در همین زمینه امام جعفر صادق(ع) میفرمایند: «ثوابی که پس ازمرگ به انسان میرسد سه چیز است؛ ۱. صدقه جاریه... ۲. راه و رسم صحیحی که شخص در حال حیات بدان عمل میکرد و به گونهای بوده که الگو برای دیگران میشد ۳. فرزندی شایسته که برای او طلب مغفرت کند، و موجبات آمرزش پدر را فرهم سازد.» [۴]در جای دیگر میفرماید: «همان گونه که زندگان با هدایا، شاد میشوند اهل قبور و برزخیان نیز با ترحم و استغفار که نسبت به آنان میشود؛ شاد میگردند.» [۵]بنابر این اهداء ثواب و طلب مغفرت برای اهل قبور نافع است و از طریق اهل بیت (ع) توصیه شده است.
رسول خدا (ص) فرمودند: «براى مردگان خود هدیه بفرستید! گفتند: هدیه براى آنان چیست؟ فرمود: صدقه و دعا.»(۲) همچنین فرمودند: «ارواح مؤمنان هر جمعه، به آسمان دنیا در برابر خانه ها و منزل هاى خود مى آیند و با صداى غمناکى ندا مى دهند که اى خانواده ما، اى فرزندان ما و اى پدر و مادر و خویشان ما! به ما مهربانى کنید; از اموالى که در دست ما بود (و اکنون در اختیار شماست) با دادن درهمى و قرص نانى و جامه اى نسبت به ما ترحّم آورید، که خداوند شما را از جامه بهشت بپوشاند!» رسول خدا(ص) که این جملات را فرمودند گریستند و صحابه نیز همراه او گریه کرد….(۳)
همچنین آن حضرت فرمودند: هر صدقه اى که براى میّت داده مى شود، فرشته اى آن را به مانند طبقى از نور مى گیرد و به کنار قبر مى آورد و مى گوید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ الْقُبُورِ» این هدیه را خانواده شما براى شما فرستاده اند. آنگاه آن میّت این هدیه را تحویل مى گیرد و وارد قبرش مى کند که همین سبب فراخى قبرش (و آسایش و آسودگى او) مى گردد.(۴)
مرحوم علاّمه مجلسى مى فرماید: «در حدیث صحیحى آمده است که امام صادق(ع) در هر شب براى فرزند خود و در هر روز، براى پدر و مادر خود، دو رکعت نماز مى خواندند (و به روح آنان هدیه مى کردند) در رکعت اوّل سوره «انّا انزلناه» و در رکعت دوم سوره «کوثر» را مى خواندند»
امام صادق(علیه السلام) فرمود: ثواب اعمال خیر، براى کسى که براى مردگان انجام مى دهد، براى او و براى آن مرده، هر دو نوشته مى شود.(۶)
آیا برکت این خیرات به آن مرحوم رسیده است یا نه، ابتدا باید به درون خود رجوع کنیم، که با این عمل خودمان به آرامش رسیدهایم؟ وقتی این آرامش در خود شخص ایجاد شد، قطعا بدانید که این آرامش برای خود میت نیز هست.
ولیئی درباره تخلفات سازمانهای مردمنهاد ادامه داد: براساس آییننامه هیات دولت در ماده ۳۴ آمده است که دستگاه صدور پروانه سازمانهای مردم نهاد نظارتی بر فعالیت سازمانهای مردم نهاد داشته باشد. در صورتی که هر یک از این تشکلهای مردم نهاد از اصول اولیه اساسنامه خودشان تخطی کنند به موجب تخلفشان در یک کارگروه تحت عنوان کارگروه نظارتی مورد بررسی قرار میگیرند و گزارش آن در شورای ملی توسعه و حمایت از سمنها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. براساس همین ماده ۳۴، بعد از بررسی برای سمنی که تخلف کرده است یا تذکر کتبی ارائه میشود یا ممکن است تعلیق ۶ ماهه داشته باشند یا به دادگاه معرفی شده تا دادگاه برای آنها رای صادر کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش در پاسخ به این سوال که برخی از تشکلهای مردم نهاد نسبت به طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد غیردولتی که برای بررسی به مجلس ارسال شده است، نگرانیهایی دارند نظر شما در خصوص این طرح چیست؟ گفت: هنوز این طرح مورد بررسی کامل قرار نگرفته است و قریب به ۷۰ درصد این طرح در کمیسیون شوراها مورد بررسی قرار گرفته است و هنوز در حال بررسی است.
معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه ما هیچ قضاوتی در حال حاضر درباره این طرح نمیتوانیم داشته باشیم، گفت: این طرح در حال بررسی است و نمیتوانیم نظر مشخصی درخصوص آن ارائه دهیم انشالله بعد از بررسی بقیه این طرح میتوانیم نظر نهایی را در خصوص آن بدهیم