الگوی قرآنی یاوران جوان مهدی عج چه کسانی هستند ؟
👈 جواب در لینک زیر 👇
@Aminsfriend10000
بسم الله الرحمن الرحیم
⬅️ اصحاب کهف، الگوی جوانان مهدوی ⬇️
👈 خداوند در قرآن اصحاب کهف را چنین معرفی می کند :
نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْیَهٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدیً) ( سوره کهف، آیه۱۳ ).
«ما داستان آنان (اصحاب کهف) را به درستی برای تو حکایت می کنیم. آنان جوان مردانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایتشان افزودیم.» ✅
⬅️ نکته ها : ⬇️
👈 ۱. داستان اصحاب کهف، مهم و مفید است. به خبر مهم و قابل توجه، «نبأ»
می گویند.
👈 ۲. «فِتیَه» جمع «فَتی» به معنای جوان مرد است. در اصل به معنی جوان نوخاسته و شاداب است، ولی گاهی به افراد صاحب سن و سالی که روحی جوان و شاداب دارند نیز گفته میشود.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «فتی به انسان باایمان گفته می شود؛ زیرا خداوند اصحاب کهف را با آن که سالمند بودند، به سبب ایمانشان «فتی» معرفی کرده است».(نورالثقلین ج ۳ ص ۲۴۴ )
👈 ۳. در داستان اصحاب کهف، مسائلی چون قدرت و اراده الهی، شجاعت، دل کندن از دنیا، هجرت، تقیّه، امدادهای الهی و تغذیه حلال مطرح است.
👈 ۴. اصحاب کهف، افرادی انقلابی، مهاجر و مؤمن بودند؛ چراکه به خدا اعتقاد داشتند و زیر بار شرک نرفتند و هجرت کردند. آن ها وابسته به هیچ کس نبودند و در بندگی خدا اخلاص داشتند.
👈 ۵. هنر اصحاب کهف این بود که در جامعه فاسد، هضم نشدند و وقتی دیدند که همه مردم شهر منحرف هستند و امکان یا امید اصلاح آن ها وجود ندارد، گفتند: ما از رفاه و لذت جامعه فاسد می گذریم و غارنشینی را ترجیح می دهیم تا دینمان را حفظ کنیم.
👈 ۶. مردم، نسبت به فساد و جامعه فاسد سه دسته اند
الف _ گروهی در فساد جامعه هضم می شوند. این دسته، ایمان کامل ندارند و نمی توانند دین خود را حفظ کنند؛ ولی هجرت هم نمی کنند و زیان حالشان این است: (وکُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِینَ)؛( سوره مدثر آیه ۴۵ ) «با اهل باطل در سخنان باطل فرو می رفتیم»
ب _ گروهی در جامعه فاسد، خود را حفظ می کنند؛ مثل اصحاب کهف: (إِنَّهُمْ فِتْیَهٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ)
ج _ گروهی جامعه فاسد را تغییر می دهند و اصلاح می کنند؛ مثل انبیا و اولیا. وقتی حضرت ابراهیم علیه السلام بت ها را شکست و پرسیدند: چه کسی بت ها را شکسته است؟ پاسخ دادند: (یُقالُ لَهُ إِبْراهیم)؛(سوره انبیاء آیا ۶۰ ) «جوانی است که به او ابراهیم گویند».
👈 ۷. در روایات آمده است که اصحاب کهف، جزو اصحاب و یاران حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهند بود : ارشاد مفید، ص ۳۶۵ ) ... امام صادق، علیه السلام، می فرماید: «یاران صاحب الامر، علیه السلام، برای او محفوظ هستند، حتی اگر تمام مردم از بین بروند، خداوند یاران مهدی را نزد او می آورد.» (بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۷٫)
👈 ۸. حرکت و تلاش انسان، سبب رشد و هدایت اوست. (آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدیً)
👈 ۹. حتی یک گروه کوچک نیز باید مسئول و رهبر داشته باشد. در میان اصحاب کهف، یک نفر بود که امر و نهی می کرد. (قالَ قائِلٌ ... فَابْعَثُوا...)
👈 ۱۰. توجه به طهارت غذا : اصحاب کهف بعد از بیداری از خواب چندصد ساله، به یک دیگر گفتند: یک نفر برود و غذایی که پاکیزه تر است برایمان بیاورد.(( فَابْعَثُواْ أَحَدَکُم بِوَرِقِکُمْ هَاذِهِ إِلیَ الْمَدِینَهِ فَلْیَنظُرْ أَیهَُّا أَزْکیَ طَعَامًا فَلْیَأْتِکُم بِرِزْقٍ مِّنْه )) . سوره کهف، آیه ۱۹ ).
✅ زمینه سازی برای ظهور حضرت را از کودکی به فرزندان بیاموزیم تا در نوجوانی و جوانی توفیق حرکت در مسیر زمینه سازی برای ظهور و ان شاءالله سربازی امام زمان عج نصیبشان شان بشود . ✅
#دوست_امین_نکته_های_قرآنی۱۸
@ Aminsfriend10000
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
⬅️ نذر فرهنگی ⬇️
در روایتی از پیامبر اسلام ص خطاب به امیر المومنین علی ابن ابی طالب ع میخوانیم :
👈 قال رسولُ اللّه ِ ص :
يا عَلِيُّ ، لأََن يَهدِيَ اللّه ُ عَلى يَدَيكَ رَجُلاً خَيرٌ لَكَ مِمّا طَلَعَت عَلَيهِ الشَّمسُ .( المستدرك على الصحيحين ۳/۶۹۱/۶۵۳ ).
پيامبر خدا ص فرمودند :
اى على! اگر خداوند به دستان تو انسانى را هدايت كند ، از آنچه خورشيد بر آن تابيده براى تو بهتر است .✅
👇👇👇👇
از راه های هدايتگری جامعه ، توجه مردم به ترویج فرهنگ کتابخوانی است .✅
همه ما می توانیم با هدیه دادن کتاب به همدیگر ، سهمی کوچک در نشر معارف اهل بیت ع و زمینه رشد فکری جامعه داشته باشیم . ✅
⬅️ غرض کتابی است که انسان ساز باشد ، نه سبب انحراف عقیده ...
کتاب دوستِ امین با پرداختن به چهار موضوع :
دنیا ، توبه ، شفاعت ، محاسبه نفس و در پایان کتاب با طرح نمادین جدول ۴۰ روزه مراقبت نفس و طرح ۳۰ سوال از کل کتاب ، سعی بر ایجاد تلنگری بر نفس افراد دارد ،تا از حقیقت بندگی خدا خارج نشده و بنده شیطان نشویم .✅
نذر کتاب = رشد سواد علمی جامعه
👈 در حمایت از انتشار و پخش کلام اهل بیت علیهم السلام شما هم میتوانید سهیم باشیم .
شما میتوانید جهت مشارکت در این کار خداپسندانه که مصداق باقیات و صالحات می باشد ، به آی دی نویسنده کتاب و ادمین کانال دوستِ امین پیام دهید .
👇👇👇👇👇👇
@Saminmt10000
کانال دوستِ امین
Aminsfriend10000
🌱بسم الله الرحمن الرحیم🌱
📍مناظره امام رضا علیه السلام و زندیق
👈 خدمتگزار امام رضا علیه السلام می گوید : یکی از زنادقه { زنادقه جمع زندیق به معنای بی دین است} خدمت امام رضا علیه السلام رسید، در حالی که جماعتی نزد آن حضرت بودند.
👈 فرازهایی از این مناظره تقدیم نگاهتان 👇
زندیق : منکر معاد ...
✅ امام علیه السلام رو به او نمود و فرمود: اگر فرضاً نظریه شما [در رابطه با مبدأ و معاد،] صحیح باشد، و حال آن که چنین نیست، آیا قبول داری که در نهایت، ما و شما یکسان هستیم و نمازها و روزه ها و زکات های ما و اعتراف ما به مبدأ و معاد، برای ما زیانی ندارد؟
زندیق که پاسخی نداشت، سکوت اختیار کرد.
👌امام علیه السلام ادامه داد و فرمود: اگر نظریه ما [در رابطه با مبدأ و معاد،] صحیح باشد، در حالی که چنین هم هست، آیا قبول داری که شما هلاک شده اید و ما نجات یافته ایم؟
🔺خدا چگونه و کجاست؟!
⁉️زِندیق که باز پاسخی نداشت، سخن را به جای دیگر کشید و گفت: خدا رحمتت کند! به من بگو که او (خدا) چگونه است و کجاست؟
👌امام علیه السلام: وای بر تو! راه را اشتباه رفتی. او «کجا» را به وجود آورد؛ او بود و «مکانی» نبود. نیز او «چگونگی» را ایجاد کرد؛ او بود و «چگونگی» وجود نداشت. خداوند با کیفیت و مکان، شناخته نمی شود و با حواس، قابل درک نیست، و او را با هیچ چیز نمی توان مقایسه نمود.
⁉️زندیق: بنابراین او چیزی نیست؛ چون با هیچ یک از حواس، قابل درک نیست.
👌امام علیه السلام: وای بر تو! چون حواس نمی توانند او را ادراک کند، تو منکر او می شوی؟ ما درست بر عکس، به دلیل این که حواس ما از ادارک او ناتوان اند، یقین می کنیم که او پروردگار ماست و شباهتی با سایر موجودات ندارد!
🔺خدا کی به وجود آمد؟!
⁉️زندیق: پس به من بگو که او کی به وجود آمده است؟
👌امام علیه السلام: تو به من بگو که کی نبوده تا به تو بگویم که کی وجود یافته است؟
🔺دلیل وجود خدا
⁉️زندیق: به چه دلیل می گویی که هست؟
👌امام علیه السلام: به دلیل این که وقتی من به خویش می نگرم، می بینم که نمی توانم در طول و عرض، چیزی به خود اضافه و یا از خود کم نمایم و نمی توانم ناخوشی ها را از خویش دفع، و منفعت را به سوی خود جلب کنم. روی این حساب فهمیدم که بنیاد هستی من، بنایی دارد و لذا به او اعتراف کردم.
علاوه بر این، با رؤیت پدیده ابرها و گردش بادها و جریان خورشید و ماه و ستارگان و غیره- که آیات شگفت انگیز و متقن آفرینش هستند- دانستم که این امور، تدبیر کننده و پدیدآورنده ای دارند.
🔺چرا خدا دیده نمی شود؟
⁉️زندیق: اگر خدا وجود دارد، پس چرا چشمم او را نمی بیند؟
👌امام علیه السلام: تا این که میان او- که پدیده نیست- و آفریده ها تفاوت باشد. او والاتر از آن است که دیده، او را درک کند، یا خیال به او احاطه یابد، یا عقل به کنه او برسد.
⁉️زندیق: پس، حد و مرز او را برای من بیان کن.
👌امام علیه السلام: او بی نهایت است و حد و مرزی ندارد.
🔺چرا خدا بی نهایت است؟!
⁉️زندیق: چرا [خدا بی نهایت است ]؟
👌امام علیه السلام: چون هر چیزی که محدود است، نهایت دارد، و احتمال محدودیت، مساوی است با احتمال زیاده و نقصان پذیری.
بنا بر این، او محدود نیست و زیاده و نقصان نمی پذیرد و قابل تجزیه نیست و به وهم نمی آید.
🔺تبیین صفات خدا
⁉️زندیق: توضیح بدهید این که می گویید: خداوندْ لطیف، شنوا، بینا، دانا و حکیم است، آیا شنیدنْ جز با گوش، دیدنْ جز با چشم، ظریفکاری جز با دست، و حکمت جز با سازندگی، امکان پذیر است؟
👌امام علیه السلام: مقصود از این که می گوییم خداوند، لطیف و ظریفکار است، آن است که او در پدید آوردن مصنوعات، ظرافت و دقت دارد. نمی بینی وقتی یکی در انتخاب چیزی ظرافت و دقت به خرج می دهد، می گویند: «فلانی چه قدر با لطافت کار می کند»؟ بنا بر این چرا این معنا به آفریننده باشُکوه جهان گفته نشود؟
و این که ما می گوییم خداوند شنواست، برای این است که هیچ صدایی از او پنهان نیست و در تشخیص هیچ لغتی اشتباه نمی کند. بنابراین او شنواست؛ ولی نه به وسیله گوش.
و گفتم: او بیناست؛ زیرا او جای پای مورچه ریز سیاه را در شب تاریک بر سنگ سیاه می بیند؛ او حرکت مور را در شب قیر گون مشاهده می نماید. بنا بر این او بیناست؛ ولی نه به وسیله چشم، همانند آفریده خود.
⬇️⬇️⬇️⬇️
این مناظره آن قدر طول کشید تا این که در همان جلسه زندیق، اسلام اختیار کرد.
متن کامل مناظره را در کتاب زیر ببینید👇
📚الاحتجاج، ج ۲، ص ۱۷۱-۱۷۳
@Aminsfriend10000
بسم الله الرحمن الرحیم
الإمامُ عليٌّ عليه السلام:ابنُ آدمَ أشبَهُ شيءٍ بالمِعيارِ : إمّا ناقِصٌ بجَهلٍ ، أو راجِحٌ بعِلمٍ .( تحف العقول ص ۲۱۲)
امام على عليه السلام :آدمى زاده شبيه ترين چيز به ترازوست؛ با نادانى سبك مى شود و با علم و دانش سنگين مى گردد .
@Aminsfriend10000
بسم الله الرحمن الرحیم
👈 آیا تمدن اسلامی عقب مانده است یا هویت پوشالی غرب 👇
در این مجال تنها با بررسی چهار مصداق بارز از تمدن اسلامی در بعد فرهنگی و بهداشتی ، خود خواننده منصف قضاوت خواهد کرد که جامعه غرب چه مقدار از تمدن اسلامی وام گرفته و در حقیقت جامعه غربی نمونه بارز بی هویتی دینی ، اخلاقی و اعتقادی ... است .
👈 ۱. دکتر گوستاو لوبو ، میگوید : در آن عصر و زمانی که کتاب و کتابخانه هیچ ارزش و معنایی نزد مردم اروپا نداشت و در تمام صومعه ها و نزد قسیسین اروپا بش از پانصد کتاب دینی نبود ، دولتهای اسلامی کتاب و کتابخانه ها را به مقدار لازم در اختیار خود داشته اند به طوری که در کتابخانه بیت الحکمه بغداد چهار میلیون جلد کتاب بود، و در کتابخانه طرابلس در شام سه میلیون جلد کتاب وجود داشت و در اسپانیا سالیانه هفتاد تا هشتاد هزار جلد کتاب چاپ می شد . (تاریخ تمدن اسلام و غرب ج ۳ ص۳۲۹) ✅
👈 ۲. بیداری غرب بعد از فرو رفتن دز جهالتشان که بیش از ۱۰ قرن طول کشید به جهت تمدن یونان و رجوع غربیها به آن تمدن نبود، بلکه به جهت ارتباط آنان با مسلمانان و الگوبرداری و بهرهمند شدن از تمدن و فرهنگ اصیل و غنی اسلامی بوده است. پانصد سال دوم قرون وسطی، که تقریبا از قرن دهم تا پانزدهم میلادی را شامل میشود را عصر ایمان مینامند
در هین عصر که دوران شکوفایی دوباره و تدریجی اروپاست، مذهب در بیشتر امور دخالت و حضور داشت. در این مرحله نیز، کلیسا نقش اساسی در پاسداری از علوم و فرهنگ و تمدن اروپا برعهده داشت در این دوره که همزمان با گسترش و توسعه و شکوفایی خارق العاده تمدن اسلامی بود، کلیسا با وجود احساش رقابت و تعصب نسبتا شدیدی که نسبت به اسلام و حوزه های نفوذ مسلمانان داشت، گروههای بسیاری را برای فراگیری و انتقال علوم و معارف، به سراغ دانشمندان مسلمان و کتابخانه های کشورهای اسلامی فرستاد تا آثار علمی و کتابهای مسلمانان را به دست آورند
آنان این آثار را به لاتین و سایر زبانهای رایج اروپا ترجمه کرده و در دانشگاهها و مراکز علمی وایسته به کلیسا تدریس میکردند ... " روژیه باکون که در اروپا به پدر روش آزمایشگاهی شناخته میشود، در حقیقت فصل های کاملی از کتاب علم البصریات ابن هیثم را ترجمه کرده است. او با صدق و امانتداری میگوید: به برکت عرب ما متمکن از علم شدیم و به برکت آنان بود که ما توانستیم آن را فهمیده و منتشر سازیم (روژه گارودی ص ۱۷۲) . ✅
👈 ۳. در همین دوره پانصد سال دوم قرون وسطی، دو نحله یا مکتب فلسفی که در اروپا نفوذ یافت یکی مکتب ابن سینا و دیگری مکتب ابن رشد بود که این دو از فلاسفه مسلمان بوده و یکی ایرانی و دیگری اهل اندلس اسلامی بودهاند. مسیحیان به اندازه ای تحت تاثیر اندیشمندان مسلمان بودند که اساتید آنان در دانشگاههایی همچون آکسفورد و کمبریج هنگام تدریس در چهره و لباس دانشمندان و اساتید اسلامی ظاهر میشدند و به سبک علمای مسلمان عمامه بر سر گذاشته و عبا بر تن می کردند . در حالی که لباس عادی آنان شامل عبا و عمامه نبوده و پوشیدن آن لباس امتیازی خاص برای اساتید دانشگاهها بوده است و فقط مجاز بوده اند در هنگام تدریس، آن را بر تن کنند . و... ( گفتاری در مبانی فرهنگ و تمدن غرب - محمد باقر ذوالقدر ). ✅
👈 ۴. اما تمدن اسلامی در بعد سلامت و بهداشت هم سرآمد جوامع غربی است. زیگرید هونکه میگوید: در خلال سیر و سیاحتم به کشورهای اروپایی به اموری برخوردم که مو را بر بدنم راست میکرد. در آن وقتی که هر مسلمانی که بر او غسل واجب شده و شبانه روزی پنج مرتبه وضو میگیرد، ولی شما همانند مردم اروپا کثیفتر مشاهده نکردهاید. آنان خودشان را نظافت نمی کنند و در سال جز یک یا دو بار خود را با آب سرد نظافت نمینمایند و لباس های خود را هرگز نمیشویند و هرگاه که پاره و پوسیده شد آن را به دور میاندازند. (خورشید عرب بر غرب پرتو میافکند ص۵۴) . ✅
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
با دقت نظر در مطالب و مصادیق فوق، خواننده بدون تعصب خود قضاوت خواهد کرد که جامعه عقب مانده و فاقد هویت فرهنگی آیا تمدن غنی و پویای اسلامی است یا طرز تفکر پوشالی، و نوظهور جامعه غرب ... .👌
⬅️ برادر و خواهر مسلمان ، تنها راه مقابله با این خطر سقوط در ورطه خودبیگانگی و تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام، توکل به خدا و اعتقاد، افتخار و باور عمیق قلبی داشتن به داشتههای خود (هویت دینی و شخصیتی) و عزت نفس مسلمان در مقابل تهاجمات فرهنگی بیگانه دشمن میباشد. پس بیاییم همه با هم در مقابل نفوذ عقاید و فرهنگ وارداتی غربی به داخل خانه و جامعه و روحیه فردی خودمان با افتخار، نه بگوییم تا مصداق این روایت نبوی نباشیم که میفرماید: اگر کسی با میل و رغبت، ذلت را بپذیرد از ما نیست (بحار ج ۷۸ص ۱۶۴).✅
👈 الحمد لله الذي أكرمنا بنعمة الإسلام و فضلنا على سائر خلقه 🤲
@Aminsfriend10000
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
👈 حضرت علی ع می فرماید :👇
رَحِمَ اَللَّهُ اِمْرَءً أَعَدَّ لِنَفْسِهِ وَ اسْتَعَدَّ لِرَمْسِهِ و علم مِنْ اَيْنَ و في اَيْنَ وَ اِلي اَيْنَ ⬇️
خداوند رحمت کند آن انسانى را که آن چه لازم است، براى نفس خود تهیه و خویشتن را براى قبر مستعد و آماده سازد. آن انسانى که بداند از کجا آمده و در کدام راه است و به سوى کدام مقصد باز مى گردد .✅
⬅️ ز کجا آمده ام (مِنْ اَیْنَ);
⬅️ آمدنم بهر چه بود؟ (فى اَیْنَ);
⬅️ به کجا مى روم آخر ننمایى وطنم؟ (الى اَیْنَ).
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
❇️ بزرگ ترین سرمایه ما ، عمرمان می باشد که باید قدر آن را بدانیم و حساب شده سپری کنیم . تا در روز قیامت حسرت فرصت های از دست رفته را نخوریم :
✅ أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ وَإِنْ كُنْتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ (۵۶ زمر)
(این دستورها برای آن است که) مبادا کسی روز قیامت بگوید: «افسوس بر من از کوتاهیهایی که در اطاعت فرمان خدا کردم و از مسخرهکنندگان (آیات او) بودم!» .✅
پس قبل از حسرت قیامت ، قدر فرصت هایی که خدا به ما داده را بدانیم .👌
@Aminsfriend10000
دوستِ امین
⁉️آیا میدانید حریص ترین عضو بدن چه عضوی است و نماز چه کسانی به صورت آنها پرت میشود ؟🤔 🔥امام علی علی
بسم الله الرحمن الرحیم
👈 از بزرگی پرسیدند فلسفه حرام بودن نگاه به نامحرم چیست؟⬇️
گفت :
👈 میبینی،میخواهی،
⬅️ به وصالش نمیرسی، دچار افسردگی میشوی!
👈 میبینی،شیفته میشوی،
⬅️ عیب هارا نمیبینی،ازدواج میکنی، طلاق میدهی!
👈 میبینی ،دائم به او فکر میکنی،
⬅️ از یاد خــدا غافل میشوی، از عبادت لذت نمیبری!
👈 میبینی،باهمسرت مقایسه میکنی،
⬅️ناراحت میشوی، بداخلاقی میکنی!
👈 میبینی،لذت میبری،
⬅️ به این لذت عادت میکنی، چشم چران میشوی، درنظر دیگران خوار میگردی!
👈 میبینی،لذت میبری،
⬅️ حب خدا دردلت کم میشود،ایمانت ضعیف میشود!
👈 میبینی،عاشق میشوی،
⬅️ از راه حلال نمیرسی، دچار گناه میشوی!
✅✅✅✅✅✅✅✅✅
@Aminsfriend10000