Anti_liberal🚩
📜🕯🖋️ آمریکا در 57 ✍ لرد باکسرویل 🔸 از جمله زوایای کمتر دیده شده حوادث روزهای حساس دی و بهمن ۵۷ که
🔸 بخش کوچکی از اسناد مکاتبات کارتر،برژینسکی هایزر و براون در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ از طبقه بندی محرمانه پنتاگون خارج شده و بقیه کماکان محرمانه است.اما همین مقدار منتشر شده نشان میدهد که هایزر با اطمینان از عدم کودتای سران ارتش ،ایران را ترک کرده و امیدوار به تفاهم ژنرالها و بازرگان است..
🔸 هایزر صریحا اعلام میکند که ما ارتش را به سمت انقلابیون هدایت کردیم و کانال های ارتباطی بین آنها ایجاد کردیم. او و ویلیام سالیوان سفیر ایالات متحده در ایجاد بستر ارتباطی بین ارتشبد قره باغی رییس ستاد ارتش و سپهبد ناصر مقدم رییس ساواک با اردوی انقلابیون نقش مهمی داشتند...
🔸 ارتشبد قره باغی در ۲۸ ژانویه(۹ بهمن) با اصرار مقدم به ملاقات بازرگان و سحابی میرود. قره باغی تا ۷ بهمن در برابر مصالحه با بازرگان مقاومت میکند. کسی که به او و سایر ژنرالها تفهیم میکند که ایالات متحده از اقدام نظامی ارتش حمایت نمیکند رابرت هایزر است.
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 بخش کوچکی از اسناد مکاتبات کارتر،برژینسکی هایزر و براون در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ از طبقه بندی محرمانه پنتاگو
🔸 هایزر از همان بدو ورود به تهران متوجه دودستگی سران ارتش میشود.
سپهبد امیرحسین ربیعی فرمانده نیروی هوایی و سپهبد غلامعلی بدره ای فرمانده جدید نیروی زمینی خواهان کودتا هستند.
اما قره باغی مقدم و فردوست ملایم تر از ربیعی و بدره ای خواهان مصالحه اند.
دیگران بین برزخی از ماندن و یا فرار گرفتارند...
🔸 ارتش پس از شاه عملا فروپاشیده و ستاد ارتش در ملغمه ای از تصمیمات نامشخص در حمایت از بختیار و یا پایین کشیدن او مردد است. این بار هم هایزر و فیلیپ گست رییس اداره مستشاری آمریکا در ارتش قره باغی را به سمت مصالحه با بازرگان هدایت میکنند.
🔸 هایزر در ۱۲ ژانویه(۲۳دی) به واشنگتن گزارش میدهد که موضع ایالات متحده را در ۶ محور به ژنرالها تفهیم کرده خلاصه کلام هایزر اینست که به دست گرفتن قدرت توسط ارتش آخرین سناریوی واشنگتن خواهد بود..
Declassified: Washington’s hesitant plans for a military coup in pre-revolution Iran https://www.theguardian.com/world/iran-blog/2015/feb/11/us-general-huysers-secret-iran-mission-declassified
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 هایزر از همان بدو ورود به تهران متوجه دودستگی سران ارتش میشود. سپهبد امیرحسین ربیعی فرمانده نیروی
🔸 در این بین شدیدترین موضع نسبت به انقلاب در کادر رهبری ارتش توسط سپهبد ربیعی رهبری میشد.
🔸 هایزر در پیام هایش به واشنگتن شرح میدهد که او هنوز به شاه وفادار است و سعی دارد ژنرالها را برای اقدام نظامی با خود همراه کند. هایزر ساعتها با ربیعی مذاکره کرده تا او را از هر حرکت نظامی منصرف کند
🔸 سایروس ونس وزیر خارجه ،ویلیام سالیوان سفیر ایالات متحده و رابرت هایزر فرستاده ویژه واشنگتن مثلث خلع سلاح ارتش پس از رفتن شاه بودند و عملا فضا را برای بیانیه بی طرفی ژنرالها مهیا کردند.
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 در این بین شدیدترین موضع نسبت به انقلاب در کادر رهبری ارتش توسط سپهبد ربیعی رهبری میشد. 🔸 هایزر
🔸 بعدها در کتاب توطئه در ایران(دو برداشت از یک متن)برژینسکی اشاره میکند که سالیوان از مخالفان تسلیح حکومت پهلوی به تجهیزات ضد شورش شهری در کابینه کارتر بوده است.
🔸 کسی چون هنری پرشت رییس بخش ایران در وزارت خارجه نیز مخالف حمایت از شاه و خواهان حذف او بود. حتی والتر موندیل معاون اول رییس جمهور هم به نوعی با آنها همنوایی میکرد...
🔸 برژینسکی در نقطه مخالف آنها سقوط شاه را شکست ژئوپلتیک آمریکا میدانست و خواهان اقدام سریع ارتش بود.
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 بعدها در کتاب توطئه در ایران(دو برداشت از یک متن)برژینسکی اشاره میکند که سالیوان از مخالفان تسلیح
🔸 سالیوان در۳۱ فوریه (۱۱بهمن) به واشنگتن اطلاع میدهد که قره باغی در جلسه با انقلابیون تغییرات سیاسی کشور را پذیرفته حتی اگر این تغییر شامل تعویض کابینه و یا قانون اساسی باشد.
این اقدام به نوعی چراغ سبز برای برخواستن هواپیمای ایرفرانس از پاریس شد.
🔸 هایزر در ۵ فوریه(۱۶ بهمن) به واشنگتن میرود و با کارتر ملاقات میکند. در این جلسه برژینسکی از هایزر می پرسد:
آیا ارتش هنوز توان کودتا را دارد؟
هایزر پاسخ میدهد:
بله و البته اگر نیاز باشد فیلیپ گست میتواند هماهنگی ژنرالها را دوباره انجام دهد.
🔸 ونس و سالیوان با ایده های خود کارتر را به عدم حمایت از شاه و جلوگیری از کودتای ارتش قانع کردند. این هم از عجایب است که هایزر به واضح ترین شیوه ممکن در اسناد مکاتبات و مکالماتش با براون و کارتر فاش میکند که دنبال ایجاد تفاهم بین سران ارتش با اردوی بازرگان است
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 سالیوان در۳۱ فوریه (۱۱بهمن) به واشنگتن اطلاع میدهد که قره باغی در جلسه با انقلابیون تغییرات سیاسی
🔸 نکته جالبتر آنکه در ۱۱ فوریه(۲۲ بهمن) و مشاهده سقوط قطعی بختیار، برژینسکی و چارلز دانکن معاون پنتاگون از طریق وزارت خارجه سراسیمه با سالیوان تماس میگیرند و از او میخواهند از فیلیپ گست در مورد احتمال مداخله نظامی ارتش نظرخواهی کند که سالیوان با عصبانیت میگوید گست در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است.
🔸 برژینسکی ناامید از سالیوان این بار با هایزر تماس میگیرد و از میخواهد در صورت کسب موافقت کارتر به ایران برگشته سناریوی آخر را کلید بزند.
هایزر اعلام میکند شرایط تغییر یافته و کادر رهبری ارتش سقوط کرده است.
و میگوید چنانچه بتوانید منابع پولی نامحدود،دوازده ژنرال عالی رتبه و ده هزار سرباز آمریکایی در اختیارم بگذارید برمی گردم .
🔸 برژینسکی تلفن را میگذارد و در می یابد بازی تمام شده.
👇👇👇
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 نکته جالبتر آنکه در ۱۱ فوریه(۲۲ بهمن) و مشاهده سقوط قطعی بختیار، برژینسکی و چارلز دانکن معاون پنتا
🔸 برژینسکی بعدها مینویسد:
هر چه بيشتر درباره وقايعي كه درايران جريان دارد مي شنوم بيشتر افسرده مي شوم و افسوس ميخورم از آنكه چرا نتوانستم همكاران خود را در دولت امريكا قانع كنم كه بموقع در اين كشور دست به كودتاي نظامي بزنيم.
🔸 مخلص کلام اینکه بین برژینسکی و ونس در مورد انقلاب اختلاف بود که البته نظر ونس مقدم شد!!!!
🔸 منابع:
ماموریت در تهران ؛ رابرت هایزر
خاطرات دو سفیر ؛ ویلیام سالیوان ،آنتونی پارسونز
توطئه در ایران (دو برداشت از یک متن )سایروس ونس ، زبیگنیو برژینسکی
قدرت و اصول ؛ خاطرات برژینسکی
گاردین ؛ مقاله اندرو اسکات کوپر ۲۰۱۵
کامبیز فتاحی ؛ گزارش سرویس بی بی سی ۲۰۱۶
#تاریخ_انقلاب
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
🔸 برژینسکی بعدها مینویسد: هر چه بيشتر درباره وقايعي كه درايران جريان دارد مي شنوم بيشتر افسرده مي شو
💡 دوستان تقاضای توضیح بیشتر داشتن و علت رابطه بد دموکرات ها با شاه رو خواستن
🔸 یکی از مهمترین عوامل تسریع انقلاب در 1357 روابط نه چندان خوب زاهدی بعنوان سفیر ایران و کارتر بود که این ضعف روابط دلایل متعددی داشت.
🔸 مهمترین دلیل، حمایت 120 میلیون دلاری زاهدی از کارزار انتخاباتی فورد جمهوری خواه در انتخابات 1976 بود که باعث سوء ظن کارتر دموکرات به او شد.
🔸 از طرفی سیاست حقوق بشری کارتر و نیز محدود شدن خریدهای تسلیحاتی شاه در عصر کارتر که تنها به قرارداد آواکس محدود ماند در این سردی روابط نسبت به دوران جمهوریخواهان قابل درک است.
🔸 در نهایت اختلافات برژینسکی و سایروس ونس، مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه نسبت به برخورد با شاه باعث دوپارگی در سیاستهای کارتر نسبت به ایران شده بود.
🔸 دیماه 57 زاهدی برای دومین بار پس از 17 شهریور با شاه دیدار داشت. دیداری که وی ضمن اعلام حمایت برژینسکی میخواست که نقشی شبیه به پدرش در سال 1332 را برای شاه ایفا کند.
طرحی که در ویلای حصارک برای آن با خسروداد رایزنی میکرد که در عوض سفر کوتاه شاه به کیش، کودتایی شبیه به سال 32 انجام شود.
🔸 طرحی که با مأموریت هایزر(حمایت ارتش از بختیار) و سفر شاه به مصر ابتر ماند و و زاهدی به واشنگتن برگشت. گرچه همچون برژینسکی تا روز 22 بهمن به کودتای ارتش امید داشت.
#تکمله_رشتو
@Antiliberalism
Anti_liberal🚩
💡 دوستان تقاضای توضیح بیشتر داشتن و علت رابطه بد دموکرات ها با شاه رو خواستن 🔸 یکی از مهمترین عوام
💡 رابطه سلطنت طلب ها بعد از انقلاب هم با دموکرات ها بد میمونه
🔸 نمونه این رابطه خراب، ناراحتی این جماعت برانداز از پیروزی بایدن در انتخابات آمریکاست
🔸 اما دوستان توجه داشتید اگر آمریکا در سال 57 اراده کودتا داشت از کشتار چند صد هزاری مردم و نیرو های چریکی ایران هم ابایی نداشت
سرکوب در بحرین
سرکوب در رابعه عدویه مصر
سرکوب در شیلی
و ده ها مورد دیگر نشان از بی پروایی آمریکا و ایادی آن در اعمال جنایت علیه مردم دارد
#بصیرت
@Antiliberalism