❇️ سوخو 35 در راه ایران
◻️با اعلام خرید جنگنده سوخو 35 روسی توسط ایران اندیشکده آبزرو به این بهانه به بررسی شرایط سیاسی غرب آسیا پرداخته است. آنچه در زیر می آید خلاصه ای از مقاله مذکور است:
🔸ایران طی دههها تحت تحریمهای سختگیرانه قرار گرفته است که توانایی این کشور را برای خرید تسلیحات از خارج به شدت کاهش داده است. با این حال، این وضعیت دشوار موجب ایجاد صنایع قوی پایدار داخلی، به ویژه در حوزه دفاعی شده است که می توانند زیرساخت های نظامی قدیمی این کشور را با کمک اندک خارجی فعال نگه دارند.
🔸اوج این نتیجه برنامه هواپیماهای بدون سرنشین بومی این کشور بوده است. پهپادهای شاهد-136 ساخت ایران در زمانیکه کرملین در حال تلاش برای به دست آوردن پیروزی های نظامی قابل توجه در مناقشه اوکراین بود توسط تهران برای استفاده در اوکراین در اختیار مسکو قرار گرفت. این پهپاد به نمادی از دوستی ایران و روسیه تبدیل شد.
🔸با این حال، پیش بینی می شود که سوخو-35 موجب تقویت قابل توجه در زرادخانه متعارف تهران شود. هواپیماهای سوخو-35 که در اصل برای مصر ساخته شده بودند، به عنوان بازپرداخت روسیه برای تامین مداوم پهپادها توسط ایران تلقی می شوند.
🔸حرکت ایران به سمت درجهای از مدرنسازی ناوگان هواپیماهای جنگنده خط مقدم خود در زمانی رخ میدهد که خاورمیانه (غرب آسیا) به فروپاشی کامل توافق هستهای ایران (برجام) خیره شده و تلاش میکند تا آن را احیا کند. ارتباط غرب با ایران شاید در پایینترین زمان خود قرار داشته باشد چرا که ایالات متحده میگوید به هر طریقی مانع از دستیابی ایران به توانمندیهای هستهای می شود و اتحادیه اروپا به دنبال برچسب زدن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی است.
🔸همچنین با انتشار اخبار مربوط به سوخو-35، گفته می شود اسرائیل برای خرید 25 فروند هواپیمای F-15EX به آمریکا نزدیک شده است. این خرید به طور خاص برای ایجاد ظرفیت برای حمله به سایتهای هستهای ایران که به شدت از آنها دفاع میشود، انجام می گیرد.
🔸اسرائیل و ایالات متحده، اگرچه در گذشته نزدیک بر سر مسیر سیاسی اختلاف داشتند، اما بزرگترین مانور نظامی دوجانبه را نیز انجام می دهند که نشان دهنده حمایت کامل ایالات متحده از منافع امنیتی منطقه ای اسرائیل است. یک مقام ارشد دفاعی آمریکا در حاشیه این رزمایش گفت: «ایران اجازه هستهای شدن را نخواهد داشت.»
🔸درگیری در اوکراین، بهار را به همکاری روسیه و ایران آورد. علیرغم داشتن روابط عمیق میان مسکو و تهران، این همکاری دفاعی ممکن است در زمان آینده برای هر دو طرف سودمند باشد. با وجود روابط پیچیده دیپلماتیک که حضور روسیه در سوریه به عنوان نقطه اختلاف در بر می گیرد.
🔸ایران همواره به سمت پیش برد گفتوگوها موضع گرفته و در عین حال به سیاستهای راهبردی و تاکتیکی خود ادامه میدهد و هیچ فضایی را در حوزه منافعی خود رها نمیکند. سال 2023 ممکن است شاهد یک نقطه عطف در منطقه باشد و از وضعیت موجود دور شود، به ویژه اگر تهران گام های مهمی در برنامه هسته ای خود برداشته باشد.
#سوخو_۳۵ #ایران #روسیه #شاهد_۱۳۶ #اسرائیل #آمریکا #اروپا #اوکراین
📌https://www.orfonline.org/expert-speak/irans-quest-for-russian-su-35s/?amp
💟attacheintl.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙نوام چامسکی، فیلسوف و نظریهپرداز آمریکایی:
🔹هر کسی که جرأت کند و بگوید جنگ #عراق جنایت بزرگ قرن حاضر بوده است که قطعا همینگونه بوده به شدت محکوم میشود. اگر به بحثهای موجود در رسانههای جریان اصلی نگاهی بیندازید، به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که این حقیقت ابتدایی و غیر قابل انکار را بگوید.
🔸جنگ عراق نمونهای از آن چیزی بود که دادگاه عالی نورنبرگ آن را جنایت تجاوزکارانهی بینالمللی خواند. تفاوت آن با سایر #جنایات_جنگی، تنها در این است که تمام شرارتها را شامل میشود!
🔹در #رسانههای_جریان_اصلی، به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که بگوید رئیس جمهور بوش، دونالد رامسفلد و دیک چنی در این جنایات مقصر بودهاند. در عوض آنچه شما دارید ستایش جورج بوش، جنایتکار بزرگی است که به عراق و افغانستان حمله کرد و آنها را نابود کرد. ستایش از او بهعنوان یک فرد دوست داشتنی و پدربزرگی که با نوههایش بازی میکند و نقاشی میکشد!
🔺هر کسی جرات کند جنگ عراق را با حملهی روسیه به #اوکراین مقایسه کند، بهشدت محکوم میشود.
💟@Attacheeintl
⏪در جستجوی صلح
🔸 طبق اعلام اندیشکده بروکیننز، کتاب «در جستجوی صلح» توسط ایهود اولمرت، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی تماماً از داخل یک سلول زندان نوشته شده است.
🔸اولمرت در سال 2003 به عنوان دستیار ارشد آریل شارون، نخست وزیر وقت، دوباره به دولت ملی ملحق شد. پس از اینکه شارون در سال 2006 دچار یک سکته مغزی ناتوان کننده شد، اولمرت به عنوان سرپرست نخستوزیر انتخاب شد و سپس حزب میانهروی جدید شارون، کادیما را به پیروزی در انتخابات رهبری کرد. همچنین در رأس یک دولت ائتلافی، اسرائیل را از طریق جنگ با لبنان در ژوئیه 2006 رهبری کرد.
🔸اولمرت در سال 2014 به اتهام دریافت 15000 دلار رشوه زندانی شد و این کتاب ماحصل نوشته های او در زندان است.
#اندیشکده بروکینز #اولمرت #رژیم_صهیونیستی
📎https://www.brookings.edu/book/searching-for-peace/
💟attacheintl.ir
⏪خودزنی غرب
🔹موسسه فرانسوی روابط بین الملل (IFRI)، با بررسی مواضع فرانسه و ژاپن درباره سازمان ملل معتقده که این سازمان کارآمدی لازم را نداره.
🔹طبق اعلام این اندیشکده جنگ در اوکراین نمونه ای از محدودیت های شورای امنیت سازمان ملل متحد (UNSC) بوده که نشون میده سازمان ملل قادر به حفظ صلح و امنیت بین المللی نیست.
🔸علاوه بر این شورای امنیت سازمان ملل نتونسته برنامه هسته ای و بالستیک کره شمالی را که عاملی بی ثبات کننده در آسیاست رو متوقف کنه.
🔹به اعتقاد موسسه فرانسوی روابط بین الملل زمان بحث در مورد ارتباط، ظرفیت عملیاتی و مشروعیت شورای امنیت سازمان ملل فرا رسیده.
🔹به همین دلیل هم ژاپن و فرانسه همکاری در زمینه چندجانبه گرایی آینده رو شروع کردن.
🔹ویژگی برجسته چندجانبه گرایی پیشرو عدم هژمونی آمریکا بر جهانه که باعث میشه کشورها آزادی بیشتری در دستیابی به منافع ملی خودشون داشته باشن.
#منافع_ملی #فرانسه #ژاپن #افول_آمریکا #چندجانبه_گرایی #موسسه_فرانسوی_روابط_بین_الملل
📎https://www.ifri.org/en/debates/un-security-council-still-relevant-france-and-japans-views-future-multilateralism
💟attacheintl.ir
❇️ درگیری احزاب سیاسی کره جنوبی بر سر اظهارات رئیس جمهور کره در مورد ایران
🔸به گزارش خبرگزاری کوریا تایمز، حزب دموکراتیک کره جنوبی با انتقاد از اظهارات یون سوک یول، رئیس جمهور این کشور درباره ایران، او را بزرگترین تهدید برای دیپلماسی و امنیت کشورشان دانست
🔹رئیس جمهور کره در جریان بازدید خود از امارات گفته بود که کره جنوبی و امارات در شرایط مشابهی قرار دارند و ایران دشمن اصلی امارات است. در مقابل تهران نیز به این اظهارات اعتراض کرده است.
🔸پس از واکنشهای منفی به این اظهارات ، سخنگوی حزب دموکرات در سخنانی رئیس جمهور کره را بزرگترین تهدید برای دیپلماسی و امنیت جمهوری کره، دانست و متذکر شد که دیپلماسی برای کاهش دشمنان و افزایش دوستان است، اما رئیس جمهور یون دیپلماسی را اتخاذ کرده که دشمنان را بیشتر میکند.
🔹حزب حاکم کره ضمن متهم کردن حزب رقیب به بهره برداری سیاسی از این موضوع باحمایت از رئیس جمهور ادعا کرد که اظهارات یون تنها پیامی بوده مبنی بر اینکه سربازان باید با جدیت با وضعیت امنیتی روبرو شوند.
✅ به نظر میرسد با توجه به مناقشه ضمنی چین و آمریکا ، دو طرف سعی بر ایجاد بلوگ بندی از متحدان خود برای آینده میباشند و سخنان رئیس جمهور کره و درگیری احزاب کره را را نیز باید با توجه به این موضوع تحلیل کرد
#یون #درگیری_داخلی #کره_جنوبی #ایران #امارات #احزاب_کره
📌https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2023/01/113_344114.html
💟attacheintl.ir
🌐 ما حصل پیمان ابراهیم
🔷از عبارت پیمان ابراهیم برای اشاره کلی به توافقنامههای صلح امارات و بحرین با اسرائیل استفاده می شود. با گذشت بیش از دو سال از توافق ابراهیم، خبرگزاری آسوشیتدپرس به تاثیر این توافق بر روابط میان مردم عرب و اسرائیل جدای از روابط سیاسی دولت ها پرداخته است:
🔸زمانی که اسرائیل با امارات متحده عربی برای ایجاد روابط دیپلماتیک در سال 2020 به توافق رسید، حس موفقیتآمیزی را برای کشوری که مدتها در خاورمیانه طرد شده بود به ارمغان آورد.
🔸اما با گذشت بیش از دو سال از زمان دستیابی به توافقات، سیل مورد انتظار گردشگران عرب خلیج فارس به اسرائیل اندکی بیش از یک قطره بوده است! وزارت گردشگری اسرائیل به آسوشیتدپرس گفت، اگرچه بیش از نیم میلیون اسرائیلی به ابوظبی نفتخیز و دبی پر از آسمانخراشها هجوم آوردهاند، اما تنها 1600 شهروند اماراتی از زمان لغو محدودیتهای سفر به ویروس کرونا در سال گذشته، از اسرائیل دیدن کردهاند.
🔸این وزارتخانه نمیداند چه تعداد بحرینی از اسرائیل بازدید کردهاند، زیرا به گفته این وزارتخانه «تعداد بسیار کم بوده است.» مرسی هیجا، رئیس انجمن راهنمایان تور عرب زبان در اسرائیل، گفت: «این هنوز یک وضعیت بسیار عجیب و حساس است. اماراتی ها احساس می کنند که با آمدن به اینجا کار اشتباهی انجام داده اند.»
🔸کارشناسان می گویند که کمبود گردشگران اماراتی و بحرینی نشان دهنده مشکل قدیمیه وجهه اسرائیل در جهان عرب است و محدودیت های پیمان ابراهیم را آشکار می کند.
🔸بر اساس نظرسنجی موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، حتی در شرایطی که تجارت دوجانبه بین اسرائیل و امارات از 11.2 میلیون دلار در سال 2019 به 1.2 میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یافته است، محبوبیت توافقات در امارات و بحرین از زمان امضای این قراردادها کاهش یافته است.
🔸در امارات متحده عربی، حمایت از 47 درصد در دو سال گذشته به 25 درصد کاهش یافت. در بحرین، تنها 20 درصد از جمعیت از این توافق حمایت می کنند که در مقایسه با 45 درصد در سال 2020 کاهش یافته است. در آن زمان، اسرائیل و غزه درگیر جنگ ویرانگری بودند و خشونت در کرانه باختری اشغالی به بالاترین سطح در سال های اخیر رسیده است.
🔸نویسنده در ادامه واکنش تند فلسطینیان به گردشگران اماراتی و بحرینی که این گردشگران را خائن به آرمان فلسطین می دانند، ترس از واکنش نژادپرستانه اسرائیلی ها نسبت به اعراب و محدودیت کرونایی اسرائیل را از سایر عوامل محدود کننده پذیرش گردشگر اماراتی و بحرینی عنوان میکند.
#فلسطین #اسرائیل #توافق_ابراهیم #امارات #بحرین
📌https://apnews.com/article/politics-persian-gulf-israel-united-arab-emirates-government-787eedb977f268be50208918ca1ae428
💟attacheintl.ir
◀️رشد اقتصادی ناامید کننده
🔸 طبق اعلام استاتیستا، بدون در نظر گرفتن بحران کرونا چین کمترین رشد اقتصادی را طی 50 سال اخیر در سال قبل تجربه کرد.
🔸دلایل تضعیف رشد اقتصادی چین را می توان تداوم تعرفههای ایالات متحده، تداوم اثرات همهگیری کرونا و جنگ در اوکراین بوده است.
#چین #کرونا #رشد_اقتصادی
📎https://www.statista.com/chart/16715/china-economic-growth/
💟attacheintl.ir
◀️بیشترین تورم جهانی
🔸طبق آمارهای جهانی سال گذشته با متوسط تورم 8 درصدی، بیشترین تورم قرن 21 بوده است.
🔹به نظر می رسد این روند با توجه به روندهایی مانند جنگ اوکراین و تنش قدرتهای بزرگ همچنان ادامه داشته باشد.
#اقتصاد #تورم #جنگ
📎https://www.statista.com/chart/29101/us-annual-inflation/
💟attacheintl.ir
⏪تعبیر خواب آمریکا
🔹 طبق بررسی اندیشکده کارنگی، آلمان پس از 13 ماه سردرگمی با ارسال تانک به اوکراین رسما در برابر روسیه صف آرایی کرد.
🔹تاکنون دولتمردان آلمان با بهره گرفتن از تجربیات جنگ های جهانی تمایلی به حضور مستقیم در جنگ با روسیه نداشتند.
🔹 طی ماههای اخیر فشار روزافزون آمریکا بر آلمان، خطر انزوای سیاسی و تقسیم اروپا دولت آلمان را وادار به صف آرایی مقابل روسیه کرده است.
🔹 این اقدام تعبیر همان برنامه آمریکاست که دیگر تمایلی به حضور مستقیم و جنگ با دشمنان خود نداشته و با درگیر کردن سایر قدرتها با یکدیگر به تضعیف آنها می پردازد.
#آمریکا #روسیه #آلمان #جنگ_اوکراین
📎https://carnegieeurope.eu/2023/01/26/scholz-s-tank-decision-upends-germany-s-long-affair-with-russia-pub-88896
💟attacheintl.ir
❇️ اقتصاد دیجیتال آمریکا در اقیانوس هند
🔸 طبق پیشنهاد اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS)، آمریکا برای حفظ منافع اقتصادی خود در اقیانوس هند باید اقدام به توافقنامه اقتصاد دیجیتال IPEF را با بازیگران اقیانوس هند تهیه و اجرا کند.
🔸 طبق برآوردهای انجام شده با انجام این کار، سیاستگذاران ایالات متحده می توانند یک اقتصاد دیجیتال پر جنب و جوش تر و فراگیرتر را تقویت کنند که منافع منطقه ای را برآورده می کند و در عین حال مزایای قابل مشاهده ای را برای حوزه های مرکزی ایالات متحده فراهم می کند و در نتیجه دوام سیاسی داخلی اقتصاد دیجیتال را تقویت می کند.
#اندیشکده_مطالعات_استراتژیک_و_بین_المللی #اقتصاد_دیجیتال
📎https://www.csis.org/analysis/domestic-perspectives-ipefs-digital-economy-component
💟attacheintl.ir
⬅️حمایت گسترده آمریکا از تروریسم
🔸پس از کشته شدن 8 صهیونیست توسط جوان فلسطینی، بنیاد دفاع از دموکراسی با پرداختن به مظلومیت رژیم صهیونیستی، خواستار حمایت گسترده آمریکا از آنها شده است!
🔹طبق آمارهای رسمی تا 5 سال اخیر بیش از 42 هزار فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند اما استانداردهای دوگانه غرب به این مسئله توجهی نکرده است.
#رژیم_صهیونیستی #تروریست #فلسطین #آمریکا
📌https://www.fdd.org/analysis/2023/01/29/israel-ramps-up-security-warns-against-vigilantism-after-jerusalem-attacks/
💟attacheintl.ir
❇️ تداوم همکاری علیه آمریکا
🔹 طبق گزارش راشا تودی، پوتین برای چمدمین بار با ولیعهد عربستان برای ثبات بازار نفت گفتگو کرده است.
🔹 این دو کشور پیشتر با همراه کردن کشورهای اوپک پلاس موفق به کاهش تولید روزانه نفت به 2 میلیون بشکه برای حفظ قیمت آن در بازارهای جهانی شدند.
🔹آمریکا با فاصله گرفتن از عربستان در جدیدترین اقدام تهدید به عدم فروش تسلیحات به عربستان را داشته است.
🔹به نظر می رسد در صورت بالا گرفتن همکاری راهبردی روسیه و عربستان، منافع آمریکا در خاورمیانه بسیار تضعیف شود.
#عربستان #روسیه #انرژی #منافع_اقتصادی
📎https://www.rt.com/russia/570713-putin-saudi-phone-call/
💟attacheintl.ir
✴️ بحران بی خانمانی در لس آنجلس آمریکا
🔹طبق گزارش پژوهشکده رند، بحران بیسابقه بیخانمانها در لسآنجلس به یکی از جدیترین مشکلات سیاسی آمریکا در سالهای اخیر تبدیل شده است، این درحالی است که کمبود قابل توجهی از اطلاعات در مورد نیازهای مسکن و ترجیحات افراد بدون پناه وجود دارد.
🔸 طبق پژوهش اندیشکده رند، تعداد کل افراد بدون پناه در محله های هالیوود، اسکید رو و ونیز لس آنجلس از سپتامبر 2021 تا اکتبر 2022 18 درصد افزایش یافته است.
🔹در میان بیش از 400 فرد بدون سرپناه که در این پژوهش بعنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته اند، نزدیک به 80 درصد گزارش کردند که به مدت بیش از یک سال به طور مداوم بی خانمان بوده اند، و 57 درصد گزارش کردند که به طور مداوم بیش از سه سال بی خانمان بوده اند.
🔸همچنین تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که حدود 50 درصد از نمونه های مورد مطالعه، در وضعیت بیماری های مزمن ویا مشکلات مربوط به سلامت روان قرار دارند.
📎https://www.rand.org/pubs/research_reports/RRA1890-2.html
💟attacheintl.ir
✅ ادمین سایت (دعوت به همکاری)
🔹 از کلیه علاقه مندان به انتشار مطالب و تحلیلهای سیاسی خود در سایت آتاشه (خانه دانشجویان علوم سیاسی) دعوت می شود در صورت تمایل به آیدی @attache اطلاع دهند.
🔸 علاقه مندان ضمن آشنایی با مدیریت سایت، مطالب را با نام خود منتشر خواهند کرد.
#فراخوان_همکاری #ادمین_سایت
💟attacheintl.ir
May 11
🔰 همایش ملی «فضای مجازی»
🔹 اولین همایش ملی «رویکردهای انتقادی به فرصت ها و چالش های ارتباطات شبکه ای در فضای مجازی» در تاریخ 28 اردیبهشت 1402 برگزار خواهد شد.
🔹 این همایش با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و حمایت برخی نهادهای ملی برگزار خواهد شد.
🔹 آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 1401/12/29 می باشد و پژوهشگران محترم جهت ارسال مقالات و کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
📌https://cncc.atu.ac.ir/
#همایش_ملی_فضای_مجازی #فضای_مجازی
💟attacheintl.ir
✅ آینده روشن
🔹تحلیل دکتر نصر اصفهانی، پژوهشگر حوزه آینده پژوهی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیانها
💟attacheintl.ir
◀️خسارت یک رقابت
🔸به گزارش وبگاه رجیستر، سیاست دولت بایدن مبنی بر محدود کردن تولیدکنندگان تراشههای چینی از دسترسی به تجهیزات ضروری، به کارخانجات آمریکایی آسیب رسانده است.
🔸شرکت «Lam Research»، تأمینکننده تجهیزات ساخت تراشه مجبور است با توجه به محدودیت های اعمال شده، ۱۳۰۰ کارمند یعنی حدود هفت درصد از نیروی کار خود را اخراج کند که با این تصمیم میلیاردها دلار درآمد خود در سال ۲۰۲۳ را از دست میدهد.
🔸شرکت «Lam Research» یکی از معدود کسبوکارهای آمریکا است که تجهیزات مورد استفاده برای تولید نیمههادیها را میفروشد . گفتنی است که میزان ضرر «Lam Research» در سال جدید حدود ۲.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. این شرکت علاوه بر اخراج ۱۳۰۰ کارگر تمام وقت، قصد دارد ۱۴۰۰ کارگر موقت را نیز طی ماههای آینده تعدیل کند.
📎https://www.theregister.com/2023/01/27/lam_research_layoffs_q2_2023/
💟attacheintl.ir
هدایت شده از جلال الدین
کانال جلال الدین فنایی
(دانش آموخته روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی)
در این کانال تحلیل هایی پیرامون روابط بین الملل و سیاست خارجی منتشر می شود.
❌اخبار نیست
❌مطالب تکراری که همه جا هست نیست
✅فقط تحلیل های پژوهش محور
✍️عرصه بین الملل رو دقیق مطالعه میکنم و برداشت خودم رو به صورت ساده و همه فهم مطرح میکنم.
به این کانال بپیوندید و به دیگران هم معرفی کنید:
https://eitaa.com/joinchat/2910388488C127dcbed07
⏯نقشه برداری از اعتراضات در ایران
🔹 بنیاد دفاع از دموکراسی طی گزارشی با افشای هزینه 275 میلیارد دلاری تحریمها برای ایران، برآورد کرده تا سال 2031 آمریکا سالیانه باید تا یک تریلیون دلار برای تشدید تحریم های ایران هزینه کنه.
🔸این اندیشکده با انتشار نقشه اعتراضات 1401 معتقده یک انقلاب اصیل در حال وقوعه که با حمایت زنان، آمریکا به اهداف خودش در ایران خواهد رسید.
🔹به نظر میرسه این قبیل گزارشات با بزرگنمایی آنچه در ایران رخ داده، در صدد است تا با بهانه قرار دادن سیاستهای جمهوری اسلامی به تضعیف و فروپاشی ایران، مطابق با اهداف غرب کمک کنه.
🔸طبق نظریات اندیشمندان علم سیاست، هر انقلاب علاوه بر داشتن ایده جایگزین، دارای رهبر و رهبرانی در میان مردم و همراهی عمده طبقات و ایجاد منفعت برای مشارکت کنندگانه؛ چیزی که در اعتراضات -عمدتا سازماندهی شده توسط رسانه های غرب- دیده نشد.
📌https://www.fdd.org/analysis/2023/01/27/mapping-the-protests-in-iran/
💟attacheintl.ir
🌐 کره شمالی از جنگ اوکراین می آموزد
🔷نفوذ پهپاد های کره شمالی در اواخر ماه گذشته میلادی به حریم هوایی سئول با واکنش های زیادی در داخل این کشور همراه بوده و موجب نگرانی زیادی در بین مردم کره جنوبی شده است. آنچه در ادامه می آید گزیده ای از مقاله نشریه 38north است :
🔶کره شمالی با ارسال پنج هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) اصلی و غیرمسلح به حریم هوایی کره جنوبی در نزدیکی جزیره گانگوها و در حومه سئول سال 2022 را به پایان رساند. یکی از پهپادها حتی وارد منطقه پرواز ممنوع که از دفتر ریاست جمهوری یونگسان محافظت می کند، شده است.
🔶جنگ در اوکراین نشان داد که چگونه پهپادهای مرکزی با پتانسیل حملات گسترده در مقیاس کوچک به اهداف اداری، صنعتی و زیرساختی، و همچنین به پست های فرماندهی نظامی به جنگ افزار مدرن تبدیل شده اند.
🔶مطمئناً، کره شمالی در حال تماشای جنگ در اوکراین است و حداقل برخی از این درس ها را می آموزد به همین دلیل در حال تقویت برنامه هایی است که در کنگره هشتم حزب در سال 2021 برای توسعه بیشتر قابلیت های پهپادی تنظیم کرده بود.
🔶وضعیت بین دو کره ممکن است به زودی شبیه رویارویی دائمی نظامی بین اسرائیل و فلسطین شود که نقطه ای بحرانی برای خصومتهای فیزیکی و تلفات همیشگی غیرنظامیان است. از سال 2018، 17 مورد نقض توافقنامه جامع نظامی بین دو کره توسط کره شمالی صورت گرفته است و خطر تشدید درگیری بین ارتش دو کره آشکار است.
🔶پهپاد ها از نظر مقرون به صرفه بودن به طرز قابل توجهی نامتقارن هستند. آنها بسیار ارزانتر از هواپیماهای سرنشین دار یا موشک هستند، اما اقدامات متقابل دفاع هوایی علیه عملیات پهپادها به طور نامتناسبی گران هستند. به گزارش نیویورک تایمز ، سرنگونی یک پهپاد کوچک شاهد 136 ساخت ایران برای اوکراین هفت برابر هزینه پرتاب یک پهپاد توسط روسیه هزینه دارد. با توجه به انعطافپذیری بسیار زیاد پهپادها، این مشکل بدتر نیز میشود.
🔶پهپادهای کره شمالی به برنامه های هسته ای و موشکی این کشور می افزایند و تعیین دقیق چگونگی مقابله با این تهدید در حال تحول، یک چالش فوری و حل نشده باقی مانده است.
#کره_شمالی #کره_جنوبی #پهپاد #اوکراین
📌https://www.38north.org/2023/01/how-to-respond-to-the-new-north-korean-threat-from-uavs/
💟attacheintl.ir
✴️ چرخه قتل سیاه پوستان در آمریکا / از جرج فلوید تا تایر نیکولز
🔹در پی قتل فجیع « تایر نیکولز» یک سیاهپوست ۲۹ ساله به دست پلیس آمریکا، چند صد نفر از شهروندان شهر های مختلف آمریکا به خیابانها آمدند.
🔸شولا موس شوگبامیمو وکیل « تایر نیکولز» در مصاحبه ای با رسانه بریتانیایی اسکای نیوز گفت: « قتل شریرانه، وحشیانه، غیرقانونی و غیرقانونی تایر نیکولز در نتیجه یک سیستم پلیسی است که بر پایه برتری سفیدپوستان بنا شده است.»
🔹 برتری سفید پوستان زیربنای سیستم پلیسی و عدالت کیفری، هم در ایالات متحده و هم در بریتانیا است. این موضوع باعث شده است که فرهنگ جامعه سیاهپوستان را کمتر میبیند.
🔸وکیل لندنی « تایر نیکولز» مدعی شد که آمریکاییها و بریتانیاییها زندگی سیاهپوستان را یکبار مصرف میدانند و تضمین میکنند که زندگی سیاهپوستان هیچ اهمیتی ندارد .
🔹 یک فعال سیاسی بریتانیایی در این خصوص مدعی شد که «بین جورج فلوید و حوادث امروز، هیچ چیز تغییر نکرده است. من بسیار شک دارم که تا زمانی که ما منبع این مشکل را که برتری سفید پوستان است، ریشه کن نکنیم، چیزی تغییر کند.»
📎 https://www.rt.com/news/570723-activist-blames-black-police-beating-on-white-supremacy/
💟attacheintl.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ اتحادیهی اروپا دیکتههای ایالات متحده را دنبال میکند
🎙میک والاس، نمایندهی ایرلند در پارلمان اروپا:
🔹ایرلند تقریباً هیچ علاقهای به فرستادن تعداد قابل توجهی از پسران و دخترانِ خود به جنگ، برای منافع فرضی اتحادیه اروپا ندارد، چون اکثر مردم ایرلند میخواهند کشورشان بیطرف باشد.
🔸بسیاری اتحادیه اروپا را بهعنوان یک پروژهی امپریالیستی و استعماری میشناسند که دیکتههای ایالات متحده را دنبال میکند. در واقع فراخوان اتحادیه، در تضاد عمیق با منافع مردم ایرلند است.
🔹ما به سرمایهگذاری در مسکن، گرمایش، آموزش، بهداشت، حمل و نقل و اقدام فوری برای حل گرمایش جهانی نیاز داریم؛ نه اینکه پول بیشتری از جیبِ طبقات کارگر خارج کنیم و به شرکتهایی بریزیم که از صنعت تسلیحات و بانکها سود میبرند.
🔸لابیهای تسلیحاتی که از این بحران شکوفا شدهاند به مردم اروپا هیچ اهمیتی نمیدهند. این پیشنویس، قطع وابستگی به تامینکنندگان غیر دموکراتیک را خواستار است و باید ما را از تجارت با دولت آپارتاید اسرائیل و بخش استعماری ایالات متحده باز دارد.
💟attacheintl.ir
🔺 دو سوم بریتانیا از رفراندوم برگزیت پشیمانند!
🔸در حالی که ۵۲ درصد از جمعیت بریتانیا در سال ۲۰۱۶ به برگزیت رای دادند، اما طبق نظرسنجی اخیر ،تنها یک سوم بریتانیایی ها فکر می کنند که این تصمیم درستی بوده است.
🔸در همه پرسی سال ۲۰۱۶، مردم انگلیس با اکثریت قاطع به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رأی دادند، اما سه سال پس از قطع روابط با بروکسل در ۱ فوریه، در سال ۲۰۲۰، بسیاری از این تصمیم خود پشیمان شدند.
📌https://www.n-tv.de/politik/Viele-Brexit-Befuerworter-bereuen-EU-Austritt-article23882265.html
💟attacheintl.ir