#نکات_کتلت
🔸سیب زمینی روز قبل پخته شود و در یخچال گذاشته شود تا کاملا سرد بشه
🔸یکی از مهمترین علت های وا رفتن کتلت و شامی گرم بودن سیب زمینی پخته شده هست...
و هم کمتر روغن جذب میکنه در حین سرخ شدن.
🔸نسبت سیب زمینی ب گوشت ۲ ب ۱ است.
🔸آب گوشت و پیاز گرفته بشه...
🔸حتما از سیر رنده شده استفاده کنید..طعم کتلت و بینظیر میکنه..
🔸از زردچوبه بیشتری استفاده کنید تا کتلت خوشرنگ بشه.
🔸اگه تعداد کتلت ها زیاده ب نصف ک رسید روغن و دور بریزید و روغن تازه استفاده کنید.چون کتلت های انتهایی کاملا سیاه میشند
🔸حرارت هم ملایم باشه..اگه حرارت زیاد باشه هم کتلت سیاه میشه.
🔸و بعد از مخلوط کردن مواد ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها جا بیفته
🔸در هنگام سرخ کردن
یک کاسه اب سرد کنار دستتون باشه ..کف دست و مرطوب کنید و بعد کتلت و حالت دهید و بعد در روغن سرخ کنید..این مرطوبی دست باعث کرانچی شدن لایه ی بیرونی میشه
🔸کتلت هایی ک داخل ماهیتابه سرخ شدن و همه رو خارج میکنید و بعد کتلت های جدید میگذاری
#سیب_ژله_ای
مواد لازم
سیب کوچک پوست کنده ۵تا
پودر ژله۱بسته من از پودر ژله آلبالو استفاده کردم
آب جوش ۲ لیوان
طرز تهیه
🔸اول آب جوش و ژله رو باهم خوب ترکیب میکنیم تا پودر ژله حل بشه بعد میزاریم روی گاز و سیب ها رو میندازیم داخلش و میزاریم حدود ۴۰ دقیقه بجوشه و هرازگاهی جا بجاشون میکنیم تا یکدست رنگ بگیرن بعد میچینیم داخل ظرف مورد نظر و ژله رو هم میریزیم کف ظرف و میزاریم یخچال و آمادست
#دم كردن زعفران
ابتدا زعفران را بدون شکر و قند خوب پودر میکنم.
یک قاشق چاخوری از زعفران توی یه لیوان یا ظرفی میریزم و به ازای هر قاشق چایخوری زعفرون دو قاشق غذاخوری آب جوش میریزیم و بلافاصله دو الی سه قالب کوچیک یخ میندازیم تا شک وارد بشه و رنگ بیشتری باز کنه .
بعدش این زعفرون دم کرده ی غلیظ رو توی ظرف در دار پلاستیکی توی فریزر نگهداری کنید چون اگر تو یخچال بمونه بعد از چند روز عطر و طعمش از دست میده اما توی فریزر خراب نمیشه .
و بعد هر وقت خواستین کمی از روی اون بر میدارم . دوباره مابقی رو فریز میکنیم .
#میلک_شیک_زعفران 🍹
بستنی وانيلی ۱فنجان
شير پرچرب ۱فنجان
گلاب ۱ق غ
هل سائیده ۱پینچ
زعفران سائیده ۱ق غ 🍹همه مواد و توی دستگاه
میکسر مخلوط کنین و خنک سرو کنین.
#باقالی_پلو_با_گوشت
دوتا پیاز رو خیلی ریز خرد کرده و در قابلمه میریزیم تا کمی تفت بخوره سپس گوشت رو اضافه میکنیم و باحرارت ملایم بیس دقیقه تفت میدیم تاکمی سبکبشه سپس زعفرون و نمک و فلفل سیاه و رب میزنیم دو دقیقه تفت میدیم تا رب بازبشه سپس دولیوان آب میریزیم وبا شعله ی ملایم میذاریم بپزه و حسابی جا بیفته
برنج رو ک از قبل خیس کردیم داخل قابلمه ی در حال جوش میریزیم وباقالی هارو اضافه میکنیم تا ب همراه برنج به جوش بیاد و اخرین مرحله هم شوید رو میزنیم و وقتی برنج نیم پز شد آبکش میکنیم.سپس برنج رو توی قابلمه ریختم و کمی روغن و زعفران هم روی برنج ریختم و گذاشتم ک دم بکشه
#ترفند_آشپزی 🍗
مزه دار كردن مرغ زرشك پلو
پودر پیاز ۱ ق چ
زردچوبه ۱ ق چ
دارچین نصف ق چ
زعفرون ۱ ق س
فلفل سیاه نصف ق چ
نمک ۱ ق چ
اين ادويه هارو با هم مخلوط كنيد و مرغ رو چند ساعت توش بزاريد بمون
#خورشت_آلو_زرشک
یه لیوان آلو و چهار ق زرشک رو از یک ساعت قبل خیس کرده. دو تا پیاز متوسط رو خلالی خرد و نیمه سرخ کرده. سینه مرغ رو تیکه و بهش اضافه و با کمی زردچوبه تفت میدهیم. بعد دو ق.غ رب اضافه کرده و تفت داده. آلو و زرشک رو به همراه چهار لیوان آب بهش اضافه و اجازه میدهیم خورش خوب جابیفته و یه آب غلیظ ازش بمونه. یک ربع آخر پخت هم مقداری زعفران دم کرده و نمک بهش اضافه میکنیم.
موقع سرو هم اگه دوس داشتید کمی زرشک رو جدا سرخ کرده و روی خورش بریزید.
#فینگرفود
چند تا نکته
برشهاي خيار خيلي نازك نباشه و حتما بعد از برش،روي دستمال آشپزخونه بذاريد تا رطوبتش گرفته بشه.
پنير خامه اي رو با سبزيجات ساطوري مخلوط كنيد،از سبزيجاتي مثل تره و پياچه كه آب ميندازه استفاده نكنيد.
حتما قبل از سرو درست كنيد تا تازه باشه و آب نندازه.ميتونيد خيار رو برش بزنيد و آماده كنار بذاريد،پنير رو هم آماده كنيد و در قيف مشمايي بريزيد و در يخچال بذاريد و قبل از چيدن ميز سريع درستشون كنيد.
بجاي جعفري،ميتونيد گردو يا گوجه گيلاسي روش بذاريد يا از هر سه مدل استفاده كنيد.
همين😊