✨﷽✨
آیت الله محفوظی:
اگر ما بخواهیم نماز را ترویج کنیم باید نمازهای فراوان و عادت های سخت را از فرزندانمان نخواهیم .
امام صادق (ع) فرمود : در سنِ نوجوانی در عبادت بسیار می کوشیدم ، پدرم به من فرمود : فرزندم ، عبادت خود را مقداری کاهش بده ، زیرا وقتی خداوند بنده ای را دوست دارد با عبادت کم هم از او راضی می شود.
توصیه به میانه روی و اعتدال در همه ی عرصه های زندگی - از جمله عبادات - روش اولیای خدا بوده است .
حضرت علی (ع) در وصیتی به فرزندش فرمود : يا بُنَيَّ وَ اقتَصِدْ في معيشتك وَ اقْتَصِدْ في عبادَتك
ای فرزندم در معیشت و عبادت ، روش میانه و معتدل را انتخاب کن .
ما باید بکوشیم تا به تدریج طعم شیرین عبادت و نماز در کام فرزندانمان شیرین شود و به انجام نمازهای واجب ، اکتفا کنیم . تحمیلِ نمازها و عبادت های سخت ، آنان را از نماز ، گریزان می کند و نتیجه عکس می گیریم .
( برگرفته از کتاب عرفان و عبادت )
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#مقام_والای_مادر از زبان شهيد حاج شيخ احمد كافے
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
✍️میرزا اسماعیل دولابی(ره)
هر وقت کسی شما را اذیت کرد و ناراحت شدید به کسی نگویید ، فقط (استغفار)کنید؛ هم برای خودتان و هم برای کسی که شما را
اذیت کرده است
👈بگو: بیچاره کار بدی کرده است.
اگر فهم داشت نمی کرد.
وقتی استغفار می کنی خداوند دوست دارد.
👌قلبت باز می شود.
این قلب یک جوری است که، اگر کسی به او خوبی کند و از او تشکر نکند ناراحت می شود.
اگر کسی هم اذیتش کرد ناراحت می شود.
🌱 در این جا باید استغفار کرد تا قلب
انسان باز شود. آن وقت می بینی که چقدر بزرگ شده ای.
اگر دو مرتبه این کار را کردی
دیگر غم نمی تواند شما را بگیرد.
چون راهش را بلد هستی
✨﷽✨
شیخ جعفر کاشف الغطاء اهل علم و اصحاب سرّش فهمیدند که همسرش در خانه بداخلاقى مىکند، ولى خیلى هم خبر از داستان نداشتند، این قدر در مقام جستجو برآمدند تا به این نتیجه رسیدند که این مرد بزرگ الهى و فقیه عالیقدر گاهى که به داخل خانه مىرود، همسرش حسابى او را مىزند. یک روز چهار پنج نفر جمع شدند و خدمتش آمدند، گفتند: آقا ما داستانى شنیدهایم از خودتان باید بپرسیم، آیا همسر شما گاهى شما را مىزند؟
فرمود: بله! عرب است، قدرتمند هم هست، قوى البنیه هم هست، گاهى که عصبانى مىشود، حسابى مرا مىزند. من هم زورم به او نمىرسد، گفتند: او را طلاق بدهید، گفت: نمىدهم، گفتند: اجازه بدهید ما زنهایمان را بفرستیم، ادبش کنند.
گفت: این کار را هم اجازه نمىدهم، گفتند: چرا؟ گفت: این زن در این خانه براى من از اعظم نعمتهاى خداست، چون وقتى بیرون مىآیم و در صحن امیرالمؤمنین(ع) مىایستم و تمام صحن، پشت سر من نماز مىخوانند، مردم در برابر من تعظیم مىکنند، گاهى در برابر این مقاماتى که خدا به من داده، یک ذرّه هوا مرا برمىدارد، همان وقت مىآیم در خانه کتک مىخورم، هوایم بیرون مىرود، این چوب الهى است، این باید باشد.
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
📖 یکی از شاگردان آیتالله حاج شیخ علیاکبر برهان:
✍ «مرحوم برهان اکثر مستحبات ماه رجب را خودش با همان جثهی نحیفش انجام میداد.
من الان 50 سال هست که سعی میکنم در ایام البیض ماه رجب، اعمالم ترک نشود و این همهاش از برکات مرحوم برهان است.
ماه رجب در مسجد لرزاده حقیقتاً ماه اصبّ بود. گویا حقیقتاً در آنجا باران می بارید؛ باران رحمت و معنویت. همه را نسبت به روزه گرفتن در آن ماه تشویق میفرمودند. همهی جوان ها اهل روزه گرفتن بودند.
اول ماه، دوم ماه، لیلة الرغائب و... نماز مستحبی را نشسته خواندن، در مسجد لرزاده، اصلاً باب نبود. همه روی پا و ایستاده میخواندند، حتی خودش.
الان با اینکه در تهران اعتکاف هست، ولی در مساجد نماز لیلة الرغائب را بین دو نماز مغرب و عشاء به جا نمیآورند. آنجا [مسجد لرزاده] به جا میآوردند و بعد از آن تازه نماز عشاء را میخواندند. برنامهها و رفتارهای مرحوم برهان این گونه بود.»
📚 کتاب عالم ربانی ص55 و 56
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام خمینی (ره): سه ماه طلایی رجب، شعبان و رمضان را قدر بدانید
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
✍ آیتالله بهجت:
ما باید به یقین بدانیم که ما در دو دست خود، دو گوهر شبچراغ و گرانقدر (قرآن و عترت) داریم و کار به تشکیک دیگران نداشته باشیم؛
خواه بدانند و بگویند که در دست ما گوهر است، و یا آن دو را دو سنگ بیارزش بدانند، چه دیگران قدر آن دو را بدانند یا ندانند [ما باید قدردان باشیم].
برای اینکه اگر قدر ندانستیم، نعمت از دست ما گرفته میشود، چنانکه اهل حجاز از نعمت ولایت محروم شدند و به عَجَمها منتقل گردید.
.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۶
.
✨﷽✨
✳️ نماز؛ کلاس فروتنی
🔻 «نماز» ما را برای «فروتنی» تربیت میکند و به آن عادت میدهد، زیرا وقتی من تعظیم میکنم و سر خود را بر روی خاک میگذارم، حس میکنم که تسلیم پروردگارم و از خود هیچ ندارم: «إِنَّ صَلاتِي وَ نُسُكِي وَ مَحْيايَ وَ مَماتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ» (انعام، 162) در این هنگام است که حس میکنیم هیچ نداریم و هر چه هست، از آنِ خداوند است. پس دیگر چرا به این و آن فخر بفروشیم و تکبر کنیم؟ چرا احساس خودبینی داشته باشیم؟ من کیستم که خودبین باشم؟ و به این و آن تکبر کنم و از این و آن انتقام بگیرم و این و آن را مسخره کنم؟ من کیستم؟ موجودی ناتوانم که اختیار سود و زیان خود را ندارد. این چکیدهی مفهوم نماز است، ولی هرگز بدان معنا نیست که در برابر دشمنان و ستیزهجویان ضعیف و ناتوان باشیم، زیرا قدرت ما به خداوند است، نه به خودمان.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #عبادت_یا_عبودیت؟
📖 ص 38
✅ کانال آیَتٌ اَلله بَهجَت (ره)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄