🟤 پیامبر اکرم(ص) و وداع با ماه رمضان
جابر بن عبدالله انصاری میگوید: در جمعه آخر ماه رمضان نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله رفتم، هنگامیکه چشم آن حضرت بر من افتاد فرمود:
«ای جابر! این جمعه آخر ماه رمضان است. پس با آن وداع کن و بگو: خدایا! این رمضان را آخرین روزه ما قرار نده و اگر چنین مقرّر کردی، ما را مورد رحمت خود قرار ده و محروممان مساز. هرکس این را بگوید به یکی از دو امر نیکو میرسد؛ یا آنکه طول عمر مییابد و ماه رمضان بعدی را درک میکند و یا آنکه مورد بخشش و رحمت خدا قرار میگیرد.»
📚منبع
بحار الانوار، علامه مجلسی، جلد ۹۸، ص ۱۷۲
#دعا_و_مناجات
#ماه_مبارک_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
🟠 گزیدهای از دعای وداع امام صادق(ع) با ماه رمضان
«اللَّهُمَّ وَ أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ وَ عِزَّتِكَ وَ طَوْلِكَ وَ عَفْوِكَ وَ نَعْمَائِكَ وَ جَلَالِكَ وَ قَدِيمِ إِحْسَانِكَ وَ امْتِنَانِكَ أَنْ لَا تَجْعَلَهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنَّا- لِشَهْرِ رَمَضَانَ حَتَّى تُبَلِّغَنَاهُ مِنْ قَابِلٍ عَلَى أَحْسَنِ حَالٍ وَ تُعَرِّفَنَا هِلَالَهُ مَعَ النَّاظِرِينَ إِلَيْهِ وَ الْمُتَعَرِّفِينَ لَهُ فِي أَعْفَى عَافِيَتِكَ وَ أَتَمِّ نِعْمَتِكَ وَ أَوْسَعِ رَحْمَتِكَ وَ أَجْزَلِ قِسْمِكَ.»
«خدایا از تو مسئلت دارم، به رحمتت و عزّتت و بخشش بیمنّت و عفوت و انواع نعمت و جلالت قدر و عُلوِّ منزلتت و احسان و نعمتهای قدیمت که این ماه را آخرین نوبتِ دیدار ما با ماه رمضان قرار ندهی، تا در سال آینده با بهترین حال، ما را به ملاقات آن برسانی و هلال آن را به ما بنمایانی همراه با نِگَرندگان به سوی آن و جستجوگران برای آن در کاملترین مراتب عافیتت و جامعترین انواع نعمتت و گستردهترین رحمتت و سرشارترین قسمتت.»
📚منبع
من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج۲، ص۱۶۴
اصول کافی، شیخ کلینی، ج۴، ص۱۶۵
#دعا_و_مناجات
#ماه_مبارک_رمضان
#وداع_با_ماه_رمضان
🟧 وداع با ماه رمضان
آیت الله ملکی تبریزی در این باره مینویسد:
بدان که زمان و مکان، گرچه از نگاه ظاهر، بیجان هستند، دارای حیات و شعور میباشند و حتی از حب و بغض برخوردار هستند و چون زمان، دارای ادراک، حیات و شعور میباشد، دستور داده شدهاست که با ماه رمضان خداحافظی و وداع نمایید. در این باره چیزی که اهمیت دارد ایناست که شخص وداع کننده، در سخنانی که بر زبان میآورد، صادق باشد و راست بگوید، تا ماه رمضان او با دروغ و نفاق پایان نیابد؛ چرا که در بخشی از جملههایی که برای وداع ـ از سوی اهلبیت علیهمالسلام آمدهاست میگوییم:
«سلام بر تو ای همنشینی که دوریات ناپسند و ناگوار است.» و به خداوند میگویی: «ما ماه رمضان را وداع میکنیم درحالی که وداع او بر ما گران بوده، ما را غمگین نموده و رفتن او موجب وحشت ما شدهاست.»
و چنین وداعی، شکل راست و درست به خود نمیگیرد مگر برای کسیکه ماه رمضان را با شوق و محبت به پایان رسانده باشد نه با تکلف و کراهت و همچنین چنین وداعی، برای کسیکه در ماه رمضان، با آنچه این ماه، اقتضا میکرد، رفتاری مخالف داشت درست نیست؛ زیرا او در حقیقت رفیق و همنشین با ماه مبارک رمضان نبوده، تا اکنون با آن خداحافظی کند.
به هر حال در حقیقت، شرط وداع ایناست که وداعکننده از فراق وداع شونده اندوهگین و محزون باشد و وداعکننده، اندوهگین و محزون نخواهد بود، مگر آنکه آن رفیق و همنشین خود را دوست بدارد و او را دوست نخواهد داشت مگر اینکه با او مخالفت نکند و مراقب باشد که در آنچه مورد رضا و محبوب اوست مطیع و فرمانبر باشد.
باری اگر تو به حرمت ماه رمضان و به جایگاه آن نزد پروردگار آگاه باشی و رفتار نیک و کریمانهاش با خودت را بشناسی و بدانی که حضور چنین مهمانی شریفی، موجب میشود تا تو گرامی شوی و به سودهای بیپایان دست یابی و به اعلی علیین راه یافته، همنشین پیامبران و رسولان و ملائکه مقربین گردی، با آمدنش بسی خرسند و شادمان خواهی شد و با رفتنش بسی اندوهگین و افسرده خواهی گشت.
در این موقع است که وداع تو با ماه مبارک رمضان همانند وداع امام سجاد علیهالسلام خواهد شد و از آن سو نیز ماه رمضان همانگونه که تو با او وداع کردی با تو وداع خواهد کرد، بلکه او در وداع خویش با تو، بیش از آنچه تو در وداع خود از اندوه و غم آشکار کردی ظاهر خواهد ساخت؛ چرا که عنایت از جانب مقام عالی، تمامتر و کاملتر از عنایت از سوی مقام دانی و پایین خواهد بود.
📚منبع
المراقبات، آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص ۳۲۷
#دعا_و_مناجات
#ماه_مبارک_رمضان
آداب وداع ماه رمضان.pdf
858.8K
📜فیش منبر 📩 منبر کامل
#آداب_وداع_ماه_رمضان
#استاد_رفیعی
♦️ فیش منبر روزهای آخر ماه رمضان
🔖آنچه در این فیش می خوانید :
💠ادب وداع با ماه رمضان
💠دستور پیامبر به جابر در آخر ماه رمضان
💠برخورد امام سجاد علیه السلام با خدمتکارانش
💠ندای فرشته در شب عید فطر
💠دعای آخرین روز ماه رمضان
💠رحمت واسعهی خداوند
💠داستان
💠آیات رحمت
🔴چه کنیم رحمت واسعه شامل ما بشود؟
1⃣استغفار
2⃣عبرت
3⃣دفاع از حق
4⃣توسل به اهلبیت
🔖 وداع با #ماه_مبارک_رمضان 🔖
✅در سال ششم هجری و پس از وقوع سه جنگ بزرگ «بدر» و «احد» و «خندق» سرانجام مسلمانان و مشرکان در منطقه «حدیبیه» با یکدیگر قرارداد صلحی امضا کردند که طبق آن تعیین شد که ده سال میان طرفین صلح برقرار گردد.
اما دو سال بعد، قریش این صلح نامه را نقض کرد.
قبیله «بنیخزاعه» با مسلمانان و قبیله «بنیبکر» با قریش هم پیمان بودند. در نبردی که در سال هشتم میان این دو قبیله رخداد، مردانی از قریش به نفع بنیبکر، افرادی از بنیخزاعه را کشتند. این به معنای نقض صلح حدیبیه بود و با اینکه ابوسفیان شخصاً برای عذرخواهی به مدینه رفت، عذرش پذیرفته نشد و در اندک مدتی، حضرت رسول اکرم(ص) با سپاهی انبوه، که در زمان صلح و گسترش اسلام گردآمده بود، عازم فتح مکه شد.
حضرت رسول اکرم(ص) به اعراب مسلمان بادیه نشین پیام دادند که اگر کسی به خدا و روز قیامت ایمان دارد، ماه رمضان در مدینه باشد.
حضرت(ص) نمایندگانی به قبایل مختلف فرستاد تا آنان را بسیج کنند.
شمار سپاهیان اسلامی به ده هزار نفر رسید که حضرت(ص) سرانجام در دهم ماه رمضان، در رأس یک سپاه بزرگ دههزار نفری از مسلمانان اعم از مهاجرین، انصار و قبایل و طوایف اطراف مدینه به سوی مکه حرکت کرد.(۱)
اکثر علمای شیعه و اهل سنت، بیستم رمضان را روز «فتح مکه» میدانند.(۲)
شعار مسلمانان در روز فتح مکه این بود :
«نَحنُ عِبادُ اللهِ حَقَّاً حَقَّاً»
ما حقیقتاً بندگان شایسته خداوندیم.(۳)
حضرت رسول اکرم(ص) پس از فتح مکه بر سر در کعبه ایستاد و عفو عمومی اعلام کرد.
ابن هشام می گوید :
📋《لَمَّا فَتَحَ رَسّولُ اللهِ(ص) مَكَّةَ عَنوَةََ فَخَطَبَ عَلَى بَابِ الكَعبَةِ، ثُمَّ قالَ بَعدَ كَلامِِ :
يَا مَعشَرَ قُرَيَش! مَا تَرَوُنَ أنَّى فَاعِلُ فِيكُم؟
قَالوا : خَيرَاً! أخُ كَرِيمِِ وَابنُ أخُ كَرِيمِِ!
قَالَ رَسُولُ اللهِ(ص) : اِذهَبُوا فَأنتُم الطُّلَقَاءِ!》
♦️وقتی مکّه توسط حضرت رسول اکرم(ص) فتح شد، حضرت(ص) در کنار کعبه خطبه خواندند، سپس فرمودند : ای قریشیان! فکر می کنید من با شما چه رفتاری خواهم داشت؟
آنها گفتند : رفتاری خوب و نیکو! تو برادری بزرگوار و فرزند برادری بزرگوار هستی!
رسول اکرم(ص) به آنها فرمود : بروید! شما از آزاد شدگانید!(۴)
از این رو این گروه در تاریخ معروف به «طُّلَقاءِ» شدند و فرزندان آنان را با خطاب «اِبنُ الطُّلَقاءِ» می شناختند.
سران مشرکان قریش از جمله ابوسفیان قبل از ورود مسلمانان به شهر مکه، اسلام آوردند.
پیامبر با ندای «أَلْیوْمُ یوْمُ الْمَرْحَمَةِ» فرمان عفو عمومی صادر کرد.
همچنین حضرت رسول اکرم(ص) پس از فتح مکه اقدام به شکستن بتها نمود، به پیشنهاد حضرت(ص)، امیرالمومنین امام علی(ع) روی شانههای مبارک ایشان رفت و بتها را یکی پس از دیگری به زمین انداخت.
پس از شکستن بتها آیه «قُلْ جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ إِنَّ الْباطِلَ کانَ زَهُوقاً»(اسراء ۸۱) نازل شد.(۵)
📚منابع :
۱)تاریخ ابن خلدون، ج۲، ص۴۵۸/
مغازی واقدی، ج۲، ص۸۲۲
۲)تاریخ طبری، ج۲، ص۳۴۳
۳)الکافی شیخ کلینی، ج۵، ص۴۷
۴)السیرة النبویه ابن هشام، ج۲، ص۴۱۲
۵)الطرائف ابن طاوس، ج۱، ص۸۰
25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽▶️⏹⏸📽▶️⏹⏸📽
#سکانس_برتر
🎞سکانسی از #فتح_مکه توسط مسلمانان در فیلم محمد رسول الله(ص) ساخته مصطفی عقاد
«روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرتها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما، به واسطه عمّال خبیث شما، واقع نخواهد شد.
روز قدس روز حیات اسلام است.»
#روز_قدس
📚منبع :
صحیفه امام خمینی، ج۹، ص۲۷۰
#تلنگر
✍آخرین سفارش #امام_حسین_علیه_السلام به #امام_سجاد_علیه_السلام در کربلا!👇
👤 #امام_محمد_باقر_علیه_السلام می فرماید :
📋«لَمَّا حَضَرَ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ(ع) الْوَفَاةُ ضَمَّنِي إِلَى صَدْرِهِ ثُمَّ قَالَ : يَا بُنَيَّ! أُوصِيكَ بِمَا أَوْصَانِي بِهِ أَبِي(ع) حِينَ حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ وَ بِمَا ذَكَرَ أَنَّ أَبَاهُ أَوْصَاهُ بِهِ قَالَ : يَا بُنَيَّ! إِيَّاكَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا يَجِدُ عَلَيْكَ نَاصِراً إِلَّا اللَّهَ»
♦️هنگامی که لحظه شهادت امام سجاد(ع) فرا رسید، او مرا به سینه اش چسباند و فرمود : فرزندم! وصیتی به تو دارم که پدرم نیز هنگام شهادت مرا به آن سفارش کرد و فرمود : فرزندم! از ظلم کردن به کسی که در برابر تو یاوری جز خدا ندارد بپرهیز!(۱)
📚منبع :
۱)الکافی مرحوم کلینی، ج۲، ص۳۳۱