Sayafzadeh-joz.08.mp3
7.2M
🕋 ترتیل جز هشتم قرآن کریم👆
🌺از ابتدای صفحه 142تا پایان صفحه161🌺
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد🌺
✔️تابستان سال 1321 که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، به شهرستان محلات مسافرت کرد. از سوی برخی علما امامت جماعت مسجد جامع شهر به ایشان پیشنهاد شد، اما ایشان در یک مسجد دور افتاده و متروک که امام جماعت نداشت، به اقامه نماز جماعت پرداخت تا سنت احیای مساجد را یادآور شود. به پیشنهاد و اصرار بزرگان و علمای محلات، هر روز عصر، سه ساعت قبل از افطار در مسجد جامع شهر، کنار یک ستون مینشستند و برای مردم درس اخلاق بیان میکردند.
✍سلسله موی دوست/ص107.
✔️امام به تربیت فرزندان و حتی نوادگان و تقید آنها نسبت به رعایت آداب شرع و تکالیف دینی توجه خاصی داشتند. آنان را قبل از سن بلوغ، برای تشرف به سن عبادت و نماز و روزه آماده میکردند، اما هیچگاه سختگیری نمیکردند تا دچار مشقت نشوند و سعی داشتند که ذائقه فرزندان را در اجرای تکلیف دینی و امور شرعی تلخ نکنند.
در یک شب زمستانی وقتی حاج آقا مصطفی را برای سحری بیدار کردند، ایشان بر اثر استنشاق گاز ذغال کرسی ناگهان وسط اتاق بر زمین افتاد و بیهوش شد! امام خیلی نگران شد و وقتی او را به هوش آوردند، به ایشان فرمود: به صلاح شما نیست که فردا روزه بگیرید، پس از ماه رمضان، قضای آن را بهجای آورید.
✍برداشتهایی از سیره امام/ج1/ص158.
✔️ماه رمضان یکی از سالها که مصادف با تابستان گرم قم بود، یکی از دختران امام به سن تکلیف رسیده بود. امام به او فرمود که امسال را باید روزه بگیرد، فرزند امام روز اول را با سختی و مشقت بسیار به پایان رساند. امام بهعلت گرمی هوا و نبودن امکانات خنککننده، همان شب برنامه مسافرت خانم و فرزندان را فراهم ساخت تا به تهران بیاید و قرار شد فرزندان، قصد اقامت نکنند تا در زمستان، قضای روزهها را بهجای آورند.
✍برداشتهایی از سیره امام/ج2/ص379.
✅پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
لَو يَعلَمُ العَبدُ ما في رَمَضانَ لَوَدَّ أن يكونَ رَمَضانُ السَّنَةَ .
اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد .;
بحار الأنوار : 96/346/12 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از نماز لذت ببرید
#آیت_الله_مجتهدی(رحمت الله علیه)
#نماز
#معنویت
📚معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
جلسه ۱۳۲ . حکمت(۱۰۵) . ۱.۲.۱۴۰۰.m4a
5.9M
🔊 نمی از یمی (شرح نهج البلاغه) . جلسه ۱۳۲
✔امام علی علیه السلام :
إِنَّ اللَّهَ [تَعَالَى] افْتَرَضَ عَلَيْكُمْ فَرَائِضَ فَلَا تُضَيِّعُوهَا، وَ حَدَّ لَكُمْ حُدُوداً فَلَا تَعْتَدُوهَا، وَ نَهَاكُمْ عَنْ أَشْيَاءَ فَلَا تَنْتَهِكُوهَا، وَ سَكَتَ لَكُمْ عَنْ أَشْيَاءَ وَ لَمْ يَدَعْهَا نِسْيَاناً فَلَا تَتَكَلَّفُوهَا.
خداوند فرايضى را بر شما واجب كرده، آنها را ضايع نكنيد و حدود و مرزهايى براى شما تعيين كرده از آن فراتر نرويد و شما را از امورى نهى كرده است حرمت آنها را نگاه داريد و از امورى ساكت شده است نه به علّت فراموشكارى (بلكه به جهت مصالحى كه در سكوت نسبت به آنها بوده است) بنابراين خود را در مورد آنها به زحمت نيفكنيد (و با سؤال و پرسش درباره آنها بار تكليف خود را سنگين نگردانيد).
✍نهج البلاغه . حکمت ۱۰۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیایید امروز🌸 🌸
عقربه احـساس مان را 🌸
روی حـال خوب کوک کنیم 🌸
حال دلتون خوب ولحظه هاتون قشنگ🌸
🔹🔶تدبر در قرآن🔶🔹 2⃣ از ۲
🔹🔷 تنها گروهی که خداوند بهشت رفتن آن ها را تضمین کرده...‼️🤔
✨ویژگی این افراد بهشتی چیست⁉️
✅ برگرفته از آیهی ۳۱ سورهی نساء
🔹🔶قسمت سوم
♨️انتشار دهید♨️
#تدبری_در_قرآن
#صرفاً_روخوانی_نه
🔹🔶تدبر در قرآن🔶🔹 شماره ۳
⚠️چند چیز که خداوند فرموده به آنها نزدیک هم نشوید ...⁉️🤔
💖 تخفیفات خداوند به انسان، در موضوع ...⁉️☺️
✅ برگرفته از آیهی ۲۸ سورهی نساء
🔸🔷قسمت چهارم
♨️انتشار دهید♨️
#تدبری_در_قرآن
#صرفاً_روخوانی_نه
❓ سرزمین اعراف کجاست و آنجا چه خبر است؟
💠 خداوند متعال در قرآن کریم در سوره اعراف، بعد از بیان احوال بهشتیان و دوزخیان، از سرزمینی صحبت میکند که «اعراف»[الأعراف - 46 تا 49] نام دارد و بین بهشت و جهنم قرار گرفته است؛ بحثی که در بین مفسرین وجود دارد این است که این سرزمین چیست و چه کسانی در آن قرار میگیرند؟
👈 با قرائنى كه در آيات فوق و احاديث معصومین(علیهمالسلام) وجود دارد، روشن میشود كه «اعراف» مكان خاصى است ميان بهشت و دوزخ، به طوریكه آنهایی که روى آن قرار دارند، مشرف بر بهشت و دوزخاند و هر دو گروه را مشاهده میكنند.
✍️ بررسى آيات فوق نشان میدهد كه دو گونه صفات مختلف و متضاد براى اين اشخاص ذكر شده است؛
🔸🔶 در آيه اول و دوم، این افراد چنين معرفى شدهاند: آرزو دارند وارد بهشت شوند، ولى موانعى آنها را از این کار باز داشته است، هنگامیكه به بهشتيان نگاه میكنند، بر آنها درود فرستاده، و میخواهند با آنها باشند، اما نمیتوانند؛ و هر گاه به دوزخيان نگاه میكنند، از سرنوشت آنها وحشت کرده و به خدا پناه میبرند.
🔹🔷 ولى از آيه سوم و چهارم استفاده میشود: آنها افرادى با نفوذ و صاحب قدرتاند، دوزخيان را مؤاخذه و سرزنش کرده و به واماندگان در اعراف كمك میکنند كه از آن بگذرند.
در بسيارى از روايات كه از اهل بيت(علیهمالسلام) نقل شده میخوانيم: «نحن الاعراف: اصحاب اعراف ما هستیم» يا «آل محمد هم الاعراف: خاندان پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) اعرافاند» و مانند اين تعبيرات.
💢 دسته ديگرى از روايات میگويند: آنها واماندگانى هستند كه بدیها و نيكیهايشان مساوى بوده است يا گنهكارانى هستند كه اعمال نيكى نيز داشتهاند.
✅ جمع بین دو دسته از آیات و روایات به این است که بگوییم: اعراف گذرگاه سخت و صعبالعبورى بر سر راه بهشت است، طبيعى است كه افراد نيرومند و قوى يعنى صالحان و پاكان با سرعت از اين گذرگاه عبور میكنند امّا افرادى كه خوبى و بدى را به هم آميختند در اين مسير، زمینگیر میشوند.
🔰 همچنين طبيعى است كه سرپرستان جمعيت و پيشوايان قوم در گذرگاههاى سخت، همانند فرماندهانى كه در اينگونه موارد در آخر لشكر راه میروند تا همه سپاهيان بگذرند، در آنجا توقف میكنند تا به كمك ضعفاى مومنان بشتابند و آنها كه شايستگى نجات را دارند در پرتو امدادشان رهايى يابند.
📌 بنابراين در اعراف، دو گروه وجود دارند، ضعيفان و آلودگانى كه در رحمتاند و پيشوايان بزرگى كه در همه حال يار و ياور ضعيفاناند، و قسمت اول آيات و روايات اشاره به گروه نخستين يعنى ضعفا است و قسمت دوم اشاره به گروه دوم يعنى بزرگان و انبياء و امامان و صلحا.
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/27564
✅ آیدی دریافت سوالات 👇👇
@pasokhgo313
🔹 #اندیشه_تشییع
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
#معاد_شناسی
💢فصل تذکر
دعا در ماه رمضان و همه خصوصیات این ماه مبارک این است که ما را متذکر میکند؛ از غفلت بیرون میآورد؛ آلودگیهای ما را به ما نشان میدهد و در بین دعا و نماز و توجه، فرصتی به ما دست میدهد که اشتباهاتی را که با آنها انس و خو گرفتیم، بازنگری کنیم و آنها را بشناسیم.
رهبر انقلاب، 66/3/7
#ماه_رمضان
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📚 مسافرت در ماه رمضان
💠 سوال: اگر کسی در صبح ماه مبارک رمضان به مسافرت برود و پیش از #اذان_ظهر مجددا به #وطن و یا جایی که #قصد_ اقامت_ده_روز دارد برسد، حکم روزه اش چگونه است؟
✅ جواب: اگر مبطلی انجام نداده باشد، لازم است #نیت_روزه نماید و #روزه آن روز صحیح می باشد.
#احکام_روزه #روزه_مسافر