#خاطرات
⭕ علامه عسکری و خرافه پرستی در ایران
جریان خرافه پرستی در ایران سابقه ای طولانی دارد و مختص کشور ایران هم نیست هرچه به سمت شرق برویم این جریان بیشتر می شود نمونه بارز آن درکشورهای هند و پاکستان است.
هم چنین در این زمینه کتابی از مرحوم آقا جمال خوانساری (فرزند مرحوم حاج اقا حسین خوانساری که هردو بزرگوار کتاب هایی در زمینه علم فقه و...دارند) به نام کلثوم ننه یا عقاید النساء نوشته شده است.
علامه عسکری روزی با چند نفرازدوستان به سمت یکی از امامزاده های واقع در اطراف شهر تهران می روند.
در طول مسیر علامه درباره خرافه پرستی در ایران صحبت هایی میکنند،آنها ابتدا منکر جریان خرافه پرستی در ایران می شوند.
علامه می گوید من به شمااثبات می کنم در ایران خرافه پرستی هست!
در همان مسیر امامزاده درختچه کوچکی بود علامه پارچه سبز رنگی به آن می بندند و به همراهانشان می گویند برویم.
بعداز چند روز که برمی گردند می بینند این درخچه پر شده از پارچه های سبزی که مردم برای دخیل بسته بودند!
علامه فرمود:دیدید حق با من بود!
بعد فرمود این درختچه را از ریشه بکنید ودور بیندازید!
✅برگرفته از بیانات استاد ادیبی از شاگردان علامه عسکری
#صلوات
☑️ @Allameaskari
کلثوم_ننه #معرفی_کتاب
🔴رهبر انقلاب مقام معظم رهبری:
مسئله ديگر،مبارزه با خرافات است.
در کنار ترويج و تبليغ معارف اصيل دينى و اسلام ناب، بايد با خرافات مبارزه کرد.
🔶️ مبارزه با خرافات را بايد جدى بگيريد.
🔺️اين روش علماى ما بوده. مرحوم آقا جمال خوانسارى، عالم معروف، مُحشىّ شرح لمعه ،
پسر مرحوم آقا حسين خوانسارى - ۳۰۰ سال پيش براى اينکه خرافات را برملا کند، کتابى به نام «کلثوم ننه» را نوشته است.
🔷️ايشان با زبان طنز، معروفترين خرافات زمان خودش را به زبان فتواى فقهاى زنان درآورده و مىگويد:
زنان پنج فقيه بزرگ دارند! يکىاش، کلثوم ننه است! يکى، دده بزمآراست! يکى، بىبىشاه زينب است! يکى، فلان است.
آن وقت از قول اينها مثلا در باب محرم و نامحرم، در باب طهارت و نجاست و در باب انواع و اقسام چيزها، مطالبى را نقل مىکند.
❌يعنى عالم دينى به اين چيزها مىپردازد. ما خيال مىکنيم اگر با يک مطلبى که مورد عقيده مردم است و خرافى و خلاف واقع است، مقاومت کرديم، بر خلاف شئون #روحانى عمل کردهايم؛ نه، شأن #روحانى اين است.
☑️ @Allameaskari
#شبهه
💢آیا پیامبر اکرم #صلوات الله علیه و آله ،حضرت امیر #صلوات الله علیه را فقط در غدیر برای امر وصایت به مردم معرفی کردند؟!❗️
✅ پاسخ از علامه عسکری: آنچه که در تاریخ آمده درست نقطه مقابل این حرف هست.پیامبر بشریت نه تنها فقط در روز غدیر حضرت امیر را به مردم معرفی نمودند بلکه از ابتدای امر رسالت شروع به معرفی ایشان کردند تا پایان عمر شریفشان و جریان غدیر بزرگترین اطلاع رسانی در باب معرفی ایشان به مردم بود.
🔺یک نمونه: در سال سوم از بعثت پیامبر ازجانب خدا مامور به دعوت به اسلام شد. و انذر عشیرتک الاقربین (شعراء/۲۱۴) یعنی خویشان و نزدیکان خودت را دعوت کن و از خدا بترسان.
🔺پیامبر دستور داد علی بن ابی طالب طعامی آماده کرد و بنی عبدالمطلب را دعوت کرد، پس از صرف طعام عمویش ابولهب پیش دستی کرد و نگذاشت پیامبر سخنی بگوید و مجلس بهم خورد.
🔺پیامبر اکرم دعوت را دوباره تکرار کرد و پس از صرف طعام ایشان را به اسلام دعوت کرد و از ایشان کمک در تبلیغ رسالت خواست و فرمود: کدام یک از شما مرا در این امر یاری می کند تا برادر من و وصی من و خلیفه من در میان شما باشد؟!
🔶همه از آن پیشنهاد سرباز زدند و روگردانیدند آنگاه علی بن ابی طالب که از همه آنها خردسال تر بود در جواب پیامبر گفت من یا رسول الله وزیر شما و یار و کمک شما در این امر خواهم بود.
🔹آنگاه پیامبر دست برد و گردن علی را گرفت و فرمود این برادر من و وصی من و جانشین من در میان شماست فرمانش را بشنوید و از او اطاعت کنید.
▪️ایشان از جا برخواستند و خنده کنان به ابوطالب که شیخ و بزرگ ایشان بود گفتند:پسر برادرت دستورت داد گوش به فرمان پسرت و فرمان بردارش باشی!
📝برگرفته از بیانات علامه عسکری
#صلوات
☑️مطالب درباره علامه عسکری
@Allameaskari
✅ #هرجمعه_حکایتی_ازبزرگان
🔴توبه_و_استغفار
از دیدگاه آیتالله_بهجت قدسسره
🔴توبه و فرج امام عصر سلاماللهعلیه
🔶️درباره آمادگی برای ظهور آن حضرت توبه از گناهان امری ضروری است.
🔷️حضرت آیتالله بهجت قدسسره بر این نکته تأکید داشت که
«اگر ظهور حضرت حجت عج نزدیک باشد،
باید هرکس خود را برای آن روز مهیا سازد؛❌
از جمله اینکه از گناهان توبه کند».❌
#صلوات
sapp.ir/taghriraterozaneh
@Allameaskari
🌺میلاد با سعادت حضرت زینب کبری علیهاالسلام، تبریک باد!
◻️ #حضرت_زینب #صلوات الله علیها
@Allameaskari
#شبهه
📛 آیا گریه بر میت شرک است و اشکالی دارد ؟! ⛔️خط بطلانی بر تفکر وهابیت و سلفی ها در آثار علامه عسکری
💢سیره پیامبر در گریه بر میت چگونه بود؟
🔶اختلاف در «گريه بر ميّت» و منشأ آن
گريه بر ميّت، به ويژه شهيد، بخشى از سنت رسول خدا (ص) است. بخارى در صحيح خود روايت كند كه: «پيامبر (ص) خبر شهادت «زيد و جعفر و ابن رواحه» را، پيش از رسيدن خبر آنان، براى مردم بدين گونه توصيف كرد كه: «زيد پرچم را گرفت و شهيد شد. سپس جعفر آن را گرفت و شهيد شد.- و در همان حال دو چشمش اشكبار بود- ...»
و در استيعاب و اسدالغابه و اصابه، در شرح حال «جعفر» و نيز، در تاريخ طبرى و غير آن در شرح «غزوه موته» روايتى است كه فشرده آن چنين است:
«هنگامى كه جعفر و يارانش شهيد شدند، رسول خدا (ص) وارد خانه او شد و فرزندانش را فراخواند و آنها را (در آغوش كشيد و) بوئيد و گريست. اسماء زوجه جعفر گفت: «پدر و مادرم فداى شما باد، چرا می گرييد؟ آيا از جعفر و يارانش خبرى به شما رسيده؟» فرمود: «آرى، امروز شهيد شدند.» اسماء گويد: «من برخاستم و در حالى كه صيحه می زدم و زنان را گرد می آوردم، نزد فاطمه رفتم و ديدم او نيز می گريد و می گويد: «واى عمويم!» و رسول خدا (ص) كه چنين ديد فرمود: «همانا گريه كنندگان بايد كه بر مثل «جعفر» بگريند.».
🔸گريه پيامبر (ص) بر پسرش ابراهيم
در صحيح بخارى و ديگر كتب از «أنس» گويد: «با رسول خدا (ص) وارد شديم ... و ديديم ابراهيم در حال جان دادن است. چشمان پيامبر اشك ريزان شد و عبدالرحمن بن عوف گفت: «يا رسول اللّه! شما هم؟» فرمود: «پسر عوف! اين رحمت است.» سپس بر آن افزود و فرمود: «آرى، ديده ما گريان و جانمان اندوهبار است، ولى هرگز سخنى جز آنچه كه پروردگارمان را خشنود كند، بر زبان نياوريم. اى ابراهيم! ما در فراق تو اندوهگينيم.» و در سنن ابن ماجه گويد: «در كنار او قرار گرفت و گريست.»
🔸پيامبر (ص) بر مزار مادر می گريد و می گرياند
در صحيح مسلم و مسند احمد و ديگر كتب روايت كنند كه: «رسول خدا (ص) قبر مادرش را زيارت نمود و گريست و همراهان خود را نيز به گريه انداخت.».
📚برگرفته از کتاب توسل و تبرک علامه عسکری
#صلوات
✅ کانال اعتقادی تاریخی علامه عسکری
🆔 @Allameaskari
هدایت شده از علامه عسکری
📦 برای سفارش کتب علامه عسکری و استاد جاودان حفظه الله به کانال زیر مراجعه نمایید.
🏮 @Allamehaskari
📸 کانال عکس کتب علامه عسکری در سروش به آدرس زیر
🏮 https://sapp.ir/allameaskaripic
هدایت شده از علامه عسکری
جستاری_درباره_زیارت_عاشورا_و_حدیث.pdf
584.7K
مقاله ای از کانال علامه عسکری در پاسخ به شبهاتی در مورد شخصیت ایشان کاملا فنی وعلمی
حتما بخوانید.
جستاری درباره زیارت عاشورا وحدیث کساء
#بیانات
✅نگاه عزت بخش دین اسلام به حقوق زن/ زنان کانون و محور خانواده و مایه تربیت جوامع بشری اند
🚫مقام زن در عرب جاهلیت و مقام زن در جاهلیت مدرن/ نگاهی به موقعیت زن در نزد مردمان زمانه آن روز و زمانه امروز
⛔️تکرار تاریخ با رنگ و لعابی امروزی و مدرن در مورد نگاه به شخصیت زن
❌مبارزه اقتصادى قريش با رسول خدا (ص)❌
🔸در آن روزگار كه تازه رسول خدا به پيامبرى مبعوث گرديده بود، قريش براى جلوگيرى از نشر و اشاعه اين آئين جديد بچاره برخواست و براى بزانو در آوردن پيغمبر خدا (ص) با توجه به مقتضيات روز دست بكار تدبير شد. به دامادهاى آن حضرت پيشنهاد كردند تا براى انصراف آن حضرت از امور معنوى و نبوت به امور مادى و تأمين معيشت زندگى عائله خود، دختران آن حضرت را طلاق دهند و بخانه پدر باز گردانند❗️
❌اين داستان در سيره ابن هشام چنين آمده است: قريش به يكديگر گفتند، شما محمد (ص) را از اندوه مخارج خانواده آسوده خاطر كرده ايد! دخترانش را به او بازگزدانيد تا به تأمين زندگى آنها سرگرم شود پس در اجراى اين نقشه به دامادهاى رسول خدا (ص) ابوالعاص خواهرزاده خديجه و عتبه فرزند ابولهب عموزاده آن حضرت مراجعه كردند و به آن دو پيشنهاد كردند كه در ازاء طلاق دختر محمد (ص) هر يك از دختران قريش- اشراف مكه- را كه مايل باشند به همسرى آنها خواهند داد! ابوالعاص از اين روى كه به همسر خود دختر رسول خدا (ص) علاقه اى وافر داشت پيشنهاد قريش را نپذيرفت، ولى عتبه جواب داد چنانچه دختر سعيد بن العاص يا نواده او، دختر ابان بن سعيد بن العاص را برايم تزويج كنيد درخواست شما را اجابت خواهم كرد.قريش به تقاضاى عتبه ترتيب اثر داد و دختر سعيد بن العاص را به عقد او درآورد و او نيز رقيه دختر رسول خدا را طلاق داد❗️
👈🏻با توجه به اين واقعه تاريخى به سادگى می توان فهميد كه زن در محيط زندگى آن روز تا چه اندازه بار گرانى بر دوش مرد خانواده بوده كه قريش آن را قاطع ترين راه براى مبارزه با رسول خدا انتخاب كرده است.
📌 پ ن :اگر انصاف داشته باشيم در اين عصر، عصر تسخير فضا موقعيت فعلى زن دست كمى از موقعيت او در دوران جاهليت ندارد. منتهى در اين عصر، بهره كشى از زن زير پوشش ظاهر فريب (آزادى و تساوى حقوق زن) به عمل مياید و ناجوانمردانه شخصيت و اعتبار حقيقى زن اين فرشته آرامش بخش زندگى را با احترامى كه بصورت ظاهر به او می گذارند لكه دار می نمايند. بازار فيلم هاى مستهجن، نحوه تبليغات و بازاريابى های امروزی مانند موردهای امروزی که برای رونمایی و معرفی ماشین های لوکس از زنان استفاده می شود و... نمونه هایی ازین قبیل نگاه مدرن جاهلی به زن است. علت بالا رفتن آمار طلاق، جنايتها، و خيانتها و از هم گسيختگي هاى خانواده ها را می توان در همین امر و آن عدم شناخت هویت زن و تکریم حقوقش دانست.
📗نقش عایشه در تاریخ و احادیث اسلام ج 1 ص 53
🔴کتاب ارزشمند نقش عایشه درتاریخ اسلام رو به اتمام است جهت سفارش پیام دهید🔻
@Aghayabnalhasan
🆔 @Allameaskari
#شبهه
⛔️عده ای متاسفانه از سر نا آگاهی هنگام بحث های اعتقادی مدام می گویند از قرآن بگو!!! من فقط قرآن را قبول دارم! مثلا می گویند کجای قرآن نوشته نماز صبح دو رکعت است؟! اما این سخن چقدر شبیه سخن خلیفه دوم است که می گفت حسبنا کتاب الله یعنی کتاب خدا برای ما کافی است {و از پیامبر و حدیثش سخنی نگویید!}⛔️
🔶و اما علامه عسکری در جواب به شخصی که ازایشان سوالی کرده بود و گفته بود فقط از قرآن جواب مرا بده! چنین می فرمایند👈🏻
🔸در «مسند» احمد بن حنبل از مقدام بن معدى كرب روايت شده است كه:
رسول خدا در جنگ خيبر چيزهايى را حرام كرده سپس فرمود:دور نيست كه بعضى از شما در مقام تكذيب من برآمده در حالى كه راحت بر بالش خود تكيه داده است حديث مرا بر او بخوانند و او بگويد: ميان ما و شما كتاب خدا وجود دارد، آنچه را كه در آن حلال يافتيم روايش خواهيم دانست، و هرچه را كه حرام ديديم حرامش خواهيم شمرد.
👌آگاه باشيد كه آنچه را كه پيامبر خدا (ص) حرام كرده، مثل اين است كه خدا حرام فرموده است!
🔸در مقدمه «سنن» دارمى از حسان بن ثابت انصارى روايت شده است كه گفت:
«كان جِبريلُ يَنزلُ عَلى رَسوُلِ الله بِالسُنَّة، كَما يَنزِلُ عَلَيهِ بِالقُرآن»
همانطور كه جبرئيل قرآن را بر پيامبر خاتم نازل ميكرد، سنت را هم بر آن حضرت فرود ميآورد.
اين مورد نمونه اى از احاديث نبوى است كه مسلمين را امر به تبعيت از رسول خدا و سنّت پاكش نموده و از مخالفت با آن حضرت نهى مينمايد، و كسانى را كه به دليل تمسّك به قرآن، سنّت را زير پا گذاشته و به آن اعتنايى نمي كنند شديداً سرزنش كرده و مورد عتاب خود قرار ميدهد.
🔸گذشته از اينها، اساساً نمي توان #اسلام را تنها از خلال آيات قرآن، و بدون مراجعه به سنّت پيامبر (ص) فرا گرفت. مثالى چند حقيقت موضوع را روشن ميسازد. در قرآن امر و تأكيد شده است كه نماز بخوانيم، امّا اين كه اين نيايش بايد چگونه و تحت چه شرايطى انجام گيرد جز با مراجعه به سنّت پيامبر خاتم معلوم نميشود.ما با مراجعه به احاديث و سيره رسول خدا، تعداد ركعات و سجده ها، و اذكار و قوانين و مبطلات نماز را فرا ميگيريم و كيفيت و چگونگى آن را در مييابيم.
📚برگرفته از کتاب ولایت علی در قرآن و سنت
❇️کانال علامه عسکری🔰
🆔 @Allameaskari