#ته_انداز_مرغ
دستور پخت:
برای پخت این ته انداز دو روش وجود داره ک من هردوشون ُ میگم :
۱) تکه های مرغ رو ک ب اندازه ی کف قابلمه تون هس داخل مواد استراحت میدین تا مزه دار و ترد شه.. ینی داخل پیاز خرد شده ، کمی روغن زیتون ، زعفرون آبکرده ، نمک و ادویه . دوساعتی داخل یخچال میذارین .. سپس برنجتون رو ک آبکش کردین اگه دوس داشتین حالت ته چین داشته باشه نصف یا کل برنج رو در ماست و زعفرون و کمی دارچین و زرده تخم مرغ و دوسه قاشق روغن زیتون ریخته و حسابی مخلوط میکنین (ماست غلیظ باشد) تکه های مرغ رو کف قابلمه میچینین و برنج رو روشون میریزین و با پشت قاشق فیکس میکنین و داخل فر یا روی گاز با شعله پخش کن قرار میدین . در این روش ب زمان پخت بیشتری نیاز دارین چون مرغ خام بوده .
۲) در این روش ک من خودم انجام دادم ؛ مرغ رو با نمک و زردچوبه و ادویه و پیاز خرد کرده و کمی کره یا روغن تفت میدیم و سپس با مقداری آب نیم پزش میکنیم . بعد از آبکش کردن برنج،، تکه های مرغ نیم پز شده رو با کمی روغن یا کره کف قابلمه میچینیم ب کره یا روغن، زعفران آبکرده هم اضافه میکنیم و برنج رو یا بصورت ساده و یا مثل من بصورت ته چین ( همونطور ک در شماره ی ۱ ذکر شد) روی تکه های مرغ ریخته و دم میکنیم 🔴🔴 توجه کنین ک از اول شعله ی زیر قابلمه خیلی ملایم باشه و بعدش ازشعله پخش کن استفاده کنین وگرنه تکه های مرغ زود میسوزه . ضمنا قابلمه هم حتما نچسب باشه .
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شامی کباب
🍘🍘🍘
مواد لازم:
گوشت_چرخکرده : ۳۵۰ گرم
سیب_زمینی متوسط: ۳ عدد
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر : ۲ حبه
تخم_مرغ : ۱ عدد
آردنخودچی : ۲ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل_سیاه ، زردچوبه ، ادویه_کاری ، گردغوره و سماق : به مقدار لازم
⚠️نکات:
اگر می ترسید که شامی شما وا برود آب سیب زمینی و پیاز رنده شده را بگیرید، من نگرفتم.
هر چه مایه شامی بیشتر ورز داده بشه، احتمال وا رفتن اون توی روغن کمتره.
مایه شامی را می توانید برای یک یا دو ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد دوباره ورز دهید.
روغن مایع ابتدای قرار دادن شامی داغ باشه تا به ماهیتابه نچسبه، بعد قرار دادن دو تا سه شامی شعله را کمتر کنید تا در زمان بیشتری سرخ و پخته بشه.
برای سس کنار غذا می توانید رب_گوجه را همراه با نمک، فلفل و پودرسیر داخل روغن سرخ کنید.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باسلوق_رولی
نشاسته ٢پيمانه
آب 2/5 پيمانه
آب لبو نصف پیمانه
شكر١پيمانه
گلاب١/٢پيمانه
كره١ق غ
مغز گردو
پودر نارگيل
اول نشاسته رو با آب قاطي ميكنيم تا كاملا حل شود بعد نشاسته رو صاف كرده و توي قابلمه تفلون ميريزيم و روي گاز گذاشته وبا شعله كم شروع به هم زدن مي كنيم وبعد شكر و آب لبو را اضافه كرده و هم ميزنيم تا جايي كه كل مواد به صورت خميري شود و وسط ظرف جمع شود
بعد گلاب و كره را اضافه كنيد بعد از اينكه كاملا مخلوط شد شعله را خاموش كنيد و كف سيني نایلون پهن كرده و روي آن پودر نارگيل پاشيده ومواد را روي آن پهن كرده و مغزهاي كوبيده را روي آن بريزيد و رول كنيد ودر يخچال بزاريد وپس از سرد شدن برش بزنید.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ يك عدد
شير ولرم دو سوم ليوان
اب ولرم يك چهارم ليوان
كره آب شده ١٠٠گرم
شكر نصف ليوان
خمير مايه يه ق غ خ سرخالى
نمك نصف ق م خ
ارد ۳/۵تا ٤ليوان(کم کما ضایع بشه)
براى رومال يك زرده تخم مرغ و يك قاشق شير با هم مخلوط بشه.
اب ولرم و يه قاشق سرخالى خمير مايه و يه قاشق شكر رو تو به ليوان بريزيد و ده دقيقه صبر كنيد تا كف كنه.....
توى كاسه ى بزرگ يه تخم مرغ،شكر رو با همزن دستى خوب مخلوط كنيد و بعد شير ولرم و كره ى اب شده رو بهش اضافه كنيد و هم بزنيد،خمير مايه رو هم اضافه كنيد و يعد مخلوط كردن ارد و نمك رو سه بار الك كنيد و كم كم به مواد(تو سه مرحله) اضافه كنيد و ورز بديد و چند بار رو ميز بكوبيد تا يه خمير نرم و لطيف بدست بياريد،روش سلفون بكشيد و بذاريد جاى گرم تا حجمش سه برابر بشه و عمل بياد ....
خمير كه اماده شد دوبار ورز بديد و به دو قسمت تقسيم كنيد و بعد هر شكلى كه دوست داشتيد بهش بديد و روش رو بپوشونيد ويك ربع ديگه بذاريد استراحت كنه و روش مخلوط شير و تخم مرغ رو رو بماليد و روش كنجد بريزيد و بذاريد تو فر با دماى ١٩٠ درجه به مدت ٢٠تا ٢٥ دقيقه تا روش زير و روش طلايى بشه....
مى تونيد كمى هم گريل روشن كنيد تا روى نان ها طلايى تر بشه.....
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#قلیه_ماهی 😋😋😋
سبزی گشنیز خرد شده سیصد گرم...شنبلیله خرد شده یک ق غ...پیاز رنده شده دو عدد متوسط...سیر رنده شده شش حبه...تمر هندی نصف بسته...آرد یک ق غ..رب گوجه یک ق غ سرخالی...نمک و فلفل و زردچوبه
ماهی(شیر،حلوا.قباد)
ابتدا پیاز و سیر رنده شده رو سرخ میکنیم...و زردچوبه و رب گوجه رو اضافه و کمی تفت میدیم،سپس سبزی(گشنیز و شنبلیله)رو که از قبل خوب سرخ کردیم به غذامون اضافه میکنیم،و سه لیوان آب اضافه کرده تا سبزی ها پخته و نرم بشند،سپس تمر هندی رو با آب حل کرده و از صافی رد کرده و آرد رو هم با آب سرد حل کرده و اضافه میکنیم،و حدود نیم ساعت اجازه میدیم تا به روغن بیفته و غلیظ بشه،سپس ماهی رو آغشته به ترکیب(آرد و نمک و فلفل و زردچوبه)کرده و داخل روغن داغ سرخ کرده و سپس ماهی سرخ شده رو داخل غذامون قرار میدیم و اجازه میدیم نیم ساعت بپزه تا عطر و طعم سبزی و تمر به داخل ماهی نفوذ کنه،اگر ترشی غذا کم بود میتونید دوباره تمر هندی اضافه کنید
پ ن:زیاد استفاده کردن از شنبلیله باعث تلخ شدن غذاتون میشه
پ ن:طعم غذا باید ترش و تند باشه
پ ن:میتونید از تُن ماهی هم برای درست کردن قلیه استفاده کنید😍😍
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
با یه کیک خیس شکلاتی چطورید 😋😋نگم که مزش عااااالیه مخصوصا بافتش
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱.۵ پیمانه
شیر ۱.۵ پیمانه
روغن مایع ۱ پیمانه
آرد سفید قنادی ۲ لیوان
پودر کاکائو ۴ ق غ
بیکینگ پودر ۱ ق م
وانیل ۱/۴ ق چ
جوش شیرین ۱/۴ ق چ (من نزدم)
یه بسته کافی میکس فوری
بهتره مواد در دمای محیط نیم ساعت قبل قرار بگیره .
شیر و شکر و روغن مایع و پودر کاکائو وکافی میکس رو با همزن زدم حدودا ۳ تا ۴ دقیقه تا شکر توش حل بشه . از این مواد یه لیوان برداشتم و جدا گذاشتم
این یه لیوان سسی هست که روی کیک که گرم و داغ هست ریخته میشه.
تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کردم و هر بار یه دقیقه با همزن برقی خوب زدم وانیل هم اضافه کردم .
آرد و بیکینگ پودر رو الک کردم و داخل مواد ریختم و مخلوط کردم
دراخر داخل همون ظرف پیرکسی که میبینید ریختم تو تابه و کف ظرف و دورتادورش رو با کره چرب کردم مواد رو ریختم توش و در تابه رو گذاشتم زیرش هم که باید شعله پخش کن باشه بعد نیم ساعت چک کردم با خلال برای
داخل فر با دمای ۱۷۵ درجه گذاشتم چهل دقیقه ای پخت شما چک کنید حتما
برای روی کیک وقتی پخت بیرون آوردم با سیخ چوبی همه ی جای کیک فروبردم و اون سس اول رو که کنار گذاشته بودم رو روش ریختم و بعد برش زدم روشروبا پودر پسته تزیین کردم
تو هر قالبی میتونید درست کنید
این کیک نرمو درعین حال کمی مرطوب هست ولی نه خیلی باید با سیخ همه جای کیک رویکدست حفره ایجاد کنید تا وقتی سس رومیریزید همه جا یکدست
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوکو_سیب_زمینی_شکم_پر🥞🥠
.
مواد لازم برای 8 عدد کوکو
🥔🥔سیب زمینی ۷۰۰ گرم
🍚آرد برنج نصف لیوان
نشاسته ذرت 1 ق غذاخوری
نمک فلفل پاپریکا به مقدار لازم
پودر پارمسان 1 ق غذاخوری
.
برای مواد داخل شکم کوکو
قارچ ورقه ای خرد شده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد نگینی خرد شده
سیر ۲ حبه له شده
نصف کدو سبز نگینی خرد شده
فلفل دلمه نگینی خرد شده ۱ عدد
🧀پنیر چدار یا موزارلا ۲۰۰ گرم
🌿جعفری ریز خرد شده ۲ ق غذاخوری
.
🔺میتونید بجای کدو، از بادمجان یا ژامبون اسلایس شده و یا گوشت استفاده کنید.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی هارو میپزیم، بعد از پخت وقتی هنوز سیب زمینی داغه پوست میگیریم و همراه با نمک و فلفل و پاپریکا پوره میکنیم و کنار میذاریم تا خنک بشه (برای پوره کردن از غذاساز استفاده نکنید، از دسته های مخصوص پوره یا گوشتکوب استفاده کنید نتیجه خیلی بهتر میشه)
.
در این فاصله میریم بسراغ مواد داخل شکم کوکو
ابتدا پیاز و سیر رو با کمی روغن تفت میدیم و بعد قارچ، کدو، فلفل دلمه و نمک و ادویه هارو بهش اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم. بعد از اینکه کدو خوب نرم شد، جعفری رو اضافه میکنیم و زیر شعله رو خاموش میکنیم.
میریم بسراغ پوره سیب زمینی که حالا خنک شده، آرد برنج و نشاسته ذرت و پودر پارمسانو بهش اضافه میکنیم و خوب با قاشق مخلوط میکنیم (با دست هم میتونید مخلوط کنید)
حالا پوره سیب زمینی رو به 8 توپ کوچک تقسیم میکنیم، هر توپ رو طبق تصویر (ورق بزنید) کف دست باز میکنیم و وسطشو کمی گود میکنیم و نصف ق از موادمون میریزیم وسطش و کمی پنیر چدار روی مواد میذاریم و لبه های کوکو رو میبندیم و با دست شکل میدیم(میتونید کمی از مواد سیب زمینی نگه دارید و بعد از پر کردن شکم کوکو ازش استفاده کنید تا بهتر منافذش بسته بشه)
به همین ترتیب کوکو هارو آماده میکنیم و درنهایت داخل تابه ی نچسب با کمی روغن دو طرفشو سرخ میکنیم (روغن و تابه خوب داغ باشه) و حرارت ملایم.
برای سرو میتونید با کمی جعفری تزئین کنید و همراه با سس دلخواهتون میل کنید😍😋
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_شیشه ای
میوه های مورد نظرتون رو به سلیقه خودتون تهیه کنید و به سلیقه خودتون برش بزنید. هربسته ژله آلورا رو با یک لیوان و نیم آب جوش درست کنید( اب سرد نریزید که شفاف دربیاد)
یه مقدار کم از ژله آلورا رو ته ظرف بریزید و بذارید نیم بند بشه در حدیکه چسبناک بشه ؛ میوه ها رو بچینید و با قاشق روشون از ژله بریزید و یخچال بذاریدتا فیکس بشه. این کاررو تا پرشدن قالب ادامه بدید.
🔴نکته برای میوه هایی که به دیواره چسبیدن یه مقدار از ژله رو روی دیواره بریزید وقتی چسبناک شد میوه ها رو بچسبانید.
نکته: میوه های کیوی؛ آناناس؛ نارنگی؛ انبه و پرتقال های ترش نمیذارن ژله ببنده
پس قبلش با دو ق شکر و اب کم ؛ یه مقدار کم اونها رو بجوشونید.
اگه دوست داشتید ژله شفاف باشه میتونید از پودر ژلاتین بجای ژله الورا استفاده کنید.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
.
#ژله_حبابی
مواد لازم:
پودر ژله در رنگی که دوس دارین ۱ بسته.
پودر ژله آلوورا ۱ بسته
ظرفهای تک نفره به تعداد
میوه برای تزئین
_____________________ . طرز تهیه:
💢ژله الوورا رو طبق دستورش درست کنین و تو ظرف مورد نظرتون بریزین و بزارین تو یخچال وقتی که نیم بند شد یعنی ظرفش رو تکون دادین از ظرف نریخت
از یک قسمت ظرف با حرکت سریع چنگال رو توش فرو کنین این حرکت و چند بار تو چند نقطه انجام بدین تا حباب درس شه بعد هر میوه ای که دوست داشتید رو بذارید
بعدم مجددا داخل یخچال قرار بدید تا کامل ببنده
بعدش ژله توت فرنگی رو طبق دستور اماده کنید و بریزید روی لایه قبلی و بذارید تا خوب ببنده
روی ژله رو هم میتونید با میوه و شکلات تزیین کنید . 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓 #ژله
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بازلاما
مواد لازم
۲ لیوان شیر ولرم
۱ استکان آب ولرم
۱ بسته پودر خمیر مایه (۱۰ گرم)
۱ ق غ شکر
۱ ق غ نمک
۱ استکان روغن مایع
۳ لیوان آرد
طرز تهیه :
آرد را در ظرف ریخته روی آن نمک و خمیر مایه میریزیم بقیه مواد را هم در وسط آرد ریخته شروع به ورز دادن میکنیم تا جاییکه خمیر به دست نچسبد .سپس ان را در جای گرم قرار میدهیم تا به اصطلاح خمیر برسد .
بعد خمیر را در دست ورز میدهیم و ان رو به اندازه یک سینی باز میکنیم و با سر لیوان قالب میزنیم و روش ارد میپاشیم .در یک تابه بدون روغن خمیر ها را که پشتشان آردی هست میپزیم زیر اجاق باید کم باشد تا کامل مغز پخت بشوند .روی انها در آخر روغن حیوانی یا کره مالیده و نوش جان .
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شنسل مرغ
🔶 مواد لازم :👇
سینه مرغ ..... دو عدد
آرد سفید ..... نصفه پیمانه
تخم مرغ ..... 1عدد
آرد سوخاری ..... نصفه پیمانه
نمک و فلفل
.
دستور تهیه :👇
ابتدا سینه مرغ را دو نیم کرده. البته می توانید به سه قسمت تقسیم کنید. هر چه ورقه های مرغ نازک تر باشد، زودتر سرخ می شود. بهتر است از نیم ساعت قبل به ورقه های سینه نمک و فلفل بزنید تا خوب مزه دار بشه.البته مقداری زعفران هم میتونید برای مزه دار کردن به مرغ بزنید. یدونه پیاز هم خلالی کنید لابه لای مرغ بریزد. اگه دیدید ورقه های مرغتون کلفته، بهتره لای دو کیسه فریزر گذاشته و با بیفتک کوب بکوبید تا خوب پهن و نازک شود. بعد مرغ را برداشته ابتدا در آرد بعد در تخم مرغ و سپس در آرد سوخاری می غلطانیم. تمام تکه های مرغ را به همین صورت در آرد زده و به مدت نیم ساعت در یخچال می گذاریم.
سپس در روغن خوب داغ شده سرخ می کنیم.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛