📍رابطه قالیباف-پزشکیان چگونه رادیکالیسم چپ و راست را به انزوا میبرد؟
اصول گرایی و اصلاح طلبی جدید
سعید آجورلو در مطلبی در روزنامه صبح نو به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری بر آرایش نیروهای سیاسی پرداخت؛
🔹نحوه مواجهه مجلس دوازدهم با کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان علاوه بر اینکه میتواند نشاندهنده رابطه دولت و مجلس در چهار سال آینده باشد، قادر است شمایلی از آرایش نیروهای سیاسی در سالهای آینده را نشان دهد. این وضعیت در نسبت میان مجلس پنجم و دولت اول خاتمی تعیینکننده بود و مواجهه علنی راست و چپ قلمداد میشد یا در دوران قرار گرفتن دولت اول احمدینژاد مقابل مجلس هفتم یک رابطه درونجناحی تفسیر شد و در زمانه آغاز دولت اول روحانی در مجلس نهم دوباره به وضعیت سال 76 بازگشت؛ اما وضعیت سال 1403 نه مانند 76 است نه مانند 84 و نه 92؛ چراکه از سویی دولت و مجلس اینبار مسیر 4 ساله خود را با هم آغاز میکنند و از سوی دیگر کابینه پیشنهادی پزشکیان شباهتی به کابینه خاتمی و روحانی ندارد و چهرههای مناقشهبرانگیز کمتری در آن مشاهده میشوند.
🔹مجلس دوازدهم اگر از جهت قدرت فراکسیون اقلیت یادآور مجلس پنجم باشد؛ اما نه 15 تیر، دوم خرداد است نه پزشکیان، خاتمی که وزرایی چون نوری، مهاجرانی و معین را معرفی کند و نه تمام اصولگرایان حاضر در مجلس مانند سال 76 طرف نامزد بازنده که شکاف بزرگ درون اصولگرایان که از سالها پیش آغاز شد اینبار دو رویکرد متفاوت در این جریان مقابل دولت را بنیان گذاشته؛ رویکرد اپوزیسیونوار که شاید هسته اصلی 50 نفره داشته باشد و چیزی حدود سه برابر این عدد که از اصولگرایان شانایی و میانه هستند و نقش اپوزیسیون برای خود برنگزیدهاند.
🔹دولت چهاردهم در حالی کار خود را آغاز میکند که از توقع حامیان رادیکالش کمتر عمل کرده؛ اما از توقع اولیه جناح اصولگرا، بیشتر. برخلاف آنچه تندروها در جبهه اصلاحات گمان میکردند، پزشکیان برای وزارت کشور سراغ گزینههایی چون مجید انصاری نرفت و در وزارت علوم به گزینه میانه رسید و در وزارت اطلاعات، کار با خطیب را ادامه داد و حکم به ادامه کار اسلامی و علیآبادی داد. پزشکیان در مشارکتی 50 درصدی، رقیب راست مزاج خود را شکست داده بود و این نشانه بزرگی بود تا او اصلاحطلبان را بهطور عام و اصلاحطلبان رادیکال را بهطور خاص بانی این دولت نداند و گرچه در صورتبندی کلی چهرههای مایل به اصلاحطلبی و اعتدال را در دولت جای دهد؛ اما عزم جدال با اصولگرایان میانه نکند و چهرههای نزدیک به آنان را هم به کار گیرد و جز ظفرقندی و تا حدودی میدری، گزینههای چالشی وارد فهرست خود نکند.
🔹در چنین شرایطی تلاش برای دوقطبیسازی با دولت، سخت و پیچیده است. نه ادبیات آقای ثابتی در نقد عراقچی، دل اکثریت مجلس را به دست میآورد نه میدری، ظرفیت یک دوقطبیسازی بزرگ را دارد. شاید تنها گزینهای مثل ظفرقندی محل مناقشه گردد که این حد اختلاف برای رأی به یک کابینه منسوب به اصلاحات، طبیعی و منطقی است. در چنین فضایی حتی رأی عدم اعتماد به برخی وزرا به معنای جدال سیاسی نیست، همانگونه که احتمالا دولت هم توقع رأی صددرصدی نخواهد داشت.
🔹آنگونه که پیداست نه دولت، عزم دور زدن مجلس را داشت نه مجلس، با موضع به کابینه رئیسجمهور مینگرد. این شاید نوع جدیدی از رابطه بین قوا است که میتواند فضای سیاسی کشور را هم تحت تأثیر قرار دهد. نوع رابطه مجلس و دولت البته در ارتباط با رابطه قالیباف و پزشکیان است. این رابطه هرگز حتی در اوج رقابت هم تخریب نشد و در شرایط معقولی پایدار ماند و با ادبیات وفاق و کارآمدی، امکان تداوم هم خواهد داشت. پزشکیان میداند که حساب قالیباف از اصولگرایان رادیکال و تندرو جداست و از ادبیات عقلانیت انقلابی و مقابله با تحجر سخن میگوید. قالیباف هم میداند که پزشکیان، خاتمی و روحانی نیست و میتوان روابط دولت و مجلس را با کمترین تنش پیش برد تا رفتهرفته فضا بر رادیکالهای چپ و راست تنگ شود و مجلس با رویکرد عقلانیت انقلابی در کنار دولت چپ میانه با ادبیات وفاق که بیشتر از هر کسی شبیه شخصیت پزشکیان است به امور مردم رسیدگی کند.
🔹به نظر نمیرسد که هفته رأی اعتماد تأثیر بزرگی در این روابط و فضای شکل گرفته ایجاد کند و سیاست ایران تا اطلاع ثانوی برخلاف نظر رادیکالها پیش خواهد رفت. زمان شکل گیری صورت جدیدی از اصلاح طلبی و اصول گرایی فرا رسیده است.
9.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ذاکر نماینده ارومیه:
🔹مدعیان وفاق ملی قبل از تشکیل کمیسیون های تخصصی مجلس برای بررسی طرح ها با عبارت های دروغین مانند وتو به رئیس مجلس حمله کرده و او را تخریب کردند
🔹وقتی دشمنان مهمان ما را در خانه میزنند ما مشغول زدن رئیس مجلس انقلابی خود هستیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 اقدام ضد فساد قالیباف؛ رئیس مجلس: پیش از این مخالفان از قبل تعیین میشدند در نتیجه همه افرادی که لابی میکردند روی سر مخالفان میریختند که چرا مخالف هستید
رئیس مجلس در صحن علنی و در پاسخ به تذکر حمید رسایی:
🔸الان کار دقیق و درست و منظم است و چند ساعت قبل از نوبت وزیر پیشنهادی قرعه کشی می شود و از مخالفان و موافقان ثبت نام انجام می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 بن بست لابیگری/ اعتراض رسایی به اقدام ضدفساد هیئت رییسه مجلس
هیئت رییسه مجلس برای جلوگیری از لابیگری و فشار بر نمایندگان موافق و مخالف، برخلاف رویه های قبلی که اسامی موافقین و مخالفین تمام وزرا را در روز اول اطلاعرسانی میکرد، قرعهکشی سخنرانان موافق و مخالف را دقایقی قبل از سخنرانی انجام میدهد.
این موضوع مورد اعتراض رسایی قرارگرفته بود.
📍چرا قالیباف راهبرد همکاری با پزشکیان را دنبال میکند؟
🔹یکی از سوالاتی که ممکن است این روزها از آقای قالیباف و جریان نواصولگرایی پرسیده شود این است که چرا قالیباف به جای تقابل و تعارض با رئیس جمهور جدید، فضا را مثبت و هماهنگ پیش میبرد و در مواردی به او کمک هم میکند؟ این کنشگری را میتوان در چند سطح تبیین کرد.
1️⃣ مسئلهی قالیباف توسعه و پیشرفت کشور مبتنی بر آرمانهای انقلاب اسلامی است. او برای دستیابی به این هدف اساسی، حاضر است انواع کنشگریهای سیاسی را در چارچوب عقلانیت انقلابی و گفتمان انقلاب اسلامی انجام دهد. همکاری برادرانه با شهید رئیسی در مجلس یازدهم هم دقیقا به همین علت بود. حالا هم که مردم شخصی را برای ریاست جمهوری انتخاب کردهاند، او وظیفه خود میداند که در همین چارچوب به او کمک کند. کنش آقای پزشکیان در یک ماه و نیم اخیر نیز نشان از پایبندی او به این چارچوب کلی و کلان دارد. گرچه تفاوت و حتی اختلاف سیاسی بین دو نفر واضح است اما وقتی آقای پزشکیان در تلاش برای ایجاد وفاق در مسیر پیشرفت کشور است، قالیباف حتما در این مسیر به او کمک خواهد کرد.
2️⃣ علاوه بر این نکتهی کلی که برای هر رئیس جمهور صالحی قابل انطباق است، مسئله اساسی دیگر تاکید محکم رهبر معظم انقلاب بر همکاری برای به موفقیت رساندن دولت آقای پزشکیان است. قالیباف، سرباز ولایت و نواصولگرایی گفتمانی مبتنی بر تبعیت عملی از ولی فقیه است. لذا باتوجه به توصیههای جدی و محکم ایشان، ما وظیفه خود را کمک حداکثری به آقای پزشکیان میدانیم. گرچه مرزبندی سیاسی مشخص بین ما وجود خواهد داشت اما در عرصه عمل، همکاری حداکثری خواهد بود.
3️⃣ بحث دیگر مربوط به شخصیت آقای پزشکیان است. رئیس جمهور در اظهارات و عملکرد خود نشان داده که قصدی برای درگیری ندارد و اتفاقا میخواهد فضای کشور را آرام و روبه وفاق پیش ببرد. همکاری قالیباف با او میتواند ضامن دور نگه داشتن وی از تندروهای جریان اصلاحات باشد. همانطور که این دسته از افراد، از فهرست پیشنهادی پزشکیان ناراحت و عصبانی شدند. همچنین ارائه برخی پیشنهادها و راهکارها به او توسط قالیباف، قطعا به نفع کشور خواهد بود.
البته اینجا باید این موضوع را یادآوری کرد که مجلس و رئیس آن وظایفی را در حوزه ریلگذاری برای دولت و نظارت بر حسن اجرای آن به عهده دارند که قالیباف حتما به آن وظایف عمل خواهد کرد. ضمن اینکه اصل در این مباحث اجرایی و قانونی، توجه به امر کارشناسی و تخصصی به دور از نگرش سیاسی و جناحی است. لذا در رای اعتماد هم باوجود نگاه مثبت به فهرست پیشنهادی، اصل بر همین قواعد کارشناسی و اساسی خواهد بود.
🔹خلاصه اینکه قالیباف با وجود تفاوت سیاسی آشکار و مرزبندی بدون رودربایستی با اصلاحات، به واسطه قاعده حکمرانی، دستورات مصرح رهبر معظم انقلاب و شخصیت و رفتار آقای پزشکیان موظف است که در عمل همکاری برادرانه داشته باشد.
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 عکس قابل تأمل و تفکر | نفاق و منافقین را بسیار باید جدی بگیریم
🍃🌹🍃
🔻شهید محمد علی رجایی رحمت الله علیه درحال نماز کنار قاتل خودش مسعود کشمیری
🔺مهمتر؛ بارها اطلاعات به آقای رجایی گوشزد کرده بود که آقای کشمیری مورد دار است، فاصله بگیر، متاسفانه آقای رجایی گول ظاهرسازی کشمیری را خورده بود و قبول نمیکرد تا عاقبت با انفجار دفتر ریاست جمهوری و فرار به اروپا همه را شوکه کرد.
#رجایی | #کشمیری
25.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 وقتی یک کاری کردی که دکمه غلط کردم نداره 😂 مجبور میشی برای در امان بودن بری تو بیایون چادر بزنی.
🍃🌹🍃
#فلسطین | #فروپاشی_اسرائیل
✅ صمصامی، نماینده مجلس گفت: عیار مجلس مشخص شد: به رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر دارا بودن 12 ویژگی وزرای پیشنهادی، متاسفانه با هزینهکرد ریاست محترم جمهور از جایگاه رهبری
🔸و بیان اینکه وزرای پیشنهادی با هماهنگی ایشان برگزیده شدهاند، فرمایشات معظمله به بوتۀ فراموشی سپرده شد و بحث و بررسیهای مجلس نیز کارایی خود را از دست داد.
♦️اظهارات ضدایرانی هریس در آخرین شب مجمع ملی حزب دموکرات
🔹معاون رئیسجمهوری آمریکا در سخنرانی خود در آخرین شب مجمع ملی حزب دموکرات، با پذیرش نامزدی این حزب در انتخابات پیش رو، گفت که هر کاری که لازم باشد در برابر تهدید ایران انجام خواهد داد.
🔹در حمله نظامی به ایران برای دفاع از نیروها و منافع خود در برابر ایران و تروریست ها تردید نخواهم کرد.
🔴مهم استراتژیک
🔻بعد از حمله اسرائیل و ناتو به فلسطین ، حزب الله لبنان به سرعت وارد میدان شد و به یاری مظلومان شتافت زیرا می دانست پس از نابودی مقاومت فلسطین تمام توان رژیم یهود صهیون و ناتو بر حزب الله متمرکز می گردید.
حزب الله در این حرکت استراتژیک ، به مدت ۱۰ الی ۱۱ ماه فرصت خرید تا بتواند حمله سنگین اسرائیل ( یهود صهیون ) را عقب اندازد. حال این حمله در شرف وقوع است..
🔻 حال که حزب الله در شرف حملات استراتژیک قرار دارد و ضمنا یمن هم زیر بمباران است ، قطعا ایران در نوبت بعدی حملات استراتژیک قرار دارد ، لذا هر صدایی که بخواهد ورود ایران به این نبرد را در این زمان خنثی کند قطعا دانسته یا ندانسته در پازل دشمن بازی کرده و تنها گذاشتن ایران در حمله سنگین چند ماه بعد را دنبال می کند.
🔻لذا ایران باید الان و به سرعت وارد میدان گردد ، اگر کنار بنشینیم به این معنی نیست که چند ماه آینده به ایرانی رحم خواهند کرد..
🔻دشمنان دارند از موج حملات و پیشروی ها استفاده می کنند و قطعا این موج و پیشروی ها را به سمت ایران سوق خواهند داد ...
حی علی الجهاد 🇮🇷✌️