#متن_ادبی
دعای هشتم صحیفه
🍀وَ نَعُوذُ بِكَ مِنَ الْحَسْرَةِ الْعُظْمَى🍀 🍀 وَ الْمُصِيبَةِ الْكُبْرَی🍀
🍀خدایا پناه میبریم به تو از دریغ و افسوس بزرگ و کاری که پشیمانی آورد🍀
خداوندا
کاش میشد حسرتهای من در این دنیا
از جنس مؤمنانه باشد
❇ تا مرا بسازد و ادب کند.
کاش فرصت سازی را می آموختم
خدایا
«من» در این دنیا
از آن حسرتی به تو پناه میبرم
که کافرانه باشد
از جنس حسرتِ: ضربه ای به مؤمنی
در آن دنیا از حسرتی به تو
پناه میبرم که نمی توان توصیفش کرد
حسرتی از جنس کارنامه ای که
به دست چپم میدهند💧
از آن بخش عمرم که با گناه
بوی تعفن میدهد💧
💠از آن بخش عمرم که زمانها
و فرصتهای از دست رفته را نشان میدهد
زمانهایی که با بطالت گذشت
* نه ذکری
*نه فکری
*نه عملی
*نه جهادی
*نه اقدامی
*و نه هیچ کار مثبتی
لحظه های خالی
و ساعتهای تاریک
که تولید حسرت عظمای قیامت
میکند
💠و «من» با «ای کاش» گفتن
حرارت و حسرتِ درونم را برای هر ثانیه و کسری از ثانیه
فریاد میزنم
فرازی از دعای چهل هشتم صحیفه سجادیه:
🔹اللّهُمّ هَذَا يَوْمٌ مُبَارَكٌ مَيْمُونٌ،
خدايا! امروز، جمعه روز مبارك و ميموني است.
وَ الْمُسْلِمُونَ فِيهِ مُجْتَمِعُونَ فِي أَقْطَارِ أَرْضِكَ،
مسلمانان در اين روز در نواحي زمينت جمعند؛
يَشْهَدُ السّائِلُ مِنْهُمْ وَ الطّالِبُ وَ الرّاغِبُ وَ الرّاهِبُ
مسلمانان سائل و خواهنده و اميدوار و ترسان، در اجتماعات حاضر ميشوند
وَ أَنْتَ النّاظِرُ فِي حَوَائِجِهِمْ،
و تو بيناي به حاجات آناني،
فَأَسْأَلُكَ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ وَ هَوَانِ مَا سَأَلْتُكَ عَلَيْكَ پس به جود و كرمت و آسان بودن مسئلتم در دايره قدرتت، از حضرتت ميخواهم
أَنْ تُصَلّيَ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِهِ.
كه بر محمد و آلش درود و صلوات فرستي.
دعای چهل هشتم
🌸حدیث روز 🌸
💠عظمت خدا
🔹عنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ علیه السلام قَالَ: لَوِ اِجْتَمَعَ أَهْلُ اَلسَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ أَنْ يَصِفُوا اَللَّهَ بِعَظَمَتِهِ لَمْ يَقْدِرُوا .
🔹امام سجاد علیه السلام فرمود:اگر اهل آسمان و زمين گرد آيند كه خدا را به عظمتى كه دارد بستايند،توانائى ندارند.
📚اصول کافی، ج 1، ص 102.
تاثیری که صحیفه سجادیه بر سردبیر یک رسانه رسمی کاتولیک داشت
https://www.hawzahnews.com/news/427768/%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D9%81%D9%87-%D8%B3%D8%AC%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA
http://eitaa.com/BONYAD_SAHIFEH
https://t.me/sahifeh_sajjadiyeh
https://ssif1.ir/admin
توصیه امام زمان به خواندن صحیفه سجادیه
محدث عظیم و سالک وارسته، مرحوم مجلسی(پدر علامه مجلسی) می فرماید: «در اوایل جوانی مایل بودم نماز شب بخوانم، اما نماز قضا بر عهده ام بود و به همین دلیل احتیاط می کردم و نمی خواندم. خدمت شیخ بهائی عرض نمودم که فرمود: نماز قضا بخوان. اما من با خودم می گفتم نماز شب، خصوصیات خاص خود را دارد و با نمازهای واجب فرق می کند.
یک شب بالای پشت بام خانه ام در خواب و بیداری بودم که امام زمان را در بازار خربزه فروش های اصفهان در کنار مسجد جامع دیدم. با شوق و شعف، نزد او رفتم و سئوالاتی کردم که از جمله آن، خواندن نماز شب بود. فرمود: بخوان!
عرض کردم: یابن رسول الله، همیشه دستم به شما نمی رسد. کتابی به من بدهید که به آن عمل کنم.
فرمود: برو از آقا محمد تاج، کتاب بگیر.
گویا در خواب، او را می شناختم؛ رفتم کتاب را از او گرفتم. مشغول خواندن بودم و می گریستم که از خواب بیدار شدم. از ذهنم گذشت که شاید «محمد تاج» همان شیخ بهایی است و منظور امام از «تاج» این است که شیخ بهایی، ریاست شریعت را در آن دوره به عهده دارد.
نماز صبح را خواندم و خدمت ایشان رفتم. دیدم شیخ با سید گلپایگانی مشغول مقابله صحیفه سجادیه است. ماجرا را برایش نقل کردم. فرمود: ان شاءالله به چیزی که می خواهی می رسی.
بعد ناگهان یاد جایی که امام را در آن ملاقات کرده بودم، افتادم و به کنار مسجد جامع رفتم. در آنجا آقا حسن تاج را دیدم که از آشنایان قدیم ما بود. مرا که دید، گفت: ملا محمد تقی! بیا برویم خانه، یک سری کتاب به تو بدهم.
مرا به خانه اش برد. در اتاقی را باز کرد و گفت: هر کتابی را که می خواهی بردار. کتابی را برداشتم؛ ناگهان دیدم همان کتابی است که در خواب دیده بودم؛ صحیفه سجادیه.
به گریه افتادم. برخاستم و بیرون آمدم. گفت: باز هم بردار. گفتم: همین بس است.
پس شروع نمودم به تصحیح و مقابله و آموزش صحیفه سجادیه به مردم؛ و چنان شد که از برکت این کتاب، بسیاری از اهل اصفهان مستجاب الدعوه شدند.»(۱)
مرحوم علامه مجلسی (نویسنده کتاب بحارالانوار) می فرماید: «پدرم چهل سال از عمر خود را صرف ترویج صحیفه کرد و انتشار این کتاب، توسط او باعث شد که اکنون هیچ خانه ای بدون صحیفه نباشد. این حکایت بزرگ مرا بر آن داشت که بر صحیفه شرح فارسی بنویسم تا عوام و خواص از آن بهره مند شوند.»(۲)
📚 (۱) . امام شناسی، ج ۱۵، ص ۴۹
📚 (۲) . بحارالانوار، ج ۱۱۰ ، ص ۵۱
#امام_سجاد
#صحیفه_سجادیه
#امام_مهدی
#علامه_مجلسی
http://eitaa.com/BONYAD_SAHIFEH
https://t.me/sahifeh_sajjadiyeh
https://ssif1.ir
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
معرفی کتاب:
شهربانو أم الإمام السجاد (عليه السلام)
المؤلف: الشيخ أحمد بن حسين العبيدان
زبان: عربي
http://alfeker.net/library.php?id=5507
┅═══••✾••═══┅
http://eitaa.com/BONYAD_SAHIFEH
https://t.me/sahifeh_sajjadiyeh
https://ssif1.ir
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
معرفی کتاب:
تعلیقات علی الصحیفة السجادیة
المولف: المحدث الكبير محمد بن المرتضی المشتهر بالفیض الکاشاني
زبان: عربی
┅═══••✾••═══┅
http://EITAA.COM/BONYAD_SAHIFEH
https://t.me/sahifeh_sajjadiyeh
https://ssif1.ir
بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه
┅═══••✾••═══┅
نسخه PDF کتاب:
👇🏼👇🏽👇🏽👇👇🏾
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
امضای تفاهم نامه سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم با بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه
🔹سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم و بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه در راستای معرفی هر چه بیشتر این کتاب ارزشمند تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
🔹 با توجه به اینکه صحیفه سجادیه یکی از کتب ارزشمند شیعه بوده و اهتمام به معرفی این کتاب مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مد ظله العالی است، جلسات متعددی بین سازمان فرهنگی هنری ورزشی و بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه برگزار شد.
🔹طی این جلسات تفاهم نامه ای به امضای مدیرعامل سازمان فرهنگی و مدیرعامل بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه به امضا رسید و مقرر شد که سازمان فرهنگی هنری ورزشی از تمامی ظرفیت های خود در زمینه نشر و آشنایی هرچه بیشتر مردم با این کتاب ارزشمند تلاش کند.
🔹این سازمان در نظر دارد از ظرفیت های متعددی نظیر فرهنگسرا و سراهای محله، بوستان ها، تبلیغات شهری و … استفاده کرده تا بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه بتواند در تعلیم این کتاب نورانی به مردم موفق تر عمل کند.
🔹در راستای نشر بیشتر صحیفه سجادیه در بین مردم برنامه هایی از قبیل مسابقات و ارتباط با مردم در قالب آموزش، خوانش و … پیش بینی شده است.
┅═══••✾••═══┅
http://EITAA.COM/BONYAD_SAHIFEH
https://t.me/sahifeh_sajjadiyeh
https://ssif1.ir
بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه
حضرت در اين دعا، ماه مبارک رمضان را چنين معرفي مي كنند:
«شَهْرَ الصِّيَامِ، وَ شَهْرَ الْإِسْلَامِ، وَ شَهْرَ الطَّهُورِ، وَ شَهْرَ التَّمْحِيصِ، وَ شَهْرَ الْقِيَامِ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ، هُدىً لِلنَّاسِ، وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ»؛
شهر روزه داري و شهر اسلام؛ شهر پاکي و پيرايش؛ شهر شب زنده داري و شهر قرآن؛ شهري كه در آن هدايت و بيّنات براي مردم فرود آمده است. گويي نزول قرآن محدود و مخصوص سال هاي اول نزول قرآن در زمان حيات نبي اکرم صلي الله عليه وآله نيست؛ بلکه اين نزول در اين ماه استمرار دارد. شهر برخورداري از قرآن و هدايت آن و بيّناتي که براي بشر آورده، اين ماه است؛ شايد از اين روست که به ماه رمضان، بهار قرآن گفته اند. انسان در اين ماه مي تواند به صيام و اسلام و طهور و تمحيص و قيام راه پيدا كند. مي تواند به مقام صائمين برسد؛ البته اين مقام هم درجاتي دارد. مانند صوم پرهيز از مبطلات و محرّمات، تا صوم "خاصّ الخاص" كه در آن روزه،"امساك قلب از ماسوي الله" شرط روزه داري شمرده شده است. ماه رمضان ماهي است كه انسان مي تواند به اين مقام برسد؛ چرا که هميشه اين شرايط مهيّا نيست.
در اين ماه، راه هاي منتهي به جهنم، مسدود مي شوند؛ يعني از درب بسته بايد وارد جهنم شد؛ و بالعكس! راه هاي رحمت الهي به سوي انسان باز است. شياطيني كه انسان را به جهنم دعوت مي كنند و مانع ورود انسان به رضوان و بهشت و مقامات معنوي مي شوند، در اين ضيافت الهي، در غُل و زنجيرند. اين ها حقايقي است كه براي اهل مشاهده ي ملكوت عالم، امروز هم قابل شهود است. از احوالات برخي بزرگان مي شود اين را فهميد؛ مثلاً مرحوم انصاري همداني وقت مغرب فرموده بودند: «بلند شويد اذان بگوئيد». اطرافيان گفته بودند: «هنوز مغرب نشده»؛ ايشان پاسخ داده بود: «مگر نمي بينيد ملائكه روز دارند مي روند و ملائكه ي شب فرود مي آيند».
در ادامه، حضرت در اين دعا، ماه مبارک رمضان را چنين معرفي مي كنند:
ماه اسلام و طهارت : در همه ي ماه ها اين زمينه ها وجود ندارد. در ماه ضيافت است که انسان مي تواند به صيام و اسلام برسد؛ مقام اسلام همان مقام تسليم در مقابل خداي متعال و نبيّ مكرم و اهلبيت عليهم السلام است. انسان مي تواند مقام اسلام را در اين ماه به دست آورد. اگرچه به حسب ظاهر فرصت هاي اين ماه كوتاه است، ولي در همين فرصت هاي كوتاه اين حقايق به كف آوردني است. انسان مي تواند در اين ماه از همه ي رذالت ها و آلودگي هايي كه در وجود انسان بيتوته کرده اند، پاك شود. در هر منزلي چه در شهر و چه در روستا و در منزل، محل مخصوصي به عنوان مکاني براي تطهير و حمام وجود دارد که وسائل و فضا براي شستشو در آن آماده است. ماه رمضان، ماه طهور است؛ يعني شرايط باطني و ملكوتي عالم در اين ماه براي پاك شدن و طهارت انسان به طور کامل آماده است. اگر انسان بتواند از اين ماه استفاده كند، به طهارت مي رسد. خدا رحمت کند استادي را كه مي گفت: «بچه که بوديم با اقوام و رفقا مي رفتيم حمام خزينه اي قديم؛. سه چهار ساعت در حمام مي مانديم؛ كشتي مي گرفتيم و بازي مي كرديم. وقتي از حمام بيرون مي آمديم تازه چرك هايمان خيس خورده بود. يك دست كتك مي خورديم كه چرا حمام رفتيد؟»
گاهي "شهر الطهور"براي بعضي انسان ها نيز مثل همين است. وقتي ماه مبارک تمام مي شود، تازه چرك هايش خيس خورده و نمودارتر شده است. اما اگر انساني اهل بهره مندي باشد، مي تواند همه ي رذالت هاي روحي خود را در اين ماه تطهير كند؛ ظاهر و باطنش را با شريعت هماهنگ كند تا ملكات و مراتب مختلف وجودي و نفسش همه تطهير و پاك شوند.