سلام دوستان هیچ توجه کردید همه سبزیهای صحرایی در بهار ☘🌱
چه خاصیتی دارند ؟؟!!
بله همه شون برا پوست و مو استفاده میشوند . 😊😊😊
BALGHAS
نغوزه
مرحله رشدگیاه کما یا آنغوزه (Ferulaassafeotida) بسته به دمای هوا از اوایل اسفند شروع و تا اواسط فروردین ادامه دارد سپس دوره خواب بوتههای نابالغ آغاز و تا بهار سال بعد بهطول خواهد انجامید.
بعد از 4 تا6 سال رشد بدون تولید بذر در سال آخر حیات گیاه رشد زایشی گیاه آغاز مشود که با ظهور اندام باردهی همراه است که به آن قرنه می گویند.
از ریشه این گیاه یا قسمت پایین ساقه و یقه گیاه با تیغ زدن در اواخر بهار شیره خاصی در طول تابستان خارج میشود که در مجاورت هوا به تدریج سفت میشود که تحت نام آنغوزه مورد استفاده قرار میگیرد.
طعم آنغوزه گس و گزنده و در بعضی از گونهها تلخ و بویی خاص و خیلی تند دارد که بهدلیل ترکیبات شیمیایی آنغوزه میباشد.
@BALGHAS
آنغوزه به اشکال مختلف بهصورت شیر آنغوزه، تودهای، به بازار تجارت عرضه میشود که مرغوبترین شکل آن شیر آنغوزه است.
متاسفانه برداشت آنغوزه به روش برش عرضی باعث مرگ گیاه شده و همین موضوع باعث کاهش شدید بوته های کمای شده و خشکسالی های اخیر نیز این امر را تشدید کرده است.
کما گیاهی است که دراین روزها در بیابانهای منطقه میاندشت ، فرومد، خوارتوران، طرود و پل ابریشم میامی بصورت خودرو می روید و دارای خواصی دارویی از جمله ضد تشنج، ضد عفونی کنندگی و رفع بیماری های دستگاه گوارش است.
به گزارش مرآت به نقل از میامی جوان، کما بوته ای سرسبز که در اواخر اسفند و اوایل فصل بهار در بیابانهای میامی بصورت خودرو می روید، این گیاه که ساقه و برگ آن سبز و چرب است، خوراک زمستانی دام است ولی استفاده داروئی فراوانی هم دارد در بهار و در پای ریشه آن نوعی قارچ غیر سمی می روید که در بین مردم میامی به "قرصک" معروف است و خیلی از قارچهای پرورشی بزرگتر و خوشمزه تر است.
کما نیز بوی خاصی دارد که بعضی ها از افراد آنرا خوشبو خطاب می کنند و بعضی دیگر از بوی آن بیزارند.وقتی بز یا گوسفند ازاین گیاه بخورد شیر و ماستش عطر آن را می دهد و بسیار مقوی است. اهالی تمام مناطق به ویژه میامی خودمان این بوته و انواع آن را دوران تعطیلی نوروز چیده و انواع خورشت و پلو را از آن درست می کنند.اما نکته ای که باید پس از خوردن این گیاه در نظر بگیرید این است که خود را برای چند ساعت خواب آماده کنید چراکه این گیاه بشدت خواب آور است.
از کما برای مصارف داروئی و درست کردن شربت صمغی می گیرند و برای از بین بردن بوی آن از اسانسهای نعناع، سعتر، زوفا و ... استفاده می کنند . مرحوم دهخدا کما را همان (انغوز ، انگدان) و یا از تیره آن می داند .
@BALGHAS
موارد استفاده:
آنغوزه برداشت شده بیشتر به کشور هند صادر میشود و در آنجا به مصرف داروسازی میرسد و با چند برابر قیمت به کشور عزیز مان بر می گردد.
نظر ابوعلی سینا در باره خواص کُما
ابو علی سینا کُما را داروی مفید در چند مورد می داند که مهمترین آنها عبارتند از :
در موارد زیر جوشانده ی تخم کُما با سنبل الطیب کاربرد دارد:
1- نارسایی خون شریانی
2- ضعف اعصاب و ناراحتی معده
3- سستی اعصاب محیطی و مرکزی. 100 گرم تخم کُما با 100 گرم سنبل الطیب را کوبیده و هر بار یک قاشق غذاخوری در cc250 آب تا اتمام مخلوط دو گیاه مصرف شود.
شیخ الرئیس می فرماید اگر تخم کُما را هر بار 5 تخم را در یک لیوان آب جوشانده و ناشتا با عسل مصرف کنیم بیماریهای عصبی مانند عصبانیت و کج خُلقی را از ما دور میکند. و دَم کرده ی برگها یا تخم آن خواب آور قوی است.
کُما اگر کوبیده شده و هر بار یک قاشق چای خوری از آنرا با ماست مخلوط کرده و ناشتا مصرف شود ضعف بینایی را برطرف میکند.
برای دفع کرم های انگل از جوشانده ی تمام گیاه کُما استفاده می کنند(2گرم در 2لیوان آب )جوشانده و با نبات به مدت 3 شب تکرار و مصرف شود.
صمغ کُما که آنغوزه نامیده می شود با صمغ لو یا سیا کُما که اُشق گفته می شود از نظر درمانی و صنعتی مهم اند و در بهار از این گیاه جمع آوری می شود که برای دفع کرمهای انگل و رماتیسم و ناراحتی های گلودرد و آنژین و گرفتگی صدا، خوردن آنها بی نهایت مفید بوده و آزموده شده که باید هر روز به اندازه ی فندق صمغ آنغوزه یا اُشق را در یک استکان آب حل کرده و در گلو غرغره کنیم و یا بخوریم تا دفع انگل کند و به مدت 5 روز تکرار شود
@BALGHAS
یا ابا صالح المهدی ادرکنی
🌕💔🌕یا
🌕💔🌕رب
🌕💔🌕الحسین
🌕💔🌕بحق
🌕💔🌕الحسینِ
🌕💔🌕اشف
🌕💔🌕الصدر
🌕💔🌕الحسین
🌕💔🌕بظهور
🌕💔🌕الحجه
🌕💔🌕اللهم
🌕💔🌕عجل
🌕💔🌕لولیک
🌕💔🌕الفرج
نیمه شعبان پیشاپیش مبارک ماروهم دعا کنید🙏🙏🙏🌹🌹🌺🌺
@BALGHAS
17 نوع ماده دارویی از صمغ کُما تولید می شود/کُما محرک تولید شیر در پستانداران
محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در اینباره می گوید: کما یک گیاهی است که با بی آبی خیلی سازگار و مقاوم است و چند سال خشکسالی را تحمل می کند.
وی افزود: چیدن بی رویه آن حیات را به خطر می اندازد و از قدیم شاخه های تازه بهاری آن چیده و با آب شیرین به عنوان یک غذای سالم استفاده می کردند.
پژوهشگر گیاهان دارویی به خواص این بوته اشاره کرد و گفت: هم برگ و هم صمغ خاصیت ضد باکتری دارد و برای بیماریهای گوارشی موثر است.
پویان با بیان اینکه از نظر املاح و ویتامینها بسیار موثر است، افزود: این گیاه در مناطق بیایانی رشد میکند.
وی با اشاره به اینکه از صمغ این گیاه در کشور تایوان برای در درمان آنفولانزای خوکی استفاده میشود، اضافه کرد: از صمغ این گیاه 17 ماده دارویی استحصال کرد که این در ایران انجام نمیشود.
پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: از گیاه کما که همان آنغوزه است یک نوع محرک تولید شیر در پستانداران است که این در کشور فرانسه انجام میشود و در حال انجام آزمایشات بر روی انسان است.
پویان افزود: علاوه بر مصرف مفید آن به عنوان دارو به عنوان یک وعده غذایی حساب میشود .
اما این سوال که آیا این گیاه خوردنی از نظر علم پزشکی سالم است یا خیر؟ آیا خوردن آن برای انسان ضرر هایی دارد .بر اساس گفته های گذشتگان و بزرگان تاکنون موردی از مسمویت یا بیماری با خوردن این گیاه به دست نیامده و بنابر علم پزشکی کما یک گیاه خودرو است و با آب باران و نور خورشید سالم رشد می کند، باید سالم باشد.
انتهای پیام/
شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 مارچ 2016
@BALGHAS
🍛🍲انواع غذا هایی که با این گیاه میشود درست کرد :
ابتدا پس از جدا کردن قسمت اصلی ساقه گیاه و شست و شوی کامل با آب، آن را در یک دیگ پر از آب به مدت یک ساعت می جوشانند تا کامل پخته شود.سپس آن را آبکش کرده و آب آن را گرفته و با اضافه کردن سیر، گردو، نمک، ادویه،تخم مرغ و سیب زمینی این غذای خوشمزه را در روغن کاملا می پزند وبعضی از خانواده ها بصورت ساده بعد از اینکه کما نیم پز شد به آن برنج اضافه کرده و بعد از دم کشیدن روغن آن را داده و بعد میل می کنند، همچنین به روش های دیگری هم از این گیاه غذاهای لذیذ درست می کنند.
بعضی از خانواده ها هم پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافی، کما را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند تا در ایام دیگر سال به صورت نوبر از آن استفاده کنند.
@BALGHAS
خواص پونه (Pennyroyal) شامل درمان سرماخوردگی، رفع عفونت سینه، رحم و کلیه، درمان ناراحتیهای کبدی، ناراحتیهای عصبی، اختلالات گوارشی و ... است.
@BALGHAS
خواص پونه (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت پونه گرم و خشک است. برخی از خواص دارویی آن عبارتند از:
پونه جزء گیاهان قاعده آور در زنان بوده، این گیاه باعث منقبض شدن رحم شده و به جریان قاعدگی کمک میکند.
از خواص پونه، حذف و خروج گاز انباشته شده در روده است و همین امر این گیاه را به دارویی عالی برای نفخ تبدیل میکند، همچنین گیاه پونه بدلیل دارا بودن خواص ضد اسپاسم برای تسکین دردهای شکمی عالی میباشد.
استفاده از پونه، عملکرد روده را تحریک کرده و ترشح صفرا را افزایش میدهد.
این گیاه برای درمان ناراحتی معده مفید بوده، مشکلات هضم غذا مثل نفخ و اسهال را برطرف و باعث کاهش تورم دستگاه گوارش میشود.
از دیگر خواص پونه، رفع ترشحات انباشته شده در ریه است و استفاده از آن برای درمان بیماریهای برونشیت و سرماخوردگی توصیه میشود.
از گیاه پونه برای درمان سرماخوردگی، سرفه و عفونت سینه استفاده شده، به دلیل وجود منتول در آن به عنوان داروی خلط آور و احتقان آور محسوب میشود.
گیاه دارویی پونه، تعریق بدن را افزایش داده و به همین دلیل برای کاهش تب بسیار مفید است.
یکی از مهمترین خواص پونه، تاثیربی حس کنندگی اعصاب میباشد، از اینرو برای درد ماهیچه و بیماریهایی مانند رماتیسم و آرتروز بسیار مفید است.
استفاده از دمنوش پونه باعث تسکین و آرامش میشود.
گیاه پونه، مقدار اسید اوریک را کاهش میدهد، بنابراین برای افراد دارای اوره بالا گزینه خوبی محسوب میشود.
پونه دارای ویژگیهای ضد عفونی کننده میباشد از این رو برای عفونت رحم، ادرار و کلیه بسیار مفید است.
استفاده از پونه برای تمیز نمودن زخمها و رفع عفونتهای زنانه بسیار موثر است.
درمان ناراحتیهای کبدی، اسهال خونی، ناراحتیهای عصبی و اختلالات گوارشی از دیگر خواص دارویی گیاه پونه است.
عصاره پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است.
جویدن پونه، در رفع بوی بد دهان موثر است و به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوقالعاده برای رفع عفونتهای تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتیبیوتیک عمل میکند.
برگها و گلهای پونه و همچنین ساقههای آن میتوانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیکها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز میباشد.
پونه، مشکلات و ناراحتیهای گوارشی را برطرف و از ترش کردن معده جلوگیری میکند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
مصرف پونه همراه با ماست و دوغ، به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانمهای یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه میشود.
@BALGHAS
مضرات پونه (عوارض جانبی، موارد احتیاطی و منع مصرف)
هر چند فواید درمانی و خواص پونه گسترده است اما استفاده از آن برای زنان باردار بایستی با احتیاط باشد، چراکه میتواند ماهیچههای رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود. این گیاه به تشدید سردرد کمک کرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت میبخشد. همچنین استفاده بیش از حد آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت میشود.
@BALGHAS
هدایت شده از * گل نرجس عج *
خرفه
یکی از سبزیهای خودرو در فصل بهار
بهترین گیاه برا رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان
همه اینها در کانال ما
کانال سبزیهای صحرایی 👇👇👇👇
@BALGHAS
لطفا برا تبلیغ کانال این پیام رو در گروه ها به اشتراک بزارید ☝️☝️
ممنونم 🌸🌸🌸🌸
@BALGHAS
باسلام خدمت دوستان گرامی 🌺🌺
🌙رسیدن ماه مبارک رمضان رو پیشاپیش تبریک عرض میکنم .
به همین خاطر تصمیم گرفتم براتون چیزهایی که مفید هست در ماه رمضان البته طبق نظر استاد ابراهیم نژاد رو تو کانال بزارم .
ان شاءالله که مفید واقع بشه .😊
🚫ممنوعات در سحر ماه مبارک رمضان ؛
۱ - چای و مواد کافیین دار☕️ ،خار شتر ، خار خاسک ،هفت بند ،آویشن ،خانواده زیره ها و همه اینهایی که مدر یعنی ادرار آور هستند رو نباید خورد .
۲ - داروها و گیاهانی که معرق هستند ؛
ناخنک ، پونه ، شنبلیله ،چای
(چای کم رنگ اشکال نداره بخورید )
۳ - ادویه های تند و شور مثل (چای زنجبیل ، رزماری )
۴ - غذاهای غلیظ که برای حل شدن و سیال سازی نیاز به آب فروان دارند مثل :
ماکارانی🍝 ، کباب کوبیده ، کتلت🍘 ، سیب زمینی 🍟، شله 🍲، کله پاچه 🐏، دل و قوه 🍢
۵ - پر خوری در سحر 🍚🍲🍜 باعث هم تشنگی و هم گرسنگی در روز رو به دنبال داره
۶ - غذاهای چرب و سرخ شده 🍱🍔
ان شاءالله رعایت کنیم تا در ماه رمضان نه مشکلی پیش بیاد و نه در آخر ماه مبارک وزن اضافی داشته باشیم .
🌹🌹🌹🌹
@BALGHAS
سبزی صحرایی
باسلام خدمت دوستان گرامی 🌺🌺 🌙رسیدن ماه مبارک رمضان رو پیشاپیش تبریک عرض میکنم . به همین خاطر تصمیم
عزیزان ممنوعات سحری طبق دستور استاد و دکتر آقای ابراهیم نژاد (طب سنتی ) هست . 😊
@BALGHAS