🔰 در ادامه مطلب گذشته این سوال مطرح میشود که گریه های امام سجاد سلام الله علیه چگونه باعث زنده نگهداشتن حادثه کربلا شده است ❓
👈در اینجا باید اعتراف نمود که همین عزاداریهای امام سجاد(ع) و تلفیق آن با معارف ناب اهل بیت(ع) و تأکید بر بصیرت افزائی در مقولۀ ستیزۀ با استکبار و قیام در برابر حاکمان طاغوت، بنیان و اساس مراسم های امروزی بوده است و درنتیجه آن ما شاهد عزاداریهای هر ساله مسلمانان جهان در ماه محرم الحرام و بیان اهداف و انگیزههای قیام امام حسین(ع) میباشیم.
تکرار این عزاداریها باعث گردیده است که واقعیات این موضوع نسل به نسل در بین مسلمانان انتقال یابد و مسلمانان در هر گوشهای از جهان با تلاشهای این بزرگمرد تاریخ جهت اصلاح جامعه اسلامی آگاهی داشته و هر ساله بیان اهداف این قیام مورد تحلیل و بررسی در محافل و مجالس خرد و کلان قرار گیرد
🔸فراتر از این مهم، تداوم این مسئله در بین مسلمانان باعث گردیده است که با گذشت سالها از این حادثه، غیرمسلمانانی همچون گاندی و دیگران خود را شاگردان مکتب ابا عبدالله الحسین(ع) بخوانند و از این مکتب به عنوان مکتبی جاوید یاد کنند.
✍ مرکز مطالعات شیعه
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔰رمز محبوبیت و موفقیّت شیعه
👈مرحوم آیت الله فلسفی میفرمود:
در قبل از انقلاب در یکی از شهرستانهایی که شیعه و سنّی در کنار یکدیگر زندگی میکردند سخنرانی داشتم. دیدم در آن شهرستان فحشا و منکرات زیاد است و این بر اثر نبودن مجالس موعظه و امر به معروف و نهی از منکر است. یک روز که علمای اهل سنّت به دیدنم آمده بودند، آنان را مورد عتاب قرار دادم که چرا شما علمای عامّه، امر به معروف نمیکنید و مجالس موعظه ندارید؟ پس از پایان سخنانم یکی از علمای سنّی برخاست و اجازه خواست که پاسخ مرا بدهد. به او اجازه دادم.
▫️ آن عالم سنّی گفت: آقای فلسفی خدا سایه امام حسین علیه السلام را
از سر شما علمای شیعه کم نکند، چون ما حسین نداریم و مجلس روضه نداریم. امام حسین یک محبوبیتی به شما علمای شیعه داده است که تا نام او را میبرید و صحبت روضه امام حسین میشود، همه اقشار گرد شما جمع میشوند و شما در زیر سایه خیمه عزای حسینی هم به مردم اخلاق میآموزید، هم معارف را بیان میکنید و هم تبیین احکام میکنید و شیعیان به برکت عزای امام حسین تربیت میشوند و این رمزموفقیّت روحانیت شیعه است.
مرحوم فلسفی میفرمودند: من برخاستم و او را بوسیدم و به او گفتم؛ خوب فهمیدی، رمز محبوبیت و موفقیّت شیعه، امام حسین علیه السلام است
📚۳۵ نکته از سیره علما و بزرگان در توسل به سیدالشهدا علیه السلام
☑️توصیههای بزرگان دین #محرم 2⃣1⃣
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🔰پس از افشاگری امام سجّاد(ع) در کوفه و شام و بازگشت اسرا به مدینه، یکی از کارها و ابعاد مبارزاتی اما
🔰امام سجاد(ع) علاوه بر گریه و نوحهسرایی برای تحقق این هدف یعنی زنده نگهداشتن یاد و خاطره عاشورا و حادثه غم انگیز کربلا ، از روشهای دیگری نیز استفاده میکردند. از جمله:
2⃣.زیارت قبر پدر بزرگوارش در کربلا و توصیه و سفارش به آن؛ ابوحمزه ثمالی در مورد زیارت تربت امام حسین(ع) از امام سجاد(ع) سؤال کرد و حضرت در جوابش فرمود: هر روز او را زیارت کن و اگر نمیخواهی، هر جمعه و اگر نتوانستی هر ماه. چون هرکس قبر امام حسین(ع) را زیارت نکند، حق رسول خدا(ص) را سبک و خوار شمرده است.
3⃣نگهداری تربت ابیعبدالله؛ امام سجاد(ع) دستمالی از دیبای زرد داشت که تربت مطهر امام حسین(ع) در آن بود و بههنگام نماز بر آن سجده میکرد.
4⃣ بر دست داشتن انگشتر امام حسین(ع)؛ آن بزرگوار انگشتر پدر را بر دست داشت و روی انگشتر خود نیز این جمله را حکّ کرده بود: " قاتل حسین بن علی(ع) خوار و بدبخت است " .
✍مهدی جنتی به نقل از کتاب "نقش امام سجاد در رهبری شیعه، ص۱۴۴ "
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔻علاقه امام حسین علیه السلام به این مجلس روضه
👈مرحوم علامه مداح از قول مرحوم ملک آبادی نقل نموده اند: یکی از علمای بزرگ تهران، شبی امام حسین علیه السلام
را خواب دید. از ایشان سؤال نمود که در این تهران به کدام یک از مجالس بیشتر علاقه دارید؟ امام فرمودند: »به همه
آنها علاقه دارم.« آن عالم، حضرتش را به علی اکبر علیه السالم قسم داد که موردی را ذکر نماید. امام علیه السلام
فرمودند: »منزل پیرزنی در فلان مکان، به مجلس ایشان خیلی علاقه دارم.« این مرد بزرگوار خود را به منزل آن پیرزن
میرساند و در مجلس او روضه ای میخواند و در شبی که فردایش روز آخر مجلس توسّل آن پیرزن بود، به او میگوید: من از شما یک خواهش دارم؛ اجازه دهید فردا پول منبریها را من بدهم. یک مرتبه پیرزن شروع میکند به گریه کردن و میگوید؛ یک سال در خانه های مردم رختشویی کرده ام، به امید اینکه سالی، ده روز برای امام حسین علیه السلام روضه بگیرم، شما میخواهی این مجلس را از من بگیری؟ من هرگز چنین اجازه ای به شما نخواهم داد.
📚۳۵ نکته از سیره علما و بزرگان در توسل به سیدالشهدا علیه السلام
☑️توصیههای بزرگان دین #محرم 3⃣1⃣
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔰اَللَّهُمَّ إِنَّكَ أَيَّدْتَ دِينَكَ فِي كُلِّ أَوَانٍ بِإِمَامٍ أَقَمْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِكَ ، وَ مَنَاراً فِي بِلاَدِكَ بَعْدَ أَنْ وَصَلْتَ حَبْلَهُ بِحَبْلِكَ ، وَ جَعَلْتَهُ اَلذَّرِيعَةَ إِلَى رِضْوَانِكَ، وَ اِفْتَرَضْتَ طَاعَتَهُ، وَ حَذَّرْتَ مَعْصِيَتَهُ، وَ أَمَرْتَ بِامْتِثَالِ أَوَامِرِهِ، ...(دعای ۴۷ فراز ۶۰)
🔸امام سجاد علیه السلام در این فراز نورانی به مطلبی بسیارمهم اشاره میفرمایند و آن اطاعت از ائمه علیهمالسلام است که یکی از ویژگیهای امامان علیهم السلام میباشد
👈 براساس آيات قرآن كريم و روايات امامان معصوم (عليهم السلام) اطاعت از اهلبيت (عليهم السلام) بر همه انسانها واجب است چرا که اطاعت از ایشان قرین اطاعت الهی است " فَبِحَقِّ مَنِ ائْتَمَنَكُمْ عَلَى سِرِّهِ وَ اسْتَرْعَاكُمْ أَمْرَ خَلْقِهِ وَ قَرَنَ طَاعَتَكُمْ بِطَاعَتِهِ" (زیارت جامعه کبیره )
👈 همانطور که اشاره شد این نکته مهم برگرفته از آیات الهی است برای نمونه به یک آیه قرآن اشاره میکنیم :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا
ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻭ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺍﻣﺮ ﺧﻮﻳﺶ [ﻛﻪ ﺟﺎﻧﺸﻴﻨﺎﻥ ﻣﻌﺼﻮم ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻧﺪ] ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻯ ﭼﻴﺰﻱ ﻧﺰﺍﻉ ﻛﺮﺩﻳﺪ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ [ﺣﻜﻢ] ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪ، ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﺍﺭﻳﺪ. ﺍﻳﻦ [ﺭﺟﻮﻉ ﺑﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﻭ ﺳﻨّﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﺣﻞّ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ] ﺑﻬﺘﺮ ﻭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﻧﻴﻜﻮﺗﺮ ﺍﺳﺖ. (سوره نساء آیه ۵۹)
🔹در ميان روايات، حديث ثقلين به بهترين وجه، وجوب اطاعت از اهلبيت (عليهم السلام) را بيان مىكند. مطابق اين حديث، رسول خدا (صلواتاللهعلیهوآله) فرمود:
▫️إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ: كِتَابَ اللهِ وَ عِتْرَتِي اهلبيتي مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا وَ مَنْ تَمَسَّكَ بِعِتْرَتِي مِنْ بَعْدِي كَانَ مِنَ الْفَائِزِينَ وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهُمْ كَانَ مِنَ الْهَالِكِينَ.
من دو چيز گرانبها را ميان شما باقى مىگذارم: كتاب خدا و عترت و اهلبيتم؛ مادام كه به آنها تمسك جوييد، هرگز گمراه نمىشويد و هركس بعد از من به عترتم تمسك جويد، از رستگاران خواهد بود و هركس از ايشان تخلف كند، از هلاكشوندگان خواهد بود.(کفاية الأثر في النص على الأئمة الإثنی عشر ج ۱، ص ۱۳۶)
▫️در روایت دیگری امام باقر (ع) فرمود:
ذِرْوَةُ الْأَمْرِ وَ سَنَامُهُ وَ مِفْتَاحُهُ وَ بَابُ الْأَشْيَاءِ وَ رِضَا الرَّحْمَنِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى الطَّاعَةُ لِلْإِمَامِ بَعْدَ مَعْرِفَتِهِ قال: إنّ اللّه - تبارك و تعالى - يقول: مَنْ يُطِعِ اَلرَّسُولَ - إلى قوله-: حَفِيظاً. .
بلندى و شرافت و كليد و درِ همه چيز و خرسندى خداى رحمان تبارك و تعالى، اطاعت از امام، بعد از شناختن اوست سپس آیه ۸۰سوره نساء خواندند .(تفسير کنز الدقائق و بحر الغرائب ج ۳، ص ۴۸۲)
امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق اطاعت از این ذوات مقدسه علیهمالسلام را عنایت بفرماید .
#با_معارف_صحیفه
#امامت
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔷به یکی از آثار اطاعت از ائمه علیهم السلام اشاره میکنیم :
:
👈قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ اللّٰهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ). (آلعمران: ۳۱)
بگو: «اگر خدا را دوست مىداريد، از من پيروى كنيد؛ تا خدا [نيز] شما را دوست بدارد و گناهانتان را ببخشد و خدا آمرزنده مهربان است».
👈همانطور كه پيداست در اين آيه، خداوند نشانه محبت انسانها به خدا را اطاعت از پيامبر اكرم (ص) معرفى مىكند و كسانى كه ادعاى دوستى خدا را دارند، بايد با اطاعت از پيامبر اكرم (ص) صدق ادعاى خود را نشان دهند. بدين ترتيب، در اين آيه، اطاعت از رسول خدا (ص)، دليل بر دوستى خداوند شمرده شده است.
▫️البته ناگفته نماند که اطاعت از اهل بیت پیامبر خود توفیقی از جانب خدای متعال است همانطور که در بعضی از ادعیه و زیارات به آن اشاره شده است" خدايا... مرا پيرو پيامبر اكرم (ص) قرار بده تا در روز قيامت كه تو را ملاقات مىكنم، از من راضى باشى و از گناهانم چشمپوشى كنى.(صلوات شعبانیه)
و یا در زيارت وداع اميرمؤمنان (عليه السلام) اينگونه از خداوند مىخواهيم كه ما را مطيع اهلبيت (عليهم السلام) قرار دهد: «اللَّهُمَّ وَ ذَلِّلْ قُلُوبَنَا لَهمْ بِالطَّاعَةِ وَ الْمُنَاصَحَةِ وَ المَحَبَّةِ وَ حُسْنِ المُوَازَرَةِ» ؛ «خدايا! قلبهاى ما را براى فرمانبردارى و خيرخواهى و دوستى و حسن همراهى با ائمه اطهار (عليهم السلام) رام گردان».
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8