«عقلانیت»
📚 نشریه شورای روابط خارجی آمریکا، «فارن افرز» بعنوان معتبرترین نشریه در زمینه سیاستها و روابط خارجی آمریکا با چاپ تصویر رهبرانقلاب روی جلد خود و اختصاص تیتر و مطلب اصلی این شماره از مجله به بررسی مواضع و جهت گیریهای ایشان، به نقل از مدیر مسئول نشریه نوشت: علت اختصاص این شماره به آیت الله خامنه ای، آشنایی بیشتر مخاطبان آمریکایی از رهبر ایران است که قدرت سیاسی بسیار دارد و تصمیمات و سخنانش با پیامدهای مهم منطقه ای و بین المللی همراه است. این نشریه، تیزهوشی و مدیریت بالای آیت الله خامنه ای را مانع تحقق اهداف غرب در مقابل ایران دانسته است.
🔶 قبلا نیز BBC نوشته بود؛ آنچه آیت الله خامنه ای را از بسیاری از رهبران و حاکمان تاریخ معاصر ایران متمایز میکند، نگاه منطقی و عملگرایانه او به سیاست است.
«عقلانیت»
✔️ بی ناموس!!
☑️ یکی از غریگراهای اصلاح طلب بنام صادق زیباکلام گفته؛ قبول دارم سپاه با یه قایق رفته ناوگان جنگی آمریکا رو از خلیج فارس فراری داده، اما این چه کمکی به اشتغال و تورم و ارزون شدن گوشت و نون مردم میکنه؟
✅ یه شیر پاک خورده ای هم در جوابش گفته؛ مردی رفت پیش قاضی، گفت: این مردک زنم رو دزدید و من با درگیری نجاتش دادم، حالا شما بگو مجرم کیه؟. قاضی گفت: آزاد کردن زنت چه سودی بحال خانوادت داره، جز اینکه خرجت بیشتر شده؟ اینجا بود که مرد فهمید قاضی چقدر بی ناموسه!!
«عقلانیت»
🌀 چرا ما در تبلیغات ضعیف هستم؟ (19)
🔸 یکی از دلائل مؤثر واقع شدن تبلیغات دشمنان دین اینستکه آنها ابزار بُرندهای به نام «هوای نفس» دارند. تبلیغات آنها روی «هوای نفس» استوار است و هوای نفس هم طرفدار بیشتری دارد.
🔸 هوای نفس یعنی دوستداشتنیهای کمارزشی که لذّت زیادی تولید نمیکنند و مانع رسیدن به لذّتهای عمیقتر و پایدار میشوند. آدمهای سطحی، هوای نفس را بیشتر میپذیرند چون لذتش نقد و فوری است؛ هرچند عمیقاً به روح انسان صدمه میزند.
🔸 پیامبران یک ضدّ تبلیغ دارند؛ آنها با هوای نفس مخالفت میکنند و انسانها را به لذّت پایدار و عمیقی دعوت میکنند که باید بهخاطرش رنج بکشی تا آن را بدست بیاوری. اما مخالفان پیامبران، مردم را به لذتهای سطحی دعوت میکنند.
🔸 هوای نفس پرستان این هوای نفس را تئوریزه میکنند. مثلا همجنسگرایی را حقوق بشر! مینامند و بعنوان حقوق خود، از آن دفاع میکنند!. اخیرا اصطلاحی مطرح شده بعنوان «زندگی نرمال» که مروج هرزگی و شکستن هنجارهای عقلانی است! پوشیدن لباسهای پاره و خوردن غذاهای کثیف دو نمونه از این هواپرستی تئوریزه شده است.
🔸 برخی دانشمندان غربی به این نتیجه رسیدند که برای شکوفایی استعداد بچه ها باید کاری کرد بچه ها سختی بکشند و سراغ هرچه دوست دارند، نروند. یکی از روانشناسان غربی در آزمایشات خود (قرار دادن شیرینی مقابل بچه ها و امتیاز دادن به کسی که شیرینی را نخورد) به این نتیجه علمی رسید که بچه هایی که شیرینی را نخوردند، در درس و حتی بعدها در دانشگاه، بسیار موفق تر از بچه هایی بودند که شیرینی را خوردند. لذا مدرسه ای ساخت و روی پیراهن بچه ها این شعار را نوشت: «شیرینی را دیرتر بخور»
👈 ادامه دارد ...
«عقلانیت»
☑️ جریان سیاسی، یا مزدوری بیگانه؟ !!
🇮🇷 آمریکا اومده نفت ما رو دزدیده، اون وقت بچه های سپاه بعد از ماهها تعقیب نفتکش در اقیانوسها، با شگردهای اطلاعاتی آوردنش تو دریای عمان و علیرغم به میدان اومدن ناوهای تروریست و دزد آمریکایی، در اقدامی کم نظیر بلکه بی نظیر، دارایی ملت رو ازشون پس گرفتن، حالا مدعیان اصلاحات!! به جای ابراز خوشحالی و تشکر از مدافعان وطن که با غیرت فوق العاده شون این سیلی کوبنده رو به دشمن زدن، عصبانی شدن و توئیت میزنن که؛ «هیاهو برای هیچ» !!
📌 این جریان سیاسی که نتانیاهو رسما اونارو بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران خواند و هشت سال برای گرفتن حق ملت، مسیر التماس از دشمن رو با عنوان مذاکره! دنبال کردن و نتیجه ش شد وضعیت معیشتی امروز مردم! حالا به بهانه شرایط اقتصادی، اقتدار نظامی و قدرت بازدارندگی کشور رو تحقیر میکنه!
✅ راستی!! بچه های انقلاب اعم از سپاه و بسیج تا بقیه نیروهای جهادی، دیگه باید چکار کنن تا بعضیا دوست رو از دشمن تشخیص بدن؟ این از موفقیت در تامین امنیت و حفاظت از منافع ملی، اونم از حضور خالصانه در سیل و زلزله و کرونا و دیگر بحرانها در کنار ملت!
✅ راست گفتن که آدم غافلو میشه بیدار کرد، ولی خائنی که خودشو به غفلت زده، هرگز بیدار نخواهد شد!
«عقلانیت»
🌀 چرا ما در تبلیغات ضعیف هستیم؟ (20)
🔸 در جامعه ای که "هواپرستی" نه تنها زشت نبود، بلکه به ارزش تبدیل شد و آدمها بدون احساس زشتی گفتند؛ «دلم میخواد» در این جامعه تبلیغات دشمن موفق است و تبلیغات پیامبران موفق نخواهد شد.
🔸 خداوند برای جبران ابزار هوای نفس که شیطان از آن استفاده میکند، چهکار میکند؟ کمکی که خدا در تبلیغات به پیامبر اینستکه؛ ایمان را برای ما محبوب و دوستداشتنی میکند «وَ لکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْکُمُ الْإيمانَ وَ زَيَّنَهُ في قُلُوبِکُمْ» طبق روایت، منظور از "ایمان" محبت امیرالمؤمنین(ع) و فرزندان ایشان است(تفسیر فرات کوفی/ص۴۲۸)
🔸 مثلاً میبینی یک کسی گنهکار است ولی امیرالمؤمنین(ع) و امامحسین(ع) را دوست دارد. این محبت در ساختار دین خیلی حساب شده است.
🔸 کدام قسمت از تبلیغات دین مؤثرتر است؟ قسمت اباعبداللهالحسین(ع). لذا امام(ره) میفرمود «۱۴۰۰ سال است که با این منبرها و روضهها و با این سینهزنیها ما را حفظ کردهاند ... روضه است که این محراب و منبر را حفظ کرده. اگر آن روضه نبود، این منبر هم نبود» (صحیفهامام/ج۸/ص۵۲۶)
🔸 روضه و هیات غذای روح است. گریه احساس عمیق و زیبایی در روح انسان ایجاد میکند، حتی در افراد غیر مسلمان!!. اثر این هیجان مثبت روی جسم چیست؟ چرا اینها بررسی علمی نمیشود؟ اینها مسائل دینی است، یا انسانی و تجربی؟ واللّه بسیاری از اموری که دین میگوید انسانی است. اسلامی شدن یعنی انسانی شدن، چرا برخی با اسلامی شدن مخالفت میکنند؟ !!
👈 ادامه دارد ...
«عقلانیت»
🔻 «بیل مگ» کارشناس مسائل هستهای در آمریکا:
🔹 اگر هزاران تحریم هم علیه ایران اعمال شود اثربخشی ندارد زیرا دورزدن تحریمها توسط ایران مثل آب خوردن است.
🔹 درصورت استفاده از گزینه نظامی، ایران قادر خواهد بود در کمتر از ۲۴ ساعت تمام منافع آمریکا در منطقه را با قدرت موشکی و پهپاد انتخاری با خاک یکسان کند و این پایان آمریکا و متحدانش درمنطقه خواهد بود.
🔹بایدن به خوبی میفهمد که قدرت رویارویی با ایران را نخواهد داشت حتی ترامپ نیز معترف به این کار بود زیرا ایران قدرتمندترین کشور منطقه با تجهیزات جنگی تولید خود است.
«عقلانیت»
✅ در ماجرای اختلال در سامانه هوشمند سوخت، دولت آقای رئیسی در طول یک هفته، ۲۴۵ میلیون لیتر بنزینِ آزاد بیشتری فروخت، درحالیکه در مجموع ۲۵۸ میلیون لیتر سهمیه جبرانی برای خودروها در نظر گرفت.
📌 یعنی درآمد دولت صفر یا منفی بود. پاسخ به افرادی که میگفتن دولت به دنبال جبران کسری بودجه از جیب مردمه
«عقلانیت»
✅ سواد رسانه ای ...
🔺عبدالله گنجی، فعال رسانهای جبهه انقلاب در توییتر نوشت:
🔹چند روز پیش تعدادی دانشجوی خارجی مقیم ایران در جشن فارغ التحصیلی با سر در دانشگاه تهران عکس نمادین گرفتند.
🔹 اینجا حامیان و مخالفان حجاب هر دو حمله به جمهوری اسلامی را شروع کردند.
🔹حالا بعضی بدون اینکه بدانند اونها کی بودند با شکلی گرایی و سطحی گرایی مثلا به توطئه پاسخ دادند.
«عقلانیت»
🌀 چرا ما در تبلیغات، ضعیف هستیم؟ (21)
➕ با ناشنوندگان سخن حق چه باید کرد؟
🔸 یکی از مشکلات مهم ما در تبلیغ دین، نحوه مواجهه با " ناشنوندگان" است که اصلاً حاضر نیستند حرف حق را بشنوند؛ بلکه اجازۀ شنیدن آن را به دیگران هم نمیدهند!
🔸 قرآن میفرماید یک ویژگی این ناشنوندگان اینستکه «سمّاعُون لِلْکذِبْ/ مائده 42» هستند؛ یعنی بسیار مشتاق شنیدن حرف دروغ و باطل اند و خیلی زود هم آنرا می پذیرند!!
🔸 امروز هم اگر دقت کنید میبینید که در فضای مجازی از حرف باطل و دروغ بیشتر استقبال میشود و به اصطلاح لایک میخورد؛ درحالیکه حرف درست کمتر شنیده میشود!
🔸 توجه به این واقعیت موجب میشود که ما روحیه و انگیزه خودمان را به خاطر نپذیرفتن سخن حق توسط ناشنوندگان از دست ندهیم.
اما سوال مهم اینستکه با این افراد چه باید کرد؟
🔸 قرآن میگوید؛ باید از ناشنوندگانِ حق ناامید شد؛ این یک «راهبرد» است. «وَ لَوْ عَلِمَ اللَّهُ فيهِمْ خَيْراً لَاسْمَعَهُمْ/ انفال 23» اگر خدا خیری در اینها میدید، اینها را شنوای حق میکرد؛ زیرا اینها اگر هم بشنوند، تبعیّت نخواهند کرد.
🔸 پیامبر اسلام(ص) بعد از اینکه دید قریش در مکه، شنوندهٔ حق نیستند، بلکه ناشنوندگانِ مُصرِّ و متحجری هستند، آنها را رها کرد و سراغ مردم مدینه رفت.
🔸 به همین دلیل برای سنجش صحت یا بطلان یک سخن، هرگز نباید به میزان استقبال از آن، یا به قول امروزی ها لایک خوردن آن توجه کرد.
👈 ادامه دارد ...
«عقلانیت»
🌀 چرا عقلانیت؟ !!
🔴 برخی از مؤمنین بدلیل انحرافاتی که در گذشته مشاهده شده، نسبت به برجسته سازی مفهوم "عقلانیت" نگرانند و بنوعی آنرا درجهت تضعیف اصول و احکام دین میدانند، آیا این نگرانی موضوعیت دارد؟
✅ پاسخ را از زبان یکی از علمای شیعه به نام یعقوب بن اسحاق دورقی اهوازی معروف به اِبْنِ سِکّیتْ (تولد 186ق _ وفات 244ق) بخوانید که نقل میکند:
🔸 از حضرت امام هادی(ع) --از امام رضا(ع) هم نقل شده-- پرسیدم: چرا خداى متعال موسى بنعمران(ع) را با عصا و بطلان سحر مبعوث گردانید، ولى حضرت عیسى(ع) را با طب و پیامبر اسلام(ص) را با کلام و فصاحت؟
💎 حضرت در جواب فرمود: زیرا حضرت موسى بن عمران وقتى مبعوث شد که موضوع رایج در میان مردم، سحر و ساحرى بود. از این جهت، خداى بزرگ به او قدرتى داد که در توان مردم آن زمان نبود. او به یارىاین قدرت، سحر ساحران را باطل و حجت را برآنان تمام کرد. اما حضرت عیسى(ع) زمانى بر انگیخته شد که بیمارى فلج، شایع بود و مردم به پزشک نیاز داشتند. خداوند به حضرت عیسى معجزهاى داد که مردم از انجام مثل آن عاجز بودند. زیرا حضرت عیسى مرده را زنده مىکرد، نابیناى مادرزاد را شفا مىداد و پیسى را به اذن خدا از میان مىبرد و بدین وسیله، حجت بر مردم کامل گردید. هنگام بعثت پیامبر اسلام(ص) نیز فصاحت و بلاغت در میان مردم بسیار رواج داشت و مایه افتخار بود. بدین سبب، خدا مواعظ و احکامش را در قالب کتابى فصیح و بلیغ فرو فرستاد. کتابى که مردم از آوردن مثل آن عاجز بودند و حجت برآنان تمام شد.
🔸 پرسیدم: امروز حجت بر مردم چیست؟
💠 امام(ع) فرمود: امروز "عقل" حجت خدا است. (یعنی امروز علما و کارشناسان دین باید با معیار و شاخص عقل و عقلانیت، وظائف مؤمنین را در حوزههای فردی و اجتماعی از منابع دینی استخراج کرده و اولویتها را مشخص و تبیین کنند)
🔘 منبع:
- اصول کافی
- تحف العقول