📜 #سند_تاریخی مربوط به یک صد سال پیش- ۲۹ تیرماه ۱۲۹۷ هجری شمسی
💠 مستأجر، ملکِ خانم ابتهاجالدوله را تخلیه نمیکند، نخستوزیر قاجار به استاندار فارس سفارش میکند نسبت به رفع مزاحمت مستاجر اقدام نماید!
🆔 @Axe_zirkhaki
📃#بریده_جراید - #اطلاعات -۲۸ تیر ماه ۱۳۵۷
💠 گرما پنج نفر را در اهواز کشت!
🔹 اجتماع صدها شاکی خانه سازی در نخست وزیری ...
🆔 @Axe_zirkhaki
[ Photo ]
⏳ ۲۸ تیر ۱۳۸۷ ه.ش - سالروز درگذشت هنرپیشه سینما، خسرو شکیبایی
ا▫️💠▫️💠▫️💠▫️
از هنر بازیگری او کم نگفتهاند، اما دکلمههای او از شاعران معاصر مانند سهراب سپهری و سیدعلی صالحی باعث شد تا به شعر علاقمند شویم.
همیشه مردی در گلویش گریه میکرد ، و زنی در چشمانش به گلدانها آب میداد.
سالگرد رفتنش سبزِ سبز🌱
... و ما هنوز هم با صدات زندگی میکنیم عمو خسرو
📷 عکس: خسرو شکیبایی و نوازنده: ناصر چشمآذر
🆔 @Axe_zirkhaki
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | #آهنگ_قدیمی : "مادر من،مادر من"💕
🎤 با صدای "خسرو شکیبایی"
📽 در فیلم "خواهران غریب"
🆔 @Axe_zirkhaki
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
▫️به یاد خسرو شکیبایی
در سال ۱۳۲۳ در خیابان مولوی تهران به دنیا آمد. قبل از اینکه وارد عرصه تئاتر شود، در حرفههایی چون خیاطی و کانالسازی وآسانسورسازی کار میکرد.
وی که فارغالتحصیل بازیگری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود در ۱۹ سالگی برای اولین بار در نمایشنامه «پنجه عدالت» کار حسین افشار بازی کرد و بعد از مدتی به صورت کاملاً حرفهای وارد عرصه تئاتر شد. از جمله نمایشهایی که وی در آنها ایفای نقش نموده، میتوان به سنگ و سرنا، همه پسران من، شب بیست و یکم و بیا تا گل بر افشانیم اشاره کرد. او چندین نمایش تلویزیونی مانند فیزیکدانها و هنگامه شیرین وصال را هم در کارنامه دارد.
وی در سال ۱۳۴۷ وارد حرفهٔ دوبلوری شد و در نقش بازیگرانی چون «چارلتون هستون»، «جیمز میسون»، «بیلی کازبی» گویندگی کرد.
شکیبایی نخستین بار در سال ۱۳۵۳ در فیلم کوتاه «کتیبه» به کارگردانی فریبرز صالح مقابل دوربین رفت. در سال ۱۳۶۱ در حالی که مشغول بازی در نمایش «شب بیست و یکم» بود، مورد توجه مسعود کیمیایی قرار گرفت و با بازی در نقش کوتاهی در فیلم خط قرمز (مسعود کیمیایی-۱۳۶۱) به سینما آمد و تا سال ۱۳۶۸ نقش آفرینیهایی کرد. از جمله در فیلمهای دزد و نویسنده، ترن و رابطه خوب ظاهر شد.
در نمایش «شاهزاده و گدا» کار هادی مرزبان بود که داریوش مهرجویی به طور اتفاقی این نمایش را دید و از آنجا که در جستجوی بازیگری برای فیلم تازهاش «هامون» بود، شکیبایی را دعوت به کار کرد.
بعد از بازی در فیلم هامون (داریوش مهرجویی-۱۳۶۸) بود که نام خسرو شکیبایی بر سر زبانها افتاد.
هامون سینمای ایران، در طول سالهای فعالیتش در سینما در آثاری چون «سارا»، «پری»، «سرزمین خورشید»، «یک بار برای همیشه»، «بلوف»، «درد مشترک»، «کیمیا»، «خواهران غریب»،، «کاغذ بیخط»، «رییس»، «حکم»، «سالاد فصل»، «شب» و... بازی کرد و با کارگردانهایی چون مهرجویی، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی، کیومرث پوراحمد، سیروس الوند، احمدرضا درویش، فریدون جیرانی، رسول صدرعاملی و... همکاری داشت.
وی در سریالهای «سمک عیار»، لحظه، کوچک جنگلی، مدرس، روزی روزگاری، خانه سبز، کاکتوس، در کنار هم، آواز مه، تفنگ سر پر و همچنین در چند فیلم تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت.
🆔 @Axe_zirkhaki
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
📷 #عکس_زیرخاکی از کیوسک تلفن همگانی #قدیم
💠 صف طولانی مردم برای استفاده تلفن همگانی!
🔹 ... و صدای برخورد سکه دوریالی به شیشه یعنی این که حرف زدن رو تموم کن ، ما هم هستیم...!😊😂
📞 تلفن همگانی های، مخصوص تماس های شهری بود. برای تماس با شهرستان بایستی به مرکز مخابرات می رفتند و اپراتور برای مراجعین شماره مورد نظر را می گرفت.
▫️ روش دیگر، استفاده از تلفن های سکه ای بود. برای این منظور لازم بود مراجعین جیب های خود را پر از سکه یک تومانی، دوتومانی ... کرده و در فواصل زمانی یکی یکی سکه ها را در داخل آن می انداختند.
▫️#نوستالژی
🆔 @Axe_zirkhaki ✔️JOIN
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزارش تلویزیونی درسال۶۳درباره تلفن
3دهه پیش تلفن زدن براحتی امکانپذیرنبودبایدمدتها درصف انتظاربودی ووقتی هم که نوبتت میشد ودرحال صحبت کردن،افراد درصف مدام تذکرمیدادند که زودترتمام کن
@Axe_zirkhaki
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
☎️ اپراتور مرکز تلفن های قدیم 📞
⏳ زمانی که مشترک، با چرخاندن دسته تلفن هندلی خود با اپراتور مخابرات صحبت کرده و از او درخواست می کرد وی را به مشترک مورد نظر وصل کند، ... و او نیز فیش و سیم تلفن وی را به سوکت خط طرف مقابل وصل میکرد و به این وسیله امکان برقراری ارتباط فراهم می شد!
🔹 دوره ای که هنوز خبری از تلفن خودکار نبود❗️
🆔 @Axe_zirkhaki
[ Photo ]
⏳ دوران ناصرالدین شاه قاجار
✍️ نوشتهٔ زیر عکس بالا:
⚪️ سنگ کَرهٔ پیرزن
💠 چون پیرزنی که صاحب گَلّه بود، روزی نذر کرد که هرچه دراین روز کَره به عمل آید، پیشکش حضرت داود نماید. در این روز بدین مقدار کَره حاصل شد، بُخل نموده و نداد. از معجزهٔ حضرت، تمام کره سنگ شد!!
ا▫️💠▫️💠▫️💠▫️💠▫️
📜 بخشی از خاطرات ناصرالدین شاه، در ارتباط با این موضوع:
✍️ روز پنجشنبه ۱۶ [شعبان ۱۲۸۷]
در این کوهِ سختِ دست چپ، معیّر گفت دخمۀ داود، مقبرۀ سلاطین قدیم عجم است؛ امّا حالا مشهور به دخمه و دکّان آهنگری داود است؛ و در اینجاها حضرت داود را میپرستند. رفتم برای تماشا. از راه کمی دور بود. ابتدا سنگ بسیار سفیدی در وسط صحرا، دامنۀ این کوه افتاده است زمین، مثل کَره و کف صابون که روی هم چیده باشند؛ و به این رنگ، به اینجور در این نواحی بههیچوجه سنگی نیست. از دور مثل یک بار پنبه میماند. میگویند لُرها که این کَره مال پیرزنی بوده است. حضرت داود قدری از آن کَره خواسته است، پیرزن نداده؛ کَرهها سنگ شده است.
📃 روزنامهٔ سفر ناصرالدین شاه، ۱۲۸۷ق.
🆔 @Axe_zirkhaki
📷 #عکس_زیرخاکی از کاروانسرایی در کازرون
⏳ سال ۱۲۷۰ ه.ش
▫️ منبع: بنیاد ایران شناسی شعبه آذربایجان غربی
🆔 @Axe_zirkhaki