کلیپ آقای دینانی رو هم ببیند تا سر فرصت صوتی مطالبی در نقد این دو مطلب دو کلیپ خدمت شما بگم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یلدا از سخن آقای دینانی
چند ساعت دیگه نقدش رو میگم
هنوز فرصت نشده در ماشین صوتی مطالبی رو بگم
اما دقت کنید
یکی از اهداف جریان باستان گرایی همیشه این بوده قبل از اسلام رو شاد با جشن های و آیین های فراوان نشون بده و اسلام رو برعکس
این نکته کلیدی یادتون باشه تا بعدا تکمیلی خدمتتون مطالبی عرض کنم
گروه پژوهشی آرتا
این سخن محمد رضا هدایتی در مورد جشن های ایران باستان رو مشاهده کنید 👇 https://telewebion.com/episode
🛑قربانی در شب یلدا
آیا از قربانی در شب یلدا خبر داشتید ؟👇
⤵️قربانی در شب یلدا (۱)
◾️میان اقوام و روستاییان ایران قربانی کردن حیوان در شب یلدا آن چنان اهمیت داشته است که برخی از اقوام مانند لرهای لرستان نام سنت قربانی را به شب چله داده اند و آن شب را «بَنی کُشو» (گوسفند کُشان) نیز مینامند.
◾️در لرستان و روستاهای بروجرد احشام داران بزرگ چهل روز یا یک ماه مانده به اول چله زمستان گاو یا گوسفند یا بزی را از گله بیرون می آوردند و جدا می بستند و او را با تغذیه خوب پروار میکردند. در شب چله یا گاهی با اولین برفی که چند روز زودتر یا دیرتر ازشب اول زمستان می بارید حیوان را می کشتند. مقداری از گوشت و دل و جگر بَنی(حیوان قربانی) را برای مهمانی شام شب یلدا بریان میکردند یا می پختند و آن را در جمع مهمانان می خوردند، و بقیه گوشت قربانی را میان خانواده های قوم و خویش خود تقسیم می کردند.
◾️ در روستاهای بروجرد شخص قربانی کننده، داماد و خانوادۀ دختر یا خواهر تازه شوهر کرده خود را به مراسم قربانی که به آن «کشتی کُشان» می گفتند دعوت میکرد و با کبابی از گوشت قربانی در شب چله از آنها پذیرایی میکرد.
◾️در برخی روستاهای لرستان حیوان را پیش از کشتن هفت بار به دور «تَژگاه» (آتشگاه، اجاق) خانه می گرداندند در روستاهای دیگر شمال لرستان پیش از غروب آفتاب هنگامی که هنوز آخرین پرتو سرخ رنگ خورشید بر آسمان می تابید حیوان را به قربانگاه میبردند و سر می بریدند .
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264
⤵️قربانی در شب یلدا (۲)
◾️در شهرها و استان مرکزی از جمله روستاهای کوهپایه ساوه گوسفندی را در تابستان از گله جدا می کنند و آن را با دادن علوفه جو و یونجه و چرا در مراتع سبز می پرورانند. این گوسفند را که به گویش محلی «اَتلک» میگویند در شب چله می کشتند و با مقداری از گوشت آن شام مخصوص شب چله را که به آن 《اَتلک شامو 》میگویند می پزند. اَتلک شامو با «جزلاق» و «ترشی شربت» (شربتی از شیره انگور آمیخته با سرکه همراه است. بقیه گوشت گوسفند قربانی را هم قورمه میکنند و برای مصرف در زمستان نگه میدارند.
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264
⤵️قربانی در شب یلدا (۳)
◾️رسم قربانی کردن گاو نر در هر سال میان ایزدیها یا یزیدیهای کردستان که دین آنها را بازمانده از دین مهری دانسته اند برای حصول به برکت کشتزارها و فزونی غلات یادآور رسم کشتن گاو به دست ایزدمهر است. یزیدی ها گاوی را که میخواهند قربانی کنند نخست رها میکنند و بعد یکی دو فرسخ به دنبالش میدوند و آن را می گیرند و به جوار معبدشان می آورند و سرش را میبرند و خونش را بر زمین می ریزند. بنا بر روایتهای مهری نیز گاوی که مهر می خواست بکشد
از دستش میگریزد و مهر مسافتی را در پی اش میدود و سرانجام آن را می گیرد و می کشد
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264