eitaa logo
خانواده با نشاط ما
21.7هزار دنبال‌کننده
3.3هزار عکس
2.6هزار ویدیو
0 فایل
خانواده شاد هفت نفره ما با چهار تا دختر 👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻 و یک پسر🧒 اینجا از خانواده شلوغ پلوغمون تجربیات خودم حرف می زنم 💖💖 ✨️اگه کارم داشتی: @Banosiri_tabrz 🤍تبلیغات: @Baneshat ✨️کانال محصولات طبیعیمون: @SonaGal
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 عبادت‏ هاى باطل 💠 ✍هیچ چیز و هیچ كس جز خدا، لایق پرستش نیست. زیرا این معبودهاى باطل، یا وجود خارجى ندارند و ساخته ذهن ‏اند، یا موجوداتى بى خاصیّت و ناتوانند، یا اگر كارآیى دارند، موقت و محدود و همراه با منّت‏ ها و هوس ‏ها و تحقیرهاست. پس در هر سه صورت، شایسته نیستند كه انسان، طوق بندگى آنها را به گردن اندازد. انسان در برابر هیچ مخلوقى، به قیمت نافرمانى خداوند، نباید اطاعت و پرستش و فرمانبردارى كند. امام جواد علیه السلام مى‏ فرماید: «مَنْ اَصْغى‏ اِلى ناطِقٍ فَقَد عَبَدهُ» (تحف العقول، ص 456) هر كس به سخن كسى گوش دهد. او را پرستیده است! پس اگر گوینده حق بگوید، بنده حقیم و اگر باطل بگوید، باطل را پرستیده ‏ایم. و امام صادق علیه السلام در حدیثى فرموده است: «مَنْ اَطاعَ مَخلُوقاً فى مَعْصِیَةِ الْخالِقِ فَقَدْ عَبَدهُ» (نورالثقلین، ج3، ص357) هر كس با اطاعت از مخلوقى، خالق را نافرمانى كند، آن مخلوق را پرستیده است. 👈🏼 پس عبادت باطل، تنها به پرستش سنگ و چوب و خورشید و ستاره منحصر نیست. دل و جان سپردن به هر فكر و سخن و قدرت و حكومتِ غیر الهى، عبادت كردن ناروا است، حتى پذیرش فرهنگ ضدّ الهى هم، از عبادت ‏هاى باطل بشمار مى ‏رود. 📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
🔴امام جواد(ع) از نگاه بزرگان ✍سبط بن جوزی پس از بیان تاریخ تولد و شهادت حضرت می گوید: «او در علم، تقوا، پرهیزکاری و سخاوت، چون پدر بزرگوارش امام رضا(ع) و دنباله رو او بود».[۱] ابن ابی طلحه در کتاب مطالب السئوول فی المناقب آل الرسول درباره شخصیت امام جواد(ع) می نویسد: «او گرچه صغیرالسن است، ولی کبیرالقدر و رفیع الذکر است».[۲] علی بن محمد احمد مشهور به ابن صباغ که فقیهی مالکی است، درباره آن حضرت می گوید: ما چه گوییم در جلالت و مقام امام جواد(ع) و فضیلت و کمال و عظمت و جلال او. حضرتش در میان طبقات ائمه(ع) سنش کمتر از همه و قدر و شأنش عظیم است. او در اندک مدتی از عمر شریفش کراماتی بسیار و معجزاتی بی شمار از خود نشان داد و فضیلت کمال را طی کرده و از تراوش دانش و بینش خود اثرها گذاشته... چه بسیار مجالس و محافلی که احکام و مسائل حلال و حرام را بیان نموده و زبان دشمنان بدفرجام را به منطق صحیح خود الکن کرده است. چه بسیار انجمن ها و محافلی که در رأس خطبا قرار گرفته و در مقابل خود، تمام فصحاء و علما و حکما را تحت الشعاع قرار داده است.[۳] ابن تیمیه می گوید: «محمد فرزند علی ملقب به جواد، از بزرگان و اعیان بنی هاشم است که در سخاوت و بزرگواری شهرت تام دارد».[۴] ابن هجر هیثمی می نویسد: «مأمون او را به دامادی انتخاب کرد؛ زیرا با وجود سن کم، از نظر علم و آگاهی و حلم، بر همه دانشمندان برتری داشت».[۵] 📚منــابع: ۱- تذکرة الخواص، ص ۲۰۲ ۲- کشف الغمه، ج ۲، ص ۱۸۶ ۳- حلیة الابرار، ج۴، ص۵۶۸؛ موسوعه الامام الجواد(ع)، ج۱، ص۳۶۴ ۴- منهاج السند، ص ۱۲۷ ۵- مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، ص۵۵۵ .
🌹دستورالعملی برای رهایی از غفلت🌹 آیت الله سید علی قاضی می فرمود: مواظبت تامه به فرائض خمسه و سائر فرائض در احسن اوقات؛ و سعی کردن که روز به روز خشوع و خضوع بیشتر گردد؛ و تسبیح صدیقه طاهره ـ صلوات الله علیها ـ بعد از هر نماز؛ و خواندن آیه الکرسی ـ بعد از هر نماز ـ؛ و سجده شکر و خواندن سوره «یس» بعد از نماز صبح؛ و خواندن سوره «واقعه» در شبها؛ و مواظبت بر نوافل لیلیه؛ و قرائت مسبّحات در هر شب قبل از خواب و خواندن معوذات در شفع و وتر و استغفار هفتاد مرتبه در آن و ایضاً بعد از صلاة عصر؛ و این ذکر را بعد از صلوات صبح و مغرب یا در صباح و عشاء ده دفعه بخوانید: «لا إله إلا الله وحده لا شریک له، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی أن یحضرون إن الله هو السمیع العلیم.» مدتی به این مداومت نمائید بلکه حالی رخ دهد که طالب استقامت شوید إن شاء الله تعالی. .
با حضورت ستاره‌ها گفتند نور در خانه‌ی امام رضاست کهکشان‌ها شبیه تسبیحی دستِ دُردانه‌ی امام رضاست 🌺ولادت با سعادت ابن الرضا(ع)، جوادالائمه علیه السلام مبارک باد🌺 .
پروردگارا! در این شب آرام آسمان تاریک دل ما را از ستاره باران عشقت بی‌نصیب نگردان و آرامشی آسمانی به قلب‌های ما نازل فرما شبتون خوش دوستان بزرگوار🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیایش صبحگاهی 🌺🍃🌺 🌸خدایا 🕊امروز درهای فراوان نعمتت را 🌸بیش از همیشه 🕊به رویمان باز کن 🌸و سلامتی و عاقبت بخیری 🕊نصیبمـان گردان 🌸 پروردگارا 🕊امروز به دوستانم زندگی آرام 🌸و استجابت دعا 🕊و خوشبختی عطا فرما 🌸الهی امین
ای عابر شلوغ‌ترین گذرگاه‌ها! تاریخ می‌گوید عبورتان از میان شلوغی‌ها بوده تا از زمزم جودتان، تشنگان بیشتری را سیراب کنید. یا جواد الائمه! کاش این بار از کوچه‌های انتظار بگذرید، منتظران زیادی پشت دروازه‌های فراق، نگاهشان به دستان شماست. .
این روزها که آب خوش از گلوی روزگار پایین نمی‌رود، این روزها که بلا از سر و روی دنیا می‌بارد، این روزها که زیر بار غم، قامت مردم شهر خم شده، دوباره آمده‌ام آرامم کنی! درست مثل همان لحظات بچگی که مادرم حرز تو را به بازویم می‌بست. یا جوادالائمه! پناه آورده‌ام به تو! نه فقط از دست دیگران، که حتّی از دست خودم! الهی‌بحقّ‌جوادالائمه‌(ع)عجّل‌لولیک‌الفرج .
زمین زود سایه مهربان تو را از دست داد! اما هنوز اهل زمین با نام تو از خدا حاجت می‌گیرند... یا جواد! این شب‌ها برای حاجت فرزندت نام تو را می‌خوانیم. چشم ما به آمین‌های اثربخش توست. .
‍ ﷽ 🔻توسّل به روح مقدّس امام جواد علیه السلام برای وسعت رزق و همچنین سایر امور مادی مثل ازدواج، شغل، مسکن و... از کارگشاترین توسلات است. 🔸 چند روش توسّل به وجود امام جواد علیه السلام: 🔹روش اول خواندن این دعا بعد از هر نماز: اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ وَلِيِّكَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ إِلَّا جُدْتَ بِهِ عَلَيَّ مِنْ فَضْلِكَ وَ تَفَضَّلْتَ بِهِ عَلَيَّ مِنْ وُسعِكَ وَ وَسَّعْتَ عَلَيَّ رِزْقَكَ وَ أَغْنَيْتَنِي عَمَّنْ سِوَاكَ وَ جَعَلْتَ حَاجَتِي إِلَيْكَ وَ قَضَاهَا عَلَيْكَ إِنَّكَ لِمَا تَشَاءُ قَدِيرٌ 🔹روش دوم خواندن 14 مرتبه ذکر "یا جوادَ الائمّه ادرکنی" در تعقیب هر نماز، 🔹روش سوم خواندن 14000 مرتبه ذکر "یا جواد" در یک جلسه. این ختم را می‌توان چند نفری انجام داد. 🔹روش چهارم خواندن این دعای امام جواد علیه السلام بعد از هر نماز: رَضیٖتُ بِاللَّهِ رَبّاً وَ بِالْإِسْلٰامِ دیٖناً وَ بِالْقُرْآنِ کِتٰاباً وَ بِمُحَمَّدٍ نَبِیاً وَ بِعَلِیٍّ وَلِیاً وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ وَ عَلِی بْنِ الْحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ وَ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ وَ عَلِی بْنِ مُوسیٰ وَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَ عَلِی بْنِ مُحَمَّدٍ وَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِی وَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِی أَئِمَّةً اَللّٰهُمَّ وَلِیِّک الْحُجَّةَ فَاحْفَظْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ یَمیٖنِهِ وَ عَنْ شِمٰالِهِ وَ مِنْ فَوْقِهِ وَ مِنْ تَحْتِهِ وَامْدُدْ لَهُ فی عُمُرِهِ وَاجْعَلْهُ الْقٰائِمَ بِأَمْرِکَ الْمُنْتَصِرَ لِدیٖنِکَ وَ أَرِهِ مٰا یُحِبُّ وَ تَقَرُّ بِهِ عَیْنُهُ فی نَفْسِهِ وَ فی ذُرِّیَّتِهِ وَ أَهْلِهِ وَ مٰالِهِ وَ فی شیٖعَتِهِ وَ فی عَدُوِّهِ وَ أَرِهِمْ مِنْهُ مٰا یَحْذَرُونَ وَ أَرِهِ فیٖهِمْ مٰا یُحِبُّ وَ تَقَرُّ بِهِ عَیْنُهُ وَاشْفِ بِهِ صُدُورَنٰا وَ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنیٖنَ 📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏۲، ص۵۴۸. هنگام دعا حاجت مولایمان را فراموش نکنیم 🙏 .
🔴کمال خوش رفاقتی حضرت صادق علیه السلام از پدر بزرگوارش امام باقر علیه السلام روایت می کند : علی علیه السلام با مردی از اهل ذمّه همراه شد . مرد ذمّی به او گفت : ای بنده خدا ! قصد کجا داری ؟ حضرت فرمود : کوفه . هنگامی که بر سر دوراهی راه ذمّی تغییر کرد حضرت هم مسیرش را از کوفه به مسیر ذمّی تغییر داد . ذمّی گفت : تو خیال کوفه نداشتی ؟ فرمود : آری خیال کوفه داشتم . ذمّی گفت : راه را رها کردی ؟ فرمود : دانستم .گفت : در حالی که دانستی چرا همراه من شدی ؟ فرمود : این از کمال خوش رفاقتی است که مرد دوستش را هنگام جدایی مشایعت کند و پیامبر ما این گونه به ما فرمان داده است . ذمّی گفت : پیامبر این چنین گفته است ؟ حضرت فرمود : آری . ذمّی گفت : تنها پیرو واقعی او کسی است که از او در کارهای باارزش پیروی کرده است و من نزد تو شهادت می دهم که من هم بر طریقه و روش تو هستم . پس ذمّی با علی علیه السلام بازگشت و زمانی که حضرت را شناخت مسلمان شد کافی : 2 / 670 ، باب حسن الصحابه و حق الصاحب فی السفر ، حدیث 5 ؛ وسائل الشیعه : 12 / 134 ، باب 92 ، حدیث 15863 .
💠 لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ 👈🏻 همدیگر را «مسخره نکنید.» 💠 وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ 👈🏻 از همدیگر «عیب جویی نکنید.» 💠 وَلا تَنَابَزُوا بِالألْقَابِ 👈🏻 «لقب زشت» به هم ندهید. 💠 وَأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّه 👈🏻 در راه خدا «انفاق کنید.» 💠 وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا 👈🏻 و «به پدر و مادر نیکی کنید.» 💠 اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ 👈🏻 از بسیاری «از گمان ها دوری کنید.» 💠 وَلَا تَجَسَّسُوا 👈🏻 و در کار یکدیگر «تجسس و جاسوسی نکنید.» 💠 وَلَا يَغْتَب 👈🏻 و از یکدیگر «غیبت نکنید» ۞  وَنَزَّلْنَا عَلَیْكَ الْكِتَابَ تِبْیَانًا نحل / ۸۹ ▫️ و ما این كتاب را با بیانی رسا [که بیانگر همه چیز است] فرو فرستادیم. بعضی‌ها به آیات قرآن که میرسند چون آیه قرآنی هست، از روی عداوت و کینه مطلب رو دیسلایک میکنن و وقتی به بیانی ساده یا صورتی دیگه ای براشون توضیح داده میشه لایک میکنن در صورتی که قرآن، فارغ از ارائه موضوعات اعتقادی، به لحاظ اخلاقی، رفتاری و اجتماعی کتابی شفاف و مبین هست که با سرشت و فطرت خداجویانه انسان در جهت کمال و آرامش اجتماعی سر و کار داره. آیات بالا و صدها آیه مشابه دیگه به روشنی و سادگی نشون دهنده‌ی این موضوعه؛ حال اگر کسی با رد قرآن بخواد از منابع دیگه ای این موضوعات رو تعقیب و از زبان کسی دیگر بشنود، هرچه و هرکه باشد فقط قرآن نباشد، داستان چیزی دیگر است، هرچند با این وجود، خداوند در قرآن هیچوقت اهل کتاب رو سرزنش یا مواخذه نکرده است. لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ ﴿۲۵۶ / بقره﴾ در دين هيچ اجبارى نيست و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است. .
🔴 ترس از دارو و مرگ مرحوم شيخ مفيد رضوان اللّه تعالى عليه حكايت نموده است : روزى شخصى از حضرت جوادالا ئمّه ، امام محمّد تقى عليه السلام سؤ ال شد: چرا اكثر مردم از مرگ مى ترسند و و از آن هراسناك مى باشند؟ امام جواد عليه السلام در پاسخ اظهار داشت : چون مردم نسبت به مرگ نادان هستند و از آن اطّلاعى ندارند، وحشت مى كنند. و چنانچه انسان ها مرگ را مى شناختند و خود را از بنده خداوند متعال و نيز از دوستان و پيروان و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام قرار مى دادند، نسبت به آن خوش بين و شادمان مى گشتند و مى فهميدند كه سراى آخرت براى آنان از دنيا و سراى فانى ، به مراتب بهتر است . پس از آن فرمود: آيا مى دانيد كه چرا كودكان و ديوانگان نسبت به بعضى از داروها و درمان ها بدبين هستند و خوششان نمى آيد، با اين كه براى سلامتى آن ها مفيد و سودمند مى باشد؛ و درد و ناراحتى آن ها را برطرف مى كند؟ چون آنان جاهل و نادان هستند و نمى دانند كه دارو نجات بخش خواهد بود. سپس افزود: سوگند به آن خدائى ، كه محمّد مصطفى صلى الله عليه و آله را به حقّانيّت مبعوث نمود، كسى كه هر لحظه خود را آماده مرگ بداند و نسبت به اعمال و رفتار خود بى تفاوت و بى توجّه نباشد، مرگ برايش بهترين درمان و نجات خواهد بود. و نيز مرگ تاءمين كننده سعادت و خوش بختى او در جهان جاويد مى باشد؛ و او در آن سراى جاويد از انواع نعمت هاى وافر الهى ، بهره مند و برخوردار خواهد بود اختصاص شيخ مفيد: ص 55 .
🔴کسانی که برای لحظه لحظه عمرشان ارزش قائل‌اند این حدیث را از دست ندهند که مبادا خدایی ناکرده حسرت گریبان‌گیر آنان شود 🔹 عَنْ عَلِیِّ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِیهِ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَی الصَّادِقِ علیه السلام فِی رَجَبٍ وَ قَدْ بَقِیَتْ مِنْهُ أَیَّامٌ؟ 🔸 فَقَالَ لِی لَقَدْ فَاتَكَ مِنَ الثَّوَابِ مَا لَمْ یَعْلَمْ مَبْلَغَهُ إِلَّا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّ هَذَا شَهْرٌ قَدْ فَضَّلَهُ اللَّهُ وَ عَظَّمَ حُرْمَتَهُ وَ أَوْجَبَ لِلصَّائِمِینَ فِیهِ كَرَامَتَهُ 🔹 قَالَ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ صلی اللّٰه علیه و آله فَإِنْ صُمْتُ مِمَّا بَقِیَ شَیْئاً هَلْ أَنَالُ فَوْزاً بِبَعْضِ ثَوَابِ الصَّائِمِینَ فِیهِ؟ فَقَالَ یَا سَالِمُ مَنْ صَامَ یَوْماً مِنْ آخِرِ هَذَا الشَّهْرِ كَانَ ذَلِكَ أَمَاناً مِنْ شِدَّةِ سَكَرَاتِ الْمَوْتِ وَ أَمَاناً لَهُ مِنْ هَوْلِ الْمُطَّلَعِ وَ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ صَامَ یَوْمَیْنِ مِنْ آخِرِ هَذَا الشَّهْرِ كَانَ لَهُ بِذَلِكَ جَوَازاً عَلَی الصِّرَاطِ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ هَذَا الشَّهْرِ أَمِنَ یَوْمَ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِ مِنْ أَهْوَالِهِ وَ شَدَائِدِهِ وَ أُعْطِیَ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ. شخصی به نام سالم روایت می‌کند: چند روزی از ماه رجب مانده بود که به محضر امام صادق (ع) رسیدم. حضرت به من نظری افکند و فرمود: ای سالم! آیا در این ماه روزه‌ای گرفتی؟ عرض کردم: به خدا سوگند نه ای پسر رسول خدا. امام صادق (ع) فرمود: ثواب‌هایی را از دست داده ای که مقدار آن را جز خداوند متعال کسی نمی‌تواند اندازه‌گیری کند. این ماه، ماهی است که خود خداوند متعال آن را فضیلت بخشیده و حرمت بسیاری برای آن قائل شده و کرامت خویش را برای روزه داران این ماه واجب نموده است. سالم گوید: عرضه داشتم: ای پسر رسول خدا! اگر در روزهای باقی مانده اندکی روزه بگیرم آیا بعضی از ثواب روزه داران آن را به دست می‌آورم؟ امام صادق (ع) فرمود: ای سالم! کسی که یک روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، این روزه او را از سختی‌های جان‌کندن و از هول و هراس مطلع که در مقابل عظمت نامتناهی خدا به او دست می‌دهد و از عذاب قبر در امان می‌دارد. و هر که دو روز از آخر این ماه را روزه بدارد، این روزه، وسیله گذر او از پل صراط می‌شود و کسی که سه روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، از هول و هراس و سختی‌های روز قیامت مصون شود و آزادی از عذاب دوزخ به او داده خواهد شد 📚 (بحار الانوار، ج۹۴، ص۳۲) ✍🏻 به نظرم رسید ارسال این حدیث در ابتدای ماه برای کسانی که اهل هستند سزاوارتر است تا مبادا آهی از دل بر آرند و حسرت ایام از دست رفته رجب را بخورند. به خدا قسم دنیا برای کسی نخواهد ماند و با روزه گرفتن چیزی را از دست نخواهیم داد.
♦️احکام روزه مستحبی 🌴کسی که روزه قضاء ماه رمضان بر گردن دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد. 🌴اگر کسی روزه قضای ماه رمضان دارد و مسئله را نمی دانسته و روزه مستحبی گرفته است روزه مستحبی او باطل است و بجای روزه ماه رمضان هم حساب نمی شود. 🌴کسی که نمی داند‌روزه قضای رمضان دارد یا نه نیت کند که اگر روزه قضاء دارد قضا حساب شود اگر روزه قضاء ندارد روزه مستحبی حساب شود. .
🔅 ✍️ شاید روزگار بهت فرصت جبران نده 🔹پسر جوانی آن‌قدر عاشق دختر بود که گفت: تو نگران چی هستی؟ 🔸دختر جوان هم حرفش را زد: همون‌طور که خودت می‌دونی، مادرت پیره و جز تو فرزندی نداره. باید شرط ضمن عقد بذاریم که اگر زمین‌گیر شد، اونو به خونه ما نیاری و ببری‌اش خانه سالمندان. 🔹پسر جوان آهی کشید و شرط دختر را پذیرفت. 🔸هنوز ۶ ماه از ازدواجشان نگذشته بود که زن جوان در یک تصادف اتومبیل قطع‌نخاع و ویلچرنشین شد. 🔹پسر جوان رو به مادرش گفت: بهتر نیست ببریمش آسایشگاه؟ 🔸مادر پیرش با عصبانیت گفت: مگه من مُردم که ببری‌اش آسایشگاه؟ خودم تا موقعی که زمین‌گیر نشدم ازش مراقبت می‌کنم. 🔹پسر جوان اشک ریخت و به زنش نگاه کرد. 🔸زن جوان انگار با نگاهش به او می‌گفت: شرط ضمن عقد رو باطل کن! .
🔴از حضرت امام باقر(سلام الله علیه) پرسيدند: مگر همه شما قائم به حق نيستيد؟ فرمود: آری. گفتند: پس چرا تنها دوازدهمين شما به اين نام، ناميده شد؟ فرمود: آن هنگام كه جدّمان حسين(سلام الله علیه) به شهادت رسيد، فرشتگان با اشك و آه، ضجه زنان گفتند: ای اله و ای سيد ما! آيا نمی‌نگری كه با بنده برگزيده و فرزند برگزيده تو چه می‌کنند؟ خداوند به آنان چنين وحی كرد: ای فرشتگان من آرام باشيد! به عزّت و جلالم سوگند! حتماً از آن ها انتقام خواهم گرفت، هرچند مدت ها بگذرد؛ آن گاه پرده را كنار زد و امامان پس از حسين(سلام الله علیه) را به فرشتگان نماياند؛ در ميان آنان يكی ايستاده بود و نماز ميخواند، پس خداوند به فرشتگان فرمود: با اين شخص ايستاده (قائم) از آن ها انتقام می گيرم. بحار الانوار ج۴۵ ص۲۲۱ امام مهدی "عجل الله تعالی فرجه الشریف" موجود موعود ص۹۶ ‌‌‌‌
ساخت مسجد با قدمت ۴۰۰ سال با یک حبه انگور حاج آقای قرائتی نقل میکند: روزی به مسجدی رفتیم که امام مسجد دوست پدرم بود، گفت داستان بنا شدن این مسجد در این شهر قصه عجیبی دارد، برایتان تعریف کنم: روزی شخص ثروتمندی یک مَن انگور میخرد و به خدمتکار خود میگوید انگور را به خانه ببر و به همسرم بده و به سر کسب و کاری که داشته میرود، بعدازظهر که از کارش به خانه برمیگردد به اهل و عیالش میگوید لطفا انگور را بیاور تا دورِهم با بچه ها انگور بخوریم. همسرش باخنده میگوید: من و فرزندانت همه انگور ها را خوردیم ،خیلی هم خوشمزه و شیرین بود...! مرد با تعجب میگوید: تمامش را خوردید..؟! زن لبخند دیگری میزند و میگوید: بله تمامش را. مرد ناراحت شده میگوید: یک مَن (سه کیلو) انگور خریدم یک حبه ی اون رو هم برای من نگذاشته‌اید؟! الان هم داری میخندی جالب است..! خیلی ناراحت میشود و بعد از اندکی که به فکر فرو میرود... ناگهان از جا برخاسته از خانه خارج میشود... همسرش که از رفتارش شرمنده شده بود او را صدا میزند، ولی هیچ جوابی نمی شنود.. مرد ناراحت ولی متفکر میرود سراغ کسی که املاک خوبی در آن شهر داشته... به او میگوید: یک قطعه زمین میخواهم در یک جای این شهر که مردمش به مسجد نیاز داشته باشند و آن را نقدا خریداری میکند، سپس نزد معمار ساختمانی شهر رفته، و از او جهت ساخت و ساز دعوت بکار میکند و میگوید: بی زحمت همراه من بیایید؛ او را با خود بر سر زمینی که خریده بود برده و به معمار میگوید: میخواهم مسجدی برای اهل این محل بنا کنید و همین الان هم جلو چشمانم ساخت و ساز را شروع کنید.. معمار هم وقتی عجله مرد را می‌بیند تمام وسایل و کارگران را آورده و شروع کرد به کار کردن و ساخت مسجد میکند... مرد ثروتمند وقتی از شروع کار مطمئن میشود به خانه برمیگردد. همسرش به او میگوید: کجا رفتی مرد...؟! چرا بی‌جواب چرا بی خبر؟! مرد در جواب همسرش میگوید: هیچ رفته بودم یک حبه انگور از یک مَن مالی که در این دنیا دارم برای سرای باقی خودم کنار بگذارم، و اگر همین الان هم بمیرم دیگر خیالم راحت است، که حداقل یک حبه انگور ذخیره دارم. همسرش میگوید چطور؟ مگر چه شده؟ اگر بابت انگورها ناراحت شدید حق با شما بوده ما کم‌لطفی کردیم معذرت میخواهم... مرد با ناراحتی میگوید: شما حتی با یک دانه از یک مَن انگور هم به یاد من نبودید و فراموشم کردید البته این خاصیت این دنیاست و تقصیر شما نیست... جالب اینست که این اتفاق در صورتی افتاده که من هنوز بین شما زنده هستم، چگونه انتظار داشته باشم بعد از مرگم مرا به یاد بیاورید و برایم صدقه دهید؟!؟ و بعد قصه خرید زمین و ساخت مسجد را برای همسرش تعریف میکند... امام جماعت تعریف میکرد که طبق این نقل مشهور بین مردم شهر الان چهارصد سال است که این مسجد بنا شده، ۴۰۰سال است این مسجد صدقه جاریه برای آن مرد می‌باشد ،چون از یک دانه انگور درس و عبرت گرفت... ای انسان قبل از مرگ برای خود عمل خیر انجام بده و به انتظار کسی منشین که بعد از مرگت کار خیری برایت انجام دهد، محبوب‌ترین مردم تو را فراموش میکنند حتی اگر فرزندانت .
🔴 طوبی للذاکرین طوبی للطائعین خوشا به حال ذاکران خوشا به حال طاعت کنندگان 🔹 عن النبي صلى اللّه عليه وآله قال: 🔸 من صلّى في الليلة السابعة من رجب اربع ركعات، بالحمد مرة و (قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ) ثلاث مرات و (قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ) و (قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ) ويصلّى على النبي صلى اللّه عليه وآله عند الفراغ عشر مرات، ويقول الباقيات الصالحات: سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ ولا إلهَ إِلاَّ اللّهُ واللّهُ اكْبَرُ، عشر مرات، اظلّه اللّه في ظل عرشه ويعطيه ثواب من صام شهر رمضان، واستغفرت له الملائكة حتّى يفرغ من هذه الصلاة، ويستهل عليه النزع وضغطة القبر، ولا يخرج من الدنيا حتى يرى مكانه من الجنّة وآمنه اللّه من الفزع الأكبر 🔹 نقل شده پیامبر اکرم (ص) فرمودند: 🔸 اگر کسی در شب هفتم رجب چهار رکعت [دو نماز دو رکعتی] نماز به این صورت (حمد یکبار) (توحید سه بار) (فلق و ناس یکبار) بخواند و بعد از تمام شدن چهار رکعت (ده بار صلوات بفرستد) و (ده بار هم تسبیحات اربعه) را بگوید 🔹 خداوند متعال او را در سایه عرش خود جای دهد و ثواب کسی که ماه مبارک رمضان را روزه گرفته دارا می‌شود و تا مادامی که دارد این نماز را می‌خواند ملائکه برای او استغفار می‌کنند و جان‌کندن او راحت می‌شود و فشار قبر نخواهد داشت و قبل از خروج از دنیا جایگاهش را در بهشت می‌بیند و از روزی که روز وحشت و فزع است خدا او را در امان نگاه می‌دارد  📚 (اقبال الاعمال، ج۳، .
🔴 طوبی للذاکرین طوبی للطائعین خوشا به حال ذاکران خوشا به حال طاعت کنندگان 🔹 عن النبي صلى اللّه عليه وآله قال: 🔸 من صلّى في الليلة السابعة من رجب اربع ركعات، بالحمد مرة و (قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ) ثلاث مرات و (قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ) و (قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ) ويصلّى على النبي صلى اللّه عليه وآله عند الفراغ عشر مرات، ويقول الباقيات الصالحات: سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ ولا إلهَ إِلاَّ اللّهُ واللّهُ اكْبَرُ، عشر مرات، اظلّه اللّه في ظل عرشه ويعطيه ثواب من صام شهر رمضان، واستغفرت له الملائكة حتّى يفرغ من هذه الصلاة، ويستهل عليه النزع وضغطة القبر، ولا يخرج من الدنيا حتى يرى مكانه من الجنّة وآمنه اللّه من الفزع الأكبر 🔹 نقل شده پیامبر اکرم (ص) فرمودند: 🔸 اگر کسی در شب هفتم رجب چهار رکعت [دو نماز دو رکعتی] نماز به این صورت (حمد یکبار) (توحید سه بار) (فلق و ناس یکبار) بخواند و بعد از تمام شدن چهار رکعت (ده بار صلوات بفرستد) و (ده بار هم تسبیحات اربعه) را بگوید 🔹 خداوند متعال او را در سایه عرش خود جای دهد و ثواب کسی که ماه مبارک رمضان را روزه گرفته دارا می‌شود و تا مادامی که دارد این نماز را می‌خواند ملائکه برای او استغفار می‌کنند و جان‌کندن او راحت می‌شود و فشار قبر نخواهد داشت و قبل از خروج از دنیا جایگاهش را در بهشت می‌بیند و از روزی که روز وحشت و فزع است خدا او را در امان نگاه می‌دارد  📚 (اقبال الاعمال، ج۳، ص۲۲۴) .
هرشب از سقف خیالم تو می چکی واین عاشقانه ترین بارش دنیاست.... بخیر
✍امام سجّاد عليه السلام: انسان بزرگوار به بخشش خود مى بالد، و انسان پست به دارايى خويش مى نازد 📚الدّرة الباهرة صفحه 27 در سراسر دنیا افراد ثروتمند زیادی هستند که ثروت بالایی دارند اما یه دست لباس ساده میپوشند و هیچ جا پول شونو به رخ کسی نمیکشند! اما افراد نوکیسه، رفتارهای کودکانه ی خنده داری دارند و با استفاده از رسانه ها و مخصوصا فضای مجازی می خواهند بگویند: ببینید من چه ساعتی دارم… ببینید من چه ماشینی سوار میشم… ببینید من چه لباسایی میپوشم… این عقده ای بازی ها فقط به خاطر پَست و حقیر بودن این افراد است و از آن طرف انسان های بزرگوار با هر سطح مالی تلاش می کنند برای افراد محروم و نیازمند و مستحق قدم های مثبتی بردارند... ↬ .
♦️سفارش حضرت علی علیه السلام به جوان خیاط رمیله مى‌گوید: حضرت على(علیه السلام) شخصى را در حال خیاطى و آوازخوانى دید و فرمود: اى جوان! اگر قرآن بخوانى براى تو بهتر است. [تلاوت قرآن خیر وبرکت در زندگی دنیا واخرت تو ایجاد می کند به جای اوازخوانی سوره توحبد ، سوره قدر را دائم بخوان]. عرض کرد: خوب نمى‌توانم قرآن بخوانم، دوست داشتم خوب قرآن مى‌خواندم. حضرت فرمود: نزدیک بیا، جوان نزدیک حضرت على(علیه السلام ) آمد و ایشان آهسته چیزى در گوش او گفت که تمام قرآن در قلب او نقش بست و حافظ کل قرآن شد. متن حدیث: «مَا رُوِیَ عَنْ رُمَیْلَةَ أَنَّ عَلِیّاً ع مَرَّ بِرَجُلٍ یَخِیطُ وَ هُوَ یُغَنِّی فَقَالَ لَهُ یَا شَابُّ لَوْ قَرَأْتَ الْقُرْآنَ لَکَانَ خَیْراً لَکَ فَقَالَ إِنِّی لَا أُحْسِنُهُ وَ لَوَدِدْتُ أَنِّی أُحْسِنُ مِنْهُ شَیْئاً فَقَالَ ادْنُ مِنِّی فَدَنَا مِنْهُ فَتَکَلَّمَ فِی أُذُنِهِ بِشَیْءٍ خَفِیٍّ فَصَوَّرَ اللَّهُ الْقُرْآنَ کُلَّهُ فِی قَلْبِهِ یَحْفَظُهُ کُلَّهُ». 📘الخرائج و الجرائح، ج1، ص174، ح7 .
✍ استاد فاطمی‌نیا: گناهکار چند نوع است. عده‌ای گناه می‌کنند، بعد ناراحت و پشیمان می‌شوند. سوز و گداز دارند. توبه می‌کنند و هرگز فکر نمی‌کنند که روزی این توبه را بشکنند؛ اما دوباره می‌شکنند. دوباره، سه باره، ده باره. در حدیث داریم که این فرد اگر در تمام توبه شکستن‌ها سوز و گداز واقعی داشته باشد، در نهایت بر شیطان پیروز می‌شود. اما اگر نه؛ دفعه اول سوز و گداز داشت، دفعه دوم کمتر، دفعه سوم کمتر و اگر برایش معمولی شد؛ او طعمه شیطان می‌شود. شدیدترین گناه، گناهی است که صاحب آن، آن را کوچک بشمارد. .
♦️شیعه شدن مرد اصفهانی با دعای امام هادی علیه السلام ابوالعباس احمد ابی النصر و ابو جعفر محمد بن علویه می گویند: «شخصی از شیعیان اهل بیت(ع) به نام عبدالرحمان در اصفهان می زیست. روزی از او پرسیدند: سبب شیعه شدن تو در این شهر چه بود؟ گفت: من مردی نیازمند، ولی سخنگو و با جرئت بودم. سالی با جمعی از اهل شهر برای دادخواهی به دربار متوکل رفتم. به در کاخ او که رسیدیم، شنیدیم دستور داده امام هادی(ع) را احضار کنند. پرسیدم: علی بن محمد کیست که متوکل چنین دستوری داده؟ گفتند: او از علویان است و رافضی ها او را امام خود می خوانند. پیش خود گفتم شاید متوکل او را خواسته تا به قتل برساند. تصمیم گرفتم همان جا بمانم تا او را ملاقات کنم. مدتی بعد سواری آهسته به کاخ متوکل نزدیک شد. باوقار و شکوهی خاص بر اسب نشسته بود و مردم از دو طرف او را همراهی می کردند. به چهره اش که نگاه کردم، محبّتی عجیب از او در دلم افتاد. ناخواسته به او علاقه مند شدم و از خدا خواستم که شرّ دشمنش را از او دور گرداند. او از میان جمعیت گذشت تا به من رسید. من در سیمایش محو بودم و برایش دعا می کردم. مقابلم که رسید، در چشمانم نگریست و با مهربانی فرمود: خداوند دعاهای تو را در حق من مستجاب کند، عمرت را طولانی سازد و مال و اولادت را بسیار گرداند. وقتی سخنانش را شنیدم، از تعجب ـ که چگونه از دل من آگاه است؟ ـ ترس وجودم را فرا گرفت. تعادل خود را از دست دادم و بر زمین افتادم. مردم اطرافم را گرفتند و پرسیدند چه شد. من کتمان کردم و گفتم: خیر است ان شاء اللّه و چیزی به کسی نگفتم تا این که به خانه ام بازگشتم. دعای امام هادی(ع) در حق من مستجاب شد. خدا دارایی ام را فراوان کرد. به من ده فرزند عطا فرمود و عمرم نیز اکنون از هفتاد سال فزون شده است. من نیز امامت کسی را که از دلم آگاه بود، پذیرفتم و شیعه شدم. 🌴 اهل بیت علیهم السلام خود را مدیون کسی نمیگذارند. آن شخص یک دعا در دلش برای امام کرد و امام هادی علیه السلام سه دعا برای او کرد. 📘سفینة البحار، شیخ عباس قمی، بیروت، دار التعارف للمطبوعات، بی جا، ج ۲، ص ۲۴۰
✳️ عجب حکایتی عارفی ۴۰ شبانه روز چله گرفته بود تا خدا را زیارت کند تمام روزها روزه بود. در حال اعتکاف. از خلق الله بریده بود. صبح به صیام و شب به قیام. زاری و تضرع به درگاه او شب سی و ششم ندایی در خود شنید که می گفت: ساعت شش بعد از ظهر، بازار مسگران، دکان فلان مسگر برو خدا را زیارت خواهی کرد. عارف از ساعت پنج در بازار مسگران حاضر شد و در کوچه های بازار از پی دکان می گشت ... می‌گوید: پیرزنی را دیدم دیگ مسی به دست داشت و به مسگران نشان می داد قصد فروش آنرا داشت ... به هر مسگری نشان می داد، وزن می کرد و می گفت: چهار ریال و بیست شاهی .. پیرزن می گفت:نمیشه شش ریال بخرید؟ مسگران می گفتند: خیر مادر، برای ما بیش از این مبلغ نمی صرفد. پیرزن دیگ را روی سر نهاده و در بازار می چرخید و همه همین قیمت را می دادند. 🔸بالاخره به دکان مسگری رسید که دکان مورد نظر من بود. مسگر به کار  خود مشغول بود که پیرزن گفت: این دیگ را برای فروش آوردم به شش ریال می فروشم، خرید دارید؟ مسگر پرسید چرا به شش ریال؟ پیر زن سفره دل خود را باز کرد و گفت: پسری مریض دارم، دکتر نسخه ای برای او نوشته است که پول آن شش ریال می شود! مسگر دیگ را گرفت و گفت: این دیگ سالم و بسیار قیمتی است. حیف است بفروشی. امّا اگر اصرار داری من آنرا به بیست و پنج ریال می خرم... پیر زن گفت: مرا مسخره می کنی؟ مسگر گفت: ابداً . دیگ را گرفت و بیست و پنج ریال در دست پیرزن گذاشت. پیرزن که شدیدا متعجب شده بود؛ دعا کنان دکان مسگر را ترک کرد و دوان دوان راهی خانه خود شد. 🔸من که ناظر ماجرا بودم و وقت ملاقات فراموشم شده بود، در دکان مسگر رفتم و گفتم: عمو انگار تو کاسبی بلد نیستی! اکثر مسگران بازار این دیگ را وزن کردند و بیش از چهار ریال و ده شاهی نمی گفتند. آنگاه تو به بیست و پنج ریال خریدی؟!!! مسگر پیر گفت: من دیگ نخریدم! من پول دادم نسخه فرزندش را بخرد، پول دادم یک هفته از فرزندش نگهداری کند، پول دادم بقیه وسایل خانه اش را نفروشد، من دیگ نخریدم ... 🔸از حرفی که زدم بسیار شرمسار شدم در فکر فرو رفته بودم که 🍃ندایی با صدای بلند گفت: با اعتکاف و عبادت کردن کسی به زیارت ما نخواهد آمد!!! 💫دست افتاده ای را بگیر و بلند کن، ما خود به زیارت تو خواهیم آمد ! گر دست فتاده ای بگیری مردی ... .
✍کسی که درباره پول و دستمزدش زیاد اصرار نمی کند و خیال می کند دیگران انصاف و شعور دارند، احمق نیست، عزت نفس دارد. کسی که برای شنیدن حرف ها و شعرها و قصه ها و اثار هنری یک جوان بی تجربه وقت می گذارد و حوصله به خرج می دهد، احمق نیست، انسان است. کسی که به موقع می آید و برای با کلاس بودن، عده ای را منتظر نمی گذارد، احمق نیست، منظم و محترم است. کسی که به دیگران اعتماد می کند و آنها را سر سفره خود می نشاند و به خانه اش راه می دهد یا به محفل دوستانه و چای و قهوه ای دعوت می کند و صمیمانه و دوستانه رفتار می کند، احمق نیست، متواضع و مهربان است. کسی که برای حل مشکلات دیگران به آنها پول قرض می دهد یا ضامن وام آنها می شود و به دروغ نمی گوید که ندارم و گرفتارم، احمق نیست. کریم و جوانمرد است. کسی که از معایب و کاستی های دیگران، درمی گذرد و بدی ها را نادیده می گیرد، احمق نیست. شریف است. كسي كه در مقابل بي ادبي و بي شخصيتي ديگران با تواضع و محترمانه صحبت مي كند و مانند آنها توهين و بددهني نمي كند، احمق نيست. مودب و باشخصيت است... 🔺انسان بودن هزينه سنگينی دارد... .
آرزوهایم را یکی‌یکی می‌سپارم به آغوش صلوات🌸 و چه آرزویی زیباتر از ظهور تو مهدی جان! ↬ .
✳️ لذت قناعت را نچشیده‌ایم! ✍آیت الله جوادی آملی: در مسئله‌ی ازدواج، عمده آن است كه انسان قانع ترين و ساده‌ترين راه را انتخاب كند. خداوند در سوره‌ی مباركه‌ی نحل فرمود: اگر كسى بود و عمل صالح داشت، چه زن و چه مرد، به او حيات طيبه می‌دهيم. «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً» در ذيل اين آيه‌ی نورانى، حيات طيب به تفسير شده است. اگر شما تاريخ زندگى ديگران را بررسى كنيد مى بينيد اين امكانات فعلى كه براى بعضى هست، براى آن‌ها نبود. ما بخواهيم همه زندگى را از اول با تشريفات شروع كنيم البته سخت است و اين خداى ناخواسته امكان دارد انسان را به بعضى از معاصى بكشاند. بهترين راه همان قناعت است. مشكل ما اين است كه لذت قناعت را نچشيده‌ايم و خيال مى كنيم داشتن، لذيذ است. البته فى‌الجمله لذيذ هم هست اما انسان در اثر روح قناعت از بعضى چيزها بى‌نياز باشد، بهتر از آن است كه به‌وسيله‌ی آن، بى‌نياز باشد. 📚 برگرفته از کتاب «توصیه‌ها، پرسش‌ها و پاسخ‌ها» .