🌐 چرا کره جنوبی آمریکا را تحت فشار قرار میدهد؟
🔸چتر هسته ای اصطلاحی است که به حمایت یک کشور هسته ای از یک کشور غیر هسته ای گفته میشود. رابطه ای که بین سئول و آمریکا برقرار است و این کشور از حمایت هسته ای آمریکا در مقابل شمال هسته ای بهره میبرد.
🔸اما هفته گذشته، سئول برای اولین بار از سال 1991 گزینه هسته ای خود را به طور رسمی روی میز گذاشت. یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی اعلام کرد که در صورت تهدید کره شمالی مجهز به سلاح هسته ای، این کشور ساخت تسلیحات هسته ای را در نظر خواهد گرفت.
🔸اما علت نگرانی مقامات کره ای چیست؟
روزنامه ژاپن تایمز به نقل از فرانک فون هیپل، پژوهشگر فیزیکدان ارشد و استاد بازنشسته امور عمومی و بینالملل نوشت: «در حالی که دولت جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده استدلال میکند که «بازدارندگی گسترده» کافی است، کرهجنوبیها نگران هستند که موشکهای بالستیک قارهپیما حامل بمب هستهای کره شمالی، مانع حمایت آمریکا از آنها شود، مشابه آنچه در جنگ اوکراین روی داده و تسلیحات اتمی روسیه مانع از دخالت مستقیم ناتو در این جنگ شده است.»
🔸این سخن به موشک بالستیک قاره پیما جدید کره شمالی اشاره میکند که سال گذشته توسط شمالی ها آزمایش شد و تقریبا قادر به اصابت به هر نقطه از کره زمین از جمله آمریکا است.
🔸آیا تصمیم کره ای ها برای ساخت سلاح هسته ای جدی است؟
تقریباً به همان سرعتی که رئیس جمهور کره جنوبی هفته گذشته اشاره کرد که کشورش ممکن است نیاز به دستیابی به تسلیحات هسته ای داشته باشد، دفتر وی تصریح کرد که او واقعاً برنامه ای برای این کار ندارد.
🔸کره ای ها چه هدفی از طرح موضوع ساخت سلاح هسته ای دنبال میکنند؟
روزنامه ژاپن تایمز در ادامه مقاله خود به نقل از سو کیم تحلیلگر سابق سازمان سیا مینویسد:
«در حالی که ممکن است یون آگاه باشد که فشار برای دستیابی به سلاح اتمی میتواند موجب بروز بحران در روابط با متحدین کره شود و همچنین تحریمهای ناشی از برنامه هستهای غیرنظامی را در پی داشته باشد اما مطرح کردن بحث سلاح هسته ای به او اجازه میدهد "ایالات متحده را برای ارائه تضمینهای امنیتی دقیقتر و قویتر به سئول تحت فشار بگذارد." »
🔸کره جنوبی از دانش غیر نظامی هسته ای برخوردار است و دولت جدید کره جنوبی ساخت 4 نیروگاه های هسته ای جدید تا سال 2030 را در برنامه دارد که بر خلاف سیاست رئیس جمهور پیشین کره جنوبی است که پس از فاجعه هسته ای فوکوشیما ژاپن از برنامه های هسته ای فاصله گرفته بود.
#کره_جنوبی #آمریکا #کره_شمالی #سلاح_هسته_ای
📌https://www.japantimes.co.jp/news/2023/01/18/asia-pacific/yoon-nuclear-flirtation-u-s-pressure/
💟attacheeintl.ir
♋️استراتژی جامع آمریکا در قبال ایران
🔹بنیاد دفاع از دموکراسی در گزارشی مفصل به تدوین استراتژی جامع علیه جمهوری اسلامی ایران در سال 2023 پرداخته است. این اندیشکده توصیههای مشخص و قابل اجرا برای آژانسهای مربوطه دولت ایالات متحده ارائه داده است.
🔹این گزارش در پی کمک به دولت بایدن در ایجاد «پلن B» علیه ایران است. دولت به کنگره و متحدانش متعهد شده است که در حال توسعه "طرح B" برای رسیدگی به طیف کامل تهدیدات ایران است. ما امیدواریم که این طرح بنیاد دفاع از دموکراسی کمک مفیدی برای سیاستگذارانی باشد که برنامه B را توسعه می دهند؛ این طرح بطور خلاصه ارائه حمایت فشرده از مردم ایران و به دنبال آن فشار قاطع بر حکومت تهران می باشد.
🔹بنیاد دفاع از دموکراسی با استناد به ماهیت شعارهای اعتراضی در سال قبل که از «رای من کو؟» و «پول نفت چه شد؟» در سال 2009 (1388) به مرگ بر دیکتاتور در سال 2022 (1401) چنین نتیجه می گیرد که اکنون حاکمیت ایران در شرف فروپاشی قرار دارد.
مشاهده کامل گزارش در سایت خانه دانشجویان علوم سیاسی:
📎attacheintl.ir
#آمریکا #تحریم #بنیاد_دفاع_از_دموکراسی
💟attacheintl.ir
💰 زیان بانک های مرکزی در سال 2022
🔸در سال 2022 بزرگترین ضربه به بانک ملی سوئیس (SNB) وارد شد. این بانک در این سال معادل 143 میلیارد دلار از دست داد. این مبلغ تقریباً 18 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) سوئیس است و ممکن است بزرگترین زیان یک ساله ای باشد که تاکنون توسط یک بانک مرکزی ثبت شده است.
🔸زیان می تواند به اندازه کافی بزرگ باشد که سهام بانک مرکزی را از بین ببرد. بانک مرکزی استرالیا (که دارایی های اوراق قرضه خود را به ارزش منصفانه از طریق سود و زیان محاسبه می کند) نه تنها زیان سالانه برای سال 2022، بلکه وضعیت سهام منفی حدود 1 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) استرالیا را گزارش کرده است.
🔸بانک های مرکزی آلمان و هلند جزو اولین بانک های مرکزی منطقه یورو بودند که زیان سالانه قابل توجهی را پیش بینی کردند. آنها حوالههای خود را به دولتهای خود منتقل نخواهند کرد، و DNB (بانک مرکزی هلند) هشدار میدهد که ممکن است به سمت وضعیت منفی سهام حرکت کند.
📎https://www.piie.com/blogs/realtime-economics/central-banks-are-incurring-losses-critics-concerns-are-overblown
💟attacheintl.ir
◀️بازنده جنگ
🔸تعبیر چاینا دیلی از بازنده جنگ اوکراین و تضعیف اتحادیه اروپا در راستای منافع آمریکا
#اتحادیه_اروپا #جنگ_اوکراین #تحریم
📎https://www.chinadaily.com.cn/a/202301/19/WS63c882dba31057c47ebaa78c.html
💟attacheintl.ir
هدایت شده از علیرضا کاظمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماینده ایرلندی پارلمان اروپا: ریاکاری را کنار بگذارید، اعضای جنایتکار "ناتو" هیچوقت به خاطر جنایاتشان با عدالت روبرو نشدند!
🔸 میک والاس: در ۲۵ سال اخیر قدرتهای امپریالیسمی میلیونها نفر را کشته و آواره کردهاند؛ اگر واقعا دنبال عدالت هستیم باید این تناقضات را کنار بگذاریم.
🌐 دیدی نو به جنگ در اوکراین
🔶تقریبا روزی نیست که مقاله مهمی در مورد جنگ اوکراین در نشریه های معتبر انگلیسی زبان منتشر نشود. آنچه در زیر می آید خلاصه مقاله ای از جوزف سولیس مولن _روزنامه نگار مستقل_ در اندیشکده میزس است که برخلاف سایر همکارانش به عملکرد دولت آمریکا در قبال جنگ اوکراین انتقادهایی وارد میکند و سعی میکند از زاویه ای نو به جنگ اوکراین نگاه کند.
🔸« هرگاه از بایدن پرسیده شود که آیا ایالات متحده سیاست خود را در مورد مناقشه در اوکراین تغییر خواهد داد یا نه و آیا به کیف برای ورود به مذاکرات به جای دادن پول و تسلیحات فشار خواهند آورد یا نه، پاسخ دولت بایدن همیشه تکراری بوده است: "ما تا هر زمانیکه طول بکشد به انجام کاری که اکنون انجام می دهیم ادامه خواهیم داد."
یعنی تا زمانیکه اوکراین در جنگ خود علیه روسیه با بازپس گیری تمام سرزمین های اشغال شده یا ضمیمه شده توسط روسیه از سال 2014 "برنده" شود.
در حالیکه روشن نیست رسیدن به این نتیجه امکان پذیر باشد و حتی مشخص نیست که رفتن به دنبال چنین نتیجه بزرگی به نفع منافع ملی آمریکا است یا نه.
🔸وی در ادامه با اشاره به مقاصد نامعلوم پول ها و اسلحه هایی که قرار است به اوکراین برود، می افزاید : واشنگتن پست، که با تصویب شتابزده هر بودجه جدیدی برای اوکراین خوشحال میشود، جرأت کرده و آشکارا این سوال را مطرح کند که "این همه اسلحه و پولی که به اوکراین نمی رود کجا می رود؟" ... اما در حالی که تلفات در حال زیاد شدن است و این بن بست ادامه دارد. آمریکایی ها باید در نظر داشته باشند که این بخشی از نقشه است که مردم دیگری (کشور دیگری) کشته شوند تا دولت ایالات متحده بتواند روسیه را تضعیف کرده و چین را بترساند.
🔸وی در انتهای مقاله خود به مقدم بودن گفتگو و مذاکرات بر جنگ تاکید میکند و میگوید: اگر بتوان با امثال ژوزف استالین و مائو تسه تونگ، بزرگترین قاتلان دسته جمعی قرن بیستم، معامله کرد ... مطمئناً می توان معامله ای با ساکن فعلی کرملین انجام داد.»
#اوکراین #جنگ #آمریکا #روسیه #اندیشکده_میزس
📌https://mises.org/wire/just-say-no-new-forever-war
💟attacheintl.ir
❇️اعترضات فرانسه
🔸 به گزارش لاتریبون هشت سندیکای اصلی کارگری پس از موفقیت در برگزاری اولین اعتراضات گسترده علیه طرح اصلاح قانون بازنشستگی در روز پنج شنبه ۱۹ ژانویه، در روز ۳۱ ژانویه را برای آغاز دور جدید اعتصابات اعلام کردند.
🔸همزمان با اعتصاب سراسری، در شبکه حملونقل، بیمارستانها مدارس، پالایشگاههای و خدمات رادیو تلویزیون این کشور اختلالی ایجاد شده و برخی از سالنهای تئاتر و موزههای فرانسه نیز بسته شدند. اعتصابها همچنین بخشی از سیستم قطار و ترافیک هوایی را فلج و تولید برق را نیز متوقف کرد.
🔸اتحادیههای کارگری و صنفی فرانسه استدلال میکنند که راههای دیگری برای تضمین تداوم سیستم بازنشستگی وجود دارد که مالیات بر ثروتمندان، افزایش سهم کارفرمایان یا بازنشستگان ثروتمند از جمله آنها است. با این حال به نظر میرسد که ماکرون به این اعتراضات توجهی نمیکند.
🔹با توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت و افزایش رکود اقتصادی حاصل از آن در کشورهای اروپایی، به نظر میرسد که این مشکلات در آینده ای نه چندان دور گریبانگیر سایر کشورهای اروپایی نیز بشود.
#فرانسه #اعتراضات #بازنشستگی #رکود_اقتصادی
📎https://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/energie-environnement/reforme-des-retraites-le-secteur-de-l-energie-prevoit-des-journees-de-greve-des-la-semaine-prochaine-948790.html
💟attacheintl.ir
◀️انتظار شکست مجدد
🔹طبق بررسی اندیشکده شورای آتلانتیک، نتانیاهو در اعمال سیاستهای خود علیه ایران مجددا شکست خواهد خورد.
🔸نتانیاهو قصد دارد به مخالفت با توافق هسته ای با تهران ادامه دهد و همچنان تاکید می کند که اسرائیل در خنثی کردن برنامه های ایران برای ساخت زرادخانه هسته ای تردید نخواهد کرد.
🔹در این زمینه، نتانیاهو عمدتاً بر تقویت روابط اسرائیل با ایالات متحده متمرکز شده و در نتیجه قدرتهای جهانی و منطقهای را برای افزایش فشار سیاسی و اقتصادی بر تهران بسیج میکند.
🔸 به دلایل متعدد از جمله اینکه مساله ایران در مرکز سیاست خارجی آمریکا قرار ندارد، همراه شدن با سیاست های نتانیاهو تقریبا غیرممکن است.
🔹علاوه بر این، علیرغم اعتراضها در ایران و کمک تهران به روسیه در جنگ اوکراین، فشار بیشتر آمریکا میتواند تعادل را به نفع حاکمیت در ایران تغییر دهد.
🔸حتی اگر دولت نتانیاهو بتواند مشکل هستهای ایران را به طور کامل در اولویت قرار دهد، مشخص نیست که به موفقیتی برسد.
🔹 تقویت روابط بین روسیه و ایران نیز ممکن است اسرائیل را برای افزایش عملیات مخفیانه خود در تهران از منظر سیاسی و حتی امنیتی دشوار کند.
✅ در مجموع فضای نظام بین الملل نسبت به 15 سال اخیر که انواع قطعنامه علیه ایران تصویب گردید، تغییر کرده و رفتار عاقلانه سیاست خارجی ایران به نحوی نیست که عمده بازیگران بین الملل به جنگ علیه این کشور مشروعیت دهند.
#رژیم_صهیونیستی #جنگ #تحریم #ایران #اندیشکده_شورای_آتلانتیک
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/iransource/netanyahus-iran-policy-is-expected-to-fail-again/
💟attacheintl.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بیهودگی، فساد و رسواییها اکنون واقعیت روزمره دولت ریشی سوناک است.
🔸استیون فلین، نماینده حزب ملی اسکاتلند با حمله به دولت محافظه کار انگلیس خواستار برکناری ندیم زهاوی ، دستیار سیاسی دولت به دلیل اتهامات گسترده مالیاتی شد .
🔸آقای فلین میگوید دولت اسکاتلند بهتر از سیستم ورشکسته دولت ریشی سوناک کار میکند و اکنون وقت استقلال اسکاتلند فرا رسیدهاست.
💟attacheintl.ir
❇️ سوخو 35 در راه ایران
◻️با اعلام خرید جنگنده سوخو 35 روسی توسط ایران اندیشکده آبزرو به این بهانه به بررسی شرایط سیاسی غرب آسیا پرداخته است. آنچه در زیر می آید خلاصه ای از مقاله مذکور است:
🔸ایران طی دههها تحت تحریمهای سختگیرانه قرار گرفته است که توانایی این کشور را برای خرید تسلیحات از خارج به شدت کاهش داده است. با این حال، این وضعیت دشوار موجب ایجاد صنایع قوی پایدار داخلی، به ویژه در حوزه دفاعی شده است که می توانند زیرساخت های نظامی قدیمی این کشور را با کمک اندک خارجی فعال نگه دارند.
🔸اوج این نتیجه برنامه هواپیماهای بدون سرنشین بومی این کشور بوده است. پهپادهای شاهد-136 ساخت ایران در زمانیکه کرملین در حال تلاش برای به دست آوردن پیروزی های نظامی قابل توجه در مناقشه اوکراین بود توسط تهران برای استفاده در اوکراین در اختیار مسکو قرار گرفت. این پهپاد به نمادی از دوستی ایران و روسیه تبدیل شد.
🔸با این حال، پیش بینی می شود که سوخو-35 موجب تقویت قابل توجه در زرادخانه متعارف تهران شود. هواپیماهای سوخو-35 که در اصل برای مصر ساخته شده بودند، به عنوان بازپرداخت روسیه برای تامین مداوم پهپادها توسط ایران تلقی می شوند.
🔸حرکت ایران به سمت درجهای از مدرنسازی ناوگان هواپیماهای جنگنده خط مقدم خود در زمانی رخ میدهد که خاورمیانه (غرب آسیا) به فروپاشی کامل توافق هستهای ایران (برجام) خیره شده و تلاش میکند تا آن را احیا کند. ارتباط غرب با ایران شاید در پایینترین زمان خود قرار داشته باشد چرا که ایالات متحده میگوید به هر طریقی مانع از دستیابی ایران به توانمندیهای هستهای می شود و اتحادیه اروپا به دنبال برچسب زدن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی است.
🔸همچنین با انتشار اخبار مربوط به سوخو-35، گفته می شود اسرائیل برای خرید 25 فروند هواپیمای F-15EX به آمریکا نزدیک شده است. این خرید به طور خاص برای ایجاد ظرفیت برای حمله به سایتهای هستهای ایران که به شدت از آنها دفاع میشود، انجام می گیرد.
🔸اسرائیل و ایالات متحده، اگرچه در گذشته نزدیک بر سر مسیر سیاسی اختلاف داشتند، اما بزرگترین مانور نظامی دوجانبه را نیز انجام می دهند که نشان دهنده حمایت کامل ایالات متحده از منافع امنیتی منطقه ای اسرائیل است. یک مقام ارشد دفاعی آمریکا در حاشیه این رزمایش گفت: «ایران اجازه هستهای شدن را نخواهد داشت.»
🔸درگیری در اوکراین، بهار را به همکاری روسیه و ایران آورد. علیرغم داشتن روابط عمیق میان مسکو و تهران، این همکاری دفاعی ممکن است در زمان آینده برای هر دو طرف سودمند باشد. با وجود روابط پیچیده دیپلماتیک که حضور روسیه در سوریه به عنوان نقطه اختلاف در بر می گیرد.
🔸ایران همواره به سمت پیش برد گفتوگوها موضع گرفته و در عین حال به سیاستهای راهبردی و تاکتیکی خود ادامه میدهد و هیچ فضایی را در حوزه منافعی خود رها نمیکند. سال 2023 ممکن است شاهد یک نقطه عطف در منطقه باشد و از وضعیت موجود دور شود، به ویژه اگر تهران گام های مهمی در برنامه هسته ای خود برداشته باشد.
#سوخو_۳۵ #ایران #روسیه #شاهد_۱۳۶ #اسرائیل #آمریکا #اروپا #اوکراین
📌https://www.orfonline.org/expert-speak/irans-quest-for-russian-su-35s/?amp
💟attacheintl.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙نوام چامسکی، فیلسوف و نظریهپرداز آمریکایی:
🔹هر کسی که جرأت کند و بگوید جنگ #عراق جنایت بزرگ قرن حاضر بوده است که قطعا همینگونه بوده به شدت محکوم میشود. اگر به بحثهای موجود در رسانههای جریان اصلی نگاهی بیندازید، به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که این حقیقت ابتدایی و غیر قابل انکار را بگوید.
🔸جنگ عراق نمونهای از آن چیزی بود که دادگاه عالی نورنبرگ آن را جنایت تجاوزکارانهی بینالمللی خواند. تفاوت آن با سایر #جنایات_جنگی، تنها در این است که تمام شرارتها را شامل میشود!
🔹در #رسانههای_جریان_اصلی، به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که بگوید رئیس جمهور بوش، دونالد رامسفلد و دیک چنی در این جنایات مقصر بودهاند. در عوض آنچه شما دارید ستایش جورج بوش، جنایتکار بزرگی است که به عراق و افغانستان حمله کرد و آنها را نابود کرد. ستایش از او بهعنوان یک فرد دوست داشتنی و پدربزرگی که با نوههایش بازی میکند و نقاشی میکشد!
🔺هر کسی جرات کند جنگ عراق را با حملهی روسیه به #اوکراین مقایسه کند، بهشدت محکوم میشود.
💟@Attacheeintl
⏪در جستجوی صلح
🔸 طبق اعلام اندیشکده بروکیننز، کتاب «در جستجوی صلح» توسط ایهود اولمرت، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی تماماً از داخل یک سلول زندان نوشته شده است.
🔸اولمرت در سال 2003 به عنوان دستیار ارشد آریل شارون، نخست وزیر وقت، دوباره به دولت ملی ملحق شد. پس از اینکه شارون در سال 2006 دچار یک سکته مغزی ناتوان کننده شد، اولمرت به عنوان سرپرست نخستوزیر انتخاب شد و سپس حزب میانهروی جدید شارون، کادیما را به پیروزی در انتخابات رهبری کرد. همچنین در رأس یک دولت ائتلافی، اسرائیل را از طریق جنگ با لبنان در ژوئیه 2006 رهبری کرد.
🔸اولمرت در سال 2014 به اتهام دریافت 15000 دلار رشوه زندانی شد و این کتاب ماحصل نوشته های او در زندان است.
#اندیشکده بروکینز #اولمرت #رژیم_صهیونیستی
📎https://www.brookings.edu/book/searching-for-peace/
💟attacheintl.ir
⏪خودزنی غرب
🔹موسسه فرانسوی روابط بین الملل (IFRI)، با بررسی مواضع فرانسه و ژاپن درباره سازمان ملل معتقده که این سازمان کارآمدی لازم را نداره.
🔹طبق اعلام این اندیشکده جنگ در اوکراین نمونه ای از محدودیت های شورای امنیت سازمان ملل متحد (UNSC) بوده که نشون میده سازمان ملل قادر به حفظ صلح و امنیت بین المللی نیست.
🔸علاوه بر این شورای امنیت سازمان ملل نتونسته برنامه هسته ای و بالستیک کره شمالی را که عاملی بی ثبات کننده در آسیاست رو متوقف کنه.
🔹به اعتقاد موسسه فرانسوی روابط بین الملل زمان بحث در مورد ارتباط، ظرفیت عملیاتی و مشروعیت شورای امنیت سازمان ملل فرا رسیده.
🔹به همین دلیل هم ژاپن و فرانسه همکاری در زمینه چندجانبه گرایی آینده رو شروع کردن.
🔹ویژگی برجسته چندجانبه گرایی پیشرو عدم هژمونی آمریکا بر جهانه که باعث میشه کشورها آزادی بیشتری در دستیابی به منافع ملی خودشون داشته باشن.
#منافع_ملی #فرانسه #ژاپن #افول_آمریکا #چندجانبه_گرایی #موسسه_فرانسوی_روابط_بین_الملل
📎https://www.ifri.org/en/debates/un-security-council-still-relevant-france-and-japans-views-future-multilateralism
💟attacheintl.ir
❇️ درگیری احزاب سیاسی کره جنوبی بر سر اظهارات رئیس جمهور کره در مورد ایران
🔸به گزارش خبرگزاری کوریا تایمز، حزب دموکراتیک کره جنوبی با انتقاد از اظهارات یون سوک یول، رئیس جمهور این کشور درباره ایران، او را بزرگترین تهدید برای دیپلماسی و امنیت کشورشان دانست
🔹رئیس جمهور کره در جریان بازدید خود از امارات گفته بود که کره جنوبی و امارات در شرایط مشابهی قرار دارند و ایران دشمن اصلی امارات است. در مقابل تهران نیز به این اظهارات اعتراض کرده است.
🔸پس از واکنشهای منفی به این اظهارات ، سخنگوی حزب دموکرات در سخنانی رئیس جمهور کره را بزرگترین تهدید برای دیپلماسی و امنیت جمهوری کره، دانست و متذکر شد که دیپلماسی برای کاهش دشمنان و افزایش دوستان است، اما رئیس جمهور یون دیپلماسی را اتخاذ کرده که دشمنان را بیشتر میکند.
🔹حزب حاکم کره ضمن متهم کردن حزب رقیب به بهره برداری سیاسی از این موضوع باحمایت از رئیس جمهور ادعا کرد که اظهارات یون تنها پیامی بوده مبنی بر اینکه سربازان باید با جدیت با وضعیت امنیتی روبرو شوند.
✅ به نظر میرسد با توجه به مناقشه ضمنی چین و آمریکا ، دو طرف سعی بر ایجاد بلوگ بندی از متحدان خود برای آینده میباشند و سخنان رئیس جمهور کره و درگیری احزاب کره را را نیز باید با توجه به این موضوع تحلیل کرد
#یون #درگیری_داخلی #کره_جنوبی #ایران #امارات #احزاب_کره
📌https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2023/01/113_344114.html
💟attacheintl.ir
🌐 ما حصل پیمان ابراهیم
🔷از عبارت پیمان ابراهیم برای اشاره کلی به توافقنامههای صلح امارات و بحرین با اسرائیل استفاده می شود. با گذشت بیش از دو سال از توافق ابراهیم، خبرگزاری آسوشیتدپرس به تاثیر این توافق بر روابط میان مردم عرب و اسرائیل جدای از روابط سیاسی دولت ها پرداخته است:
🔸زمانی که اسرائیل با امارات متحده عربی برای ایجاد روابط دیپلماتیک در سال 2020 به توافق رسید، حس موفقیتآمیزی را برای کشوری که مدتها در خاورمیانه طرد شده بود به ارمغان آورد.
🔸اما با گذشت بیش از دو سال از زمان دستیابی به توافقات، سیل مورد انتظار گردشگران عرب خلیج فارس به اسرائیل اندکی بیش از یک قطره بوده است! وزارت گردشگری اسرائیل به آسوشیتدپرس گفت، اگرچه بیش از نیم میلیون اسرائیلی به ابوظبی نفتخیز و دبی پر از آسمانخراشها هجوم آوردهاند، اما تنها 1600 شهروند اماراتی از زمان لغو محدودیتهای سفر به ویروس کرونا در سال گذشته، از اسرائیل دیدن کردهاند.
🔸این وزارتخانه نمیداند چه تعداد بحرینی از اسرائیل بازدید کردهاند، زیرا به گفته این وزارتخانه «تعداد بسیار کم بوده است.» مرسی هیجا، رئیس انجمن راهنمایان تور عرب زبان در اسرائیل، گفت: «این هنوز یک وضعیت بسیار عجیب و حساس است. اماراتی ها احساس می کنند که با آمدن به اینجا کار اشتباهی انجام داده اند.»
🔸کارشناسان می گویند که کمبود گردشگران اماراتی و بحرینی نشان دهنده مشکل قدیمیه وجهه اسرائیل در جهان عرب است و محدودیت های پیمان ابراهیم را آشکار می کند.
🔸بر اساس نظرسنجی موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، حتی در شرایطی که تجارت دوجانبه بین اسرائیل و امارات از 11.2 میلیون دلار در سال 2019 به 1.2 میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یافته است، محبوبیت توافقات در امارات و بحرین از زمان امضای این قراردادها کاهش یافته است.
🔸در امارات متحده عربی، حمایت از 47 درصد در دو سال گذشته به 25 درصد کاهش یافت. در بحرین، تنها 20 درصد از جمعیت از این توافق حمایت می کنند که در مقایسه با 45 درصد در سال 2020 کاهش یافته است. در آن زمان، اسرائیل و غزه درگیر جنگ ویرانگری بودند و خشونت در کرانه باختری اشغالی به بالاترین سطح در سال های اخیر رسیده است.
🔸نویسنده در ادامه واکنش تند فلسطینیان به گردشگران اماراتی و بحرینی که این گردشگران را خائن به آرمان فلسطین می دانند، ترس از واکنش نژادپرستانه اسرائیلی ها نسبت به اعراب و محدودیت کرونایی اسرائیل را از سایر عوامل محدود کننده پذیرش گردشگر اماراتی و بحرینی عنوان میکند.
#فلسطین #اسرائیل #توافق_ابراهیم #امارات #بحرین
📌https://apnews.com/article/politics-persian-gulf-israel-united-arab-emirates-government-787eedb977f268be50208918ca1ae428
💟attacheintl.ir
◀️رشد اقتصادی ناامید کننده
🔸 طبق اعلام استاتیستا، بدون در نظر گرفتن بحران کرونا چین کمترین رشد اقتصادی را طی 50 سال اخیر در سال قبل تجربه کرد.
🔸دلایل تضعیف رشد اقتصادی چین را می توان تداوم تعرفههای ایالات متحده، تداوم اثرات همهگیری کرونا و جنگ در اوکراین بوده است.
#چین #کرونا #رشد_اقتصادی
📎https://www.statista.com/chart/16715/china-economic-growth/
💟attacheintl.ir
◀️بیشترین تورم جهانی
🔸طبق آمارهای جهانی سال گذشته با متوسط تورم 8 درصدی، بیشترین تورم قرن 21 بوده است.
🔹به نظر می رسد این روند با توجه به روندهایی مانند جنگ اوکراین و تنش قدرتهای بزرگ همچنان ادامه داشته باشد.
#اقتصاد #تورم #جنگ
📎https://www.statista.com/chart/29101/us-annual-inflation/
💟attacheintl.ir
⏪تعبیر خواب آمریکا
🔹 طبق بررسی اندیشکده کارنگی، آلمان پس از 13 ماه سردرگمی با ارسال تانک به اوکراین رسما در برابر روسیه صف آرایی کرد.
🔹تاکنون دولتمردان آلمان با بهره گرفتن از تجربیات جنگ های جهانی تمایلی به حضور مستقیم در جنگ با روسیه نداشتند.
🔹 طی ماههای اخیر فشار روزافزون آمریکا بر آلمان، خطر انزوای سیاسی و تقسیم اروپا دولت آلمان را وادار به صف آرایی مقابل روسیه کرده است.
🔹 این اقدام تعبیر همان برنامه آمریکاست که دیگر تمایلی به حضور مستقیم و جنگ با دشمنان خود نداشته و با درگیر کردن سایر قدرتها با یکدیگر به تضعیف آنها می پردازد.
#آمریکا #روسیه #آلمان #جنگ_اوکراین
📎https://carnegieeurope.eu/2023/01/26/scholz-s-tank-decision-upends-germany-s-long-affair-with-russia-pub-88896
💟attacheintl.ir
❇️ اقتصاد دیجیتال آمریکا در اقیانوس هند
🔸 طبق پیشنهاد اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS)، آمریکا برای حفظ منافع اقتصادی خود در اقیانوس هند باید اقدام به توافقنامه اقتصاد دیجیتال IPEF را با بازیگران اقیانوس هند تهیه و اجرا کند.
🔸 طبق برآوردهای انجام شده با انجام این کار، سیاستگذاران ایالات متحده می توانند یک اقتصاد دیجیتال پر جنب و جوش تر و فراگیرتر را تقویت کنند که منافع منطقه ای را برآورده می کند و در عین حال مزایای قابل مشاهده ای را برای حوزه های مرکزی ایالات متحده فراهم می کند و در نتیجه دوام سیاسی داخلی اقتصاد دیجیتال را تقویت می کند.
#اندیشکده_مطالعات_استراتژیک_و_بین_المللی #اقتصاد_دیجیتال
📎https://www.csis.org/analysis/domestic-perspectives-ipefs-digital-economy-component
💟attacheintl.ir
⬅️حمایت گسترده آمریکا از تروریسم
🔸پس از کشته شدن 8 صهیونیست توسط جوان فلسطینی، بنیاد دفاع از دموکراسی با پرداختن به مظلومیت رژیم صهیونیستی، خواستار حمایت گسترده آمریکا از آنها شده است!
🔹طبق آمارهای رسمی تا 5 سال اخیر بیش از 42 هزار فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند اما استانداردهای دوگانه غرب به این مسئله توجهی نکرده است.
#رژیم_صهیونیستی #تروریست #فلسطین #آمریکا
📌https://www.fdd.org/analysis/2023/01/29/israel-ramps-up-security-warns-against-vigilantism-after-jerusalem-attacks/
💟attacheintl.ir
❇️ تداوم همکاری علیه آمریکا
🔹 طبق گزارش راشا تودی، پوتین برای چمدمین بار با ولیعهد عربستان برای ثبات بازار نفت گفتگو کرده است.
🔹 این دو کشور پیشتر با همراه کردن کشورهای اوپک پلاس موفق به کاهش تولید روزانه نفت به 2 میلیون بشکه برای حفظ قیمت آن در بازارهای جهانی شدند.
🔹آمریکا با فاصله گرفتن از عربستان در جدیدترین اقدام تهدید به عدم فروش تسلیحات به عربستان را داشته است.
🔹به نظر می رسد در صورت بالا گرفتن همکاری راهبردی روسیه و عربستان، منافع آمریکا در خاورمیانه بسیار تضعیف شود.
#عربستان #روسیه #انرژی #منافع_اقتصادی
📎https://www.rt.com/russia/570713-putin-saudi-phone-call/
💟attacheintl.ir
✴️ بحران بی خانمانی در لس آنجلس آمریکا
🔹طبق گزارش پژوهشکده رند، بحران بیسابقه بیخانمانها در لسآنجلس به یکی از جدیترین مشکلات سیاسی آمریکا در سالهای اخیر تبدیل شده است، این درحالی است که کمبود قابل توجهی از اطلاعات در مورد نیازهای مسکن و ترجیحات افراد بدون پناه وجود دارد.
🔸 طبق پژوهش اندیشکده رند، تعداد کل افراد بدون پناه در محله های هالیوود، اسکید رو و ونیز لس آنجلس از سپتامبر 2021 تا اکتبر 2022 18 درصد افزایش یافته است.
🔹در میان بیش از 400 فرد بدون سرپناه که در این پژوهش بعنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته اند، نزدیک به 80 درصد گزارش کردند که به مدت بیش از یک سال به طور مداوم بی خانمان بوده اند، و 57 درصد گزارش کردند که به طور مداوم بیش از سه سال بی خانمان بوده اند.
🔸همچنین تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که حدود 50 درصد از نمونه های مورد مطالعه، در وضعیت بیماری های مزمن ویا مشکلات مربوط به سلامت روان قرار دارند.
📎https://www.rand.org/pubs/research_reports/RRA1890-2.html
💟attacheintl.ir
✅ ادمین سایت (دعوت به همکاری)
🔹 از کلیه علاقه مندان به انتشار مطالب و تحلیلهای سیاسی خود در سایت آتاشه (خانه دانشجویان علوم سیاسی) دعوت می شود در صورت تمایل به آیدی @attache اطلاع دهند.
🔸 علاقه مندان ضمن آشنایی با مدیریت سایت، مطالب را با نام خود منتشر خواهند کرد.
#فراخوان_همکاری #ادمین_سایت
💟attacheintl.ir
May 11
🔰 همایش ملی «فضای مجازی»
🔹 اولین همایش ملی «رویکردهای انتقادی به فرصت ها و چالش های ارتباطات شبکه ای در فضای مجازی» در تاریخ 28 اردیبهشت 1402 برگزار خواهد شد.
🔹 این همایش با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و حمایت برخی نهادهای ملی برگزار خواهد شد.
🔹 آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 1401/12/29 می باشد و پژوهشگران محترم جهت ارسال مقالات و کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
📌https://cncc.atu.ac.ir/
#همایش_ملی_فضای_مجازی #فضای_مجازی
💟attacheintl.ir