فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 بخوانید : جمعه ها . مهدویت
✔️ پیوند عاشورا و مهدویت...
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
👇👇👇
✔️ پیوند عاشورا و مهدویت
💠۱. امام مهدی(علیه السلام)، فرزند امام حسین(علیه السلام):
در احادیث فراوانی وارد شده که امام مهدی(علیه السلام) نهمین فرزند امام حسین(علیه السلام) است .
رسول خدا(صلّى اللّه علیه و آله) که می فرماید: (بدانید خداوند حاکمی عادل و امامی دادگر در میان امتم برخواهد انگیخت که زمین را از عدل و داد پر خواهد کرد همانطور که از ظلم و جور پر شده است. او نهمین نسل از فرزندان پسرم حسین است)؛(کتاب سلیم بن قیس الهلالی،ج ۲، ص ۹۵۸)
💠۲. عاشورا، روز ظهور حضرت مهدی(علیه السلام):
امام باقر(علیه السلام) می فرماید: (۲)؛ (گویا حضرت قائم را می بینم که روز عاشورا، روز شنبه، [کنار کعبه] بین رکن و مقام ایستاده، و جبرئیل ندا می دهد: بیعت [امروز] برای خدا است. پس زمین را پر از عدل می کند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود). (الغیبة، طوسى، ص۴۵۳)
💠۳. یاد امام حسین(علیه السلام)، اولین کلام حضرت مهدی(علیه السلام) بعد از ظهور:
حضرت مهدی(علیه السلام) در اولین سخنان پس از ظهورشان : (۳)؛ (آگاه باشید ای جهانیان، که من امامِ به پا خواسته ام. آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده. ای مردم، بدانید که جدّ من حسین را تشنه کام کشتند. ای اهل عالم، جدّ من حسین را عریان روی خاک افکندند. آگاه باشید ای جهانیان که جدّ من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند). (إلزام الناصب .ج ۲، ص ۲۳۳)
💠۴. امام مهدی(علیه السلام) منتقم خون امام حسین(علیه السلام):
امام باقر(علیه السلام) می فرماید: (چون جدم حسین(علیه السلام) کشته شد، فرشتگان صدا به گریه و ناله بلند نمودند. خداوند به آنها وحی فرستاد: ای فرشتگان من! آرام گیرید. به عزت و جلالم سوگند، از آنان انتقام خواهم گرفت؛ هر چند بعد از گذشت زمان ها باشد. آن گاه پروردگار، فرزندان امام حسین(علیه السلام) را که بعد از او امام خواهند شد به آنها نشان داد. فرشتگان دیدند که یکی از آن بزرگواران، ایستاده و مشغول نماز است. خداوند فرمود: بوسیله این «قائم» از آنان [قاتلان حسین(علیه السلام)] انتقام خواهم گرفت)؛
(دلائل الإمامة،ص ۴۵۲)
🌴اسارت اهل بیت امام حسین(علیه السلام)
🐪عمر سعد پس از دفن اجساد پلید سپاهیانش نزدیک ظهر روز یازدهم دستور حرکت به سوى کوفه را صادر کرد. با این دستور زنان و دختران و کودکان حرم حسینى را بر شتران بدون جهاز سوار کردند و همانند اسیران بلاد کفر به سوى کوفه حرکت دادند.
«ابن عبد ربه» در «عقد الفرید» مى نویسد: در میان اسراء دوازده پسر بچه و نوجوان از جمله آنها محمد بن الحسین(۱) و على بن الحسین(علیه السلام) بودند. (۲)
از جمله زنان بزرگوارى که در کربلا به اسارت درآمدند عبارتند از:
زینب کبرى(علیها السلام)، ام کلثوم (۳)، فاطمه دختر امیرالمؤمنین(علیه السلام)، فاطمه دختر امام حسین(علیه السلام) (۴)، سکینه دختر امام حسین(علیه السلام) (۵)، و دختر چهارساله امام حسین(علیه السلام)(رقیه) (۶)، و رباب دختر امرء القیس همسر با وفاى امام حسین(علیه السلام) (۷)، رمله، مادر حضرت قاسم و همسر امام حسن مجتبى(علیه السلام). (۸)
اینان بازماندگان از عترت رسول الله بودند که ابن سعد و سپاهش حرمت پیامبر را در حق آنها رعایت نکردند و با جسارت تمام آنان را چون اسیران جنگى به بند کشیدند و با خیل نامحرمان که قاتلان ذریّه پیامبر(صلى الله علیه وآله) و یارانش بودند، به سوى کوفه روانه ساختند.
اسارت در اسلام هرگز بین مسلمین وجود نداشت و اگر اسیرى دیده مى شد مربوط به جنگ هایى بود که میان مسلمین و غیر مسلمین روى داده بود و این کارى که بنى امیه کردند بزرگترین توهین به مقام شامخ خاندان رسول خدا(صلى الله علیه وآله) بود و به همین دلیل هنگامى که اسرا را از شهرهاى مختلف عبور مى دادند، باور مردم این بود که آنها اسیران بلاد کفرند! اما هنگامى که حقیقت بر آنها روشن مى شد، فریادشان بلند مى گشت که اى واى! مگر ممکن است خاندان پیامبر خدا اسیر شوند؟! (۹)
✍پی نوشت :
(۱). ظاهراً منظورش همان محمد بن على بن الحسین، امام باقر(علیه السلام) است.
(۲). عقد الفرید، ج ۴، ص ۳۸۵؛ و رجوع شود به: مقاتل الطالبیین، ص ۷۹.
(۳). مقاتل الطالبیین، ص ۷۹.
(۴). عقد الفرید، ج ۴، ص ۳۸۵.
(۵). مقاتل الطالبیین، ص ۷۹.
(۶). نفس المهموم، ص ۲۵۹.
(۷). کامل ابن اثیر، ج ۴، ص ۸۸.
(۸). ابصار العین، ص ۱۳۰. در برخى از کتاب ها نام تعدادى دیگر از بانوان بزرگوار نیز در جمع اسرا آمده است؛ (رجوع شود به: قصه کربلا، ص ۴۰۵ - ۴۰۶).
(۹). گرد آوری از کتاب: عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها، سعید داودی و مهدی رستم نژاد،(زیر نظر آیت الله العظمى ناصر مکارم شیرازى)، امام على بن ابى طالب علیه السلام، قم، ۱۳۸۸ ه. ش، ص ۵۴۴.
✅ حاج ملاسلطانعلی كه از جمله عبّاد و زهاد بوده است، میگوید:
🌟در عالم خواب به محضر والای امام زمان علیه السلام مشرف شدم و عرض كردم:
🌹مولا جان، آیا آنچه در زیارت ناحیة مقدسه با این عبارت ذكر شده، درست است كه میفرماید:
"پس صبح و شب بر شما ندبه كرده و به جای اشك خون میگریم"صحیح است؟
🌸 فرمودند: بله. عرض کردم: آن مصیبت كه در آن به جای اشك خون گریه میكنید كدام است؟
🔹آیا مصیبت علی اكبر علیه
السلام است؟
🌹فرمود: نه، اگر علی اكبر زنده بود، او نیز در این مصیبت خون گریه میكرد.
🔹 گفتم: آیا مصیبت حضرت عباس علیه السلام است؟
🌹فرمودند: نه، اگر حضرت عباس هم در حیات میبود،در مصیبت آن خون میگریست.
🔹گفتم: البته مصیبت حضرت سیدالشهدا علیه السلام است؟!
🌹فرمودند: نه، حضرت سیدالشهدا هم اگر زنده میبود، در این مصیبت خون گریه میكرد.
☑️ پرسیدم پس آن مصیبت كدام است؟
💥فرمود: آن مصیبت اسیری عمه ام
زینب سلام الله علیها است...
🌹اللهم عجل لولیک الفرج بحق حضرت زینب سلام الله علیها..
️▪️▪️🌾🌷🌺🌷🌾▪️▪️▪️
📒منبع احمد قاضی زاهدی، شیفتگان حضرت مهدی، ج 2، ص 144 ـ 145.
شیفتگان حضرت مهدی(عج)، ج 1، ص 251.
✳️ رضاخان و برگزاری کارناوالهای شادی در ایام عزاداری سیدالشهدا «ع»
رفتهرفته هر سال نسبت به سال قبل برگزاری مجالس عزاداری سخت میگردید و از سال ۱۳۱۵/۱۶ در ماه محرم از طرف دولت از سران اصناف و بنگاهها اجباراً خواسته میشد که کارناوال راه بیندازند و سال ۱۳۱۹ روز کارناوال مصادف با دههٔ اول ماه محرم (عاشورا) بود و شب قبل کارناوال مفصلی به راه انداختند که در کامیونها عدهای عملهٔ طرب و فواحش را جمع کرده بودند که در کامیونها به رقص و پایکوبی میپرداختند.
منبع:حسین_مکی،تاریخ_بیستساله_ایران ، ج۱، ص ۴۵۲.
7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید : پاسخ به شبهات دینی
❓منتظران مهدی به گوش باشید که حسین را منتظرانش کشتند...!؟
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید : پاسخ به شبهات دینی
❓شهید نماز....!؟
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
◼️ بسم الله الرحمن الرحیم
🖋 #قسمت_یازدهم
#آسیب_شناسی_هیئات
آجرک الله یا بقیة الله
👈 شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان 1437
یکی از مداحان غالی اصفهانی که اشعار او سرآمد است در می و مستی و خرابات و وحدت وجود؛ و محبوب و مورد علاقه این هیئت کاشانی که به قول خودشان هرگاه بخواهند بد مستی کنند از وجود ایشان کمال استفاده را می برند، و چند صباحی هست که کفر را از حد گذرانده است. اینگونه مداحی نموده که:
یاعلی ای مظهر ذات الله
ای تجلی اسم اعظم سبحان
صورت زیبای خداوندی
ذات تو باشد یاهو الا هو
هو عیان از تو، تو عیان از هو
قل هوالله هو، احدی حیدر
احد و واحد و معبود و عابدی حیدر
واجب ممکن
ممکن واجب
نَبُوَد بین تو و حق واجب
نَبُوَد خالی از تو یک جایی
همه لا هو تو فقط الایی
ـــــــــــــــــــــــــــــ
⚠️این هیئت از امام حسین ع نیست
... فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ مِنَ الْأَنْصَارِ يُقَالُ لَهُ سَعْدٌ جُعِلْتُ فِدَاكَ مَا الْغَالِي قَالَ قَوْمٌ يَقُولُونَ فِينَا مَا لَا نَقُولُهُ فِي أَنْفُسِنَا فَلَيْسَ أُولَئِكَ مِنَّا وَ لَسْنَا مِنْهُمْ ...
مردی از انصار به نام سعد از امام باقر علیه السلام پرسید: فدایت شوم؛ غالی کیست؟ فرمود: گروهی که درباره ما چیزهایی می گویند که خودمان نمی گوییم؛ پس نه آن ها از ما هستند و نه ما از آن هاییم.
📚 الكافي ؛ دار الکتب الإسلامية ؛ ج2 ؛ ص7
🏴🏴 عبرتهای عاشورا/جامعه پس از حسین(ع)چه شد؟
◾️▪️سه شهر در حادثه عاشورا از امام حسین(ع) تمکین نکردند که عاقبتشان به اختصار این است:
◾️١- مردم مدینه در زمانی که باید از حسین(ع) تبعیت می کردند نافرمانی کردند.وقتی که سیدالشهدا(ع) شهید شد پشت سر عبدالله ابن حنظله قیام کردند ولی از یزید شکست خوردند. قبلا نوشتیم که سه روز جان،مال و ناموس مردم مدینه بر سپاه شام حلال شد. بسیار زنان و دخترانی که مورد تجاوز قرار گرفتند و صدها یا هزاران فرزند نامشروع این حادثه، امروز در تاریخ به اولاد الحرّه مشهورند.
◾️◾️آن قدر مردم کشته شدند که خون، قبر پیامبر را نیز گرفته بود. تمام کسانی که زنده ماندند بر پیشانیشان داغ زدند و نوشتند: هذا عبد من عبید یزید؛این بنده ای از بندگان یزید است.....در تاریخ به فرمانده سپاه یزید لقب «مسرف» به معنی «خونریز بی حد و حصر» دادند
◾️٢- بعد از مدینه نوبت به مکه رسید.لشكر خونخوار یزید به رهبری حصین ابن نمیر در بالاى كوههاى مكه كه مشرف بر خانه ها و مسجدالحرام بود، اجتماع كردند و با منجنيق، پيوسته سنگ و نفت بر مكه و مسجدالحرام مى افكندند. تاریخ می نویسد این قوم که به هیچ مبنایی اعتقاد نداشتند پارچه هایی از پنبه و كتان به نفت آلوده مى ساختند و بر خانه خدا مى انداختند و آنها را آتش می زدند تا آنكه كعبه معظّمه سوخت و بناى آن منهدم گشت و ديوارهاى آن فرو ريخت؛ خداوند بر مکیان رحم نمود و یزید به درک واصل شد و الا باید امروز در تاریخ از کشتار مردمان مکه داستانها می نوشتند.
◾️٣-کوفیانی که حاضر نشدند از سیدالشهدا(ع) تبعیت کنند بعد از حسین(ع)سه قیام کردند که هر سه قیامشان به غیر از شکست چیزی نداشت:
▪️توابین یعنی همان مومنین وقت نشناس که حدودا ۴۰۰۰ نفر بودند؛ جز شکست و شهادت حدود ۱۰۰۰ نفرشان سودی نبرد.
▪️مردم کوفه مختار را هم تنها گذاشتند.بنا بر اقوال مورخین، ٦٠٠٠ نفر از یاران مختار از مصعب ابن زبیر امان خواستند و مختار را تنها گذاشتند. مصعب دستور داد که همگی را گردن زده و آنها را به قتل رساندند. گفته شده که دو هزار نفر از این تعداد، عرب و چهارهزار نفر ایرانی بودند.
▪️قیام سوم کوفیان هم که به رهبری زید فرزند امام سجاد بود جز شکست سود دیگری نبرد.
▪️علامه شهیدی از کوفیان به "زبردست نوازان زیردست آزار" یاد می کند. مردمی که به امام حسین(ع)تمکین نکردند، اسیر دست حجاج ابن یوسفی شدند؛ که طبق گفته تاریخ، بیش از ۱۰۰هزار نفر از مسلمانان را گردن زد.
▪️این است عاقبت مردمانی که ولی به حق خود را به وقت نشناخته و تبعیت نکنند.
🕌 اندیشمندان و عاشورا/ نظرات برخی از اندیشمندان و بزرگان ادیان مختلف درباره قیام امام حسین(ع)
قسمت ( اول)
✍ نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) آنچنان نفوذی دارد که نه تنها مسلمانان بلکه تمامی ادیان و مذاهب بر عمق و عظمت این حادثه و معنویت آن معترفند و پیام عاشورا تا پایان دنیا به عنوان ناب ترین شعار عدالت خواهی و آزادگی به هنگام ظلم و بیداد در هر جای این کره خاکی سروده خواهد شد. نظرات برخی از اندیشمندان و بزرگان ادیان مختلف درباره قیام امام حسین(ع):
✍ «آنتوان بارا» از جمله پژوهشگران مسیحی است که در کتاب «حسین در اندیشه مسیحیت» خود حقیقت شخصیت امام حسین (ع) را اینگونه بیان کرده است: من در مورد زندگی و حرکت حسین(ع) بیشتر به بعد انقلابی شخصیت ایشان شیفته شده ام. آن حضرت در مرامنامه قیام خود اعلام می کند: «من از روی هوسرانی و خوشگذرانی و برای افساد و ستمگری قیام نکرده ام بلکه قیام من برای اصلاح در امت جدم و برای امر به معروف و نهی از منکر و حرکت براساس سیره جد و پدرم است.»
✍ جرجی زیدان، نویسنده مسیحی می گوید: «منظره سر بریده حسین (ع) همه را متاثر و محزون ساخت… وقتی چشمان یزید به سر بریده افتاد، سر تا پا بلرزید و دانست چه عمل فجیعی مرتکب شده است.»
✍ ماهاتما گاندی ، رهبر انقلاب هند می گوید: «من برای هند چیز تازه ای نیاوردم؛ فقط نتیجه ای را که از مطالعات و تحقیقهایم درباره تاریخ زندگی قهرمانان کربلا به دست آورده بودم، ارمغان ملت هند کردم. اگر بخواهیم هند را نجات دهیم واجب است همان راهی را بپیماییم که حسین بن علی علیهالسلام پیمود.»
✍ چارلز دیکنز، نویسنده معروف انگلیسی می گوید: اگر منظور امام حسین(ع) جنگ در راه خواسته های دنیایی بود، من نمی فهمیدم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم می کند که او فقط به خاطر اسلام و در راه خدا فداکاری خویش را انجام داد.
✍ سایکس، شرق شناس انگلیسی نیز در باره قیام امام حسین گفته است: «حقیقتا آن شجاعت و دلاوری که این عده قلیل از خود بروز دادند ، به درجه ای بوده است که در تمام این قرون متمادی هر کسی که آن را شنید ، بی اختیار زبان به تحسین و آفرین گشود. این عده انسان غیرتمند ، نامی بلند و غیر قابل زوال برای خود تا ابد باقی گذاشتند.»
( ادامه دارد)