eitaa logo
اشپزی بانو ایرانی
5.7هزار دنبال‌کننده
29.9هزار عکس
34.1هزار ویدیو
135 فایل
#تــــــــــــــــوجه👇👇👇 📚 کتاب هایی که قبل ازمرگ باید بخوانیم...👇✅ https://eitaa.com/joinchat/2373517458Cb099503ae7 مدیر👇 @Hossein_hajivand #تبلیغات👇تبلیغ http://eitaa.com/joinchat/2953183246Ce6d64e22a6
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 📽 آموزش ❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
😍🤗 پنیر موزارلا(پیتزا) یک حبه سیر رنده شده روغن زیتون باگت(یا نون تست یک ق غ روغن و ۳۰ گرم‌کره را در یک ماهیتابه کوچک آب کنید،سیر را اضافه کنید ،آویشن و نمک و فلفل بزنید.شعله را خاموش کنید.(نباید زیاد رو حرارت باشه که سیر سرخ بشه،یه تفت کوچیککافیه) از این مواد روی نانها بزنید و رویش پنیر بریزید.روی نانها را با فویل بپوشانید و در فر ۱۸۰‌درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید. در پایان میتونید کمی جعفری خرد شده بپاشید. 💜 ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
😍🤗 مرغ خرد شده پیاز خلالی تازه سس سویا بالزامیک پودر سیر مایع روی مرغ ها رو با چاقو برش بزنید و توی پیاز و چندقاشق آبلیموی تازه و سه قاشق سس سویا و کمی نمک و فلفل سیاه و پودر سیر مرینت و طعم دار کنید،سس سویا خودش شوره پس توی ریختن نمک احتیاط کنید..بذارید تو یخچال و دو ساعت استراحت بدین ، بعد مرغ ها رو توی ظرف مخصوص فر بچینید و روشو فویل بکیشید به مدت سی دقیقه اجازه بدین بپزه و در آخر روشو سه دقیقه گریل کنید روی گاز هم میتونین درست کنین به این صورت که کمی روغن و یه پیاز خلالی تو ماهیتابه بریزین و بدون تفت دادن پیازها ، مرغ ها رو روش بچینین و درشو بذارین و اجازه بدین با آب پیاز بپزه و در آخر سرخ کنین موقع سرو روشو جعفری خرد شده بریزید. میتونین با نون یا برنج سرو کنید . 💜 ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
خوراک مرغ ماستی🥣 🥄سیب زمینی خلالی رو چهار دقیقه در اب در حال جوش ریختم بعد خارج کرده و توی کره سرخ کرده 🍴برای قارچ : قارچ ها رو سه دقیقه با حرارت زیاد در کمی کره تفت دادم ♨️سينه مرغ دو عدد ♨️یک عدد پياز بزرگ ♨️250 گرم ماست شد ♨️کره 100 گرم ♨️زعفرون دم كرده ♨️نمك به مقدار لازم 〽️کمی پودر ترخون خشک و ادویه گرام ماسالا و فلفل سیاه و روغن زیتون هم توی مرغها بريزيد 〽️آبليمو 4 قاشق غذاخوري 🔅استخوان سينه مرغ رو كامل در مياريد 🔅بعد پيازو با رنده درشت رنده ميكنيد ميريزيد روش بعد هم ماست و زعفران دم كرده و آب ليمو و نمك رو ميريزيد روش و همرو با هم قاطي ميكنيداين مخلوط رو نيم ساعت بذاريد توي يخچال بهتره...ولي اگه عجله داشتيد لزومي نداره اين كارو بكنيد. ⭕️موادو ميريزيد توي ترجيحا يه ماهيتابه ويا يه قابلمه. كره ها رو هم برش ميزنيد ميذاريد روش. بعد زير گاز رو روشن ميكنيد تا جوش بياد...بعد هم زيرشو خوب كم ميكنيد تا توي آب خودش ❌( لازم نيست آب بريزيد توش)پخته بشه.حدودا بين 45 دقيقه تا يك ساعت طول ميكشه تا بپزه... ‌❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
ستایش🍴 تخم مرغ 2عدد ارد 50 گرم شکر 50 گرم وانیل 1/4ق چ بکینگ پودر 1/2ق چ تخم مرغ ووانیل وشکر روانقدر باهمزن زده تا پوک وسبک شود وحجم مواد به دوبرابر برسد سپس ارد وبکینگ پودر روالک کرده به مواد اضافه میکنیم وباهم مخلوط میکنیم بعد تابه رو چرب کردم وروی حرارت گذاشتم تا داغ شود وموادرولت رو ریختم وروشو صاف کردم حرارت باید ملایم باشه ده دقیقه یکطرفش وپنج دقیقه طرف دیگش بعد روی حوله نمناکی کاغذ روغنی انداختم گذاشتم تاموادم سرد بشه وخامه کشی کردم وورولش کردم گذاشتم یخچال وباگاناش ومیوه تزیینش کردم نوش جان😊 ‌❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
خوووشمزه😋😋😋‌ دستور پخت: پیاز گوشت نخود لوبیا برنج عدس زردچوبه فلفل سیاه و قرمز روغن نمک سبزی آش نعنا پیاز داغ کرده، گوشت رو خوب تفت میدیم. ادویه ها و نخود، لوبیا، عدس، برنج رو از قبل خوب خیس میکنیم. و ب مواد گوشتی اضافه میکنیم. میزاریم خوب خوب بپزن. بعد پخت سبزی رو اضافه کرده و با گوشتکوب برقی کامل میکوبیم. میزاریم کامل غلیظ بشه و جابیوفته. روش رو هم با نعناداغ و پیازداغ تزیین میکنیم. نوووش جان❤ 💜 ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
پنج تا تخم مرغ و کمی وانیل رو با همزن زدم بعد چهار قاشق شکر و یک لیوان شیر رو ریختم بعد خیلی کم نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ریختم . همزن رو گذاشتم کنار و سه چهارم لیوان آرد شیرینی رو الک کردم و اضافه کردم با همزن دستی هم زدم و در آخر بهش دو قاشق مرزه و ترخون و نعناع و شوید خشک ریختم ماهی تابه رو چرب کردم و هر بار یک ملاقه از مواد میریختم گل که مینداخت برش میگردوندم طرف دیگه شم گل بندازه. شلکینه رو من دوس دارم باز کمی شکر بزنم حین سرو. نکتە : البتە مادربزرگا رو ساج درست میکنن. میتونین بەجای شیر از ماست استفادە کنید. 💜 ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
مامان جونم ،امید امروز و فردایم تولدت مبارک بهترینم 💖💖💖 🎂🎀🎂🎀🎂🎀🎂 بابا جونم تکیه گاه زندگیم تولدت مبارک 💖💖💖 🎂🎀🎂🎀🎂🎀🎂 💜 #آشپـ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
خواهر که داشته باشی یعنی خدا یه طور ویژه ای دوستت داشته که بهت یه مادر کوچولوی دوم یه رفیق مهربون و یه همبازیِ همراه داده😊😍 سلامتی خواهرا و هر کسی که برامون مثل خواهره💃 💖🍃🌸🌹🌸🍃💖
💖🍃🌸🌹🌸🍃💖 سر تا پایم را خلاصه کنند می شوم "مشتی خاک" که ممکن بود "خشتی" باشد در دیوار یک خانه یا "سنگی" در دامان یک کوه یا قدری "سنگ ریزه" در انتهای یک اقیانوس شاید "خاکی" از گلدان‌ یا حتی "غباری" بر پنجره اما مرا از این میان برگزیدند : برای" نهایت" برای" شرافت" برای" انسانیت" و پروردگارم بزرگوارانه اجازه ام داد برای : " نفس کشیدن " " دیدن " " شنیدن " " فهمیدن " و ارزنده ام کرد بابت نفسی که در من دمید من منتخب گشته ام : برای" قرب " برای" رجعت " برای" سعادت " من مشتی از خاکم که خدایم اجازه ام داده: به" انتخاب " به" تغییر " به" شوریدن " به" محبت " وای بر من اگر قدر ندانم…❤️❤️ 💖🍃🌸🌹🌸🍃💖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙الهی ✨دلتون شـاد 🌙شبتون پر از نشاط ✨و قلب مهربونتون 🌙هميشه تپنده باد ✨شب خوبی 🌙در کنار عزیزانتون‌ داشته باشید ✨ 💖🍃🌸🌹🌸🍃💖 💜 ♡ـزےبانـ♡ـو ↬ 💛 ░҉⃟🧚🏼‍♀₯↬ @AshpaziBano ↶🌸⃝⃡
هدایت شده از عجایب جهان
♦️با هم دعای فرج را برای سلامتی و فرج آقا امام زمان(عج) می‌خوانیم 🔹با قرائت دعای فرج به این جمع میلیونی بپیوندیم ↙️↙️ cнαɴɴεℓ◌➣ @Ajaieb_Jahan ⁉️
هدایت شده از عجایب جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بر صبح‌دم قشنگ پاییز سلام بر نغمهٔ بلبل سحـرخـیز ســـلام بر خندهٔ غنچه‌ای ڪه از ذوق سحر گردیده ز شور و شوق لبریز، ❣ســـلام صبح چهارشنبه پاییزی‌تون دل‌انگیز 💖Join👇 🍃🌸 🌸🍃【☜‌‌‌‌‌‌‌‌عجایب جهان☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌】  .↶🇯‌🇴‌🇮‌🇳↷. cнαɴεℓ↬♡ @Ajaieb_Jahan ♡↶
هدایت شده از عجایب جهان
هر صبح دلم را به خیالت گره می زنم باشد که از آن خورشیدی زاده شود تا دوست داشتنهایم را به تو برساند . سلام زندگیم صبح بخیر 💖Join👇 🍃🌸 🌸🍃 ‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎ ‎‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌【☜‌‌‌‌‌‌‌‌عجایب جهان☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌】  .↶🇯‌🇴‌🇮‌🇳↷. cнαɴεℓ↬♡ @Ajaieb_Jahan ♡↶
هفتم ابان روزبزرگداشت کورش کبیرهمایون باد #کانال_رسمی【☜‌‌‌‌‌‌‌‌عجایب جهان☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌】  .↶🇯‌🇴‌🇮‌🇳↷. cнαɴεℓ↬♡ @Ajaieb_Jahan ♡↶
سالاد کلم بروکلی🥦🥙 کلم بروکلی سه عدد گوشت بیکن ده تکه پیاز قرمز 1/3 فنجان دانه آفتابگردان 1/3 فنجان کرنبری 1/3 فنجان سس مایونز نصف فنجان سرکه سیب 2 قاشق سوپخوری شکر 2 قاشق چایخوری نمک و فلفل به مقدار لازم در یک کاسه ی سالاد، بروکلی، بیکن، پیاز، دانه ها و کرنبری را اضافه کنید. در یک کاسه ی کوچک مایونز، سرکه، شکر را مخلوط کنید. مخلوط سس را روی سالاد بریزید تا همه ی مواد به آن آغشته شوند. طبق ذائقه با نمک و فلفل مزه دار کنید. در کاسه را بپوشانید و حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید و بعد سرو کنید. نکته شما می توانید هر مقدار سسی که دوست دارید اضافه کنید. و بهتر است از سس رژیمی استفاده کنید. ❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥🇫🇷همبرگر مخصوص فرانسوی🍔 آب پیاز 50 گرم سس کچاپ 50 گرم خردل یک قاشق سوپخوری نمک و فلفل به میزان لازم سیر ساطوری کرده یک حبه راسته و فیله گوساله (چرخ کرده) 500 گرم روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری نان همبرگر 4 عدد کاهو و گوجه فرنگی به میزان لازم پنیر گودا 4 ورق پیاز حلقه ای تفت داده 1 عدد کوچک ریحان یک دسته کوچک سیب زمینی سرخ کرده به میزان لازم طرز تهیه برگر فرانسوی: آب پیاز، سس ها، نمک، فلفل و سیر را با یکدیگر مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. آن گاه بار دیگر گوشت را با دنده ریزتر چرخ کنید تا کاملاً یکدست شود. حالا گوشت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. سپس هر بار قدری از گوشت را برداشته، در دست فرم دهید و در تابه مناسبی با روغن سرخ کنید. سپس نان ها را باز کنید و به ترتیب کاهو، گوجه، برگر سرخ کرده، پنیر گودا، پیاز و ریحان را بچینید و در صورت تمایل با سیب زمینی و ریحان بیارائید. •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
ساق مرغ عسلی🍗 مواد لازم: ساق مرغ با پوست 8-10 عدد سرکه بالزامیک 1/2 پیمانه عسل 1/4 پیمانه سس سویا 1/4 پیمانه سیر رنده شده 2 حبه نمک و فلفل به مقدار کافی طرز تهیه: در ابتدا، سرکه بالزامیک، سس سویا، عسل و سیر رنده شده، نمک و فلفل را در کاسه کوچکی بریزید و با هم مخلوط نمایید. یک سینی گود یا ظرف پیرکس مناسب فر را آماده کنید. دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا در این مدت گرم شود. ساق های مرغ را یکی یکی داخل سس فرو ببرید و خوب به آن آغشته کنید. سپس آنها را داخل سینی بچینید و سس باقیمانده را به طور یکنواخت روی مرغ ها بریزید. ظرف را به مدت 45 دقیقه در فر گرم شده قرار دهید تا مرغ به خوبی پخته و سس غلیظ شود. بعد از گذشت 25 دقیقه، سینی را از فر خارج کنید و ساق ها را بچرخانید. دو طرف مرغ باید خوب سرخ شود. ساق های مرغ را از فر خارج کنید و در ظرف مورد نظر بچینید. ❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🍃🌸یک روز قشنگ 🍃🌸یک دل خـوش 🍃🌸یک لب خنـدان 🍃🌸یک تن سالــم 🍃🌸دعای امروز من 🍃🌸برای هرروز تو 🍃🌸چهارشنبه تون زیبا ❥❣❥ ʝσɨŋ 👇🏻 ┏━━━━•✾•●•✾•━━━━┓ Jõıň ⇄☞ @MatnhayeKhas ❥• ┗━━━━•✵•●•✵•━━━━┛
خـــــدايا💖🙏 هزاران بار شُکرت💕 كه امروز هم بهمون فرصت دادی🙂 ✨براي بهتر شدن😇 ✨براي به تو نزديك تر شدن😊 ✨براي بندگیِ تو💞 ❥❣❥ ʝσɨŋ 👇🏻 ┏━━━━•✾•●•✾•━━━━┓ Jõıň ⇄☞ @MatnhayeKhas ❥• ┗━━━━•✵•●•✵•━━━━┛
هدایت شده از عجایب جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من برده داری را بر انداختم، به بدبختی آنان پایان بخشیدم. فرمان دادم که همه ی مردم در پرستش خدای خود آزاد باشند و آنان را نیازارند. فرمان دادم که هیچکس اهالی شهر را از هستی ساقط نکند. 👤کوروش بزرگ ۷ آبان روز بزرگداشت کوروش گرامی باد ♥️ هفتم آبان، سالروز ورود کوروش بزرگ به بابل می‌باشد. بر اساس رویدادنامه نبونعید، در ۲۹ اکتبر (۷ آبان) سال ۵۳۹ پیش از میلاد کوروش وارد بابل شد. در رویدادنامه نبونعید اینچنین آمده است: در ماه اَرَخسمنو (Arahsamnu = ماه هشتم)، روز سوم (هفتم آبان ماه) کوروش به بابل اندر آمد. شاخه‌های سبز در برابر (زیر پای او) گسترده شد. این روز به مناسبت پایان تصرف امپراتوری بابل به دست سپاه هخامنشیان و پایان دوران ستمگری در جهان باستان انتخاب شده است .❤️ 💬 【☜‌‌‌‌‌‌‌‌عجایب جهان☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌】  .↶🇯‌🇴‌🇮‌🇳↷. cнαɴεℓ↬♡ @Ajaieb_Jahan ♡↶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواد لازم 👇 عصاره پای مرغ هویج یک عدد متوسط کرفس خرد شده نصف پیاله پیاز کوچک یک عدد سیب زمینی نسبتا کوچک یک عدد برنج نیم دانه ایرانی دو قاشق گوجه فرنگی دو عدد رب یک قاشق سر خالی کره آب کرده دو قاشق جعفری ونمک عصاره پای مرغ ❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
هدایت شده از عجایب جهان
کوروش بزرگ یا کوروش کبیر، که کورش هم نوشته می‌شود، بنیان‌گذار و نخستین شاه شاهنشاهی هخامنشی بود که به مدت سی سال، در بین سال‌های ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر نواحی گسترده‌ای از آسیا حکومت می‌کرد. کوروش در استوانهٔ خود که در بابل کشف شده، خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ چیش‌پیش، شاه بزرگ انشان، از خانواده‌ای که همیشه پادشاه بوده‌است» معرفی می‌کند. به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشته‌است و به‌جز کتسیاس، دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانسته‌اند و گزارش داده‌اند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بوده‌است. برخی از مورخان امروزی این روایت را معتبر می‌دانند اما برخی دیگر اعتقاد دارند که رواج این روایت ریشه‌های سیاسی داشته‌است و هدفش این بوده که از بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی، مردی نیمه‌مادی بسازد تا مادها را با فرمانروایی پارس‌ها آشتی دهد و اصولاً رابطه‌ای بین ماندانا دختر آستیاگ و کوروش قائل نیستند و آن را افسانه می‌دانند. دربارهٔ کودکی و جوانی کوروش و سال‌های نخستین زندگی او، روایت‌های گوناگونی، وجود دارد؛ اگرچه هر یک،سرگذشت زاده شدن وی را به شرح خاصی نقل کرده‌اند؛ اما شرحی که آن‌ها دربارهٔ ماجرای زایش کوروش ارائه داده‌اند، بیشتر، شبیه افسانه است. هرودوت در مورد دستیابی کوروش به قدرت، چهار داستان نقل می‌کند؛ ولی فقط یکی از آن‌ها را معتبر می‌داند. طبق نظر کسنوفون از سده پنجم تا سده چهارم پیش از میلاد مسیح، سلسله داستان‌های متفاوتی دربارهٔ کوروش، نقل می‌شده‌است. کوروش ابتدا علیه ایشتوویگو، شاه ماد، به جنگ برخاست و سپس به پایتخت حکومت ماد در هگمتانه یورش برد و با کمک‌هایی که از درون سپاه ماد به او شد، هگمتانه را فتح کرد. سپس کرزوس، شاه لیدیه را شکست داد و به‌سوی سارد لشکر کشید و پس از دو هفته، شهر سارد به اشغال نیروهای ایرانی درآمد. کوروش مسئولیت فتح دیگر شهرهای آسیای صغیر را به فرماندهانش واگذار کرد و خود به اکباتان بازگشت و به‌سوی «پارت»، «زرنگ»، «هرات»، «خوارزم»، «باختر»، «سغد»، «گندار»، «ثه‌تَگوش» و «اَرَخواتیش» لشکر کشید. جزئیات این جنگ‌ها در تاریخ ثبت نشده‌است و اطلاع کمی دربارهٔ جزئیات این نبردها وجود دارد. در بهار سال ۵۳۹ پیش از میلاد، کوروش آهنگ تسخیر بابل را کرد و وارد جنگ با بابل شد. به گواهی اسناد تاریخی و عقیدهٔ پژوهشگران، فتح بابل بدون جنگ بوده‌است و توسط یکی از فرماندهان کوروش به‌نام گئوبروه در شب جشن سال نو انجام شد. هفده روز پس از سقوط بابل، در توسط یکی از فرماندهان کوروش به‌نام گئوبروه در شب جشن سال نو انجام شد. هفده روز پس از سقوط بابل، در روز ۲۹ اکتبر سال ۵۳۹ پیش از میلاد، خود کوروش وارد پایتخت شد. تصرف بابل نقطهٔ عطفی بود که باعث ایجاد امپراتوری بزرگی در آسیای مرکزی و غربی شد و زمینهٔ بازگشت یهودیان تبعیدی به میهن‌شان در سرزمین اسرائیل (کنعان) را فراهم کرد. کوروش همچنین دستور داد که پرستش‌گاه اورشلیم را بازسازی کنند و ظروف و اشیای طلایی و نقره‌ای را که نبوکدنصر، شاه بابل، از اورشلیم ربوده بود، به یهودیان تحویل داد. استوانهٔ کوروش پس از شکست دادن نبونعید و تصرف بابل، نوشته شده و به منزلهٔ سند و شاهد تاریخی پرارزشی است. در سال ۱۹۷۱ میلادی، سازمان ملل متحد استوانهٔ کوروش را به همهٔ زبان‌های رسمی سازمان منتشر کرد و بدلی از این استوانه در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک قرار داده شد. هرودوت گزارش می‌دهد که کوروش در جنگ با ماساگتها کشته شد؛ ولی این دیدگاه را بیش‌تر مورخان جدید رد می‌کنند و معتقدند که داستان هرودوت ساختگی است تنها منبع موثق کهنی که غیرمستقیم به مرگ کوروش اشاره می‌کند، دو لوح و سند گلی یافت‌شده در بابل است که نخستین آن مربوط به دوازدهم اوت ۵۳۰ پیش از میلاد است که تاریخ آن «نهمین سال کورش، شاه کشورها» را نشان می‌دهد. سند دوم که مربوط به سی و یکم اوت ۵۳۰ پیش از میلاد است، «سال آغاز فرمانروایی کمبوجیه، شاه کشورها» را بر خود دارد. این دو سند که در ظاهر اهمیت چندانی ندارند، در واقع نشان می‌دهند که کوروش در فاصلهٔ بین ۱۲ تا ۳۱ اوت سال ۵۳۰ پیش از میلاد درگذشته‌است یا حداقل، خبر مرگ وی و برتخت‌نشینی کمبوجیه در این تاریخ به بابل رسیده‌است. پیش از سال ۵۵۰ قبل از میلاد پارس‌ها نقش به سزایی در تحولات دنیا بازی نمی‌کردند اما در این سال پیروزی‌ها و فتوحات کوروش بر سلاطین همسایه آغاز گردید. کوروش یک نظامی نابغه بود، به‌طوری‌که بین سال‌های ۵۵۰ تا ۵۳۹ پیش از میلاد با فرماندهی موفق لشکریانش پیروزی‌های متعددی کسب نمود. گستردگی پهنه حکومت کوروش تا سال ۵۳۹ پیش از میلاد از شرق، رود سند در هندوستان و از غرب، آناتولی بود. این قلمرو حکومتی ۳۲۰۰ کیلومتر طول داشت. 【☜‌‌‌‌‌‌‌‌عجایب جهان☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
هدایت شده از پزشک ایرانی
آرزو میکنم در اين ظهر زيبا تپش عشق حیات را در وجودتان گل افشانی کند و شور زندگی در جانتان متلاطم گردد
مواد لازم : براي ٢ تا ٣ نفر پیاز ۲ عدد متوسط خلالي شده (فیله یا راسته گوساله)با بُرِش نواري ۳۰۰ گرم قارچ ۳۰۰گرم کره ٢ قاشق استاک (قرص عصاره گوشت) ۱ عدد شیر داغ ١ ليوان آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری خامه ۵۰ گرم نمک فلفل به مقدار لازم روغن سرخکردنی به مقدار لازم آب ۲ لیوان جوزهندي دلبخواه سير ١ حبه دلبخواهي پياز و سير را تفت بدين اما نبايد پياز خيلي سرخ شود در حدي كه نرم بشه و خيلي خيلي كم اطرافش طلايي بشه.گوشت رو به پياز اضافه كنيد تا كمي سرخ بشه،با شعله ي زياد كه آب نندازه.وقتي گوشتتون تغيير رنگ داد عصاره گوشت و ٢ ليوان آب اضافه كنيد و بگذاريد ٣٠ تا ٤٠ دقيقه بپزه و آب گوشت جمع بشه(تبخير بشه)تو اين فاصله قارچ رو با كمي روغن تفت بديد و بذاريد كنار.حالا سس بشمال(همون سس سفيد) رو آماده كنيد آرد را در كره كمي تفت بديد و بعد آهسته آهسته شيرو اضافه كنيد كم كم اضافه كنيد تا آرد گوله نشه، خامه رو اضافه كنيد و شعله رو خاموش كنيد،(خامه نبايد بجوشه چون ميبُره).و غلظت سس بايد شبيه ماست بشه،حالا قارچ رو به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد دو سه دقيقه مخلوط كنيد تا طعمش به خورد هم بره، موادو بچشيد اگر نياز بود نمك و فلفل اضافه كنيد.در آخر سس بشامل رو به گوشت اضافه كنيد يكي دو دقيقه با شعله ي كم هم بزنيد. ديگه غذاي روسي شما آماده هست.با خلال سيب زميني سرو كنيد و تمام❤️ ❥┅┄→•☆↓ ↓☆•←┄┅❥ •••❥❥•←• ☆﷽☆ Jõıň☞‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢