باسلام
در تعجب هستم چرا اطلاع رسانی ضعيف هست وقت نماز تعذیه قطع شد بلافاصله اذان توسط علی رضا عابدینی و بچه ها در منزل مرحوم قربانعلی باقرپورنماز خواندند عزادارها هم در مکان امامزاده به جماعت خواندند
سلام.به دوست عزیزم که میگوید چرا تعزیه را قطع نکردی و نماز را به پا نکردیند .دوست عزیز اول بدان که من نه جزو تعزیه خوانها هستم ونه آنجا بوده ام .ولی این را بدان که اگر این چند روز محرم بخواهیم فقط به گیر دادن بپردازیم به عزاداران سید الشهدا و آنها را همیشه محکوم کنیم بچها و هیتی ها روز به روز سرخورده تر میشوند و کنار میکشند. اول اینکه عزای حسین طبغ روایت و قرآن واجب است مستحب نیست بهتر است در مورد عزای امام حسین هر کس نظر ندهد و بگذارید همین چند مراسم که هست باقی بماند .ودر مورد دین و عزای امام حسین بیشتر تحقیق و مطالعه کنیم .یا علی مدد
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بالا بلند بابا
گیسو کمند بابا
#حضرت_علی_اکبر
#هشتم_محرم
اگر عزاداری امام حسین علیه السّلام مانع از نماز اول وقت شود، آیا این عزاداری اشکال دارد یا خیر؟ برای رفع این نوع تفکر چه باید کرد؟
? پاسخ :
1) اصل نماز و عزاداری
بی شک اقامه نماز و عزاداری سید الشهداء ـ علیه السّلام ـ دو عنصر کارآمد و مهم در دین ما به حساب می آید. یکی اصل اصیل و دیگری فرع اصیل. نماز پایه و ستون دین الهی و عزاداری مایه حفظ جهت دین است.
در خصوص نسبت اصل نماز و عزاداری باید گفت: نماز یک واجب شرعی و عزاداری یک استحباب دینی است. به عبارت روشن، نماز هرگز و در هیچ شرایطی نباید ترک بشود و ترک آن موجب حرمت است ولی ترک عزاداری در شرایط و مواردی، ممکن است و حرمت شرعی نیز در پی ندارد.
از این رو، در فرض تلاقی این دو، باید عزاداری را فدای نماز نمود و نه نماز را فدای عزاداری. چه اینکه نماز اصل و عزاداری فرع است.
2) نماز اول وقت و عزاداری
الف) نگاه ابتدائی
در خصوص اول وقت برگزار کردن نماز و عزاداری می توان گفت: هر دو یک استحباب دینی می باشند. به عبارت گویا، نماز اول وقت، مورد سفارش مؤکد سنت نبوی و سیره نظری و عملی اهل البیت ـ علیهم السّلام ـ است و عزاداری برای سید الشهداء ـ علیه السّلام ـ نیز از زمره سفارشات مؤکد همین مکتب است. از این رو در فرض تلاقی این دو، در یک نگاه ابتدایی می توان گفت: اختیار و انتخاب هر کدام، ضرر به دیگری وارد نکرده و بلامانع است. وانگهی در این مورد هیچ خلاف شرعی هم صورت نمی پذیرد. چه اینکه تخییر بین دو مستحب است.
ب) نگاه دقیق
در این نگاه باید گفت: اختیار نماز اول وقت بر انتخاب عزاداری مقدم است زیرا:
اولاً؛ استحباب اول وقت بودن نماز، تحت لوای اقامه یک واجب دینی یا اصل اصیل (نماز) است ولی استحباب عزاداری تحت لوای اقامه یک فضیلت دینی یا فرع اصیل (عزاداری) است. از این رو، اولویت با نماز اول وقت است و نه با عزاداری.
ثانیاً؛ سیره عملی اهل البیت ـ علیهم السّلام ـ نشان می دهد که نماز اول وقت در هیچ شرایط طبیعی از ایشان به تأخیر نیافتاده و فوت نشده است. حتی درباره ابا عبدالله الحسین ـ علیه السّلام ـ آمده است:
ظهر عاشورا، در آن کشاکش نبرد، حضرت ضمن دعا برای ابو ثمامه صائدی به جهت یاد آوری وقت نماز ظهر، به ابن سعد فرمود: وقت نماز است. ولی ابن سعد توجهی نداده و دست از تیراندازی نکشید. از این رو امام، چند نفر از یاران صدیق و پیش مرگ را در مقابل خود قرار داده و در همان معرکه جنگ نماز ظهر را اقامه نمود.
اساساً امام حسین ـ علیه السّلام ـ و یاران باوفایش جملگی، کشته نماز و راه نماز بوده اند. از این رو در زیارتنامه امام می گوئیم:
«اشهد انک قد اقمت الصلوه و اتیت الزکات و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر.» (زیارت وارث) بنابراین بر طبق این سیره، نباید کاری، حتی جهاد فی سبیل الله را، بر نماز اول وقت مقدم نمود.
ج) نگاه دقیقتر
در یک نگاه دقیقتر و لطیف تر باید گفت: اختیار نماز اول وقت بر انتخاب عزاداری نه تنها ارجح و مقدم بلکه متعین است. چه اینکه نماز اول وقت گویای اهتمام به بایدها و نبایدهای الهی و نیز بیانگر احیاء دین در همه مظاهر و جلوه های آن و همچنین نماد دوری از هر گونه فساد و فحشاء است. «ان الصلوه تنهی عن الفحشاء والمنکر»[1]
?? از این رو، نماز اول وقت گویاترین زبان و رساترین پیام بندگی و توحید بوده که همه فرائض بر محور آن می گردد. بنابراین چیزی در اهمیت و قداست و نورانیت به اندازه آن نمی باشد.
با این نگاه می توان گفت: در تلاقی بین عزاداری و نماز اول وقت، تقدّم عزاداری بر نماز اول وقت به معنی غفلت از روح بندگی و توحید و نیز فراموشی اساس و بنیان دین می باشد.
بنابراین با توجه به آنچه بیان شد اگر چه اصل چنین عزاداری اشکال شرعی ندارد ولی در تزاحم با نماز حداقل اینکه مرجوح است و سزاوار است که نماز اول وقت مقدم گردد.
اما در اینکه برای رفع این نوع تفکر چه باید کرد.
پاسخ این است که چنانچه اهمیت و ارزش نماز و رجحان آن بر هر امر دیگری و همچنین علت اصل قیام امام زمان(عج) بیان شود و همگان به این امر واقف شوند که در تزاحم بین نماز و عزاداری سزاوار است نماز بر عزاداری مقدم گردد و این مسأله به صورت یک فرهنگ درآید و به اطلاع همگان برسد، خود به خود این نوع تفکر زائل می شود.
پینوشت:
[1]. نحل/90.
رهبر معظم انقلاب:
سؤال: اگر بعضی از واجبات از مکلّف به سبب شرکت در مجالس عزاداری فوت شود مثلاً نماز صبح قضا شود، آیا بهتر است بعد از این در این مجالس شرکت نکند یا اینکه عدم شرکت او باعث دوری از اهلبیت (علیهم السلام) میشود؟
پاسخ: بدیهی است که نمازِ واجب، مقدم بر فضیلت شرکت در مجالس عزاداری اهلبیت علیهم السلام است و ترک نماز و فوت شدن آن به بهانه شرکت در عزاداری اهل بیت علیهم السلام جایز نیست، ولی شرکت در عزاداری بهگونهای که مزاحم نماز نباشد ممکن و از مستحبّات مؤکد است.
آیتالله سیستانی:
سؤال: آیا میتوان به خاطر عزاداری امام حسین(ع)، نماز اول وقت را به تأخیر انداخت؟
پاسخ: سزاوار است نماز در اول وقت خوانده شود و سزاوار است که [زمان] مراسم، طوری تنظیم شود که با اوقات نماز مزاحمت پیدا نکند.
شادی روح جانباز سرافراز رمضانعلی خانی و فرزندش، جوان ناکام وحید خانی فاتحہ وصلوات
https://eitaa.com/Babashikhali
28.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زیاد نصیحت نکنیم!
🎥حجت الاسلام پناهیان
https://eitaa.com/Babashikhali
50.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بشنوید نوحه زیبا با صدای آقای
#علی_احمدپوردینارونی شهروند بختیاری و هنرمند ساکن شهرسده #لنجان
https://eitaa.com/Babashikhali
#در_زیر_خیمهاش_همه_یک_خانوادهایم
🏴 مراسم عزاداری شب هشتم ماه محرم الحرام به نیابت از شهید مدافع حرم جواد محمدی
▪️سخنران : حجت الاسلام والمسلمین جعفر موذنی
▪️با نوای آقای : کربلایی سید محمدحسین نورَین ( از اصفهان )
⌛️زمان : ۴ مرداد ماه از ساعت ۲۱ ( همراه با قرائت زیارت عاشورا )
📍 مکان : اصفهان . زاینده رود . آستان مقدس امامزاده سید احمد ( ع ) محله ی باباشیخعلی
#آستان_مقدس_امامزاده_سیداحمد
#هیئت_زینبیون
https://eitaa.com/Babashikhali