠️و از «مقاتل» نقل می کند :
«کلا انهمم عن ربهم یومئذ لمحجوبون» (مطففین/۱۵)
👈معنی آیه چنین است : بعد از محشر و حساب ، کفار خدا را نمی بینند و مومنان پروردگار را می بینند.
📖 اما ؛ در مکتب اهل بیت (ع) چنین آمده است :
🔻امير المؤمنين (ع) به بازار كوفه وارد شد و از مردى كه پشتش به جانب آن حضرت بود ، شنيد كه مى گفت: نه ، قسم به آن خدايى كه در پس هفت آسمان حجاب گزيده است ...
آن حضرت به پشت آن مرد زد و فرمود: كيست آنكه در پس هفت آسمان در حجاب است؟
مرد در جواب گفت: خداوند است ، اى امير المؤمنين!!
حضرت فرمودند: مادرت به عزايت بنشيند ؛ به خطا رفته اى. بين خداوند عزّ و جلّ و مخلوقاتش حجاب نيست. او با آنهاست در هركجا كه باشند. مرد گفت: كفّاره گفتارم چيست؟ امير المؤمنين (ع) فرمود: كفّاره اش آن است كه بدانى خدا با توست ، هر جا كه باشى. مرد گفت: اطعام مساكين كنم؟
آن حضرت فرمود: نه ، جز اين نيست كه قسم به غير پروردگارت خوردى.
📚نقش ائمه در احياي دين ؛ ج۲ ؛ ص۳۰۲
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#گزیده_کتاب
#معلم_درس_محبت
✍🏻 #امام_حسن علیهالسلام به صلح با #معاویه تن در داد، تا بنیهاشم و شیعیان را از یک قتلعام حتمی نجات دهد. #ابن_عساکر نقل میکند: #مالک_بن_ضمره به نزد آن حضرت آمده و عرضه داشت: سلام بر تو باد ای کسی که روی مؤمنین را سیاه کردهای! امام فرمود: مالک اینچنین سخن مگو! آن هنگام که من مشاهده میکردم که مردم -همه- این جبهه را رها کرده و جز اندک کسانی از اهل این راه، باقی نمانده است، ترسیدم که جمع شما را از زمین ریشهکن کنند. میخواستم با ماندن شما برای دین (که بهدست بنیامیّه نابود میشود) سوگواریکنندهای بماند. و در نقلی که موّرخ شیعی #ابن_شهر_آشوب میآورد، امام فرمود: من تنها برای حفظ خون مردم (که در اثر جنگ بر زمین ریخته میشود) و به خاطر ترس از جان دوستان مخلص و اهلبیت و خاندانم صلح کردهام.
📦 سفارش این کتاب👇👇 @aghayabnalhasan
⚫️ رحلت رسول اکرم صلوات الله علیه و آله و امام مجتبی علیه السلام تسلیت باد
☑️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
📖 كَلَّا إِنَّهُمْ عَنْ رَبِّهِمْ يَوْمَئِذٍ لَمَحْجُوبُونَ.
راوى مى گويد : از #امام_رضا (ع) سؤال كردم از معناى قول خداوند : «كَلَّا إِنَّهُمْ عَنْ رَبِّهِمْ يَوْمَئِذٍ لَمَحْجُوبُونَ»
حضرت در جواب فرمود :
خداوند تبارك و تعالى توصيف نمى شود به داشتن مكانى كه در آن جا گرفته باشد و به اين خاطر از بندگانش در پس حجاب باشد. بلكه معنى آيه آن است كه : آنها از ثواب پروردگار، محجوب هستند [و به آن دسترسى ندارند].
📚نقش ائمه در احياي دين ؛ ج۲ ؛ ص۳۰۳
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#بیانات
🔶امامان اهل البيت (ع) در بيان احكام به رأى و نظر شخصى اعتماد نمى كردند
💢اكنون با مراجعه به مصادر مكتب اهل البيت در می يابيم كه امامان اهل البيت (ع) در بيان احكام اسلامى به رأى و نظر شخصى، كه در عرف مكتب خلفا اجتهادش ناميده اند، اعتماد نمی كردند و تنها بدانچه كه از رسول خدا (ص) به ارث برده بودند استناد می كردند، يعنى به احاديثى كه در كتابهاى خاصّ خود داشتند، و اين معنى در مباحث آينده روشن مى گردد:
در كافى آمده است: «مردى از امام صادق (ع) مسألهاى پرسيد و امام پاسخش فرمود. آن مرد گفت: «بگو بدانم اگر چنين و چنان باشد چه نظرى خواهى داشت؟» امام فرمود: «خاموش باش! آنچه در پاسخت گفتم از رسول خدا (ص) بود ما در بيان احكام از خود رأيى نداريم.
علّامه مجلسى در شرح اين حديث گويد: «چون مراد سئوال كننده آن بود كه مرا از رأى و نظر خودت كه با ظنّ و اجتهاد اختيار می كنى آگاه ساز، امام (ع) او را از اين پندار نهى فرمود و براى او روشن ساخت كه آنها چيزى نگويند مگر با جزم و يقين و از منابع پيوسته به سيّد المرسلين (ص).
📝 و از این موارد در تاریخ اسلام کم نداریم که خون ها به نا حق ریختند و و تعرض ها کردند و گفتند اجتهاد خلیفه بوده و اجتهادش به خطا رفته !!!
☑️مطالب درباره علامه عسکری
🆔 https://eitaa.com/Allameaskari
#سوال_تاریخی
📗برگرفته از کتاب رهنمای طریق اثر آیت الله جاودان حفظه الله
💢ابولؤلؤ که خلیفه دوم را به قتل رسانید کیست؟ آیا مسلمان بود؟!
✅جواب: فیروز ایرانی که نزد ما به ابولؤلؤ مشهور است طبق نظر مورخان مشهور، مسیحی یا یهودی یا مجوسی بوده است وظاهرا به خاطر غضب شکست و اسارت ایرانیان خلیفه دوم را به قتل رساند و بعدا با همان خنجر که عمر را مضروب ساخته بود خودکشی کرد بنابراین قبر منسوب به او در کاشان مشکوک است.از طرفی روز نهم ربیع نیز روز قتل عمر بن سعد (از قاتلان اهل بیت در کربلا) است و عمر بن خطاب در بیست و ششم ماه ذی الحجة مضروب شده و در بیست هشتم همان ماه از دنیا رفته است.
📦 جهت سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
✅مطالب درباره علامه عسکری🔰
#صلوات
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
⚠️سگ اصحاب کهف چه رنگی است‼️
«مقاتل بن سلیمان بلخی» از پيشگامان مكتب اهل سنت (خلفا) در تأليف - به خصوص در علم قرآن- مى باشد.
👈از جمله تأليفات او كتب زير را نام برده اند: تفسير كبير- نوادر التفسير- الآيات المتشابهات - الناسخ و المنسوخ- القراءات - الأشباه و النظائر فى القرآن الكريم - الجوابات فى القرآن.
📖ابن خلّكان در شرح حال (مقاتل بن سلیمان) ، از «ابن حبّان» نقل مى كند كه گفت:
«وى علم قرآن را از يهود و نصارى مى گرفت و آنها قرآن را موافق با آنچه در كتابهايشان بود ، براى او تفسير مى كردند!»
📖و نيز گفته است:
«مقاتل از مشبّهه بود و پروردگار را به مخلوقين تشبيه مى كرد. علاوه بر اين، در روايت حديث دروغ مى گفت.»
▪️مقاتل مى گفت : خداوند جسمى محسوس در چهره انسان، و داراى موى سر و گوشت و خون و مو و استخوان و دست و پا و سر و دو چشم مى باشد.☹️
▪️خطيب بغدادى در تاريخ بغداد نقل مى كند:
روزى «محمّد بن سائب كلبى» بر «مقاتل» مى گذشت. شنيد كه مقاتل حديثى از او روايت مى كند. به مقاتل گفت: من محمّد بن سائب كلبى هستم. اين حديث را كه از من روايت كردى، هيچگاه روايت نكرده ام! مقاتل گفت: ساكت باش! زينتبخش حديث ما، نام راويان حديث است!
✍معنى سخن مقاتل اين است كه: ما سخنان خودمان را با نام راويان حديث زينت مى دهيم.
▪️ خطيب بغدادى روايت مى كند:
كسى به «مقاتل» گفت: از من سؤال كردند پوست سگ اصحاب كهف چه رنگى بوده است ؛ ندانستم چه بگويم؟!!
مقاتل به او گفت: بگو «ابقع» (یعنی سگ سیاه و سفید )بوده است. اگر چنين بگويى، كسى تو را رد نمى كند!😳
✍با وجود همه آنچه نقل كرديم ، ميزان پذيرش تفسير او در مكتب اهل سنت ، به قدرى است كه در شرح حال او نقل كرده و گفته اند:
«النّاس كلّهم عيال على ثلاثه: على مقاتل بن سليمان فى التفسير و ....»
👈مردم همه در تفسير قرآن كريم، جيره خوار نعمت مقاتل مى باشند.
📚نقش ائمه در احیای دین ، ج۲ ،ص۲۲۰
⚫️ مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#خاطرات
💠 دیدار دو علامه
✅ استاد بزرگوار آیت الله جاودان می فرمودند تابستان ها به مشهد مقدس مشرف می شدیم در ایام تابستان مرحوم علامه طباطبایی رحمت الله علیه هم مشرف می شدند در یکی از این تابستان ها علامه عسکری رحمت الله علیه هم مشرف بودند شبها حضرت آیت الله حاج سید هادی میلانی رحمت الله علیه برای اقامه نماز مغرب وعشا به صحن آزادی تشریف می آوردند.
آیت الله میلانی و مرحوم علامه طباطبایی بعد نماز حدودا سه ربع آنجا می نشستند تا بار جمعیت حرم سبک شود و بعد به زیارت مشرف می شدند زیارت ایشان مختصر بود وحدودا یک ربع بیشتر طول نمی کشید درآن سالی که علامه عسکری هم مشرف بودند بعد نماز سه نفر جلسه ای داشتند مرحوم علامه عسکری به علامه طباطبایی فرمودند: کتاب های شما نیاز به شرح دارد علامه طباطبایی هم فرمودند کتاب های شما هم نیاز به شرح دارد!
✍🏻نقل خاطره از استاد ادیبی
✅مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#بیانات
💢فرمایشات علامه عسکری به مناسبت هفته وحدت در دهه 70 در ساوه
🔶ائمه به ما مسلمان ها دستور داده اند متحد باشیم ولی وحدت در کجا؟! دولت های ما باید اتحاد سیاسی، اتحاد اقتصادی با هم داشته باشند. یک ملیارد مسلمان اگر اتحاد کردند #فلسطین را از ما نمی گیرند. پس ما اتحاد نداریم. عراق را علیه ما گرفتند.
📚کانال علامه عسکری 🔰
#هفته_وحدت
📗 @Allameaskari