مواد لازم:
۱- هویج (برش حلقهای) ۳ عدد متوسط
۲- بادمجان (برش حلقهای) ۳ عدد متوسط
۳- پیاز (برش حلقهای) ۳ عدد متوسط
۴- سیب زمینی (برش حلقهای) ۴عدد متوسط
۵- گوجه فرنگی (برش حلقهای) ۳ عدد متوسط
۶- فلفل سبز (برش حلقهای) ۲ عدد متوسط
۷- گوشت قرمز ۳۰۰ گرم (در صورت طبخ با گوشت قرمز)
۸- کدو (برش حلقهای) ۳ عدد متوسط
۹- بامیه ۲۰۰ گرم
۱۰- آب (به مقدار کم) جهت طبخ مواد
۱۱- نمک و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را با یک قاشق غذاخوری روغن مایع تفت میدهیم.
بعد از یک ساعت طبخ و پختن گوشت به ترتیب ذیل در مرحله دوم مواد هویج، بادمجان، سیب زمینی، کدو را اضافه میکنیم.
بعد از این مرحله اگر مواد پخته شدند در مرحله سوم پیاز، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای را اضافه میکنیم و در آخرین مرحله پخت بامیه را به مواد ذیل اضافه میکنیم چون مدت زمان طبخ بامیه کم است.
در بین این مراحل ادویهها را میافزاییم میتوان جهت افزایش لعاب بامیه ۴ قطره آب لیمو به غذا اضافه کرد، در طبخ این غذا آب کمی به کار میرود و میتوان آن را با نان میل نمود😊
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
ماست: ۳ پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
سیر: ۴ حبه
روغن: کافی برای سرخ کردن تخم مرغ
نمک: به میزان لازم.
طرز تهیه:
۱. اول تخم مرغ هارا در ماهیتابه سرخ میکنیم.
۲. وقتی کاملاً پخت ابتدا نمک وسیر له شده وسپس ماست را اضافه کرده با شعله ملایم کمی به هم زده
۳. بعد از ۵ دقیقه همزمان شعله گاز را خاموش و غذا را به آرامی هم میزنیم. غذا آماده است.
نکته:
در صورت سرخ کردن سیر با تخم مرغ بوی سیر بسیار کمتر خواهد بود. این غذا مثل املت با نان سرو میشود.
ضمنا ماست در ماهیتابه نباید زیاد هم زده شود که آبکی نشود.
یک مزیت این غذا دمای متعادل غذاست که بعداز ریختن ماست دیگه داغ داغ نیست. مخصوصاً برای کسانی که عجله هم دارند😋
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
#دیـــــزےـــۍ
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
دستور شماره یک "دیزی ساده"
نخود – لوبیای سفید -------------------- روی هم یک لیوان پاک شده
گوجه فرنگی ----------------------------- دو عدد بزرگ
پیاز پوست گرفته شده ------------------ دو عدد متوسط
فلفل سبز تازه --------------------------- دو – سه عدد
نمک، فلفل سیاه، آبلیمو -------------- به مقدار لازم
گوشت گوسفند با استخوان و چربی---- ۵۰۰ گرم
سیب زمینی شسته شده با پوست -- ۴–۵ عدد متوسط
رب گوجه در صورت نیاز ----------------- یک قاشق غذا خوری
سیر (به دلخواه) ---------------------- ۲–۳ حبه
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب (سه برابر حجم خیس نخورده نخود و لوبیا) خیس کنید.
گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه فرنگیها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کردهاید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد به آنها اضافه کنید. (دقت کنید هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود)
اگر از دیزی گلی استفاده میکنید، توجه داشته باشید که حتماً از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید. این ظرف زمان پخت را طولانیتر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر میکند.
بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبزها را به دیزی بیفزائید.
در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد. یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیب زمینیها را با پوست داخل غذا بریزید.
پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید. چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کنید. به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید؛ (میتوانید اول پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید بعد چربی را بکوبید و با هم مخلوط کنید) و داخل غذا بریزید. در این مرحله که گوشت و نخود – لوبیا نرم و پخته شدهاند، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.
در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن، داخل غذا استفاده کنید. (سرخ کردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر کردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده هم به آن بیفزایئد نتیجه بهتری میگیرید)
این غذا هر چه زمان پختش طولانیتر باشد جا افتاده تر و خوشمزه و خوش رنگ تر میشود.
معمولاً این غذا را با آب زیاد درست میکنند؛ و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید که مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تأثیر قرار نگیرد.
فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو غذا، داخل ظرف بریزید؛ در غیر اینطورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ میشود.
✅ لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
دستور شماره دو "آبگوشت دیزی"
نخود و لوبیای سفید باهم ۱ لیوان
گوشت گوسفند با استخوان و چربی ۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۳ عدد.
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
سیب زمینی ۵ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سبز ۳ عدد
نمک
فلفل
آبلیمو مقدار لازم
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل در اب خیس کنید، گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و ۱ عدد از پیازها، ۳ حبه سیر و گوجه فرنگیهایی که پوست گرفته و به دو نیم کردهاید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید.
اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده میکنید باید توجه داشته باشید که حتماً از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید، این ظرف زمان پخت را طولانیتر ولی طعم انرا خیلی بهتر و جا افتاده تر میکند.
بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبزها را به دیزی اضافه کنید، در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا آرام آرام جا بیفتد.
یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیب زمینیها را داخل غذا بریزید، پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید.
وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند میتوانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید، در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت میتوانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید، هر چه زمان پخت دیزی طولانیتر باشد غذایی جا افتاده تر و خوش رنگ تر خواهید داشت.
نکتهها: دیزی را به دلیل پخت طولانی با آب زیاد درست میکنند و بهتر است در شروع کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه دیزی در اثر اضافه کردن آب در طول پخت تحت تأثیر قرار نگیرد.
میتوانید بجای چربی گوشت از مقداری دنبه استفاده کنید، هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود.
آبلیمو را هنگام سرو غذا داخل ظرف بریزید در غیر اینطورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ خواهد شد، میتوانید از لیموعمانی نیز بجای آبلیمو استفاده کنید و در اینصورت باید یک ساعت قبل از پایان پخت حدود ۵ لیموعمانی را با چنگال چند بار سوراخ کرده و اضافه کنید.
سرخ کردن رب قبل از رختن درون غذا برای از بین بردن بوی خامی رب و خوشرنگ شدن رب میباشد.
✅ لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
*بورانی اسفناج*
بورانی اسفناج یکی از پیش غذاها و میان وعده های بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است که می توانید با اضافه کردن موادی مانند مغز گردو و سیر آن را به صورت مجلسی تر برای مجالس و مهمانی های خود تهیه و سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۶ تا ۸ نفر بورانی اسفناج تهیه کنید.
*مواد لازم:*
سیر ۲ حبه
اسفناج ۱ کیلوگرم
ماست چکیده ۵۰۰ گرم
مغز گردو ۴ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
*طرز تهیه بورانی اسفناج:*
برای تهیه بورانی اسفناج مجلسی ابتدا سیرها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم. بعد اسفناج ها را پاک می کنیم و در قابلمه ای پر از آب برای ۱۰ دقیقه قرار می دهیم تا اگر خاک لابه لای اسفناج ها هست کامل از بین برود
و بعد تمیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود. سپس اسفناج ها را یا میکس می کنیم و یا روی تخته ریز خرد میکنیم، قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اسفناج و سیر را داخل آن می ریزیم
و شروع می کنیم به تفت دادن مداوم،و نمک و زردچوبه روی اسفناج ها می پاشیم و مجددا تفت می دهیم تا اگر اسفناج ها آب دارند آب آن ها کاملا تبخیر شود و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا مخلوط اسفناج و سیر به مرور زمان خنک شوند.
آن گاه ماست را خوب هم می زنیم تا یکدست شود و کمی نمک ، فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و گردوهای خرد شده را نیز داخل ماست می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و در آخر اسفناج و سیر خنک شده را نیز می افزاییم
و خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا اسفناج ها کاملا به ماست آغشته شوند و در ظرف مورد نظر بورانی اسفناج را می کشیم و به عنوان یک پیش غذا برای مهمانی ها و یا حتی بعنوان غذای کامل برای خودتان آن را آماده کنید و نوش جان کنید.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
*کدو پلوی مازندرانی*
کدو پلوی مازندرانی یا (کهی پلا، کئی پلا) یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ مازندرانی هستش که خیلی آسون و بدون دردسره و علاوه بر این مواد اولیهی زیادی هم نمیخواد و یک پلوی مخلوط گیاهی و خوش عطره. امیدوارم تهیه اش کنین و از مزه اش لذت ببرین.
◀️ *مواد لازم:*
برنج: ۲ پیمانه
کدو تنبل: ۳۰۰ گرم
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
شکر: ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
زرچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
زیره: ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ برای سرو به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
◀️ *طرز تهیه:*
برای تهیه کدو پلو کافیه تا برنج رو از چند ساعت قبل خیس کنیم.
حالا کدوهایی که نگینی و تقریبا درشت خرد کردیم رو داخل یه ماهیتابه میریزیم. زیره، زرچوبه و کره رو هم اضافه میکنیم. پیاز داغ و شکر رو هم همینطور، حالا مواد رو با هم تفت میدیم تا شکر حل بشه و کدو هم تقریبا نیم پز بشه.
در نهایت به مقدار کافی نمک و زعفرون هم اضافه کرده و باز کمی تفت میدیم. حالا مایه کدو پلو حاضره.
فقط میمونه دم گذاشتن پلو. کف قابلمه رو کمی روغن میریزیم و بعد لایه لایه برنج آبکش شده و کدوهارو داخل قابلمه میریزیم و برای مدت نیم ساعت الی سه ربع دم میذاریم.
کدو پلو معمولا با تخم مرغ نیمرو و گاهی دانههای انار ترش سرو میشه.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
🍲🍲🍲 *آش آبادانی* 🍲🍲🍲
آش آبادانی یک آش بسیار خوشمزه و کش دار و غلیظه. این آش خیلی مقویه و به همین دلیل بومی های آبادان در وعده صبحانه میل می کنند. مردم آبادان معتقدند این آش را باید صبح خورد که تا شب دوید و فعالیت کرد.
معمولا آش آبادان خیلی تند تهیه میشه. در دیگر نقاط جنوب ایران، این آش برای ناهار و یا عصرانه هم سرو میشه.
*مواد لازم:*
🔸 گوشت گوساله (مکعبی خردشده) 250 گرم
🔸 برنج 300 گرم
🔸 عدس (پاک و ریز خردشده) 150 گرم
🔸 تره 500 گرم
🔸 نخود 75 گرم
🔸 لوبیا سفید 75 گرم
🔸 پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد
🔸 زردچوبه (پودرشده) یک دوم قاشق چایخوری
🔸 روغن سرخکردنی به مقدار لازم
🔸 نمک و فلفل سیاه (کوبیدهشده) به مقدار لازم
🔸 فلفل قرمز (پودرشده) 1/2 قاشق چایخوری
*مواد لازم برای تزیین آش آبادانی:*
🔹 نعناع خشک (پودرشده) 20 گرم
🔹 گوشت چرخکرده گوساله 50 گرم
🔹 کشک مقداری برای تزیین
*دستور پخت:*
نخود و لوبیا را 24 ساعت خیس کنید. برنج و عدس را 4 ساعت قبل از پخت خیس کنید.
آب روی نخود را خالی کرده و در قابلمه ای به مدت یک ساعت در آب بپزید.
یکی از پیازها را رنده کرده و روی حرارت بگذارید تا کمی آبش برود.
سپس کمی روغن ریخته و گوشت را به آن اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد زردچوبه را اضافه می کنیم.
لوبیا سفید و گوشت را به قابلمه اضافه کنید. یگذارید مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
آب روی برنج و عدس را ریخته و به مواد اضافه کنید. اجازه دهید یک ساعت همه مواد با هم بپزد.
سپس تره، مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به قابلمه بیافزایید (در این حین، گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد).
مقداری روغن مایع در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود (داغ نشود وگرنه نعنا تلخ و سیاه خواهد شد).
سپس نعناع را به آن اضافه کنید. به محض این که روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت بردارید.
یک پیاز دیگر را در تابه حاوی روغن حرارت داده شده تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آبِ گوشت کاملاً کشیده شود.
در حین تفت دادن، گوشت را با قاشق چوبی از هم باز کنید.
در پایان، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید.
پس از پختِ آش ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید.
گوشت را ریش ریش کرده و کمی بکوبید و سپس آن را مجدداً به قابلمه برگردانید و هم بزنید.
آش آبادانی را در ظرف مورد نظر بریزید، روی آن را با کشک، نعناع داغ و گوشت چرخ کرده تزیین و سرو کنید.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
#آشآبادانیــــــ
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
#مانیپلــ ــــــــو....
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
*مانی پلو*
*مواد لازم:*
برنج 3 پیمانه
لپه 1 پیمانه
زرشک 100 گرم
کشمش پلویی 200 گرم
رشته پلویی 200 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) 300 گرم
زعفران دم کرده 1/4 پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برای ته دیگ:
برنج پخته 1 پیمانه
ماست چکیده 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
کره برای چرب کردن کف قابلمه
مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است. این پلوی فوق العاده لذیذ رنگ و آب زیادی دارد و بسیار وسوسه برانگیز است. در تهیه مانی پلو از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده میشود. معمولاً همراه این غذا گوشت یا گاهی مرغ تفت داده شده با پیاز استفاده میشود. شما میتوانید ترکیبات این پلوی خوشمزه را به سلیقه خود کمی تغییر دهید. مثلاً میتوانید کشمش را حذف و مقداری خلال بادام اضافه کنید. مانی پلو همراه با ته دیگ چرب و نرم و ماست یا سالاد عالی میشود.
*طرز تهیه مانی پلو:*
*مرحله اول:*
پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری تابه تفت بدهید تا خوب سرخ شود. وقتی شروع به طلایی شدن کرد کمی زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا ترد و طلایی تیره شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و روی شعله متوسط حرارت بدهید تا رنگ آن تغییر کند و دیگر صورتی رنگ نباشد. کمی زردچوبه، نمک و فلفل هم به گوشت اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، 2 پیمانه آب بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت پخته شود.
*مرحله دوم:*
لپه را که از قبل حداقل دو ساعت خیسانده و آبش را چند بار عوض کرده اید همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید.
*مرحله سوم:*
یک قابلمه را تا حدود 2/3 پر از آب کنید و بگذارید بجوشد. برنج شسته شده را در آب جوش بریزید. 3-4 دقیقه قبل از پخت کامل برنج رشته و لپه پخته و آبکش شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که مواد دو سه دقیقه دیگر روی حرارت ماندند آنها را آبکش کنید.
*مرحله چهارم:*
کف قابلمه کره و مقداری روغن بریزید (روغن از سوختن کره جلوگیری میکند). مواد لازم ته دیگ یعنی، یک پیمانه برنج، دو قاشق ماست چکیده، یک عدد تخم مرغ و دوقاشق زعفران دم کرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و به صورت فشرده کف قابلمه پهن کنید (مایه تهدیگ نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد). سپس برنج مخلوط را روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد.
*مرحله پنجم:*
کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن تفت بدهید. برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و موقع کشیدن لا به لای آن زرشک و کشمش بریزید و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید. در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک تزیین کنید.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
*مواد لازم* (برای 10 نفر) :
1 كيلو گندم
3 كيلو آرد گندم سفيد يا آرد سبوس دار يا هر دو با هم
نسبت گندم به آرد 1به 3 است يعني هر 1 كيلو گندم 2-3 برابر آرد نياز دارد و حدوداً 5 ليتر آب
5 ليتر آب
گندمهاي تازه امسال ١-٢ روز در آب خيسانده ميشه و روزي ٢ بار آبش عوض ميشه، بيشتر از دو روز نمونه چون ميترشه.
بعد از ١-٢ روز وقتي ديديد كه گندمها كمي سرشون زده بيرون يك پارچه تميز رو داخل سبدي قرار داده و گندمها رو درونش ميرزيم و آبگيري ميكنيم و رويش رو با بقيه پارچه ميپوشانيم در طول روز چندين بار رويشان آب ميگيريم و به آرامي جابجاشون ميكنيم تا قسمتهاي ته و وسط هم هوا بخورند، در هواي معتدل قرار ميدهيم بمدت ١-٢ روز تا زمانيكه ريشه هاي سفيد گندم كمي بلند بشن.
بعد گندمها رو توي سيني ريخته و دستمال مرطوب رويش قرار ميديم و روزي ٢-٣ بار با اسپري روي گندم و پارچه رو آبپاشي ميكنيم و زمانيكه جوانه ها بلندتر شدند به آرومي با دو دست گندمها و ريشه هاشونو از هم جدا ميكنيم طوريكه جوانه ها آسيب نبينند، اينكار براي اينه كه ريشه ها توي هم نپيچند و بين گندمها هوا بخوره و مانع از كپك و گنديدگي بشه.
سيني گندم بايد در اتاقي نسبتاً تاريك و معتدل باشد تا جوانه ها با نور، زود سبز نشوند چون باعث تلخي سمنو خواهد شد
هر روز گندمها رو آبپاشي و بدون صدمه زدن جدا ميكنيم و دستمال نازك نمدار رو روشون ميندازيم و روزي چندبار مرطوبش ميكنيم.
زمانيكه جوانه ها به اندازه يك بند انگشت شد و رنگ جوانه ها نقره اي رنگه همون روز، روز پخت سمنوست.
همه رو ميريزيم توي سبد و آب روش ميگيريم و بعد از اون با قيچي يا چاقو كمي خورد ميكنيم و گندمهارو با مقداري آب داخل دستگاه خردكن يا چرخ گوشت ميريزيم. (مقدار آب مصرفي مورد شمارش قرار بگيرد)
مخلوط آسياب شده رو از صافي رد ميكنيم و تفاله ها رو جدا ميزاريم و دوباره تفاله هارو با مقداري آب در مخلوط كن يا ميكسر مخلوط ميكنيم و دوباره آبشو از صافي رد ميكنيم و تفاله ها رو داخل يك دستمال تميز و نازك مثل كيسه برنج قرار ميديم و با فشار دست تمام آب و عصاره تفاله ها رو ميگيريم وبه بقيه آب بدست آمده اضافه ميكنيم.
آب جوانه ها رو داخل قابلمه بزرگ ميريزيم و كم كم آرد الك شده رو داخل قابلمه ميريزيم بخوبي مخلوط ميكنيم تا گوله هاي آرد كامل حل بشه.
وقتيكه آرد كامل حل شده زير قابلمه رو روشن ميكنيم با حرارت متوسط ، مدام هم ميزنيم تا زمانيكه بجوش بياد، بعد از جوش آمدن زيروشو كم ميكنيم تا آروم آروم بپزه و هر چند دقيقه يكبار بايد حواسمون باشه هم بزنيم تا ته نگيره. دور قابلمه كف جمع ميشه كه با قاشق جمعشون ميكنيم.
در طي پخت ممكنه سمنو گاهي شُل بشه كه اين طبيعيه و دوباره درست ميشه و كم كم رو به سفتي و تيره شدن ميره، بعد از چندين ساعت پخت وقتي به غلظت و رنگ مورد علاقمون رسيد زيرشو يا خيلي كم ميكنيم يا خاموش ميكنيم و دم كني رو حداقل ٢-٣ ساعت ميذاريم روش بمونه كه به تيره شدن رنگش كمك ميكنه.
بعد از طي شدن چندين ساعت طولاني در پخت سمنو، حالا اين ميان وعده غذايي باارزش براي نوش جان كردن آماده است و شكر و سپاس از خداوند بخشنده كه نعمتهاي فراوان و با ارزشي رو در اختيار ما قرار داده.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
🔶 *کوکو بادمجان*
🔷 *مواد لازم:*
🔸 بادمجان درشت یک عدد
🔸 کدو متوسط یک عدد
🔸 تخم مرغ سه عدد
🔸 پیاز متوسط یک عدد
🔸سیر یک حبه
🔸 دارچین 4/1 مربا خوری
🔸 زعفران اب زده یک قاشق غذاخوری
🔸 هل 8/1 قاشق چایخوری
🔸 ارد یک تا دو قاشق غذاخوری
🔸 رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
🔸 روغن برای سرخ کردن کمی
🔷 *طرز تهیه:*
پیاز خرد کرده را در روغن تفت داده کمی که سبک شد سیر رنده شده را هم اضافه کنید و تفت دهید . کدو و بادمجان را رنده کرد ه به انها اضافه کنید و مدتی تفت دهید تا اب ان جذب شود، هل ، دارچین و رب را هم اضافه کرده چند بارتفت دهید ، زعفران را روی انها ریخته هم بزنید و حرارت را خاموش کنید تا کمی خنک شود . در ظرف دیگری تخم مرغها را خوب با یک چنگال بزنید وبه ترکیب بادمجان اضافه کرده خوب مخلوط کنید و مایع را در روعن داغ بریزید .بیست دقیقه زمان با در بسته برای پخت یک طرف کوکو کافیست بعد از ان کوکوی را برگردانید تا سمت دیگر ان هم پخته شود#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
*مواد لازم* (برای 10 نفر) :
1 كيلو گندم
3 كيلو آرد گندم سفيد يا آرد سبوس دار يا هر دو با هم
نسبت گندم به آرد 1به 3 است يعني هر 1 كيلو گندم 2-3 برابر آرد نياز دارد و حدوداً 5 ليتر آب
5 ليتر آب
گندمهاي تازه امسال ١-٢ روز در آب خيسانده ميشه و روزي ٢ بار آبش عوض ميشه، بيشتر از دو روز نمونه چون ميترشه.
بعد از ١-٢ روز وقتي ديديد كه گندمها كمي سرشون زده بيرون يك پارچه تميز رو داخل سبدي قرار داده و گندمها رو درونش ميرزيم و آبگيري ميكنيم و رويش رو با بقيه پارچه ميپوشانيم در طول روز چندين بار رويشان آب ميگيريم و به آرامي جابجاشون ميكنيم تا قسمتهاي ته و وسط هم هوا بخورند، در هواي معتدل قرار ميدهيم بمدت ١-٢ روز تا زمانيكه ريشه هاي سفيد گندم كمي بلند بشن.
بعد گندمها رو توي سيني ريخته و دستمال مرطوب رويش قرار ميديم و روزي ٢-٣ بار با اسپري روي گندم و پارچه رو آبپاشي ميكنيم و زمانيكه جوانه ها بلندتر شدند به آرومي با دو دست گندمها و ريشه هاشونو از هم جدا ميكنيم طوريكه جوانه ها آسيب نبينند، اينكار براي اينه كه ريشه ها توي هم نپيچند و بين گندمها هوا بخوره و مانع از كپك و گنديدگي بشه.
سيني گندم بايد در اتاقي نسبتاً تاريك و معتدل باشد تا جوانه ها با نور، زود سبز نشوند چون باعث تلخي سمنو خواهد شد
هر روز گندمها رو آبپاشي و بدون صدمه زدن جدا ميكنيم و دستمال نازك نمدار رو روشون ميندازيم و روزي چندبار مرطوبش ميكنيم.
زمانيكه جوانه ها به اندازه يك بند انگشت شد و رنگ جوانه ها نقره اي رنگه همون روز، روز پخت سمنوست.
همه رو ميريزيم توي سبد و آب روش ميگيريم و بعد از اون با قيچي يا چاقو كمي خورد ميكنيم و گندمهارو با مقداري آب داخل دستگاه خردكن يا چرخ گوشت ميريزيم. (مقدار آب مصرفي مورد شمارش قرار بگيرد)
مخلوط آسياب شده رو از صافي رد ميكنيم و تفاله ها رو جدا ميزاريم و دوباره تفاله هارو با مقداري آب در مخلوط كن يا ميكسر مخلوط ميكنيم و دوباره آبشو از صافي رد ميكنيم و تفاله ها رو داخل يك دستمال تميز و نازك مثل كيسه برنج قرار ميديم و با فشار دست تمام آب و عصاره تفاله ها رو ميگيريم وبه بقيه آب بدست آمده اضافه ميكنيم.
آب جوانه ها رو داخل قابلمه بزرگ ميريزيم و كم كم آرد الك شده رو داخل قابلمه ميريزيم بخوبي مخلوط ميكنيم تا گوله هاي آرد كامل حل بشه.
وقتيكه آرد كامل حل شده زير قابلمه رو روشن ميكنيم با حرارت متوسط ، مدام هم ميزنيم تا زمانيكه بجوش بياد، بعد از جوش آمدن زيروشو كم ميكنيم تا آروم آروم بپزه و هر چند دقيقه يكبار بايد حواسمون باشه هم بزنيم تا ته نگيره. دور قابلمه كف جمع ميشه كه با قاشق جمعشون ميكنيم.
در طي پخت ممكنه سمنو گاهي شُل بشه كه اين طبيعيه و دوباره درست ميشه و كم كم رو به سفتي و تيره شدن ميره، بعد از چندين ساعت پخت وقتي به غلظت و رنگ مورد علاقمون رسيد زيرشو يا خيلي كم ميكنيم يا خاموش ميكنيم و دم كني رو حداقل ٢-٣ ساعت ميذاريم روش بمونه كه به تيره شدن رنگش كمك ميكنه.
بعد از طي شدن چندين ساعت طولاني در پخت سمنو، حالا اين ميان وعده غذايي باارزش براي نوش جان كردن آماده است و شكر و سپاس از خداوند بخشنده كه نعمتهاي فراوان و با ارزشي رو در اختيار ما قرار داده.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: *میرزا قاسمی با گردو*
مواد لازم برای میرزا قاسمی با گردو:
گوجه فرنگی= ۴۰۰ گرم
بادنجان= سه عدد
گردوي آسيابشده =يك پيمانه
كره= 100 گرم
سيرداغ =سه قاشق غذاخوري
زردچوبه، فلفل و نمك= به ميزان لازم
تخممرغ= دو عدد
سير =دو حبه
آشپزی سنتی: *طرز تهيه:*
بادنجان را كباب پز كرده و بعد از ساطوري كردن با يك ليوان آب و دو حبه سير ميگذاريم خوب بپزد. سپس گردو را جداگانه تفت داده و به بادنجان اضافه ميكنيم. بادنجان و گردو بايد به روغن بيفتد، سپس گوجهفرنگيها را نگيني كرده و با كره و سيرداغ تفت ميدهيم و با ادويهها به مواد بالا اضافه ميكنيم. بايد حرارت ملايم باشد تا كاملا گوجهفرنگيها و بادنجان له شود. تخممرغها را جداگانه نيمرو كرده و روي ميرزاقاسمي آماده شده ميگذاريم.#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: قیمه بوشهری ( جنوب )
آشپزی سنتی: قیمه بوشهری
گوشت گوسفند 500 گرم . لپه 250 گرم . دارچین 1/4 قاشق چایخوری . پودر لیمو عمانی 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری . سیب زمینی 1 عدد . پیاز 1 عدد . زعفران و زردچوبه و نمک مقداری
آشپزی سنتی: طرز تهیه : لپه را از شب قبل خیس دهید ، لپه را داخل قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه ، دارچین و 4 لیوان آب اضافه کنید و با حرارت ملایم 1 ساعت بگذارید لپه ها بپزند و نرم شوند سپس سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت کامل داخل قابلمه بیندازید.
آشپزی سنتی: همزمان داخل قابلمه دیگری پیاز ، گوشت خرد شده و کمی زعفران بریزید ، 8 لیوان آب اضافه کنید و 1 – 2 ساعت روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
آشپزی سنتی: پس از پخت آب گوشت را جدا کنید سپس گوشت را بکوبید ، سیب زمینی و لپه پخته را نیز داخل کاسه دیگری بریزید و خوب بکوبید تا له شوند.
آشپزی سنتی: رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت کوبیده ، سیب زمینی و لپه کوبیده ، آب گوشت صاف شده ، پودر لیمو عمانی ، مقداری نمک و زعفران اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید ، هم بزنید تا آب غذا کم شده و قیمه غلیظ شود سپس سرو کنید.
آشپزی سنتی: نکته : این قیمه بافتی نرم و کشدار دارد ، پیشنهاد میشود گوشت ، سیب زمینی و لپه را با میکسر یا گوشتکوب برقی بزنید تا نرم و یکدست شود.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: قیمه بوشهری ( جنوب )
آشپزی سنتی: قیمه بوشهری
گوشت گوسفند 500 گرم . لپه 250 گرم . دارچین 1/4 قاشق چایخوری . پودر لیمو عمانی 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری . سیب زمینی 1 عدد . پیاز 1 عدد . زعفران و زردچوبه و نمک مقداری
آشپزی سنتی: طرز تهیه : لپه را از شب قبل خیس دهید ، لپه را داخل قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه ، دارچین و 4 لیوان آب اضافه کنید و با حرارت ملایم 1 ساعت بگذارید لپه ها بپزند و نرم شوند سپس سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت کامل داخل قابلمه بیندازید.
آشپزی سنتی: همزمان داخل قابلمه دیگری پیاز ، گوشت خرد شده و کمی زعفران بریزید ، 8 لیوان آب اضافه کنید و 1 – 2 ساعت روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
آشپزی سنتی: پس از پخت آب گوشت را جدا کنید سپس گوشت را بکوبید ، سیب زمینی و لپه پخته را نیز داخل کاسه دیگری بریزید و خوب بکوبید تا له شوند.
آشپزی سنتی: رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت کوبیده ، سیب زمینی و لپه کوبیده ، آب گوشت صاف شده ، پودر لیمو عمانی ، مقداری نمک و زعفران اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید ، هم بزنید تا آب غذا کم شده و قیمه غلیظ شود سپس سرو کنید.
آشپزی سنتی: نکته : این قیمه بافتی نرم و کشدار دارد ، پیشنهاد میشود گوشت ، سیب زمینی و لپه را با میکسر یا گوشتکوب برقی بزنید تا نرم و یکدست شود.
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: آبگوشت قرمه سبزی (همدان)
آشپزی سنتی: مواد لازم برای آبگوشت قرمه سبزی (همدان)
سبزی قورمه 250 گرم
گوشت گوسفند نیم کیلو
لوبیا قرمز 1 لیوان
لیمو عمانی 4 عدد
پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 2 عدد
سیب زمینی 2 عدد
ماست ساده پرچرب
زردچوبه، فلفل و نمک
آشپزی سنتی: آبگوشت قرمه سبزی همدان
طرز تهیه: گوشت را در یک تابه نچسب مناسب به همراه استخوان و چربی هایش کمی سرخ کنید. گوشت را همراه با سبزی، لوبیا چیتی و پیاز سرخ شده و نمک و زردچوبه و فلفل درون زودپز برزید و با تقریبا 1 لیوان آب اجازه دهید تا بپزند.
آشپزی سنتی: پس از پختن مواد، پس از جوش آخر، 2 عدد تخم مرغ را جداگانه بشکنید و در غذا مخلوط کنید و هم بزنید. آبگوشت را با ماست سرو کنید.
آشپزی سنتی: برای: 6 نفر
حاضر است در : 140 دقیقه
وعده: نهار
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: مواد لازم برای کوفته سبزی (شیراز)
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز متوسط 3 عدد
نخود آبگوشتی 300 گرم
برنج 5 لیوان
سبزی (جعفری، شوید، تره و ترخون) ساطوری شده 1 کیلو
کشمش یا آلو 1 مشت
گردو 1 مشت
پیاز داغ 1 لیوان
نمک و زردچوبه و فلفل
آشپزی سنتی: کوفته سبزی شیرازی
طرز تهیه: نخود و برنج را یک روز قبل در آب خیس کنید. سپس برنج و نخود خیس خورده را در آبکش ریخته تا کاملا آب آن برود تا در مراحل بعدی کوفته وا نرود.
آشپزی سنتی: یک لیوان برنج و مقداری از سبزی ساطوری شده را در قابلمه بریزید و بگذارید با آب زیاد به صورت آش پخته شود.
آشپزی سنتی: پیازها را بسیار ریز رنده کنید و همراه با گوشت و نخود و برنج باقی مانده مخلوط کنید و آن را با چرخ گوشت دوباره چرخ کنید. در مرحله دوم نمک، زردچوبه و فلفل را به میزان کافی اضافه کنید. مواد را به مدت 10 دقیقه با دست تمیز ورز دهید.
آشپزی سنتی: پیاز داغ را همراه با کشمش (یا آلو) و گردو در 1 قاشق روغن تفت دهید و کمی زردچوبه به آنها بزنید. مواد کوفته را با دست بردارید و کمی از این مخلوط درون آن جا دهید. سپس گلوله کوفته را درست کنید. گلوله ها را به آرامی و با کمی فاصله در آب سبزی و برنج در حال جوش بیندازید.
آشپزی سنتی: بگذارید تا کوفته ها کاملا بجوشند و بپزند.
نکته: در تهیه سس کوفته می توانید از رب گوجه فرنگی نیز به دلخوا استفاده کنید.
آشپزی سنتی: برای: 6 نفر
حاضر است در : 100 دقیقه
وعده: نهار
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: خورش چغرتمه (گیلان)
آشپزی سنتی: مواد لازم برای خورش چغرتمه (گیلان)
مرغ متوسط 1 عدد
تخم مرغ 8 عدد
پیاز داغ 3 قاشق
زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم
آشپزی سنتی: خورش چغرتمه گیلانی
طرز تهیه: مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند. پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. حال در تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید.
آشپزی سنتی: املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد. این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.
آشپزی سنتی: برای: 6 نفر
حاضر است در : 90 دقیقه
وعده: نهار
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: طرز تهیه خورش ماست (اصفهان)
آشپزی سنتی: مواد لازم برای خورش ماست (اصفهان)
گوشت گردن گوشفند 200 گرم
شکر 1/2 پیمانه
پیاز 1 عدد
ماست پر چرب 3 پیمانه
زرده تخم مرغ 1 عدد
زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری
گلاب 1 قاشق سوپخوری
خلال بادام 1 قاشق سوپخوری
مغز گردو 1 قاشق سوپخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازمآشپزی سنتی: خورش ماست یکی از غذاهای اصیل و سنتی مردم اصفهان است. این غذا خورش نامیده می شود اما در واقع به عنوان دسر و پیش غذا سرو می شود. خورش ماست طعمی شیرینی دارد و بسیار خوشمزه است.
آشپزی سنتی: خورش ماست
طرز تهیه: پیاز را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید و همراه با گوشت و زردچوبه در قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشت خوب بپزد. وقتی گوشت کاملا پخته و نرم شد، آن را از استخوان جدا کنید و در ظرف مسی خوب بکوبید. گوشت را آنقدر بکوبید تا کش بیاید.
آشپزی سنتی: زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و آن را در یک قابلمه متوسط بریزید. آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماست جوش بیاید. حال گوشت کوبیده شده را روی آن بریزید و هم بزنید.
آشپزی سنتی: کمی بعد نمک، مغز گردو، خلال بادام، زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید. بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و به ظرف سرو مورد نظر انتقال دهید. بهتر است خورش را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود. این خورش سرد سرو می شود.
آشپزی سنتی: برای: 4 نفر
حاضر است در : 140 دقیقه
وعده: افطار, دسر
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
آشپزی سنتی: قیمه ریزه
آشپزی سنتی: مواد لازم برای قیمه ریزه
گوشت چرخکرده 200 گرم
روغن سرخ کردنی 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد متوسط
سیب زمینی 1 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب 1 و 1/2 پیمانه
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
سبزی معطر خشک 2-3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
آشپزی سنتی: قیمه ریزه
قیمه ریزه از غذاهای محلی اصفهان است که از کوفتههای کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه میشود. به این کوفتهها گاهی خوراک کله گنجشکی هم گفته میشود. در دستوری که اینجا توضیح میدهیم سیب زمینی هم استفاده شده ولی میتوانید قیمه ریزه را بدون سیب زمینی هم تهیه کنید. قیمه ریزه از آن دست غذاهایی است که همه افراد دوست دارند و خیلی هم ساده تهیه میشود. مواد لازم برای قیمه ریزه معمولاً در هر خانهای پیدا میشود و تهیه آن حدود یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر وقت شما را نمیگیرد. بعد از آن فقط باید قیمه ریزه حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد و آماده سرو شود.
آشپزی سنتی: طرز تهیه: ابتدا پیاز را بشویید و پوست بکنید و از وسط نصف کنید. نصف پیاز را رنده کنید و در کاسهای بریزید و با گوشت چرخکرده مخلوط نمایید. سپس سبزی خشک، آرد نخودچی، نمک، فلفل و ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید. مواد را به صورت کوفتههای کوچک شکل بدهید و کنار بگذارید.برای: 2 نفر
حاضر است در : 80 دقیقه
وعده: شام, نهار
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpaziban
#فرنی_ورمیشل
مواد لازم:
ورمیشل خرد شده 1 پیمانه
روغن 2 قاشق غذاخوری
شیر 6 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
پودر هل 1/8 قاشق چایخوری
زعفران حل شده در آب جوش 1-2 قاشق چایخوری (اختیاری)
بادام خرد شده 2 قاشق غذاخوری
خلال یا پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه:
برای تهیه فرنی ورمیشل از یک تابه نچسب بزرگ استفاده کنید. تابه را روی شعله متوسط داغ کنید. سپس روغن را داخل آن بریزید. ورمیشل را داخل تابه بریزید و تفت بدهید تا به رنگ طلایی روشن درآید.
شیر را آرام آرام اضافه کنید و هم زمان شعله زیر تابه را زیاد کنید. وقتی شیر جوش آمد دوباره شعله را روی متوسط تنظیم کنید. حدود نیم ساعت بگذارید شیر روی شعله ملایم بماند تا غلیظ شود و حجمش تقریباً نصف مقدار اولیه شود. در این مدت مرتب مواد را هم بزنید و کف و دیوارههای تابه را پاک کنید تا مواد نسوزند و فرنی شما طعم تلخی نگیرد.
شکر، زعفران، هل و بادام خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. بگذارید فرنی ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و سپس آن را از روی شعله بردارید. البته اگر دوست دارید فرنی سفتتر شود میتوانید مدت بیشتری آن را روی شعله بگذارید. اما توجه کنید که وقتی فرنی خنک شود غلیظتر خواهد شد.
فرنی ورمیشل شما آماده است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مغز پسته یا بادام تزیین کنید. میتوانید فرنی را گرم سرو کنید یا بگذارید خنک شود.
❥┅┄→•☆↓ #Jõıň↓☆•←┄┅❥
•••❥❥•←• #آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آش_لپه
آش خوشمزه وخوش خوراک پیش غذاے سبک و ڪم هزینه
عزیزان این آش نسبت به آش هاے دیگه سبزے خیلے ڪم میریزین
عزیزان من این مقدار رو دوبرابر ڪردم
براے درست ڪردن این آش سعے ڪنید از برنج گرده استفاده ڪنید اگه نداشنید نیم دانه هم میشه (حتمااا از برنج گرده نداشنید از برنج نیم دانه ایرانے) لطفا با برنج هندے درست نڪنید خوشمزه نمیشه
برنج گرده یک لیوان
لپه نصف لیوان
شوید وجعفرے ۲۰۰ گرم نسبت شوید بیشتر باش
پیاز داغ دو قاشق
آب مرغ یک ڪاسه
عصاره مرغ دو عدد اگر آب مرغ نداشتید سه عدد عصاره بزنید
ماست دولیوان
لپه رو بشورید وبزنید اما له نشه دندون گیر باشه
برنج رو از قبل خیس ڪنید تا زودتر بپزه خیس هم نڪنید مشڪلے نیست
برنج رو با یڪے دو ڪاسه آب بزارید نیم پز بشه عزیزان توجه ڪنید برنج گرده از برنج ایرانے دیرپز تره پس به این نڪته توجه ڪنید از چه برنجے استفاده ڪنید آب زیادے نریزید ڪه برنج زیادے بپزه وهمش وا بره
برنج ڪه نیم پز شد لپه تقریبا پخته رو بهش اضافه میڪنیم
عصاره مرغ رو در ڪمے آب حل ڪرده واضافه میڪنیم سپس سبزی،پیاز داغ،فلفل سیاه وفلفل قرمز ونمک اضافه میزاریم تا ڪاملا بپزه زیاد رقیق وابڪے نباشه چون وقتے ماست میریزید رقیق تر میشه
ماست رو با همزن دستے خوب بزنید تا یڪدست بشه وڪم ڪم بهش اضافه میڪنیم مدام هم بزنید تا نبره توجه ڪنید ماست فقط داغ بشه نباید جوش بزنه ماست ڪه داغ شد گاز رو خاموش ڪنید
نوش جان😊
❥┅┄→•☆↓ #Jõıň↓☆•←┄┅❥
•••❥❥•←• #آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁ @Ashpazibano ❁✧❢
🌸سلام ای ربّنای غروب💫
🌸سلام ای رزق و روزیِ پاک💫
🌸سلام ای جمعِ افلاک و خاک💫
🌸سلام ای لحظه های سحر💫
🌸سلام ای ماه چشمانِ تر💫
🌸سلام ای بغض افطارها💫
🌸سلام ای ماهِ ديدارها💫
🌸سلام ای ختم ياسين و نور💫
🌸سلام ای ماهِ عشق و سرور💫
🌸سلام ای ماه رو راستی💫
🌸سلام ای بی کم و کاستی💫
🌸سلام ای قدر زلفت دراز💫
🌸سلام ای اشتياقِ نماز💫
🌸سلام ای لحظه های دعا💫
🌸سلام ای ماهِ ارض و سماء💫
🌸سلام ای ماهِ صبر و رضا💫
🌸سلام ای ماه آرامش مرتضی💫
🌸سلام ای گرمی آفتاب💫
🌸سلام ای خوابهايت ثواب💫
🌸سلام ای سیب بهترین سرنوشت💫
🌸تو پای مرا می کشی تا بهشت💫
🌸سلام ای ماه تقدیر من💫
🌸سحرهای تو، صبح تطهیر من💫
🌸سلام ای بركت سفره ها💫
🌸سلام ای ماهِ خوب خدا💫
○ #عٔجِــــایٍـــبِــــــجَــهــــــــــان ○👇
cнαɴɴεℓ◌➣ @Ajaieb_Jahan ⁉️
* #بستنی_میوه_ای_خانگی🍦😋
مواد لازم :
۱ ـ خربزه مشهدی یا طالبی یا هر میوه دیگری نیم کیلو
۲ ـ پودر ثعلب یک قاشق و نیم چایخوری
۳ ـ گلاب به میزان دلخواه ( ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری )
۴ ـ خلال بادام یا پسته به دلخواه
۵ ـ عسل یا شکر قهوه ای به میزان ذائقه
طرز تهیه :
ابتدا میوه دلخواه را کاملا تمیز شسته ، درون مخلوط کن می ریزیم ، پودر ثعلب و گلاب و عسل یا شکر قهوه ای نیز به آن اضافه می کنیم و به مدت یک الی دو دقیقه با همدیگر مخلوط می کنیم . سپس مواد بدست آمده درون ظرف ریخته درب آنرا می پوشانیم و به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه داخل فریزر قرار می دهیم . سپس از فریزر بیرون آورده ، داخل مخلوط کن ریخته ، مخلوط کرده و دوباره داخل فریزر می گذاریم . این کار را تا چند بار تکرار می کنیم تا مواد کاملا یک دست و غلیظ شود . در مرحله آخر خلال مغز به آن اضافه نموده و با قاشق در مواد پخش می کنیم و داخل فریزر گذاشته تا سفت شود . به اندازه ای که یخ نزند .
بستنی آماده سرو می باشد❤️😍*
* _ #وضو_بگیرید
#به_نیت_نذری_آماده_کنید
#تا_خوشمزه_و_متبرک_بشه😉
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢
* ♻️ #پیشنهاد_طب_سنتی برای کسانی که در ماه_رمضان_روزه می گیرند؛
👈1-کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند .
👈2_ یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید .
👈3-دیابتی ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند .
👈4-سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه .
👈5-در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید .
👈6-اگر می خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با اب ونمک بشویید .
👈7-در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنید .
👈8-برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود .
👈9-نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید .
👈10- از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید .
👈11-افراد روزه داری که کلیه ایشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند و همچنین با نظر پزشک یا طبیب خود روزه بگیرند.
👈12-در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید .
👈13-بهتر است در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید.
آب گرم موقع افطار:
1 ) کبد را شستشو می دهد
2) دهان را خوشبو می سازد
3) دندانها را محکم میکند
4) باعث تقویت چشم میگردد
5) معده را شستشو میدهد
6) آرام کننده رگهای به هیجان آمده است
7) صفرا را می برد
8) بلغم را برطرف می کند
9) حرارت معده را فرو می نشاند
01) دردسر را آرامش می بخشد.*
* _ #وضو_بگیرید
#به_نیت_نذری_آماده_کنید
#تا_خوشمزه_و_متبرک_بشه😉
#آشپـزےبانــــو ☆﷽☆
Jõıň☞❢✧❁👇 @Ashpazibano ❁✧❢