🚫 طلای سفید برای مردان
بعضی از افراد گمان میکنند استفاده از طلای سفید، مانند استفاده از پلاتین برای مردان جایز است، در حالی که این تصور صحیح نیست!
✅ نظر مراجع
🔸آیت الله مکارم: زينت به طلا براى مردان به هر رنگى كه باشد (حتی طلای سفید) جايز نيست و نماز خواندن با آن باطل است، ولى استفاده از پلاتين كه فلز ديگرى است اشكالى ندارد.
🔸آیت الله بهجت: طلاى سفيد اگر همان طلا است و از جهت مخلوط شدن رنگش سفيد شده، همان حکم طلا را دارد که بر مرد حرام است.
🔸آیت الله خامنهای: چیزی که طلای سفید نامیده میشود اگر همان طلای زرد باشد که در اثر ترکیب سفید شده است، حکم طلای زرد را دارد ولی اگر عنصر طلا در آن به قدری کم است که عرفاً به آن طلا نمیگویند، استفاده از آن برای مرد اشکال ندارد. همچنین استفاده از پلاتین اشکال ندارد.
🔸آیت الله سیستانی: در حرام بودن استعمال طلا برای مردان، فرقی بین اقسام آن نیست، خواه طلای زرد باشد یا طلای سرخ یا طلای سفید.
شایان ذکر است، پلاتین، طلا نبوده، بلکه فلزّ دیگری غیر از طلا است و استفاده از آن برای مردان اشکال ندارد.
حرفهای تضعیف کننده نظام جمهوری اسلامی
برخی از مردم حتی بعضی افراد مذهبی، در برابر دیگران، به بیان مشکلات، کمبودها و نقطه ضعفهای مملکت و مسئولین میپردازند؛ غافل از اینکه اگر این سخنان موجب تضعیف نظام شود جایز نیست!
❓سوال: عدّه ای در برابر دیگران مبادرت به طرح کمبودها و ضعفهایی که در جمهوری اسلامی وجود دارد، می کنند. گوش دادن به این سخنان و حکایتها چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: واضح است هر عملی که موجب بدنام شدن چهره جمهوری اسلامی که در برابر کفر و استکبار جهانی ایستاده است، شود به نفع اسلام و مسلمین نیست. بنابراین، اگر این سخنان موجب تضعیف نظام جمهوری اسلامی باشد جایز نیست.۱
۱. منبع: khamenei.ir
📚 آرامش و استقرار در حال ذکر نماز
✅ 1. اگر ذکر مستحبی را به قصد ذکر جای خاصی از نماز می گوید (مثل «سمع الله لمن حمده» پس از برخاستن از رکوع) باید در حالت آرامش گفته شود و اگر در حالت آرامش گفته نشود باید نماز را دوباره بخواند.
✅ 2. اگر ذکر مستحبی را به قصد مطلق ذکر بگوید (نه به قصد ذکری که در جای خاصی از نماز دستور داده شده)؛ حتی در صورتی که در حالت آرامش گفته نشود، نماز صحیح است؛ برای مثال: چون ذکر خدا در هر جای نماز خوب است، تکبیربگوید؛ نه آن تکبیر مخصوصی که قبل از سجده در حال ایستادن گفته می شود.
📌 توجه: ذکر «بحول الله و قوته اقوم و اقعد» را باید در حال برخاستن و حرکت گفت؛ بنابر این از این قاعده اذکار مستحبی استثنا شده است
🏷 پینوشت:
توضیح المسائل ده مرجع، م 965 و 966
#احکام
#احکام_نماز
#آرامش_نماز
📥 سوال:
اگر کسی نذر شرعی کند و نذرش را فراموش کند، در موارد زیر چه وظیفه ای دارد ؟
الف - اصلا نمی داند چه نذر کرده!
ب - بین چند چیز شک دارد!
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
الف: تکلیفی ندارد.
ب: بايد همه موارد را انجام دهد.
✍ آیت الله سیستانی:
اگر موارد نذر را فراموش كند و آنها موارد معين ومحدودى باشند كه نمى داند كدام يك از آنها متعلق نذر بوده بايد به همه آنها عمل كند و اگر عمل به همه آنها موجب عسر و مشقت باشد به مقدار ممكن و ميسور عمل كند و آن چه احتمالش قویتر است مقدم بدارد و اگر موارد شك نامحدود است كافى است به بعضى از آنها عمل كند به نحوى كه مطمئن نباشد كه به تكليف واقعى عمل نشده هر چند اطمينان به عمل هم حاصل نشود.
✍ آیت الله مکارم:
در صورتي که نوع نذر را فراموش کرده باشد و يا شک بين چند مورد دارد و نمیتواند احتياط کند و به تمام موارد عمل نمايد، بين مواردی که احتمال می دهد قرعه مي زند و طبق آن عمل می نمايد. در صورت شک يافراموشی مقدار نذر، آن مقدار که يقينی است بجا می آورد.
✍ آیت الله وحید:
الف:چیزی به عهده ی او نیست.
ب:باید همه را انجام دهد.
✍ آیت الله فاضل:
اگر صیغه شرعی نذر را در وقت نذر کردن با زبان نگفته باشد ادا کردن نذر واجب نیست. اگر صیغه شرعی نذر را با زبان گفته باشد در این صورت:
1. اگر اصلاً نمى داند، چه چیز نذر کرده، در صورتی که در محل زندگى او مردم معمولاً چيز خاصى را نذر مى كنند يعنى متعارف وجود دارد، همان كار متعارف را انجام دهد و اگر چنين چيزى وجود ندارد، چون قدرت عمل به نذر را ندارد، نذر او ساقط است و وظيفهاى ندارد، بلى اگر بعداً يادش آمد به نذر عمل كند.
2. در مورد دوم اگر مردّد بين اقل و اكثر باشد مثلاً مردّد است كه صد تومان به فقير بدهد يا دويست تومان به حداقل كفايت كند و صد تومان بدهد. اما اگر مردّد بين دو یا چند چیز باشد، مثلاً نذر كرده صدقه بدهد يا روضه بخواند بنابر احتياط، هر دو كار را انجام دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷دست هایت که آیینه
تلاش روزگارند پر برکت باد!
توانِ دستهایت را می ستایم
ای سازنده ترین نقش هستی
در قاموس آفرینش...
🌷روز جهانی کار و کارگر مبارک
#کانال_رسمی_عجایب_جهان👇
💟🇯🇴🇮🇳👇
cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
آرامش در
ثانیہ ثانیہ زندگیتان را
برایتان آرزو میڪنم
شاد باشید
وشادى رابه
عزیزانتون هدیہ ڪنید
عصرتون قشنگ🍦🍰🍧
#کانال_رسمی_عجایب_جهان👇
💟🇯🇴🇮🇳👇
cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
📥 سؤال:
اگر مرد غیر از خانه و ماشین مالی نداشته باشد، آیا زن می تواند خانه را به عنوان مهریه مطالبه نماید؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
یک منزل در حد شان از مستثنیات دین است نمی تواند آنرا جهت مهریه اخذ کرد و اگر در بین قانونی وجود دارد باید رعایت شود.
✍ آیت الله مکارم:
هرگاه دین مزبور مطالَب باشد و منزل و خودرو زاید بر شئونش بوده باشد باید آن را تبدیل به آنچه در حدّ شأنش باشد بکند و تفاوت آن را براى اداى دین صرف نماید.
✍ آیت الله سیستانی:
برمرد واجب نیست از آنها مهریه را بدهد.
✍ آیت الله شبیری زنجانی: خیر.
✍ آیت الله فاضل:
زن می تواند مهریه خود را مطالبه کند، لیکن اگر مرد تنها همان خانه را دارد که برای سکونت به آن نیاز دارد نمی تواند خانه را به عنوان مهریه اش بگیرد و باید به او مهلت بدهد که تلاش کند و دین اش را نسبت به مهریه ادا کند.
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ اگر استخاره کردیم و بد آمد میشه انجام بدیم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی