💠 عفت و حیای ایرانی
▫️پوشش و عفاف ساخته و پرداخته دوران ما نیست. ایرانیان از دیرباز پایبند به اصول اخلاقی بودند. التذاذ و کامروایی جنسی آنها صرفاً از مسیر ازدواج صورت میگرفت و پیوسته خانواده و اهل و عیال خود را از نگاه آلوده آدمهای چشم چران، محفوظ نگه میداشتند
🌿 یکی از مظاهر حفظ حريم خانواده، نوع کوبه (یا همان زنگ درب یا "اف اف" کنونی) بود که نشان از هوشمندي، نظم و دقت ايرانيان داشت. درهای منازل قدیم دارای دو کوبه بود: مرد کوب و زن کوب
🌾مرد کوب: صدايي بم و خشن داشت و کوبيدن آن نشانگر اين بود که مردي پشت در است. اگر مردِ خانه در منزل بود، او در را ميگشود وگرنه زن خانه، سر و بدن خود را پوشانده و سپس در را باز می کرد.
🌴زن کوب: صدايي زير و ظريف داشت و کوبيدن آن نشانگر آن بود که زني پشت در است. اگر مرد خانه نیز در منزل بود، همسر یا دختر او پشت در رفته و آن را ميگشود
🔎 همین دقت در سایر شئون زندگی آنان نیز قابل دیده می شد. ایرانی با غیرت هیچ گاه حاضر نمی شد ناموس او در معرض دیدِ مردان هوسران قرار گیرد. در نظر آنها رعایت حریم خانواده موجب می گشت که حریم اجتماع نیز از آلودگی اخلاقی محفوظ بماند
📷 شیربچه هایی که در بیابان های داغ #مهران ، تانک های دشمن را تعقیب کرده و آنها را یکی پس از دیگری شکار کردند‼️
▫️نوجوان هایی که با "آر پی جی" و سلاح های سبک توانستند ماشین جنگی عراق را از خاک وطن بیرون براندند ... و این درسی شد برای دشمنان ایران که خواب تجاوز به سرزمینمان را سر بیرون کنند!
ا▫️💠▫️💠▫️💠▫️
🗓 تیرماه ۱۳۶۵ - آزادسازی شهر مهران از چنگال ارتش بعث عراق
یک فروشنده دوره گرد بستنی به پسر بچه ای که به خواهر خود بستنی می دهد می نگرد...
قسطنطنیه، ترکیه، ۱۸۹۸ #جهان_قدیم
23.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپی قدیمی از:
#شهر_کوفه_و_نجف_و_ورودی_حرم_مطهر_امیرالمؤمنین_علیه_السلام_در_سال_1306_شمسی
🔻 فردریک گادمر یک افسر فرانسوی بود که علاقه زیادی به فیلم برداری و عکاسی داشت
او این فیلم را در تاریخ ۲۹ فروردین ماه ۱۳۰۶ شمسی تهیه کرد
🔻 در این فیلم:
➖ قسمت کوتاهی از شهر کوفه
➖ درگاه ورودی حرم مطهر که این ورودی هم اکنون با عنوان باب امام رضا علیهالسلام شناخته میشود که قبل از این نامهای دیگری داشته است، این درب قبلاً به باب الکبیر و باب الساعت نیز مشهور بوده و علت آن قرار گرفتن ساعت بزرگ حرم در بالای این درب بوده است.
➖ در درگاه عدهای از فروشندهها دیده میشوند که درحال فروش تسبیحاند
➖ فیلم تابوتی در حال خارج شدن از حرم دیده میشود که به جهت تبرک جویی بوده است
🔻 اصل این فیلم سیاه و سفید و صامت بوده است که گروه مردمی بهشت بقیع این فیلم دیدنی وتاریخی را با استفاده از هوش مصنوعی وپس از اصلاحات فنی رنگین وصدا گذاری کردند
🔻 کلیپ قدیمی، مربوط بهحدود ۱۰۰ سال قبل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین هلیکوپتر تاریخ در سال ۱۹۲۰
دروازه حضرت عبدالعظیم
این دروازه به سبب نزدیکی به حرم حضرت عبدالعظیم(ع) به این نام شهرت داشته. همچنین به سبب آنکه امتداد ضلع جنوبی این دروازه به جادهای منتهی به یکی از زیباترین شهرهای ایران یعنی اصفهان بوده است به آن دروازه اصفهان نیز میگفتهاند.
حضرت عبدالعظیم یکی از اعقاب امام حسن (ع) دومین امام شیعیان است. در تهران هیچ مکانی مقدستر و امنتر از مزار حضرت عبدالعظیم نبوده است. این مزار در جنوب تهران در شهر ری واقع است.
کتابفروشی رویایی ژونگ شوگ در چین
فضای این کتابفروشی با الهام از غنای ادبی تاریخی شهر «چونگ کینگ»، از تونلها و آینهها استفاده کرده تا مشتریان خود را به یک تجربه منحصر به فرد دعوت کند.
در این کتابفروشی، قفسهها به شکل آباژورهایی هستند کهازنورهای گرم، روشن، با اشکالی بدیع فضای خواندن را متفاوت ویگانه کرده است. در این مکان یک تونل تعبیه شده که قفسههای کتاب درکف ساختمان انعکاس یافته و برای بازدید کنندگان، فضا و دانش را به گونهای عمیقتر جلوهگرمیسازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️قدیمی ترین تکیه تهران کجاست!؟
🔰تهران حدود ۱۵۰ سال پیش بین ۵۰ تا ۷۰ تکیه محلی داشته است، تکیههایی که حالا یا خبری از آنها نیست یا حسینیهها جایشان را پر کردهاند.
🔹با این حال تکیههای قدیمی تهران هنوز هم محل تجمع ریش سفیدان پایتخت و قدیمیهای هر محله است؛ عزادارانی که محرم و صفر را با رسوم تهران قدیم به جا میآورند و هنوز هم ایام محرم در قسمتهای جنوبی شهر تهران، عزاداری رنگ و بوی خاص و متفاوت دارد که اصالت آن زبانزد و قابل تحسین است.
🔹 #تکیه_عزاداری_نفرآباد_شهرری متوسلین به حضرت علی اکبر علیهالسلام با قدمتی حدود ۴۰۰ سال بهعنوان قدیمی ترین تکیه تهران در طول سال بصورت هفتگی و مناسبتی و در ایام محرم و صفر میزبان عاشقان و عزاداران سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام است که در این ویدیو گوشهای از فضای معنوی و تاریخچه این تکیه به تصویر کشیده شده است.
❇️ حیرت سفیر انگلیس از عظمت تظاهرات تاسوعا و عاشورای سال 57
🔹راهپیمایی شكوهمند تاسوعا و عاشورای سال 1357، سفرای خارجی را نیز به شگفتی واداشت و آنها را مجبور كرد به عظمت، نظم، و تأثیر آن اقرار كنند. "آنتونی پارسونز" ، سفیر انگلیس در ایران مشاهدات خود را از آن روز اینگونه بیان میكند: «راهپیمایی تاسوعا و عاشورا از نظر عظمت و انضباط و یكپارچگی نمونه و بیسابقه بود.
🔹سفارت انگلیس كه در مركز تهران واقع شده مشرف بر خیابان فردوسی است كهیكی از راههای اصلی عبور راهپیمایان از جنوب شهر به طرف میدان شهیاد (آزادی) در پنج مایلی شهر میباشد. هر دو روز [تاسوعا و عاشورا] از ساعت 9 صبح تا وقت ناهار من در پشت پنجره اتاق خود صفوف راهپیمایانی را كه از خیابان فردوسی میگذشتند، نظاره میكردم.
🔹در مدت سه تا چهار ساعت عرض این خیابان و پیادهروها مملو از جمعیتی بود كه برای پیوستن به صفوف سایر راهپیمایان در حركت بودند و سیل جمعیت تا آنجایی كه چشم كار میكرد موج میزد. این خیابان فقط یكی از مسیرهای راهپیمایی بود و من ارقام یك میلیون تا یك میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت را كه درباره تعداد شركتكنندگان در این راهپیمایی منتشر شد اغراقآمیز نمیدانم.
📘منبع: غرور و سقوط
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ قدیمی از:
#نوحه_ی_زیبای_آمده_ام_به_قتلگه_با_صدای_مرحوم_حاج_شاه_حسین_بهاری
امیر قافله دشت کربلاست حسین
به راه بادیه عشق، آشناست حسین
ببین که در پی قربان شدن به تیغ ستم
چو نخل سر زده از باغ کربلاست حسین...
به قامتی شرفآموز آسمان بلند
ستاده در بر شمشیر کینه راست حسین...
چو آسمان، تنش آذین به گُلستاره زخم
صبور مانده به نیزار نیزههاست حسین
به راه دوست، گذشت از جهان و جان بنگر
به استقامت و ایثار، تا کجاست حسین
رها ز رنگ تعلق، به ملک استغنا
رضا به داده حق داده و رضاست حسین
چو شیر شرزه، شکارافکن است و دشمنگیر
به کارزار، همانند مرتضاست حسین
خدای را، مشو از موج حادثات ملول
که در سفینه تقدیر، ناخداست حسین
#مشفق_کاشانی
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
10 - Ey Shea Bar Sar Zan.mp3
5.46M
📢 صوت | مداحی حسین فخری
🌴 ای شیعه بر سر زن با ناله و غم
گویا هویدا شد ماه محرم
زنید و بر سر تا روز محشر
⏳ سال اجراي مراسم: محرم ١٣٦۵
🌱 خرمشهر - دوران دفاع مقدس
گروه واتساپ عکسهاے زیرخاکے
https://chat.whatsapp.com/Fx3SaURZyl904kbhkYzShq