🌸✨﷽✨🌸
🔹 قال علی بن الحسین علیه السلام :
و امّا حقُّ سائسکَ بالعِِلمِ، التّعظیمُ له و التَّوقیر لمجلسهِ و حسنُ الاستماع الیه و الاقبالُ علیه و انْ لا ترفعَ صوتَک و ان لا یُجیب احداً یسالهُ عن شیءٍ حتّی یکون هو الذی یُجیب و لا تُحدِّثَ فی مجلسهِ احداً و لا تغتابَ عندَهُ احداً و ان ترفَعَ عنه اذا ذُکرَ عندکَ بسوءٍ و ان تستُر عیوبَهُ و تُظهِرَ مناقِبَه و لا تجالِسَ لَهُ عدوّا ًو لا تعادی لَه ولیّاً فاذا فَعلتَ ذلک شَهِدَ لک ملائکه الله بانّکَ قصدتَهُ و تَعلَّمتَ علمَهُ للهِ جلَّ اسمُهُ لا للنّاس
🔸امام سجاد علیه السّلام در این بیان گهربار برخی از حقوق معلم را متذکر میگردند که عبارتند از: بزرگ شمردن او، محترم شمردن مجلس درسش، خوب گوش دادن به درسش و توجه کامل داشتن به او، جواب ندادن به پاسخ سؤال کنندگان تا خود او خود پاسخ بگوید، صحبت نکردن با کسی در مجلس درس استاد، غیبت نکردن در نزد او، و به عبارتی حفظ حریم معنوی استاد تا جائی که نکند شاگرد به طور ناخواسته موجب شود استادش غیبتی را بشنود و درجهای از درجات معنوی او کاسته شود و یا مجبور به تندی با شاگرد در نهی او شود. هرگاه در حضور شاگرد از استاد به بدی یاد شود از او دفاع نماید، پنهان کردن عیوب استاد و آشکار نمودن فضائلش، نشست و برخاست نکردن با دشمنانش و دشمنی نکردن با دوستانش.
📙الخصال ج۲ ص۵۶۴
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
✅ لَيْسَ الغَريبُ غَريبَ الشَّامِ واليَمَنِ
إِنَّ الغَريبَ غَريبُ اللَّحدِ والكَفَنِ
🔹 غريب و بيگانه آن نيست که در شام و يمن است، بلکه غريب واقعي آنست که در لحد و کفن قرار گرفته است .
📗قصیده منسوب به امام سجاد علیهالسلام
_____________
🌹شب جمعه شادی ارواح مومنین خصوصا پدران و مادرانی که رخت از دنيا بربستهاند حمد وصلواتی هدیه بفرمایید
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔹قال: لَمّا کَلَّمَ اللّهُ عز و جل موسی بنَ عِمرانَ علیه السلام... قالَ: إلهی! فَما جَزاءُ مَن صَبَرَ عَلی أذی النّاسِ وشَتْمِهِم فیکَ؟ قالَ: اُعینُهُ عَلی أهوالِ یَومِ القِیامَةِ.
🔹حضرت عبد العظیم علیه السلام: امام هادی علیه السلام فرمود: «هنگامی که خداوند با موسی بن عمران علیه السلام سخن میگفت،... موسی گفت: پروردگارا! پاداش کسی که به خاطر تو بر اذیّت و آزار مردم و دشنام آنها شکیبایی ورزد، چیست؟ فرمود: ای موسی! او را در سختیهای روز قیامت، کمک خواهم کرد».
📗بحار الأنوار ج ۶۶، ص ۳۸۳
____________
🏴 سالروز شهادت حضرت حمزه بن عبدالمطلب عموی بزرگوار رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلم و سالروز وفات سلاله پاک امام حسن مجتبی(علیه السلام)، حضرت عبدالعظیم حسنی(عليه السلام) تسلیت عرض میکنیم
🔰وَ اجْعَلْ مَا خَوَّلْتَنِي مِنْ حُطَامِهَا ، وَ عَجَّلْتَ لِي مِنْ مَتَاعِهَا بُلْغَةً إِلَى جِوَارِكَ وَ وُصْلَةً إِلَى قُرْبِكَ وَ ذَرِيعَةً إِلَى جَنَّتِكَ ، إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ ، وَ أَنْتَ الْجَوَادُ الْکَرِيمُ .
و آنچه از توشۀ ناچیز دنیا به من دادی و از کالای بیارزشش برای من پیش انداختی، وسیلۀ رسیدن به جوارت و پیوستن به مقام قرب حضرتت و سببی به سوی بهشتت، قرار ده؛ همانا تو دارندۀ احسان عظیمی و تو بخشندۀ کریمی
( دعای شماره ۳۰، فراز شماره ۶ )
🔷 نکاتی درباره این فراز نورانی :
👈 امام صلوات الله علیه با تعبیر "حُطَامِهَا " به بی ارزشی دنیا در این فراز اشاره میکنند البته در فراز های دیگر صحیفه سجادیه (دعای ۴۷ فراز ۱۰۹ ) مشابه این تعبیر آمده است
👈 انسان باید دنیا و مافیها را وسیله ای برای رسیدن به قرب الهی قرار دهد نه اینکه انسان رضایت و قرب الهی را برای رسیدن به دنیا نادیده بگیرد که همان خسرالدنیا و الآخره خواهد بود
👈آخرت را باید بر دنیا ترجیح داد
بعبارتی انسان سلیم النفس بین تعارض دنیا وآخرت ، آخرت را انتخاب و آنرا بر دنیا ترجیح میدهد نه بالعکس
مَرَّ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله بمَجْنونٍ ، فقالَ:ما لَهُ ؟ فقيلَ : إنّهُ مَجْنونٌ ، فقالَ : بَلْ هُومُصابٌ ، إنَّما المَجْنونُ مَن آثَرَ الدُّنيا على الآخِرَةِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله بر ديوانه اى گذشت و پرسيد: او را چه شده است؟ گفتند: او ديوانه است. فرمود: نه، او آسيب ديده است. ديوانه واقعى كسى است كه دنيا را بر آخرت ترجيح دهد.
(مشكاة الأنوار ج۱ ص۲۷۰)
👈در تعابیر " جِوَارِكَ و قُرْبِكَ و جَنَّتِكَ " در این فراز نورانی، این مهم قابل استفاده میباشد: همانطور که بهشت دارای درجات متفاوت میباشد ممکن است امام علیه السلام در این سه تعبیر عنایتی دارند و به مراتب قرب و رسیدن به ذات اقدس پروردگار اشاره میکنند که باید بوسیله دنیا به این مقامات نائل شد .
#با_معارف_صحیفه
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🌸✨﷽✨🌸
🔸اَللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ اَلرَّفِيعَةِ، وَ اَلْعَلَوِيَّةِ اَلْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا، فَإِنَّ ذَلِكَ لاَ يَضِيقُ عَلَيْكَ فِي وُجْدِكَ، وَ لاَ يَتَكَأَّدُكَ فِي قُدْرَتِكَ وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
خدايا، من با تمسك به مقام بلند محمد و راه روشن على به تو تقرب مىجويم، و به واسطهى آن دو به تو روى مىآورم، بدان اميد كه مرا از گزند بدىهايى كه خود مىدانى پناه دهى، كه اين كار با وجود توانگرىات تو را به سختى نيندازد، و پيش قدرتت مشكل ننمايد، كه تو بر هر كار توانايى
(دعای ۴۹ فراز ۱۶ )
🔻نکاتی در رابطه با این فراز نورانی در پیام بعدی خواهد آمد ملاحظه بفرمایید👇👇
🔵ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام تنها راه هدایت و نزدیکی به خدای متعال
🔶همان طوری که هدف نزول قرآن کریم هدایت مردم بوده است (هدی للناس) اولیاء الهی از جمله امیرالمومنین(ع) هم تمام سعی و تلاش شان هدایت مردم بود، در این باب دو گونه روایات وجود دارد، اولین این که تنها راه هدایت و مرجع هدایت ذات حضرت امیرالمومنین(ع) می باشد، و دومین این که همه هم و غم حضرتش (ع) هدایت مردم و نشان دادن راه مستقیم بوده است
🔹وَ یَقُولُ الَّذِینَ کَفَرُواْ لَوْ لَا أُنزِلَ عَلَیهِ ءَایةٌ مِن رَبِّهِ إِنَّمَا أنتَ مُنذِرٌ وَ لِکلِّ قَوْمٍ هَادٍ. (سوره رعد، آیه ۷)
روایات متعدّدى از پیامبر(ص) در کتب شیعه و اهل تسنن نقل شده که نشان مى دهد آیه در باره امیر مؤمنان علی (ع) نازل شده است، مانند:
👈 از ابن عبّاس نقل شده که رسول خدا (ص) دست مبارکش را بر روى سینه گذاشت و فرمودند: «أنَا المُنذِر؛ من انذار کننده ام» و آن گاه به شانه على بن ابى طالب(ع) اشاره نمود و فرمودند :
أنتَ الهادى، بِکَ یَهتَدِى المُهتَدونَ.
تو همان هدایت کننده هستى که [پس از من] هدایت یافتگان، به وسیله تو راه درست را مى یابند.(تفسیر الطبری: ج ۱۳ ص۱۴۲، تفسیر الثعلبی: ج۵ ص۲۷۲، تفسیر ابن کثیر: ج۲ ص۵۲۰)
🔻روایاتی از کتب اهل تسنن وارد شده که بیان میکند که امیرالمومنین علی علیه السلام هدایتگر امت است :
👈ابن عساکر نیز به سندش از حذیفه نقل کرده که پیامبر(صلى الله علیه وآله) خطاب به على(علیه السلام) فرمود: «جعلتک عَلَماً فیما بینی وبین أمّتی فمن لم یتّبعک فقد کفر» (من تو را عَلَم هدایت بین خودم و بین امّتم قرار دادم، پس هر کس تو را پیروى نکند به طور حتم کافر است.(ترجمه امام على(علیه السلام) از تاریخ دمشق، ج ۲ ص ۴۸۹)
👈 قندوزى حنفى نقل کرده که پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «إنّ علیاً مدینة هدى فمن دخلها نجى ومن تخلّف عنها هلک» (همانا على(علیه السلام) شهر هدایت است، پس هر کس داخل آن شهر شود هدایت یافته و هر کس از آن تخلف کند، هلاک شده است.
( ینابیع المودة، ج ۱، ص ۲۲۰، ح۳۳.)
#با_معارف_صحیفه
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🌹امام زین العابدین علیه السلام فرمودند:
🍀برای قرشّی و عربی افتخاری نیست مگر به تواضع
و کرامتی نیست مگر به تقوای الهی
و عملی نیست مگر به نیت
و عبادتی نیست مگر به تفقه در دین.
آگاه باش مبغوض ترین مردم نزد خدای عزوجل، کسی است که اقتدا کند به سیره امامی ولی اقتدا به عمل او نکند.
📚منابع:
1️⃣الکافی ج۸ ص۲۳۴/محمد بن یعقوب کلینی/مصحح:علی اکبر غفاری/
2️⃣مرآة العقول فی شرح اخبار آل الرسول علیهم السلام ج۲۶ ص۱۷۸/علامه محمد باقر مجلسی/مصحح:هاشم رسولی/
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8