💢بسته ی خبری
یکشنبه 25 دیماه ۱۴۰۱
💢نکته ی مهم :
اخبار این بسته از منابع رسانه ای مختلف دنیا از جمله اسرائیل می باشد و در بعضی از خبرها ،جهت دهی بر علیه جبهه ی مقاومت و ایران وجود دارد و جهت اطلاع از خط خبری دشمن بیان می شود.
💢ادامه حمایتها از آشوبگران و قاتلان نیروهای امنیتی
🔸خبرگزاری فرانسه: ایرانیان ساکن اروپا بار دیگر آماده میشوند تا اتحاد و همراهی خود را در رویارویی با رژیم جمهوری اسلامی به نمایش بگذارند.
➖ روز دوشنبه ۱۶ ژانویه/۲۶ دی، ایرانیان در مقابل مقر پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ جمع خواهند شد تا از نمایندگان اروپایی بخواهند که سپاه پاسداران را رسماً یک سازمان تروریست اعلام کنند.
➖فراخوانها و دعوتهای گوناگون نه تنها از سوی ایرانیان که با ابتکار گروهها و انجمنهای اروپایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. از جمله در فرانسه، برخی انجمنهای چپ مثل «جنبش دوستی با ملتها و علیه نژادپرستی» (MRAP) و یا «حرکت مردمی» که به حزب چپ فرانسۀ نافرمان تعلق دارد، از تجمع حمایت کرده و یا برای شرکت در آن جداگانه اعلامیه دادهاند.
💢ادامه واکنشها به اعدام یک جاسوس
🔸تلگراف یه نقل از یک مقام انگلیسی: به دنبال اعدام علیرضا اکبری، شهروند دو تابعیتی متهم به جاسوسی، لندن در حال بازنگری در حمایت خود از توافق هستهای ایران، موسوم به برجام است.
➖مقامهای بریتانیایی معتقدند به دنبال سرکوب گسترده اعتراضات در ایران روابط با تهران با تنش مضاعفی روبه رو شده است.
🔸رویترز: آلیسیا کرنز، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در واکنش به اعدام علیرضا اکبری، از دولت خواست تا اطلاعات بیشتری در مورد فعالیتهای مخرب ایران را از طبقه بندی خارج کند و سازمانها و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران در بریتانیا را تعطیل کند.
🔹گاردین: پس از اعدام علیرضا اکبری،، انتظار میرود بریتانیا و اتحادیه اروپا اقدامات هماهنگی را برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام دهند.
🔸اینترنشنال: ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، ضمن اعلام همبستگی با بریتانیا در محکومیت اقدام جمهوری اسلامی در اعدام علیرضا اکبری گفت: توسل مداوم رژیم به خشونت علیه کسانی که با آن موافق نیستند، باید پایان یابد. ما همیشه در کنار مردم ایران در مبارزه آنها برای آزادی میایستیم.
🔹توییت گلريز قهرمان، نماينده پارلمان نيوزيلند: رژیم اسلامی به تازگی علیرضا اکبری تبعه ایرانی-بریتانیایی را به قتل رسانده است. ما باید برای توقف این خشونت اقدام کنیم. دادستان کل ایران، سیاستمداران و نیروهای امنیتی مسئول باید تحریم شوند. بالاخره باید سفیرشان را اخراج کنیم.
🔸رادیو فرانسه: با اعدام علیرضا اکبری، رژیم جمهوری اسلامی یکی دیگر از خطوط قرمز در روابط بینالملل را زیر پا میگذارد. هرچند این پرونده نیز دارای ابهامات زیاد است، اما اعدام یک شهروند بریتانیا، بدون محاکمۀ روشن، رویدادی بسیار کمسابقه و استثنایی به شمار میآید. اجرای این حکم در عین حال نشان میدهد که جمهوری اسلامی از هرنوع تجدیدنظر در روابطش با غرب قطع امید کرده است.
🔹یورونیوز: اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعدام علیرضا اکبری تبعه ایرانی-بریتانیایی در ایران را با شدیدترین لحن محکوم و بار دیگر مخالفت شدید خود با استفاده از مجازات اعدام در هر شرایطی را یادآوری میکند.
💟 attacheintl.ir
💢ایران-عراق
🔸العربیه: وزیر کشور عراق با اشاره به این که بغداد، اقداماتی را در راستای کنترل مرزهای خود با ایران و ترکیه انجام داده است، از استقرار 6000 نیروی کمکی پلیس در پاسگاههای مرزی در مجاورت با ایران و ترکیه خبر داد.
➖به گفته او نیروهای پیشمرگه، بخشی از عملیات کنترل مرزها هستند و مرکزی برای هماهنگی میان فرماندهی نیروهای مرزی و پیشمرگه احداث شده است.
💢ایران-سوریه
🔸تانکر ترکرز، وبسایت تخصصی ردیابی نفتکشها اعلام کرد که جمهوری اسلامی در حال آمادهسازی امکان تحویل یک محموله گازوئیل به لبنان از طریق سوریه است. بر اساس این گزارش، حجم این محموله ممکن است تا حدود ۱۵۹ میلیون لیتر گازوئیل برسد.
💢ترکیه-سوریه
🔸العربیه: ابراهیم کالین، مشاور نزدیک به ریاست جمهوری ترکیه از قریبالوقوع بودن عملیات نظامی زمینی در «سوریه» خبر داد.
➖کالین به خبرنگاران چندین رسانه خارجی از جمله «فرانسپرس» گفت: «به حمایت از روند سیاسی ادامه میدهیم» که در پایان دسامبر، با نشست وزرای دفاع ترکیه و سوریه در مسکو آغاز شد ولی «انجام عملیات زمینی با توجه به سطح تهدیدات موجود، در هر زمانی محتمل است.»
🔹فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه: مادامی که ترکیه به حضور نظامی خود در مناطق شمال سوریه پایان نداده عادیسازی روابط با آنکارا امکانپذیر نخواهد بود. نمیتوان بدون پایان دادن به اشغالگری، در مورد عادیسازی روابط با ترکیه صحبت کرد.
💢ایران-فرانسه
🔸لوموند فرانسه: دولت فرانسه تاکنون اشتیاق چندانی به تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران نشان نداده، اما تمایل آلمان و بریتانیا میتواند بر تصمیم پاریس تأثیر بگذارد. لوموند احتمال میدهد که تکلیف این بحث و تصمیم نهایی اتحادیۀ اروپا در اواخر ماه فوریه (اوایل اسفند) روشن شود.
➖ به گفته یک مقام سوئدی - که کشورش ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد - ورود سپاه به فهرستی سازمانهای تروریستی چندان تأثیری بر نوع تحریمها نخواهد داشت اما یک اقدام نمادین قوی خواهد بود.
💢رژیم صهیونیستی
🔸رویترز: دهها هزار اسرائیلی روز شنبه در سه شهر بزرگ این کشور علیه برنامه اصلاحات قضایی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، دست به تظاهرات زدند.
➖ رسانههای اسرائیل شمار تظاهرکنندگان را در تل آویو در حدود ۸۰ هزار نفر تخمین زدند. هزاران نفر دیگر نیز در شهرهای حیفا و اروشلیم نیز در این اعتراضات شرکت کردند.
🔹یدیعوت آحرونوت: اسرائیل پیشتاز جهانی در تولید زباله های پلاستیکی است؛ نتایج مطالعات، اسرائیلیها را در زمره آلودهترین آلایندههای جهان قرار داد و سواحل تلآویو دارای بالاترین میزان زباله هستند.
💢آمریکا
🔸واشنگتن تایمز: دولت فدرال آمریکا به محدودیت سقف بدهی خود رسید؛ ساعت به سمت تعطیلی احتمالی دولت شروع به تیک تاک میکند.
💢ایران
🔸نشنال اینترست: با توجه به دشواری اخلال در برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران از طریق تحریم های اقتصادی و کنترل صادرات، آمریکا بهتر است استراتژی جدیدی را اتخاذ کند.
➖ با وجود تحریم ها، صنعت هوافضا و هواپیماهای بدون سرنشین ایران به گسترش و پیشرفت خود ادامه داده است. تحریمهای غرب نتوانسته است از تبدیل شدن ایران به یک بازیگر برجسته در بازار هواپیماهای بدون سرنشین نظامی و به اشتراک گذاشتن فناوری هواپیماهای بدون سرنشین با شرکا و نمایندگیهای خود در داخل و خارج از خاورمیانه جلوگیری کند.
➖ پهپادهای ایرانی ارزانتر از همتایان غربی خود هستند و ثابت کردهاند که در میدان نبرد، علیه داراییهای آمریکا و متحدان آن در خلیج فارس و اطراف آن، مؤثر هستند.
🔸هاآرتص: اسرائیل پرداخت کمک هزینه ماهیانه به پناهندگان اوکراینی را تعلیق کرد.
💟 attacheintl.ir
❇️سیاست جدید ونزوئلا
🔹طبق اعلام راشا تودی رئیسجمهوری ونزوئلا در تماس تلفنی با روسای جمهور برزیل، کلمبیا و آرژانتین ضمن اشاره به نظم جدید نظام بین المللی، بر ضرورت تشکیل یک بلوک قوی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین برای جمع کردن قدرتهای سیاسی و اقتصادی با جهان معتقد است.
🔹مادورو تاکید کرد: چنین بلوک سیاسی میتواند «خطی جدید برای قدرتمندی» با همکاری روسیه و چین باشد.
🔹از همین رو این پیمان در اهدافی که چین و روسیه به آن باور دارند یعنی تشکیل مسیری مشترک از طریق انسانیت و ساخت جهانی چند قطبی هم نظر خواهد بود.
#ونزوئلا #سیاست_خارجی #جهان_چندقطبی #چین
📎https://www.rt.com/news/569856-maduro-bloc-russia-china/
💟attacheintl.ir
❇️قدرت های بزرگ در خاورمیانه
🔹طبق بررسی اندیشکده رند(Rand)، اگرچه رقابت استراتژیک ایالات متحده با چین و روسیه عمدتاً بر روی تلاشها در آسیا و اروپا متمرکز است، اما این رقابت در سایر مناطق از جمله در خاورمیانه نیز جریان دارد.
🔸چین از نظر اقتصادی و جمعیتی بزرگتر از آمریکا است و از همین رو نیروهای مسلح خود را در تمام حوزه های جنگی تقویت کرده است، تا مسیر دستیابی خود را برای دستیابی به اهدافش هموار سازد.
🔹چینی ها به طور معمول معتقدند که آمریکا به دنبال حفظ "ذهنیت جنگ سرد" است. مقامات چینی رقابت استراتژیک مدرن را شبیه به جنگ سرد میدانند، زیرا گستره آن جهانی است و از نظر جغرافیایی محدود به منطقه هند و اقیانوس آرام نیست.
🔸اهداف روسیه اغلب در تقابل با اهداف ایالات متحده و متحدانش قرار دارد. روسیه خود را دارای امتیاز و نفوذ قابل توجهی در همسایگی خود پس از فروپاشی شوروی می داند و به دنبال به رسمیت شناختن به عنوان یک قدرت بزرگ است.
🔹 راهبرد مشترک قدرتهای بزرگ در خاورمیانه را می توان تلاش برای ایجاد همکاری راهبردی با تمام بازیگران و عدم شکل گیری هژمون برتر در این منطقه است.
#خاورمیانه #رقابت_استراتژیک #چین #آمریکا #اندیشکده_رند
📎https://www.rand.org/pubs/research_reports/RRA325-1.html
💟attacheintl.ir
❇️ نوسانات جنگی در آفریقا
🔹طبق تحلیل اندیشکده (Chatham House)، پیامدهای ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی جنگ در اوکراین با کمک به تورم غذا و روغن آشپزی و ارسال کمکهای بشردوستانه بر قاره آفریقا تأثیر مستقیم گذاشته است.
🔸اگرچه روابط تجاری و مالی مستقیم آفریقا با روسیه و اوکراین اندک است، اما جنگ از طریق افزایش قیمت کالاها، غذا، سوخت و تورم اصلی به اقتصاد این قاره آسیب رسانده است.
🔹رقابت ژئوپلیتیکی در آفریقا در سال 2022 به ویژه در میان قدرت های بزرگی مانند چین، روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا و همچنین توسط قدرت های متوسط مانند ترکیه، ژاپن و کشورهای حوزه خلیج فارس تشدید شده است.
🔸رقابت بین المللی برای تامین امنیت مواد معدنی و محصولات انرژی حیاتی و استراتژیک آفریقا در سال 2022 تشدید شد و در بخش انرژی، کشورهای اروپایی به دنبال تنوع بخشیدن به نفت و گاز روسیه با منابع جایگزین مانند منابع آفریقا هستند.
🔹 اهمیت استراتژیک آفریقا باعث شده است که همه اعضای گروه 5 سازمان ملل از گروه 20 بخواهند که اتحادیه آفریقا را به بیست و یکمین عضو خود در سال 2023 تحت ریاست هند تبدیل کند.
#آفریقا #چین #اروپا #اقتصاد_جهانی #اندیشکده_چاتم_هوس
📎https://www.chathamhouse.org/2023/01/independent-thinking-china-africa-conflicts-2023
💟attacheintl.ir
♋️ اعتراضات آب و هوایی
🔹طبق اعلام اندیشکده کارنگی، در فرانسه، بیش از 100000 تظاهرکننده به خیابان ها اومدن و از دولت خواستن که ضمن پیشگیری افزایش قیمت سوخت های فسیلی، اقدامات بیشتری برای مبارزه با بحران آب و هوا انجام بده.
🔸مشابه این اقدام در کشورای مجارستان، برزیل و هلند هم رخ داده که مردم خواستار عملکرد بهتر دولت در زمینه تغییرات اقلیمی بودن.
🔹تغییرات اقلیمی به عنوان مهمترین ریسک جهانی در سال 2023 توسط بنیاد دفاع از دموکراسی نیز اعلام شده و طبق بررسی اندیشکده کارنگی باعث اعتراضات بیشتر در سال جاری خواهد بود.
🔸در واقع چالش اصلی مقامات اروپایی رعایت کردن مسائل زیست محیطی همراه با تورم روزافزون قیمت انرژی است که در اثر جنگ اوکراین ایجاد شده است.
🔹به نظر میرسه مقامات و اندیشکده های غربی با طرح مسائل تغییرات اقلیمی سعی در انحراف از علت اصلی اعتراضات یعنی افزایش تورم در این کشورها داشته باشن.
#تغییرات_اقلیمی #اعتراض #تورم #اندیشکده_کارنگی
📎https://carnegieendowment.org/2023/01/12/climate-protests-tracking-growing-unrest-pub-88778
💟attacheintl.ir
🅾️اسلام هراسی
🔸 شورای سیاست خارجی آمریکا طی پژوهشی مدعی شده در ایران رفتارهایی مانند جمله نوشیدن مشروبات الکلی، اختلاط اجتماعی زنان و مردان غیرمرتبط، رابطه جنسی خارج از ازدواج، رابطه جنسی بین افراد همجنس، ترک نماز و پوشیدن انواع لباس هایی که نامشخص است جرم بوده و افرادی متهم به تخلفات هستند، مرتباً با جریمه نقدی، حبس و اعدام روبرو می شوند!!!
🔸 این گزارش توسط کالی رابینسون با عنوان «ایران تنها کشوری نیست که پلیس اخلاقی دارد» مطرح شده و هدف اصلی، نشان دادن خشونت در کشورهای اسلامی و ضد بشری بودن آن است!
🔸حال سوال این است که چه کسی در ایران یا کشورهای مسلمان به علت ترک نماز یا ظاهر نامناسب اعدام شده است؟ یا کدامیک به دلیل مصادیق جرم حبس و جریمه نقدی شده اند؟
#ایران #اسلام #اسلام_هراسی #فریب_رسانه #اندیشکده_شورای_سیاست_خارجی_آمریکا
📎https://www.cfr.org/in-brief/iran-isnt-only-country-morality-police
💟attacheintl.ir
📸"نقطه بحرانی"
جنگ اوکراین در "نقطه بحران"
🔸جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، درگیری اوکراین را وارد مرحلهای حیاتی توصیف کرد و این اقدام اخیر واشنگتن برای ارسال سلاحهای سنگین بیشتر به کییف را توجیه کرد.
🔸بایدن گفت: در حال حاضر، جنگ در اوکراین در نقطه حساسی قرار دارد. ما باید هر کاری که می توانیم انجام دهیم تا به اوکراینی ها در مقاومت در برابر تجاوز روسیه کمک کنیم.
🔸علیرغم هشدارهای کرملین مبنی بر اینکه تسلیحات خارجی تنها درگیری را طولانی تر می کند، قدرت های غربی با اعمال تحریم های گسترده علیه مسکو و ارسال جریان مداوم تسلیحات به اوکراین واکنش نشان دادند.
🔸زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز پنجشنبه در یک سخنرانی ویدیویی مدعی شد که مسکو در حال برنامهریزی برای استفاده از آتشبس «برای توقف کمی پیشروی پسران ما در دونباس» و خرید زمان برای استقرار نیروها در خط مقدم است..
#آمریکا #اوکراین #بایدن #افول_آمریکا #مذاکره #تبعیض #روسیه #چین #عدالت #زنان #اسلام #اندیشکده #تجزیه #رسانه #اندیشمندان #سازمانهای_بین_الملل #اقتصاد_جهان #آزادی #حقوق_بشر #سبک_زندگی #تورم #مواد_غذایی #تحریم #سیاست_خارجی #نظام_جهانی #سیاست_بین_الملل #ایران
🔹در معرکه اغتشاشات 1401، پیکرههای جدیدی از خشم و اعتراض رونمایی شد؛ از توهین به نمادهای ملی و میهنی گرفته تا بلندکردن پرچم تجزیهطلبی. موضوعی که باعث شد تا دیگران به انحای مختلف تمامیت ارضی کشور را به سخره بگیرند
🔹نمونه اخیر این جنس رفتار در مسابقات ورزشی کشورهای عربی دیده میشود. جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا در مراسم افتتاحیه مسابقات کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس حضور پیدا کرد و در صفحه اینستاگرام خود برای این مسابقات از نام مجعولی استفاده کرد
🔹این اقدام غیرمتعارف رئیس فیفا باعث شکایت فدراسیون فوتبال ایران شد. بعد از انتشار این پست، کاربران صفحات مجازی به صفحه اینفانتینو هجوم بردند و این اقدام را محکوم کردند.
🔹ایرانیها در مقاطع مختلف نشان دادند که حول نام خلیجفارس بهعنوان مهمترین بخش حیثیت ملی خود ایستادهاند و دفاع از نام و اعتبار این جغرافیا، ازجمله معدود مواضع اشتراکی بین طیفهای مختلف فکری ایرانیان است.
💟attacheintl.ir
♋️ بحران قتل
🔸میزان خشونت با اسلحه در ایالات متحده نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته بیشتر است. آمارها نشان داد که بیش از 8000 زن بین سالهای 2014 تا 2018 با سلاح گرم جان خود را از دست دادند.
🔸در آمریکا، سالانه بیش از 45000 نفر بر اثر جراحات ناشی از شلیک گلوله جان خود را از دست می دهند و این گونه جراحات، علت اصلی مرگ و میر در میان کودکان و نوجوانان است.
🔸در حالی که تیراندازی های دسته جمعی توجه رسانه ها را به خود جلب می کند، بیشتر تلفات ناشی از خودکشی، قتل و تیراندازی های تصادفی است.
#قتل #خودکشی #تمدن_غرب #اندیشکده_رند
📎https://www.rand.org/blog/2022/12/historic-research-conference-combats-the-rise-in-gun.html
💟attacheintl.ir
❇️ هند در مسیر توسعه
🔹 طبق اعلام استاتیستا، درآمدهای خدماتی هند از 34/2 درصد نسبت به کل اقتصاد این کشور به 58/5 درصد رسیده است.
🔹 رشد درآمدهای «خدماتی» یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی است که در کشورهای پیشرو به بیش از 70 درصد نیز می رسد.
#اقتصاد #هند #توسعه_اقتصادی #استاتیستا
📎https://www.statista.com/chart/29046/india-services-purchasing-managers-index/
💟attacheintl.ir
❇️ هزینه قمار انگلیسی
🔸طبق اعلام استاتیستا، تنها هزینه های دولت انگلیس حدود 163 میلیون پوند به دلیل فعالیتهای مجرمانه مرتبط با اعتیاد افراد به قمار بوده است.
🔸 با این حال اثرات منفی قمار بر سلامت روانی و جسمی بسیار بیشتر از هزینههای مربوط به جرم بوده و هزینه های نامشهود در سراسر کشور، به مبلغ سالانه 961 میلیون پوند رسیده است.
🔸 در مجموع نیز با در نظر گرفتن تأثیرات بر اشتغال و تحصیل و همچنین هزینه های مالی (که عمدتاً به بی خانمانی مربوط می شود)، کل هزینه آسیب های مربوط به قمار سالانه 1.3 میلیارد پوند است.
#قمار #انگلیس #تمدن_غرب #استاتیستا
📎https://www.statista.com/chart/29044/the-costs-of-gambling-to-uk-society/
💟attacheintl.ir