✔️از لقمان حكيم ، نقل است كه او پيوسته مى گفته: «نياز [خود] را پنهان مى دارم، و درباره چيزى كه به من مربوط نيست، سخن نمى گويم، و بدون شگفتى نمى خندم، و بدون مقصد، راه نمى روم و البته سكوت، بهتر است؛ ولى رعايت كننده آن اندك است».
الدر المنثور: ج 6 ص 518.
✔️لقمان به پسرش گفت:
«پسرم! با بندگان نيكوكار خدا همنشينى كن؛ چرا كه در سايه همنشينى با آنان، به خير مى رسى، و چه بسا در پايانِ اين همنشينى، رحمت خدا بر آنان فرود آيد و تو نيز به همراه آنان بهره مند گردى.
پسرم! با بدكاران همنشينى نكن؛ چرا كه از همنشينى با آنان، خيرى به تو نمى رسد، و چه بسا در پايان اين همنشينى، كيفرى بر آنان فرود آيد و تو نيز به همراه آنان گرفتار گردى».
الدر المنثور: ج 6 ص 518.
✔️ لقمان به پسرش گفت: «پسرم! اگر ماندگارى را مى خواهى هر چند ماندگارى اى وجود ندارد ترس از خداوند عز و جل را سرپوش و زيرانداز خود قرار بده تا شايد نجات يابى.
پسرم! دنيا دريايى عميق است كه مردمان بسيارى در آن غرق شده اند. پس بايد كشتىِ تو در آن، تقواى الهى باشد و مسافران آن ايمان به خدا، بادبان آن توكّل بر خدا، و پاروهاى آن ذكر «سبحان اللّه» و «لا اله الّا اللّه» باشد تا شايد نجات يابى.
پسرم! اگر رستاخيز را باور ندارى، هرگاه خوابيدى، بيدار نشو؛ پس همان طور كه بيدار مى شوى، همان گونه هم بر انگيخته خواهى شد.
پسرم! هرگاه به انجام دادن كارى همّت مى گمارى، هنگام تصميم گرفتن، و هرگاه چيزى را قسمت مى كنى، هنگام دست دراز كردن، و هرگاه درباره چيزى حكم مى كنى، هنگام زبان گشودنت، خدا را ياد كن».
الدعاء للطبراني: ص 493 ح 1737.
💢معبودا! در این روز، مرا برای طواف خودت در خانه و کعبه دلم محرم ساز!
📎#روز_دحوالارض
📎#بیست_و_پنجم_ذی_القعده
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 امام على عليه السلام:
إنَّ اللّهَ سُبحانَهُ فَرَضَ في أموالِ الأَغنِياءِ أقواتَ الفُقَراءِ، فَما جاعَ فَقيرٌ إلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنِيٌّ، وَاللّهُ تَعالى سائِلُهُم عَن ذلِكَ
همانا خداى سبحان روزى فقيران را در اموال توانگران واجب فرموده؛ و هيچ فقيرى گرسنه نمى ماند، مگر آن كه توانگرى از وى بهره برده است. و خداى تعالى توانگران را از اين، بازخواست خواهد كرد
نهج البلاغه حکمت328
🔰 معاونت تبليغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢امامت جامعه، جلو داری در غم ها و شادی ها
💠امام یعنی جلودار و جلودار در هر جایی که باشد، مستلزم آن است که چنین کسی، راه بلد و آرامش بخش قافله ای باشد که از پس او، روان هستند. امام جامعه در غم ها و شادی ها باید جلوداری کند؛ غم ها را بزداید و شادی ها را در جهتی درست، ریل گذاری کند. امام جامعه را امام زمان (علیه السلام) معرفی می کند؛ آنجا که در توقیع شریفش می فرماید: «اِنّا غَیْرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِکُمْ وَ لا ناسینَ لِذَکْرِکُمْ وَ لَوْلا ذلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ الَّلاْواءُ وَ اصْطَلَمَکُمُ الاْعْداءُ1»؛ «ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی و اهمال نکرده و یاد شما را از خاطر نبرده ایم که اگر جز این بود، دشواری ها و مصیبت ها بر شما فرود می آمد و دشمنان، شما را ریشه کن می نمودند.»
خوشا به حال آنان که این حدیث شریف را سر لوحه فعالیت های خود قرار داده اند.
1. بحار الأنوار، ج 53، ص 174
#امامت
#مهدویت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢امید، عنصری حیاتی و تاثیرگزار
💠اطراف ما پر از اتفاقات متفاوت است. خیلی وقت ها بعد از تلاش به نتیجه می رسیم اما در بعضی موارد، نتیجه دل خواه رخ نمی دهد. برخی افراد بعد از اینکه به خواسته خود نمی رسند، قید همه چیز و همه کس را می زنند و همه را مقصر جلوه می دهند. افسردگی شدید، انزوا وگوشه نشینی را بهترین آرام بخش برای خود می دانند. خانه غبار گرفته را که نباید خراب کرد؛ بلکه باید غبار روبی نمود. حضرت امیر علیه السلام در این باره فرمود: «إِذَا لَمْ يَكُنْ مَا تُرِيدُ فَلَا تُبَلْ مَا كُنْتَ؛ [1] هر گاه به خواسته خود نرسيدى، در هر حال باكى نداشته باش.» مفهوم اين سخن، اهميت ندادن و افسوس نخوردن نسبت به كارهايى است كه انجام نشده است؛ زیرا غصه خوردن براى از دست رفتن هدف، باعث غم و اندوه است و اين در حال حاضر زيانى است كه هيچ گونه فايده اى بر آن مترتب نمى باشد؛ بنابراين مرتكب شدن چنين كار زيانبارى از نادانى است.
✍️پی نوشت:
[1] نهج البلاغه / حکمت 66
📎 #دانش_آموزی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠دختران و زنان شایسته با آراستن خویش به پوشش اسلامی، بزرگترین معلمان اخلاق و پاکی و فضیلتند.
📎#خانواده_سبک_زندگی
📎#عفاف_و_حجاب
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
7.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دوست و دین
#استاد_عباسی_ولدی
معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 با خدا می شود دل به دریا زد!
💠در این روزهایی که شرایط اقتصادی مردم دچار مشکلات جدی شده است، به غیر از مطالبه از مسئولان که کاری درست و بجاست، برای فرو ریختن ترس ها، نیاز به باوری حیاتی داریم؛ باور به خدا که او همان خدای روزهای نعمت هاست. بنیان ترس را فرو می ریزد و رشته های مستکبران عالم را پنبه می کند.
کافی است که خودمان را به خدا بسپاریم و باور داشته باشیم که در روزهای بیم و هراس، تنها اوست که فریادرس ما خواهد بود.
به پشتوانه این باور و توکل به خدا، سختی ها نیز رخت بر خواهند بست.
چه زیبا مولای متقیان امام علی (علیهالسلام) در این باره بیان می دارد: «مَنْ تَوَكَّلَ عَلَى اَللَّهِ ذَلَّتْ لَهُ اَلصِّعَابُ وَ تَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ اَلْأَسْبَابُ وَ تَبَوَّأَ اَلْخَفْضَ وَ اَلْكَرَامَةَ1»
«هر كس به خدا توكل كند، دشوارىها براى او آسان مىشود و اسباب برايش فراهم مى گردد و در راحتی و بزرگواری فرود آید.»
1. ترجمه تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص 254
#سیاست_اجتماع
#عدالت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢احساس امنیت یهودیان ایرانی
💠یهودیان در ایران احساس امنیت داشته و خود را عمیقاً ایرانی میدانند.
اعتراف شخصیتهای سیاسی و رسانهای در خصوص احترام به اقلیتهای مذهبی در ایران نشان از زندگی مطلوب این افراد می دهد. از جمله میتوان به خبرنگار روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی (USATODAY) اشاره کرد.
مدتی قبل بود که این خبرنگار به نام Kim Hjelmgaard پس از سفر به کشورمان، تحت تأثیر رفتار خوب با یهودیان قرار گرفت و نوشت: «یهودیانِ ایران یک مطلب غافلگیر کننده برای شما [مردم آمریکا] دارند! آنها میگویند در ایران، با کمال امنیت و احترام زندگی میکنند و خود را نیز عمیقاً ایرانی میدانند.»
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org