♦️سوال
چرا در اسلام قطع دست به عنوان مجازات دزدی تعیین شده است؛ آیا این حکم سخت گیرانه نیست؟ چرا به جای این حکم، حبس قرار داده نشده؟
❇️پاسخ
@Antishobheh
🔺1) برای تعیین مجازات برای یک جرم نباید صرفا مجازات دیده شود، چون بالاخره مجازات مسئله ای است که احساسات انسان را درگیر می کند و انسان را از قضاوت منطقی دور خواهد کرد؛ مثلا فکر به قصاص و کشتن یک انسان، بیوه شدن زنش، یتیم شدن بچه هایش و مانند آن، انسان را به شدت نسبت به حکم قصاص بدبین می کند. اما وقتی به قتل و آثار آن که همین آثار مجازات را دارد نگاه می شود و ضرورت ممانعت از آن احساس می شود، آن موقع توازن بین جرم و مجازات به خوبی درک می شود.
▫️سرقت اگر در یک جامعه رواج یابد، امنیت جامعه را مخدوش می کند. خود سرقت زمینه های بعدی برای قتل و تجاوز و مانند آن را موجب می شود و...
▪️نباید ترس از بالارفتن آمار قطع دست، ما را در حقانیت این حکم متزلزل کند، چون چند نفر که دستشان به خاطر دزدی قطع شد و جدیت نظام در اجرای این حکم که مشاهده شود، دیگر کسی دزدی نمی کند، یعنی آمار دزدی به صورت محسوسی کاهش پیدا خواهد کرد، نه این که آمار دست های قطع شده زیاد شود.
نتیجه ترک چنین احکامی این شده که ما با این حجم از سرقت روبرو هستیم. در احکام حقوقی دلسوزی و احساسات به شدت رهزن است.
🔺2)حکم قطع دست دزد در اسلام، مطلق و بی شرط و قاعده نیست، بلکه آن قدر شرط و شروط دارد که انسان اگر آن ها را ببیند می فهمد مطلقا این حکم سخت گیرانه نیست.
دزدی که دستش قطع می شود باید بالغ باشد، عاقل باشد، با اختیار بوده و مجبور نباشد، از روی فقر و اضطرار نباشد، در سال قحطی نباشد، مال حفاظت شده ای را دزدیده باشد نه این که مالی که صاحبش از آن مراقبت نکرده را دزدیده باشد، شاکی خصوصی داشته باشد، مقدار مال دزدیده شده کمتر از ربع مثقال شرعی طلای خالص نباشد و...
▫️بنابراین چنین نیست که هر کسی دزدی کرد دستش قطع شود، بلکه با مشاهده شروط فوق فهمیده می شود کسی دستش قطع می شود که بدون اضطرار دارد علیه امنیت اقتصادی جامعه فعالیت می کند. خب چنین کسی باید جلویش گرفته شود.
باید توجه داشت که این حکم برای بالارفتن آمار قطع دست نیست، بلکه برای پایین آوردن آمار سرقت است.
🔺3)هدف از مجازات، بازدارندگی با کمترین هزینه است، امروزه یکی از معضلاتی که دولت ها با آن روبرو هستند همین حبس و هزینه های آن است. حبس هزار نفر به صورت روزانه می دانید چه هزینه سنگینی را بر دوش دولت تحمیل می کند؟ فقط خرج خورد و خوراک آن ها در یک سال می دانید چقدر می شود؟ فارغ از نیازهای خدماتی و تاسیسات و نیروهای امنیتی و سرمایشی و گرمایشی و ساختمان سازی و...
▪️علاوه بر این که حبس بازدارندگی لازم را نیز ندارد، چون اگر پیوندهای اجتماعی و خانوادگی در انسان کمرنگ باشد، ماندن اجباری در یک مکان به صورت رایگان، برای شخص مشکلی ایجاد نمی کند
porsemanequran.com/content
📌اجرای بسیاری از مجازاتها در اسلام بیشتر از آنکه جنبه تنبیهی داشته باشد جنبه بازدارندگی دارد از این روست که اجرای برخی از آنها باید در ملا عام انجام بگیرد ، یک نفر مجازات می شود اما هزاران نفر عبرت می گیرند و این جنبه پیشگیرانه بیشتری دارد.
▫️ از آنجا که در اسلام مجازاتها ( چه از نگاه تنبیهی و چه از نگاه عبرت آموزی ) برای جلوگیری از ترویج فساد صادر می شود عدم اجرای آنها به مرور زمان باعث ترویج فساد و از هم گسیختگی جامعه در حوزه های مختلف خواهد بود که متاسفانه در سالهای اخیر به خاطر برخی مصلحت اندیشی های ناشیانه اجرای بسیاری از این حدود یا به حال تعلیق در آمده یا با تمام شرایط آن اجرا نمی شود و وضعیت چنان شده که می بینید براستی اگر کسی قصد دزدی داشته باشد اما از همان ابتدا بداند که در صورت بازداشت ممکن است حد سرقت در مورد او اجرا شود آیا همین مسئله باعث بازداشتن او از دزدی نمی شود یا زنا کاری که بداند ممکن است حد بر او جاری شود و آبروی او نیز در معرض خطر قرار بگیرد آیا همین مسئله در پیشگیری از جرم او تاثیر نخواهد داشت
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
⚫️تنها جنگی که رضا خان در آن پیروز شد‼️
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
♦️شهید سیدمجتبی نواب صفوی:
اگر با کاشتن گندم بر پشت بام خانه ها می توانی رفع احتیاج از بیگانه کنی بهتر است برای این کار اقدام کنی تا اینکه دست گدایی به سوی دشمنان #اسلام دراز کنی
#غیرت_دینی
#نواب_صفوی
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
کانال آنتیشبهه
شبهه اهدائی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا این فرش که از ابریشم خالص وبسیار مرغوب است و مدت 19 سال ب
﷽
⛔️ شبهه
(کلیپ)اهدائی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا این فرش که از ابریشم خالص وبسیار مرغوب است و مدت 19 سال بافت آن طول کشیده شامل تصاویر تمام روئسای جمهور امریکا در مدت 253 سال پیدایش قاره آمریکاست علی برکت الله …
ما پشت پرده با هم دوست هستیم
بهم کادو میدیم
❇️ پاسخ
@Antishobheh
1️⃣جز یک کلیپ کوتاه و همین چند جمله که در متن شبهه آمده هیچ اطلاعاتی از این فرش یافت نشد!
❗در کلیپ هم فرد ناشناس( شخص دوربین به دست که صحبت میکند) میگوید: بافنده فرش آنرا آورده که هم ما ببینیم و هم از آن فیلم بگیریم؛اما هیچ اشاره ای به علت بافت آن؟ و اینکه چه برنامه ای برای آن در نظر گرفته شده؟ نمیکند!
❓اگر چنین هدیه ای از طرف مقامات جمهوری اسلامی به آمریکایی ها اهدا گردیده چرا در هیچ خبرگزاری داخلی و خارجی منعکس نشده است؟!
2️⃣بافت چهره های مسئولین آمریکایی در ایران قبلا هم انجام شده 👇🏻
مثلا در بیست و سوم تیر سال ۵۵ در جراید اعلام شد که بافت یک قالی توسط احمد رضایی، یکی از قالیبافان چیرهدست ایران، با داشتن تصاویر روسای جمهوری آمریکا به پایان رسید.
ذیل عکس تمام قدی از این قالی نوشته شده بود: این قالی به مناسبت دویستمین سال استقلال آمریکا تهیه شده و به پایان رسیده است و بافنده این قطعه فرش که اصولا در زمینه بافت فرشها و قالیچههای نفیس از چهرههای مشاهیر ایران و جهان کار میکند، این اثر هنری و تاریخی را به سفارش شرکت فرش ایران آغاز کرده بود.
donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-1059838
3️⃣اینکه یک هنرمند با هر انگیزه ای چنین فرشی را بافته است چیز عجیبی نیست.
عجیب رفتار کسانی است که هر موضوعی را بدون سند و مدرک، سیاسی میکنند و سعی میکنند نتیجه دلخواه خود را از آن بگیرند!
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
🚫شایعه:
"می ترسم روزی برسد که غارت بیت المال و فقر و فلاکت در جامعه عادی بشود و موضوع حساس جامعه بشود دو تار موی زن که زیر روسری است یا بیرون آوردن آن ...
آیت الله طالقانی
روزنامه اطلاعات 20 اسفند 1357 "
❇️ پاسخ
@Antishobheh
🔺1. متن منتسب به آیت الله طالقانی در شایعه در مصاحبه یافت نشد و صحت ندارد!
🔺2. ایشان در مصاحبه مورد اشاره (روزنامه اطلاعات 1357/12/20) دفاع تمام قدی از #حجاب و نظرات حضرت امام (ره) در این زمینه انجام داده اند .
shayeaat.ir/extrapage/etelaat20esfand57
🔺3. تیتر جنجالی مصاحبه به اقتضای کار رسانه ای و شرایط آن روز جامعه درج شده و علت و زمینه های مصاحبه و اظهار نظر ایشان قبلا توضیح داده شده است .
shayeaat.ir/post/136
🔺4. هر خطا و گناهی به جای خود مذموم است و تطهیر بد حجابی با #اختلاس ممکن نیست !
هر کدام آسیب های خاص خود را برای جامعه دارند و هر دو از نگاه شرع و قانون ناپسند هستند .
🔺5. انتشار اخبار اختلاسها ، نشانگر برخورد مسئوولین و دستگاههای مربوط با فسادهای اقتصادی است که تنها به چند مورد آن اشاره می کنیم:
farsnews.com/newstext.php?nn=13911202000439
▪️▫️
farsnews.com/newstext.php?nn=13921009001382
▪️▫️
farsnews.com/newstext.php?nn=13930303000548
▪️▫️
farsnews.com/newstext.php?nn=13931102000248
#غیرت_دینی
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
❌👈 آنانکه شعار حجاب اختیاری سر میدهند، منظورشان بی حجابی اجباری است وگرنه چرا گلشیفته فراهانی باید نماد آزادی و تمدن باشد و الهام چرخنده بابت انتخابش مورد توهین قرار بگیرد؟!⁉️
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
❤️ #امام_باقر عليه السلام:
🍃 به خدا سوگند، خداوند از هنگامى كه آدم عليه السلام را قبض روح كرد، زمين را بدون امامى كه با او به خدا ره جويند، رها نكرد و او حجّت بر بندگان خداست و زمين، بدون امامى كه حجّت خدا بر بندگانش باشد، باقى نمىماند
📚 الكافی جلد1 صفحه179
@Antishobheh
﷽
🔲دستور کار :سیاهنمایی حداکثری
✍یکی از عوارض گسترش بیقاعده رسانه و فضای مجازی این است که اغلب مردم نه با «واقعیت» که با «تصویر واقعیت» مواجه میشوند؛ اگرچه این موضوع، آسیبها و زیانهایی را متوجه عامه مردم کرده و اغلب آنها را از شناخت حقیقت محروم ساختهاست ولی مسیر را برای شعبدهبازان رسانهای بیشاز پیش هموار نمودهاست.
🔷قصد دارم در این یادداشت به یکی از این تردستی ها -که عنوان «سیاهنمایی حداکثری» بیانگر آن است بپردازم؛ در این شگرد، نه از «خبر» به «نتیجه» که از «نتیجه» به «خبر» پی برده میشود! به این صورت که ابتدا نتیجهای را که باید بر مخاطب تلقین شود در نظر گرفته و سپس با توجه به آن، به پوشش و تحلیل اخبار پرداخته میشود! بدیهی است که در این روش چه در صورت تحقق یک فعل و چه در صورت عدم تحقق آن نتیجهای که مطلوب دستاندرکاران این رسانهها هست باید گرفته شود؛ در این شگرد طی برنامهای پیچیده، یک بازی دوسرباخت برای مخاطبین طراحی شده ودنبال کنندگان این رسانهها بدون آن که خود متوجه شوند عنان فکر خود را به آنها میسپارند و بی اختیار، هر استدلالی که از طرف آنها مطرح میشود میپذیرند.
مثالهایی را برای هرچه بیشتر محسوس شدن این شگرد در ادامه می آوریم:
🔶تصور کنید رسانهای هدف خود را معارضه با یک دولت تعریف کرده و نتیجه ای که در پی آن است «بی اعتمادی و ناامیدی مردم از آن دولت» می باشد؛👈 حال سوال این است: پوشش اخبار و جهتدهی افکار توسط این رسانه و پادوهای آنها در موضوعات مختلف، چگونه خواهد بود؟! به نمونه های زیر -که اندکی از بسیار است- توجه کنید:
1⃣اگر دولت نسبت به مشورت نخبگان حوزوی و دانشگاهی کم توجهی کند گفته میشود : 📌«دولت خودرأی است و به توصیه های کارشناسان توجه نمیکند» و در مقابل اگر دولت تقاضای مشورت و ارائه راهکار از حوزه و دانشگاه کند گفته میشود: «دولت برنامه ندارد و فقط شعار میدهد!»❗️
2⃣اگر شخصی در ایام قبل از انتخابات فعالیتهای امیدآفرینی داشته باشد گفته میشود: «این اقدامات جنبه تبلیغاتی دارد!» و در مقابل اگر بعد از انتخابات نیز این اقدامات استمرار داشته و بلکه بیشتر هم شده باشد گفته میشود : «انسان پوپولیست و عوامفریبی است!» البته در همین مورد هم برخی رسانه ها از تبلیغاتی بودن فعالیت ها برای انتخابات 4سال آینده میگویند که بیشتر به طنز شبیه است.
3⃣مسئولی میگوید وضعیت معیشتی ما نیز مثل مردم در تنگنا است؛ در این صورت در این رسانهها گفته میشود : «مسئول باید خودش مرفه باشد تا مردم را نیز به رفاه برساند» و اگر مسئولی بگوید وضعیت معیشتی مسئولین مناسب است همین رسانهها میگویند : «مسئولی که طعم فقر را نچشیده باشد نمیتواند درک درستی از مشکلات داشته باشد!» ‼️
4⃣مسئولی میگوید فرزندان من شغل ندارند؛ بلافاصله این رسانهها میگویند : «مسئولی که عرضه پیدا کردن کار برای فرزندان خود را نداشته باشد برای فرزندان مردم چه خواهد کرد؟!» و در مقابل اگر بگوید فرزندان من شغل دارند همین رسانه ها از ژن خوب سخن خواهند گفت!!
♦️در تمام این موارد و نمونه های نظیر آن، آن چه که برای گردانندگان این رسانه ها مهم است این است که هدفِ از پیش تعیین شده، به هر قیمتی که شده است محقق شود؛ انصاف این است که اگر یک طرف این گزاره ها را بپذیریم، دست کم طرف دیگر را نباید قبول کنیم لکن این رسانه ها هنرمندانه تر از آن عمل میکنند که متوجه شعبدهبازی آنها شویم.
💢و در پایان اشاره به این مطلب نیز ضروری است که مقدمه غلبه بر فشار حداکثری، غلبه بر سیاهنمایی حداکثری در تعبیر جامعتر غلبه بر تحریف است؛ کسانی که مرد این میدان هستند بسم الله...
#تحریف
#جهاد_تبیین
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
💠 پیام رئیس جمهور برای بدرقه تیم بانوان فوتبالیست
رئیسی: نتیجه مسابقات هر چه باشد صرف حضور دختران ایران زمین در بازیهای بینالمللی ضمن رعایت شعائر اسلامی مایه افتخار و مباهات مردم ایران است دعای خیر همه ما بدرقه راه شماست، امیدوارم همچون همیشه بدرخشید.
#غیرت_دینی
#حجاب
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
⭕️ امروز اصلاحطلبان میگن متن قرارداد با چین رو شفاف اعلام کنین تا همه مردم بدونن
دیروز ظریف میگفت:
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
﷽
🔴 پاسخ عالی و کامل دکتر حسن عباسی به کسانی که بعد از قرارداد ۲۵ ساله، مدعی فروش ایران به چین هستند
❌ در پاسخ به این تحلیل دکتر عباسی از دیوار صدا درمیاد ولی از لیبرالها درنمیاد. حتما بخونید و منتشر کنید.
الف- وزن مالی قرارداد بیست و پنج ساله همکاری #ایران و #چین تقریبا چهارصد میلیارد دلار است؛ یعنی میانگین آن: سالی شانزده میلیارد دلار [که مبلغ زیادی نیست، بلکه محدود و متعارف است]
ب- آمریکا و متحدینش در دوره بیست ساله همکاری با #افغانستان بیش از دو هزار و چهارصد میلیارد دلار هزینه کردند؛ یعنی سالی صد و بیست میلیارد دلار، بدون تاثیر مثبتی در زندگی مردم افغانستان.
پ- مبلغ همکاری #آمریکا و افغانستان با رقم دو هزار و چهارصد میلیارد دلار ، شش برابر مبلغ قرار داد #ایران و چین، یعنی چهارصد میلیارد دلار است. آیا افغانستان فروخته شد به آمریکا؟
ت- آمریکا و سی کشور متحد او با آن پول کلان نتوانستند در افغانستان کاری از پیش ببرند، لذا دست از پا درازتر گریختند. پس چگونه چین در یک قرارداد پایاپای کوچک، ایران را مستعمره خود میسازد؟!
ث- آن چه #لیبرال_ها را آشفته کرده، #وزن_سیاسی قراردادهای ایران با چین و روسیه و هند و دیگران است؛ که حاکی از کم اثر شدن تحریمهای سیاسی و اقتصادی آمریکا و اروپاست.
ج- عضویت ایران در پیمان #شانگهای و قراردادهای میان مدت با چین و روسیه و هند و دیگران، اولا حمله به استراتژی آمریکا در انزوای ایران بوده است، و ثانیا حمله به استراتژی لیبرالها در نرمالیزیشن جمهوری اسلامی به نفع استکبار.
چ- چین و روسیه برخلاف آمریکا و اروپا، اولا نه برنامه #براندازی دارند، ثانیا نه براندازان را در کشور خود جای دادهاند، ثالثا نه سبک زندگی تحمیلی و تهاجم فرهنگی دارند، و رابعا نه ایدئولوژی هار و مسلطی مانند #لیبرالیسم دارند.
ح- آمریکا و اروپای غربی، تا دست از #سابوتاژ و #رژیم_چنج برندارند، و گروهکهای برانداز را بیرون نریزند، و ایدئولوژی هار لیبرالیسم و سبک زندگی لوسیفری خود را تحمیل نکنند، در جوار مردم ایران جایی ندارند.
خ- استقلال بینظیر و رشکبرانگیز ایران در چهار دهه گذشته، با قراردادهای همکاریهای بیست و پنج ساله با سایر کشورها، با مبلغ ناچیز سالیانه شانزده میلیارد دلاری مخدوش نمیشود؛ بلکه مبتنی بر #اصل_احترام_متقابل است.
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh