🔴 آیا ارواح در برزخ به دیدار خانواده هایشان در دنیا میآیند؟
✍ اسحاق بن عمّار میگوید به امام موسی بن جعفر (ع) عرض کردم:
«آیا مومن اهل و عیالش را زیارت میکند؟ فرمود: بله. عرض کردم: در چه زمان هایی؟ فرمود: به اندازه نیکی هایشان. عده ای از آنها هر روز زیارت میکنند، تعدادی هر دو روز... و آنها که در پائین ترین درجه هستند هر جمعه زیارت میکنند.»
پس یعنی این دیدار به اندازه فضایل آن هاست.
درباره چگونگی این دیدار هم
امام صادق (ع) فرمودند:
«همانا (ارواح) مومن اهل و عیال خویش را زیارت میکند و آنچه را دوست دارد میبیند و آنچه را ناخوش دارد از وی پوشیده میشود. کافر هم اهل و عیالش را زیارت میکند و آنچه را که ناخوشایند اوست میبیند و آنچه را دوست دارد از وی پوشیده میشود.»
📚 کتاب انسان
.
🔵 راههاى توبه و جبران
✍ استاد قرائتی: در آيات قرآن و روايات براى آمرزش و جبران گناهان، دستورات و رهنمودهايى رسيده كه ما چند نمونه از آنها را بيان مى كنيم:
۱) صدقات و كمك هاى پنهانى
قرآن مى فرمايد: اِن تُبدُوا الصَّدَقاتِ فَنعِمّا هِىَ واِن تُخْفوها وتُؤ تُوهَا الفُقراءَ فهوَ خَيرٌ لكم و يُكفِّرُ عنكم من سيّئاتِكم
اگر به فقرا آشكارا كمك كنيد كار نيكويى انجام داده ايد، ولى اگر همين صدقات و رسيدگى به فقرا پنهانى و مخفيانه باشد، براى شما بهتر است و كفّاره گناهان و سبب جبران بدى هاى شما مى شود.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
.
🔴 تأثیر عجیب لقمه حرام!
✍ مرحوم آقای محدث زاده فرزند محدث قمی (ره) از قول پدر نقل می کرد: روزی میهمان تاجری بازاری بودم و نهار را در منزل او صرف کردم. بعد از آن تا مدتی نمی توانستم شب ها برای تهجد بلند شوم و یا اگر بلند می شدم، حال معنوی نداشتم و سنگین و تاريك بودم. وقتی تحقیق کردم
فهمیدم شخصی که میهمانش بودم، در بازار به بانك عصر معروف است؛ یعنی وام ربوی می داده و نزول خور بوده و همان غذا تا مدتی بی حالی آورده است. مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی می فرمودند: من هروقت نادانسته لقمه ای شبهه ناك می خوردم، حالت تهوع پیدا می کردم؛ چرا که این لقمه ها مانند غذای فاسد و مسموم، نوعی مسمومیت معنوی و روحی دارد که برای روح های پاك عكس العمل ایجاد می کند، آن چنان که در جسم شان دیده می شود. اين يك نقشه شیطان برای سربازگیری است. در عاشورا همین لشگر حرام خواران مقابل اباعبدالله الحسین علیه السلام صف کشیدند و به تعبیر حضرت ملأت بطونهم من الحرام»
؛ شکم هایشان از حرام پرشده است.
📚 کتاب دوران حیرت، استاد عالی
🆔
.
🔵 صلة رحم و نیکی به والدین
✍ یکی دیگر از اموری که رعایت آن باعث آسانی سکرات موت میشود، صلة رحم است. به خویشاوندان و نزدیکان رحم میگویند؛ چون جلوه ای از رحمت خداوند در آنها ظهور کرده است. خداوند است که این محبتها را در بین جمعی از انسانها به نام ارحام انداخته است.
در روایتی آمده است که یک جزء از صد جزء رحمت خدا در دنیا جلوه کرده که محصول آن یک جزء همة این محبتها و عاطفههای بین پدر و مادر و فرزندان و خواهر و برادر و فامیل و خویش را رقم زده است، بقیه آن در آخرت ظهور میکند.
کسی که قطع رحم میکند، در واقع رحمت خدا را از خود قطع میکند. بر این اساس، این همه به آن توصیه شده است. امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ أحَبَّ أنْ یُخَفِّفَ اللهُ عَنْهُ سَکرَاتِ الْمَوْتِ فَلْیَکنْ بِقَرَابَتِهِ
وَصُولًا وَ بِوَالِدَیهِ بَارّاً فَإِذَا کانَ کذَلِک هَوَّنَ اللهُ عَلَیهِ سَکرَاتِ الْمَوْت؛ هر که دوست دارد خداوند سکرات مرگ را بر او آسان نماید، نسبت به خویشان پیوند و نسبت به پدر و مادر احسان و نیکی داشته باشد که در این صورت خدا سکرات را بر او آسان مینماید.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🆔
.
🔴 يكى از محسابهگران در قيامت، وجدان انسان است
✍ چنانكه قرآن مى فرمايد: «كَفى بِنَفسِكَ اليَومَ عَليكَ حَسيباً؛ امروز وجدان شما براى حسابگرى خودتان كافى است.»
امام صادق عليه السّلام مى فرمايد: «در قيامت انسان آنچنان متذكّر اعمال خويش مى شود كه گويى همين الان انجام داده و فرياد مى زند: ما لِهذا الكِتابِ لا يُغادِرُ صَغِيرَةً و لا كَبِيرَةً اِلاّ اَحصاها؛ اين چه كتابى است كه ريز و درشت اعمال مرا ضبط كرده است؟»
آرى، حسابگرى خداوند به قدرى عادلانه و منصفانه است كه وجدان خود ما نيز
با يك تذكّر و يادآورى به كرده ها، همان قضاوت را داشته و خود را در دادگاه وجدان محكوم مى كنیم.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🆔
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی
فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ
الى دارِ القَرارِبالهِیّتَكِ یا إلَهَ العالَمین
خدایا در این روز مرا بر موافقت نیکان
موفق بدار و از رفاقت اشرار دور گردان
و مرا در بهشت دارالقرار به رحمتت منزل
ده به حق الهیتت ای خدای عالمیان
.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍃
✨ تلنگر✨
📖 آیات ۴ و ۵ سوره ماعون :
💥فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ
💥 الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ
ترجمه:
پس وای بر نمازگزارن. همان کسانی که از نمازشان غافلند.
🔸 خداوند آنها را نماز خوان نامید، ولی آنها از ادای آن غافل هستند، یا از وقت آن غافل هستند، یا از ادای آن با ارکان و شروطش غافل هستند، یا از خشوع و تدبر در آن غافل هستند.
🔹 این لفظ همهی اینها را شامل میشود. هرکس به چیزی از اینها متصف باشد کمی از این آیه شامل او میشود و هرکس به همهی اینها متصف باشد، براستی نصیبش از این آیه تکمیل شده است و نفاق عملی برایش کامل شده
💖 #خانواده_بهشتی 💖
🔹 دعوت به نماز
🌟 شخصی با نمازی می گفت : «علت علاقه و اشتیاق بنده به نماز این است که مادرم برای نماز صبح با آوردن گل یاس کنار صورتم بیدارم میکرد.»
🌟 بیدار ماندن تا دیروقت برای دیدن تلویزیون و حضور در فضای مجازی، لذت خواب، و شرایط جسمی نوجوان بیدار شدن برای نماز صبح را سخت میکند.
🌟 بیدار کردن با نهایت محبت و صبر و نوازش صدا زدن زیبا و روشن کردن محیط با آوردن خوراکی های دوست داشتنی کنار رختخواب او، بیدار شدن را برای نوجوان آسانتر میکند.
📚 استاد علینقی فقیهی، شیوههای ترغیب و جذب به نماز، صفحه ۱۳۷
💠 فضيلت تلاوت قرآن در منزل 💠
✨🌹پيامبر اكرم(ص):
خانههای خود را به تلاوت قرآن روشن كنيد و آنها را گورستان نكنيد. چنانچه يهود و نصاری كردند، در كليساها و عبادتگاههای خود نماز كنند، ولی خانههای خويش را معطل گذارند زيرا كه هرگاه در خانه تلاوت قرآن بسيار شد، خير و بركتش زياد شود و اهل آن به وسعت رسند و آن خانه برای اهل آسمان درخشندگی دارد چنانچه ستارگان آسمان برای اهل زمين میدرخشند.
📚اصول كافی، ص۴۱۰
پیامهای دعا
1- درخواست توفیق همراهی ابرار
2- عدم رفاقت با اشرار و بدکاران
3- بهشت محل آرامش مؤمنان
پیام منتخب
روايات ائمۀ اطهار(ع) ما را به مجالست با نيكان و پرهيز از همنشينی با اشرار ترغيب میکند. حضرت علی(ع) میفرماید: «از اشرار و بدان دوری گزينيد و با خوبان مجالست کنيد.
📚 غرر الحكم و درر الکلم، ح ۴۷۴۶
پیامبر اکرم(ص) در روایتی، 10 ویژگی برای ابرار بیان فرموده است: «برای خدا دوست میدارند، برای خدا دشمنی میدارند، برای خدا یار و همراه میشوند، برای خدا جدا میشوند، برای خدا خشم میگیرند، برای خدا خشنود میشوند، برای خدا کار میکنند، خدا را میطلبند، در برابر خدا ترسان، پاک، بااخلاص، باحیا و مراقب هستند و برای خدا نیکی میکنند.»
📚 تحف العقول،ص 36